Arányos büntetés helyett kuponakcióba fullad az eMAG versenyfelügyeleti eljárás

Fórumok

Mind a hatóságok töketlenségéről, mind a magyar fogyasztási "kultúráról" lesújtó képet festenek napjaink internetes Media Marktja, az eMAG fogyasztóvédelmi megbírságolásával kapcsolatos fejlemények.

https://index.hu/gazdasag/2021/05/12/gvh-emag-birsag-jovatetel/

Két és fél éves vitát zárt le a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), miután elfogadta az eMAG ajánlatát: 200 millió forintos bírságot szabott ki a cég 2018-as Black Friday akcióját követően indult versenyfelügyeleti vizsgálatban, továbbá nagyságrendileg 4 milliárd forint összegű jóvátételről állapodott meg az üzemeltetőkkel.

A százmilliárdos árbevételű eMAG-nak természetesen aprópénz a 200 milliós büntetés, de a négymilliárdos jóvátétel már jobban hangzik, hiszen végül is nem a hatóságot károsították meg a Black Friday akciók keretein belüli túlfogyasztásra ösztönző lépjtovább-nemaradjle-mostsokkalolcsóbb vadkampánnyal, hanem a fogyasztókat manipulálták bele olyan döntési csapdákba, amik hazugságon alapultak (fals árakon). A négymilliárdos jóvátétel egészen addig nem hangzik rosszul, amíg ki nem derül, hogy multiék valójában mit értenek alatta. Hát ezt.

Az első lépés az lesz, hogy minden olyan ügyfele számára, aki az előző 12 hónapban az eMAG.hu-n bármilyen értékben vásárolt akár az eMAG-tól, akár egy Marketplace-partner kereskedőtől, 3 ezer forint értékű kupont írnak jóvá, amely 6 hónapig lesz érvényes, és legalább 10 ezer forintos kosárérték elérése esetén lehet majd beváltani.

Tehát, a túlfogyasztásra való tisztességtelen ösztönzésből méginkább túlfogyasztásra való tisztességesnek látszó vadösztönzés kerekedett. Ami a legundorítóbb az egészben, hogy a magyar hatóságok aktív támogatásával.

Az Index firkászai által összebértollnokolt, csak végtelen jóindulattal multimosdatónak nem nevezhető cikke első felében nagyjából körülírja a problémát, utána átkapcsol influenszerbe és gyakorlatilag a tisztességtelen üzleti gyakorlatot folytató eMAG-ot magasztalja.

Ugyanakkor az eljárás minden fél számára megnyugtató lezárása érdekében olyan megállapodást kötöttünk a GVH-val, amely lehetővé teszi a vitás helyzet gyors lezárását, emellett pedig a magyarországi online kereskedelem fejlődését is elősegíti.

Na igen. Ha nincs jobb magyarázatod az etikátlan üzletre, kiálts fejlődést!

Hozzászólások

Minsig van uj (konstrukció) a nap alatt. 

elég sokmindent vettem emagon az elmúlt évben!:D
amíg ingyen viszi-hozza a futár a garanciás javításokat én maradok az emagnál.

Minden cég jófej amíg te fizetsz, a garanciális ügyintézésnél dől el milyen fából is faragták őket valójában. Ipon-ból soha többé semmit, részemről.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ritka nagy g3cik. Addig jó, míg nem kell semmit sem gariztatni, mert utána mindenbe belekötnek, a jóindulatnak szikrája sincs bennük.

De le is írom a példám. Anno vettem egy msi gaming x rx 470 vga-t. Akkor még nem voltak ilyen horror árak, de szabad szemmel is jól látható összeg volt. Azért választottam ezt, mert jó a hűtése, és halk. Otthon meg ilyen 80 fokokat produkált, visító ventivel. Visszavittem, majd pár nap után visszaadták, h az amd vga-k ilyen kazánok, viszonlátás. Se másik kari, se pénz vissza, menjek a pcsába. Hazamentem, óvatosan szétszedtem (a garis papírral letakart csavart oldalról fogtam fogóval, és úgy tekertem le külsérelmi nyom nélkül), majd a hűtő levételénél láttam, h van a pasztában egy apró valami, ami okozta a gondot. Újrapasztásztam, rögtön 60 fok lett a kártya, teljesen csendesen működött. Miután ezt megírtam nekik egy elnézést kérünk levelet sem küldtek válasznak, még nekik állt feljebb.

De plö ha olyan memóriát vesz valaki, ami az alaplap támogatottsági listáján nincs rajta, akkor is abszolút rugalmatlanok, nincs az, h levásárolhatod, hanem így jártál, add el, vegyél másikat. 

"De plö ha olyan memóriát vesz valaki, ami az alaplap támogatottsági listáján nincs rajta"

Én egyszer belefutottam egy ilyenbe egy másik helyen, szerencsére ott visszacserélték

Ami meglepett hogy előtte többször átnéztem a legrészletesebb specifikációt is biztos jó lesz-e bele, aztán amikor másodszor vittem vissza a memóriát hogy ez nem megy mondtak vmi új attribútumot amiről addig sose hallottam, és valóban az volt, akkor megremegett bennem a világ

én legalábbis így éltem meg

De igen. Egyszer belefutottam egy ilyenbe. Gyerekeknek vettem két tablet-et. Az egyik pixelhibás volt. Nem akarta kicserélni, mert csak 2 pixel volt rossz és százalékosan még belefért szerinte. Mondtam neki, hogy ok, akkor viszem vissza mind a kettőt, mert nem tetszik a színe és online rendeltem 3 nappal azelőtt. 

Kicserélte.

Na, most akkor játsszunk olyat, hogy megpróbálsz rendet tenni a fejemben. Ehhez szeretném, ha válaszolnál néhány kérdésre, érdemi választ adva, profitprotektorkodás, ezatörvény konform bullshit és multibuziskodás helyett.

Az első kérdés: Cégeknek miért jár harmad annyi garancia ugyanarra a termékre, például az Apple iPhone 12-re?

eMAG-on pl.  jogi személynek 12 hónap garancia van feltüntetve, magánszemélynek 36 hónap. [1]

Ha fordítva lenne, arra panaszkodnál, hogy az a magánszemély, aki kiszolgáltatott a piacon, miért kap kevesebb garanciát, és ez milyen elnyomás a nagy cégektől, akik visszaélnek erőfölényükkel a magánszemélyek kárára. Szóval hagyjuk már...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha fordítva lenne

De miért lenne fordítva? Miért nem lehet az, hogy erre az eszközre 3 év a garancia, tök mindegy, hogy cégként veszel belőle 200-at vagy magánemberként 1-et?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Azért, mert cégként profitot termelsz belőle. Máshogy használod, stb. Pl. veszel egy autót. Magánszemélyként Mo-n egy évben belemegy mondju 20e km. De ha azt egy futárcég veszi, akkor abba egy év alatt 200e km fog belemenni.

Nem, egyszerűen a jogalkotó döntött így. Egyébként ezek a _minimumok_ tehát egy gyártó dönthet úgy, hogy több garanciát ad, mint amennyit a jogszabály előír. Lásd nem egy nem két elektromos kéziszerszámot gyártó cég, ahol a barkács kategóriára is megkapja mindenki az x évet, ha nem ipari célra használja. De ez nem kötelező. Hogy miért, az t a jogalkotótól kell megérdeklődni, ahogy már írtam.

És? Autóra bizonyára ezért van kilométer korlát is a garanciában. Ha mondjuk 100 ezer km a garancia vagy 7 év, és a futárcég beletesz fél év alatt 100 ezret, akkor ott van vége a garanciának.

Azért, mert cégként profitot termelsz belőle.

Ennek miért kellene a garancia hosszában megjelennie? Ha céges ügyben telefonálok, akkor a hangom jobban koptatja a membránt vagy jobban terheli az elektronikát ha nem azt mondom, hogy venni kell tejet és kenyeret, és tollat a gyereknek hanem azt, hogy venni kell ásványvizet, post it-eket és tollat a whiteboardhoz?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Telefonról beszélünk. Miért kellene egy szabálynak vonatkoznia mindenre?

Aki szerint ez a világ rendje és máshogy nem lehet, annak érdekességképp mondom: itt, Angliában, mindegy, hogy cégként veszek műszaki cikket vagy magánemberként, nincs eltérés a garanciában.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Egyebkent, nekem ugy remlik, hogy hasonlo consumer-nem consumer dolog ott is van. Raadasul, nalatok 5-6 ev kozott van a consumer law okozta idoablak a maganszemely szamara, aki personal use hasznalja a termeket. A cegek ettol az opciotol nalatok is elesnek. Tehat ugyonugy szet van ez valasztva, raadasul joval nagyobb kedvezmenyt kapnak a fogyasztok.

Raadasul, nalatok 5-6 ev kozott van a consumer law okozta idoablak a maganszemely szamara, aki personal use hasznalja a termeket

Erről valami linket dobjál, légy szíves, mert fogalmam sincs, hogy miről beszélsz.

Ami telefont, laptopot vettem itt, arra jellemzően 2-3 év garancia volt, és pl. az új laptopom esetén extra pénzt fizettem azért, hogy 2 helyett 4 év legyen.

Ha kiderül, hogy törvény szerint jár nekem 5-6 év, akkor legközelebb nem költök ilyesmire extrát.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Igen, vannak ilyen szituációk is. Például, hogy Windows 2019 LTSC-t csak cég vehet, a kiszolgáltatott magánszemély meg legyen kiszolgáltatott ingyentesztelő a Microsoftnak és félévenkénti feature frissítésekkel húzzák ki a lábuk alól a talajt.

De én most nem erre kérdeztem rá, szóval ne terelj, azzal nem teszel rendet a fejemben. :)

Tegyen neked szívlapát rendet a fejedben, ne én! :DD (Nem mondtam komolyan, csak magas labda volt.) Azért elég vacak neked az élet, ha mindenben csak a rosszat látod. Engem is nyomaszt egy rakás igazságtalanság, de érdemes pragmatikusnak lenni. Csak magadnak okozol kárt, ha olyasmin rugózol, amelyre nincs befolyásod.

Te, nem akarod felszámolni a mexikói drogmaffiát? Mert igény volna rá, többen meg is próbálták. Mondjuk az eredményességről is van sejtésünk, nemkülönben ezeknek a pozitív figuráknak a feltűnően gyors elhasználódásáról...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tegyen neked szívlapát rendet a fejedben, ne én! :DD (Nem mondtam komolyan, csak magas labda volt.)

Pedig csak egy kérdésre kellett volna válaszolnod, vicceskedés helyett.

Csak magadnak okozol kárt, ha olyasmin rugózol, amelyre nincs befolyásod.

Mielőtt a Szabó Péter féle szociopata csúcsragadozó motivátorok közönségének negatív példát mutatsz a személyemben, két dolgon gondolkodj el.

  1. Ezt a topicot eddig 2123-szor tekintették meg. Nem csak tősgyökeres hupuk, hanem akár olyanok is, akik nincsenek ide regisztrálva. Akik regisztrálva vannak, azok közül is van, aki egyetért azzal, hogy az eMAG tisztességtelen multi. Akad olyan is, aki a hatósági eljárás ellenére protektorkodik. Én pedig úgy gondolkodom, hogy ha legalább egy embert meggyőztem arról, hogy ne vásároljon egy tisztességtelen multinál, akkor már változtattam valamin, amiről a Szabó Péter féle szociopata csúcsragadozó motivátorok közönsége és Lócsemege Mérnök Úr azt gondolja, hogy nincs rá befolyásom.
     
  2. Ez egy fórum, ahol elmondják a véleményüket az emberek. Te is elmondod az NSA-ról, a Google túlzott mértékű adatgyűjtögetéséről, a nyugati lakájmédiák és lobbik által erőltetett sinofóbiáról, ruszofóbiáról, egyes korszellemben lubickolók túlzott nyugatbuziskodásáról, mégha ezt te nem is így hívod. Látszólag ezek is rajtad kívül álló dolgok, hiszen nem vagy politikus, se diplomata, de elmondod a véleményed, mert ez is egy módja az önkifejezésnek.

Téged erről győztelek meg, amit ezúton is sajnálok.

A többi https://a.te.ervelesi.hibad.hu/kozvelekedesre-hivatkozas

Van néhány szélsőségesen idealista, fősodratú mérnök úr, aki hozzád hasonlóan gondolkodik. Akik nem egyenlőek az általad emberekként említett, illuzionális többséggel.

Nem csak őt - sokan mások is ezt gondolják rólad... És nem, nem csak itt a szemedbe mondva, hanem privát beszélgetések során is. És ha fáj, ha nem, nem a téged csillogó ész és pallérozott stílus mintaképének tekintők vannak többségben. Maximum abban a világban, amit te magad köré képzelsz.

Nem fáj. Elfogadom, mert különvéleményt képviselni sosem a leghálásabb dolog.

Csak a "sokan" igazságtartalmát vitatom, amit nem vagy képes alátámasztani és még senki nem volt képes alátámasztani.

A privát beszélgetés meg anekdotikus érvelés, jelentősége nulla.

A privát beszélgetés meg anekdotikus érvelés, jelentősége nulla.

A fentebbi beszelgetesetek nem kulonosebben erdekel, de ez kicsit bassza a szemem, mert ez igy azert nem igaz. Lehet, hogy nem a te.ervelesi.hibad.anyadat.neked.is.loller.asd.hu-rol kene logikat es statisztikat tanulni.

Pedig egyesek, akik az alapokkal sincsenek tisztában, rászorulnak. Ezért is kapják meg a linket.

Te is szoktad kapni, aztán tanulsz belőle? Lófaszt sem. Észre se veszed az érvelési hibáidat, sőt, ahogy egyre messzebb gurul a gyógyszered, úgy leszel egyre dühösebben személyeskedő.

ahogy egyre messzebb gurul a gyógyszered, úgy leszel egyre dühösebben személyeskedő.

Helyesen: Ahogy az általad nettó minimumnak számító hajbazer-gyalázás és pocskondiázás kezdetét veszi az adjonisten kinyilatkoztatásaiban, úgy lesz egyre keményebb a fogadjisten. Más kérdés, hogy az eltérő világnézetem miatt az én gyalázásomat kitakarja a szemellenződ, és te csak annyit látsz belőle, hogy én ok™ nélkül™ leugatok mindenkit. Ami nem igaz.

én ok™ nélkül™ leugatok mindenkit. Ami nem igaz.

Így igaz, nem ok nélkül ugatsz le mindenkit. Azért teszed, mert egy idegroncs balfasz vagy, aki bármilyen témában képes elsőre is trollkodni a kommunista világnézetével, lásd a GUI témát, ahol senki egy rossz szót nem szólt és már négy hozzászólásodban 14 darab ™ van, tele mindenféle gyalázással...

Azért teszed, mert egy idegroncs balfasz vagy

Nem, nem azért teszem. Azért teszem, mert a magadfajták érvelés, konstruktív diskurzus helyett nekiállnak közhelyekkel és érvelési hibákkal "érvelni", rágalmazni és ócsárolni, ahogy most te is teszed az idegroncs balfaszozással. Erre pedig hasonlóképpen kemény válasz jön, amit már nem képesek megemészteni, mert kognitív disszonanciát okoz, hogy jé, van a fősodron kívül is valaki, aki legalább olyan karakán módon képviseli a véleményét, mint én, a fősodratú hátszéllel.

ki bármilyen témában képes elsőre is trollkodni a kommunista világnézetével, lásd a GUI témát

Légyszíves indokold meg, néhány mondatban, hogy a modern, lebutított, konzumerkedésre tervezett, sterilizált, haladó módon, illetve összetett feladatokra közel használhatatlan és erőforráspazarló, felhasználói felületek kritizálása miért kommunizmus. Vagy miért ne kéne egy GUI-témájú topikban szarkazmussal reagálni, megelőzve néhány fősodratú kollégát, aki majd kioktatja, ™ nélkül, komolyan gondolva, amit én szarkazmusnak szántam.

Nem, nem azért teszem. Azért teszem, mert a magadfajták érvelés, konstruktív diskurzus helyett nekiállnak közhelyekkel és érvelési hibákkal "érvelni", rágalmazni és ócsárolni, ahogy most te is teszed az idegroncs balfaszozással. Erre pedig hasonlóképpen kemény válasz jön, amit már nem képesek megemészteni, mert kognitív disszonanciát okoz, hogy jé, van a fősodron kívül is valaki, aki legalább olyan karakán módon képviseli a véleményét, mint én, a fősodratú hátszéllel.

Te jössz mindig az érvelési hibákkal, aztán még abban a hozzászólásodban is több érvelési hiba van, amiben linkeled az érvelési hibákat. Tudod, szálka vs gerenda minősített esete.

Légyszíves indokold meg, néhány mondatban, hogy a modern, lebutított, konzumerkedésre tervezett, sterilizált, haladó módon, illetve összetett feladatokra közel használhatatlan és erőforráspazarló, felhasználói felületek kritizálása miért kommunizmus. Vagy miért ne kéne egy GUI-témájú topikban szarkazmussal reagálni, megelőzve néhány fősodratú kollégát, aki majd kioktatja, ™ nélkül, komolyan gondolva, amit én szarkazmusnak szántam.

Ja, valóban nem kommunista, csak egy szélsőségesen antikapitalista laggard balfasz, aki gyorsan üt egy megelőző csapást, aztán meg csodálkozik, ha visszaütnek és rögtön veszi elő az érvelési hibák kártyákat. :D

Te jössz mindig az érvelési hibákkal, aztán még abban a hozzászólásodban is több érvelési hiba van, amiben linkeled az érvelési hibákat. Tudod, szálka vs gerenda minősített esete.

Úgy 100-ból egyszer állsz neki értelmes cáfolatot írni. Minden más esetben konkrétumok nélküli szavakkal dobálózás minősített esete, amit művelsz. Például most is.

Ja, valóban nem kommunista, csak egy szélsőségesen antikapitalista laggard balfasz, aki gyorsan üt egy megelőző csapást, aztán meg csodálkozik, ha visszaütnek és rögtön veszi elő az érvelési hibák kártyákat. :D

Értem, tehát ezt is kizárólag személyeskedéssel tudod megválaszolni, érvek helyett. Szóval, azért baj, hogy GUI-témába GUI-kritikát írok, mert én vagyok az antikapitalista™ balfasz™. Ez aztán tényleg nagyszerű™ érvelés.

Úgy rémlik, mostanában egyszer már bevallottad, hogy csak a flame miatt jársz ide. [1] Jól látszik az is, hogy ennek megfelelően a megnyilvánulásaid színvonalát is egy flamebuzi troll szintjére süllyesztetted. Ezek után nem kicsit álszent dolog az ócsárolásommal párhuzamosan számonkérni rajtam bármit is, aminek köze van a kölcsönös tisztelethez, vagy a kifinomult kommunikációhoz. Egy szó, mint száz, további kellemes flamebuziskodást kívánok.

