Apple -> Samsung váltással fixálta az ügyfél a hónapok óta javítatlan iPhone notification bugot

Címkék

Miután az Apple hónapok alatt sem tudott megoldani egy általános iPhone-értesítési hibát, egy, magát ex-Apple-ösnek állító felhasználó megoldotta a problémát: vásárolt egy Samsung telefont.

Részletek itt.

Hozzászólások

This is true: iOS 14 has a persistent bug where it fails to show notifications. The issue affects different users in different ways — AppleInsider, for instance, may get lock screen displays but no sound alerts, while others get nothing.

It's also true that Apple has been notified of the problem but possibly isn't getting notifications either. The issue has persisted since the launch of iOS 14 and while there are conflicting reports of different solutions or workarounds, there hasn't been a fix.

trey @ gépház

Ez nem vmi Viber bug? Eleinte nekem működött, időben értesített. Aztán elkezdett órákat késni, aztán éppen ezért otthagytam a francba (telepítve van de nem használom). Aztán anyák napja után talán 2-3 nappal hirtelen jött vmi automata üzenet, hogy ne felejtsem, ma van anyák napja. :D

(8-as Android.)

Ez nem alkalmazás bug, magának a call appnak nem mutatja a nem fogadott hívását, ha nem oldom fel a lockscreent. Ja és Samsung :)

Az hogy a 3rd party appok, mint mail kliens, szimpla text editor és hasonlók kb. minden nagy android frissítésnél széhullanak vagy nem működnek már nem igazán újdonság. De most a 10-esnél még az se látszik, hogy egyáltalán meg fogják fixálni.

Amennyire szerettem az androidot, mostmár annyira kezdem utálni. Egy bloatware átláthatatlan szutyok lett ez is. Az újabb főverziók számomra semmi újat és hasznosat nem hoztak, cserébe nem egy dolog volt amit elvettek. Nekem az android a legjobb kb. a 4-es idején volt, talán az 5, azóta az én szememben nem előre fele ment a fejlesztés.

"Sose a gép a hülye."

Én nem panaszkodom. Ingyen van, és amire kell, arra használható. Pl. a fönti hiba néha bosszantó tud lenni, de legalább rászoktat, hogy ne bízzak meg túlságosan az értesítésekben.

Amikor az egyik frissítés után elmúlt a Termux a telefonról, az jobban zavart, de újratelepítés után minden rendbe jött, és nem lett adatvesztés belőle.

kíváncsi lennék az én készülékemen miért nem jelentkezik ez. bár biztosan azért mert fixálta a bugot azzal hogy vett egy samsungot. :D

Nembaj, a samsungot meg majd valami más miatt fogja utálni. Ilyen ez a biznisz.

mivel az "egységes" platformon ahány ember, annyiféleképpen jelentkezik vagy sem

Ugye nem érted, mi a probléma ezzel? Ha mindenkinek jelentkezne, azzal lehet kezdeni valamit. Ha random jön-megy a hiba az embereknél, az a legrosszabb. Pont nem ezt várnák tőle az emberek, ha már folyamatosan megy az "egy platform, egy kézből, annak minden előnyével együtt" marketing.

trey @ gépház

Értem én, de ez pont ugyanolyan worksforme mint neked az ubuntu frissítések. Valakinél el fog szállni és szar lesz, neked meg működik.

Szvsz mindkettőnél valami nem gyári 3rd party cucc lehet a probléma forrása, de a franc tudja. Ez a cikk is úgy ahogy van egy sima "fúúúú dögöljön meg az apple/android mert sokkal jobb az apple/android" jellegű vita amiből mindenki azt húzza alá ami éppen neki fekszik.

Jó, de nekem nincs bajom a worksforme érveléssel, ezzel nektek szokott bajotok lenni. Ha nekem egy iPhone-nal kapcsolatban azzal jössz, hogy worksforme, nekem az teljesen OK, csak szarrá röhögöm magam, amikor azzal jöttök, hogy az bármivel is jobb lenne minden másnál.

trey @ gépház

Az Android nem hiába kullog az iOS mögött a jogosultság rendszerben trey.. de ilyen szűklátókörü embereknek, mint te, lehet magyarázni.

Androidon kicsit könyebb szerver app-ot csinálni.. de gondolom neked ez is normális, hogy a zsebedben egy szerver fut, ami melegszik és kell 24 gb ram :D

Tőlem aztán azon röhögöd magad szarrá amin jólesik. Én is érvelhetnék azzal hogy anno az android 2.2-t futtató samsungomat falhoz basztam mert nem ébresztett és emiatt nem kezdtem meg a műszakomat és fegyelmire küldtek. Pontosan ugyanannyi hírértéke lenne mint a cikkben szereplő koma sztorijának csak épp a samu szar jönne ki belőle.

Én meg hozhatnám azt hogy a csodálatos samu céges telefonomon factory reset után full gyári sw-vel nulla 3rd party programmal elhal a mail kliens ha hosszabb levelet írok és hozzá akarok csatolni valamit pedig még 9-es droiddal kaptam, most 11 fut rajta de ugyanúgy eltaknyol néha.

A többi sallangot rakd hozzá, samu, tökéletes rendszer, váltás, cikk, évek óta nincs javítva, etc.

Idióták mindenhol vannak és általában hangosabbak a többinél. Hidd el pont ugyanannyi idióta van minden oldalon legyen az telefon/vga/proci/politikai meggyőződés/hitvallás/akármi.

De ez a hangos kisebbség, a maradék kilencvensok százalék pont leszarja hogy mi van ráírva amíg mint eszköz teljesíti a feladatát.

És ez mennyivel jobb mint a samu féle droid 9-10-11 óta ugyanúgy fos a gyári mail kliens dolognál?

