Szerintem ez a funkció ...

Címkék

cool feature.
33% (176 szavazat)
cool és hasznos feature.
19% (102 szavazat)
értelmetlen (parasztvakítás).
38% (202 szavazat)
erőforrás-pazarlás.
9% (48 szavazat)
Egyéb, leírom.
2% (9 szavazat)
Összes szavazat: 537

Hozzászólások

Imho hasznos: értelmetlen a dark mode, ha a háttérkép közben rikító világos marad. Azt nem tudom, hogy mennyire erőforrás-pazarló naponta 2x kicserélni a háttérképet a wallpaper_light.jpg-ről wallpaper_dark.jpg-re, és vissza. Valszeg semennyire.

FYI: a 8 bites korszakban mindenhol dark mode volt, nagyon helyesen. Aztan valami kocsog kitalalta, hogy legyen mindennek feher a hattere, hogy kiegesse a retinadat. Most kezd visszaterni a helyes utra.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Más kérdés, hogy manapság szinte senki nem képes normálils, szép, kontrasztos, áttekinthető dark felületet készíteni és mindennek jobban néz ki, áttekinthetőbb a light felülete, mint a dark felülete.

Most kezd visszaterni a helyes utra.

A helyes út nem ez. A helyes út az, hogy a felhasználó kiválaszthatja, milyen felületet szeretne, esetleg összerakhat egyet magának CSS-ben, ha sem a light, sem a dark nem tetszik neki. Amit a rendelkezésre álló, modern UI-framworkök és technológiák és widgetkészletek kivétel nélkül mind lehetővé tesznek, csak a UX-diktatúra vonja meg ezt a lehetőséget a felhasználótól, miközben Sztálint megszégyenítő módon tapossa sárba a felhasználói szabadságot.

"esetleg összerakhat egyet magának CSS-ben"

A CSS interpreterek tudod mekkora bloatware-ek? Nem lenne jobb egy shared pointerrol kiolvasni azt a par alapszint? Esetleg egy dupla meretu valtozo (de meg mindig 1KiB alatti) hogy a dark es light tema szinei is elferjenek? 

(Az mas kerdes, hogy a posztmodern szoftverfejlesztesben ennel joval bloatabb dolgok szuletnek, es ilyen esetben legalabb legyen mar customisable)

A CSS interpreterek tudod mekkora bloatware-ek?

Tudom. Csak mivel ígyis-úgyis minden Qt5, GTK3, Electron, illetve más, webeshez közeli technológiákban ott van a CSS interpreter, meg legtöbbször maga a CSS is, amivel a UX-ökrök megdizájnolják az adott alkalmazást, weboldalt stb. miért ne lehetne ezt odaadni a felhasználónak, hogy ő is csinálhasson rá saját témát? Ettől nem lesz nagyobb bloatware.

Qt5-nel ennel egyszerubb, CSS sem kell hozza, mert magatol atveszi a KDE beallitasaibol. Ha menet kozben temat valtasz, a futo progi is atszinezi magat. Talan a GTK3 is, olyat meg nem fejlesztettem.

Problema a weboldalakkal szokott lenni, aminek nincs dark temaja (jo, user css-sel meg extensionokkel lehet rajta segiteni). Illetve azzal, ami nem Qt5-os, hanem valami mast hasznal, es leszarja a beallitott temat.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Az Xfce-t mióta elkezdték GTK3-ra átrakni, azóta van az, hogy ha a szinsémákat állítgatja az ember. A beállító ablak pont nem váltja a színét és azok sem amik meg vannak nyitva. Ki-be zárás után látszik a változás, az átállás előtt "realtime" változott a színséma, ablakdekoráció stb.

Innováció™

Nehogy™ zavarja™ a felhasználót™ a színséma-váltás. Ahogy egyes hivatásos színgyűlölő grafikusokat is zavarnak a színes ikonok és emiatt inkább a steril wireframe pacákat éltetik, a UX-diktatúra meg mindenki másra is ráerőlteti. Még ezen a fórumon is akadnak ilyenek. [1]

Nem fogtad fel a lényeget sajnos.

Attól, hogy én upgrade-elek XP-ről, ugyanúgy nem lesz tetszőleges kinézete a modern szoftvereknek, sem a webalapú alkalmazásoknak.

Amikről most te beszélsz, azokat pedig Windowson is ugyanúgy lehet stílusozni (GTK for Windows, Qt for Windows).

De igen, csak egyrészt, ha az ember ránéz egy óvodások szintjére butított tapicskoló, animációbuzi felületre, nagyjából a kedve is elmegy az egésztől, amit csinálni akart. Másrészt, a felületek folyamatos butítása, a gyorselérésű, haladóbb funkciók elrejtése, a végtelen padding, a szemkifolyató betűk, a sterilizált vagy kivett ikonok stb. mind-mind nehezítik a felhasználást egy haladó felhasználó számára, aki nem ahhoz van szokva, hogy megvárja az animációkat, meg végigolvasgatja a képernyőre írt mindenséget, mert mindig valamit változtatnak rajta, hanem tudja, hogy mit akar és billentyűparancsokkal szeretné megcsinálni, a legrövidebb idő alatt. Nem élvezni akarja a feladatot, nem felhasználói™ élményt™ akar, hanem eredményt.

Mondjuk, mert lassan már minden szoftver felhasználói felületét magáévá teszi és óvodás szintre silányítja a UX-diktatúra.

Ha meg régebbi, esetleg már nem frissített szoftvert használ, akkor megkapja a hajbazerizmustól a digitális oltásellenességen keresztül a felelőtlen laggardig az összes létező kritikát, a kritizáló vérmérsékletétől függően.

Legtöbbször az illető nem szabadúszó, így nem választhatja meg, hogy mit használ. Azt kell használja, amire a cégnek licensze van.

Ha meg régebbi, esetleg már nem frissített szoftvert használ, akkor megkapja a hajbazerizmustól a digitális oltásellenességen keresztül a felelőtlen laggardig az összes létező kritikát

És akkor mi van? Azért kellene alkalmatlan szoftvert használnom a munkámban, mert egy netes fórumon beszól valami noname senki? 

