Randomszerűen megváltoznak labelek, gridheaderek a böngészőben. Látott már valaki hasonlót?

Webes fejlesztésünk van, több nyelvre le van fordítva az applikáció és az utóbbi időben többször előfordult a kövi dolog:

User betölti az oldalt, és a gombon (aminek a neve DB-ből jön) valami totál baromság van. Konkrétan legutóbb a német inkl. optionaler Merkmale helyett Frühstücksbuffet, optionaler Merkmale jelent meg. Az adatbázisunkban nincs semmiféle Frühstücksbuffet. És amint látható a gombnak nem az egész neve csapódott felül, csak az eleje. Ha bemegyek a DevTools-ba, ott Inspect Element, rákattint, akkor felül tudom írni, és akkor a weblapon is megjelenik a változás, de egy refresh után vagy kilépés-belépés után már ez a változás nem lesz ott. Ráadásul a usereink nem fejlesztők/hackerek, csak sima mezei userek, akik a ha a devtools-t egyszer az életben elő is hívták tévedésből, akkor az volt a legnagyobb gondjuk, hogy hogyan tüntessék el.

Van pár javascript librarynk is amit használunk, az egyik táblázatokra való, ott is csinálta, ott a headerben jelent meg tök más dolog, ami szintén a DB-ből jön. Tehát nemcsak egy konkrét libraryhez köthető a dolog, illetve libraryben is előfordul a probléma.

A hasonló hibák gondolom azért jönnek elő, mert most upgradelgetjük a gyárakat, ahol minden gyár új SQL node-ot kap, scratchről felhúzva, ami még érthetetlenebbé teszi a dolgot, ugyanis nem valami évekkel ezelőtt bacachelt file a hiba okozója.

Ami érdekes, hogy a CTRL-F5 mindig megoldotta a problémát.

Az esetek többsége csak egy screenshotként jut el hozzánk, szóval akár gyanakodhatnék is, viszont egy konkrét esetben és is láttam, hogy mcq jelent meg MCQ helyett, ami egy olyan táblából jön, amelyik sose látott lowercase karaktereket. A lenyomott CTRL-F5 itt is segített.

Alapvetően Edge és Chrome engedélyezett a cégben.

Hozzászólások

vakon lövöldözve: nem a böngésző auto translate funkciója szivat véletlenül? akkor szokott ilyeneket csinálni ha pl. angolról angolra "fordít" le egy oldalt.

Szerkesztve: 2021. 06. 22., k – 11:28

Na, ezzel a frühstücksbuffet-tal kapcsolatban épp most sikerült átvennem a user képernyőjét és a CTRL-F5 nem segített! Ha kijelentkezik a user, és bejelentkezik akkor ismét ott lesz az a Frühstücksbuffet! A hiba csak a microsft Edgében van jelen, Chrome-ban jól működik a usernak. Megnéztem a Inspectorral a gombot és ezt láttam:

<span class="ui-button-text" _mstvisible="1" _msthash="5189756" _msttexthash="1175486">Frühstückbuffet. optionaler Merkmale</span>

míg az én gépemen csak ez van akár Edge, akár más browser :

<span class="ui-button-text">inkl. optionaler Merkmale</span>

Ezeket az _mst* most látom először, sztem tuti ezek okozzák a gondot.

Basszus, és azért jelentkezik ez a hiba a userekenél éppen most upgradenél, mert a html headerjét megváltoztattam?

-<html>
+<html lang="en">

csak a W3 validator miatt raktam oda a lang attribútumot, mert hirtelen kötelező lett, és hibákat dobott, ha nem volt ott...