HPE 880877-B21 SSD - DualDrive

Fórumok

Sziasztok,
Majd' hanyatt estem amikor megláttam a leirást

Használt már valaki ilyet? Dual M.2 slot, 2db M.2 tokozású SSD-vel egy db SFF drive cage-ben.

Gondolom SATA 6G interface miatt marad az ~550mbyte/s átviteli sebesség, mint limit, de legalább 2x annyi kapacitást lehet belelapátolni a vasba mint eddig.

Lehet ezt konfigurálni,hogy Raid1 v Raid0? Hogyan lehet az SSD-k állapotát külön lekérdezni?
 

Hozzászólások

Ez pusztán kihasználja a SAS csatoló azon adottságát, hogy lényegében két port van egy slotban. Vannak ugye a dual port SAS merevlemezek, igen rég óta... na most helykihasználás végett erre is jó lehet. Ez csak egy átalakító, nem fog sem RAID-1/0 sem JBOD diszket csinálni a két SSD-ből.

dedikált szerver bérlés - www.klixnetwork.hu

Már bocsánat de ez SATA felületen kapcsolódik. Tehát belül két egység de kivülrűl egy egység. Gondolom belül van egy mikrokapcsoló amivel RAID1 vagy RAID0 választható. RAID1 esetében a meghibásodás jelzése az érdekes lehet. De gyanítom, hogy csak RAID0 van az is érdekes, hogy stripeing vagy spinning formációban?

Már bocsáss meg :))) https://www.ebay.com/itm/880877-B21-HPE-2x480GB-SATA-M-2-RI-SFF-SCM-DS-SSD-New-Pull-/293838707069

Nem gondolni kell, hanem utána nézni... nem gyanítani, hanem tudni!

u.i.: A spinningre inkább nem mondok semmit XD

dedikált szerver bérlés - www.klixnetwork.hu

Meg fogsz lepődni, de pont néztem az általad linkeld tételt is. Ebből nekem nem jött át az, hogy az a slot ahová bedugom, két lemezt fog mutatni.
Te próbáltad már a fenti lemezt G8/G9-ben?

spinningre inkább nem mondok semmit - pedig megköszönném, ha mondanál valamit, nem akarok hülyén meghalni :-)
(bizonyára a te goggle fu-d sokkal jobb, de én pár perc alatt nem leltem meg, h 2 lemezes raid0 esetén ezt mit tesz, és mi a különbség a striping között)

Nem mindent a google -n keresek, szerencsére ennél nagyobb tudásom van :)) a szó pedig egyfajta sportolást jelent, köze semmi a RAID 0-hoz https://www.webbeteg.hu/cikkek/sport_egeszseg/7922/spinning-edzes-amit-erdemes-rola-tudnod

dedikált szerver bérlés - www.klixnetwork.hu

Lehet vicceskedni de amikor én még fiatal voltam akkor az első találkozás a RAID-del igen meghatározó volt. Akkor magyarázta egy szaki, hogy azon az eszközön (CMD CRD 5000) volt olyan lehetőség, hogy a RAID0 esetén választhattál stripeing vagy spinning módot. Ennek megfelelően vagy szétszedte blokkokra és azokat egyszerre írta olvasta  a diskekre vagy nem szedte szét hanem csak teleírta az egyik disket annak a sebességével aztán a következőt és így tovább. Ennyi. Persze most én sem találok erről semmit a a Google-n de attól ez nem halt ki. "Öreg vagyok de még vagyok!" ;-P

Valami kiderült azóta? Vagy vettél ilyet? :)

nem vettem. annyi derült ki, hogy a kereten belül van egy dual slotos adapter, amivel M2 tokozású SSD van.
Az adapter (vagy a raid vezérlő+adapter) elvileg tud Raid0 és Raid1 konfigurációt.
Azt mondjuk nem feltétlen értem, hogy Raid0-nak mi értelme lenne, mivel a sávszélességlimit amúgy sem SSD-n belül lesz (szerintem),
az, hogy 2x annyi IOPS-t tudna, meg, hát... 

Az OK, h Raid1 esetén 2x annyi kapacitást tudsz belelapátolni a gépbe. (bár a 2x akkora SSD is általában 2x annyiba kerül :-)

nekem egy ilyenem van. valami jmicron chip van rajta, az csinalja a raidet. windowsos progival lehet configolni, de van communinty linuxos app is hozza.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

nos, vettem egyet belőle. 
DL380Gen8-ban menni megy, azt nem sikerült eddig megfejteni, hogy raid1-ben v raid0-ban, SMART alapján egy lemezt és egy serial-t látom.
Viszont a modulokat lehet cserélni anélkül, hogy kihúznád a disk tray-t.

A leírása szerint mondjuk Gen9/Gen10 serverekhez van :-) majd megpróbálom olyanban is.