Legtöbbször az illető nem szabadúszó

Munkahelyet, akárcsak szoftvert választani tudni kell. :)

És akkor mi van? Azért kellene alkalmatlan szoftvert használnom a munkámban, mert egy netes fórumon beszól valami noname senki? 

Nem azért kéne. Azért kéne, mert alkalmasabb, mint a vadiúj, csilikétezerhuszonegy UX-ökörség.

Munkahelyet, akárcsak szoftvert választani tudni kell. :)

Csak sajnos egyre több helyen ugyanazokkal a szutykokkal lehet találkozni, ahogy a UX-diktatúra terjeszkedik.

Oké, mondjál a Skypera, Teamsre, a Hangoutsra, a Telegramra alternatív, pkg installal, portsból vagy apt-get-tel felrakható, nem csiligány, nem tapicskoló, nem Google-materialos klienst.

Oké, mondjál a Google bármelyik termékére, ide értve a főként a Google Docs és egyéb office szolgáltatásaikat, nem csiligány, nem tapicskoló, nem Google-materialos klienst.

ne viccelj már, kb 10000x jobb mint egy fb messenger. arról nem is beszélve hogy a telegram kibaszottul gyors és az Advanced settingsben ki tudod kapcsolni az animációkat is.. úgy látszik annyira mégsem fontos hogy legyen advanced fül ha fogalmad sincs róla hogy most van. :D 

nem tudom, én ugyanúgy megtalálok mindent ha kell valami. lehet kezdesz kiöregedni és nem tudod már követni a lépést. sajnos a világnak senki nem szólt hogy hajbazernek nem való a verseny szféra szóval álljunk le a fejlődésben. nekem fullhd-2-4k kijelzőkön semmi bajom a betűtípusokkal sehol se, nem folyik ki a szemem úgyhogy fogalmam sincs miről beszélsz. tűéles minden. haladóbb funkciók főleg nem baj hogy elvannak rejtve az átlag felhasználók szeme elől, legalább kevesebb mindent basznak el. akinek meg kell az megtalálja most is ha akarja. sztem rajtad kivül már nem sokan sírják vissza a win95ös időket. szerintem akkor butábbak voltak a programok úgy általában. a windows beépített tooljai is többet tudnak azóta. bár ahogy látom neked csak a skin hiányzik. te nem használod a számítógépet igazából, csak a szoftverek külsejét figyeled. innentől nem is igazán van miről beszélni, boomer láma vagy.

nem tudom, én ugyanúgy megtalálok mindent ha kell valami.

Ügyes vagy.

lehet kezdesz kiöregedni és nem tudod már követni a lépést.

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes

Ne haragudj, nem én vagyok az egyetlen. A material design kritikáit se én fogalmaztam meg először.

sajnos a világnak senki nem szólt hogy hajbazernek nem való a verseny szféra szóval álljunk le a fejlődésben.

Hajbazer versenyszférában dolgozik. Viszont nem csak a versenyszféra létezik a világon.

nekem fullhd-2-4k kijelzőkön semmi bajom a betűtípusokkal sehol se, nem folyik ki a szemem úgyhogy fogalmam sincs miről beszélsz. tűéles minden.

Igen, ez igaz a magas PPI-s monitorokra, de az átlag 100 PPI-sre nem igaz. Tudom, mindenki vegyen új monitort, ez a megoldás™.

haladóbb funkciók főleg nem baj hogy elvannak rejtve az átlag felhasználók szeme elől, legalább kevesebb mindent basznak el.

Nem az a baj, amikor el vannak rejtve, hanem amikor egyáltalán nincsenek.

sztem rajtad kivül már nem sokan sírják vissza a win95ös időket.

Nem sírom vissza a Windows95-ös időket. Azt viszont igen, amikor egy control panel CPL-en belül mindent be lehetett állítani mondjuk a nyelvvel, a régióval, a billentyűzetkiosztással kapcsolatban és nem kellett meglátogatni először a butított metrós tapicskoló felületet, amiből a nagy része hiányzik utána a kiherélt CPL-t, amiből kis része hiányzik, végül a parancssort és a registryt, amiben a maradékot be lehet állítani. Ez Windows XP-nél még rendben van. Nyilván, most sem lehetetlen, egy Windows 10-en, csak több idő és macerásabb, tehát igaz az, hogy a haladó felhasználókkal úton-útfélen ki van baszva.

szerintem akkor butábbak voltak a programok úgy általában. a windows beépített tooljai is többet tudnak azóta.

Valóban, Windows 95-98-ME érában butábbak voltak. XP-nél volt nagyjából a csúcs, illetve Windows 7-re még készültek értelmes szoftverek. Erről szólt ugye a Windows 7 - Az informatika józan érájának vége című topikom, amibe előszeretettel kommenteltél, meg worksforme-huszárkodtál ott is. Azóta a szoftverek a felhasználói felületeikkel együtt butulnak, silányodnak, miközben a méretük egyre csak hízik.

te nem használod a számítógépet igazából, csak a szoftverek külsejét figyeled.

Csak azt figyelem, ami akaratlanul feltűnik, mert éppen akadályoz valamiben.

innentől nem is igazán van miről beszélni, boomer láma vagy.

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes

ennyit láttam: ™™™™™™™™™™™érvelési hiba™™™™™™™™™™™

nem személyeskedtem. felvetettem hogy lehet, hogy már túl öreg vagy ehhez és utálod az egészet. sztem szállj ki. 

Igen, ez igaz a magas PPI-s monitorokra, de az átlag 100 PPI-sre nem igaz. Tudom, mindenki vegyen új monitort, ez a megoldás™.

nálam megoldotta a "problémát". jobban is szeretek HiDPI módban nyomulni, kellemesebb a szemnek. az a te problémád ha ilyen kijelzőn maradtál, nem a világé.