Egy szó, mint száz, további kellemes flamebuziskodást kívánok.

Ezt te remekül műveled, mert olyan hozzászólásod nem túl sok van, amivel egzaktul segítesz bárki problémáján, a hozzászólásaid és témáid nagy része szimpla flame. Te miért is jársz ide?

Ez is egyfajta beismerő válasz a kérdés kapcsán... nézd végig, hogy milyen témákhoz mit szóltál hozzá és azoknak mennyi köze van a Unix like rendszerekhez, amiről alapvetően a HUP szólna... a Windows XP hülyeségeiddel menj inkább a pcforum.hu portálra trollkodni, mondjuk ott se a problémákra adott megoldásaid vannak túlsúlyban:

Hajbazer eddig a PC Fórum-n 0 szakértői pontot gyűjtött, és ezzel szakértelmét a következő témákban bizonyította: <semmi>

nézd végig, hogy milyen témákhoz mit szóltál hozzá és azoknak mennyi köze van a Unix like rendszerekhez, amiről alapvetően a HUP szólna

Sem a saját bevallásod, sem a te hozzászólásaid nagy része alapján nem erről szól a HUP. Az én topicjaimban általában balfaszozásról és multibuziskodásról szól, amellett, hogy néha begyömöszölsz egy-két értelmes, elgondolkodtató hozzászólást.

a Windows XP hülyeségeiddel menj inkább a pcforum.hu portálra trollkodni

A PC Fórumra nem trollkodni mentem, hanem ellensúlyozni egyes fejlődésmániás elemek egysogsugarú, frissítésmániás, demagóg, gépkidobató propagandáját, legyen szó cikkíróról vagy fórumozóról. Amiket a Windows XP-ről leírok, nem hülyeségek. Továbbra is egy napi használatra megfelelő, stabil operációs rendszer a Windows XP (fősodratú kötekedők kedvéért: A Windows Server 2003 XP x64 Edition is). Az, hogy a te igényeidnek nem megfelelő, csak egy dolog. Te nyugodtan IoT-Guruskodhatsz tovább a jáváddal, meg a legújabb™ buzzword-idealizmusokkal.

Sem a saját bevallásod, sem a te hozzászólásaid nagy része alapján nem erről szól a HUP.

Írtam is többször, hogy évek óta a flame miatt járok ide. Ha a szakmai dolgok érdekelnek, arra van sokkal több és jobb angol nyelvű szakmai portál.

A PC Fórumra nem trollkodni mentem, hanem ellensúlyozni egyes fejlődésmániás elemek egysogsugarú, frissítésmániás, demagóg, gépkidobató propagandáját, legyen szó cikkíróról vagy fórumozóról. Amiket a Windows XP-ről leírok, nem hülyeségek. Továbbra is egy napi használatra megfelelő, stabil operációs rendszer a Windows XP (fősodratú kötekedők kedvéért: A Windows Server 2003 XP x64 Edition is). Az, hogy a te igényeidnek nem megfelelő, csak egy dolog. Te nyugodtan IoT-Guruskodhatsz tovább a jáváddal, meg a legújabb™ buzzword-idealizmusokkal.

Vagyis trollkodni mentél... :D

másképp értelmez a világ

a rajtad röhögő külvilág

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/kozvelekedesre-hivatkozas

Nem a világ és nem a külvilág röhög rajtam, hanem csupán egy maroknyi szélsőségesen idealista, fősodratú, fejlődésmániás, elitista mérnök úr. Akik közül te vagy az egyik.

Nem a világ és nem a külvilág röhög rajtam, hanem csupán egy maroknyi szélsőségesen idealista, fősodratú, fejlődésmániás, elitista mérnök úr. Akik közül te vagy az egyik.

Meg az összes hétköznapi átlagember, akiket nemes egyszerűséggel csak birkázni szoktál. Ja, várj, csak azért nem röhögnek rajtad, mert nem olvassák azokat a fórumokat, ahol kiöntöd a faszságaidat.

mások is ezt gondolják rólad... És nem, nem csak itt a szemedbe mondva, hanem privát beszélgetések során is

Remélem, érzed, mekkora hülyeség jelentőségben a privát pletykálkodást a szemtől szemben való megmondás elé helyezni.

Másrészt akik hajbazerről beszélgetnek, meg is érdemlik a kiváló témaválasztást...

ha fáj, ha nem, nem a téged csillogó ész és pallérozott stílus mintaképének tekintők vannak többségben

Miért fájna neki? A HUP-on kívül is csámcsogsz rajta és a baromságain. A te neved meg kb. akkor kerül szóba, amikor az ember rájön, hogy nem vett zellert a kajához, és legyint, hogy nem baj, anélkül is éppolyan jó. :D

:)

Én pedig úgy gondolkodom, hogy ha legalább egy embert meggyőztem arról, hogy ne vásároljon egy tisztességtelen multinál

Én meg úgy gondolom, hitelrontás miatt akár be is perelhet ezért. Ne érts félre, nem a tisztességtelen piaci magatartást védem, de ettől ez az opció független.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Köszönöm a FUD-ot.

Ne érts félre, nem a tisztességtelen piaci magatartást védem, de ettől ez az opció független.

Nem értelek félre. A félelemkeltéssel végeredményben multiékat véded, az által, hogy igyekszel eltántorítani attól, hogy a tisztességtelen üzleti magatartásukat kritizáljam, illetve elmondjam róla a véleményem.

Vagy szerinted mindezt nem kéne, és mindenki továbbra is támogassa az eMAG-ot, a pénzével érvényt szavazva ezzel annak az üzleti magatartásnak, amit tanúsítanak?

Félelemkeltés? Én foglak az eMAG nevében perelni? Ez nincs így. Szerinted ezzel a topikkal elérted, hogy az eMAG forgalma számottevően essen, ami a döntéshozókat a vásárlók felé tisztességesebb magatartásra sarrkallja? Az a gyanúm, ha a HUP teljes olvasótábora bojkottálná az eMag-ot, az sem érződne meg a forgalmukon. Én egyébként még sohasem vásároltam náluk, így gondolom, az általam generált eddigi nullához képest továbbra is nulla forgalom nem lesz nagy érvágás számukra.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Cégeknek miért jár harmad annyi garancia ugyanarra a termékre, például az Apple iPhone 12-re?" - Rossz helyen tetted fel a kérdést: kéretik a jogalkotókhoz fordulni, hogy a "fogyasztó", mint olyan körből miért vették ki a vállalkozásokat.

Tipp: ezzel akarják elkerülni, hogy nemzeti sport legyen a ténylegesen háztartásokba kerülő, de céges számlára történő vásárlás

Kellékszavatosságot viszont ugyanúgy nyújtani kell céges felhasználás esetén is - ugye a bizonyítási kényszer a különbség ez és a jótállás között a különbség. 

"Az eMAG magyarországi leányvállalatát működtető Dante Kft. megvásárolja az Extreme Digital 100 százalékos tulajdonrészét, az adásvétel jogi része novemberben lezárul. A létrejövő cégben 52 százalékos tulajdonrésze lesz a Dante Kft.-nek, és 48 százalékos részesedése az Extreme Digitalnak. A cég új nevet is kap majd. A két igazgatói posztot az Extreme Digital alapítói, Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula töltik majd be, a kereskedelmi igazgatót pedig az eMAG delegálja. Ezután kezdődik a két webáruház működésének összehangolása és optimalizálása."

PCX-en se. De bizonyára lepattanna az aranygyűrű a tapicskoló kezecskédről, ha véletlenül két webáruházban kéne 5 helyett 10 tapicskolással vásárolnod, hogy esetleg a körülötted élőket is támogasd, ne csak a szemfényvesztő, hazug üzleti gyakorlattal operáló milliárdos multikat.

A románokat én is utálom, de nehogy azt hidd, hogy a magyar cégek jobban bármiben is. Vagy az x. másik ország helyi üzlete. Mindegyik épp úgy túlfogyasztásra ösztönöz, szlogenekkel, akciókkal, fals árakkal (most akciós, fölé írnak egy magasabb árat, áthúzzák, majd a normál ár van alatta, mint „akciós”), most négyet fizet, ötöt kap, x összeg felett kedvezményes vagy ingyenes kiszállítás, stb.. Ha ezért tényleg büntetés járna, akkor minden kereskedőt meg kéne büntetni. Sokszor még a kicsit arrogánsabbak is, mint a multik, mert kisebb tőke van mögöttük, keményebben küzdenek a túlélésért, nincsenek a figyelem középpontjában annyira.

De ugyanez volt, mikor most nemrég az Apple kapott bírságot, hogy a Store-jában versenyfölénnyel élt vissza. Ez is olyan, ami minden cég online szoftverboltjában így megy, hogy a saját kontroll alá vont szutykaikat tolják, meg abból sápoljanak többletbevételt. És igen, ez versenyellenes, de akkor ezért is mehetne mindenkinek a bírság.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Én is vettem náluk dolgokat, rosszul nem jártam. Igaz ha meglátok egy ilyen blekk frájdéjt azt kerülöm én is.

én most a euronicset gyújtanám fel

No rainbow, no sugar

Lehetne csinálni egy linket a thread listában, ami egyből az első új hozzászólásra ugrik. Mármint tényleg, nem alatta tíz vagy felette húsz kommenttel. Ha megvan az első, akkor pl. lehetne prev/next jellegű linkeket tenni minden új hozzászólásra akkora méretben, amit mobilról is el lehet találni. Adott esetben pl ha a komment alsó/felső 15%-át megtapicskolja az ember, akkor ugrálhatna le/fel. Vagy ilyesmi.

Olyan régóta kérjük és nem valósul meg, néha már arra gondolok, hogy nem is lehet megcsinálni.

Ilyenkor eszembe jut, hogy a hupper kiegészítés valahogy mégis ki tudta tenni azt a linket a sarokba.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Nekem az euroniccsel az a bajom hogy az elmúlt években hiába mentem be totál standard igényekkel (pl. iphone tok) azt mondták hogy bocs, de nincs. Az áruházaik belsejét meg mintha egy gyerek alakitotta volna ki, adott termékcsoport (pl. fülhallgatók) a négy égtáj felé szétszórva.

Egy oldalról jó, hogy a hatóság figyel. Más oldalról azt verik át, aki türelmetlen és figyelmetlen, és azonnal akar valamit utána nézés nélkül. Most (megint) az van, hogy pénzbüntetéssel próbálják megvédeni az egybites vásárlókat a saját hülyeségüktől.

Egyébként teljesen jogos a büntetés és a kompenzáció, merz az ilyen irdatlan méretűre hízott mega webshopok tényleg igyekeznek átverni az embereket és valóban nagyon résen kell lennie a vevőnek.

Viszont a 100 milliárdos bevételhez a 200 milliós bírság smafu. A 4 milliárdos jóvátétel meg nem bünti lesz, hanem extra bevételt hoz majd. Ha valaki elolvassa, mit vállalt a 4 milliárd keretében az eMAG, elszégyelli magát helyettük is szerintem: 1 milliárdért kupon, de csak 6 hónapig él (az egyszeri vásárlók mindjárt bukják, mert nem figyelik, bent hagyják), csak 10 ezer feletti vásárlásnál váltható be (tehát forgalmat generál a beváltása, aminél ki van kötve, hogy csak az árrés egy részét adják oda ajándékba), a maradék szűk 3 milliárból meg jutalékot engednek el és postázást segítenek elő, meg tanácsot adnak a piac kisebb szereplőinek. Ergo megint csak árrést engednek el (extra bevétel mellől), és semmit sem csinálnak, ami után értéket számolnak fel. Ergo már most ki van számolva, hogy ez a büntetés mennyi extra profitot hoz, ráadásul úgy, hogy az eset reklám értékét (mert ugye egy ilen 4 milliárd óriási publicitást kap) bele se kell venniük a megtérülésbe...

Viszont a 100 milliárdos bevételhez a 200 milliós bírság smafu.

És az adózott eredmény mennyi? Mert ez így nem értelmezhető. Ha a százmilliárdból ötvenmilliárd a profit, akkor ja, a 200 milka lepkefing, de ha 15 millió marad év végére, és ebből kell befizetni még 200-at, az szopó.

Ennyire ne legyünk már demagógok plz.

Majd amikor transzparensek lesznek ezek az adatok (Kft-ről beszélünk) és nem csak marketing bullshitre lehet keresni, ha beírod, hogy "eMAG adózott nyereség", akkor nem leszünk demagógok™ és azt vesszük alapul.

Egyébként mennyinek kéne lennie, hogy ne állj neki profitprotektorkodni egy milliárdos multit mosdatva, ami ellen hatósági eljárás van folyamatban, bizonyítottan tisztességtelen üzleti gyakorlat miatt?

Majd amikor transzparensek lesznek ezek az adatok

Ugye te most viccelsz? Ezek az adatok nyilvánosak.

https://e-beszamolo.im.gov.hu/

Egyébként mennyinek kéne lennie, hogy ne állj neki profitprotektorkodni egy milliárdos multit mosdatva

Nincs olyan, hogy "mennyinek kell lennie". Azt mondtam, hogy ha megbüntetnek 30 rugóra gyorshajtásért, az jobban megviseli a hónapról hónapra élőket, mint aki minden hónapban félretesz tízszer ennyit, pedig elvileg ugyanakkora a büntetés. Hogy ebbe ezen kívül te miket láttál bele, az nem érdekel.

Szándékosan úgy állítottál be egy százmilliárdos bevételű, nyereséges multit, mintha sajnálni kéne egy 200 milliós bírság miatt, mert elméletileg lehetséges, hogy az árbevétel nagyságrendekkel nagyobb, mint az adózott nyereség.

Nem százmilliárdos a bevétele

De igen.

https://www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/szazmilliardos-merfoldkonel-a…

Az, hogy ezt hogyan adminisztrálgatják szanaszét külön cégekbe, más kérdés. Nyilván okkal trükköznek ezzel is.

egyébként veszteséges. :)

Brühühü, szegénykék. Mindjárt megsajnálom őket. A linked egyébként nem működik.

Az árbevétel (forgalom) a legtöbb kereskedelemmel foglalkozó cég esetében nagyságrendekkel nagyobb, mint a profit. 

Ha elad egy TV-t netto 100 000 Ft-ért, és netto 80 000 Ft-ért vette, akkor az adott TV-n 100 000 Ft volt az árbevétel, 20 000 Ft a profit, és a 20 ezerből az után, hogy kifizette az eladásra jutó költésgeket (raktározás, szállítás, eladó fizetése, adók, stb...), akkor marad az adózott nyereség. Ha egy 100 ezres készüléken 6-7 ezer forint nyeresége marad a műszaki cikkek területén, akkor már nagyon sikeres.

Nem mondom, hogy sajnálni kell, de ez olyan, mint ha a teljes munkáltatói ráfordításhoz hasonlítanánk a bérleti díjakat: kijönne, hogy a negyedéből is lehet tágas házat bérelni budapesten. Ami igaz is, csak éppen a két adatnak nincs a gyakorlatban köze egymáshoz.

Ha 100 milliárdos forgalom mellett mondjuk elértek 6 milliárd forint nyereséget, akkor az már szerintem szép eredmény. És persze a 6 milliárdhoz képest sem nagy a 0.2 milliárd büntetés, de így azért reálisabb képet fest a helyzetről. (és nyilván az már érdekel minden cégvezetőt és különösen a részvényeseket, ha az éves profit 3%-ról kell lemondani egy bírság miatt.

Amúgy meg sokkal lényegesebb rész a hírben (ami itt nem szerepel), hogy "vállalják, hogy leárazásaik során a termékeknek az előző 30 nap legalacsonyabb árát veszik alapul".

Szerintem ha csak ezt húzták volna rájuk bűntetésként, máris boldogabb lehet mindenki. Sokkal valósabb képet kaphat mindenki az engedmények mértékéről, ha a kiírt kedvezmény az elmúlt hónap legalacsonyabb árához viszonyított mértékét mutatja. Így nem lehet eljátszani, hogy 2 napra megemelik az árát irreálisan, csak azért, hogy utána ráírják, hogy "-49%" kedvezmény.

Nagy Péter

A Black Friday profitja ismeretlen, mert nincs sehol közzétéve, de egy biztos: Nem 2%-a volt az árbevételnek (6,9 milliárd Ft), mint amennyi büntetést kaptak érte (200 millió Ft).

Én a tisztességtelenül szerzett profit utolsó fillérig való elvételét tartom arányos büntetésnek.

Azt mondtam, hogy ha megbüntetnek 30 rugóra gyorshajtásért, az jobban megviseli a hónapról hónapra élőket, mint aki minden hónapban félretesz tízszer ennyit, pedig elvileg ugyanakkora a büntetés.

Ezért kellene az, hogy a büntetések felét ki kellene fizetni, a másik felét meg mindenképpen le kellene dolgozni közmunkában. Akinek a 30 ezer aprópénz, annak például az 5 óra közmunka nagyon fájdalmas dolog, aki szegény, annak meg vélhetően fordítva van, inkább közmunkázna 10 órát, mintsem 5 óra + 15 ezret kifizessen. Ha csak pénzbüntetés van, akkor az nem büntetés, hanem annyi az ára annak a dolognak.

annyi szep korforgalmat csinaltunk az utovvi evekben, csak van par amibe lehetne par viragot ultetni. 

de ha durvabb akarok lenni, akkor csak siman asson egy jo nagy godrot, masnap pedig temesse be, harmadnap ujra assa ki, stb... :)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Feladatot biztosan találnánk, az a kérdés, hogy kinek kelljen bevállalnia?

Egyedül a CEO-nak, aki jóváhagyta az üzleti tervet?
Legal & Compliance szakértőnek, aki nem szúrta ki, hogy jogszabály-ellenes?
Marketing vezetőnek, aki jóváhagyta az ötletet?
Marketing csapatnak, aki kitalálta az ötletet?
PM-nek aki koordinálta a fejlesztést?
Fejlesztőknek, akik implementálták?

Ha az egész fejlesztés ki lett szervezve, akkor felelős-e egyáltalán az eMAG?
A megbizott cégnek milyen felelőséget kell vállalnia?

A vállalati fellelőségbiztosítás kiterjed ilyenre, vagy innentől ezeknek a jogosultsága is megszűnik?

Feladatot biztosan találnánk, az a kérdés, hogy kinek kelljen bevállalnia? Egyedül a CEO-nak, aki jóváhagyta az üzleti tervet?

Ez a sub-thread épp gyorshajtásból indult... de ettől eltekintve annak, aki döntés kapcsán a felelősséget viseli.

