Elérhető a RHEL-helyettesítő Rocky Linux 8.4-es kiadása

Előzmények itt. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Valami jobb nevet is találhattak volna. Első blikkre nekem ilyen Hannah Montana Linux jut eszembe, nem egy komoly disztribúció.

Hát, ha olyan "ütős" lesz... egye fene! Az RPM disztrókkal nem vagyok képben. Most éppen az új Gnome 40 miatt próbáltam a Fedorát. Szépen összerakott rendszer, de nekem nem áll annyira kézre, mint a Debian vonal. Gondolom ha rászánnám azt a kis időt, hogy megismerjem az RPM világot, az is ugyanolyan kezes lenne. Mára már kinőttem a distrohopper önmagamat. Inkább csak használni akarom, nem reszelni.

Thinking back to early CentOS days... My cofounder was Rocky McGaugh. He is no longer with us, so as a H/T to him, who never got to see the success that CentOS came to be, I introduce to you...Rocky Linux"
— Gregory Kurtzer, Founder

vs.

Debian was first announced on August 16, 1993, by Ian Murdock, who initially called the system "the Debian Linux Release". The word "Debian" was formed as a portmanteau of the first name of his then-girlfriend (later ex-wife) Debra Lynn and his own first name.

Én továbbra sem értem, ilyen neve, hogy Rocky, nincs senkinek. Ez valami becenév lesz. Én mindenesetre rokinak hívom, értsd: rokkantak Linuxának, akik nem tudnak normálisabb disztrót feltenni :D Az is igaz, hogy nem dobnék rájuk követ a hülye nevek miatt, az összes disztrónak valami idiótaság, vagy a neve, vagy az adott kiadás kódneve. Ebben mindig is gyenge volt a linuxos világ, meg a GNU meg a többiek.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Rambo Linux jobb lett volna :(

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Minimal ISO 1.84 GB, itt tartunk...

robyboy