Nem az a baj, amikor el vannak rejtve, hanem amikor egyáltalán nincsenek.

mi nincs?

ennyit láttam: ™™™™™™™™™™™érvelési hiba™™™™™™™™™™™

Vedd le a szemellenződ és olvasd el még egyszer.

lehet, hogy már túl öreg vagy ehhez és utálod az egészet. sztem szállj ki.

Nálam jóval fiatalabbakat is szokott zavarni az elsilányítás, akik valamire való, értelmes vagy professzionális kezelőfelülethez vannak szokva. Akkor ők el se kezdjék, vagy mi? Mindezt azért, mert néhány UX-ökör demózhatóvá akart tenni valamit, meg olyan tapicskolók kezébe adni, akiket alapon tiltani kéne a számítógéptől, meg az okostelefonoktól, csak a tech-multik jól élnek a tudatlanságukból.

nálam megoldotta a "problémát". jobban is szeretek HiDPI módban nyomulni

Igen, lehet így is hozzáállni, hogy nem kellenek normális utak, vegyen mindenki terepjárót. Csak épp ritka nagy pazarlás és értelmetlen konzumerizmus. Nem a HiDPI monitor, hanem az, hogy a normálisan hintelt betűtípusokat nem képesek használni, amik nem-HiDPI-n is jól néznek ki. Mindezt csak azért, mert a UX-ökröknek mind HiDPI van a babzsákjuk mellett-felett, céges pénzen vásárolva.

az a te problémád ha ilyen kijelzőn maradtál, nem a világé.

Aha, tehát ismét villantanád a kisebbség kiközösítése kártyád. Nos, jelenleg a HiDPI monitorok felhasználói vannak kisebbségben.

mi nincs?

Haladó funkcionalitás a felhasználói felületre kivezetve, mondjuk egy Show advanced options bepipálása után, ahogy egyébként illene.

"professzionális kezelőfelülethez vannak szokva"

ja, mert azt mondod hogy az XP vagy egy Win7 az egy professzionális kezelőfelület volt?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

értem.

 Nos, jelenleg a HiDPI monitorok felhasználói vannak kisebbségben.

én leszarom hogy azért folyatod és rontod a szemed mert már csak azért sem veszel egy normális monitort. csak magaddal baszol ki. :D

 

"Haladó funkcionalitás a felhasználói felületre kivezetve, mondjuk egy Show advanced options bepipálása után, ahogy egyébként illene."

tudsz kritikus példát mondani ahol volt show advanced options pipa az xp vagy a win7 esetében és win10nél már nem lehet megoldani ugyanezt?

ja, mert azt mondod hogy az XP vagy egy Win7 az egy professzionális kezelőfelület volt?

Igen, ha pl. megnézel egy Control Panelt egy Windows XP-ben, és összehasonlítod a Windows 10-zel, ahhoz képes professzionális kezelőfelület volt. Logikusan felépítve, általában mindent tartalmaztak a CPL-ek, még a finomhangolásokat is. Ezt Windows 7-től kezdték szétaprózni, felkavarni, Windows 10-nél pedig már a felét kivették-kiherélték.

én leszarom hogy azért folyatod és rontod a szemed mert már csak azért sem veszel egy normális monitort. csak magaddal baszol ki. :D

Ha valakik rontják a szemem, azok a UX-ökrök a csiligány, szemkifolyató webfontjaikkal. Ámde az én szemem kevésbé rontják, mert Windows XP-n normális, megfelelően hintelt betűtípusokat használok.

tudsz kritikus példát mondani ahol volt show advanced options pipa az xp vagy a win7 esetében és win10nél már nem lehet megoldani ugyanezt?

Példa: Szeretnéd beállítani az időszinkronizálást a helyi hálózati időszerverhez.

Windows XP és 2003

Dupla klikk az órára jobb alsó sarokban -> Internet time -> Itt megadod az időszervert -> Kész (kb. 10 másodperc)

Windows 7 és 2008

Dupla klikk már nem működik (eredeti workflow eltörve), ez plusz egy kattintás, szövegolvasás. (kb. 20 másodperc)

Windows 8/10 és 2012/2016/2019

Dupla klikk már nem működik (eredeti workflow eltörve). Szimpla klikk -> Adjust date and time settings... -> Bejön a párbeszédpanel, amiről az Internet time már ki lett innoválva. Rámész Change date and time... -> Ott kézzel be tudod állítani az időt (itt már kezelhetőségben a 90-es évek rádiós ébresztőinél vagyunk). A Change calendar settings-en kívül pedig nincs itt semmi, amivel be lehetne állítani az időszerverhez való szinkronizálást. Itt nagyjából egy elbaszott percnél járunk. Windows 10-nél pont ugyanez a helyzet, csak ott már nem normális párbeszédpanel ugrik fel, hanem egy metrós csiligány tapicskolda, ha rámész arra, hogy Adjust date and time settings...

Szóval, mi a megoldás? Fogod a command line-t és beállítod w32tm-mel pötyögve, visszasüllyedve a 80-as évekbe, azt, amit korábban be lehetett néhány kattintással. De legalább fejlődtünk™. Na, ilyen példából képzelj el úgy ötvenet-hatvanat csak Windows-specifikusat, amit most nem fogok neked felsorolni.

Ismétlem: Nem az a probléma, hogy ezeket lehetetlen megoldani, mert nem lehetetlen és meg tudom oldani. Az a probléma, hogy úton-útfélen nehezítik meg a haladó felhasználók dolgát a folyamatos változtatgatással, butítással, a meglévő funkciók és a jól bejáratott workflowk kiherélésével.

ez tényleg egy kritikus minden nap emberek milliói által használt funkció szerinted? :S nem az időszinkronizálásra gondolok, de miért fontos naponta átírni azt? szoktál találni jobb szervert, vagy mi?:D

a fentiekre meg, nekem a windows control panelje MINDIG egy katyvasz volt, sose volt jól és átláthatóan megcsinálva. a Win10-ben van legalább egy jó kereső, és nem kell kattintgatnom. beirom amire szükségem és kidobja a kereső. se a gépházban nem kell kattognom, se a control panalben. minek? windows gomb és elkezded gépelni amire szükséged van.. az első 2-3 karakterre már releváns találat jön.

