Virtuális gép, Assembler, távirati stílusban [bemelegítő kör]

   Valamikor, néhány hónappal korábban, megigértem, hogy

a számítástechnika bizonyos sarokpontjait övező misztikumot oldandó,  egy virtuális gép és a hozzá kapcsolódó assembler teljes felépítését kisérhetik figyelemmel azok, akiket érdekel ez a téma. 
Hogy lássák, tapasztalják, nem olyan bonyolult ez, mint amilyennek látszik.

   A dolog felvetése után képződött némi polémia. Ezzel önmagában még nem lett volna baj, azzal már inkább, hogy akadt olyan hang, amelyből a jobbító szándék [ami egy normális vita tartozéka, ha éppen nem célja] teljességgel hiányzott. Bántó volt, sértő volt, támadó volt.
Hogy az  igéretemet elképzelésem szerint tartani tudjam, az napi három órányi idő-befektetéssel is legalább egy havi munkát igényelt volna a már meglévő dolgokon kívül. Úgy láttam, annak nem sok értelme van, ha azért dolgozok, hogy végül egy permanensen kötekedő majom céltáblájává váljak. 

   Az viszont nem az én stílusom, hogy az igéretemet ne tartsam be. Így arra jutottam, hogy amit vállaltam, azt tartom, de jelentősen csonkolok, zanzásítok az eredeti terven. [ezért is hagytam válasz nélkül a később érkezett kommenteket] 
Így is meglesz mindaz amit igértem, tehát lesz virtuális gép, lesz neki assemblere is és lesz forráskód, ami lefordítható, futtatható majd. Lesz az egészhez magyarázat is, csak éppen, mindenből sokkal kevesebb.  

   A dolog készültségi foka jelenleg úgy 80 %-os, tehát vélhetően holnap este, esetleg holnapután meg is leszek vele és fel is tudom tölteni ide. Akit érdekel, az pedig fogyaszthatja.

      Üdv addig is, Pixel5

Hozzászólások