Kettélőttem egy netbookot!

Hozzászólások

Majd csinálok egy hasonlót én is, már rég elterveztem. Páncéltörő nyílvesszővel, 50 méterről egy üzleti noteszt fogok lebontani. Az egy lövéstől notebook-atomokra fog hullani. BTW én full működésképtelen és javíthatatlan eszközön fogok doktorálni.

Ui a 100+ lövés az rengeteg nálad. Biztos jól számoltad? :)

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Na arra én is kíváncsi lennék! :)

Megszámoltam az elhasznált startpatronokat, 105 db volt, annyi az annyi. Elvileg 2 talán 3 lövés koppant csak a lövedékfogó lemezen, ami nem érhette a laptopot amikor már a zsanérokat vettem célba. Azért is tűnhet kevésnek a lövésszám mert az unalmas részeket felgyorsítottam, elpörgettem, kivágtam. Ha nem teszek így akkor kb egy egész estés videó született volna, az egylövetű puskával... :)

Kár, hogy szétlőtted jobb sorsa is lehetett volna annak a laptopnak. Nem értek a fegyverekhez, ez a video most bemutatott valamit a fegyverrel kapcsolatban vagy csak szórakozásból lőtted szét? 

Szia,

Szórakozásból, szórakoztatásból. Az ilyes fajta célbalövés ad egy olyan elégedettséget amit nehéz elmagyarázni azoknak akiket kicsit sem vonz a lövészet téma. Részben egyetértenék azzal hogy jobb sorsa is lehetett volna a laptopnak, viszont a "cél" hardver, én úgy gondolom, ma már semmire nem jó sajnos. Fénykorában kb 13 éve sem volt egy erőgép. Tegyük fel hogy megjavíttatom a kijelzőt, sokkal többért mint amennyit ér a konstrukció és odaadom a szegényebbeknek/iskolának, bárkinek. Viszont általános dologkra vagy tanulásra (netezés, vörd, ekszel, távoktatás satöbbi) ők sem tudnák már használni. És hiába tennék bele RAM-ot, SSD-t, a többi miatt ma már használhatatlan szint lesz. Láttam hasonló ajándékozási helyzetet amikor az volt észrevétel "hát ez már gyenge használhatatlan gép".
Szóval inkább szétlőttem... Nem gondolom hogy rosszabb hely lett tőle a világ. A célközönségnek, főleg a lövészet iránt érdeklődöknek, többnyire tetszik. A hobbim mellett én is informatikus vagyok és kell egy kis marhulás-vadulás a stresszes hétköznapokban...

Üdv,
Balázs

Ha meghirdeted néhány ezer forintért pillanatok alatt elviszik az ilyen laptopokat és eljuthatna olyan nehéz anyagi helyzetű emberhez aki nagyon tudna örülni neki. Külső kijelzővel lehetett volna ezt használni ha jól értem. Egyébként a rossz laptopok is értéket képviselhetnek érdemes meghirdetni, aztán ha nagyon nem kell senkinek akkor megérett a kilövésre :) 

Ez ránézésre egy 15 éves szutyok volt. Jobb helye van a kukában, mint hogy idegesitsen bárkit is a lassúságával/használhatatlanságával. Én is adtam tavaly távoktatás miatt laptopot rászoruló családnak, de az tudott is valamit (ssd, i5).

Sokan másképpen ítélik meg ezeket az elavult gépeket, hidd el nekem. Nemrégiben adtam oda egy kisöregnek egy Asus EEE PC-t (Celeron 900, 1 GB ram, XP) és nagyon örült neki. A régi laptopja összetört és most ez megfelelt neki. Letöltött YT videókat nézeget rajta lefekvéskor, online rádiót hallgat és dokumentációkat olvasgat. Jó helyre került. 

Ez egy "Keserű Sniper 19M Single" névre keresztelt sörétesből átalakított muzeális szabadon tartható startpatronos egylövetű céllövő puska! :) Az átalakítás kb annyi hogy belehegesztettek egy kis kaliberű huzagolt csövet ami a töltényűrbe is belelóg, így az eredeti lőszert nem lehet beletenni és más éles kalibert nem tud tüzelni. Egy ide méretezett adapterhüvelybe kell elölről beletuszkolni egy 5,5mm-es ólomlövedélet, hátulról pedig egy 6mm-es startpatront. Szabadon tartható kategória. Erősebb mint egy légfegyver általában és fegyveresebb élményt is ad.

Szerkesztve: 2021. 06. 16., sze – 09:16

Dupla lett véletlen.

... huhhh, oda lett az RoHS szertefikát ...

viszont  az Atom körbe lett rakva rendesen ólommal, igy biztonságos ... :):):)

Gondolom elég jól lősz, és a lövedékfogó lemez is teszi a dolgát, de ettől függetlenül: a szomszédot nem zavarja, hogy az ő telke irányába lövöldözöl?

Annak eleget teszek hogy elkerített telken lövök és a lövedék nem hagyhatja el a bekerített területet és másokat nem veszélyeztethet. Plusz a négy fegyveres alapszabályt igyekszek szigorúan betartani:
1. Töltetlen fegyver nincs, mindig kezeld úgy a fegyvert mintha töltve lenne
2. Sose fogj fegyvert arra amit nem akarsz meglőni, még viccből sem
3. Az elsütőbillentyűn csak akkor legyen az ujjad ha a fegyver már a célra mutat
4. Bizonyosodj meg arról hogy mire lősz, mi van mögötte
És még a saját szabályaim: Gyerekek és bárki minél messzebb tőlem, lehetőleg ne is legyenek otthon. Ha hallom hogy valaki van az utcán vagy bizonytalan hangokat hallok bárhonnan akkor nem lövök...

Szerencsére nem zsörtölődősek a szomszédaim. Nem kérdeztem őket és nem is szóltak. Egyébként régebben doboltam és utcákkal arrébb is hallották. Szerintem a lövöldözést jobban szeretik... :)