Engem pár éve a pcx vett totál hülyére egy ram modullal de aztan rendeltem még toluk, mert megtanultam hogy be kell klikkelni minden plusz - fizetos - opciot.

mostanaban inkabb firstshop.hu es bestmarkt.hu ha pc cucc kell. Ezekrol valakinek velemeny?

emagrol a gyerek pelenkaja jon 9600 ft, pont a tizezres limit alatt :)

emagrol a gyerek pelenkaja jon 9600 ft,

Amazon nem szállít oda, ahol laksz?

Nekem az Amazon Family + a Subscribe and Save együtt jó volt*. Az eredetileg is jó árból lejött 20%

Pl. a Pampers 3-as méretű 204 darabos csomag 24 Amazonon, 0,117 darabja, ami kb. ugyanannyi, mint a Tescoban (72 darabos 8.50-ért (0,118),  és a subscription után 19,2-ért hozza a futár, vagyis 0,094 egy darab.

* most már a legkisebb se pelenkás

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Miért is lepődösz meg? Egy piaci cég profit orientált, és mindig így lép ahogy neki rövid, közép, vagy hosszútávon jobban megéri neki. Ezt csinálja gyakorlatilag minden ilyen cég, hol jobban, hol kevésbé tisztességtelenül. Kaptak egy büntit és kihozátk belőle a legjobbat. Már bocsánat, de publikus az info, hogy tisztességtelenül jártak el, hogy az ügyfeleit megvezette legalább egyszer, aki ezek után nála vásárol annak ezzel tisztában kéne lennie. A tudatos vásárló az, aki az ilyen folyamatokat leginkább megállíthatná. De a vásárlók többsége azért van hülyének nézve mert lehet. Az, hogy egy cég viselkedhet úgy ahogy, az elsősorban a vásárlóinak a sara. Szerintem. Mert egy ideális világban ha ilyen kibukik azt durván mgérzi egy cég a forgalmán, és egyből kénytelen lenne jófiúnak lenni. De nincsen így, így jönnek az ilyen mondvacsinált, izzadtságszagú büntik, amik rendszerint olyan léptékűek, hogy egy nagyobb cég körberöhögi. Kifizeti, és kész. Alkalmaz másik trükköt. 

-42-

Meglepődni nem lepődöm meg, csak felháborítónak tartom.

Tisztességesen is lehet profitorientáltnak lenni és valódi igényeket kielégíteni, birkacsődítés és hazudozás helyett.

A tudatos vásárló az, aki az ilyen folyamatokat leginkább megállíthatná.

A tudatos vásárló nem tudja megállítani ezeket a folyamatokat, amíg kisebbségben van. Ez pont ugyanolyan, minthogy az ember 80%-ának jó a szar, igénytelen, hulladék tévéműsor is, a másik 20% meg szeretne értelmes műsorokat, de mivel nincs többségben és közvetlen befolyása sincs a tévéműsorokra, ezért marad a szenny. Ez a demkorácia és a piacgazdaság egy korlátja, ami azon alapszik, hogy nem mindig a többségi vélemények, viselekdésminták a legelőnyösebbek az egész társadalom számára. Itt jönne be állam bácsi, aki (ideális esetben) a társadalom érdekét védi és avatkozik be. A társadalomnak pedig nem érdeke, hogy átbasszák, ugyanúgy, ahogy a tudatos kisebbségnek sem érdeke.

De a vásárlók többsége azért van hülyének nézve mert lehet.

Az áldozathibáztatásra (amit jól sejtettem, hogy ismét előkerül) egy hasonlattal válaszolnék: Túl alacsony a kerítésed és az ablakot is nyitva hagytad, mert hülye™ vagy™, én pedig profitorientált™, tehát átmászok a kerítéseden, bemászom az ablakon, majd ellopok tőled tízezer forintot. Cserébe ott hagyok valamilyen olcsó kínai szart, amit néhány bekapcsolás választ csak el az elektronikai hulladéktól. Te feljelentesz a rendőrségen, bíróság elé kerül az ügy. Kiderül, hogy ezt ezer emberrel megcsináltam. Én pedig győztesen™ jövök ki a perből az által, hogy kapok érte 20000 Ft jelképes büntetést (miközben 10 milliót kerestem rajta), utána pedig felajánlom, hogy kedvezményesen vásárolhatsz tőlem további elektronikai hulladékokat, kárpótlásképpen. - Jelenleg ez történik most az eMAG-gal.

De nincsen így, így jönnek az ilyen mondvacsinált, izzadtságszagú büntik, amik rendszerint olyan léptékűek, hogy egy nagyobb cég körberöhögi.

Ezzel annyit mondtál, hogy szarok a törvények és túl alacsonyak a büntetések. Ebben egyetértünk. Minden bírságként kiszabott összegnek minimum annyinak kellene lennie, mint az extraprofitnak, amit a tisztességtelen üzleti magatartással a tisztességes módon kiérdemelt profiton felül összehajhászkodtak. Tehát itt pl. minden félrevezető árcédulával eladott termék utáni profit. Nem hiszem, hogy ezt a 200 millió fedezi, mikor csak a tavalyi black friday alkalmával (egy nap alatt!) 6,9 milliárdos forgalmat bonyolítottak.

"Cserébe ott hagyok valamilyen olcsó kínai szart, amit néhány bekapcsolás választ csak el az elektronikai hulladéktól."

ez azért erős...ugyanazt kapod meg az emagban is amit bármelyik más hazaivállalkozásban, nem rosszabb, nem szarabb.
már csak az hiányzik hogy emagon gyengébb minőségű termékeket forgalmaznak direkt!:D

Nem erős, mert a Black Friday akciók keretén belül a legolcsóbb szarokat is leárazzák, amik így még olcsóbb szarok lesznek.

Nem erős, mert ezek zömében régóta raktáron lévő, senkinek se kellő (eladhatatlan) készletek, amiket marketing-erőszakkal kisöpörnek.

Nem erős, mert ha nincs Black Friday, meg mindenféle átverős akció, akkor a vásárlók nem költik el a pénzüket, ergo az ilyenkor megvett termékekre nincs feltétlenül szükségük, csak engednek a manipulációnak. Az alacsony kerítés és a nyitva hagyott ablak analógiája a reklámok általi manipulációk önkéntelen beengedése a vásárlók saját tudatába.

"Nem erős, mert a Black Friday akciók keretén belül a legolcsóbb szarokat is leárazzák, amik így még olcsóbb szarok lesznek."

hol van az leírva hogy szar egy termék? ja hogy szerinted szar, de hol van az leírva hogy a te véleményed az etalon? sehol. mindenkinek más az igényszintje.

"Nem erős, mert ezek zömében régóta raktáron lévő, senkinek se kellő (eladhatatlan) készletek, amiket marketing-erőszakkal kisöpörnek."

és akkor mivan? csak nem vagy irigy, hogy nem te szakítasz rajta?

"Nem erős, mert ha nincs Black Friday, meg mindenféle átverős akció, akkor a vásárlók nem költik el a pénzüket, ergo az ilyenkor megvett termékekre nincs feltétlenül szükségük, csak engednek a manipulációnak. Az alacsony kerítés és a nyitva hagyott ablak analógiája a reklámok általi manipulációk önkéntelen beengedése a vásárlók saját tudatába."

ha ők nem csinálják, majd csinálja más.

de a kérdés nyitva marad: miért fáj ez neked robin?
ezen gondolkoznék el inkább fingfűrészelés helyett!:D

nem vagy irigy, hogy nem te szakítasz rajta?

Nem vagyok irigy. Te persze nyugodtan lehetsz irigy, hogy más jobban tudja átverni a vásárlókat. Mindenki magából indul ki.

ha ők nem csinálják, majd csinálja más.

Kivéve, ha erősebbek a törvények és a hatóság is keményebben lép fel. A hatóság, bár fellépett, de multiék bohócot csináltak belőlük, ők meg erre rábólintottak. Tudom, 10 millió szakítsdleanapot-nemaradjle-trükközzcsakahogytudsz országában az a menő™, ha te vagy, aki a legnagyobbat™ szakítja, hiszen mindenkinek a legnagyobbra™ van szüksége, akinek meg esetleg nem, az lúzer™, vagy irigy™ vagy hazudik™. A magadfajták gondolkodásmódja a kapitalizmus azon vadhajtását növeszti az egekbe, ami egy piszkos, romlott, aljas, korrupt világot épít, amiben a szociopata csúcsragadozók tudnak a legjobban érvényesülni és a környezetet, a társadalmi értékeket, az emberi kapcsolatokat lerombolva, elsilányítva, felforgatva meggazdagodni.

miért fáj ez neked robin?

Felháborítónak tartom, hogy az én adómból is fenntartott hatóság lebratyizik a multikkal, akik milliárdokat kaszálnak a vásárlóik átverésén. A véleményemnek pedig hangot adok egy fórumon. Kérdezhetném én is, hogy ez neked miért fáj és miért jössz ide multit mosdatni, ha nem vagy az eMAG beépített influenszere. Mert érdekel a téma és mert van róla véleményem.

Az USA-ban tényleg sok a hülye, de nem csak az USA-ban élnek hülyék :-D

szerk: nem gondolom, hogy hajbazer hülye, csak a viccesnek találtam ezt a fentit

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

gratulálni tudok, de tényleg...
én adómból duma, az annyira '89!:D
engem nem basztak át eddig, pedig elég szép summát otthagytam már náluk. lett volna alkalmuk rá elég.
most hogy belegondolok egyszer nem volt garanciapapír a morzsaporszívóra, de szóltam és pótolták és még kaptam egy 3000 Ft-os összeghatárnélküli kupont is a kellemetlenség miatt!:D

jössz itt az erősebb törvénnyel, esetleg csendőrséget nem akarod visszahozni?!:D

hiszti ez, nem vélemény.de tegyél akkor ellene jelentsd fel a hatóságot, a multikat.
előre megmondom mi fog történni: N A G Y    B Ü D Ö S    S E M M I   !
 

engem nem basztak át eddig, pedig elég szép summát otthagytam már náluk

Ó nézd csak, itt milyen büszke vagy.

most hogy belegondolok egyszer nem volt garanciapapír a morzsaporszívóra

Captain WorksForMe strikes again. Megtapsoljalak? Lottózni nem szoktál?

szóltam és pótolták és még kaptam egy 3000 Ft-os összeghatárnélküli kupont is a kellemetlenség miatt!:D

Azta! Akkor te bizonyára valami VIP-geci lehetsz ott, mert annak a több tízezer-százezer embernek, akit a Black Friday alkalmával szándékosan csőbehúztak csak összeghatáros kupon jutott, valódi jóvátétel (mondjuk a bekamuzott és a valódi korábbi ár közötti különbözet visszafizetése) már nem.

jössz itt az erősebb törvénnyel

Amire, változatlanul úgy gondolom, hogy szükség lenne, igen.

esetleg csendőrséget nem akarod visszahozni?!:D

Nem akarom visszahozni.

hiszti ez, nem vélemény.de tegyél akkor ellene jelentsd fel a hatóságot, a multikat.

Vélemény volt egy olyan eljárással kapcsolatban, ami hivatalból indult, így a feljelentgetés felesleges.

Persze, védd csak nyugodtan multiékat.

abban a téveszmében élsz hogy neked kell megvédened minden embertársadat a gonosz multi elől.

az a bibi, hogy hogy senki nem kért rá robin.

fingfűrészelsz, amit ha jól csinálod egyszer összeáll szarrá. ami nagyon jó alapanyag lesz a váradhoz.

de én jól szórakozok rajtad.

neked kell megvédened minden embertársadat a gonosz multi elől

Nekem nem kell megvédenem senkit, de ettől még vannak arrogáns, önző, mohó, profitragadozó, tisztességtelen multik. Például az eMAG is ilyen. Én felhívom rá a figyelmet és elmondom a véleményemet. Aztán megvédi magát tőle, aki akarja.

az a bibi, hogy hogy senki nem kért rá robin.

Téged se kért rá senki, hogy gyere ide multibuziskodni, meg robinozni.

Az a baj, hogy erősen kisebbségi véleményt képviselsz (ami még önmagában nem gond), mégis te buzizol másokat a legnagyobb arccal (ez már gáz). Ha mindenki más hülyének tűnik, akkor lehet, hogy a baj igazából a te fejedben van?

erősen kisebbségi véleményt képviselsz

Ami semmivel nem ér kevesebbet, mint a többségi vélemény, amit szintén kisebbségek találtak ki és manipuláltak be rá többeket a reklámhadjárataikon és a médiájukon keresztül.

Ha mindenki más hülyének tűnik, akkor lehet, hogy a baj igazából a te fejedben van?

Nem tűnik mindenki más hülyének, mert azért akadnak, akik részben vagy egészben egyetértenek azzal, amit képviselek.

"Ami semmivel nem ér kevesebbet, mint a többségi vélemény" - csak az nem mindegy, hogy milyen módon adja elő valaki. Ha úgy, ahogy te teszed, azaz mindenkit, akinek más véleménye van, mint neked folyamatosan negatív, durva jelzőkkel illetsz, akkor annyit sem ér, mint egy marék szárított molylepke. A kommunikációddal, azzal, ahogy véleményt mondva másokról kifejezetten sértően fogalmazol a _többségre_ nézve első körben magadról állítod ki azt a bizonyos szegénységi (de mondhatnám durvábban is...) bizonyítványt, ami után nem csoda, ha elfogadhatatlannak tart téged a _többség_. Nem, illetve nem csak a véleményedet, hanem a személyedet is.

"Nem tűnik mindenki más hülyének, mert azért akadnak, akik részben vagy egészben egyetértenek azzal, amit képviselek." - Ezzel tehát azt állítod, hogy aki egyetért veled, az nem hülye, mindenki más viszont igen? Na látod ez a baj, mert ezzel a _többséget_ hülyézed le.

ami után nem csoda, ha elfogadhatatlannak tart téged a _többség_

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/kozvelekedesre-hivatkozas

Akik a véleményemet (a stílustól függetlenül) teljes mértékben elfogadhatatlannak tartják, azok nincsenek többségben. Pont ugyanolyan kisebbségben vagytok, mint amilyennek engem vizionáltok. Magad nevében beszélhetsz itt csak és kizárólag.

Nem, illetve nem csak a véleményedet, hanem a személyedet is.

Az nem az én szegénységi bizonyítványom, ha valaki a másik által mondottakat tényszerűség helyett a személye alapján értékeli. Az a magadfajták szegénységi bizonyítványa.

Ezzel tehát azt állítod, hogy aki egyetért veled, az nem hülye, mindenki más viszont igen?

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-okozat

Na látod ez a baj, mert ezzel a _többséget_ hülyézed le.

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

Fejes Jocó adta a számba a hülyézéses keretet, és arra reagáltam, amit írt. Kicsit talán szerencsétlenül, hisz gondolhattam volna, hogy a magadfajta fősodratú hangadók nyilván majd belekötnek.

Nem tartom hülyének azokat, akik nem értenek velem egyet, de ha valaki a reklámvalóságok, a marketinghadjáratok és a fősodratú tech-lakájmédia által bemanipulált véleményét többséginek haluzva támadóan reagál a saját kis, multik által felnevelt önző, kapitalista egóját villantgatva a pofámba, akkor én is ezzel arányosan kemény stílusban és hangnemben fogom megfogalmazni a viszontválaszt. Hogy miért? Azért, mert így rögtön kibuknak a copy-paste vélemények és a fősodorhoz való foggal-körömmel ragaszkodás miatti befeszülések és kiderül, hogy a fősodratú közhelyek copy-paste képviselésén, puffogtatásán, multibuziskodáson, fogyasztói kényelmeskedésen és a kényelmeskedéshez való illuzionális joghoz való ragaszkodáson, anekdotikus érvelésen kívül nincsenek valódi ellenérveitek.

Itt jelenleg arról beszélünk, hogy van egy milliárdos multi, amelyik tömegesen átverte, túlfogyasztásba és környezetszennyezésbe hajszolta a vásárlóit, hogy még milliárdosabb lehessen. Előkerült itt már áldozathibáztatás, "én nem érzem magam átverve" hősködéses bizonygatás, a tőled is megszokott kisemberellenes hangzatok, az egy fokkal tisztességesebb magyar tulajdonú üzletek ócsárolása, illetve tisztességességük önkényes megkérdőjelezése, szintén anekdotákra támaszkodva, bizonyítékok nélkül. Arról viszont mélyen kussol a többség™, hogyan lehetséges az, hogy a hatóság belement egy még nagyobb túlfogyasztásra ösztönző kampányba és ezt hagyta jóvátételnek csúfolni.

"Akik a véleményemet (a stílustól függetlenül) teljes mértékben elfogadhatatlannak tartják, azok nincsenek többségben." - Azért remélem, hogy a bunkó, alpári, sértő stílusodat a többség elfogadhatatlannak tartja, mondjál bármekkora igazságot is.

"ha valaki a másik által mondottakat tényszerűség helyett a személye alapján értékeli" - A stílus maga az ember. Ha alpári, lekezelő, bunkó módon kommunikálsz, bizony alpári, bunkó másokat lekezelő alaknak fognak tartani a kulturált emberek, akik, mint említettem, reményeim szerint még többségben vannak.

Ezt írtad: "Nem tűnik mindenki más hülyének, mert azért akadnak, akik részben vagy egészben egyetértenek azzal, amit képviselek." Azaz akadnak olyanok, akik egyetértenek azzal, amit képviselsz, így ők nem tűnnek számodra hülyének - viszont a mondatod - pláne úgy, hogy ismert, milyen véleménnyel vagy másokról - ebben a formában azt jelenti, hogy mindenki más annak tűnik számodra. Az, hogy te megpróbálod megmagyarázni az igencsak egyszerűen, tapló módon megfogalmazott mondatodat, az egy dolog - sajnos annak, aki olvassa, annak nem az jön át, amit te utólag bele szeretnél magyarázni.

"az egy fokkal tisztességesebb magyar tulajdonú üzletek ócsárolása, illetve tisztességességük önkényes megkérdőjelezése" - Elhangzott néhány személyes vélemény, ami tapasztalaton, méghozzá nem túl pozitív tapasztalaton alapult, miszerint a korábban említett "magyar tulajdonú" (egyébként fene sem tudja pontosan, hogy valóban az-e, de mindegy) cégekkel kapcsolatban, ami nem önkényes megkérdőjelezése a tisztességes működésüknek, hanem tapasztalat és tényközlés és abból következő személyes vélemény.
 

senki nem kért meg rá hogy figyelmeztess bárkit is robin!:D

én nagyon jól szórakozok az ilyen anonim kommenthuszárokon mint te, akik csak egy zárt fórumon mernek hőbörögni.

bezzeg a facebookon már nem mernél ennyire bátor lenni, mert ott már fel tudnának jelenteni ha baromságokat állítasz.