Még mielőtt félreértés történne: Nem akarom védeni egyiket se, jelenleg qrva anyját az apple-nek a fenti thread miatt és pontosan ugyanúgy a qrva anyját a samunak is. Ellenben én a samuba belefutottam, az almásba nem, a cikk meg pont az ellenkezőjét hozza. Ettől még mindkét cég rohadjon meg hogy nem javítanak olyan hibát ami nem kevés usert érint.

Ellenben rohadt pipa lennék ha ennek a cikknek a hatására vennék samut mert egy elszálló mail kliens nekem speckó sokkal jobban fájna mint x darab meg nem jelenített noti.

Fordítsd meg: rohadt pipa lennél, ha azért váltanál Samsungról iPhone-ra, mert folyamat azt olvasnád mindenhol, hogy az a nirvána, majd, amikor kiadtál egy valag pénzt, kiderül, nem hogy nem jobb, hanem olyan alapvető hibái vannak ANNAK IS, ami napi szinten bassza fel az embert és a gyártó ANNAK ELLENÉRE SEM javítja, hogy nem hivatkozhat arra, hogy ezer gyártó ezer vasa és ezer OS telepítése, mert minden EGY KÉZBEN van.

trey @ gépház

Nyilván igen. De ez ugyanúgy igaz a samu esetére is, full factory reset, full gyári levelező kliens, nulla 3rd party szemét. Értem én hogy droidot google fejleszti, de samu meg úgy ad ki telót hogy rásimítja a saját kis drivereit, nyilván csiszol rajta, saját levelezőprogramját meg csak meg tudja már írni.

Aztán simán lehet hogy csak az én telefonomban van valami fizikai elbaszás, hibás memóriaterület, félresikerült akármilyen random komponens. De pontosan ugyanez benne lehet az apple féle anyázásba is, hiába fejlett a gyártástechnológia, benne van a pakliban hogy valami félremegy, átcsúszik az ellenőrzéseken és kész a gebasz. Ekkora volumenbe simán benne van.

it's an ex-employee from Apple's customer relations department

"Túl lila a háttérkép, szar az Ubuntu, <irigy ember disztribúciója>-ra váltok! (bújtatott reklám egy másik disztrónak, ami kevésbé sikeres)"

... ezert aztan elkezdtek esni az Apple reszvenyek, jelenleg mar eg a szekhaz es a hitelezok ostromoljak a ...

Hopp, megsem, az alma pont leszarja hogy egy ipari birkaval kevesebb. :-)

Minden helyett -is- lehet mást venni, mivel minden szar, mi ebben a hír egyébként?

Majd 1,5 év múlva megint blogolni fog, hogy nem kapott új főverziót de semmi gond megoldotta vett egy apple telefont. LOL

sudo mount -o ro /hup.hu

Kicsit off: ha Iphone-on böngészővel (Safari, Firefox) weben akarok Mikrotik felületen menedzselni, a login után nem nyit meg egy fület sem. Mit rontottam el?

Az az igazság hogy több weboldalt is hibásan nyit meg. Csoldálkozom a dolgon mert egyébként kellemes hardver.. (7Plus) Még mielőtt kövezés jönne: a nagyobbik lány levetett telefonja, gondoltam kipróbálom. Nekem addig amíg alkalmas triviálisnak gondolt igényeim kielégítésére tulajdonképp mindegy hogy mi húzza a zsebem :) mondjuk a marketingje alapján azért nem pont erre számítottam. Bár valószínűleg bennem van a hiba, ez is egy tanulási folyamat lesz.

Mostanában mehetett félre valami, mert én is szoktam ritkán használni hasonló szituban, és eddig ment. Most hogy írtad, megnéztem, és nálam sem jó. IOS 14.5.1, RouterOS 6.48.1.

Egyébként a Webfig hajlamos bárhol, bármilyen böngészővel előadni ezt, csak nem ennyire konzekvensen mint most IOS-on. Általában refresh, majd relogni, és megoldódik mindenhol (egy időre). Itt ez nem megy, pontosabban ha nyomsz egy refresh-t, majd loginolsz újra, akkor az adott menüt fogja mutatni (amit addig nem töltött be), és használni is lehet, de a következő tab-ra, vagy menüre váltáskor megint eltörik. Szóval végül is vészhelyzetben össze lehet szívni, ha át kell állítani valami, de nyilván hosszú távon ez így használhatatlan kategória. Sejtésem szerint valamilyen js-es heartbeat okosság lehet a háttérben, ami gondolom a safe mode-hoz kell.

Amin viszont meglepődtem, mert eddig nem is tudtam róla:van gyári app (by Mikrotik): https://apps.apple.com/us/app/mikrotik/id1323064830#?platform=iphone 

Kipróbáltam, első ránézésére teljesen rendben van. Ennek most nagyon örülök, szóval minden apple fikázó topicban van valami jó :D

Jók az ilyen váltások. Innen majd megtapasztalhatja azokat a hibákat amik meg a Samsung-ban vannak.
Hibák nélküli rendszert több mint valószínű nem fog találni.

Jaj bocsánat, mindig elfelejtem hogy hülyék, félhülyék és unatkozó trollok ne válaszoljanak. A többieknek: sajnos van az a szitu hogy egy padláson vagy egy kémény tövében be kell engedjek egy eszközt. Tudom hogy a winbox kényelmesebb de nekem pont nem. A problémámhoz: gyári telepítés, semmi beállításhoz nem nyúltam és androidon sose volt gondom. A fura az hogy a Firefoxon is ugyanaz a probléma jelentkezik ebből gondolom hogy az ios beállításai között lehet valami, talán biztonsági okok vagy nem tudom. Tehát ios-t ismerők, építő, iránymutató válaszait várom.

Konzekvens ember: szar helyett vett egy fost.

:)