Ingyenessé teszi a Google a Workspace termékét

Címkék

Ez a blogbejegyzés azt írja, hogy a Google Workspace mostantól ingyenesen elérhető. A Google Workspace terméket októberben vezették be, a korábbi G Suite helyett. Ez egy fizetős szolgáltatás volt eddig, amit pl. cégek használhattak csoportmunkára.

A "suite" egyes elemei, mint Gmail és Google Docs elérhetőek voltak ingyenesen, de a fizetős csomag több funkciót adott. Mostantól, az eddig fizetős Workspace mindenki számára ingyen elérhető és a Google majd bevezet egy új fizetős csomagot, aminek Workspace Individual lesz a neve. Ezt vállalkozóknak ajánlják és az ilyen felhasználáshoz való extra szolgáltatásokat tartalmaz majd, mint pl. professzionális video meeting, email marketing, stb.

Bekapcsolni így lehet:

Gmail, jobb felső sarokban Settings fogaskerék -> See all settings -> Chat and Meet -> Google Chat (Save Changes)

Ezután újratölti az oldalt, és már nem Gmail-t hanem Google Workspaces-t ír ki.

Ahol eddig a Hangouts volt, most megjelent a Chat és a Rooms.

Részletek itt.

Hozzászólások

Lazan kapcsolodik:

Akinek 80% folott van a gmail foglaltsaga (13/15GB), annak figyelmeztetest kuld a google, hogy fizessen havi 690Ft-ot, hogy a jovoben is megerkezhessenek a levelei.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nálam a workspace a saját domain alatti levelezésről, mobil felügyeletről stb-ról szólt. Ugyanarról beszélünk?

Érdemes elolvasni a leírtakat: https://blog.google/products/workspace/google-workspace-everyone/

Arról van szó, hogy az ingyenes Gmail kap meg olyan funkciókat, amelyek a fizetős Workspace csomagban voltak, leginkább arról van szó, hogy a Hangouts helyett Chats lesz meg Meet.

Mert én itt nem látom ingyenesnek.

A saját domain alatti levelezés nem ilyen és a többi "cégesebb" Workspace funkció sem ilyen.

Kicsit komplexebb azért, de nagyjából igen, erről van szó.

Az eddigi major feature list a Workspace kapcsán ez volt: Gmail, Docs, Currents, Meet, Sheets, Keep, Chat, Slides, Apps Script, Calendar, Forms, Cloud Search, Drive, Sites, Jamboard

Ennek a nagy része eddig is elérhető volt ingyen, a Meet tavaly került át az ingyenesbe, most meg többi is, gondolom a Hangouts kivégzésével egyszerűbb volt mindent is odaadni, mint hónapokig keresni a kódban, hogy ki kivel van összekötve és elvarrni a szálakat.

Ami fizetős maradt, az a custom business email, a sokrésztvevős videó meeting, a nagyobb vagy korlátlan storage és a security és management eszközök meg a személyes support.

Azért a gmail sem ugyanaz workspace-ben, mint az ingyenesben, messze nem. Elég csak a spam, karantén, attachment szűrés kezelésére gondolni workspace-ben, ezekből semmi nincs gmail-ben. (vagy olyan "apróságok" mint normális outlook szinkron, közös naptár stb-stb)

Ennek a hirnek tényleg semmi köze a workspace-hez, nemhogy ingyenes nem lett, de semmit sem változott. Az ingyenes gmail kapott egy - szerintem - teljesen lényegtelen feature-t, ami eddig workspace-ben volt csak. Moszkva és mercédesz osztogatás. (és ez nem a posztoló lehurrogása, a google fogalmaz teljesen hülyén, hogy azt higgyék az emberek, hogy valami komoly dolog történt)

leginkább arról van szó, hogy a Hangouts helyett Chats lesz meg Meet.

A Hangouts és Chats+Meet között nem sok különbséget látok. Ahogy ránéztem erre, nekem a Rooms a nagy újdonság, benne a fájl megosztással meg a megosztott Todo listával. Nem néztem meg, hogy ezeken felül mi mást tud, de a Rooms első pillantásra feltűnt.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ha mindenben jobb, és mindkettő ingyenes, akkor mi értelme meghagyni a kettőt,  miért nem raknak át mindenkit? Miért lenne jó, hogy csak az kapja meg,  aki megtalál egy setupot? :D

Szerkesztve: 2021. 06. 17., cs – 09:16

Ezzel kapcsolatos, de a google messages es a google cheat az egy platformnak szamit, vagy annak fog szamitani a jovoben?

Mi a különbség a Google Meet és a Google Chat között? Így elsőre azt gondolnám, mindkettő ugyanarra szolgál.

A Google-nél előfordul, hogy ugyanazt a funkciót 2-3 különböző alkalmazás is tudja, aztán idővel némelyiket kidobálják és marad jó esetben egy. Amit idővel lehet, hogy lecserél egy másik, ami semmivel se jobb, mint az előző.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2021. 06. 21., h – 18:21

Es miert eri ez meg a Gnek? Koltio kerdes gondolom mindenki tudja mibol elnek es nem egy jotekonysagi intezmeny