+1, én se vagyok oda a W10 féle designhányingerért, de már W7 óta működik a windows gomb, első pár karakter, enter és már ott is vagyok ahol kell workflow.

Mire kinyúlok az egérért és elhadonászok az óráig már rég ott vagyok a megfelelő panelen.

Szerintem W7 óta nem is nyitottam szándékosan vezérlőpultot soha, hacsak az nem számít annak hogy a vezérlőpult valamelyik elemére mutatott a win+keresés találata.

Értem, tehát a lényeget nem értetted meg, inkább megtámadod és bagatellizálod a felhozott példát.

de miért fontos naponta átírni azt? szoktál találni jobb szervert, vagy mi?:D

Nem fontos naponta átírni és ha fontos lenne, lehetne rá egy script is, ami a Windows XP workflownál is gyorsabb lenne vagy GPO-ból is átírhatnám. Nem erről van szó, hanem kértél egy példát a workflowk silányítására és adtam. Te ezt megpróbálod most eljelentékteleníteni. Miközben meg megszorozhatod a felhasználók számával, akik otthon szeretnék egyszer beállítani ezt, miután felrakták a Windows 8/10-et. Mondjuk egymilliárd felhasználóból van relatíve kevés, tízmillió haladó felhasználó. Ha az időt nézzük, akkor ők húszmillió percet, azaz 38 évnyi időt égettek el a Microsoft silányítása miatt. Ennyivel rövidítik meg a társadalmat a UX-ökrök a és ez csak egy szerinted ritkán használt funkció.

Ezt kéne csak felfognod, semmi mást.

kritikus dolgot kértem, nem egy time server beállítást. azt jó esetben az oprendszer telepítése után 1x beállítod és utána ameddig működik soha többet nem nyúlsz hozzá. a kutya le se szarja hogy máshogy kell 1x megadni a time servert. ez nem bagatelizálás, a windows operációs rendszer legtöbb felhasználója nem használja ezt a funkciót, ezért valszeg kivették. erre a microsoftnak van statja, nyilván ezért döntöttek így. neked nincs rá statod. a fontosabb dolgok jól látható helyen vannak ma is. 

és te hány évnyi időt basztál el az életededből hogy fórumokon próbáld megváltoztatni tömegek gondolkodását a picsogásoddal? (én jó pár hónapot elbasztam ezzel szerintem :D) 

valamint nem bagatelizáltam semmit, meg mondtam hogy nekem a CP sosem volt egy átlátható jól designolt valami, (ha már itt tartunk a gépház is jobban sikerült szerintem mint a CP.) ezért win7től kezdve én eleve a startgomb+gépelem ami kell-t megoldást használom. sokkal gyorsabb és célravezetőbb. 

kritikus dolgot kértem, nem egy time server beállítást.

Kritikus dolog a time server beállítás, számos alapfunkciót érint, aminek a normális működéséhez szükséges. Ha nem domain környezetben vagy, cserébe sok telepítést kell intézned manuálisan, akkor sokkal nehézkesebb Windows 8/10-eken ezt beállítani. Plusz, több tízmillió upgrade-elő haladó felhasználónak okoz felesleges időelbaszást, akár akarják, akár nem. Nem arról panaszkodtam, hogy azokat a feladatokat ne tudnám megoldani, amiknek kapcsán ez a probléma felmerülne. Meg tudom. Példát kértél, adtam, lesöpörted az asztalról, hogy ne kelljen elismerned a silányítás által okozott UX-hátrányokat.

és te hány évnyi időt basztál el az életededből hogy fórumokon próbáld megváltoztatni tömegek gondolkodását a picsogásoddal? (én jó pár hónapot elbasztam ezzel szerintem :D) 

Amennyit te az Apple-buziskodásoddal mondjuk.

valamint nem bagatelizáltam semmit, meg mondtam hogy nekem a CP sosem volt egy átlátható jól designolt valami

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/mazsolazgatas

De igen, bagatellizáltad, pláne azzal bagatellizálod, hogy a CP-t te, saját személyes megítélésed alapján nem tekinted átláthatónak, így tehát akkor nem kell elismerned a silányítás tényét, hiszen ami eleve átláthatatlan, azt már nem lehet átláthatatlanná tenni.

Nade akkor fussunk neki még egyszer: Windows-on belül mivel kapcsolatban kérsz példát, amit nem fogsz félresöpörni anekdotikus érveléssel?

milyen mindennapos dolog van amit teljesen szétbasztak? nem tehetek róla, a cp-t sose szerettem használni, szerintem nem lett szarabb. ugyanolyan szar mint 20 éve. cserébe jött egy viszonylag jó kereső (macost meg sem közelíti) ahol gyorsabban elérem a dolgokat mint azelőtt. használd te is a windows keresőjét, elég jó és gyorsít a folyamatokon. ezeket a buzi linkjeidet én nem nyitom meg csak szólok. hiába nyomod ide, csak az idődet baszod el. pont ahogy te se nyitottad meg még 1 linkemet se.

de látod, most te is személyeskedtél, ez érdekes módon nem zavar téged. de nyugi engem sem zavar, ez csak zaj.

milyen mindennapos dolog van amit teljesen szétbasztak?

Bármi lehet mindennapos dolog. Vagy megmondod te, hogy számodra mik azok és mondok példákat, vagy itt befejeztük annyival, hogy elbagatellizálod a példáimat.

cserébe jött egy viszonylag jó kereső (macost meg sem közelíti) ahol gyorsabban elérem a dolgokat mint azelőtt. használd te is a windows keresőjét, elég jó és gyorsít a folyamatokon.

A kígyók kígyóznak, az e-szendvicsemberek e-szendvicsemberkednek.

Everything-et használok. Idősebb a Windows 8-nál, a Windows 10-nél és kezdettől fogva, sőt még mindig kenterbe veri sebességben és erőforráshasználatban a Windows start menüs keresőjét. De akkor már inkább Classic Shell, azt legalább meg lehet szabadítani az animációktól és a hazatelefonálástól keresés közben. Nem beszélve arról, hogy netre nem kötött Windows 10-nél használhatatlan a kereső és még a lokálisan telepített alkalmazásokat sem találja meg. Szánalmas óvodás szint.

de látod, most te is személyeskedtél, ez érdekes módon nem zavar téged. de nyugi engem sem zavar, ez csak zaj.

