"Google alkalmazás leáll ..."

Címkék

TL;DR

  • A Google app összeomlik számos felhasználónál.
  • Úgy tűnik, hogy a probléma gyökere egy frissítésben rejlik.
Részletek itt.

Frissítés: Ideiglenes javítás leírása itt.

Hozzászólások

Több felhasználó (HUP IRC csatorna, privát üzenetek stb.) is megerősítette, hogy nála is jelentkezik a hiba. Több pedig jelezte, hogy nála nem.

trey @ gépház

Android 10:

Samsung G9+   -   a hiba jelentkezett, (a Samunál "auto update",)

Xiaomi Mi 9       -   nem jött elő. (frissítés manual-ra, - Xiaomi tiszteli ezt a beállítást)

(Mindkettő már full app- és rendszer-frissített! - Megerősít a hitemben, hogy frissítés semmilyen rendszerben nem lehet auto. - Pont!)

12.23.16.23.arm van most. De reggel kerestem frissítést a már meglévő hibára Play Storeban, volt is, rányomtam. Ez alapján én nem kötném ehhez a verzióhoz a hibát.

Play azt írja, hogy egy órája frissítette. De a hiba korán reggel is megvolt.

Nekem egy Lenovo Tab M10 HD (TB-X306X)-en fordult elő. Amikor feldobta az üzenetet, ha bezártam néhány másodperc múlva ismét kiírta.
Közben a Play elkezdte frissíteni a dolgokat, mert kb. egy hete nem kapcsoltam be a tabletet. Amikor frissítette a Google alkalmazást, attól kezdve megszűnt a hiba.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nalunk ketten szoltak eddig a cegnel (egy samsung es egy redmi telo)

Szerkesztve: 2021. 06. 22., k – 10:12

Nálam is jelentkezett, Lenovo tab 8 tb-8704F-en, lineageos 17.1 (android 10), letiltottam a google alkalmazást és már nem omlik össze. :)
Oneplus 6t-n 10-es androiddal nem omlik össze, tehát biztos, hogy nem verzió függő a gond.

Itt is, ma reggeltől nyomta a hibaüzeneteket.

Egy frissítés a Play-ből megoldotta, most nem kiabál.

Samsung Note3 + Lineage Android 9

Egy kollégám hozta nemrég a telefonját (valami régi Galaxy Jx 2016, Android 6.x), hogy tűz forró és folyamatosan dobálja "a google leállt" hibaüzenetet. Letiltottam a google appot.

A Play Store-ban megjelent egy Google frissítés, amióta feltettem (kb. 2 órája), nem dobálja a hibaüzenetet.

Ma reggel óta nekem is ez van. Megnéztem, a Google app június 12 óta nem frissült. Android 11 Motorola moto g8 power modell. A család fél tucat egyéb telefonjain nem jött elő.

Csaba

OnePlus 5T, custom crDroid (Android 11) nem csinálja. Reggel 6-kor frissült a Google app.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Délelőtt csinálta, de délutánra megjavult.

Még régen letiltottam az alkalmazást, így megúsztam :)

Xiaomi Redmi Note 3 -n is vacakolt ma a Google. Reboot megoldotta.

Hajnalban frissült az előzmények szerint és dobálta fel a popupot. Viszont utána elmúlt talán 10 körülre "magától". Próbáltam kézzel noszogatni akkor éppen elérhető frissítést, abból a webview lehetett esetleg releváns. De utána is csinálta. Szóval tippre valami online apihívás körül valamit állíthattak/átírhattak, mert újabb frissítés nem települt fel azóta. Logokat nem néztem.

Szerkesztve: 2021. 06. 22., k – 23:59

Azt hittem az infósok körében valamennyire alap a custom-rom minimális google-val (pl. opengapps pico).

Sok szívást elkerülve ezzel.

Csak akkor szólok hozzá egy témához, ha értelmét látom.

1+8T, Oxygen OS 11.0.8.14.KB05BA, Android 11, Google alkalmazás most frissült 12.23.16.23-ra. Nálam nem jelentkezett hiba.

Szégyen gyalázat, hogy egy ilyen céget nevezünk az IT-szektor egyik "vezetőjének", csak mert felhasználói adatokon való élősködésből jobban meg tudott gazdagodni, mint mások.

Szerencsére a belépőkategóriás™ Nokia C2-01-em tegnap és ma is tökéletesen működött, nem omlott össze, nem akart semmit sem frissíteni, mert ezt még annak idején úgy fejlesztették ki, hogy időtálló legyen.

Ilyenkor mutatkozik meg igazán, mennyire kiszolgáltatott minden okostelefonfelhasználó tech-multiknak. Egy percig nem irigylem őket.

Azert lehetett volna ez olyan hiba is, ami utan nem tudsz telefonalni. Pl. ha a tarcsazo appot erinti valami bug.

Ebben az egyben igazat adok hajbinak, pontosan az ilyen szarsagok miatt hasznalok en is egy regi nokiat elsodleges telefonkent. Az meg sosem hagyott cserben. Masodiknak meg ott az "okos", ha epp kell valamire.

Lassan 10 éve használok okostelefont, az sem szokott cserben hagyni, pedig a telepitett ~80 apphoz folyamatosan potyognak a frissitések. Igaz ugyan hogy ez LoS minimális gapps csomaggal, szóval a tárcsázó, naptár meg egy rakás más az AOSP-os offline verzió, nem a kuglis. Az csak azért van, hogy legyen play store.

