Milyen gyakran jársz külföldre?

Címkék

A legtöbb ember nem jár külföldre, pláne nem rendszeresen.

Napi szinten.
3% (29 szavazat)
Heti, havi szinten.
6% (57 szavazat)
Évi néhány alkalommal.
31% (288 szavazat)
Évente egyszer.
15% (144 szavazat)
10 évente egyszer-kétszer.
23% (211 szavazat)
Egyszer-kétszer voltam életemben.
17% (160 szavazat)
Sosem voltam még külföldön.
3% (32 szavazat)
Egyéb, leírom.
1% (13 szavazat)
Összes szavazat: 934

Hozzászólások

Napi szinten = határ menti ingázók vagy külföldön élők? :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Azért a "Külföldön élek" kijelentésnek van némi tudathasadásos beütése.

Ertem mire celzol, de ha belegondolsz van ertelme. Ha az allampolgarsagod magyar es nem Magyarorszagon elsz akkor a magyarok szamara kulfoldon vagy. Az mar erdekesebb ha magyarkent (definiald ki a magyar ha nem magyar allampolgar) mas orszag allampolgara vagy (direkt nem "kulfoldit" irtam).

(Finnország nekem nem külföld.)

Es Magyarorszag szamodra kulfold? Ha nem akkor kijelenthetjuk, hogy ket otthonod van? Ott a masik tudathasadas :D

[szerk.] A magyarorszagi latogatasaimat is beleszamoltam a szavazasba, innen nezve az (is) kulfold :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Es Magyarorszag szamodra kulfold?

Igen, már jó régóta. Kb az ittlétünk 3-4. évében fordult át az itthon/otthon. Az meg már majdnem 15 éve volt.

Ha nem akkor kijelenthetjuk, hogy ket otthonod van? Ott a masik tudathasadas :D

Nem, én már Finnországban vagyok itthon.

Csaba

En akkor is azt mondom, hogy "haza megyek" ha a szuloi hazba Magyarorszagra es akkor is ha a jelenlegi lakhelyemre. Mindketto otthon valamilyen szinten, akkor is ha csak az egyik helyen tartozkodom sokat. Talan maskepp lenne ha a szuleim nem ugyanott laknanak ahol en szulettem es laktam sokaig.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nekem is tetszik Finnország, sőt, Svédország még jobban. De nem tudok kibékülni vele, amikor olyan sokat van sötét, meg hogy sosincs kánikula. Szúnyog viszont annál inkább. Persze a tél nagyon szép, főleg az északi részen. Ezt elismerem.

Ha úgy alakul az életünk, Lisszabonba költöznénk ki. Márciustól rekkenő meleg van, pont nekünk való. És egyáltalán nincs főváros-érzésed.
Normálisak az emberek, kulturált a dolgok menete. Nincs az a déli érzésed, mint mondjuk Horvátországban.

De nem tudok kibékülni vele, amikor olyan sokat van sötét, meg hogy sosincs kánikula.

Szívesen meghívnálak pár napra: pont most annyira meleg van, hogy aludni sem lehet. Tegnap a lakógyűlésen valaki felvetette, hogy közösen kellene légkondit beszerelni a lakásokba, hátha úgy olcsóbb, mint ha mindenki külön külön csinálja. A sötét (szerencsére engem nem zavar) meg a szúnyog stimmel. Ha szereted a teles akkor nálunk idén ilyen amikor kevés hó van.

Csaba

+1.

De en itt most max a covid elotti opciora tudnek ertelmesen szavazni, mert olyan opcio nincs regebben igen, de mostanaban nem (a "10 évente egyszer-kétszer." tul keves, a "Évente egyszer." meg szinten nem igaz mert utoljara 2019-be tettem ki a labam az orszagbol. Igaz, Pest megyet se hagytam sokkal tobbszor el azota.)

I hate myself, because I'm not open-source.

[X] evente 1-szer   (ilyen opcio miert nincs? az evi nehany es a 10 evente 1-2 koze kene)

Covid előtti évben a csúcson 11 különböző országban jàrtam (1 év alatt, 3 kontinensen), természetesen nyaralàssal összekötött üzleti úton. 

Covid óta a Miles & More frequent flyer és a Europcar privilege executive kártyám is lejárt.

Meg lehet szokni. Vannak jobb és rosszabb repterek.
A bécsi pl. kimondottan jó. Csak onnan repülök, Ferihegyről soha.
Aludtam már Shanghai Pudong-on is éjjelre bezárt kávézó teraszán, amikor úgy volt csatlakozásom. Engem az ilyesmi nem zavar. Aki sokat utazik, előbb-utóbb otthon érzi magát szinte bármilyen reptéren.

Családdal, főleg gyerekkel neccesebb. De Európán belül nem nagyon van ilyen, hogy sok átszállás meg sok várakozás. Bécs-Lisszabon pl. három óra, Bécs-Berlin egy óra. Sokkal inkább repülök, minthogy kocsival kelljen menni ilyen távolságba.