Nem én kezdtem. Te akartad azzal invalidálni az érveim, hogy én mennyi időt töltök itt és mi célból. Ilyenkor meg fáj az igazság, amikor rájössz, hogy te is legalább annyira elbaszod az idődet az Apple-buziskodással és hupuék túlárazott okostelefonokkal való traktálásával.

A Change calendar settings-en kívül pedig nincs itt semmi, amivel be lehetne állítani az időszerverhez való szinkronizálást.

Igazabol be tudod allitani Windows 10-en mindenfele cmd nelkul. A GUI ugyan ott van rajta mint eddig, nem is tudom, hogy hogy nem talaltad meg. Mondjuk azt hozza teszem, hogy nekem se tetszik, de attol meg van ra lehetoseg.

Solution 1 (Full GUI):

  1. Jobb click az orara majd "Adjust date/time".
  2. Click a "Date, time & regional formatting"-ra.
  3. Click a "Additional date, time & regional settings"-re. Ez elohozza a Control Panelt.
  4. Click a "Date and Time" alatt a "Set the time and date"-re.
  5. Majd click az "Internet Time" fulre.
  6. Click a "Change settings..."-re.

Solution 2 (leggyorsabb):

  1. Nyomd meg a Windows  + R.
  2. Ird be, hogy "timedate.cpl".
  3. Enter
  4. Folytasd az S1/5. ponttol.

Solution 3:

  1. Nyomd meg a Windows  + R.
  2. Ird be, hogy control.
  3. Enter
  4. A szokasos Control Panelen ott lesz a "Date and Time" mint ha az S2-t csinaltad volna. Innentol ugyan az mint az S1/5. pont.

Solution 4:

  1. Nyomd le a Windows gombot.
  2. Gepeld be, hogy "Control Panel".
  3. Nyomd meg az entert.
  4. Folytasd az S3/3. ponttol.

Mindegyik fenti pontal a Control Panel "View by Large icons" nezetben volt. Winver 20H2.

Én szerettem a monochrome és grayscale transzreflektív LCD-ket. És szeretem a SuperAMOLED-et, telefonban nem is kéne más.
Mind a kettőnek megvan a maga karaktere. Azokat nem szerettem sosem, amik e kettő között vannak.

Win-eket tekintve meg a '98-at szerettem a legjobban, mert már levetkőzte a '95 betegségeit, de még hekkelhető maradt.
XP egy jó kompromisszum volt. W10 egy pusztulat, de hát erre van igény.
Bár én magamtól egyik Win-t sem használnám szívesen.

de hát erre van igény.

Idealizmus. A felhasználók nem lettek megkérdezve, hogy pontosan milyen felületet szeretnének. A Microsoft lemajmolta az Androidot, a materialt, csinált belőle egy még szarabb, még erőforráspocsékolóbb UI-t, utána pedig olykor erőszakkal (pl. Windows 7 kényszerű, beleegyezés nélküli frissítése Windows 10-re 2016-ban) ráerőltette a felhasználóközönségre.

Az nem igazol semmiféle igényt, hogy a felhasználók Windowst használnak, pláne ha amúgy nem dönthetnek róla a kompatíbilitás vagy a céges szabályzat miatt. Ez a Microsoft arroganciáját igazolja.

lehet, hogy már túl öreg vagy ehhez és utálod az egészet. sztem szállj ki. 

Lehet, hogy igaza van, Hajbi. Szerintem kezdj el túrázni, vadkempingezni, bushcraft-ozni, vagy más természetközeli tevékenységgel foglalkozni. Nekem ezek bejöttek.
Szerintem a személyiségünkben, vagy inkább az indítékainkban van némi közös. Azt hiszem én értem, miért csinálod ezt az egészet. Bizonyos mértékig még szimpatizálok is Veled. Sok meglátásoddal egyetértek.

Viszont a többieknek is igazat adok abban, hogy kurvára túltolod. Mintha nem tudnád már elkülöníteni, mi van tényleg a (tm)-kedés miatt, és minek van sokkal prózaibb oka, amit akár meg is lehet érteni.

Engem is elszomorít, hova futott ki ez az egész iparág. Hadd ne részletezzem; oly' sokszor elhangzottak már, amiket itt leírhatnék.
A magam részéről az első vonal beli programozásból is kiszálltam, és bár továbbra is fejlesztéssel foglalkozom, tizenegy éve már nem első sorban szoftvert fejlesztek. Csinálhatnám, de már nem adta azt az örömet, mint korábban. (Btw. öröm volt olvasni TCH kollégáék optimalizálós thread-jét egy másik topikban.)
User oldalról pedig igyekszem ellavírozni jut is, marad is módon. Igyekszem minden hardveremet addig használni, amíg lehet, de be tudom látni, mikor jön el az a pont, hogy már inkább szopás és értelmes keretek között nincs tovább. Persze a cserehardver se új cucc ilyenkor :-)

Mert tudom, hogy hiába lenne meg mindenből az értékrendemnek tökéletesen megfelelő megoldás, kb. nyolc másik nerd-del tudnék kapcsolatot fenntartani. Ennyire pedig nem fontos ez az egész.

Nekem bejött, hogy egyre egyszerűbb módon élek és egyre több időt töltök a természetben.
Az emberek többsége sosem fog a helyes úton járni (ilyen vagy olyan értelemben), így viszont megtalálhatja az ember a maga megnyugvását. Szerintem.

Az emberek többsége sosem fog a helyes úton járni (ilyen vagy olyan értelemben), így viszont megtalálhatja az ember a maga megnyugvását. Szerintem.

ez így van. saját békéd találd meg, utána helyreáll a világ rendje. nekem sem tetszik minden irány, de nem sok mindent lehet ezzel csinálni. elfogadjuk, csinálunk sajátok, vagy tovább lépünk a dolgon.