Mind a HUP-ra, mind a Disqus-ra, mind a Facebook-ra teljes névvel vagyok regisztrálva, azaz az oldal adminisztrátorai tudják a nevem.

Tudtommal nem olyan rég volt egy flame war utáni feljelentgetős eset pont ezen a fórumon, tehát rendkívül nagy baromság azt állítani, hogy azért hajbazer a nickem, hogy ne tudjanak feljelenteni.

Az pedig, hogy a teljes nevemet nem kötöm a magadfajták orrára, jogomban áll. Tudod, valaki még ad a privát szférájára, nem úgy, mint a konzumerizmus által meghülyített, Facebook-generációs tapicskolók.

Igen, van, ahol kamu névvel vagyok regelve. A HUP nem ilyen.

ne nézz már teljesen baleknak.

Nem nézlek baleknak, csak elég egységsugarú a gondolkodásod.

baszki te buzizol mindenhol...

Csak ott, ahol multimosdatás és multibuziskodás megy egy olyan ügyben, ami a hatóság szerint is tisztességtelen. No meg, nem feltétlenül én kezdtem a személyeskedő, trágár szóhasználatot. Te jöttél fingfűrésszel, meg szarból épített várral. Én nem vagyok multibuzi GVH, nem szarozok azon, hogy arányos választ adjak a kommentjeidre.

Egyébként mi lenne, ha megpróbálnád esetleg a lényeget, illetve a tanulságot megérteni a saját anekdotáid és szerencsés tapasztalataid ismeretetése és abszolút igazságként beállítása helyett?

persze persze, csak itt nem kamuzol. mindjárt el is hiszem.
buzizás után fingfűrészeltem. de most is buzizol , annyira frusztrált vagy emiatt a téma miatt hogy az már beteges.

alapvetően nem érted az emberek hogy működését.
ott vásárolnak ahol a legkényelmesebb szolgáltatást kapjájk a pénzükért. leszarják hogy milyen cég az.

nekem az a fontos hogy a garanciát egyszerűen tudjam érvényesíteni, minél kevesebb költséggel. mivel gondolok a jövőre. EMAGnál látom az összes termékemet, mikor mitt vettem meddig érvényes a garanciája, elromlik, klikkelek párat és már intéződik is. egy fillérembe se kerül.

hiába veszek egy olcsóbb másik cégnél valamit, ha a gariztatás egy rémálom. hova küldjem és az mennyibe fog nekem kerülni (vidéknél ez fontos, feltételezem ezért is nem értesz semmit belőle pesti létedre), ha meg is érkezik akkor megy a vakarózás.

amúgy EMAG-nál nem csak a saját cuccaikat árulják, hanem más boltokét is. bárki árulhat szinte bármit náluk.

nincs tanulság, nincs mondanivaló, nincs lényeg. csak támadás és belemagyarázás. ez vagy te.

az összes megnyílvánulásod ugyanarra a téveszmére épül minden fórumon.

buzizás után fingfűrészeltem

Nettó öntömjénező hazugság. Pont olyan, mint az eMAG-profitprotektorkodás, amit művelsz. Az első válaszod, amiben szerepelt a fingfűrészelés  2021. 05. 13., cs – 15:00. Az első válaszom, amiben szerepelt a multibuziskodás 2021. 05. 13., cs – 22:33. Nem szoktam ok nélkül kemény jelzőkkel illetni valakit, amíg okot nem ad rá és be nem bizonyosodik, hogy szélsőségesen csőlátású, csak a saját pecsenyéjét a saját szájízéhez sütögető, önző, egocentrikus elemről van szó, akinél mindenekfelett áll az, hogy ő jól™ járt a vásárlásaival egy olyan multinál, ami tízezreket-százezreket húzott csőbe, hazug marketinghadjárattal.

alapvetően nem érted az emberek hogy működését.

Én értem. Te nem érted a multik működésébe kódolt eredendő arroganciát és tisztességtelenséget, ami az emberek érzelmi manipulálhatóságát használja profitmaximalizációra. Ahogy azt sem érted, multiékat miért nem mentesítik a te pozitív eMAG-élményeid egy hatóság által is bizonyított, tisztességtelen és etikátlan üzleti magatartás ténye alól.

leszarják hogy milyen cég az

Elég baj, hogy leszarod, ezzel ismét a saját megvezethetőségedről és arroganciádról állítottál ki bizonyítványt. De ez nem az én problémám.

nekem az a fontos hogy a garanciát egyszerűen tudjam érvényesíteni

PCX-nél például én eddig simán érvényesítettem (kb. 5-6 alkalommal az elmúlt 10 évben), egyszerűen. Te elkezdted másik két webáruházzal együtt ócsárolni, anélkül, hogy leírtad volna a konkrét esetet, hogy mi történt és miért nem lehet ezeknél, az egyébként 100% magyar tulajdonban lévő, webshopoknál garanciát érvényesíteni.

nincs tanulság, nincs mondanivaló, nincs lényeg. csak támadás és belemagyarázás. ez vagy te.

Mindhárom van, max. képtelen vagy felfogni az egységsugarú, multik által bemanipulált tudatoddal.

a saját kis " tökéletes" világodat próbálod lenyomni mindenkinek a torkán. tehát te is manipulálsz.

profitért mindent, ezzel a vásárló is tisztában van. ha neki belefér, akkor belefér.

nem mondhatod meg senkinek hogy neki mi fér bele. joga van leszarni ha átbaszták.

az hogy téged át se basztak, de magadévá teszed a problémát az viszont elég sok kérdőjelet felvet.

de hát neked fáj, engem az meg hol érdekel!:D

PCX-nél ha egy ilyen kiderülne,  maximum bőrtokos Calippot kapnál majd jóváírásként nem pénzt!:D

gyerünk izzítsd az érvelős linkeket meg a kopipésztgyárad!:D

profitért mindent, ezzel a vásárló is tisztában van

Ezt majd akkor lehet így kijelenteni, amikor kötelező tananyag lesz középiskolában a vállalati gazdaságtan, a marketing, a médiaismeret, az ezekkel kapcsolatos kritikus gondolkodást kialakítják, és csak érettségivel lehet ilyen üzletekben vásárolni. Addig üres idealizmus.

ha neki belefér, akkor belefér.

Nem belefér, hanem bemanipulálták és ő bedőlt neki, mert nem rendelkezik megfelelő ismeretekkel. Bár a magadfajták nyilván az unokázós csalóknál is a hülye™, tudatlan™ nagymamát hibáztatják, hiszen nekik is kötelező tisztában lenni vele, hogy vannak csalók a világon, hiszen a tévé is bemondta. Azok után, hogy az idealizmusaid ide vezetnek, elég ironikus, hogy te olvasod rám a "tökéletes" világot. Konkrétan te élsz ebben, a szemellenződ takarásában.

joga van leszarni ha átbaszták

Ahogy nekem is jogom van nem leszarni, hogy az eMAG tisztességtelen üzleti tevékenységet folytat. Ahogy a GVH-nak is jogában állt eljárást indítani egy bizonyítottan tisztességtelen üzleti gyakorlatot folytató multi ellen. A jogi idealizmusod is csak akkor ér valamit, ha be tudod bizonyítani, hogy százezer átbaszott ember tudatában van annak, hogy átbaszták és ennek ellenére dönt úgy, hogy leszarja.

az hogy téged át se basztak, de magadévá teszed a problémát az viszont elég sok kérdőjelet felvet

Igen, például felvet egy olyan kérdést, hogy becsapók és becsapottak közül neked miért fontosabb a becsapók mellett protektorkodnod.

de hát neked fáj, engem az meg hol érdekel!:D

Nem huszárkodnál itt, ha nem érdekelne. Valamiért nagyon is érdekel téged ez a téma, ezért válaszolgatsz.

PCX-nél ha egy ilyen kiderülne,  maximum bőrtokos Calippot kapnál majd jóváírásként nem pénzt!:D

De nem derült ki. Ha a PCX-nél lett volna ilyen, már jönnél a linkekkel. Ha a PCX-szel lenne valódi problémád azonkívül, hogy nem minden esetben olcsóbb, mint vásárlók átbaszásán extraprofitot hajhászó multi eMAG, akkor már leírtad volna. De nincs vele valódi problémád.

"Ahogy a GVH-nak is jogában állt eljárást indítani egy bizonyítottan tisztességtelen üzleti gyakorlatot folytató multi ellen." - Fordítva van a dolog: a GVH vizsgálat (illetve jogorvoslat esetén a bíróság jogerős ítélete) mondhatja ki, hogy bizonyítottan tisztességtelen az adott üzleti gyakorlat.
 

csak egy példa, hogy megértsd az átlag fogyasztó gondolkodás módját:
tegyük fel vett pár dolgot az EMAG-nál. kiderült hogy átbaszták, kap 3000 pénztet amit csak 10.000 Ft-nál írnák jóvá.
de ő nem akar venni semmi, mert ugye átbaszták. le is szarja őket, de na de mi van ha mégis akar venni valamit?
biztos ki fog baszni az ablakon 3000 pénztetet, mert egyszer már átbaszták?
hát akkor csak náluk veszem már meg az új routert 15 helyett 12ért.

a hatóságnak nem az a célja, hogy tönkre tegye a vállalkozásokat.
nem vernek agyhalottra, csak eltörik a lábad. korlátozva leszel egy ideig, de utána ismét tudsz majd járni.

ezzel szemben te vérző szemmel azt szajkózod hogy pusztuljon mindenki aki nem magyar vállalkozás.
de a magyar is ugyanúgy nyerészkedni fog rajtad, mint ahogy eddig is!:D
pölö: hestore, ugyanazt azt alis 1000 Ft klón mikrovezérlőt adják 3000+postáért. ami konkrétan rablás kategória.
de baszki én is megveszem néha, mert ha azonnal kell és nem akarok 2-3 hetet várni rá akkor bizony benyelem a veszteséget.

szóval egyik se jobb a másiknál, mindenki trükközik. a kicsit is megbasszák, csak legfeljebb nem kap akkora sajtóvisszhangot.
de tartom hogy irígy vagy rájuk, hogy ők mekkora nagy profitot kaszálnak.

az ügyfélnek mindig igaza van, ebben a multik élen járnak. keresik, kutatják hogy mivel tudnak a kedvedben járni.

ezzel szemben nézz meg egy átlagos magyar bolt ügyfélkezelését, ahol gyakorlatilag levegőnek néznek, örülj hogy vásárolhatsz nálunk kategória és szarunk a jogaidra. ha mégis befenyítesz akkor kapcsolnak és betömik a szádat, jajajj csak ne vásárlók könyvézzünk, oldjuk meg okosan...

csak egy példa, hogy megértsd az átlag fogyasztó gondolkodás módját

A példád egy elbaszott hatósági eljárás elbaszott birkagondolkodást feltételező elbaszott következménye. Ez akkor is így van, ha tényleg ez történik.

a hatóságnak nem az a célja, hogy tönkre tegye a vállalkozásokat.

Neked viszont célod kéne legyen, hogy a fekete és fehér között meglásd az árnyalatokat. Senki nem beszélt arról, hogy tönkre kéne tenni az eMAG-ot. Arányos büntetésről beszéltünk. Vagyis, minden tisztességtelenül szerzett profitforintot elvenni tőlük. Az eMAG tisztességtelen üzletpolitikát folytatott, de ez nem jelenti azt, hogy minden egyes vásárlóját átbaszta, sem azt, hogy nincs tisztességesen szerzett profitja.

nem vernek agyhalottra, csak eltörik a lábad. korlátozva leszel egy ideig, de utána ismét tudsz majd járni.

Ez egy kis- vagy középvállalkozásnál lehet, hogy így lenne egy 200 milliós büntetés esetén. Egy eMAG-méretű multinál senkinek nem törik el semmije, csak befektetőék jakuzzijában lesz egy picivel kevesebb buborék.

azt szajkózod hogy pusztuljon mindenki aki nem magyar vállalkozás

Nem szajkóztam ezt.

de a magyar is ugyanúgy nyerészkedni fog rajtad, mint ahogy eddig is!:D

Egyrészt, az üres ócsárláson kívül nem sikerült még hitelt érdemlően bizonyítanod, hogy a PCX, az iPon, vagy a Rufusz Computer tisztességtelenül, a vásárlókat átbaszva nyerészkedne, ellenben az eMAG-nál ez hatósági eljárásban nyert bizonyítást. Másrészt, a magyar (kis- és középvállalkozást feltételezve) nem ugyanúgy fog nyerészkedni. Már csak azért sem, mert az említett magyar cégek méretben nem említhetőek egy lapon az eMAG-gal. Minél nagyobb egy cég, minél nagyobb a tőke, annál nehezebb üzletileg etikus, tisztességes eszközökkel azonos százalékú növekedést elérni. Márpedig az önző, mohó, vadkapitalista nagybefektetők százalékokról álmodoznak, nem tisztességről és etikáról. A befektetői kapitalizmus által domináns-monopol-oligopol helyzetben tartott multik struktúrájába van kódolva a nagyvállalati arrogancia és a tisztességtelen viselkedés, az emberi tényező, az etika, az íratlan szabályok alárendelése a profitnak. Ezt csak törvényi erővel lehet visszatartani.

hestore, ugyanazt azt alis 1000 Ft klón mikrovezérlőt adják 3000+postáért. ami konkrétan rablás kategória.

Oda van írva, hogy mennyibe kerül és nincs odaírva, hogy 10000-ről árazták le 3000-re. Eldöntheted, hogy megveszed-e vagy sem. Érdekes, hogy ilyenkor meg kirabolva érzed magad, az eMAG esetében még egy hatósági eljárás sem képes felnyitni a szemed. Ebből is látszik, hogy csak szánalmas, kényelembuzi, filléreskedő, kisemberellenes multibuziskodás, amit csinálsz.

szóval egyik se jobb a másiknál, mindenki trükközik

Ez nem igaz, de ha egyenlőségjelet tudnál tenni az eMAG és a PCX közé, még az sem mentesítené az eMAG-ot a tisztességtelen extraprofit-hajhászkodás alól. De nem tudsz egyenlőségjelet tenni. Sokkal jobb, etikusabb és a magyar gazdaságnak is előnyösebb egy tisztességes kis- és középvállalkozást támogatni, mint egy tisztességes multit, nem beszélve a tisztességtelen multiról.

de tartom hogy irígy vagy rájuk, hogy ők mekkora nagy profitot kaszálnak.

Az irigy kártyát már egyszer használtad. Kezd kifakulni.

az ügyfélnek mindig igaza van, ebben a multik élen járnak

Marketing-idealista baromság. Addig van illuzionális igaza, amíg megcsapolható. Utána csak felesleges költség (támogatás, ügyfélszolgálat, garancia stb.), amit költségoptimalilzálni™ kell, egyszóval le kell faragni.

ezzel szemben nézz meg egy átlagos magyar bolt ügyfélkezelését, ahol gyakorlatilag levegőnek néznek, örülj hogy vásárolhatsz nálunk kategória és szarunk a jogaidra

Többször volt szerencsém a PCX, iPon, Rufusz Computer ügyfélkezeléséhez. Nem éreztem magam levegőnek. Bár, ha olyan ellenséges hozzáállással mész neki az ügyfélszolgálatnak, mint amit itt tanúsítasz a magyar vállalkozások ellen, ráadásul konkrét, ismert előzmény vagy ok nélkül, akkor ne csodálkozz, ha a fogadjisten is hasonló lesz. Ott is emberek dolgoznak, még ha te a magas elit lovadról nem is nézed őket annak.

"Oda van írva, hogy mennyibe kerül és nincs odaírva, hogy 10000-ről árazták le 3000-re. "

anyám is tudja használni az árukeresőt, szóval nem értem miről beszélsz... kizártnak tartom hogy bárki is bedőlt ennek.
BF előtt mindig eljátszák ezt hogy felnyomják az árakat előtte. alza, edigitalt is megbaszták már emiatt. na puff. de ez csak a BF-re igaz.

ettől függetlenül nekem semmi bajom nincs edigital,alzával se.  ahol olcsó ott veszem. pont.

"Többször volt szerencsém a PCX, iPon, Rufusz Computer ügyfélkezeléséhez..."

győzködd azokat akiket levegőnek néznek és palinak...

"birkagondolkodás, tisztességtelenül, szánalmas, kényelembuzi, filléreskedő, kisemberellenes multibuziskodás, Marketing-idealista baromság"

hejj van itt minden mint a búcsúba!:D

"BF előtt mindig eljátszák ezt hogy felnyomják az árakat előtte. alza, edigitalt is megbaszták már emiatt. na puff. de ez csak a BF-re igaz." - Huszonpár éve vettem a Keravill-ban egy picike mosógépet. Akciósan 30%-kal olcsóbban, mint az eredeti ára. Aztán elfogyott, később megint érkezett belőle, és szintén akciós lett... Ezt még párszor eljátszotta az echte magyar Keravill, amíg az akkori fogyasztóvédelem megelégelte, és oda nem csapott. Utána nem lehetett kapni azt a tipust... Se "eredeti" (amennyiért soha sem forgalmazták), se "akciós" áron...

Szóval ez az árakkal bűvészkedés nem valami újkeletű dolog...

Megmondom, mi a rossz.

Magyar üzlet trükközik: Magyar átbaszás világvége-máglyáravele, de amúgy is a magyar üzletek mindenkit ott basznak át, ahol tudnak. Még az adót is csalják, meg a gyerekeimet is van pofájuk átverni.

Külföldi multi trükközik: Nem jótékonysági intézmény. Ilyen a kapitalizmus. Hülye a vásárló, hogy elhiszi. Te is ezt csinálnád a helyükben, de mivel nem csinálhatod, irigy vagy.

Ez a rossz.

anyám is tudja használni az árukeresőt, szóval nem értem miről beszélsz... kizártnak tartom hogy bárki is bedőlt ennek.

Te nem érted, mivel trükközött az eMAG, és hogy ez miért gáz. Még mindig nem. Mert nem akarod megérteni.

ettől függetlenül nekem semmi bajom nincs edigital,alzával se.  ahol olcsó ott veszem. pont.

Ez idáig oké, de te konkrétan a tisztességtelen üzleti gyakorlataik mellett profitprotektorkodsz és mentegeted őket. Ez már nem oké.

győzködd azokat akiket levegőnek néznek és palinak...

Tehát ismét kiderült, hogy egyik sem vagy közülük, csak multibuziskodsz és képzelt sallangok mentén ócsárlod az említett magyar vállalkozásokat, csak mert multiék olcsóbban adják a kínai szar elektronikai hulladékot, ami az illuzionális kényelmedhez és a reklámvalóságokba való képzeletbeli beleélésedhez és az ebből marketingkövetkező életérzéshez™ szükséges.

te nem akarod megértni, hogy az átlag ember ember nem dől be egy ilyen "trükknek". megnézi máshol is. ezt mindenki eljátsza egyszer legalább.

ezért van a hatóság, az a dolga hogy oda koppintson.

