Napi munka - lecsúszott embereknek lehetőségek?

Fórumok

Van egy idős asszony minimális nyugdíjjal, albérletben él, a nyugdíj kb. az albérletet fedezi, A fiával él, szoktam őket támogatni ilyen-olyan formában, de nyilván ez nem egy végleges megoldás, s nem is célravezető egy bizonyos pont után (halat vs. halászni).

Tud valaki olyan nem átverős, napi munkáról, amiből lehet ténylegesen plusz pénzt csinálni gyorsan?

Kvalitások nincsenek, skillek nincsenek, borzasztó nehéz helyzetben vannak. Közel a hajléktalan-szinthez tengődnek.

Mit lehet tanácsolni?

Vérplazma-adást már javasoltam a fiúnak, kapott is időpontot, ha átmegy a szűrésen, ez talán valamikor tényleg működni fog.

Hozzászólások

Burger King és Meki vonal? Valahol már 1500 ft-os órabért láttam kiírva ezeknél. Aldi-Lidl vonalon árufeltöltés? Ezektől nyilván nem lesz senki se extrém gazdag, pláne nem gyorsan, de már a 4-6 órás pénz áranyaiban használhatónak tűnt.

Ha eljár vért adni (igen, a sima véradás a OVSZ-nél), akkor elvileg lesz valamilyen kedvezménykártya hozzá, érdemes csekkolnia.

Skillek és kvalitások ismerete nélkül nagyon nehéz bármilyen munkát is ajánlani. Azért még egy árufeltöltőnek is kell ezekből valami minimális.

Ha úgyis jársz hozzájuk, van kapcsolat, akkor érdemes ezekre rákérdezni, mit szeretne csinálni, mit tud csinálni, mit csinált eddig, annak a raktáros melónak miért lett vége, mihez ért egyáltalán, stb.

A mezőgazdasági idénymunkákon meg ott szoktak elbukni, hogy 2 nap után rájön az illető, hogy 40°C melegben kell az uborkát szedni görnyedve a koszban, sárban és kap érte a nap végén mondjuk 10k-t (nem tudom, most milyen napidíjak vannak mostanában). Ráadásul menyiséget kell teljesíteni, nem csak dolgozgatni. Hajnalban kell kelni, és késő este fog hazaérni, mert a 8-10 óra munkaidőben az utaztatás nincs benne.

 

szerk.: az lemaradt, hogy helyileg merrefelé keresgélnek? BP? Megyeszékhely? Város? stb

Ok, értem. Ennél szorosabb kapcsolatot feltételeztem a topiknyitó írás alapján.

Budapesten azért szerintem lehet találni munkát, nyilván főleg fizikai az, amit minimális tudással/tapasztalattal is engednek elvégezni. Árufeltöltés, akár építkezéseken bámilyen feladatok, takarítás, de az előttem írt meki vonal is járható út lehet.

De ha jól tudom, így a covid miatti lezárások után felszolgálóból és bolti eladóból is hiány van (főleg, hogy már előtte is sok helyen ki volt írva, hogy felszolgálót, eladót felveszünk), ilyen helyeken is lehet próbálkozni.

 

Ha a nyitóban ilyen otthonról végezhető "tollösszeszerelő" munkákra gondoltál, akkor azok felejtősek, mind átverés valamilyen formában. Akár abban, hogy előre meg kell venni egy kezdőszettet 20-30k-ért, akár abban, hogy csak a munka elvégzése után hónapokkal később fizetnek, ha fizetnek...

Az alanyoknak mindenképp akarniuk is kell és meg kell tudniuk felelni. Nem létezik, hogy nincs olyan egyszerűbb meló, amit ne tudna megcsinálni, ha akarja. Ha rendre mindenhonnan kihullik, akkor nem biztos, hogy tudsz rajta segíteni sajnos.

Hallok munkaerőkölcsönzős sztorikat és hát a fizuelőleg felvétele után rögtön a hétvégén szétkapják a munkásszállót, pedig minden kutyafülét fizetnek nekik (vagy van céges busz, ami hozza viszi a népet). Ilyenkor elgondolkodom, hogy darabra hiába keresnek sokan melót, hogy ha nem látják be, hogy a körülményeik között ezt tudják vállalni.

Szerkesztve: 2021. 06. 18., p – 12:11

A mezőgazdasági cégek egy része szokott "egyszerűsített foglalkoztatás" keretében is munkaerőt alkalmazni, ennek talán legtipikusabb példája az "idénymunka". Napi szinten megy az elszámolás, tehát csak rajtad múlik, hogy egy hónapban hány napot mész (persze itt sem szokták szeretni, ha valaki csak hébe-hóba bukkan fel). Persze a munka sokszor nem könnyű (egész nap kint lenni akár 35+ fok melegben, a tűző napon, mégha amúgy maga a munka nem is megterhelő), viszont elég sok nyugdíjas él ezzel a lehetőséggel, tehát nem megugorhatatlan dologról van szó...

Nem átverős, de

amiből lehet ténylegesen plusz pénzt csinálni gyorsan

? Tudod, ebből kettőt lehet választani, és még csak rosszindulatú sem voltam.