Dánia - Finnország - Miért kellett várni?

"„Kemény este volt – fogalmazott a lefújás után Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány. – Mindannyiunkat emlékeztetett arra, hogy mi a legfontosabb dolog az életben: hogy legyenek értékes kapcsolataink, emberek, akik közel állnak hozzánk, családunk és barátaink.

A tréner hozzátette, nem tudja eléggé dicsérni a játékosait. „Nem is tudnék ennél büszkébb lenni rájuk, akik ennyire aggódnak egymásért. Eldöntötték az öltözőben, hogy addig nem tesznek semmit addig, amíg nem tudjuk, hogy Christian eszméleténél van és stabil az állapota.

 

Source

Hozzászólások

"A focisták olyan választási lehetőséget kaptak az UEFA-tól, amely voltaképpen nem volt választás. Dönthettek, hogy még szombat este befejezik a meccset, vagy vasárnap délben teszik ezt meg. Az UEFA-nak semmi más dolga nem lett volna, mint annyit mondani, hogy szombaton este nem játszunk, menjen mindenki vissza az edzőtáborba és el fogjuk dönteni, hogy mi legyen a meccs sorsa. Ezt azonban senki sem vállalta fel az európai szövetség részéről. Úgy gondolom, hogy a dán játékosok minden elismerést megérdemelnek, hogy ilyen körülmények között pályára léptek."

Michael Laudrup

Szerkesztve: 2021. 06. 13., v – 10:05

Aki lemaradt miért ekézi az internet Gyurkát, itt újra szörnyűlködhet

No rainbow, no sugar

Katolikus kisgyermekként mindig imádkoztam a Jóistenkéhez, hogy hozzon nekem karácsonyra biciklit.
Aztán rájöttem, hogy a Jóistenke nem így működik.
Loptam egy biciklit és kértem a Jóistenkét, hogy bocsássa meg.
Ez a fideszes keresztényi értékrend.

A Rába traktor a krumplival megrakott dupla pótkocsival úton van hozzád. Köszönetképp a párt Agit.Prop. osztályától.

"Most kérik, majd ha hatalmon lesznek, majd elveszik." - A narancsosok nem kérik, hanem elveszik. Folyamatosan. Amit meg nem tudnak elvenni, azt kiadják "gebinbe" haveroknak, garantált haszonkulccsal. (Lásd legutóbbi terv: gyorsforgalmi úthálózat 35 éves koncesszióba adása...)
 

Maradnék még mindig a havi szinten húsba vágó SZJA kulcs kérdésénél. Mert arra a múltkor sem sikerült kiizzadnotok semmit. Mennyi lenne a 99% részére? Mindenkinek más? :D :D :D

Egyébként nem értem ezt a részrehajlást a részedről. Random ember kommentben orbánoz, csendben vagy. Én válaszolok rá, az neked nem tetszik. DK-s-e vagy? DK irodából hozzád milyen traktor van úton?

trey @ gépház

Nagyon feltűnően csinálod, ez az egyik. Az adórendszer átfaragása sok év alatt nem sikerült, igaz, járulékokból sikeresen adót csináltak (tessen utánanézni, hogy a járulék és az adó jogi természeténél fogva miben tér el egymástól), ÁFA-ban sem sikerült értelmeset lépni, a jövedelemadóban meg igen, kellene a több kulcs - hogy milyen jövedelemsávokra mennyi, azt sajnos a központi statisztikai hazudózók számaira nehéz építeni - látni kellene a valós adatokat, és utána átgyúrni az egészet úgy, hogy _érdemben_ az adóterhek ne emelkedjenek, azaz nem csak az SZJA-hoz, hanem az ÁFA-hoz is egyszerre kell majd hozzányúlni, eldöntve, hogy az adóterhek milyen arányban legyenek fogyasztási illetve jövedelemadó jellegűek.

A DK-nak is vannak értelmes, meg szerintem nem jó ötletei, ahogy minden pártnak - a FIDESz-t is ideértve; egyiknek sem vagyok elvakult/elfogult híve - ha értelmes, vállalható, tárgyalási alapnak megfelelő dolgot javasol valamelyik, arra "vevő vagyok", a pártlogótól függetlenül. Sajnos a FIDESz ebben a témában nem igazán remekelt az utóbbi x (elmúltnyolc?) évben...

Nem olvasom el, mert hosszú és szemmel láthatóan nincs benne konkrét SZJA kulcs, pedig az volt a kérdésem. Tehát, terelés.

PS:

Nagyon feltűnően csinálod, ez az egyik.

Mit? Hogy válaszolok egyes kommentekre és behaluzol valamit, mert neked az nem illik a világképedbe? 

trey @ gépház

Ja, hogy diszlexiásnak is tetszik lenni... Akkor röviden:

Nincs valós információ a bérek/jövedelmek eloszlásáról, anélkül meg NEM lehet érdemi SZJA táblázatot csinálni.

