Vivaldi 4.0

Megjelent a Vivaldi webböngésző 4.0-s kiadása. Benne BÉTA állapotban:

  • Vivaldi Mail
  • Vivaldi Feed Reader
  • Vivaldi Calendar

Bejelentés itt. Letölthető innen.

Hozzászólások

Elindultak szépen a bloat-osodás útján, amikor majd 600 MB-os lesz a telepítő, jönnek az "új verzió gyorsabb lesz" szlogenek.

Szerintem is. Ezeknek* akkor lenne értelme, ha külön package-ként lennének feltelepíthetők. Windowson meg pipálható kiegészítő lenne.

*Mail funkció, Calendar funkció stb.

It is our choices that define us.
Thinkpad X1 Carbon | Arch linux

Valószínűleg nem próbáltátok ki. Első indításkor az új verzió felkínál 3 választási lehetőséget, csak böngésző, böngésző+oldalsáv+állapotsor, böngésző+oldalsáv+állapotsor+mail+calendar+mindenamivan. De ha ezt elmulasztod is, utólag kapcsolgathatod ki/be a funkciókat.

Persze ez egy hitvita, amiben úgysem foglak tudni meggyőzni, de azért érdekelne, hogy miért érzed azt, hogy egyre jobban el van szarva. Ha nincs szükséged egy funkcióra, nem használod; ezt a Vivaldi pont elég jól támogatja, nem akar semmit az orcádba tolni.

A folyamatosan elszarni ellen én az előző főverzió kétsoros fülsávját tudnám felhozni. Imádom, kedvenc böngészős új feature-öm az elmúlt 10 évből.

A Vivaldi a régi Opera szellemi örököse akarna lenni vagy mi a szösz. Szerintem a felhasználók ténylegesen erre vágynak.

A régi operásoknak valamiért az a fétisük, hogy mindent bele kell tömni lebutított gagyi verzióban a böngészőbe. Torrentkliens még nincs benne? :P

Ha nem egy appban lenne, hanem külön lennének a funkciók, akkor még lehet hogy meg is próbálnám...

"Sose a gép a hülye."

Amellett, hogy jó, hogy létezik ilyen alternatíva is, a felvezető "Goodbye, Big Tech." kapcsán azért érdemes tisztában lenni azzal, hogy Apple és Google nélkül nem létezne ez sem. A chromium a google chromiuma, ami meg a webkit motor unokája.
De ez a legszebb a nyílt forrásban, hogy tőkeerős big tech company-k általál finanszírozott fejlesztéseket fel lehet használni és testre lehet szabni.

Igen, igazad van. De azért hoztam elő a témát, mert mégiscsak pénzért dolgoznak legtöbben. Szóval valahonnan kell jöjjön pénz arra, hogy menjen a munka. És a mai világban már olyan komplex rendszerek és elvárások vannak, hogy meglehetősen drága a fejlesztés és karbantartás. A nagy cégek meg így el tudják osztani a költséget egymás közt anélkül, hogy hivatalosan is szerződnének. S ezek farvizén tök jól elvannak ilyen kisebb cégek is, akik saját ui-t és egyéb funkciókat tesznek mellé.

A marketing szöveg, amivel jöttek az eléggé képmutató, mert gyakorlatilag abból élnek, hogy a nagyok megcsinálják / finanszírozzák a nehezét.