Lisszabonban kimondottan szeretem, hogy közel van a reptér a városhoz és megáll ott a metró, nem kell taxizni. Mindenhol így kéne.

Szerkesztve: 2021. 06. 22., k – 14:26

Osztrák alpok nyaranta, szintén nyaranta volt kollega, szlovénia, portoroz. Onnan olasz-horvát már egy köpés.

Osztrákok most kimaradnak, pedig nagyon szeretem, de szputnyikot nem fogadnak el (kösz viktor, h ne válogassak).

Azt mondanám, hogy attól függ.

Tavaly pl. nem voltam külföldön*. Igazából még belföldön se nagyon mentünk sehová. Ezzel szemben volt olyan év, amikor minden héten hétfőtől péntekig külföldön voltam, dolgozni. Más években meg évi pár hét, mondjuk nyaralás.

Szóval egy kicsit úgy érzem, hogy rosszul van a kérdés feltéve.

* határátlépésekről beszélek, nem arról, hogy melyik országban élek.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

A vírushelyzet előtt évente egyszer mindenképpen (síelni), céges utazás meg erősen változó, nulla és öt közt egy évben.

Nem számítva külföldi útnak azokat az eseteket, amikor pár órára Szlovákiát is érintem biciklivel.

Csajom két országgal odébb lakik, kéthetente járok ki.

Evi nehanyat nyomtam, de ez covid alatt nyilvan ritkult. Hatar mellett elokent rendszeresen jartunk at olyan dolgokert, ami ott olcsobb. Sok eve benzinert meg mogyoros kukoricapehelyert, kesobb ures CD/DVD-ert, utobb pedig epitoanyagokert. Egyebkent erdekes, hogy az elso pont megfordult, nalunk COVID elott a Tesco parkolo meg a MOL benzinkut is allandoan teli volt szlovak rendszamos autokkal.

Messzebbre inkabb a 10 eves opcio lenne realis, valamikor regen voltam cserediak Nemetorszagban, meg haverokkal voltunk tobbszor is az osztrakoknal motoros turazni.

Egyszer tengerpart, egyszer síelés szokott lenni. Illetve néha rokonokhoz is megyünk, ami szinte nem is határátlépés, de mégis. Mármint a Covid őrületig így volt.

A tengerpart még tavaly megvolt, de a külföldi síelést lehetetlenné tették a politikusok.

Idén ha minden jól megy lehet menni Horvátba megint nyáron még nekünk alsóbbrendű oltatlan polgároknak is. Úgyhogy menni fogunk, ha marad szállás. Ugye Olasz helyett is Horvátba mennek sokan, mivel az olaszoknak teljesen totál elmentek otthonról, annyira szívatják a turistákat.

Arra számítok, hogy kb ez lesz az utolsó külföldi nyaralásunk, mert annyira bekattant mindenki a többség, hogy hagyni fogja a nép a további szigorításokat is. Márpedig ha egy üzlet beindult, azt nem fogják leállítani. Szopatni fognak, ameddig hagyjuk.

néha-néha átmegyek Szlovákiába kofoláért vagy brindzáért... vagy egyéb olyanért, ami ott jobb, mint itt. ...már rég voltam, alig várom, hogy meginn lehessen menni.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

csak ha nincs mas lehetoseg.

mi van ott ami itthon vagy az interneten nincs fent? :)

neked aztan fura humorod van...

ev elejen mexiko, most volt azori szigetek, jovo het horvatorszag. :P

tapasztalatok: mexikoban (a nalunk 3. hullam idejen) mindenhol maszk kotelezo, epuletbe lepeskor homerzotek + keztrutyi.
van jo oltasom (mivel kiskorom ota asztmam van, nem kockaztattam), de portugalisa szarik ra (meg), epuletben maszkolni kellett, de megnyugtato a tudas hogy mashol is vannak idiota vezetok hulye szaballyokkal: a termalfurdo medenceben nemkell maszk (johogy :D), de az oltozoben mar igen \o/

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Szerkesztve: 2021. 06. 24., cs – 10:27

Németországban élek, évi néhány alkalommal járok az innen nézve külföldön. 1-3x Lengyelország (céges ügyben), 1-2x Magyarország (privát ügyben), esetenként Hollandia, átutazóban (autóval) Csehország, Szlovákia, Ausztria. Ezeken felül 1x már voltam Svédországban, Dániában, Franciaországban, Skóciában, Szlovéniában és az USA-ban.

Most meg a pandémia miatt nem voltam 2 éve sehol, Magyarországon se. Ha egyszer vége lesz ennek a szarságnak úgy komolyabban, nem csak két hullám között lesz szünet, akkor kb. hasonló frekvencia áll vissza, és tervben van egyéb helyek felkeresése. Remélem addigra készen lesz az építés alatt álló veteránautóm és azzal tudok majd kicsit túrázgatni...

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Az első saját autóm újítódik fel, ami egy 1984-es Skoda 105S. Gondolom másnak nem túl izgi, de nekem pont az lesz, amit szeretnék.