Viszonylag korai okostelefon felhasznalo voltam, WinCE-s PDA-val kezdtem, majd 2009 kornyeken lett egy Nokia N95-om, amit kesobb az elso osztondijambol egy N900-ra csereltem. Amikor utobbiban megadta magat a radio, akkor valtottam egy Samsung Androidos keszulekre. Ez utobbi jatszotta el tobbszor, hogy zsebre tettem mondjuk 30℅ akkuval, aztan amikor ereztem, hogy meleg, es elovettem, mar majdnem teljesen le volt merulve. Az akku hasznalatos bigyobol persze nem tudtam meg semmit, szoval elokerult a fiokbol a Nokia 6300, hogy hasznalom azt, amig rajovok, mi a Samsung baja. Na valahogy ekkor ragadtam meg a regi telefonnal. Telefonalni pont jo vele, betonstabil, hosszu az akkuideje, SMS-t meg nem nagyon irok. Es a zsebemet sem nyomja, mert kicsi.

Lassan 10 éve használok okostelefont, az sem szokott cserben hagyni, pedig a telepitett ~80 apphoz folyamatosan potyognak a frissitések.

Captain WorksForMe strikes again.

Igen, természetesen a százmilliókat érintő hibák ellenére is van mindig legalább egy hupu, aki olyannyira tud élni™, hogy okostelefonból is mindig a legjobbat™ választja, a legjobbkor™ nem akarja használni a bugos alkalmazások bugos feature-eit.

Túl sok energiát fektetsz bele ebbe .. ez az app nem esszenciális, vagyis működik nélküle a telefon minden funkciója, maximum a gyors google keresés nem, esetleg az 'ok google'-özés (fixme, én nem beszélgetek gépekkel, úgyhogy aki tudja, javitson ki).

Pár óráig élesitve volt a play store-on egy frissités ami miatt fagyott, majd kijavitották. Pár usernél feldobott egy idegesitő ablakot, sokan észre se vették, és a hiba pár óra alatt elmúlt mindenféle impact nélkül.

"nem akarja használni a bugos alkalmazások bugos feature-eit."

Google alkalmazásokat speciel tényleg nem használok, egyedül a play store van fent, az is csak azért mert nem akarok a vadnyugatról töltögetett apk-kat felrakni a telefonomra.

Túl sok energiát fektetsz bele ebbe

Te meg abba, hogy Gyatlov Elvtársat megszégyenítő módon mindentjólcsinálok védd a 10 éve tartó okostelefon-használatodat. Pedig most az egyszer illett volna elismerni, hogy igen, most tényleg elbaszták.

ez az app nem esszenciális

Számodra nem esszenciális, de ettől még százmilliókat zavar és akadályoz a szoftverfrissítésalapú fejlődés koncepcionális bukását bizonyító bug.

Google alkalmazásokat speciel tényleg nem használok, egyedül a play store van fent

Én meg nem használok okostelefont, egyáltalán és nagyon örülök neki. Csak ezzel az a többszáz millió ember, aki megkapta a szart, nincs kisegítve. Pláne, hogy a néhány óra a frissítések leküldésében lehet néhány nap is. Például, ha mobilneten le van tiltva a frissítések telepítése (ha nincs, akkor pedig százmilliós nagyságrendben lehet mérni a Google által okozott anyagi kárt a társadalomnak) és nincs otthon az ember. Például, ha a felhasználó pont azért kapcsolta le a frissítést, mert nem akart több szart kapni, így el kell odáig jutnia, hogy visszakapcsolja.

"Pedig most az egyszer illett volna elismerni, hogy igen, most tényleg elbaszták."

Nem is mondtam hogy nem baszták el. Ilyesmi minden nap megtörténik. Impact ebben az esetben zéró. Tehát totál érdektelen a dolog. Azon röhögünk, hogy elbasztak egy frissitést.

Nem mondom, szerintem is mélységes minőségekben utazik általánosságban a consumer piacon a szoftverfejlesztés, de cserébe ott a bejáratott infrastruktúra arra, hogy az elbaszott frissitést villámgyorsan visszavonják/javitsák mindenkinél.

Szóval alig tartott egy kis ideig és némi kényelmetlenségen kivül semmilyen kárt nem okozott. Ahhoz képest ördögi vigyorral hirdeted hogy "na tessék!!! látjátok??". Látjuk, csak mivel az impact zéró, leszarjuk. Menj irogasd a könyvedet, vagy mit szoktál még csinálni.. :)

A frissítésnek semmi köze hozzá. Nálam reggel jelentkezett, utána frissítettem le, és utána is dobálta a hibát. Majd letiltottam az appot

Mivel törölni nem lehetett ezért leállítottam a Google appot. Így nem okoz gondot és egy kémprogrammal kevesebb van :)  De ha már itt tartunk. Megtudja mondani valaki, hogy 4 GB memóriával egy mai Android 10 / 11 telefon böngészője  -bármelyik- miért törli ki illetve tölti be újként  a megnyitott weboldalon félbehagyott tartalmat, ha "lehúzza" ideiglenesen a felhasználó egy másik alkalmazás használata esetén? Legyen abban bármilyen  pdf, videó, szöveg...stb 

nalunk is volt tegnap (kedd) reggel. egy samu es egy nokia telon. aztan nemsokkal azutan , hogy jelentkezett ez az anomalia lehetett frissiteni a play store-bol. es azzal megszunt a jelenseg.

meg van hol csiszolniuk a ci/cd pipeline-t a google-nal is....

Nekem gyanús, hogy úgy oldották meg, hogy nem kellett felhasználói közreműködés hozzá...