"de te konkrétan a tisztességtelen üzleti gyakorlataik mellett profitprotektorkodsz és mentegeted őket. Ez már nem oké."

az miért tisztességtelen üzleti gyakorlat hogy olcsóbb egyik bolt a másik boltnál? hogygyöttki?!:D

mert csak az az összeg számít amit a kasszánnál hagysz, az senkit nem érdkel hogy mennyiről nemakcióztákfelelösszevissza.

ha akciózva is drágább mint máshol, akkor nem veszi meg.

ilyen egyszerű ez.

a multi annyiért adja a kínai szart amennyit ér, a magyar meg duplájáért.

a képzeleted neked szárnyal, de az nem kispályás módon...

te nem akarod megértni, hogy az átlag ember ember nem dől be egy ilyen "trükknek". megnézi máshol is. ezt mindenki eljátsza egyszer legalább.

Helyesen: Az átlagemberek között is vannak, akik nem dőlnek be ilyen trükköknek.

ezért van a hatóság, az a dolga hogy oda koppintson.

Így van. Jelen esetben azonban odakoppintás helyett egy ejnyebejnyét és egy vállonveregetést adott.

az miért tisztességtelen üzleti gyakorlat hogy olcsóbb egyik bolt a másik boltnál? hogygyöttki?!:D

Az nem az. Kivéve, ha direkt dömpingárazik, hogy a konkurenciát rövidtávon tönkretegye. Kivéve, ha melléírja a soha nem létező árakat, amiről leszállította. Például a most igencsak felkapott iPhone 12 az eMAG-nál csak™ 299 990 Ft, 349 990 Ft-ról leárazva™. Mindez a PCX-nél, leárazás nélkül 296 290 Ft. Ez aztán a tisztességes™ multi.

mert csak az az összeg számít amit a kasszánnál hagysz, az senkit nem érdkel hogy mennyiről nemakcióztákfelelösszevissza.

Az is számít, hogyan manipuláltak bele abba, hogy otthagyd azt a pénzt a kasszánál. Jelen esetben hazugsággal.

ha akciózva is drágább mint máshol, akkor nem veszi meg.

De igen, megveheti, ha félrevezetik. Tudod, ez olyan, hogy ha balesetet okozol, és kiderül, hogy előtte jól berúgtál, akkor mész a böribe, akkor is, ha a KRESZ szerint nem te voltál a hibás. Nem kell hazug módon manipulálni az extraprofit érdekében, és nincs hatósági eljárás, meg hajbazer se nyit róla topikot. Az eMAG mégis hazug módon manipulált az extraprofit érdekében. Innentől kezdve ő is hibás, ha valaki bedőlt nekik és elfelejtette lecsekkolni a másik webshopban az árakat.

ilyen egyszerű ez.

A multibuzi szemellenződ mögül lehet, de a valóság sokkal árnyaltabb annál, amit te látsz.

a multi annyiért adja a kínai szart amennyit ér, a magyar meg duplájáért.

Ezt sem lehet általánosságban kijelenteni, pláne, hogy a dupla szorzó szándékosan eltúlzott hazugság a részedről. Kínai hulladékot elég ritkán lehet kapni amúgy is az igényesebb magyar üzleteknél, pl. a PCX-nél.

Az ítélet teljesen megalapozott, azok után, hogy a magyar PCX olcsóbban adja, mint a multi eMAG leárazottan. Az pedig, hogy az eMAG áthúzza az említett magas árat, egészen addig tisztességtelen, amíg az eMAG-nál nem volt ilyen magas ára. Ennek viszont nem tudtam utána járni, mert nyilván egy leárazással csaló multi nem fogja elérhetővé tenni a historikus árakat.

Próbálj picit (tényleg csak picit) gondolkozni... A hivatalos csatornán forgalmazott terméknél hogyan tudsz jóval olcsóbb lenni? Na? Megmondjam? Szürkeimporttal, kihasználva azt, hogy bizonyos országokban kedvezőbb áron lehet hozzájutni adott termékhez, és az országok beszerzési árai közötti különbséget zsebre téve lehet "kaszálni" - egészen addig, amíg a fogyasztó rá nem jön, hogy ugyan magyarországi boltban vette, de ha bármilyen javítás, támogatás kell a gyártótól, akkor mehet Kuala-lumpúrba, mert a gyártó magyarországi partnerei elhajtják oda, ahol az adott terméket forgalomba hozhatták volna.
 

A 349990 az az ara a termeknek, amelyen pl az apple.com/hu/ is ertekesiti ezt a keszuleket. Pl. sem a PCX sem az Aqua nem szerepel az Apple magyarorszagi importorenek oldalan, mint kereskedo. En mar csak azert sem vennek, ilyen atveros helyen, mint az Aqua es a PCX semmit sem, mert roluk tudjuk, hogy olyan termekeket forgalmaznak itt, amelyeknek nem itt kellene kikotnie.

Amikor megjelent magyarorszagon az EKG tamogatas az Apple Watch Series 4-ben (az ora 2018 oszetol volt kaphato, az EKG funkcio 2019 tavaszan lett elerheto nalunk), akkor azok az orak, amelyek hivatalosan is magyarorszagra szantak, azokban jelent meg csak ez a funkcio, viszont sem az Aqua sem a PCX-ben akkor forgalmazott Apple Watchokon nem volt aktivalhato az EKG. Egyeztetve az Apple tamogatassal kiderult, hogy a forgalmazott modellszam alapjan szlovakiai vagy cseh vagy lengyel forgalomba szantak az orakat es ezekben az orszagokban az egeszsegugyi szervezetektol nem kaptak meg meg az EKG funkciora az engedelyt, ezert ezekben az orakban nem volt elerheto a funkcio. A fel evvel ezekbol az uzletekbol vasarolt oraknal mind az Aqua mind a PCX megtagadta, hogy visszaadjak a penzt ahogyan azt is, hogy kicsereljek olyan orakra, amelyeket Magyarorszagra szantak. Szoval ne, onnan senki se vasaroljon semmit, mert atverik. Szerencsere ez az "atmeneti" idoszak nem tartott egyebkent sokaig, mert kb masfel honappal kesobb megerkezett a kovetkezo frissites, amivel elerhetove valt ezeken az orakon is a funkcio. Forumokon rengeteg merges embert szult, ennek a ketto cegnek a kocsog hozzallasa.

Az emag es az edigital valodi Apple kereskedo, ahogyan a fenti listaban is szerepelnek.

Na ja... Egyébként mobiltelefon terén van durvább is: hazai webshop, elvileg magyar garival, hivatalosan forgalmaznak dolgokat... Aztán a dobozban valami távol-keleti töltő, semmiféle európai jóváhagyásra utaló cimke nincs rajta, ezt "adunk hozzá átalakítót, ha kérsz" mondattal lerendezték - ez ugye az egyszerűbb része a dolognak, mert azIMEI alapján szingapúri forgalmazásra szánták, magyarországi szervíz semmilyen módon nem foglalkozik vele garanciában, csak a webshop saját sufnibété-szintű szervíze... És csodálkoztak, hogy vásárlástól elállás lett a dolog vége...
 

Ugy nezem, hogy a PCX meg mindig sok esetben valoszinuleg ugyonolyan gecipatkany, mint amilyen korabban volt. Az iPhonejaik egyreszenel feltuntetik a tipusnal az orszagot (pl. itt es itt es itt), viszont sok helyen nem (pl. itt es itt es itt sem). Az Apple keszulekeinel kb minden orszagban egyedi tipusa van az eszkozoknek, mert vannak funkciok amelyek elerhetosege regiok szerint valtozik. A regiokodokrol ezen az oldalon tudsz bovebben olvasni, itt a vege fele erdekel a dolog bennunket, ahol a modelszamban szereplo betukrol van szo. Magyarorszagot ebben az esetben a MG jelenti. 

Noha az elveim tiltjak, hogy a PCX-tol vasaroljak, igy nem fogom kiprobalni, de van egy elmeletem, miszerint ahol szerepel a termek neveben levo tipusszamnal az orszagkod, azok valodi magyar beszerzesek, ahol nem szerpeel, ott mas orszagba celzott termeket kap a vasarlo. Ezeket a termekeket egyebkent konnyu felismerni, mert az Apple azon keves ceg koze tartozik, akik figyelnek a vasarloikra, igy a megvett termekednek a dobozan nem 48 fele nyelven vannak a szovegek, mint ahogyan a termek dobozbana talalhato feliratok sem 48 fele nyelven vannak, hanem a celorszag nyelven. Tehat ha a dobozon es a dobozban levo feliratokon nem magyar feliratok vannak, akkor elkepzelheto, hogy atveres aldozata lettel.

jaja persze a magyar szent hógynepersze...
szürkeimport vagy rebrandelt hulladékot terítenek ők is, ugyanúgy mint mindenki más és mossák kezeiket.

pl.: mediatech video grabber

gyári oldal, keresd a hibát a képeken.

pcx 4200FT
alin 1300 FT
mediatech video grabber leleplezés

ilyenekből van ezerféle mindenhol.

szóval ezt bizony benézted hájbázerhánterkém, nem kicsit!:D

szürkeimport vagy rebrandelt hulladékot terítenek ők is, ugyanúgy mint mindenki más és mossák kezeiket.

Te mégis inkább a multikat mosdatod.

pcx 4200FT

eMAG 4400 Ft (nagy kegyesen, 6000 Ft-ról leárazva™). Még mindig nem látom a dupla szorzót, sőt konkrétan találtál egy kínai hulladékot, ami az eMAG-nál drágább. Persze nyilván, okkal nem írtad ide.

szóval ezt bizony benézted hájbázerhánterkém, nem kicsit!:D

Nem, csak terelsz és ferdítesz az Aliexpresszeddel, miközben az eMAG mellett profitprotektorkodtál és azt állítottad, hogy a magyar üzletek kétszeres áron adják az olcsó kategóriás, kínai szar termékeket. [1] Ennek most csak az ellenkezőjét sikerült bizonyítani, szóval rögtön átnyargalsz az Aliexpresszre, amiről senki nem beszélt az ég világon korábban és semmi köze nincs a témához. Egyre cifrább az alternatív valóság, amiben élsz, és a saját felsülésedet az én benézésemnek felelteted meg.

Elárulok neked egy titkot, az emag-on ha mint kereskedő szeretnél megjelenni 15-20%-os jutalékot kér az emag. Mi mint számtech bolt hivatalos magyarországi nagykerektől, disztribútoroktól vásárolva 8-15% árréssel tudunk dolgozni. Ahhoz hogy megjelenjünk az emagon nem durván túl kellene árazni a termékeket vagy szürke/fekete csatornákon kellene beszerezni, áfát csalni etc.

És ezzel most mit szeretnél bizonygatni? Mert csupán az eMAG arroganciáját sikerült.

Arra a kérdésre szeretnél válaszolni, hogy ez esetben mi értelme a 20% sáppal operáló eMAG-on a sáp miatt túlárazott terméket venni, hogy egy tisztességtelen üzleti gyakorlatot folytató multit támogassunk? Vagy előtte még megemészted az öngólt?

hajbikám. az értetlenkedésed és belemagyarázásod engem igazol!:D
hiába feszülsz neki az emagnak. baszki 200 Ft-al adják, drágábban mint a pcx. hűha!:D
az hogy bevállalják a büntit a kamu akciózással az már az ő dolguk.
szóval hiába véded a magyarokat, ők se jobbak mint a multi.

Nem az a legnagyobb baj, hogy 200 Ft-tal adják drágábban. Hanem az, hogy tisztességtelen és etikátlan üzleti gyakorlatot folytatnak. Meg az, hogy sokadszorra is kiderült, hogy hazudtál.

baszki 200 Ft-al adják, drágábban mint a pcx. hűha!:D

vs

a multi annyiért adja a kínai szart amennyit ér, a magyar meg duplájáért.

[1]

Szóval, hol van a dupla ár a magyarnál, ami az eMAG-nál nincs? Vagy most már hirtelen 4400 Ft-ot ér™, ami az AliExpress-en csak 1300 Ft, hogy az eMAG ennyiért adja?

az hogy bevállalják a büntit a kamu akciózással az már az ő dolguk.

Nem az ő dolguk, mert a vásárlóikat baszták át, több tízezer-százezer embert. Ami tisztességtelen és üzletileg etikátlan.

szóval hiába véded a magyarokat, ők se jobbak mint a multi.

Te védesz egy olyan multit, ami ellen hatósági eljárás folyik és rábizonyították a tisztességtelen üzleti gyakorlatot. A PCX ellen pedig továbbra sem tudtál felhozni konkrétumokat, hogy miért legalább olyan tisztességtelen, mint az eMAG. Tehát, nem is lenne mitől megvédenem.

A pécéixtől nem egyen nem ketten vettek olyan telefont, amit nem Magyarországon hoztak eredetileg forgalomba. Ezt hívják szürkeimportnak, ami a hivatalos importőrrel szembe kifejezetten tisztességtelen üzleti magatartás. Nem véletlen, hogy több nagyker, illetve gyártó khm. nem ad el eme társulatnak semmit sem.

Érdekes, hogy a PCX vélt tisztességtelenségén rögtön betriggerelődsz, az eMAG-ot meg továbbra is véded, szándékosan értetlenkedsz [1], profitprotektorkodsz [2], anekdotikus érveléssel hergelsz úgy általában a magyar üzletek ellen. [3]

Szóval, lehet igazolni iratokkal, személyes adatokat kitakarva, illetve hatósági eljárásra mutató linkkel a PCX tisztességtelenségét. Addig szimpla, Zeller-féle multibuzi, gigászkorporatokrata, kis- és középvállalkozásellenes anekdota. Pont úgy, mint a magyar tulajdonú üzletek állítólagos adócsalása, meg a gyerekeid átverése.

Érdekes, hogy amit te leírsz, azt el kell hinni bemondásra, de ha valaki neked nem tetsző, a tieddel ellentétes dolgot állít, mert saját vagy számára megbízható forrásból tud róla, akkor rögtön bizonyítsd két tanúval pecsétes okirattal meg mindennel a reakciód. Nem, nem fogok semmit bizonygatni - az tény, hogy a pécéiksz nem almás partner, ellenben forgalmaz almás cuccokat - hogy azokat melyik országnak szánta az almás cég... nos, az jó kérdés...
 

Ja, és legközelebb kisebb poharat és kevesebbszer emelgess, mert estére nagyon elborul az agyhelyed...

de ha valaki neked nem tetsző, a tieddel ellentétes dolgot állít, mert saját vagy számára megbízható forrásból tud róla, akkor rögtön bizonyítsd két tanúval pecsétes okirattal meg mindennel a reakciód

Mondja mindezt Zeller "Citation Needed" Mérnök Úr, aki rajtam kéri számon azt, amit valójában ő művel az átlagra™, meg az általa képzelt közvéleményre™ hivatkozva.

Nem, nem fogok semmit bizonygatni

Rendben. Ez esetben a PCX marad továbbra is egy korrekt, magyar tulajdonú üzlet. Az eMAG pedig egy bizonyítottan tisztességtelen multi.

Ja, és legközelebb kisebb poharat és kevesebbszer emelgess, mert estére nagyon elborul az agyhelyed...

Annyi baj, legyen, hogy annyira elborul, hogy a magadfajtákat szembesítem a kicsinyes, egocentrikus, fősodron csüngő-élvezkedő, elitista mivoltukkal.

Akkor vegyél továbbra is szürkeimportos lomokat náluk. Ugyanis az, hogy nem magyarországi forgalmazásra szánt terméket ad el itthon végfelhasználóknak, az pontosan ezt jelenti. ÉN továbbra is ott fogok vásárolni, ahol az ár, a szolgáltatás kedvezőbb, _és_ a gyártói/hivatalos forgalmazói dolgok is rendben vannak. A pécéix esetében ezek a termékek elég jelentős részénél nincsenek meg, úgyhogy így jártak... Adják olcsóbban, legyenek hivatalos forgalmazói adott terméknek, akkor beszélhetünk. Ja, és lesz@rom nagyívben, hogy magyar tulajdonú. Magyar tulajdonostól pláne nem fogadom el, hogy átb@sz, hogy túláraz, hogy szürkezónás kereskedést folytat, és hogy ezekkel extraprofitra™ tesz szert. Pejparipa pimpiri a popójukba - röviden megfogalmazva.

már nem folyik eljárás. pont. téma lezárva.
neked bassza a csőröd a büntetés enyhesége, de azt meg ki nem szarja le hogy téged mi basz fel. szerintem minden IS!:D

tudod mit csinálnak az indiai scammerekkel?

szivatják őket órákon keresztül, addig se nyúlnak le másokat.

ez egy csodálatos sport szerintem!:D

azt meg ki nem szarja le hogy téged mi basz fel. szerintem minden IS!:D

Te például biztosan nem szarod le, mert azóta erőlködsz, meg válaszolgatsz a multimosdató narratíváddal, amióta megnyílt a topik.

ez egy csodálatos sport szerintem!:D

Amit itt csinálsz, az nem sport, hanem szánalmas, demagóg, egységsugarú multibuziskodás.

na mivan, nem mertél idefosni egy fél oldalt, mert akkor tudod hogy igazat mondok!:D

de hát elég visszakeresni és csak úgy ömlik a hajbifos mindenhonnan...

nem tehetek róla ha nem tudod értelmezni megfelelően a mondadómat, vidd magad szervízbe!:D

én inkább fejlövést kiáltanék.

earth is the lunatic asylum of the milky way

Szerkesztve: 2021. 05. 13., cs – 13:40

Angliaban egyszer pizzat rendeltem. 3 oras kesessel se jott meg. Hivtam oket, azt mondtak fel ora onnan, es egy orara ra ujra hivtam oket, mert meg mindig nem volt sehol.

Azt mondtak csak adjam meg a telefonszamomat, es legkozelebb kerhetek toluk ket nagy pizzat ingyen.

Par hetre ra eljott az idopont. A pofamba hazudtak, hogy ilyet biztos nem mondtak, egy pizza eseten kapok egy masikat ingyen, es azt latjak is a rendszerben.

Beszelgetest nem rogzitettem. Egyiket sem.

De tobbet nem rendeltem onnan. Semmilyen hatosag nincs Angliaban, amit elertem volna, es akinel ezt jelenthettem volna.

Magyarorszagon legalabb elindult a vizsgalat.