Az SZJA-hoz csak úgy szabad hozzányúlni, ha a teljes adórendszert (jövedelem, illetve fogyasztási típusú adók és azok aránya) hozzányúlnak.

 

Nem tetszünk, mert mint mondtam, nekem egyik párt sem a "szívem csücske", ellenben az egyes pártoknak vannak elfogadható és számomra kevésbé tetsző javaslatai/dolgai.
Neked elég egy darab szám, hogy mennyi lesz az annyi, amit SZJA-ként elvonnak - másnak meg nem ez a % a legfontosabb, hanem az, hogy ami így bekerül a közös kalapba, azt ne herdálják el baromságokra. Mint a gyerektartás: kötelezően fizetendő összeg (jellemezően százalékosan), de az azt fizető félt jobb esetben érdekli, hogy ne baromságra, hanem a gyerek számára valóban hasznos/fontos dolgokra legyen elköltve.

Karácsonyt pl. nem igazán látnám szívesen O.V. helyén - Sajnos ahogy a gazdaság ma kinéz, egy kifejezetten jó gazdasági szakember kellene oda, aki a rájuk hagyott sz@rkupacot el tudja úgy lapátolni/lapátoltatni, hogy lehetőség szerint ne nagyon dögöljön bele az ország.

Ja, havi/napi szinten húsbavágóbb szerintem az ÁFA kérdésköre...

Az ember azt mondta - sokakkal ellentétben én néztem a közvetítést, hogy nem tudja, mi a fasz tart a döntésben ennyi ideig. Én sem értettem.

A kérdésedre válaszolva: egy kollégánk az irodában összeesett, kijött a mentő, feltették a hordágyra, elvitték a körházba. Kiderült, agyvérzés. Nem, hogy nem dolgoztunk tovább, hanem fel se függesztettük a munkát.

Miért tettük volna? Most az óbégatáson kívül mit tudtunk volna az állapotához hozzátenni? Semmit. Az óbégatás segített volna rajta? Nem. Értelme akkor?

trey @ gépház

Végignéztem a felvételt. És a taplóbunkóbaromállat benyögése kifejezetten tapintatlan és érzéketlen volt. A döntést meghozni felelősség, és amíg nem volt olyan hitelt érdemlő értesülés, hogy az érintett sporttárs állapota stabil, és túl van az életveszélyen, addig egyértelmű, hogy nem hoztak "go" döntést - nem akarták azt kockáztatni, hogyha a spori netán mégsem éli akkor és ott túl a dolgot, akkor kegyeletsértőnek, érzéketlennek tartsa az illetékeseket bárki.
inkább egy sehonnaibunkó mondjon olyat, hogy "ménemfoltassákmán'", mint a többség azt, hogy "talán mégsem kellett volna ilyen hamar folytatni...".

Agyvérzéses kolléga... Gondolom, azért azt megvártátok, hogy stabil állapotban orvosi kezekbe kerüljön, vagy összeset, félretoltátok, "valakihívjonmentőt", és ment tovább a meló?
 

Gondolom, azért azt megvártátok, hogy stabil állapotban orvosi kezekbe kerüljön, vagy összeset, félretoltátok, "valakihívjonmentőt", és ment tovább a meló?

Kemény hely lehet, én néha egy csésze kávé miatt is megszakítom a melót (pl. most), nem kell ahhoz agyvérzés. :)

Nem kell itt túldramatizálni. Autósportban Grosjean majdnem bennégett, fél órán belül újrarajtolt a mezőny. Tény, hogy a fociban ritkán van ilyen, mivel nem életveszélyes sport. Ettől még egy döntést meg lehet volna hozni. Felelősség? Akkor le kell fújni és haza kell őket küldeni. Egy ilyen világversenyen egy ilyen eseményre felkészült stábnak kellene lennie. Egyetlen tanulsága van ennek: az ilyen eseményre a szervezőknek fel kell készülniük, ki kell dolgozni rá egy forgatókönyvet és azt legközelebb következetesen be kell tartani.

Agyvérzéses kolléga... Gondolom, azért azt megvártátok, hogy stabil állapotban orvosi kezekbe kerüljön, vagy összeset, félretoltátok, "valakihívjonmentőt", és ment tovább a meló?

Összeesett, egy telefonált, kijött a mentő, elvitte. Nem álltunk sem sorfalat, se nem óbégattunk. Tettük a dolgunkat. Még egyszer kérdezem: mit segít, ha ott lábatlankodunk?

trey @ gépház

Felkészültek, és megvárták, hogy megerősítést nyerjen az, hogy stabil az állapota és túl van az életveszélyen. Ennyi.