Ezt a Szabó Péter féle sikerpropagandából lopott, pozitív színben feltüntetett megalkuvás soha nem jött be. Sokkal inkább magam köpném szembe a tükörben minden nap, ha holnap felraknám a Windows 10-et egy Media Marktban megvett új gépre, meg bevásárolnék egy trendi okostelefont.

azt látom hogy neked nem jött be, sajnállak is ezért. nyilván túl egyszerű ezért nehéz elfogadni, hogy ha a saját hozzáállásod megváltoztatod akkor megváltozik körülötted a világ is. a te felellősséged, hogy meddig vagy áldozat szerepben. :) senki nem fog segíteni, ellenben minél tovább vagy egy negatív fasz, annál jobban kapod az ívet vagy rosszabb esetben azt hogy elfordulnak tőled az emberek. 

btw: ennek 0 köze van szabó péterhez. úgy hívják spiritualitás. ajánlom gyakorolni. 

Megjegyzem én magam elhatárolódom minden ilyen gondolati iskolától.
Egyszerűen csak beláttam, hogy az emberek többsége másképp gondolkodik, valamint nagyon sok körülmény megváltozott mondjuk a '90-es évek óta és elkezdtem más dolgokat keresni, amikben örömömet lelem. Nem szeretném ezt spiritualitásnak nevezni, vagy bármilyen egyéb magasztos névvel illetni. Pont az egyszerűség a lényeg.

Addig rendben, hogy Hajbi beleáll a véleményébe (még ha szélmalomharc is, amit csinál). A gondok egyrészt ott kezdődnek, hogy elvakultan mindenhol (tm)-kedést lát, ott is, ahol más okra vezethető valami vissza. Másrészt a legkisebb megértést vagy empátiát sem igyekszik tanúsítani. Pedig senki nem tökéletes, csak a hibáink és gyengeségeink mások.
Igazából nem is tudom, mire számít. Hogy majd mindenki jól a homlokára csap és megvilágosodik?

Számomra alapvetően szimpatikus, amikor valakinek vannak magasabb rendű elvei és nem áll be a sorba. Ha kicsit objektívebben és professzionálisabban állna a kérdéshez és adná elő mindezt, talán másokat is inspirálna. Így azonban csak elrettentő példa.
Amikor meg elkezdi keverni össze-vissza a kását, mindent mindennel, akkor ráadásul sajnos hiteltelenné is válik, mert ilyenkor kiderül, hogy fogalma sincs valamiről. Csak véleménye van róla.

Az ívet azoktól kapom, akik nem képesek megemészteni, hogy másképp gondolkodom és ha kell, keményen fel is vállalom a véleményem. Ahogy én is csak az ilyeneknek adom viszont az ívet.

Aki képes normálisan, megértően hozzámszólni, annak nem adok semmilyen ívet.

Te erre nem voltál képes, most sem és korábban sem.

Pont hogy nem. Senkit nem érdekel hogy ki mit használ, amíg jó neki addig azt használ amit jónak lát. Sőt, hidd el hogy sokan örülünk annak ha valaki nem pazarol.

Ellenben te vagdalózol és nyomatod a TM-es meg kopirájtos meg mindenféle MSN korabeli stílust amivel sokaknál kivágod az olvadót. Nem a saját véleményedet támasztod alá hanem másokét cáfolod meg és aggatsz rájuk mindenféle általad vizionált jelzőt.

Csak hogy magamat vegyem alapnak: Tömve vagyok olyan HW-vel, sőt napi szinten használom őket amiket más már bottal sem piszkálna. Ugyanakkor mégsem hirdetem fennhangon hogy rajtam kívül mindenki hülye aki nem ért velem egyet.

Próbáld ki pár hétig hogy nem azt írod hogy fejlődésmániás multibuzi hörrmorr valaki ha nem ért veled egyet, hanem azt hogy "szerintem nem így van mert..." és egy gyakorlati példa amivel saját tapasztalataid alapján alá tudod támasztani a mondandódat.

Tudod, az ember a stílus maga, ha mindenkit hülyének állítasz be akkor ne lepődj meg ha mindenki beléd áll.

Pfúj konkrétan hányok Szabó Pétertől. Szerintem egyébként ő éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, amiről itt szó volt.
Azt meg aztán végképp nem mondta senki, hogy vegyél meg bármit a Media Marktban. Ilyen boltoknak a közelébe se megyek. Inkább a barátaimnál vásárolok, őket támogatom.

Szerintem odáig kellene eljutni, hogy nem ilyen dolgokon keresztül definiálod saját magadat hogy van-e okostelefonod vagy hány bites procid van, esetleg milyen autód. Szard le. Ezek a dolgok nem fontosak. Azt nézd, hogy valaminek a megvásárlása segít-e a munkádban, a mindennapokban vagy a céljaid elérésében.

A kínálat megváltoztatása pedig kívül esik a hatáskörödön, ezzel nem tudsz mit kezdeni. Sosem fogsz tudni közel tökéletes dolgok közül válogatni. Abból kell kiválasztani egy elég jót, ami van.

Szabó Péter sikerpropagandát hirdet, aminek előfeltétele a rendszerbe való belesimulás, az elfogadás, a megalkuvás, amin keresztül lehetségessé válik az önző egó csúcsra járatása és kiteljesítése, természetesen mások zsírján, vérén és verejtékén.

A világnak nincs szüksége több sikeres emberre. Sokkal inkább békét hozó, gyógyító, újító, mesélő és szerető emberekre van sürgős szüksége. Amit sem a Szabó Péterek, sem a vadkapitalizmusnak és a fogyasztói társadalomnak való behódolás nem fog soha elhozni.

Sokkal inkább békét hozó, gyógyító, újító, mesélő és szerető emberekre van sürgős szüksége.

Nem ugyanerről írtam én is?
,,Sikert" nem is emlegettem. (Valószínű egyébként, hogy számomra mást jelent a siker, mint amit ma divatosan érteni szokás alatta.)

Pont hogy a békét igyekszem megtalálni és olyan dolgokkal foglalkozni, amik valóban fontosak.

