A USA kormánya visszavonta a TikTok és a WeChat kitiltásáról szóló kormányrendeletet

Tavaly nyáron Trump egy kormányrendeletet írt alá, ami megtiltaná az USA-beli befektetők számára a tranzakciók többségét a TikTok-hoz és a WeChat-hez hasonló (értsd: kínai) alkalmazások mögött álló cégekkel. A kormányrendelet nagyjából azzal indokolta a lépést, hogy ezek az alkalmazások fenyegetést hordoznak a felhasználókra nézve, akinek adatai a Kínai Kommunista Párthoz kerülhetnek. Ha ezt a kormányrendeletet végrehajtanák, ezek az alkalmazások kitiltásra kerülhetnének az alkalmazás-áruházakból. Az eredeti tervek szerint november közepéig mindkét alkalmazást kitiltották volna, ha azok addig nem hoztak volna megnyugtató megoldást a velük szemben felsorolt biztonsági aggályokra.

A hírek szerint a Biden adminisztráció ezt a rendeltet visszavonja. Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 06. 10., cs – 12:12

:D

Ismerek olyan országot, ahol ezért a kormányt hazaárulónak neveznék.

Now, the executive order that would have banned TikTok has been revoked. However, there’s a new directive seeking a broader review of apps controlled by foreign states. Administration officials said that the directive will try to establish “clear intelligible criteria” for determining national security risks.

Becsicskult Creepy Joe, nem meri nevén nevezni a kínai appokat, mert hát az üzlet is fontos a kínaiakkal. A Notepad++ szerzője tökösebb ennél a múmiánál. Megy a felpuhítás, a blablabla a "broader review of apps" és hasonló kummogásokkal.

trey @ gépház

"A kormányrendelet nagyjából azzal indokolta a lépést, hogy ezek az alkalmazások fenyegetést hordoznak a felhasználókra nézve, akinek adatai a Kínai Kommunista Párthoz kerülhetnek"

Közben meg annyi történt, hogy pár TikTok felhasználó hülyét csinált Trumpból, ő meg megsértődött, mint egy ovis.

“Violence is the last refuge of the incompetent."