Izgalmas lesz az olimpia

A Tokiói olimpia  egyik újdonsága a lesz a nők között nyíltan megjelenő transznemű sportolók is. Eddig, ugyebár az olimpiai felügyelőbizottság nagyon szigorúan veszi a doppingolást, különösen a hormon alapú szerek használatát. Példának okáért, tiltottak már el indiai atlétát rendkívül magas tesztoszteron szintje miatt, aztán ott volt a még kétségesebb identitású Semenya Caster esete is, nem beszélve az NDKs sportolónőkről.
Az igazat megvallva, ezt a kérdést le lehetne zárni egy szimpla ultrahang vizsgálattal. Akinek van méhe és petefészke az megy a nőkhöz, akinek nincs az versenyezhet a fárfiakkal. De, a világ nem ennyire  egyszerű. Az olimpia rég nem a sportról, hanem a reklámról, szponzori pénzről szól, plusz ezen pénzforrások lementek kreténbe, a mélyrepülés még tartani fog egy ideig.

És miért állnának meg itt? A kerékpárosok között régóta lebeg mumusként a mechanikus dopping. Miért ne lehetne legálissá tenni? Minek megállni csak a kerékpárnál? Lehetne rögtön az összes technikaibb sportban. Szörf, kajak, kenu? Mercury megszponzorálná. Tengeri vitorlázás? Hogyne. Triatlon? Az úszásnál akár jetski is vontathatná a sportolót! Gondoljatok csak bele, az összes, több órás sportszám mennyire felgyorsulna!
Az ötlet nem csak nekem fordult meg a fejemben. Ismerjétek meg, Norm Hiccup-ot az első transzkerékpárost!

Jut eszembe, Trey, te nem érzed magad kerékpárosnak?

Honk, honk!

Hozzászólások

Ez inkább Nemnorm Hikköp... Amúgy Stan / Loretta is kihordta a babát egy szatyorban és nem volt méhe..

Szerkesztve: 2021. 06. 26., szo – 21:53

szerintem simán kéne csinálni egy "vegyes" kategóriát ahol az ilyen kétes egyedek indulnak. mehetnek nyugodtan közéjük a doppingolók is, meg aki akar (úgyis lehet olyan egyedi elképzelésed ami miatt neked mindenáron külön kvóta-kategóriát kell nyitni :) ). és mindenki kap a végén valami saját egyedisége miatt megérdemelt díjat, majd miután letudták a cirkuszt, sor kerülhet az értelmes versenyekre...

***

a tisztességes versenyzőket meg hagyják békén...

***

izgalmas helyett röhelyes..

Nem értem a csodálkozást. Mi az a marhaság, hogy több mint 15 súlycsoport van ökölvívásban. 2024-ben lesz break az olimpián. Gumiasztal már most van. Ebbe nekem belefér bármi.

Szerkesztve: 2021. 06. 27., v – 17:38

A téli olimpiát szeretem, a nyárit továbbra sem fogom nézni, általában beszédtémának sem alkalmas. Mondjuk a foci és a F1 kivételével a többi sport sem. A ritmikus gimnasztika miért sport? Meg a curling. Meg a sportgyaloglás, vagy mi a tököm.

Amúgy az egyenlőtlenségekkel kapcsolatban (pl. női focisták panaszkodnak, hogy nem kapnak annyit, mint a férfiak, mert szinte senki sem nézi őket és nyilván az alacsony nézőszám miatt a szponzorok is hülyék lennének pénzzel tömni őket) nyugodtan eltörölhetnék a nemek szerinti különbségtételt (mondjuk ne a strandröplabdában), mint a F1-ben (107%-os szabály), aztán kevesebb helyett nullát keresnének a női focisták, de nem lenne transznemű probléma sem.

Igen, az edge case-eket meg lehet találni, de szerintem ha van egy tevékenység, ami elsősorban a testi fittségen és ügyességen múlik, és ezt versenyszerűen csinálod, és úgy hápog, mint egy kacsa, az jó eséllyel sport. Szerintem amit a csaj a videón csinál, semmivel nem kevésbé sportolás, mint az, hogy valaki le tud futni vagy úszni 100 métert.

Nekem csak az tűnt fel, hogy általában férfiből lett női sportolók indulnak a nők között. valahogy a forditot irány (nőből férfi sportoló)  már nem annyira pálya.

Persze a kérdés a részemről költői volt. de innentől fogva hol van a sportszerűség ? Amiről egyébként szólni kéne a dolognak.
Én is sportolok, persze nem vagyok profi , de valahol ezen a szinten még van sportszerűség, a másik tisztelete.
 

Néha az az  érzem, hogy a élsport nem is igazából  sportról szól.

Hasonló téma ez is, ma valahogy szembe jönnek ezek: https://index.hu/sport/futball/2021/07/01/lmbtq-brazilia-24/

"Az egyik brazil LMBT-szervezet ugyanis felháborodott azon, hogy egyetlen brazil játékos sem viseli a 24-es számú mezt a Copa Américán, ami a melegek egyik jellegzetes helyi szimbóluma – írja a lequipe.fr."

Eddig semmi gáz: az elmeháborodottak felháborodtak.

Nekem például az 5 a kedvenc számom, vizsgálni kellene, hogy van-e csapat, amelyik kihagyta! Pármillió dollárral beérem és akkor nem fogom bántani őket!

De ez jön utána:

"A szövetség 48 órát kapott a riói bíróságtól, hogy magyarázatot adjon arra, miért nem játszik senki 24-es mezben, miközben 28 játékost nevezhettek a kontinenstornára."

Bazmeg, a bíróság felszólította őket, hogy magyarázzák meg! Milyen bíróság ez? Bohócklub? Gondoljatok bele, hogy komoly kérdésekben is ez a bíróság fog dönteni! Hihetetlen.