"mit segít, ha ott lábatlankodunk" - nem az volt a felvetés, hanem az, hogy amíg nem stabil az állapota, nem indul el vele a mentő, addig nem biztos, hogy jól mutat, hogy "mintha mi sem történt volna" folytatjátok a munkát. A jelen szituban úgy, hogy az érintett felesége is jelen van...

Hát nem tudom, nálunk még a covid előtt 2 évvel az egyik kolléga meghalt hétvégén - köhögött, nem érezte jól magát, elment háziorvoshoz az haza küldte, hogy nátha, persze nem az volt, utána kórház onnan már nem jött ki. 47 éves volt - 15 éve volt a cégnél, és nem, nem felső beosztásban.

Hétfőn összehívták a céget, elmondták mi történt és mindenkit haza küldtek. A vele egy szobában lévőkkel még hosszabban elbeszélgettek, őket végül egész hétre elengedték. Hozzáteszem minden kontraktunk horror kötbéres, de a cégvezetés leszarta az adott helyzetben.

No rainbow, no sugar

Hétfőn összehívták a céget, elmondták mi történt és mindenkit haza küldtek. A vele egy szobában lévőkkel még hosszabban elbeszélgettek, őket végül egész hétre elengedték. Hozzáteszem minden kontraktunk horror kötbéres, de a cégvezetés leszarta az adott helyzetben.

És ez az össznépi hazaküldés mit/min segített? Vannak, akik pont, hogy munkába temetkezve vészelnek át egy krízishelyzetet, nem azzal, hogy mondjuk otthon ülnek magukban. Én ennek eldöntését rábíznám az egyénre. Ne tudják már nálam jobban, hogy mit szeretnék.

trey @ gépház

> És ez az össznépi hazaküldés mit/min segített?

Feldolgozni az eseményeket.

> Vannak, akik pont, hogy munkába temetkezve vészelnek át egy krízishelyzetet

Akkor álljon neki otthon takarítani. Btw biztos jobb érzés mint úgy dolgozni, hogy közben nézed hogy bontják szét a kollégád bokszát, hogy átadják a személyes dolgait a megrendült hozzátatozóknak.

No rainbow, no sugar

Foci a csoro olcso sort ivo sikertelen plebs kedvence. Miert kell csodalkozni, ha hasonlo szinvonalu nepek vannak a tetejen is ?

Mondhatjuk ugy, hogy nehany ultra gazdag meglatta a lehetoseget, es lovak helyett embereket versenyeztetnek.

Amig jon a profit es van beszed, meg sok hulye aki vedeli az olcso sort veszi a mercsit, addig nekik fasza.

Ez van. Biznisz az juzsual.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Pluszegy

Ugyanakkor eszembe juttatta ezt a szosszenetet ami pár éve jött velem szembe egy blogon. Nem saját, ezért teszem idézőjelek közé, de lehetne akár az is mert teljesen egyetértek vele:

"milyen lenne ha nem a foci körül lenne ekkora kultusz, hanem mondjuk a cirkusz körül? a zsonglőrök meg a bóhocok ilyen félistenek lennének, milliárdokért igazolnának társulattól társulathoz, gecinagy százezres cirkuszok épülnének mindenhol, államférfiak nyilatkoznának arról, hogy az országuk számára civilizációs teljesítmény kérdése a cirkusz, lennének cirkuszmagazinok és cirkusz tévécsatornák, és minden kisgyerek bűvész vagy artista akarna lenni. konkrétan azt a képet látom magam előtt, hogy miközben a porondon éppen egy kis nyuszit varázsolnak elő egy cilinderből, körben a nézőtéren százezres tömeg tombol, állnak ilyen kopasz egybenyakú férfiak, ütik a mellüket és üvöltenek, hogy höj höj höj, mocskos főrvárosi nagycirkusz, meg lobogtatják a molinókat, hogy MEGBASZUNK ZOLI BOHÓC, aztán előadás után hazafele szétbasszák teljesen a 72es trolit. másnap a tumblren meg hosszú threadekben elemzik férfiak azt a félbevágós büvésztrükköt.

kibaszott röhejes lenne, mi? na nekem ugyanilyen a foci is."

https://www.origo.hu/itthon/20210616-apati-bence-niedermuller-gyurcsany…

Amikor is szembesülnek azzal, hogy mit is jelent a magyar embereknek a labdarúgás, milyen szenvedélyesen szeretjük, mi magyarok ezt a sportot - meglátják a címeres mezben eksztatikus állapotba került több tízezer szurkolót, a magyar zászlókat és a szelfiket -, szemrebbenés nélkül kiugratnak a vájatból, és olyan gyorsan állnak át, hogy a hír hallatán román küldöttségek tucatjai érkezik hazánkba.