Gyepálod a vállalatokat. A kapitalizmusnak valóban vannak árnyoldalai, én is kritikusan szemlélem. Ugyanakkor igaztalan az, hogy mindig fogyasztónak képzeled magad ebben a történetben. Ezeknél a cégeknél dolgozva keressük a pénzünket. Hovatovább itt a HUP-on is vannak részvényesek, ha úgy tetszik, tőkések. Azt értsd meg, hogy mindenkinek mások az érdekei. Az eMag tulajdonosainak az volt az érdeke, ami született ebben a GVH döntésben. Ők most elégedettek, te meg nem. Az mondjuk valóban nincs rendben, hogy a GVH ennyire puhap.cs volt ebben a történetben, ennyire nyilvánvalóan a fogyasztóknak előnytelen megállapodás születhetett. Ez nekem korrupciógyanús. Elég fura az a büntetés, ami még forgalomnövekedést és reklámot is eredményez az eMag részére.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Gyepálod a vállalatokat

Csak azokat, amik megérdemlik. Itt most egy hatósági eljárás bizonyította be, hogy az eMAG hazudott, hogy még több profitot bezsebeljen. Szerinted, ha nem hazudtak volna, mennyivel lett volna kevesebb a profit? Szerintem nem sokkal. Nekik mégis kellett az az extra, amivel túllőnek a célon.

Az eMag tulajdonosainak az volt az érdeke, ami született ebben a GVH döntésben.

Igen, épp ezaz, hogy az eMAG érdekei érvényesültek. Nem a fogyasztóké, amit a hatóságnak erőteljesebben kellett volna képviselnie.

Ők most elégedettek, te meg nem.

Kár személyeskedni, vagy azzal görcsösen kicsinyíteni a problémát, hogy csak nekem szúrja a szemem. Akárhogy nézzük, az eMAG tízezreket-százezreket vert át a Black Friday marketinghadjáratával.

Az mondjuk valóban nincs rendben, hogy a GVH ennyire puhap.cs volt ebben a történetben, ennyire nyilvánvalóan a fogyasztóknak előnytelen megállapodás születhetett. Ez nekem korrupciógyanús.

Ennyi, köszönöm. Sikerült felfognod a lényeget.

Akárhogy nézzük, az eMAG tízezreket-százezreket vert át a Black Friday marketinghadjáratával.

Szerintem a többség nem is ezt vitatja: hatóság kimondta, jogerős, akkor így van. Pont. Neked a büntetés mértékével van bajod, amit a GVH határoz meg az érvényes jogszabály alapján. Ha szerinted kevés, oké, éppenséggel igazad is lehet, de akkor ne az eMAG-nál kopogtass, hogy nekik kellett volna súlyosabb büntetésért fellebbezniük, mert úgy igazságos. Ha a büntetés mértéke nem tetszik, akkor a választott képviselődnél érdemes kezdeményezni a jogszabályok változtatását.

Én a történetben azt nem látom át, hogy tudatos fogyasztóként jobban járnék, ha a profitjához mérten magas büntetést kapna.

Mert ezt alighanem velem fizetettnék meg.

Sokkal neccesebb, hogy a GVH áldását adta az ED - eMAG frigyre. 

Én a történetben azt nem látom át, hogy tudatos fogyasztóként jobban járnék, ha a profitjához mérten magas büntetést kapna.

Nem a profitjához mérten magas büntetést kéne kapnia, hanem a tisztességtelenül megszerzett profitot kéne elvenni tőle. Amivel ösztönözve van arra, hogy máskor ne szerezzen tisztességtelenül profitot.

Mert ezt alighanem velem fizetettnék meg.

Ha ennek ellenére mégis megemeli az árait, azzal csak lemarad az árversenyben, amit most tisztességtelenül, üzletileg etikátlan csőbehúzásokkal, tehát csalással nyert meg. Ha lemarad az árversenyben, akkor nem csak a tudatos fogyasztó nem fog tőlük rendelni, hanem a mindent pénzben mérő árcédulabuzi rétegek sem.

Milyen jogalap?

Büntetés kiszabásáról van szó. A büntetés mértékét kell úgy meghatározni hajbazer úr szerint jogszabályilag, hogy az vagy a napi bevétel legyen vagy a napi bevétel - az értékesített áru beszerzési ára.

A jogalap az a törvény / rendelet / akármi, aminek a felhasználásával most elmeszelték. Az összes változás az, hogy a büntetés összegét minek alapján állapítsa meg a hatóság.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Tehát szerinted a teljes aznapi nyereség?

Igen.

És mi a jogalap?

Az, hogy hazugságra alapozott marketinghadjárattal csődítettek oda tömegeket, akik a 6,9 milliárdos napi forgalmat generálták nekik. Ezt a hatóság is megállapította, tehát ideje lenne tényként elfogadni, hogy az eMAG tisztességtelen üzleti magatartást tanúsított.

A logika alapján maximum a szokásos aznapi nyereség és a büntetés alapjául szolgáló napi nyereség közötti különbség lehetne alap.

Igen, ez jogos észrevétel.

Amúgy a mértéktelen dühödet félretéve milyen alapon gondolod, hogy neked van mindenben igazad?

Nem gondolom, hogy mindenben igazam van. Abban viszont igazam van, hogy az eMAG egy tisztességtelen üzleti gyakorlatot folytató multi, amit az ellene folyó hatósági eljárás is bizonyít. Az pedig triviális, hogy egy kizárólag profitmaximalizációra törekedő multit csak úgy lehet eltántorítani a tisztességtelen üzleti gyakorlatoktól, ha a tisztességtelenül beszedett profitot elvesszük tőle, így végső soron nem lesz motivált ilyen módon profitot maximalizálni. Csalással megszerzett profit nem nyereség, hanem káronszerzés.

Viszont van még itt ugye egy olyan tényező is, hogy a büntetésnek mennyire kell elrettentő erejűnek lennie. Ha elvesszük a tisztességtelenül begyűjtött profitot, az még nem feltétlenül elrettentő, mivel vagy észreveszi a hatóság vagy nem alapon még megéri kockáztatni. Tehát, kell még valami, mondjuk egy dupla szorzó a büntetésre vagy néhány év börtön a marketingosztály szélhámosainak. Bár a multi az emberre is erőforrásként tekint, így igyekszik pótolhatóvá tenni, tehát a multit még maga a börtön se feltétlenül tántorítja el a tisztességtelen üzleti gyakorlattól. Így marad a pénzbüntetés, a kereskedelmi tevékenység korlátozása. Emellé én még simán betennék olyanokat, hogy a multinak kötelessége saját költségen minden reklámfelületen közölnie egy felhívást, amiben elismerik, hogy csaltak a profit érdekében és manipulálták a vásárlóikat, illetve hogy ezek után különösen figyeljenek oda arra, amit a webshopjaikban látnak. Hasonlóan, ahogy az ORTT/NMHH íratja ki az időszakosan letiltott tévécsatornákkal, hol, miben sértettek törvényt.

Abban viszont igazam van, hogy az eMAG egy tisztességtelen üzleti gyakorlatot folytató multi, amit az ellene folyó hatósági eljárás is bizonyít.

Ezt senki nem vitatta olvasmányaim szerint. A vita azon van, hogy mennyire kell ezért a földbe döngölni.

Nagyon nagy általánosságban a mainstream gondolkodás a helyes, te is így éled az életed, hogy a teljes természetességgel egyetértesz a többséggel igen sok dologban, főképp azért, mert azt látod, hogy működik és kellő bizonyossággal jósolja a jövőt. Kivéve persze a rögeszméid, ott meg vagy győződve arról, hogy neked van igazad, de minden bizonyítást hamar felvált a sértődött köpködés és az agresszív hangnem.

Tudok mutatni csoportot, ahol az időjárást és a földrengéseket a bolygók és az egyéb égitestek asztrológiai faszságával próbálják jósolni és pont úgy beszélnek a légkörfizika alapú időjárás jóslásról, mint te a mainstream multibuzis konformista birka jelzőiddel. Most akkor ennyi alapján igazuk van? Semmivel se vagy különb, csak más a rögeszméd.

Nagyon nagy általánosságban a mainstream gondolkodás a helyes

Illúzió. Vannak dolgok, amik a fősodorban helyesek. Vannak, amik nem. Nincs összefüggés a dolgok helyessége (társadalmi hasznossága) és aközött, hányan csinálják.

te is így éled az életed, hogy a teljes természetességgel egyetértesz a többséggel igen sok dologban, főképp azért, mert azt látod, hogy működik és kellő bizonyossággal jósolja a jövőt

Annyi különbséggel, hogy amiben egyetértek a többséggel, azt is ugyanúgy megkérdőjelezem, vagy megkérdőjeleztem korábban, ahogy azokat a dolgokat, amiben nem értek egyet vele.

Kivéve persze a rögeszméid, ott meg vagy győződve arról, hogy neked van igazad, de minden bizonyítást hamar felvált a sértődött köpködés és az agresszív hangnem.

Agresszív hangnem arrogáns, kiközösítő, leminősítő megnyilvánulásokra adot válaszokban van, és ott okkal. Amilyen az adjonisten. Te is nekiállsz balfaszozni, ha én mérnökurazok. Pedig a mérnök úr nem igazán leminősítés, a balfaszt viszont nem lehet másként értelmezni.

Most akkor ennyi alapján igazuk van?

Ennyi alapon nincs, de azt már számtalanszor bebizonyította a tudomány, hogy az ipari tevékenység okozza a klímaváltozást, ahhoz pedig talán nem kellenek peer-reviewed tudományos cikkek, hogy lásd, hogy az ökoszisztéma bizony kipusztul, ha a nyersanyagok, illetve a pálmaolaj miatt felszántják az erdőket. A befektetői kapitalizmus által csúcsra járatott kozumerizmus időszakát élő ipar bizony jelentős mértékben tönkreteszi a környezetet. Attól, hogy ezt te rögeszmének nevezed, nem én leszek jobban asztrológus, hanem te leszel jobban szemellenzős.

off

Amennyi energiát beleölnek itt sokan egymás baszogatására, annyiból

- el lehetne menni kóbormacskát/kóborkutyát menteni erre szakosodott szervezetekkel, és/vagy állatorvosnál gatyába rázatni aztán befogadni/segíteni gazdát találni neki,

- informatikailag analfabéta alapítványoknál az xp helyett valami mai linux alapú üzembiztosabb rendszert összerakni (és utána támogatni!), 

- zsarolóvírus ellen mentési megoldást összepakolni rászoruló helyeken (egy kallódó 120-160 gigás PATA vinyó kb kemény 0 fillérbe kerül + egy usb2-es külső ház van talán 3 ezer! forint is. Igen, persze, nem ez lesz a legidőtállóbb enterspájz megoldás. De ahol SOHA nem hallottak a mentésről, ott ezt hetente-2hetente lefuttatni már az is a 0-nak a végtelenszeres fejlesztése)

-  oktatós videókat feltolni yt-ra és küldeni a rászoruló ismerősöknek rokonoknak, esetleg blogot írni fényképekkel hogyan lehet összerakni v. életrekelteni 1 régi masinát amit utána oda lehet adni személyesen rászorulóknak.

És még millió más példa eszembe jutna.

Ehelyett megy itt az epe felböfögése....

- informatikailag analfabéta alapítványoknál az xp helyett valami mai linux alapú üzembiztosabb rendszert összerakni (és utána támogatni!), 

Vagy berakni alá egy SSD-t és megtanítani a felhasználóit, hogyan használják biztonságosan, ha netre van kötve, akkor frissített böngészővel, ahelyett, hogy a Linux desktop bloat miatt ki kéne dobni a gépet.

Mert nekem jó okom van XP-t használni és tudatosan használok XP-t. Ahogy én megtanultam felkutatni és beszerezni az XP-re a frissen tartott böngészőket, plusz frissítés nélkül biztonságban maradni, úgy kellő körültekintéssel megtanítható ez egy régi, Linux-bloattól csak elavuló-kidobódó géppel rendelkező felhasználónak is.

Szerkesztve: 2021. 05. 18., k – 14:25

ipon-nál gusztustalanabb céggel nem nagyon volt még dolgom

(nemide, nemstimmel valami ezzel a fórum válasz + bejelntkezés gombbal)

Nagyon fikázzátok itt az IPON-t. Most kicsit védeni fogom őket mert 100% elégedett vagyok velük.

Eddig mindent cseréltek garban. Egyszer volt, hogy egy alaplapnál a VGA PCIE csatijának a müanyag pöcke levolt tőrve és nem akarták cserélni. 10 000 forintos alaplap volt ráadásnak annak a hibának nem volt köze az alaplap problémájához.

Megírtam nekik korrektül, hogy ne rontsuk el ezzel az üggyel az eddigi hibátlan kapcsolatunkat. Másnap jött a válasz cserélik.

Ezt leszámítva sose volt semmivel semmi gondom. Szerintem jó cég. Több milliót költünk minden évben, volt, hogy monitort küldtem vissza pár nap után mert nem azt a minőséget kaptam mit ígértek a leírásban. Korrektűl megfogalmaztam az elelásunk okát és cserélték illetve jováírták egy másik monitornál. Természetesen eredeti csomagolásban küldtük vissza. (cégeknek nincs 14 napos elállási joga).

Bacca meg, pont 14 hónapja vásároltam onnét, kicsúsztam a kedvezményből :)
Pedig pont most vennék onnét új WiFi routert..

látod-látod ez pont igaz a magyar boltok nagyrészére!:D

"– Indokolás nélküli elállás esetén, annak határidejét 8 munkanapban rögzítik, a jogszabály szerinti 14 napos határidő helyett.

– A kifizetett összeg visszatérítését 30 napban határozzák meg, a jogszabály szerint 14 nap helyett.

– A visszatérítés összegét kizárólag a vételárra korlátozzák, és a jogszabályi rendelkezés ellenére a kiszállítási költséget nem kívánják visszafizetni, pedig a jogszabály egyértelműen fogalmaz: a vállalkozás visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is."

tévedsz. ismét.

az emagot a gvh vette elő jelen esetben, nem a fogyasztóvédelem...két külön történet.

pölö (van még ott bőven ahonnan ez jött nyugi)
kutyuzona.hu

notebook.hu, behúzták a túlárazást!:D

persze ők se most kezdték a szakmát!:D

de hajkózz csak tovább!:D

A notebook.hu webáruház nem tájékoztatta előzetesen a vásárlókat a tárhelyszolgáltató székhelyéről, e-mail címéről, a panaszkezelélési módjáról, a békéltető testületről, a fizetési módokról, a szállítási időről, nem megfelelő, hiányos tájékoztatást adott az elállási jogról és a jótállásról.

A kutyuzona.hu webáruház nem tájékoztatta előzetesen a vásárlókat a valóságnak megfelelő fizetési módokról és az azokhoz tartozó szolgáltatás költségeiről, a békéltető testületi eljárásban való együttműködési kötelezettségéről, a jótállásról, a kellékszavatosságról, nem megfelelő tájékoztatást adott az elállási jogról.

Bár a hiányos tájékoztatás szerintem sem szerencsés, még mindig csak ott tartunk, hogy hiányos tájékoztatást, illetve formai hibákat hasonlítgatsz össze százezrek szándékos félrevezetésével és az ezen való milliárdos nagyságrendű nyerészkedéssel, amit az eMAG művelt.

pdf megnyit 11 oldal, asszondja hogy, notebook.hu:

"A Hatóság álláspontja szerint a Vállalkozás a fenti kimutatással a termék eredeti - az árkedvez-
mény alapjául szolgáló - nem akciós 24.690 Ft-os árának korábbi alkalmazását nem tudta alátá-
masztani, ugyanis nyilatkozata szerint 2020. évben összesen 1 db-ot adott el,  mely  eladás  -  a
csatolt számla szerint - a Hatóság által történt próbavásárlással történt meg.  
 
A vizsgált ártájékoztatás a weboldalt felkereső fogyasztó számára azt sugallja, hogy a megjelení-
tett termékhez jelentős megtakarítással, az eredeti árhoz képest jóval kedvezőbb áron juthat hoz-
zá, ugyanakkor a fentiek alapján megállapítást nyert, hogy a megadott „régi” fogyasztói áron el-
adás korábban nem realizálódott, ezáltal a kommunikált kedvezmény mértéke, illetve a megjelölt
eredeti ár nem volt valós.
 
A „régi”, korábban nem alkalmazott ár és az „akciós ár” egyidejű megjelenítése a fentieket figye-
lembe véve a Hatóság álláspontja szerint megtévesztésre alkalmas magatartásnak minősül, mi-
vel a fogyasztó az árkedvezmény mértékét ahhoz a helyzethez képest értékeli, hogy ugyanazt a
terméket milyen eladási áron vehette volna meg korábban és vehetné meg abban az esetben, ha
él az akció kínálta, időben korlátozott lehetőséggel. "

ó nézd már egy magyar bolt aki ugyanazt eljátszotta mint az EMAG!

többszáz ilyen ügy van magyar cégek ellen.
csakaztlátommegamiténakarok hajbika ülj le egyes, apádat  küldd be holnap!:D

Nagyságrendek, multibuzikám, nagyságrendek... Majd ha az egy black-friday-nyi napi árbevételt tekintve milliárdos nagyságrendben csinálják, akkor leülök és beküldöm apámat holnap. Addig is, további kellemes multimosdatást kívánok.

többszáz ilyen ügy van magyar cégek ellen.

Nem, ilyen (nagyságrendű) nincs.

nagyságrend teljesen lényegtelen.

magyar bolt is átbasz. kapnak egy kis büntetést, még jóváírást se kell tenniük. mert arra azért figyelnek, hogy annyira nagyot ne hazudjanak.

a magyar boltok ezért még sokkal károsabbak is, mert a bizalom sokkal erősebb egy multival szemben.

"honfitársam csak nem basz már át"

de bizony.

szóval tévedsz. mint mindig. mindenben.

nagyságrend teljesen lényegtelen.

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/mazsolazgatas

Igen, mert ha figyelembe kéne venned, akkor már nem tudnád beálltani úgy a dolgot, hogy igazad van. Tehát szerinted elcsalni száz forintot ugyanakkora bűn, mint százmilliót. Innen indulunk.

magyar bolt is átbasz.

Továbbra sem sikerült bizonyítanod az előre eltervezett, szándékos, az eMAG-éhoz mérhető nagy kaliberű átbaszást egyik magyar üzlet részéről sem, de még olyat sem, ami megközelítené ezt. Stiklikről tudsz idézgetni, meg formai hiányosságokról.

Ahogy azt sem tudtad érdemben bizonyítani, hogy az általad ócsárolt Rufusz, PCX, iPon, mint korrekt üzletek miért lennének tisztességtelenek, illetve miért ne kéne tőlük soha vásárolni. [1]

Ahogy azt sem tudtad érdemben bizonyítani, hogy az általad ócsárolt üzletek dupla annyiért adják a kínai szart, mint a Magyarországon is jelen lévő, webáruházat üzemeltető multik (tehát amilyen az eMAG is). [2] Elbaszott csúsztatással való bizonygatási kísérletet [3] és terelést már láttunk AliExpress-szel, de bizonyítékot még nem.

kapnak egy kis büntetést, még jóváírást se kell tenniük. mert arra azért figyelnek, hogy annyira nagyot ne hazudjanak.

