A Samsung mögé szorult az USA-ban az Apple az éves okostelefon ügyfélelégedettségi indexen

Screenshot from 2021-05-18 14-35-05

Az Apple az elmúlt években rendszeresen kiválóan szerepelt az American Consumer Satisfaction Index-en. Idén azonban a Samsung az Apple elé ugorva végzett az első helyen. Készüléktípusokra lebontva, az első hat helyen csak Samsung készülék áll.

Részletek itt.

Hozzászólások

Talán még érdekesebb, hogy az első 24 helyen vagy Apple, vagy Samsung készülék van. Motorola, Google, Xiaomi, Huawei, OnePlus vagy Nokia nincs is az első 25 modell közt.

Nagy Péter

Szvsz. atlag usert az erdekli, hogy hasznalhato legyen + legyen a markanak jelenlete.

A Samsung es az Apple az aki normalis utemben tud updatetket kiadni a telefonokra. A security updatekrol meg ne is beszeljunk, mondjuk ez az atlag usert nem igazan erdekli...

Hianyzik a jelenlet. Hiaba gyartom en a vilag legjobb porszivojat, ha nem ismernek, nincs sok megrendelesem. Vajon hany OnePlus van az USA-ban?

Volt 3T-m ... fapados volt. Atlag usernek az szamit, hogy tudjon videot editalni meg gif-et csinalni, ezeket alapbol nem tudta a 3T. Ez nyilvan akkor derult ki amikor lepasszoltam az asszonynak xD

A DeX-et is soknak tetszik, aztan sose hasznaljak. Samsung jobban el tudja adni a sz**at, na.

> Atlag usernek az szamit, hogy tudjon videot editalni meg gif-et csinalni

Ezek szerint ismerettségi körömben senki nem átlag user. Én speciel nagyon ideges lennék, ha gyárilag letilthatatlan / letörölhetetlen módon fent lenne egy semmi másra nem jó, animGIF-készítő app.(Azt speciel nem tudom, hogy a jelenlegi telefonom gyárilag feltelepített képnézője tud-e ilyet.)

A készülékek életkora is érdekes. A listán egyértelműen látszik a támogatás és elégedettség összefüggése. A listában lévő összes samsung készülék 3 évnél fiatalabb modell. Egyedül a J7-nél nem vagyok biztos benne, mert több évben kiadták azonos néven, de sanszos, hogy nem a legrégebbi van a listában, hanem a 2018-as. (Ezek alapján jövőre már nem lesz a listán pl a Galaxy S9.) Az is érdekes, hogy a samsung listája a termékpalettájuknak csak egy nagyon kicsi szelete, gyakorlatilag a 10-es és 20-as csúcs szériák variációi, meg pár kakukktojás.

Ugyanakkor iPhone-ból viszont még a 2016-os 7-es széria is felfért a listára (még támogatott ugye), illetve onnantól kezdve -ha jól látom- az összes iPhone modell a listán van. Nem csodálkoznék, hogyha pár sorral hosszabb lenne a lista, akkor ráfért volna még a -még szintén támogatott- iPhone 6s is. 

samsungot pont a nem-tamogatottsaga miatt sosem vennek. Nalunk egy telefon 5+ evig van szolgalatban, a samsung meg mar egy ev alatt kepes elfelejteni hogy kiadott egy modellt. :D

Ebbol a szempontbol inkabb vennek egy iphone-t mint egy samsungot. Mondjuk iphone-t is csak akkor vennek, ha valaki a gyerekem fejehez szoritana egy fegyvert, mertha az enyemhez akkor mosolygova kernem hogy huzza meg inkabb a ravaszt :D

Nem feltétlenül érdekes ez, ez a két gyártó hitette el magáról a konzumer piacon, hogy ők prémium okostelefon gyártók. Ha veszel egy Motorola, vagy Xiaomi telót és simán csak végzi a dolgát, nem fogod nyomni neki az 5*-ot a felmérésen, mert ami működik, azt nem veszed észre, a pár nem működő apróság viszont piszkálni fogja a csőrödet.

Aki a "prémium" telefont veszi "prémium" áron, az megkapja azt az extrát, amire vágyott. Számára az alap szükségleteken felüli elvárásait is teljesíti a telefon, kap vele egy státusszimbólumot is. Amíg nem rondít bele valami súlyos funkcionalitásbeli hiba a képletbe, maximálisan elégedett lesz vele.

Az is érdekes, hogy ebből a hírből kB idén volt először, h nem az Apple az első.. Tiszta politika ez az oldal.. :)

based on interviews with 21,189 U.S. consumers

Ebből mennyi lehet az Apple felhasználó? Kb annak a 2%-a 100 ember körül lehet, annyira nem vonnék le messzemenő következtetéseket.

Lassan kémeszköznek fog bizonyulni a samsung is :D