"Nem szégyen tanulni a jobbtól..." Mondogatják ilyenkor derék szomszédaink.

Hirtelen elkezdik ők is szeretni a magyar focit, a válogatottat, és népes sleppükkel testületileg kivonulnak szurkolni.

Meg szotyit köpködni.

Néha még nagy durcásan a himnuszt is sikerül elénekelniük azokban a méregdrága és feleslegesen felépített stadionokban.

Lesz arcfestés is, ami már nem a legsötétebb vészkorszakot idéző magyarkodást fogja jelképezni, hanem egyszerre lesz menő, laza meg haladó szurkolói szokás.

Repkednek az ellenzéki szelfik is, hirtelen büszkék lesznek a válogatottra, meg a "szenvedélyes" szurkolókra.

Rájuk amúgy mi is, mert kedden nem kis higgadtságra volt szüksége néhány kapatosabb állapotban lévő drukkernek, amikor a stadionokat szidó Karácsony Gergely is leült közéjük. 

Nem esett baja, ahogyan Fekete-Győr Andrásnak sem; a román jelöltek iránt zavarba ejtő lelkesedést mutató pártelnök is tiszteletét tette a meccsen.

Pedig nem olyan régen még úgy nyilatkozott, hogy az neki nem elég, hogy azért, mert magyar, szeretnie kell a magyar focit, bármennyire is szar az, de ugyanekkor - 2018-ban - arról is beszélt, hogy képtelen magyar focit nézni.

De ami még pikánsabbá teszi Fekete-Győr jelenlétét, az az, hogy áprilisban még azzal a kommentárral osztotta meg a HVG egyik cikkét - amiben az újság arról írt, hogy egyedül Magyarország vállalta a telt házat -, hogy:

"Ezzel a negyedik hullámot is"

Tehát a helyszínen drukkoló és szelfiző momentumos pártelnök szerint egy telt házas mérkőzés fogja elindítani a negyedik hullámot.

Na most vagy az van, hogy azért jelent meg a meccsen, mert szeretett volna a maga szerény eszközeivel hozzájárulni a járvány negyedik hullámának beindításához, vagy azért, mert tudja, hogy pont az általa és az egész ellenzék által támadott keleti vakcináknak köszönhetően teljesen biztonságosan lehet ma Magyarországon - egész Európában egyedülálló módon - telt házas focimeccseket rendezni.

Ez utóbbi esetben akár egy halkan elrebegett, "bocs, tévedtem, s@ggfej voltam, feleslegesen hergeltem az embereket az Eb ellen" is kijöhetett volna a száján.

Nem jött ki.

De térjünk vissza a szintén a helyszínen szurkoló Karigerihez.

Ő két dolog miatt is érdekes.

Az egyik, hogy főpolgármesteri kampánya egyik legfontosabb eleme a stadionstop hangoztatása volt, ennek megfelelően számtalan Facebook-posztban szidta a Puskás Stadiont, felesleges presztízsberuházásnak nevezte, drágállotta, amihez persze minden joga megvan, de azért az felettébb furcsa, sőt megmagyarázhatatlan, hogy akkor most mit is keresett az általa drágának és feleslegesnek tartott stadionban.

(Én viszonylag ritkán járok olyan étterembe amelyet szívből gyűlölök, drágának tartom az árait, és úgy gondolom, hogy lopott pénzből épült és lopott pénzből főznek.)

A másik pedig, hogy van neki egy roppant okos párttársa - társelnöke -, Szabó Tímea, aki Fekete- Győrhöz és a komplett ellenzéki propagandasajtóhoz hasonlóan szintén felült az "őrült Orbán telt házas meccsekkel fogja berobbantani a negyedik hullámot" feliratú különvonatra.

Phew. 

trey @ gépház

Azt írta, amit a krumplis szavazók a minimálisra szűkült világlátásukkal olvasni akartak. Hogy is mondjam csak... Kifejezetten szűk látókörű firkálmány, ami olyan dolgok között nem tud különbséget tenni, amit egy intelligensebb papucsállatka is fel képes fogni... 
Attól, hogy drágának tartok egy létesítményt, ha ott olyan esemény zajlik, ami érdekel, akkor nem fogom kihagyni - ha már irdatlan mennyiségű közpénznek vertek a se&&ére, akkor használjuk, nem?

De akkor most Karácsony meg a Fegyőr a 4. hullám beindítása miatt ment? Erőltetett ahogy próbálod a mundér becsületét védeni helyettük.

Ja, egyébként onnan indultunk, hogy egyesek szerint a foci s prolik sportja. Szépen kerülgeted a kellemetlen dolgokat.

trey @ gépház