Lehet, hogy érdemes lenne az elveidet saját magadra is vonatkoztatnod. A másokba ily' módon való (sokszor prekoncepciókon alapuló) beleállás aligha fog békét, gyógyítást, szeretetet hozni.

A világnak, amiről beszélsz, részei a körülötted lévők is. Mintha idealizálnád, eszményítenéd ezt a fogalmat. A világ itt van körülötted. A szépségével és bajaival. Ideális sosem lesz.
Olyan vagy, mint James a Csengetett, Mylord?-ban. Különbnek érzed magad, fenn hordod az orrod és senki sem elég jó neked.
Egyébként meg jó embereket könnyű szeretni. Nem az a nagy dolog.

Ez mi ez amúgy? Mármint mit kell nézni? Rákerült egy "filter" a background képre ? (közbe gelei hozzászólását olvasva, ez most egy dark-mode "extension", vagy valami, hogy a háttér is elmegy "darkmode"ba )?

Vagy mi a tököm ez? :) már elnézést.

Valakinek biztos jó, én éjjel-nappal dark módban használok mindent amit csak lehet és a hátterem is elég sötét 

mit jelent hogy érzékeny lett a szemed? A monitorra vonatkozik vagy pl nyáron gyalog vagy vezetés közben folyton napszemüveg is kell?

nálam utóbbi a helyzet és sokat gondolkozok hogy a monitor okozza-e. Nem használok dark témát, eclipse default theme-ben kódolok fehér háttéren sötét betűkkel, semmi bajom a monitorral, de a napfényt a szemem nem szereti.
 

A fényérzékenység alapból megvolt a rövidlátás miatt (standard tünet). Nem vészes, de nagyon erős napsütésben pl vezetéskor annyira hunyorognom kellett már huszonéves koromban is, ami már kockázatos volt a vezetésre nézve. Ezért is vezetek dioptriás napszemüvegben, de főleg nyári időszakban egyébként is hordom, ha napsütésben vagyok.

Ezen kivül enyhe migrénes tüneteim lettek tavaly, ami szintén fokozza a fényérzékenységet.

Szóval ezek miatt nem esik jól napi 8-10 órában fehéren vakitó kijelzőt közelről nézni. Az is benne lehet, hogy ezt teszem 15+ éve, és egyszerűen belefáradt a szemem.

Nem vagyok doki meg ilyenek, de vélelmezem a lassú de folyamatos látásromlásom, mint közelre mereven pillogás okozta fejlemény, és a fényérzékelésem teljes megváltozása 20 év alatt között az enyhe összefüggést, de sokkal inkább a különbséget. Szerintem a beltéri félhomály _és_ a vakító kijelzőzés együttese okozta, hogy

- kb 10 éve már kiböki a szemem a light mode kellő környezeti fények nélkül
- kb 6-7 éve kültéren elkezdtem a szokásos rossz látásomon felül napfényben egyre kevesebben látni, gyk. a telefon/laptop/akármi kijelzőjét is már csak (fél)árnyékban látom

valamint a dark mode sem parasztvakításnak van, nyilván mindenkit valamilyen szinten hasonlóan érintenek az ilyen-olyan fényviszonyok és a közelre erőltetett fókusz.

A dark mode nem jelent egyet a fekete+fehérrel. Ez rendszertémafüggő. A webes tartalomhoz pedig az általam használt addon (dark reader) tud dinamikus szinezést, ami azt jelenti hogy megvizsgálja a tartalmat és direkt nem erős kontrasztot állit be, hogy ne follyon a szemed. Például a hup sötétbarnás-sötétsárgás nekem.

Nekem is érzékeny a szemem a napfényre, de nagyon. Hunyorítok, könnyezek, minden bajom van tőle. Elég az ha valami visszaveri: fal, autó, bármilyen világos tárgy.

Monitor világos fénye is bántó, bár nekem egy 21:9-es 34"minitorom van, ami azért eléggé nagy fényes felületet ad a pofámba :)

Én pont a light témákra térek át, nekem jobb a világos mert élesebb kontrasztokat lehet elérni mint a sötéten, plusz ha világos van a szobában akkor is látni.

// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Szerkesztve: 2021. 06. 04., p – 10:19

Mit kell nézni?

Úgy tűnik, mintha dark mode-ba kapcsolt volna.

A dark mode jó dolog, ha ez volt a kérdés.

Nem világos, hogy mitől kapcsolt az egyikről a másikra. Ha automatikusan vált a napszak szerint, az nem baj, bár nyugodtan maradhatna csak sötét nappal is. Ha néhány másodpercenként vált a világosról a sötétre és vissza, mint a videóban, az hülyeség.

Viszont ez nem igazán hasznos. A hátteremet egyszer beállítottam sötétre, és világos és sötét módban is ugyanaz a sötét háttér, ami teljesen jó.

Ha igazán hasznos dolgot szeretnénk, akkor a hup-hoz egy választható dark mode lenne jó. Most a Dark Background and Light Text nevű böngésző kiegészítést használom, ami egyébként egész jó, de nem tökéletes.

Vagy libreoffice-ba dark mód (megcsinálható, de nem egy lépés, hanem több helyen több dolgot kell állítani és ha jól emlékszem, a KDE kinézettel nem is ment, hanem a Gtk-s kinézetre kellett átkapcsolni KDE alatt)

Jira dark mód.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Az esetek 95% -ában valamelyik ablakom biztosan max méretben van, ergo a hátteret nagyjából akkkor látom amikor bekapcsolom a gépet (heti egyszer) és amikor kikapcsolom a gépet (meglepő, de ez is heti egy alkalom).

Szóval azért a heti 2 alkalomért nekem rohadt mindegy, hogy mi van hátul.