Abban egyetértünk, hogy kártérítés mindenkinek kéne, hogy járjon, függetlenül attól, hogy magyar tulajdonú üzlet vagy multi baszta át, ezt pedig a csalással szerzett extraprofitból lehetne fedezni. A magyar üzletek esetében viszont azért nincs jóváírás, mert a hatóság multibuzi emberei inkább a multinak engednek kuponakcióval kompenzálni a szándékos átbaszást. Ahogy a témaindítóban ismertetett tényállás is bizonyítja ezt.

"honfitársam cssdak nem basz már át"

Ilyet én nem mondtam. Az eMAG-ot itthon vezető divatmenedzserek és sikertalpnyalók is a honfitársaink. Mármint, akik az átbaszást a gyakorlatban kivitelezték, magyar vásárlókon.

szóval tévedsz. mint mindig. mindenben.

Nem, csak multibuziskodsz.

Számít, csak nem igazolja és nem mosdatja a multikat.

Copass kolléga folyamatosan a magyar üzletek gyalázásával próbálja az eMAG-ot kifehéríteni, illetve az üzletszerű, előre kitervelt, szándékos átverések jelentőségét elsikálni és a hatóság ezzel kapcsolatos, töketlen, profitprotektor fellépésének aránytalanságát általánosításokkal elbagatellizálni.

Egészen pontosan ezt írtad: "Nagyságrendek, multibuzikám, nagyságrendek..."

Ebben az egy mondatban van kettő érvelési hiba, az egésze hozzászólásodban négy:

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/mazsolazgatas
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/nem-igazi-skot
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/lenyegtelen-konkluzio

Copass kolléga követi el folyamatosan az érvelési hibákat.

Hemzsegnek a hozzászólásaidban az érvelési hibák, csak mások ezt nem dörgölik az orrod alá, amikor meg ilyen akkor mi jön? Igen, a te is: https://a.te.ervelesi.hibad.hu/te-is

Továbbra sem vagy tisztában a személyeskedés, mint fogalom és a személyeskedés, mint érvelési hiba közti árnyalatnyi különbséggel.

Á, tehát egy vitában van személyeskedés, úgy önmagában és van személyeskedés, mint érvelési hiba? És érvelési hibaként mindig csak mások követik el?

A többi felsorolt pedig baromság.

Ez a mondat is egy vegytiszta érvelési hiba.

Á, tehát egy vitában van személyeskedés, úgy önmagában és van személyeskedés, mint érvelési hiba?

Igen. Más az, amikor valakit csakúgy leminősítesz, például mikor te balfaszozol. Meg más az, amikor azt állítod, hogy nekem azért se lehet igazam, mert szerinted balfasz vagyok. De ezt neked, mint túláltalánosító, skatulyalogikával operáló hupunak, szerintem hiába magyarázom.

És érvelési hibaként mindig csak mások követik el?

Copass kolléga elég sokszor elkövette két eMAG-mosdatás között.

Ez a mondat is egy vegytiszta érvelési hiba.

Csak tény.

jah hogy te azt hiszed még mindig, hogy érdekel amit itt fröcsögsz nekem?!:D

Ha nem érdekelne, nem írogatnál.

csókoltatnak a kollegák amúgy. javasolják hogy kicsit lehetnél kreatívabb mert ez így elég uncsi.

Minimális szintű békaseggealatti kreativitás is aligha kell ahhoz, hogy a büntetés mértékét a tisztességtelenül beszedett profit értékében minimálják. Erre mégsem voltak képesek. 6,9 milliárd Ft versus 200 millió Ft + az egész eljárás kuponakcióba fullasztása, ami utóbbi az eMAG profitbáróinak kreatív™ ötlete volt. Ha tényleg a GVH-nál dolgozol, akkor mondd meg a kollégáidnak, hogy először a saját kreativitásuk háza táján söprögessenek. Aztán, majd ha ezen javítottak, akkor beszélhetünk az én kreativitásomról. Az meg szerintem nem engem minősít, hogy az egyetlen szórakozásotok az én hozzászólásaimon való hivatásos unatkozás.

Profit vs. bevétel. Nézz már utána a különbségnek, mert egyre nagyobb ökörségeket írsz. Ez az egyik. A másik, hogy definiáld a "tisztességtelenül beszedett profit"-ot, mint olyat.
"szórakozásotok az én hozzászólásaimon való hivatásos unatkozás" - Nem unatkozás, mert olyan bődületesen nagy marhaságokat tudsz írni, hogy azon kell gondolkodni néha, hogy az ember sírjon, vagy röhögjön, vagy épp sírva röhögjön azon, ahogy és mit írsz...

a lenkei-gödény-tamasi triumvirátushoz hasonlítanám. beszélnek a semmiről, mindenfelé értelmezhetetlen, bizonyíthatatlan tények nélkül.

Ricky Gervais mondott  egy nagyon jót a twitterről ami nagyon szépen ide illik!:D

nem vett soha semmit az emagnál, de személyes problémát generált belőle és a magyar boltokat emeli piedesztára.

halvány lila gőze sincs arról hogy hogyan is kell valamit bebizonyítani.

bizonyítható tények kellenek, nem humbug kényszerképzetek.

hatóság megállapított valamit, ami neki nem tetszik.

a notebook.hu-t se akarta elfogadni. pedig az ott van feketén-fehéren hogy ugyanazt csinálta mint az emag. többszáz üzlettel egyetemben.

csak azt látja meg amit ő akar, a többi ember véleménye számára nem létezik.

ez az érvelési hibára hivatkozás meg egyszerűen nevetséges.

a lenkei-gödény-tamasi triumvirátushoz hasonlítanám.

Mondod te, aki itt e-szendvicsemberkedsz az eMAG profitpártján.

nem vett soha semmit az emagnál, de személyes problémát generált belőle és a magyar boltokat emeli piedesztára.

Nem emeltem piedesztálra, csak felhívtam a figyelmed arra, hogy az ócsárolásuk ellenére képtelen voltál bebizonyítani az említett üzletekről, hogy az eMAG-hoz hasonlóan, előre megfontolt szándékkal indítottak volna becsapós akcióhadjáratot.

bizonyítható tények kellenek, nem humbug kényszerképzetek.

Amikkel te képtelen voltál előhozakodni a PCX, iPon és a Rufusz ócsárlása közben. Maradtak a magyarüzlet-ellenes, multibuzi kényszerképzeteid.

a notebook.hu-t se akarta elfogadni. pedig az ott van feketén-fehéren hogy ugyanazt csinálta mint az emag. többszáz üzlettel egyetemben.

Elfogadva. Más kérdés, hogy nem mérhető az eMAG-hoz nagyságrendileg és hogy a notebook.hu-ról semmi pozitívat nem mondtam ebben topicban, nem is említettem egyáltalán. Az állításom sem az volt, hogy a magyar üzletek mind tisztességesek.

Tehát ez megint csak egy: https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

ez az érvelési hibára hivatkozás meg egyszerűen nevetséges.

Szükségszerű, mert folyamatoasan érvelési hibákkal multibuziskodsz.

többen bebizonyították hogy problémájuk volt velük, ennyi elég arra hogy ők sem tökéletesek.

hivatalos döntéseket forgatsz ki, úgy hogy neked legyen igazad a végére.

akkor lennél több egy kommenthuszárnál, ha nyílvánosan fogalmaznád meg a véleményedet.

tegyél ki egy személyes videót a jútúbra és mond el ezeket szépen ott is.

még nyílvános vitára is bőven lenne itt jelentkező.

persze ez nem fog soha megtörténni, mert akkor perelhető leszel...

eddig tart a bátorság, csak itt tudsz HUPákolni!:D

hivatalos döntéseket forgatsz ki, úgy hogy neked legyen igazad a végére.

Nem forgattam ki. Kritizáltam. Többször leírtam az okokat, hogy miért. A hatóság aránytalan büntetést szabott ki a cég árbevételéhez és annak nyilvánvalóan nem 2%-os profitjához képest, valamint magának és a fogyasztóvédelemnek öngólt rúgva lehetővé tette, hogy kuponakcióval (tehát: még több vásároltatással, túlfogyasztásra való ösztönzéssel) "kompenzálja" az eMAG a szándékos, előre eltervezett becsapóakcióját.

"szerinted" aránytalan a büntetés. ha a hatóság ezt is tisztességtelennek fogja találni, akkor majd megint megbüntetik őket. ennyi.

de nem is ez a bajod, hanem az hogy zsigerből utálod a multikat. ezért a magyarokat jobb színben tünteted fel:

"Van más, etikusabb és magyar tulajdonban lévő üzleteknél is garanciafutár. Pl. PCX-nél, iPon-nál, Rufusznál stb.

Tőlük is igénybe veheted és akkor legalább nem egy arrogáns multit támogatsz, hanem hazai vállalkozásokat."
 

etikáról beszélsz amikor többszáz magyar cég ellen van gvh,fogyasztóvédelmi határozat.

ugyanazokat megcsinálják mint a multik, sőt még talán rosszabb is mert az elállással trükköznek (14 helyett csak 8 nap) és az eredeti csomagolással (nem kötelező).

ezekkel sokkal nagyobb kárt okoznak, mint azzal hogy túlárazzák.

persze ezt mindig azzal cáfolod hogy a pcx,rufusz,ipon-ra nincs semmi panasz.

nem tudod elfogadni azt hogy nincs igazad, ez minden probléma forrása.

etikáról beszélsz amikor többszáz magyar cég ellen van gvh,fogyasztóvédelmi határozat.

Etikáról az említett üzletek kapcsán beszéltem, amiknek a tisztességtelenségét továbbra sem voltál képes bizonyítani.

ugyanazokat megcsinálják mint a multik

Ez nettó demagóg általánosítás, amivel folyamatosan próbálod az eMAG által előre eltervezett, szándékos becsapóhadjárat jelentőségét kicsinyíteni. Úgy, hogy egyébként a nagyságrendeket nem veszed figyelembe.

sőt még talán rosszabb is

Ez pedig már az a kategória, amikor valójában te utálod zsigerből a magyar üzleteket, mert a multik marketinggépezete jobban hatott a tudatodra és hitette el veled a nyugati álom, a kényelem, az "azt kapok, amiért fizetek" és a "mindig az ügyfélnek van igaza" című szélsőséges idealizmusokat.

ezekkel sokkal nagyobb kárt okoznak, mint azzal hogy túlárazzák.

Ha valaki egy túlárazott terméket a drasztikusan alacsonynak hazudott korábbi ár miatt vesz meg, akkor azzal annyi kárt okoztak, amennyibe a termék került. Tehát, lényegében többet, mint a nem túlárazott 14 napos elállással trükközők esetében.

persze ezt mindig azzal cáfolod hogy a pcx,rufusz,ipon-ra nincs semmi panasz.

Nem kell cáfolni, mivel a PCX, a Rufusz, az iPon nem trükközött ezekkel. Vagy ha igen, bizonyítsd. Persze, ócsárlásra azért futotta, mindenféle alap nélkül.

nem tudod elfogadni azt hogy nincs igazad, ez minden probléma forrása.

Profitprotektorkodsz és próbálod kimagyarázni a kimagyarázhatatlant, vagyis a töketlen GVH-s kollégáid által kiszabott töketlen büntetést, ami gyakorlatilag egy reklámhadjáratnak és még több extraprofitnak ágyaz meg. Ez minden probléma forrása.

Etikáról az említett üzletek kapcsán beszéltem, amiknek a tisztességtelenségét továbbra sem voltál képes bizonyítani.

"Van más, etikusabb és magyar tulajdonban lévő üzleteknél is garanciafutár. Pl. PCX-nél, iPon-nál, Rufusznál stb."

saját magadat se érted...felsorolás végén a satöbbi általánosítást jelent.  tehát az említett üzleteken kívül más boltokra is érvényes.

eMAG által előre eltervezett, szándékos becsapóhadjárat jelentőségét kicsinyíteni

notebook.hu mivolt akkor szerinted? kétszer is és a több száz bolt trükközése? az mi ha nem szándékos?

a multik marketinggépezete jobban hatott a tudatodra és hitette el veled a nyugati álom, a kényelem, az "azt kapok, amiért fizetek" és a "mindig az ügyfélnek van igaza" című szélsőséges idealizmusokat.

pszihológia rendelésen segítenek neked majd, ügyelet nincs hétvégén

Ha valaki egy túlárazott terméket a drasztikusan alacsonynak hazudott korábbi ár miatt vesz meg, akkor azzal annyi kárt okoztak, amennyibe a termék került. Tehát, lényegében többet, mint a nem túlárazott 14 napos elállással trükközők esetében.

az elállás rövdítése súlyosabb, mivel egy alapvető jogodtól fosztanak meg.  felesleges túlzásokat használsz...

Nem kell cáfolni, mivel a PCX, a Rufusz, az iPon nem trükközött ezekkel. Vagy ha igen, bizonyítsd. Persze, ócsárlásra azért futotta, mindenféle alap nélkül.

senki nem mondta hogy trükköztek ezzel, megint idekavarod a saját téveszmédet

Profitprotektorkodsz és próbálod kimagyarázni a kimagyarázhatatlant, vagyis a töketlen GVH-s kollégáid által kiszabott töketlen büntetést, ami gyakorlatilag egy reklámhadjáratnak és még több extraprofitnak ágyaz meg. Ez minden probléma forrása.

te nem érted, mindenki más ért mindent kristálytisztán. 1 vs 50

saját magadat se érted...felsorolás végén a satöbbi általánosítást jelent.  tehát az említett üzleteken kívül más boltokra is érvényes.

Felsoroltam néhány magyar tulajdonban lévő, az eMAG-nál etikusabb üzletet, ahol garanciafutár is van. A satöbbi nem általánosítíás, hanem azért került oda, mert nem soroltam fel az összes ilyet. Csak néhányat. Erre te jöttél fogalom, bizonyíték nélkül ócsárolni a PCX-et. A mai napig nem láttuk részletesen levezetve, hogy hol miben hibázott a PCX. Utána jöttél azzal, hogy a magyar üzleteknél kétszer annyiba kerül ugyanaz az áru, mint a multiknál. Erre is csak ellenpéldát láttunk. Aztán, mentve a menthetőt, még AliExpresszeztél egyet, ami kb. olyan, mintha itthon a biciklitolvaj úgy próbálná menteni magát, hogy hát van olyan külföldi ország, ahol legálisan el lehet vinni a villanyoszlopnak támasztott bicikliket. Szánalmas.

notebook.hu mivolt akkor szerinted? kétszer is és a több száz bolt trükközése? az mi ha nem szándékos?

Amiket linkeltél, azoknak egy jó része arról szól, hogy bürokratikus követelményeknek nem feleltek meg, tájékoztatókat nem helyeztek ki. Tehát, információ hiányáról szól, nem szándékosan meghamisított korábbi árakról, a benyalatás, a túlfogyasztatás érdekében, mint az eMAG-nál. Emellett, az eMAG ezt milliárdos nagyságrendben csinálta, ami mellett a notebook.hu eltörpül. Persze, védd csak nyugodtan multiékat.

pszihológia rendelésen segítenek neked majd, ügyelet nincs hétvégén

Nincs szükségem segítségre. Udvariasan átadom a helyem profitprotektor uraságodnak.

senki nem mondta hogy trükköztek ezzel, megint idekavarod a saját téveszmédet

Ettől még ócsároltad őket.

te nem érted, mindenki más ért mindent kristálytisztán. 1 vs 50

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/kozvelekedesre-hivatkozas

Én értem, te nem látod a másik oldalt a szemellenződtől, csak multibuziskodsz.

Nem kérdőjeleztem meg őket és azt sem állítottam, hogy az általad említett üzletek ne sértettek volna jogszabályt. Ha igen, idézd.

Nem veszed észre, hogy már rég nem vitatkozol, csak a mondandómat igyekszel úton-útfélen megtámadni, egyre nagyobb szalmabábokkal?

Hol definiáltad, és az mennyiben állna meg bármely bíróság előtt? Nos? Nem, a hagymázas, gyógyszerre ivós borgőzős agymenésed nem definíció. És nem az a lényeg, hogy én egyetértek-e a te agyroggyant "definícióiddal", hanem az, hogy adott esetben egy bíróság előtt megáll-e a hülyeséged a témával kapcsolatban, mint definíció.

Máskor oly bőszen idéztél linkeltél saját magadtól... Most meg nem... Nagyjából NULLA gazdasági és jogi ismerettel irkáltál valamit - na annál pontosabb, egzaktabb definíciót kéne virítani, ha már mindenhez is mindenkinél is jobban értő polihisztor vagy - vagy legalábbis annak képzeled magad...

megint baromságokon rugózól,ha a határozatot elolvasnád  (a pdf kibxxa a szemed b+) akkor látnád hogy a notebook.hu ugyanazt csinálta.

"százezrek szándékos félrevezetésével"

ferdítesz megint. nincs számszerűsítve.

átlagoltak, ezért ilyen a bünti. így mindenki jól jár vásárlók (azok is akik nem érezték magukat átverve) is és az emag se megy tönkre.

amit te akarsz, az a multik eltörlése mindenáron.

HAJBINÁTOR ZERO

ferdítesz megint. nincs számszerűsítve.

Nem, csak fogalom nélkül multibuziskodsz. Konkrétan imádott multikád, az eMAG számszerűsítette. Tehát igen, az eMAG százezreket húzott csőbe.

amit te akarsz, az a multik eltörlése mindenáron.

Igen, az arrogáns, hazugságokkal félrevezető és így extraprofitot hajhászó multik eltörlésének valóban örülnék. Például, az eMAG-énak.

Szerkesztve: 2021. 05. 28., p – 16:47

No akkor hajbi, ahhoz mit szólsz, hogy az eMAG-on most vettem ~20%-kal alacsonyabb áron meg egy terméket, mint amennyiért az összes többi általam megkeresett webshop (kb 10 helyet néztem meg) hirdeti? És igen, ott volt mellette az "akciós" cimke - de még az akció nélküli (vagy szerinted annak nevezett) ár is alacsonyabb, mint a többi, akár no-name piszlicsárébétés, akár nagy (detutimagyar) webshop-okban látott ár. Hab a tortán, hogy az Extremedigital-nál láttam legdrágábban ugyanezt... Akkor hogyan is állunk az "extraprofit" kérdésével? Melyik cég a harácsolós? Az-e, amelyik ~30%-kal drágábban adja (mert nála a kiszállítást is fizetni kell), vagy az, amelyik mindennel együtt kedvezőbb áron teszi le az ajtóm elé a megvásárolt terméket?

