"Na b+, ma se csináltam semmi hasznosat!"

Címkék

Nyilván ez így nem igaz, mivel dolgoztam, meg a kertben is csináltam ezt-azt, viszont mostanában sok-sok órát fordítottam a HUP-os kommentek olvasására, ráadásul még néhány kommentet én is elkövettem. Te is így vagy vele, szerinted is időpocsékolás? :)

Igen.
30% (160 szavazat)
Nem.
22% (113 szavazat)
Tartózkodom.
13% (66 szavazat)
A HUP örök!
21% (108 szavazat)
Egyéb, leírom.
1% (3 szavazat)
Csak az eredmény érdekel.
14% (75 szavazat)
Összes szavazat: 525

Hozzászólások

Ráadásul időt basztál el egy teljesen értelmetlen szavazás kiírására is. Valójában nem is akarsz te dolgozni ... :)

trey @ gépház

#define hasznos xxx

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Már hogyne. Az előbb raktam ki egy freecellt.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Szerkesztve: 2021. 06. 17., cs – 10:13

Nem időpazarlás, nem kifejezett célom minden nap valami hasznosat csinálni.

Szerintem ez csak hasznos lehet. Én évek óta kb csak átfutom a híreket és a komment részleg ami érdekel. A valós tapasztalat és vélemény, nem az amit kiadtak hogy na erről most írni kell valamit. Le is szoktam azokról a híroldalakról ahol kiütötték a kommentelés lehetőségét, egyszerűen számomra értékét vesztette.

Az embernek létfontosságú néha olyan dolgokat csinálni ami nem létfontosságú! :)

Hát amikor trey-el órákig vitatkozunk eredmény nélkül akkor az tényleg elb.szott időnek érződik. :)

Szerkesztve: 2021. 06. 17., cs – 13:50

Ugyanezt a tipikus hazai multinál vegezhető feladatokkal eltöltött 8 órás munkanapra is kiírhatnád szavazásra.

Akkor becsüld meg, mert ahány külföldi multi magyar lerakatáról belsős infó van, mind az van amit fentebb többen is írnak.

Felvesznek top-top-top techikai(nak beállított!) beosztásba, azaz NEM menedzsernek. Valóságban meg szakma jó ha 5% v. max 10%-a lesz a munkaidődnek. Maradék 90% az arra megy el, h. adminisztrálod 4-5 különböző webes szarba, rosszabb esetben 4-5 ekszelbe h. micsináltál ma. Majd ugyanezt az 5-6 felettesednek szóban is reportálod (szigorúan külön-külön) h. miért nem haladtál ma se semmire a tényleges munkáddal mert a nekik reportálással baszod el az idődet.  Utana meg az üfféllel mítingben is ugyanezt előadni 10-20 emberrel közösen.

Rosszabb esetben meg a még feljebb levő fontoskodó, anyaországban ülő középvezetők (=kiskirályok) faszságait is kell hetente 2x1 órában hallgatnia mindenkinek aki alá tartozik. De közben meg javítsál a munkád hatékonyságán, mert az idő az pénz, és a megspórolt idő az kőccségmegtakarítás a cégnek! Ezt kell hetente 2x1 órában 100 embernek hallgatnia.

Én fel szoktam vetni meeting közben, hogy "szükségünk van XY-ra a továbbiakban? Jelenleg nem tűnik úgy, mintha a beszélgetés releváns lenne számára, gondoltam rákérdezek, hogy érdemes-e tovább rabolnunk az idejét...".

Kicsiben, saját környezetben kell kezdeni, aztán hátha a management is rászokik.

En pedig azt szoktam, hogyha szukseg van ram, akkor fobb pontokban irjak meg emailben amire fel tudok keszulni.

Ugye, keszuletlenul, megis mirol beszeljek?:)

 

Iden 2 (vagy 3?) meetingem volt, ha jol emlekszem. Nekem bevalt.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ezeken a végtelen megbeszéléseken mi szokott a téma lenni? Rengeteg cégnél látom a partneri körben is, de számomra érthetetlen, hogyan lehet a napi 8 óra munkaidőből 4-ben arról beszélni, mit kellene a másik 4-ben csinálni.
Én úgy látom, hogy a túl sok munkaerő idejét valahogy ki kell tölteni munkának tűnő dologgal, és erre egyik remek mód, hogy úgy csinálnak sokat, hogy a munkáról beszélnek. Érdemi munkavégzés nélkül.