(És mielőtt bárki rákezd h. csehszlovák vízforraló, meg hogy nem jutsz vele messzire, az autóba majdnem 200e Km-t raktam bele 2008 és 2015 között, napi használatban, és - egyebek mellett - többször kimentem vele a német-francia határig. Utána volt, hogy körbementünk a Nürburgringen, aztán meg hazavitt engem és két utasomat Budapestre, probléma nélkül. Közben kisebb legendává váltunk az Amiga demoscene-en, német haverok még demót is csináltak rólunk. A Németországba költözés után pedig ezzel ingáztam egy évig Budapest és Frankfurt a. M. között. Szóval ja. Szerintem tudom mit csinálok. Bár ezt néha még a felújítást végző szaki is kétli. És néha én is... :) A jelen státuszról amúgy itt 1 tweet. Szóval még van tennivaló bőven addig. De egyszer oda jutunk.)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Én úgy vagyok vele, hogy van olyan régi autó, amibe visszavágyom / vágynék.

Mondjuk pont ez a Skoda, meg egy tucatnyi másik régi autó (közöttük a saját első autóm vagy a nagyapám autója, amiben kisgyerekként sokat utaztam) nincs ezek között.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Nekem nincs ilyen régi kocsim, de abszolút megértem Chain-Q-t. Szívesen ülnék ilyenben. De a hozzá tartozó szívás faktort nem vállalnám, azért nincs veterán kocsim.

Egyébként 2003-as gyártású kocsim van, és már azzal is előjött sajnos a régi kocsi faktor, de szerencsére csak a szerelőm szív vele, nekem csak fizetni kell majd a végén :-)

Volt Miata NA-m, amit ugye a 90-es évek elején gyártottak, azt is nagyon szerettem, Skoda 105-höz képest már az is nagyon luxus volt, de mai szemmel meg fapad.

Az autózásban nem csak a minőség meg a kényelem az élmény. De még csak nem is csak a sebesség. Ebben a kocsiban egyiket sem kapod meg. Mégis vigyorogva közlekednék vele, az tuti. Bár túl messzire nem ezzel indulnék el. Én a szoci autókból Ladára vágyom leginkább, de a Skodákat is szeretem. Van olyan ismerősöm, aki 80-as évek végén újonnan vett Skodáját a mai napig hajtja.

Nekem relatív szerencsém volt a szívás faktorral akkor is mikor napi használatban volt a Skoda, szóval nem sok nagyon nagy bajom volt vele, de ma már én sem arra akarnám. Örültem, hogy még pont elkaphattam azt a korszaknak a legvégét, amikor ezek alkalmasak voltak napi jövésmenésre, és volt köré alkatrész meg klub, és hozzám hasonló bütykölős őrültek, akik vállalták ezt. És vezethettem ilyen autót én is mint sajátom, amiről gyerekként álmodoztam, amikor anyám mellett ültem az akkori Skodánkban a jobb egyen. Jó volt, szép volt, de napi szinten már nem csinálnám. De hétvégente elővenni és menni vele egyet, aztán meg bütykölni rajta egy kicsit, mert _nekem_ jól esik, az azért más.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Igen. Legalábbis én. De nem napi használatban, természetesen. De vezetéskor teljesen más élményt ad, mint a mostani autók. Úgy értem, toltam én már vadiúj V6-os TDI Audinak többszáz km-n át kétszáz negyvennel a töküres Autobahnon a német éjszakában, meg mentem már felkeményített verdával körbe versenypályán, azoknak is megvan a varázsa, de én imádok beleülni egy ilyen régebbi "full analóg" verdába, lemenni az autópályáról, de még a főutakról is, és a kertek alatt 60-80 körül krúzolni órák hosszat, nyomkodni a kuplungot, gázfröccsölni a karbit, váltogatni, közben látni a kis falvakat, az út fölé hajló fákat, élvezni az illatokat, stb. Mindezt úgy, hogy azért én autópályáztam is százötös Skodával éppen eleget. De arra már nem azt vennék, hanem valami tempomatos fullautomata ülésbesüppedős magátólmenőst. Én is öregszem. De a kertek alatti retró krúzolásra, vagy egy hétvégi autókázásra bizony csak ezt.

Ez az én elmebajom. De nem is akarok senki mást erre rábeszélni.

(Van amiből nem vágyom a retró techre, csak a retró stílusra, pl. vágyok egy eSchwalbe elektromos motorra, de abból már nem kéne az eredeti büdös, püfögős, kétütemű, negyven éves verzió, még akkor is ha amúgy örülök mindnek amit még az utakon látok. Amúgy gondolkodtam azon is h. ezt a Skodát is elektromosan támasztom fel, de még nem tart ott a technika, hogy megérje belefeccölni azt a pénzt az átalakításba. Még 2-3 aksi generáció, tíz-tizenöt év, amikor már minden bokorban lesz elektromos autózás, majd talán akkor. Meglátjuk. Nem sürgős.)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-