A régi (munkahelyi) Win 7 alatt kint volt a gyerek képe, a mostani Win 10 hátterem egy ronda szürke háttérszín. Cirka már egy éve.
Konkrétan meg kellett néznem, hogy mi a hátterem, mert nem emlékeztem rá. :-)

Ez kicsit olyan a számomra, mint amikor egy notinál azt olvastam, hogy hú de klafa, mert még az alja is megkapta a tetejének a színét, és nem unalmasfekete. Fura az igény, én speciel nem szoktam a notim fenekének a kialakításán nyálat csöppenteni, erre a célra a jóisten megteremtette a nőket, és én nem ellenkezem a koncepcióval. (Szerencsére alapos volt, mert gondolt a ronda fenekű nőkre, ezért megteremtette az alkoholt.)

+1, nekem megszokásból van bent kb egy 50 képes mappa frankó képekkel amit még középsuliban szedtem össze, azt be szoktam állítani mindig megszokásból. Ettől függetlenül én se láttam már ezer éve, fel se tűnne ha sima fekete lenne.

Gyerekről nem kell kép, HO-ba vagyok, itt van élőben :D

A win 10 sajnos nem nyúl a háttérhez, de az ios azt is cseréli.

sudo mount -o ro /hup.hu

nalam tok ures a desktop, minek oda barmi is. az osszes app fullscreenben megy, teljesen eltakarja a hatteret.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Azt nem mondom, hogy cool, de hasznos. Mivel este igénylem a dark módot. Sajnos van ami nem teljesen kompatíbilis vele, ezért néha vissza kell váltani. Ennélfogva hasznos a funkció.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Remek! 2021-re az AI, a neurális hálók, az industrial IOT és az 5G segítségével eljutottunk idáig!

Fedora csinál ilyet újabban a saját gyári háttérképeivel. Szerintem elég jól néz ki, de értelmét nem sokat látom, mert nem szoktam a háttérképet nézegetni.

Csaba

csatlakozom, en sem tudom hogy mit kell nezni :D

ha azt, hogy napszaktol fuggoen a hatterkep valtozik, az eleg regi feature MacOS-ben, szerintem jopofa, eroforrasigenye nincs. Mivel gyakran hasznalom a kulonfele negyujjas gesztusokat, latom idonkent a desktopot, es olyankor azert nem mindegy hogy jol esik ranezni egy gyonyoru fotora, vagy csak valami uncsi 'semmi' van ott (ez tetszik a Chromecastban is, bar ott statikusak a kepek)

Egyszer kiprobaltam (par soros sh-szkript) hogy a hatterkep mindig egy kulteri egbolt-felho-idojaras-akarmi figyelo kamera aktualis kepe legyen. Ahhoz kepest ez mi? 

Hasznos, de ezt én saját scriptben is meg tudom csinálni, nem kell hozzá sem Mac, sem Elementary, sem Gnome. Bár én ezt évekkel ezelőtt úgy oldottam meg, hogy minden témám és hátterem konzisztensen sötét, minden napszakban, egyformán. Néha éjszaka Redshifttel és fényerőcsökkentéssel egészítem ki, de azzal sem mindig, opcionálisan, kézi megoldással indítva, nem automatizálva.

Egyszerűen nem bírja a szemem a világos témákat, fárad tőle, nappal is. Redshiftet is inkább csak az elalvás elősegítése érdekében kapcsolom be, de attól is függ, hogy épp milyen content megy, mert ha olyan, amiben zavarna a színeltolódás, akkor inkább nem aktiválom.

Engem inkább az lep meg, hogy évek óta vannak ilyen megoldások, de ennek ellenére milyen sok egység sugarú user továbbra is csak világos, szemégető fehér témákat használ, éjszaka is, ráadásul csutka fényerőn. Sok weboldal és telefonos app is csak az utóbbi időben vezette be, hogy van rendes dark mode rajta, pedig ennek már 20 éve is alap feature-nek kellett volna lennie!

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerintem maga a háttér is fasság.
Nekem egyszínű sötét hátterem van. Úgyse látom soha.

Tök szuper feature. Élesben használom a 6-os beta verziót. Az előző kiadáshoz képest sokkal jobb, ott az Elementary Tweak külön csomaggal lehetett részleges dark módot elérni. Mondjuk ez meg nincs mindenre kihatással, olyan kicsit faramuci. Továbbá egységes felskálázás is jött a beta-val, ami megint tök jó. A hagyományos ablakgombok még nagyon kellenének az új Pantheon-ba. Sajnos a Tweak csomag még nem megy PPA-ból a beta-ra, de remélem előbb-utóbb elérhető lessz.

Persze akik nem ismerik a jelenlegi aktuális kiadást és a beta-t sem. Azoknak ez nem mond semmit. A Pantheon egy rém egyszerű élhető DE, igazi kellemes csalódás.

Szerintem redshift-gtk és meg van oldva az éjszakai mód :)

Szerkesztve: 2021. 06. 05., szo – 07:30

Én nem igénylem hogy változzon a háttérkép kép. Eleve olyan képet választok ami szemkímélő, nyugtató témájú.
Mondjuk a témával itt sincs gond, de  a vizes témák általában sok kéket tartalmaznak.
Inkább a mezők, hegyek ami jobban megfelel nekem. És ne legyen nagyon tarka, ne legyenek erős kontrasztok.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Hurrá, újrafeltalálták a paletta forgatást. Mi lesz a következő? Ezzel animálják majd a hullllámokat?

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Szerkesztve: 2021. 06. 05., szo – 09:30

Milyen technológiájú asztali monitort érdemes venni mostanában?

1. ami nem bántja a szemem napi 8 óra munkával
2. amiben nem a saját tükörképemet látom
3. ami nem fénylik az ablaktól
4. ami szép is
 

céges gépen reggel, délben és munkaidő végén szokott váltani; nekem hasznos, hogy el ne felejtsek ebédelni menni.

Airconditioned terminal, do not open Windows.

Szerkesztve: 2021. 06. 07., h – 09:03

A DIGI az oka, vagy a Twitter tényleg van annyira nyomi, hogy a videó nem képes magas felbontásba lépni a futási ideje alatt?

Mindenesetre az, hogy a háttérkép igazodik a dark mode állapotához, az menő. Bár gondolom azoknak tudna meglepetést okozni, akiknek mondjuk családi fotó van kint. :D