Nyilván időnként van értelme, de ahogy itthon látom azokat a cégeket, ahol bevett szokás a meeting, nem akkor csinálják amikor kell, hanem rutinból, egyfolytában, napi szinten. Japánok, koreaiak (itt nálunk) ebben élen járnak. 12 órát vannak bent, ebből 8-at meeting-en ülnek (dőlnek jobbra-balra), a maradék 4 órában pedig elvégeznek kb. egy órányi értelmes munkát. És dobálják magukról a vizet, hogy ma is lenyomtak 12 óra munkát... Ez annyira megy, hogy a magyar munkavállalóknak is ezt a tempót kell követni, holott azok elvégeznék a havi melójukat 4 nap alatt, és nem mennének be a maradék 16 napon, akkor is ugyan annyi lenne a havi elvégzett feladat, mint a japánoknak, koreaiaknak.

Ráadásul én nem szeretem tépni a szám az elvégzendő feladatról sokat, mert hamarabb meg vagyok vele, minthogy végigmondják (ráadásul százszor ugyan azt egymás után), hogy mit kell csinálnom.

Van egy ilyen történetem partner cégől: német központól jött két IT-s drága öltönyben, drága laptoppal, két hónapnyi telefonos és e-mail előkészítés után szerver fejlesztésre, egy hetes látogatás keretében. Első nap 9-tól ebédig meeting-et tartottak valamiról (igazából nem értettük miről beszélnek, a magyar leánynál olyan nem volt, ellenben más volt, ami nem került szóba, de nem lehetett a meeting tematikáját változtatni valamiért). Aztán ebéd után mondtuk nekik, hogy akkor nézzük meg a fejlesztendő szervereket. Meglátták a szerver szobát, eltátották a szájukat, hogy hát itt szerverek is vannak? Erre nincsenek felkészülve, haza kell tuazniuk újra tervezni, tartani erről az "új helyzetről" néhány meeting-et. Aznap délután haza is repültek. Pedig előre bekérték minden hardver pontos specifikációját, milyen feladatot lát el, még fotójuk is volt szerver szobáról, rack-ekről, stb.
Na ennyit arról, hogy jó sokat kell beszélni a melóról a dolgozás helyett.

Speciel úgy 20+ szervert raktam át a héten ldap-pam auth-ról ssd-re ("szerencsére" vegyesen 16-18-20 lts meg centos7). Aztán itt a Barracuda LoadBalancer az Exchangek elé, icinga2-be bekötni (mert persze nem smnp-n lehet lekérni, hanem snmp trapet küldenek - el kell kapni). Mellette meg az userek dolgai, spam-ot kapott / nem kapott, tűzfalon tiltott url, stb

Szóval el lehet mulatozni ezzel-azzal, mindig van valami. Míting meg kb. havonta egyszer egy óra

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Nem sajnálom az időt ezen a helyen eltölteni, sokszor vannak olyan kommentek-kérdések, amikből tanulhatok.

Nabasszus, itt csak en dolgozok munkanapon?

Asszem valamit alapvetoen elronthattam...

Nem is nagyon akartam es bejott... :D

Csináltam hasznos dolgot, ez független a HUP olvasásástól vagy kommentelésétől.

Azt én is szoktam. Közben elolvasom a világ és a szakma híreit, majd bontok egy energiás italt és amíg elszopogatom, végigpörgetem a kommenteket.

Néha betéved egy-egy kolléga, de alapjában véve egyedül vagyok bent, várva, hogy valaki segítségre szoruljon. Közben fejet tágítok abban a közel tucatnyi témában, ami most érdekel, aztán mikor felbaszom magam rajta, hogy mennyire nem haladok egyikkel sem, feljövök kommentelni.

Annyira péntek van. Lehet előre hozom az ebédet.

szerintem nem időelbaszás az sem ha _szakmai_ témában kommenteket olvas az ember meg néha bele is dumál a közösségi eszmecserébe. Na persze a szakmaiság az erősen ingadozik, de ez mindig is így volt :D

Nálam okosabb emberek a haszontalan dolgokat is segítenek másképp értelmezni. Azzal, hogy valami Arduino bigyókát csinálgatok, amire VScode-dal nyomok fel valamit: munkát adok az arduino+ms+elmű+családom+etc embereknek, őket is mozgatom, stb. Ha a hasznosságot a megtermelt pénzben mérjük, az nagyon invalid! Az sem elég ha az elköltöttben mérjük. Életperc-ben (hány percét élvezed a nettó (nem alszol) napnak) érdemes mérni. A többi - munka - csak a közmű számlák miatt van.