Az üsz. telefonon korrekt felvilágosítást nyújtott, a szállítást sajnos a posta fogja intézni, úgyhogy a régi készülék elszállításához telefonálnom kell majd, hogy küldjék a másik futárt (Vagy egyeztetek az üzembehelyező céggel, hogy ők viszik-e vagy sem).

 

"A kígyók kígyóznak, az e-szendvicsemberek e-szendvicsemberkednek." - hajbi meg tolja a hülyeséget... Amíg a piacon fellelhető árak közül az eMAG adja valamire a legjobb ajánlatot, addig benne lesznek abban a bizonyos kalapban, ahonnan vásárolni fognak az emberek.

Akkor még egyszer, te nagyonhülye... Az eMAG adta a legalacsonyabb árat, ugyanarra a termékre+szolgáltatásra - a többi nemzeti színű pántlikás webáruház a felfelé kerekítve 80E Ft helyett 105-120E Ft-os árakon hirdette az adott terméket, legtöbb esetben "rendelhető" megjegyzéssel - azaz nulla raktárkészlet, de a rendeléskor már fizesd ki, aztán ha véletlenül nem tudják beszerezni, akkor majd valamikor visszakapod a pénzedet.
Mint kiderült - a gyártót kérdeztem meg direktben a termék néhány számomra fontos tulajdonságáról, amikről ellentmondó infók jöttek szembe - adott modell már nincs gyártásban, azaz csak kereskedőknél lévő raktárkészlet erejéig lehet hozzájutni, és a helyettesítő modell gyártása a covid okozta káosz miatt késik. Szóval ha nem az eMAG raktárkészletéből rendeltem volna, hanem valamelyik ungarische webshopból, ahol "rendelhető", akkor jó esély lett volna arra, hogy rendelem, fizetem, megpróbálják beszerezni, és néhány hét múlva sajnálkozva visszakapom a pénzemet... De terméket azt nem kapok, mert ugye az már nincs a piacon. Az eMAG "raktáron" terméke meg már ott van a szállítást végző Magyar Postánál - összesen kevesebb, mint 80E Ft-ért ahelyett, hogy várnék valamelyik nagyon korrekt magyar webshopra, ahol "rendelhető"-ként van feltüntetve a termék -mindezt 110EFt körüli összeg azonnali kiperkálása mellett.
 

1. Amennyivel többe került az eMAG-nál, mint más üzletben (vagy más üzlet Black Friday akcióján) az adott áru, amennyiben az illető mindenképp meg akarta venni az adott terméket, csak tudatosan megvárta vele a Black Fridayt.

2. Amennyibe a termék került, amennyiben az illető nem akarta mindenképp megvenni a terméket, csak sikerült csőbehúzni az árcédulával, hogy boldognak és sikeresnek érezze magát a hamisan feltüntetett összegű spórolással.

túl sok a "ha".

a végösszeg számít. emag nagyon szokszor, látványosan olcsóbban ad cuccokat.

az emberek leszarják hogy irreálisan magas árról van nagyon leakciózva, mert így is sokkal olcsóbb mint a konkurens boltok árai.

persze a gvh meg nem szarja le, ez a dolguk.

pl.: razer death adder v2 egér

32.990 Ft (- 39% ) 19.990 Ft

az árukereső őket dobja fel elsőnek és ez a lényeg.

az emberek leszarják hogy irreálisan magas árról van nagyon leakciózva, mert így is sokkal olcsóbb mint a konkurens boltok árai.

Hazudsz. Számtalan példával meg lett cáfolva korábban ez. Például a magyar tulajdonú PCX-nél, a korábban linkelt szarjaid olcsóbbak voltak.

pl.: razer death adder v2 egér

32.990 Ft (- 39% ) 19.990 Ft

PCX-nél ez jelenleg 28 590 Ft és ott jelenleg nincsen készletkisöprés, tehát nem akciós. Most akkor vagy te hazudsz megint, hogy az eMAG-nál mindig minden olcsóbb (akció nélkül nem, 32990 > 28590), vagy az eMAG hazudik, mert megint fölétrükközte a kiinduló árat.

Tehát szerinted, nálunk, ahol az emberek 90%+-ka, csak azt nézi, hogy hol olcsó, majd azért vesz valaki valamit az emagtól, X pénzért, ahelyett, hogy Y-é venne random másik bolttól (ahol Y kisebb mint X), mert az ez eredeti ára valami magas volt és nagyobb volt az árengedmény?

Hát, ez szerintem baromira nem realisztikus. Aki meg az emagon vásárol, mert azt szereti (ahogy valaki csak a sparba jár, valaki a tescoba, stb), nem nézi, hogy máshol mennyi, akkor is ott veszi meg.

Szerintem pedig realisztikus, hogy a reklámok által 20 éve végtelen spórolásra nevelt vásárlóközönségből lesznek sokan, akik azért vesznek meg valalmit, mert úgy látják, hogy az eredeti ár 50%-áért kapják meg és nem csak a 80%-áért.

Mi több, a GVH is éppen ezért ítélte félrevezetőnek az eMAG 2020-as Black Friday akcióját.

különbözet megy jótékonysági célra

Nevetséges. Nagyjából, mikor az olajcégek hirdetnek környezetvédelmi akciókat.

A jótékonysági cél nem jóvátétel. Azzal az átvert vásárlók nem kapják vissza a pénzüket, továbbá a csőbehúzás vadkultúrája, a vadakciózás, az agresszív túlfogyasztásra ösztönzés vadkultúrája sem tűnik el, ugyanis az eMAG a GVH töketlenkedése miatt konkrétan még ez után is motivált lesz rá. Sőt, azzal, hogy el kell jótékonykodniuk a nem beváltott kuponokat, gyakorlatilag még motiváltabbak lesznek arra, hogy még több túlfogyasztásra ösztönözzék azokat, akik 10 000 Ft alatt vásárolnának, azoknak most 10 000 Ft felett kell, hogy érvényes legyen a jóvátételnek hazudott kuponakció.

Ez egy szimpla fogolydilemma-befektetés. Van 3000 Ft-od, amit kötelezően oda kell adnod valakinek. Ha odaadod a vásárlónak és mellé csőbehúzod, akkor kapsz cserébe 10000 Ft-ot, tehát lesz 7000 Ft-od. Ha nem sikerül a csőbehúzás, akkor lesz -3000 Ft-od, tekintve, hogy fősodratúék kedvenc idealizmusát idézzem, egy multi nem jótékonysági intézmény.

Sokkal magasabb büntetést szabtam volna ki. 500 millió forintos büntetésig még azt sem kell bizonyítani, hogy az üzlet fogyasztók széles körének okozott vagyoni hátrányt. Ami véleményem szerint az eMAG-nál, ha nem is triviálisan, de bizonyítható lett volna az által, hogy a nem Black Friday napokon jóval kevesebbet vásárolnak a fogyasztók, amivel viszont a Black Friday-vásárlásra rávették őket az szándékosan félrevezető volt. Ha ez bebizonyosodik, akkor viszont már 2 milliárd forintig szabható ki büntetés, ami arányban van az egynap alatt összehajhászott 6,9 milliárd forint bevétellel.

A töketlen GVH viszont így is csak 200 milliót szabott ki, ami aránytalan.

A szakmaiság látszatának fenntartása érdekében nem lehetne úgy folytatni a vitát, hogy bevétel helyett profitról beszélünk? Ha veszek egy lepusztult kocsit egymilláért, kipofozom a szabadidőmben, és eladom 1.1M-ért, akkor a bevételem tizenegyszer akkora, mint a profitom.

A törvény árbevételtől teszi függővé a kiszabható bírság mértékét.

47/C. § *  (1) A bírság összege 15 ezer forinttól

a) *  az Szt. hatálya alá tartozó, 100 millió forintot meghaladó éves nettó árbevétellel rendelkező, a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló törvény hatálya alá nem tartozó vállalkozás esetében a vállalkozás éves nettó árbevételének 5%-áig, de legfeljebb 500 millió forintig, illetve a fogyasztók széles körének testi épségét, egészségét sértő vagy veszélyeztető, továbbá a fogyasztók széles körének jelentős vagyoni hátrányt okozó jogsértés esetén legfeljebb 2 milliárd forintig,

Fogadj egy ügyvédet és beszéld meg velük, ha nem elég szakmai.

A kiszabható maximális büntetés valóban a bevételtől függ, de te arányosságról beszéltél eddig. Ne csúsztass.

Lásd újra:

Ha veszek egy lepusztult kocsit egymilláért, kipofozom a szabadidőmben, és eladom 1.1M-ért, akkor a bevételem tizenegyszer akkora, mint a profitom.

Bevétel != profit.

A bevétel nem egyenlő a profittal. Kizárólag te csúsztatsz, amikor azt állítod, hogy én ezt bármikor is ellenkezőleg értettem.

Az arányosság elvén pedig az eMAG által a Black Friday-on összehajhászott 6,9 milliárdos bevételhez képest is arányosabb lett volna egy 500 milliós vagy egy 2 milliárdos bírság, mint egy 200 milliós bírság.

Emellett, továbbra is úgy gondolom, hogy a tisztességtelen üzleti magatartást folytató cégeket a tisztességtelenül szerzett profittól az utolsó fillérig meg kell fosztani. Minden olyan büntetést, ami legalább ezt megteszi, arányosnak gondolok. Lehet, hogy ez zavart meg.

még mindig nem érted, ezért lovagolsz a visszafizetésen.

online rendelésnél 14 nap az indoklás nélküli elállás.
ezenfelül az emag az általuk forgalmazott termékekre ad egy díjmentes termékvisszaküldést 30 napon belül.
(lehet mondani példákat hogy hány etikus magyar vállalkozás ad neked 30 napot visszaküldésre....segítek egy se, még a 14 napot se akarják betartani)

tehát aki úgy érezte hogy át lett verve visszaküldte a terméket és visszakapja pénzét.

még mindig az a bajod velük hogy profitot termelnek és a multi gyűlöletedet vetíted ki rájuk.

tehát aki úgy érezte hogy át lett verve visszaküldte a terméket és visszakapja pénzét.

Aki úgy érezte, hogy át van verve, az meg se vette, mivel megnézte máshol az árakat és összehasonlította. A GVH nem 14 napon belül állapította meg az átverés tényét, hanem hónapokkal később. Tehát, aki nem nézett utána a trükkös eredeti áraknak, csak bedőlt nekik, azt jelenleg nem kártalanítja senki.

még mindig az a bajod velük hogy profitot termelnek és a multi gyűlöletedet vetíted ki rájuk.

Az a bajom velük, hogy tisztességtelenül termelnek profitot. Ezt hatósági eljárás is bizonyítja, csak nem akarod tudomásul venni.

A következő mondan ettől függetlenül megválaszolatlan maradt a részedről:
Definiáld légyszives az érintettek körét, illetve hogy kinek, mekkora összeget és hogyan fizettetnél vissza.

Szóval? Hogy definiálod akkor a "nem az értelmesebbje" kategóriát úgy, hogy az érintettek ne indítsanak ellened személyiségi jogi pert, mert kvázi lehülyézed őket... Nos?

Leírtam.

Ezenkívül: Ha önbevallásos alapon nem sikerül feltárni azokat, akiket átvertek, akkor még mindig szét lehet osztani részarányosan a tisztességtelenül megszerzett, büntetésként behajtott profitot, kártérítés címén az összes Black Friday vásárló között. Tehát, a tisztességtelenül termelt profitot ezek a vásárlók megkapják úgy, hogy a termék is náluk marad. Ez funkcionál kártalanításként és precedens büntetésként is, hogy multiék még egyszer ne húzzák csőbe a vásárlóikat. Hiszen a profit nem az övék lesz. :)

Számtalanszor megfogalmaztam, csak fel kéne fogni.

Mi a szart nem lehet azon érteni, hogy mindenki, aki vásárolt a 2020-as eMAG Black Friday-n és bebizonyosodott, hogy adott terméke(ke)t korábban nem létező, szándékosan hamisan magas eredeti árral tüntették fel neki az akció során, az lehetőséget kap a termék 14 napon (vagy akár garanciaidőn) túli visszaváltására és számára a kifizetett összeg teljes visszatérítésére?

Ez volt az egyik lehetőség, a visszavásárlási opció.

Mi a szart nem lehet azon érteni, hogy mindenki, aki vásárolt a 2020-as eMAG Black Friday-n és bebizonyosodott hogy adott terméke(ke)t korábban nem létező, szándékosan hamisan magas eredeti árral tüntették fel neki az akció során, az lehetőséget kap, a termék megtartása mellett kártérítési összeget visszautaltani az eMAG-gal, aminek a maximuma az eMAG adott terméke(ke)n realizált nyeresége.

Ez volt a másik lehetőség, a kártérítési opció.

"az lehetőséget kap, a termék megtartása mellett kártérítési összeget visszautaltani az eMAG-gal, aminek a maximuma az eMAG adott terméke(ke)n realizált nyeresége."

he?

"az lehetőséget kap a termék 14 napon (vagy akár garanciaidőn) túli visszaváltására és számára a kifizetett összeg teljes visszatérítésére"

képzavar

teljes kártérítés és visszavásárlási igénye irreális és teljesen alaptalan a követelésed

elég gáz a vásárlók értelmi szintjére alapozni ezt a fajta "bosszú hadjáratot"

de hát ez is téged minősít

teljes kártérítés és visszavásárlási igénye irreális és teljesen alaptalan a követelésed

Nem alaptalan, mivel ha az eMAG által odahazudott, csőbehúzó, hamis árkülönbség nincs ott, lehet, hogy meg se vette volna az illető azt a terméket. Amit jóvá kell tenni.

A "lehet, hogy..." nem egzakt jogi meghatározás. csaxólok... Te lehet, hogy az engedmény összegét nézed ilyen esetben, az online vásárlók meg nagy arányban az árösszehasonlító oldalakról indulva (volt rálátásom a témára, mielőtt kötekedni kezdenél, igen jelentős mennyiségű a boltba történő továbbkattintás) a kedvezőbb árat adó webshop-ot fogják választani. Attól függetlenül, hogy az adott ár fölé milyen másik szám van írva, mint eredeti/gyártó által javasolt/akármilyen kedvezmény nélküli ár.

En kb 2 eve vasaroltam emag black fridayen valamit, amit az emag 85 ezerrol akciozott le 40 ezerre (tehat szallitassal egyutt 40-et fizettem), mig minden mas boltban akcio nelkul kerult 65 ezerbe. Engem akkor most atvert az emag vagy nem? Ha atvert, akkor mennyit kellene nekem fizetnie? en nem erzem magam atverve egyebkent.

"aki nem nézett utána a trükkös eredeti áraknak, csak bedőlt nekik, azt jelenleg nem kártalanítja senki."

akkor mégegyszer ...

- vásárló nem nézi az eredeti árat, csak a hatóság (akit ugye szintén felülírsz...). tehát azt nézi mennyit fizet a kasszánál. leszarja hogy mennyi a kedvezmény.

- nincs számszerűsítve, hogy ki "dőlt" be az eredeti árnak.

- 3000 Ft kedvezmény az összes vásárlónak az elmúlt 1 évben. tehát az is kapni fog aki nem dőlt be.

- bíróságon nekimehet az emagnak akinek ez így nem felel meg.

látványosan szemet hunysz az "etikus magyar vállalkozások" felett, akik kicsiben ugyanezt megcsinálták. meg is baszták őket, ott mégse hőbörgsz habzó szájjal hogy kártalanítsák a vásárlókat.
mert ők kicsik. jajj azok a szegény etikus magyar vállalkozások...

- vásárló nem nézi az eredeti árat, csak a hatóság (akit ugye szintén felülírsz...). tehát azt nézi mennyit fizet a kasszánál. leszarja hogy mennyi a kedvezmény.

Azt nem tudjuk, hogy a vásárló nézi-e. Te nem nézed és megpróbálod általánosítani, bizonyíték nélkül, csakhogy az eMAG-ot jobb színben tüntesd fel.

- nincs számszerűsítve, hogy ki "dőlt" be az eredeti árnak.

Lehetne többféleképpen számszerűsíteni, ha a hatóság ezt akarná.

Például megnézni, hogy a hamis eredeti áron feltüntetett termékeket korábban nem hamis eredeti árral mennyien vették.

Például lehetne önbevallásos alapon visszavásárlási akciót hirdetni, aminek minden költségét az eMAG átvállalja. Na, ez lenne a valódi jóvátétel.

- 3000 Ft kedvezmény az összes vásárlónak az elmúlt 1 évben. tehát az is kapni fog aki nem dőlt be.

Csak akkor, ha 10000 Ft fölött vásárol. A végén tehát lesz mínusz 7000 Ft-ja. Undorító, hogy ezt a történtek után van pofád kedvezménynek nevezni.

- bíróságon nekimehet az emagnak akinek ez így nem felel meg.

Igen, aki szeret a Dávid vs Góliát helyzetekben Dávid lenni. A devizahiteles pereket is láttuk, micsoda sikereket™ hoztak.

látványosan szemet hunysz az "etikus magyar vállalkozások" felett, akik kicsiben ugyanezt megcsinálták

Látványosan szemet hunysz a nagyban, milliárdos nagyságrendben etikátlan, tisztességtelen, félrevezető üzletpolitikát folytató eMAG felett, miközben én többször elismertem, hogy tisztességtelen, amit a magyar üzletek csináltak kicsiben. [1]

Abban egyetértünk, hogy kártérítés mindenkinek kéne, hogy járjon, függetlenül attól, hogy magyar tulajdonú üzlet vagy multi baszta át, ezt pedig a csalással szerzett extraprofitból lehetne fedezni.

Már amennyiben tényleg árakkal való szándékos trükközés volt, és nem csak valami jogi fiszem-faszom tájékoztató hiánya az oldalon. Kettő nem ugyanaz.

meg is baszták őket, ott mégse hőbörgsz habzó szájjal hogy kártalanítsák a vásárlókat.

Pedig elmondtam, hogy őket is megilletné a jóvátétel. Az a probléma még mindig, hogy te néhány magyar üzlet nagyságrenddel kisebb trükközésével próbálod meg igazolni az eMAG trükközését, ami továbbra sem állja meg a helyét.

mert ők kicsik. jajj azok a szegény etikus magyar vállalkozások...

Vannak kicsi, etikus magyar vállalkozások. Akik szándékosan átverték a vásárlóikat az árak manipulálásával, azok nem ilyenek. Ugyanakkor, azokról az üzletekről, amiket először nekiálltál fogalmatlanul ócsárolni (PCX, iPon, Rufusz) továbbra sem sikerült bizonyítanod, hogy etikátlanok lennének.