[A webshop él!] Létezik, hogy egy webshop abandone működik?

A hét elején rendeltem 2 db serail kábelt a retrocomputers.hu oldalról Commodore 1541-II-s floppymhoz, az egyiket szét akarom szedni, hogy illesztő adaptert készítsek a floppy és egy PC közé.
Azonnal kaptam egy automata visszaigazoló levélt, de azóta mást nem. Pedig emailt is írtam, bizonyos a rendeléskor nem megadható dolog miatt, de arra sem kaptam választ.

Úgy tűnik, mintha a retrocomputers.hu oldal zombi üzemmódban működne, azaz magára hagyták.
Létezhet ilyen?

Szerkesztve: 2021.06.27.
Ma reggelre kaptam választ az e-mailemre.
A webshop él, csak nem volt készleten 2 db után gyártott serial kábel a másik beszerzése és/vagy elkészítése időbe telik.
Gondolom ez egy hobbi oldal ami a retro számítógépekkel kapcsolatos ismeretek és írások megosztása mellet a hozzájuk kapcsolódó tárgyakkal kereskedik is. Megjegyzem elég méltányolható áron.

Hozzászólások

Egyszemélyes hadműveleteknél is előfordulnak nyári szabadságok és nem mindenki jelzi előre, nem beszélve a járványról - én legkorábban két hét rádiócsend után mondanék le róla.

Én is ismerek egyszemélyes webshopot. De még két-három alkalmazottat foglalkoztató shopnál is fennáll annak a lehetősége, hogy a dolog kulcsa egy kézben van, az az egy ember meg kórházba, börtönbe, vagy mondjuk a temetőbe kerül. Ilyenkor nem lehet mit tenni.

Szerkesztve: 2021. 06. 25., p – 15:56

Hogyne, néha még nav által bezárt cégek webshopjai is mennek hónapokon át... sőt volt olyan is, ahol még a fizetés is működött, amit utána már nem nagyon lehetett visszavenni, mert a nav lefoglalta azt is :D

Lehet annyira retro hogy nincs internetuk. Amig be nem telik a pop3, mennek a rendelesek. 

Én jártam így. Rendeltem egy kisszériás, ezért csak a gyárból rendelhetőként beszerezhető Mofém csapot egy régi csap helyére, aminek a cseréjével nem volt kedvem túl sokat szopni. A cseredarabról lehetett tudni, hogy passzolni fog a régi helyére, más csapoknál meg nekem kellett volna kísérletezni, meg visszavinni, ha nem jó, meg ilyen baromságok. Vagy hívni egy szakembert, aki nyilván úgy csinálta volna, hogy neki kényelmes legyen. Minden boltban, amelyiket megkérdeztem, vagy eleve nem is árulták ezt, vagy azt mondták, hogy ez csak rendelésre, katalógusból, nekik is szopás így, nekem is az lesz, kvázi ne akarjak ilyet. Ahonnan végül megrendeltem, az egy rendes webbolt volt, de eléggé 2000-es évek designja, szóval akár bazi régi is lehetett. Viszont a teljes termékpaletta kint volt, gyári cikkszámokkal (így találtam rájuk), részletes adatokkal, fotóval. Innen megrendeltem, kaptam visszaigazolást automatikusan, szóval látszólag minden jónak tűnt. Majd nem történt semmit. Eltelt két hét, még mindig semmi. A harmadik héten írtam nekik egy mailt, hogy wtf. Két nap múlva válaszoltak, hogy megrendelték, majd szólnak, ha megérkezett. És tényleg, kb. 4 hét után szóltak, hogy lehet érte menni. És akkor kiderült, hogy ez egy rendes bolt, ami amúgy webboltot is fenntart, de a dolgozók kb. folyamatosan az ügyfeleket szolgálják ki vagy telefonálnak. Ezért tartott nekik két napig megválaszolni egy emailt...

Az igazi magyar valosag, amikor rakerdezel, hogy minden kaphato-e, lehet-e ertemenni (4m hosszu szalanyag is van benne).

A valasz folyamatosan tartanak raktaron mindent amit rendeltem.

 

Mondom eleg messze vannak, dobok rajuk emailt, hogy akkor holnap olyan 11 korul erkeznek a cuccokert.

 

Jah, ha tenyleg megyek? Akkor ez es ezek a tetelek hianyoznak. Akkor most megrendelik.

Egy bo hetet nyerhettunk volna ahhoz kepest amikor tenylegesen leadtam a rendelest.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ah igen, az eléggé kellemetlen, amikor nem élő a készletinfó. Aztán megrendelés után derül ki, hogy az ősszel lesz leghamarabb. Bár a csúcs még mindig az volt, amikor annyira nem volt élő a készlet egyik cégnél, hogy utólag törölgettek már visszaigazolt rendelést is, mert másnak már eladták magasabb áron. 

Ugyanakkor meg, kevésbé ismert, valószínűleg kisebb forgalmú cégek közt is találni teljesen korrektet, ahol élő a készletinfó.

Hányféleképpen lehet rosszul leírni azt hogy wbehosp? :)

Gábriel Ákos