Router eredeti firmware visszaállítása

Egy régebbi tl-wr842n ver3.1 roterről lenne szó. Jelenleg openwrt fut rajta. Illetve nem fut, mert a szekrény tetején porosodik. :) Szóval gondoltam odaadom anyóséknak. De előtte szertetném visszatenni az eredeti firmware-t. Régebben csináltam ilyet egy másik tp-link eszközzel tftp szerver és fix ip segítségével flasheltem vissza az eredeti firmware-t.

A problémám, hogy a címben említett eszköznek nem találom az eredeti bin állományt. Vagy az itt https://www.tp-link.com/hu/support/download/tl-wr842n/#Firmware található fájl jó lesz? Mert szerintem nem. Ez egy wr842nv3_en_3_16_9_up_boot(150921).bin állományt tartalmaz.

Inkább kérdezek, mielőtt bármit csinálok, nem szeretnék téglásítani.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 06. 22., k – 19:11

Tplinknél a modellkód mellett a verziószámot (V1, V2, V3 stb) kell jól megnézni, mielőtt a ténylegesen hozzá tartozó gyári firmware-t töltesz le hozzá.

Szerinted érdekli őket a firmware? (-:

A hivatkozott linket olvastam, köszönöm; a metódussal nincs is bajom. Az original stock firmware-t nem találom sehol. Stabilnak, stabil és gyors is az eszköz, inkább azért szerettem volna, visszaállítani, mert nem én fogom használni. Anyósoméknál lesz és, ha valami gond van, vagy új hálózati kiépítés lesz akkor nem szeretném távolról supportálni az eszközt. Ha pedig az eredeti firmware van fenn még a szomszéd Pistike is be tudja lőni. Most képzeld el, mi van, ha meglátja az openwrt felületét...

nem értem mit nem találsz, ott írja az Openwrt dokis:

  • in case the file name of this firmware file does not contain the word “boot” in it, you can simply revert back to original firmware

  • in case the file name of this firmware file does contain the word “boot” in it, you need to cut off parts of the image file before flashing it:

neked a második eset áll fent mert benne van a "boot" a fájlnévbe (wr842nv3_en_3_16_9_up_boot(150921).bin), dd-vel kivágod a megfelelő részt az imageből és mehet a sysupgrade, ahogy írja a doksi.

Inkább frissíts a legújabb OpenWrt/LEDE-re!

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE