"Elérhetetlenné vált a Hundub" - "Végrehajtást indított az adóhatóság a Facebook klónja, a Hundub ellen, az oldal is elérhetetlen"

Hozzászólások

nem hiszem, hogy bárkinek is különösebben hiányozna..

még most sem megy, lehet ennyi volt? :)

Ledoszolták :)

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Pont olyan ívet járt be, mint N+1 linuxos oldal, ami a HUP-pal egy időben mellette, vagy vele szemben indult az idők során.

trey @ gépház

Szerintem meg az önmagában már ciki, hogy egy nívósabb oldal mint a hvg egyáltalán szót fecsérel egy hundub nevű izére :)

-42-

hát azért egy hvg és egy hundub között van némi különbség. Akkor is évtizedek óta egy meghatározó weboldal a magyar neten, a nyomtatott formája meg majdnem közelező mindenhol, ahol előfizetnek/berendelnek napi sajtót döntéshozóknak. Lehet nem szeretni, de ettől még így van. 

-42-

Pont mostanában keresek egy új hírportált. Alapvetően jobboldali beállítottságút, semmi nyáladzás a *más emebereken, meg elfogadáson, meg ilyesmi. Viszont nem is az a konkrét primitív fikázós, durván ferdítős alja propaganda oldal szerű valami. Az se baj, ha fizetős, vagy csak írott megjelenésű, de nyilván online kényelmesebb. Alapvetően a külpolitika, gazdaság, tudomány, némi belpolitika érdekel. Bulvár, túl sok belpolitika nem. Tudsz ajánlani párat? Nem kell hozzá vélemény, abból úgy is csak flame lenne, elég néhány cím, és válogatok köztük. 

na ezt se a bal se a jobb oldalon nem talalod meg. :D

Marmint az igenyeidet. A gond az hogy olyan mertekben polarizalta tettek az elbaszott politikusok a kozbeszedet/mediat hogy lehetetlen olyan akarmilyen beallitottsagu hiroldalt talalni, amibol nem bofog fel a hig tragya. 

Rohoghetnek itt, meg kopkodhetnek a jobbosok meg a balosok mindenfele izlesuk szerint es hatradolhetnek, hogy most aztan kurvara megmondtak es kemenyfaszunak erezhetik magukat, de akkor is kis szanalmas agymosott babok lesznek, akiket beszippantott az oldaluk propagandaja. :D

Talan annyit meg erdemes hozzatenni, hogy a hvg jo VOLT, meg ezen szepseges kopokodos idok elott. Ahogy az MN is egy jo lap volt valaha (99-2000 tajekan mindegyik ki volt keszitve a tarsalgoban es midnegyiket elvezettel lehetett olvasni). Aztan jott a majd 20 eves gyurcsany-orban elbaszott korszak. 

Az MN honlapján éveken át volt látható egy animált gif, amin Gurcsány áttűnt Sztálinba és vissza. Na és ott volt a Mancs címlapján Orbán Disznósajt Viktor orra alatt  szögesdrótból font hitlerbajusz.  A HVG-n most megy egy rendkívül színvonalas (fizetős) oknyomozó  cikksorozat a Borkai kúrásáról. Ilyen a választék. Vannak persze komolyabb elemző portálok, de azok dögunalmasak, mert már minden száz és százszorosan ki van elemezve.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

 Alapvetően jobboldali beállítottságút...konkrét primitív fikázós, durván ferdítős alja propaganda oldal szerű valam

Ilyenre nincs igény a jobboldalon.
Nincs Partizán, vagy éppen Mérce, VálaszOnline szintű jobboldali orgánum. 

"igény az volna rá" - ismerős? :).

Az, hogy valamire van igény és az, hogy az rentábilisan fenntartható&/kielégíthető, van-e rá vállalkozó aki megvalósítja a célt stb. egyáltalán nem magától értetődő.

Tegyük azt hozzá, hogy a média és ezen belül az írott sajtó is politikai eszköz, talán kis túlzással fegyvernek nevezhető lett. A fent említett oldalak is elsősorban adott politikai közösségeket szolgálnak ki, nem céljuk az objektív tájékoztatás. Partizán régóta létezik, de most nőtt nagyot hirtelen (került mögé $). A mérce is viszonylag újkeletű médium; kellő számú elégedetlen kitermelt&finanszíroz(?) 10+ év alatt egy ilyen lapot(is)

Az sem elhanyagolható szempont, hogy az adott terület: újságírás, kommunikáció képzési területei -is- erős balos hangsúllyal rendelkeznek itthon.

********

Van igény feddhetetlen politikusra? :) Miért nincs?

********

Most botlottam bele kb 2 perce, ez alapján még nem látom, hogy pontosan milyen de talán egy jó kezdemény lehet. Van az alján egy támogatást említő kép, ha ettől még nem lesz szükségszerűen szócső..

https://orszagut.com/

Nem neked szólt személyesen. Azt sem tartom kizártnak, hogy leszarod a politika témát és csak a flame kedvéért szólsz hozzá az ilyen szálakhoz. Viszont elég sok politikai agitátor hupu keresi és nem találja ezt a típusú hírportált az itt olvasható hozzászólások alapján. Pedig nem túl nehéz rátalálni például a Mandinerre. 

Nem állitottam, hogy egyetlen egyszer sem történhetett ilyen, de az általuk feldolgozott témák átlagos kiterjedtségében és mélységében nincs hozzájuk mérhető a Fidesz-közeli média birodalomban.
Ez hatványozottan érvényes a Partizánra.

Ugyanugy, ahogy az ellenzéki trash médiában sem emlékszem ilyen vagy éppen ilyen sötétségre.

ilyen vagy éppen ilyen sötétségre

  • családi viszonyaikkal szerintem sokakat piszkálnak, akármelyik vezető politikust / véleményvezért nézed meg, az újságírók első dolga a személyes terük szétcincálása.
  • Dobrev elvtársnő tény és való, hogy covid közepén indult kampány körútra, nem tudom mi az amit nem lehetett bármely online platformon megtárgyalni...
  • az általuk feldolgozott témák átlagos kiterjedtségében és mélységében
    • mivel fő témájuk a jelenlegi döntéshozók tevékenysége és annak elemzése, azok hibáinak közreadása, ugyanennek az éremnek a másik oldalát (a tevékenyésg és annak elemzése, azok pozitív következményeinek közreadása) és csak azt megvilágító médiaként keresed akkor máris megérkezel a propaganda-ként minősített kormány szócsövekhez + közmédiához :). Mindenesetre ha az egyik oldal terjengősen mindenben csak a negatívumokat írja meg, máshol pedig ugyanennek a reciproka: terjengős nyáladzás folyik a témában: egyik sem állít elő önnmagában értékes tartalmat. Hozzáteszem értékes részei vannak az előállított tartalmaknak, csak azok önállóan magukban nem adnak képet (vagy legalábbis rendkívül torzat adnak, a valósághoz kevés közük van)

Szerintem ilyen minőségű és alapos oknyomozást nem találsz a kormánymédiában. https://www.youtube.com/watch?v=yY6AQnx1V2U

vagy ilyeneket: https://www.direkt36.hu

vagy ilyet, mint ez a sorozat: https://index.hu/belfold/2015/03/23/kiss_szilard_alvilag_prostitualtak_…

avagy ahogy Orwell írta: " Az újságírás lényege azt megírni, amit nem akar valaki nyomtatásban látni. Minden más csupán propaganda."

Mint ahogy pl. ilyet sem találsz a 444-nél, vagy a Telexnél:

https://hvg.hu/itthon/20200311_Nem_tudja_az_Origo_foszerkesztoje_ki_irt…

vagy ilyet:

https://magyarnarancs.hu/feketelyuk/nem-tette-kozze-az-origo-cseh-katal…

Mert az ilyen "nem tudjuk ki írta a cikket" vagy a "ezek nem is mi vagyunk" típusú mocsokság már úgy elég erősen túlmutat azon a szimpla dolgon, hogy valaki csak úgy nem ír igazat...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

átlagos kiterjedtségében és mélységében

innentől szubjektív és nehezen lekövethető. az én szubjektív véleményem amúgy korrektség sorrendjében vs , [..] , partizán (csak a legutóbbi vitasorozat, az interjúztató sokat fejlődött(bár még továbbra is van hova :) ), ez látszik, más elmúlt hónapokban megjelent videóik viszont pont az általad említett "primitív fikázós, durván ferdítős alja propaganda" kategóriába esnek nálam, így az egész orgánumot egyben nem tudom korrektnek mondani), mérce (itt meg teljesen véletlenszerű, hogy az a szokásos véleményeket tényként tálaló badarságokkal vagy épp valami normálisabb elemzésre hasonlító cikkel találkozik az ember. ) disclaimer: nem néztem&olvastam végig az összes orgánum összes tartalmát :)

Ez a probléma mindannyiunknál fennáll, aki nem akar önként balliberális infobuborékba kerülni. De csak és kizárólag a belföldi és külföldi média folyamatos, megfelelően vegyített követésével fogod magadnak "kikavarni" a valóshoz közelítő tájékoztatást. Bizonyos fajsúlytalan bulvárok alapból kihagyandók. - Napról-napra időigényes és kemény munka, - keresni a sorok köztött is, - a dolgok valódi állását. A tisztelettel kezelhető, többé-kevésbé elfogulatlan, magasabb műveltséggel rendelkező, általad a kívánt témához kiválasztott influenszerek sokat segíthetnek ebben. Nyilvánvalóan, ha valamilyen információ kétséges akkor a végletekig utána kell olvasni minden lehetséges fórumon. Használni kell a materializmus, a tőke működésére vonatkozó (marxi is,) közgazdasági ismereteket, az sem baj, ha az emberi társadalmak (szociológia,) működésének szabályaival is tisztában vagy. És persze a "nagybetűs emberi" gyarlóságokkal (azok pszichológiájával,) is...

(Nem véletlenül van annyi félretájékozott balfék a világban.)

Lehet (mondom lehet) fel kellene ismerni, hogy az amit akartok egy nem létező kategória. Érdekes meló lehet megtalálni a sorok között azt amit igaznak vélsz, főleg azzal a kijelentéssel, hogy vannak "magasabb műveltségű influenszerek" (jelentsen ez bármit) és azok szavát (látszólag elfogadod, legalábbis kiválasztás után)

Az emberi társadalom nem létezhet elfogadott véleményformálók nélkül. Az írók, filmesek, művészek, kutatók tudósok, stb, nélkül, amelyek adekvátan dolgozzák fel a világ problémáit, az emberi világ nem is létezne. A pokol ott kezdődik, amikor eltűnnek, mert senki nem keresi őket és velük együtt az igazságot. (Lehet rossz szót használtam, de nem Gulyás Marcikra gondoltam a "véleményformáló"-k alatt, - bár kétségtelen érdekes lenne minden hasonló esetet egyenként feldolgozni, megvizsgálni a "mozgatókat" és a világ tudomására hozni.)

Pont az a lényeges felfogás a két iskola közt, hogy az egyik engedi a kakofóniát (aminek része a szabad sajtó) amit te épp arra kárhoztatsz nincs benne olyan szereplő amely szavára szinte feltételek nélkül kellene adni. Ez az irányzat nem tagadja és lehetővé teszi a gondolkodók és iránymutatók létezését véleményvizsgálat nélkül*, de egyetlen ilyet sem választanak ki eternálisan igaznak.

Ezzel szemben az az iskola (általában véve) amit te szeretnél (látszólag) leosztott szerepekkel játszik, megvannak a kinevezett megmondóemberek és azokat illik követni.

Ahogy látod, manapság egyik sem igaz hanem összekeveredtek és a (*) megjelölt esetben túl van tolva azzal, hogy elfojtják a nem mainstream gondolkodást a káros hatására való tekintettel. Ez káros, de arra pl. még nem találtak ki hogy az általános felfogóképesség és a internet,youtube jellegű szolgáltatások kombinációja lehetővé teszi a káros manipulációt (nem azzal van baj hogy elmondja, hanem a céllal amiért teszi). Igen zavaró hogy ez túl van tolva (szerintem tudatosan bizonyos szereplők részéről, metoo, blm, etc) és az ezzel párosuló "cancel culture" még jobban zavaró. De ettől még nem lesz jobb az a módszer, hogy valakiket kiteszünk vezérünőknek és követjük őket(szerintem).

Meghallgat, feldolgoz, kijavít ha valaki baromságot kezd beszélni.   

(Hát igen, sosem tagadtam "jobbos" voltomat. :) ) - Ajánlok egy nagyon jó könyvet, sokat segíthet a "szemfelnyitásban", a média hírei közötti eligazodásban. (Ha meghatározó, jelen világunkról informatív, néha egyes olvasóknál "sorsfordító" könyv létezik egyáltalán, akkor ez számomra az egyik!)

Douglas Murray: A tömegek tébolya

Hát igen, sosem tagadtam "jobbos" voltomat. :)

És miből gondolod, hogy nem egy szélsőjobbos véleménybuborékban élsz, ahol erősen ideológiai alapokon szelektálod a forrásaidat?

Douglas Murray: A tömegek tébolya

Ó, pont most volt egy jó kutatás arról, hogy az emberek mennyire félremérik magukat a hírfogyasztásnál és bedőlnek az álhíreknek, főleg azok, akik úgy gondolják, hogy nagyon átlátnak a szitán és tudnak a sorok között olvasni, szóval azt is olvasd el. Szóval attól, hogy az ember elolvas valamit és lesz egy "Aha!" élménye, még nem biztos, hogy jobban átlát a szitán, hanem tudatosan még erősebben szűr.

Végül is a tények, tények. - Nehéz lenne mindet a helyszínen bizonyítani. - Erre szolgálnak az irodalomjegyzékek és az internet-keresők. Azért kellő figyelemmel, időrászánással az információk körbeérnek és igazolják vagy cáfolják azokat. (Hogy valaki mit higgyen el, arra ott van egyébként az élettapasztalata, és az életben "pár" előzőleg olvasott oldal.) 

Végül is a tények, tények.

Ó, ha ez ennyire egyszerű lenne... :D

Azért kellő figyelemmel, időrászánással az információk körbeérnek és igazolják vagy cáfolják azokat.

Na, tegyük fel, ha én is pont így gondolom és így teszem, de szögesen ellentétes véleményünk alakul ki egy témában, akkor kinek lesz igaza? Lesz-e bárkinek igaza egyáltalán?

Nem hiszek az etikai relativizmusban. Az emberi élet tényeinek értékelése, értékének mérése általánosan elfogadható, nagymértékben különböző emberi közösségekben fennálló, szabályozó emberi elvek mentén, a jövőnk figyelembevételével is elvégezhető.

Nem hiszek az etikai relativizmusban. Az emberi élet tényeinek értékelése, értékének mérése általánosan elfogadható, nagymértékben különböző emberi közösségekben fennálló, szabályozó emberi elvek mentén, a jövőnk figyelembevételével is elvégezhető.

Ezzel szintén semmit mondtál hosszan.

az "emberi értékeket" csoportok határozzák meg és ráteszik az "általános" plecsnit, majd elnyomják a többit. Így tesznek a keresztények, a kommunisták, a JustinBieber rajongók. :D

Aki meg hisz ezekben a csoportok által meghatározott "egyetemes általános emberi érétkekben" az csak a csoporthoz tartozónak mondhatja magát és nem mindentudónak. Bár kétség kívül a csoporttagok mindig hisznek a maguk felsőbbrendű elidegeníthetetlen igazságában. Néha felkerekednek hogy kiírtsák a másik csoportot az azok "felsőbbrendű elidegeníthetetlen igazsága" miatt. :D

Ja és ezeket hívom én a vezetőik/influencereik által vezetett agymosott birkáknak. :D  

Röviden.., nem hiszek abban, hogy mindenkinek lehet az általános emberi értékek vonatkozásában saját egyéni igazsága.

Hát pedig mégis van egy "mi" és "ti" alapú értékítéleted a tévelygő "ti" csoportról, ahol általános emberi értékek vonatkozásában a saját egyéni igazságodat propagálod, amit vélhetően valamilyen influencer adott valamikor.

"Ez a probléma mindannyiunknál fennáll, aki nem akar önként balliberális infobuborékba kerülni. "

Magyarországon még akkor sem tudnál balliberális infobuborékba kerülni, ha nagyon szeretnél. Kimész az utcára, és az első kormányzati reklámplakát kitép belőle, és ad egy pofont. Vagy hol láttál te más országban olyat, hogy a kormány agitprop osztálya felhív téged otthon telefonon, hogy elmondják, milyen gazemberek ezek a baloldali ellenzékiek?

Buborék, aha...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

De.., sokakat lök abba az irányba az eltúlzott mértékű kormánypropaganda. (Nekem is van sok "balos" barátom, akik 10 évvel ezelőtt még "jobbosok" voltak. Már csak a "juszt is" elven, mert logikus okokkal, - a végletekig szubjektíveken kívül, - nem tudnak szolgálni.)

Nekem is van sok "balos" barátom, akik 10 évvel ezelőtt még "jobbosok" voltak.

Arra gondoltál már, hogy ők maradtak ott, ahol 10 éve is voltak, csak te mentél el szélsőjobb irányba? Ahonnan nézve, logikusan, ugye egyre többen lesznek neked baloldalt.

Azt a "szélsőjobb"-ot betehetted volna idézőjelek közé, - mert én sem véletlenül használtam a "balos-jobbos" megnevezéseknél... :) Egyébként nem, bár az enyém is csak egy vélemény róluk, - (ahogyan másoké is rólam..,) - mert az elmúlt 10 évből tényleg elhittek minden "kabátlopást". - Mert magyar átlagfelfogás szerint az ilyen propagandaerővel nyomott "igazság" csak "hazugság" lehet. (Az "átkosban" sem hittek mást, az akkor fennállóról. Egyébként meg az emberi megismerésnek, a folyamatos tanulásnak elvileg a helyes "iránytartást" kellene biztosítania, bizonyos indokolt esetekben ez az irányváltás is lehet.)

Egyébként meg az emberi megismerésnek, a folyamatos tanulásnak elvileg a helyes "iránytartást" kellene biztosítania, bizonyos indokolt esetekben ez az irányváltás is lehet.

És mi van, ha ők indokolt esetnek gondolták az irányváltást, te meg mentél tovább abban az irányban, amit az ideológiai véleménybuborékod kikövezett neked? Miért gondolod, hogy a sztoriban te vagy sziklára épített világítótorony és ők a sodródó hajók?

Mert én szerencsésen eddig valóban majd mindentől független életet élhettem, - a személyiségfejlődésem közege nem nagyon különbözött az elmúlt 40 évben, mert sokat jelent nekem a világunk megértése, az "igazság" keresése, s mert egész életemben jó tanáraim voltak, a mai napig választhatok újabbakat. Közöttük közületek is. :)

Ebben lehet igazad. De hát az emberek életükben szabadon választhatnak eszmét, tanárt maguknak. - Nem szeretnék csak "magammal" találkozni a világban, a barátaimat is őrzöm akkor is, ha holnaptól ismét másként gondolkodnak. (De az embernek tudnia illik..., a valódi jó, hosszú időre a stabilitásról szóló, a másokért, gyerekekért is felelősséget vállaló döntéseket nem lehet félvállról kezelni.)

A jobbos gondolkodás nem a pártpolitikát célozza, de természetesen abban is keresi az értékcentrikus megfelelőt. (Hibátlan meg véletlenül sincs a politika hatalom megszerzését fontosnak kitűző honfitársaink között, csak emberek a gyarlóságaikkal és valamilyen, adott esetben akár több irányú érdekrendszer felé elkötelezettek.)

Ebben lehet igazad. De hát az emberek életükben szabadon választhatnak eszmét, tanárt maguknak. - Nem szeretnék csak "magammal" találkozni a világban, a barátaimat is őrzöm akkor is, ha holnaptól ismét másként gondolkodnak. (De az embernek tudnia illik..., a valódi jó, hosszú időre a stabilitásról szóló, a másokért, gyerekekért is felelősséget vállaló döntéseket nem lehet félvállról kezelni.)

Ezzel is hosszan mondtál semmit.

A jobbos gondolkodás nem a pártpolitikát célozza, de természetesen abban is keresi az értékcentrikus megfelelőt. (Hibátlan meg véletlenül sincs a politika hatalom megszerzését fontosnak kitűző honfitársaink között, csak emberek a gyarlóságaikkal és valamilyen, adott esetben akár több irányú érdekrendszer felé elkötelezettek.)

Ugyanezt ki lehet mondani bármilyen gondolkodásról és igaz marad, szintén hosszan írtál semmit.

Ha valaki röviden fogalmaz, azzal még nem kerül távolabb a "semmitmondástól". - (Legtöbb konfliktus sajnos szöveg-félre-értelmezésekből van, vagy abból, hogy a nekünk nem tetszőre, egyszerűen becsukjuk szemünk és fülünk.) Egyébként a mai világban a démmonizálás jelensége pontosan a türelmetlen hozzáállással is magyarázható. (Könnyebb démmonizálni, mint egy szöveget helyesen értelmezni.)

nem az a baj, hogy irritaloan tudalakosan fogalmazol ezzel probalva magaddal elhitetni mennyire muvelt es okos vagy, hanem hogy tenyleg el is hiszed. :D

ismerek en is ilyen entellektuel pozoroket, akik olyan kormondatokban fogalmaznak es olyan szavakat hasznalnak, hogy ember legyen a talpan aki barmit kihamoz belole. :D

Mar leirtak elottem: nagyon keveset mondasz azzal a kurva sok szoval es hat a megfogalmazas is nevetesre ingerel. Eemlekszem amikor az egyik MDF-es politikus a taxis blokad idejen ilyet talalt mondani: "itt van az eb elhantolva kerem alasan". Te ugyanez a tipus vagy. :D

Itt van a kutya elasva 'zdmeg! :D

nem az embert tamadtam hanem a stilusat!

Lehet egyszeruen fogalmazni es okossagokat mondani ilyen habositott barokk megfogalmazasok nelkul is. Az hogy en leirtam hogy ismerek par ilyen pozort vsak azt jelenti hogy szamomra o is ebbe a csoportba kerult az irasai alapjan.

Ot magat nem minositettem. Lehet okos, jorvalo gyerek, meg minden. De azt az oldalat nem tudta itt megmutatni, csak azt a masikat. 

Lehet hogy ez neked szemelyeskedes, nekem csak kritikai eszrevetel. De nehogy mar ne mondhassam el a velemenyem, mert jajj kisirja a szemet? ha az en (egy tok ismeretlen bunkoparaszt szemelyeskedo allat) velemenye miatt kisirja a szemet is, akkor ott valami nagyonnagy baj van. :D

De koszi hogy vedelmedbe vetted. O maga biztos nem tudna ezt megtenni...ja varj... :D

Nekem van egy barátom, aki olyan polgári családból származik, amilyenről a mostani "pógárok" csak nedves álmaikban álmodoznak. Róla nem lehet elmondani, hogy különösebben "balos" lenne és "liberális" vonásokat sem nagyon lehet nála felfedezni. Igazi konzerv keresztény 25 generációra felmenőleg.

Még a vírus előtti utolsó összeröffenésen kb. a 2-3. sör után kezdte el rettenetesen szidni a mostani kormányt. Konkrétan kb. ugyanolyan szarul érezte akkor magát, mint pl. én.

Nem lökték őt sehová, nem ő változott meg, mögüle álltak ki.

Egy orszag vezetese szempontjabol soha nem az ellenzek alkalmatlansaga a kerdes, hanem a kormanye. Akkor lenne szep tiszta a kep, ha az ellenzek szepen kivonult volna a parlamentből és hatter kormanyt csinalt volna, igy a kormany propagandistaiinak most nem lenne kire mutogatniuk. De ebben az orszagban sokan meg akkor sem latjak hogy mennyire szar a helyzet, amikor az orruk elott, a sajat zsebukre megy a kifosztasi party.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

miutan lehetoseguk sincs ra

Nézz bele az országgyűlési tudósításokba: ahol kérdezni lehet, ott hosszú semmitmondó monológokat lehet meghallgatni attól akinek elvileg kérdést kéne feltennie. Az aki legalább a műfaji keretekre próbál adni beszúr egy eldöntendő kérdést (de érdemi kifejtendő kérdést így sem fogalmaz meg).

Lehetőségük lenne. De inkább csak b.ák mindenkinek az idejét. Normális kérdéseket feltéve lehetne nevetségessé tenni a másik felet ha nem válaszolna érdemben. (igen ilyenre is akadt a múltban példa) De igény a krumplis zsákra meg diktátorázsra van, ennyi a felvevő piac(=kedves "polgár"társak) ...

Azért ha nem kell megerőltetnie magát egy adott illetőnek akkor nem is fogja. Kifejezetten segt a szavazetszerzésben ha valaki bunkó agresszív barom módján nyílvánul meg, mert az iqharcos annyival azonosul, hogy hűdejól beolvastak nahát.. 

Nezd meg a kulonfele bizottsagok "munkajat" ,ahol ha a kormanynak kinos kerdesek merulnenek fel, hogyan szabotalja el a kormanyoldal az erdemi munkat mindenfele mondvacsinalt, csak nyilt tavolmaradassal tuntetve. Mirol is beszelsz *kkor? Kerdest nem lehet feltenni semmilyen temaban,hogy ne nyiltszini, primitiv gyurcsanyozas lenne a valasz ra.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Mondj egy konkrét bizottságot és értékelhetjük a tevékenységüket :). Szerencsére ezeknek az összetétele általában tök vegyes.. segítség:

https://www.parlament.hu/bizottsagok-honlapjai

*

Amúgy én az országgyűlési felszólalásokról beszéltem. Azokhoz esetleg megjegyzés? (aztán mehetünk tovább a felvetéseddel is..)

normális körülmények között nem "a ellenzék" meg "a kormány" között kell "nem választani".. mivel jelen felállásban van

"lehetséges", de ezért írtam inkább aspiráns kormányt meg van a jelenlegi. 

Egy orszag vezetese szempontjabol soha nem az ellenzek alkalmatlansaga a kerdes, hanem a kormanye.

Azt akit lehetséges hogy becserélsz meg majd egy ciklus elteltével kezded egyáltalán felmérni hogy kicsoda-micsoda?

Érdekes gondolat: a buszvezető szerepét akárkire rábízod aki arra téved, lényeg hogy azt aki a megállóba beállt vele lecseréld? :D hmm.

"Érdekes gondolat: a buszvezető szerepét akárkire rábízod aki arra téved, lényeg hogy azt aki a megállóba beállt vele lecseréld? :D hmm."

- a buszt szetlopo soforre semmiesetre sem biznek semmit, akkor inkabb legyen ket sofor, akik egymas munkajat is ellenorzik az utasok bevonasaval.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Érdekes gondolat: a buszvezető szerepét akárkire rábízod aki arra téved, lényeg hogy azt aki a megállóba beállt vele lecseréld? :D hmm.

Mivel az előző buszvezető is így került oda, ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy kire cseréled le, a politikusi pálya _semmilyen_ végzettséget nem követel meg.

Akkor lenne szep tiszta a kep, ha az ellenzek szepen kivonult volna a parlamentből

Volt már példa, hogy érdemi változást értek el valahol ilyen akciókkal? Nem költői kérdés, ilyen részletességgel nem követem a világpolitikát. 

hatter kormanyt csinalt volna

Ez hogy nézne ki a gyakorlatban? Háttérkormányt úgy lehet építeni, ha közben van valami a kezedben. 

a kormany propagandistaiinak most nem lenne kire mutogatniuk

Ugye ezt te sem gondolod komolyan? Nagyon találékonyak a srácok. :)

Pl vilagossa valna mindenki szamara, hogy a kormany intezkedeseiert kizarolag a kormany a felelos, es nyilvanvalova valik hogy nem demokratikus a kormanyzas. Hatterkormanykent megmutathatnak azalternativakat, mennyien ertenek egyet veluk, stbstb. A sracok annyira talalekonyak, hogy a soros/gyurcsany/migrans-tengelytol nem tudnak elmozdulni evek ota.:)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

vilagossa valna mindenki szamara, hogy a kormany intezkedeseiert kizarolag a kormany a felelos

Akinek ez most nem világos, attól reális elvárás az, hogy ettől megértse?

nyilvanvalova valik hogy nem demokratikus a kormanyzas

Ha én fidesz lennék, azonnal lecsapnám a labdát azzal, hogy azért nem demokratikus, mert a tisztelt ellenzék be sem jár dolgozni, csak felveszi a fizetését. De nekem ez az egész így megfoghatatlan, ezért kérdeztem, hogy van-e már jó példa arra, hogy ez a módszer bevált valahol.

Hatterkormanykent megmutathatnak azalternativakat, mennyien ertenek egyet veluk, stbstb.

Ezt megint csak nem értem. Mi az, amit most nem tehetnek meg, de a parlamentbe nem bejárva megtehetnének?

A sracok annyira talalekonyak, hogy a soros/gyurcsany/migrans-tengelytol nem tudnak elmozdulni evek ota.:)

És, működik? :D

Nem lehet mindenkit meggyozni es nem is kell (lasd plfidesz szavazok), de torekedni kell ra. / Amikor a fideszesek nem jarnak  be dolgozni, de a fizetesuket felveszik, azt minek minositened? :) / pl kiderulhetne vegre, mennyire is tamogatok/elutasitok a szavazok bizonyos kormanyzati intezkedesekre, mert a kormanyzati inzultaciobol erre vonatkozoan nem lehet semmilyen kovetkeztetest levonni. / szerintem nem. :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem lehet mindenkit meggyozni es nem is kell (lasd plfidesz szavazok), de torekedni kell ra.

Esküszöm, hogy nem direkt értetlenkedek, de akkor kit kell meggyőzni? :)

Amikor a fideszesek nem jarnak  be dolgozni, de a fizetesuket felveszik, azt minek minositened?

Alapvető különbség, hogy fideszes jelöltre még nem szavaztam, ellenzékire pedig már igen, így az elvárásaim is mások. Mondjuk ez még változhat, ha sok ilyen jó ötlet jut még eszükbe. 

pl kiderulhetne vegre, mennyire is tamogatok/elutasitok a szavazok bizonyos kormanyzati intezkedesekre

Tulajdonképpen ennek a stratégiának az implementációs lépéseire lennék kíváncsi. :)

a kormanyzati inzultaciobol erre vonatkozoan nem lehet semmilyen kovetkeztetest levonni

Szerintem sem, főleg amíg az egyet nem értők vissza sem küldik, nehogy Orbán ellopja az adataikat is. Vagy mi.

Esküszöm, hogy nem direkt értetlenkedek, de akkor kit kell meggyőzni? :)

A biztos pártválasztó fideszes és biztos pártválasztó ellenzéki szavazók közötti bizonytalan szavazókat, akik ide is és oda is szavazhatnak.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

hatter kormanyt csinalt volna

Ez hogy nézne ki a gyakorlatban? Háttérkormányt úgy lehet építeni, ha közben van valami a kezedben. 

Angliában úgy néz ez ki, hogy az ellenzék* egy árnyékkormányt alakít. Minden miniszteri pozícióhoz tartozik egy árnyékminiszter. Amikor valami intézkedést hoz a kormány, akkor ugye a miniszter megpróbálja az újságban / TV-ben elmagyarázni, hogy ez miért jó. Ezután a TV-k meginterjúvolják a területért felelős árnyékminisztert is, és ez az ember elmondhatja, hogy miért rossz az, amit a kormány csinál, illetve hogy ő konkrétan mit csinálna az adott helyzetben az adott probléma megoldására. De nem csak beszél bele a nagyvilágba, a riporterek ugyanúgy a falhoz állítják, mint a kormány miniszterét, megkérdezik, hogy az adott intézkedés mennyibe fog kerülni, honnan lesz rá pénz, mi lesz a pozitív és a negatív hatása, hogy lehet a negatív hatást csökkenteni, stb.

Ha az árnyékminiszter képben van, jók a válaszai, jó stratégiát vázol fel, megtalálta a pénzt rá, stb. akkor az ingadozó választók erre figyelnek, és elkönyvelik magukban, hogy XY jó lenne az adott szerepre. Ha az ellenzék (szinte) összes árnyékminisztere jól muzsikál, akkor a legközelebbi választáson az ingadozó választó simán lehet, hogy erre a pártra fog szavazni, mert az ellenzékben végzett árnyékmunka alapján úgy gondolja, hogy a párt képes olyan kormányt alakítani, aminek a tagjai képesek jó munkát végezni.

Ha az árnyékminiszter rossz számokat mond (megemeljük a rendőrök számát, x ezerrel. Igen? És ez mennyibe fog kerülni? Izé... x millióba. Igen? Szóval úgy akarsz felvenni x ezer rendőrt, hogy fejenként ezer font fizetést ajánlanál nekik évente? Izé... őőőő....), nem tudja, hogy honnan is lenne a pénz a bedobott változtatásra, stb., akkor az újságok napokig köszörülik a nyelvüket az emberen. Pl. amikor Abbott az árnyék belügyminiszter adta elő ezt a rendőrös kabarét pár éve, akkor ment az elemzés, hogy Corbyn szeretője volt régebben, ment az utalgatás, hogy nem a képességei miatt került a pozícióba, hanem a kapcsolatai miatt, és úgy általában blamázs volt a labour pártnak.

Természetesen ehhez a fentihez nem szükséges a parlamenti ülésektől távol maradni.

* ugye gyakorlatilag két nagy párt van. Az egyik kormányoz, a másik az, amiről beszélek itt. Az esetleg parlamentbe bejutott kis pártok nem vesznek ebben a játékban részt.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

maximum felolvasnak egy-egy más által megírt beszédet

És akkor jön, hogy a riporter rákérdez részletekre, és ha a csóka nincs képben, akkor vagy csak hebeg habog vagy nekiáll hülyeségeket mondani, és így a választók számára egyfelől kiderül, hogy nem ért hozzá csak egy ingyenélő, másfelől lehet rajta röhögni pár napig.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Hát, amikor ott dekkoltak az MTVA székház előtt, nem igazán tűnt úgy, mintha az MTVA nagyon kérdezni akarta volna őket különféle témákban a véleményükről... de régen volt, lehet, hogy rosszul emlékszem és az ellen tüntettek, hogy túl sok volt a megjelenésük az MTVA felületein.

A smiley-ből gondolom, hogy iróniának szántad.
Én naiv honpolgárként azért rákerestem a gúgelben a következőre: "karácsony menekül"

Az 503.000 találat első 2 helyén a következők vannak (Stand 12.06.21).

Ha a szövegből egyetlen betűt sem hiszek el, még akkor is ott vannak a videók (hogy úgy mondjam, a kép- és hangfelvételek).

Ja, a ner sajto kiadott kozos offenziva nyilvan megjelenik a talalatokban. Azt azert erdemes merlegelni, hogy mig Karacsony onmagaban kepes es beleall a kinos kerdesekbe (mas kerdes, hogy a szavait kiforgato nersajtonak nem nyilatkozik), addig a kormanyoldali politikusok a mikrofon elol menekules mintapeldanyai, beleertve a belest is. :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

" Karacsony onmagaban kepes es beleall a kinos kerdesekbe (mas kerdes, hogy a szavait kiforgato nersajtonak nem nyilatkozik)"
Naná, hogy beleáll, kivéve amikor Gyurcsány köhécsel neki, mint a fenti videóban.

:D XD

De akkor ezek szerint a Deutsche Welle is "nersajto". Mindig tanul az ember.

Régebben egyszerűbb volt, egyrészt megvoltak ezek a barbi liberális hírforrások, hozzáolvastam pl egy magyar nemzetet és abból könnyen le tudtam vonni a tényeket, azt meg szubjektív alapon tudtam magamban elhelyezni, tovább gondolni.

Ma meg... Konkrétan nincs viszonyítási alap, maguk a tények kérdőjeleződnek meg, nem is a tálalási mód, meg hogy milyen vélemény felé akar terelni az adott hírközlő. 

Azt hogy már a tények sem tények, saját tapasztalat. Munkahelyem révén konkrét rálátásom volt egy bizonyos jelenségre, döbbenet volt arról olvasni a különböző híreket, döbbenet volt látni a kormány kommunikációját évekig, ami konkrétan hazugság volt. Aztán volt más kevésbé jelentősebb történés is, amiből szintén volt kormányzati híradás. Ha nem is konkrét hazugság volt, olyan szinten kifacsarva volt tálalva, ami mögött én látom a tényt saját tapasztalat alapján, de egy kívülálló egészen biztosán más tényt látott meg mögötte, sajnos tapasztaltam.

Ezek alapján konkrétan nem hiszek el semmilyen tényt senkinek. Ha saját példámon láttam, hogy konkrétan hazudnak, akkor miért fogadjam el tényként azokat a dolgokat, amelyekről csak a hírekből szerzek tudomást és nincs saját tapasztalat?

Adott események követése akkora erőfeszítésbe telik, annyi helyen kell olvasni róla, stb, hogy konkrétan elfáradtam. Aktuál történésektől egyre inkább visszahúzódok, mert amiket én magam nem élek meg, azokról nem tudhatom, hogy egyáltalán igaz-e. Nem arról van szó, hogy milyen irányba terel az adott hírközlő, mit akar sugallni, hanem hogy konkrétan megkérdőjelezem azt is hogy egyáltalán igaz-e az alap dolog.

Ebben az okádásban és fosadékban lelkesen fetrengenek értelmes emberek és a másik fetrengőre üvöltik, hogy bűzlik, meg szaros, miért nem olyan kultúráltak, mint ő. Szép új világ.

Aktuál történésektől egyre inkább visszahúzódok, mert amiket én magam nem élek meg, azokról nem tudhatom, hogy egyáltalán igaz-e. Nem arról van szó, hogy milyen irányba terel az adott hírközlő, mit akar sugallni, hanem hogy konkrétan megkérdőjelezem azt is hogy egyáltalán igaz-e az alap dolog.

 

Teljesen érthető, csak akkor tényleg mindent elnyel az ugar, ha azok, akik értelmesek és átlátnak dolgokat, inkább hagynak mindent a plebsre és visszavonulnak a saját kis buborékukba.

Egyébként ebben a rettentő zajban tényleg nem nagyon van más.

a hundub-nk azért nagyon erős nemzetbiztonsági jogosultsága lenne, lásd legutóbbi USA elnökválasztás és ami utána történt, durván egyoldalon beleavatkozott a facebook

és jogosan tartanak sokan hogy a facebook hasonló módon beavatkozik itt Magyarországon 2022-ben, igazából már most is aktívan politikailag cenzúráz, milyen alapon mi közük Magyarországhoz?

vagy bármely más európai országhoz?

amúgy is jó lenne egy tartalék takaréklángon működő nemzeti közösségi háló, ki tudja milyen jövőbeli kihívások jönnek
 

Ezt véleményem szerint nem lehet állami támogatás és hátszél nélkül megcsinálni (lásd VK), mert nem tudok elképzelni olyan üzleti modellt, ami életképessé teszi.

Még a gugli is elvérzett ebben.

Ha meg állami hátszeles, akkor meg ki regisztrálna? :-) 

Ha nincs "felügyelet", akkor ki felügyelné, hogy a rajta megjelenő hirdetéseket (valamiből élni kell) ki adja fel? Vagy RákayFilip jön majd onnan is?

A további működését jelentősen befolyásolná, hogy más nemzetek is vannak körülöttünk, és velük együtt barátok/ismerősök/ellenségek is, akikről szeretünk tudni, de eszük ágában nincs egy újabb FB-hoz csatlakozni.

"Ezt véleményem szerint nem lehet állami támogatás és hátszél nélkül megcsinálni (lásd VK)"

A VK is egyetemi projekt volt, es abból nőtt meg akkorára, hogy Putyinék úgy gondolták, hogy ez kell nekik, és tettek egy visszautasíthatatlan ajánlatot rá. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2021. 05. 18., k – 09:41

"És persze az is előfordulhat, hogy egyszerűen csak áramszünet van az érintett helyiségben, ahol elfelejtettek szünetmentes tápegységes rákapcsolni a rendszerre."

kb...   mindig a legegyszerubb magyarazat a legvaloszinubb :)

Szerkesztve: 2021. 05. 18., k – 10:14

a hundub-ot már a legelső pillanat óta lejáratja, kiröhögi, nevetségessé teszi a "mainstream media"

párszor elgondolkodtam hogy vajon itt a hup-on hány ember van aki össze tudna rakni egy élesben működő közösségi hálót, sztem nagyon kevés

ami bírja sok millió user folyamatos több féle tevékenységét, sok funkciót, idővel egyre több funkciót, mindezt válaszidőn belül

ami bírja random pistikék DOS támadását

ami bírja a szakképzett DOS támadásokat

ami bírja a szakképzett akár titkosszolgálati IT támadásokat

mindenféle jogi dolgok, jogi osztály, ügyfélszolg procedúrák, reklamációk

ksh szintű statisztikák, teljes körű monitoring

ez egy sok éves óriási nagy munka, nem pár emberes dolog
 

"párszor elgondolkodtam hogy vajon itt a hup-on hány ember van aki össze tudna rakni egy élesben működő közösségi hálót, sztem nagyon kevés"

Mármint megvennia WoWondert, és felinstallálni...

Sokkal többet a Hundubnál sem csináltak.

Szerintem a huposok döntő többsége ezt meg tudná csinálni, sőt talán még én is :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerintem a salgó polcon az a roncs egy irodában önmagáért beszélt ehhez semmiféle média nem kellett :D 

Én (lehet botor módon) amondó vagyok hogy itt random 10 ember összedugná a fejét legalább technikailag fényévekkel jobbat tudna csinálni.

A jogi osztály meg ilyesmik már más tészta, de nem kizárt, hogy találnánk a hup-on olyat is aki legalább profi embert tudna szerezni erre.

 

"ami bírja a szakképzett akár titkosszolgálati IT támadásokat"

Én ennél racinalistább/paranoiásabb vagyok, mert úgy sejtem nem lenne semmiféle IT titkosszolgálati támadás, helyből be lenne drótozva oda, nem kéne támadnia :)  

Ha engem kérdeztek én úgy vagyok vele, hogy inkább az nsa lássa az adataimat mert neki én itt mo-n kb lepkefing sem vagyok, szemben mondjuk egy hazai politikai tömörüléssel. (legyen az bármelyik) Szerintem egy idegen állam szolgálatának semmit nem számítok de a hazai állambácsi.... nos annak már lehet érdeke valamiért belém kötni.

-42-

Már bocs erre oka volt több is

- komolytalan megjelenés

- komolytalan céges háttér

- komolytalan képviselő

 

Amit te akarsz az nem egy emberes feladat (aka van e olyan mérnök aki egyedül pályára tud állítani egy rakétát), papíron lehet nem kevés ember tudja, de azért van ehhez egy minimális csapat igény, no meg némi financiális kérdés.  Te meg röhögés nélkül egy postban kezelted ezt a kérdést ezzel a viccprojektel.

Sajnos, csak úgy tudom elképzelni, hogy erre létre kellene hozni egy "nemzeti" alapítványt megfelelően sok, és stabil pénzügyi háttérrel. Az ott dolgozóknak kellően ösztönző, iránymutató működési szabályokkal. Olyan vezetési modellt megalkotva, ami kizárja a negatív töltésű ideológiai befolyásolás lehetőségét. Abszolút szakmai szempontú és demokratikus elven működő, folyamatos interakcióban, közösségi igény-felméréseken továbbfejlesztve. Ne lehessen kisajátítani semmilyen politikai célra.

Egy emberközpontú közösségi tér legyen, ahol az emberek szabadon elmondhatják mindenről a véleményüket. A moderátorok pedig csak kérdésekkel vezethetik a hozzászólókat. A fizetett trollkodást, a személyeskedést keményen kibuktatva. Legyen alapból érték a tudás és a műveltség. Legyenek folyamatos, humán-személyiség fejlesztő játékok, versenyek, ötletpályázatok a kicsiktől a felnőttekig. Legyen végre egy nevelő hatású, "szemfelnyitó" közösségi platform a világban. Segítsen az eligazodásban, az integrációkban. - Ne a FB-től, Youtube-tól kelljen várni a felnövésben lévő generációnak a szűkebb közösségükben kialakuló problémáikra a megoldást.

Szerintem azt a "szintet" ami ma az interneten, médiában kialakult, jó emberekkel ("arcokkal") nem lenne nehéz überelni és egy új közösségi platformot vonzóvá tenni. (Körülnézve a jelenlegi internetes médiában megnyilvánuló, követett influenszerek világában biztosan lehetne találni 10-15 értékes embert, akiket "beemelve" el lehetne indulni egy jó irányba. Működhetne rajta a hivatalos oktatási és pedagógiai rendszer néhány eleme természetesen az önkéntes igénybevétel-használat elvén.)

Egy nemzet megtartásának, tovább-fejlesztésének kihagyhatatlan eleme lehetne. A "nem középiskolás fokon" történő "népművelésnek" alapeszköze kellene, hogy legyen.

Abszolút szakmai szempontú és demokratikus elven működő

Szerintem ez a kettő kizárja egymást. A demokráciának mindig van olyan "mellékhatása", hogy a tömeg nem feltétlenül szakmai szempontokat mérlegel, legyen az társasházi lakógyűlés vagy országgyűlési képviselők választása. 

Ne kérdezd, hogy lenne jobb, arra még nem tudom a választ. :)

Sajnos, csak úgy tudom elképzelni, hogy erre létre kellene hozni egy "nemzeti" alapítványt megfelelően sok, és stabil pénzügyi háttérrel. Az ott dolgozóknak kellően ösztönző, iránymutató működési szabályokkal. Olyan vezetési modellt megalkotva, ami kizárja a negatív töltésű ideológiai befolyásolás lehetőségét.

Ez ilyen zavaros bullshit.

Egyrészt van épp elég nemzeti alapítvány, ami számolatlanul szórja el a pénzt, amit értelmes dolgokra is lehetne költeni.

Másrészt amire valószínűleg te gondoltál, az az lenne, hogy lenne egy vagyonos nagypolgári réteg (tudod, akik nem korrupciós alapon kapták meg a fél országot), amelyik felnőtt ahhoz a feladathoz, hogy pártoljon bizonyos dolgokat. Akár még egy ilyen nemzeti homokozót is. De hidd el, ott is megjelenne az ideológia így vagy úgy előbb utóbb.

Egy emberközpontú közösségi tér legyen, ahol az emberek szabadon elmondhatják mindenről a véleményüket.

Lemész a kocsmába és kész. Ezért vannak a barátok, ismerősök. Annyi ész meg szoruljon már mindenkibe, hogy nem a főtérre (=bármilyen közösségi média) kiállva üvöltözik gyalázkodva.

Legyen végre egy nevelő hatású, "szemfelnyitó" közösségi platform a világban.

Iskolának hívják. Ja, hogy nem nevel önálló gondolkodásra és kritikus szemléletre. Hát, sajnos ez a szülők és a család dolga. Mit akarsz te felnőtt embereken még nevelni, akik olyan hülyék, hogy nem tudják megoldani a szokásos facebook-os "mennyi 2+2*3" feladatokat, majd amikor már tényleg totál hülyét csináltak magukból, akkor benyomják az ultimata érvet, hogy "az én időmben még úgy volt helyes".

Szerintem azt a "szintet" ami ma az interneten, médiában kialakult, jó emberekkel ("arcokkal") nem lenne nehéz überelni és egy új közösségi platformot vonzóvá tenni.

Ahogy fentebb is írták, te valami okos emberektől ("jó arcok") vársz valamiféle megoldást. Lelked rajta, de én lábrázást kapok az ilyen mindent tudó megmondóktól. Mondja meg otthon, ha hagyják neki, de ne nevelje a népet. Egy felnőtt ember meg tudjon önállóan véleményt formálni anélkül, hogy egy influencer elmondaná neki, mit gondoljon.

Egy nemzet megtartásának, tovább-fejlesztésének kihagyhatatlan eleme lehetne.

Jaj.

TIPP1:

Szerintem ez történhetett: (nyilván nem tudom, csak viccnek szánom: )

The Longest Restart Ever

"after installing the latest build, my PC prompted me to restart, as usual I follow accordingly. Since 1300 hours until now, almost 8 hours, my screen still showing restart. What should I do, someone please help if you facing the issue. "

Tehát még van több, mint ezer óra, amit várnak, hátha sikerül az újraindítás. Honnan tudhatnák, hogy mennyi ideig kellene várni? Mondjuk legközelebb lehet, hogy nem az összes szervert egyszerre indítják újra.

TIPP2:

Mivel a kormányközeli informatikusok tökéletesek, soha nem vétenek tervezési, üzemeltetési és semmilyen más hibát, így nyilvánvalóan nagy támadás érte az oldalt, amit a CloudFlare sem tudott kivédeni. Sőt, nyilvánvalóan azt megkerülve támadták.
A nemzeti hekkervédelmünk az itt-ott maradt poros, régi bitekből is összerakja, hogy támadás volt. Elképzeltem, mi történhetett a helyszínen:

A csapat legnagyobb embere megérkezvén a fekete 230V-os kábelt megpróbálja elharapni, azonban mivel áram alatt van, azonnal agyon üti, amiből a kollégái arra következtetnek, hogy itt komoly támadás történt.  Megszagolja pár kibervédelmis szaki a szerverekből frissen kihúzott UTP kábelt, és összenéznek, mint a borszakértők: "Érzed ezt az illatot? A 443-as portra jött túlzott csomagokon kívül enyhe exploitillat is terjeng, log-okat ezek útán felesleges is nézni, ja nincsenek is. Érzed? A soros bérenceknek szokott ilyen számokra végződő hash checksum-juk lenni, a bitfüstből ez jött át. Lézerfénnyel nézem a levegőt, nem látok semmit benne, így láthatóan jól eltakarították a levegőből hekk-krekk nyomokat, vagy működik a szerver terem klíma.  Ha jobban megnézem a kihúzott kábeleket, nyilvánvaló, hogy az öreg borokat szeretőek és retro rajongók az üzemeltetők, hiszen production-ben ritkán látni duál Terabit Ethernet hálózati kártyákba kézzel blankolt CAT3-as kábelt. Mondjuk sokat hozzátett a nagy sebességű kommunikációhoz és tűzfal védelemhez, hogy bár szürke a kábel, de a csatlakozók előtt 1-1 kokárda szerepel, amit a szerver mellé kiállított márvány tábla alapján fel is van szentelve. Az sajnos ronthatta a szerver kapcsolati sebességét, hogy a kokárda rögzítéséhez használt 2 tűt a kábel közepén szúrták át, de nem ám hülyék csinálták, nem érnek össze a tűk! További egyedi tűzfal megoldás, hogy a hálózati kábeleket több, téglából és betonból épített (tűz)falon vezetik ki a biksz felé. Micsoda analóg krito tűzfal, öcsém! Én nem zárnám ki, hogy a világ összes titkosszolgálata összefogva tette, csak a magyarokat hagyták ki, a központi fax lassúsága miatt talán."
Szóval ebből összeáll majd a szakértői vélemény.

Most egyeztet a HD vezetősége várhatóan a kormánnyal (izzadnak a kényszer-kreatív bölcsészek a külsős ügynökségnél), hogy kommunikálják úgy, hogy még jól is jönnek ki a leállással. Segítő szövegek a nemzeti sajtónak, de remélem lesz jobb, addig is a B terv:

"A nemzeti Hundub (humbuk) fészbuk, a magyar turul, aki poraiból erősebben támad fel, több nap után még jobban fog működni. Gyorsabb, nemzetibb, mint valaha az új, de régi szájt. Azért nem közöltünk semmit napokig, hogy ne adjunk az ellenzék kezébe kész sajtóanyagot, hogy izguljanak és találgassanak. Nyilván minden érintett előre tudta már hónapokkal, hogy megállunk. Aki nem, nyilván ellenzéki, párhuzamos vagy soros. Továbbá meg kellett várni, amint Wikthor nagyurunk sajátkezűleg kapcsolja be a szervereket egyenként, ezzel is nemzetünk erősségeit átadva a virtuális térnek."

Sakk-matt,
KaTT :)

"ami szar az hozzájuk tartozik? "

Most nem ezért (bár nem rossz gondolat...), de pl. ha emlékszel, a fideszmédiától elég nagy reklámot kaptak, márpedig ott semmi nincs ingyen, és nem csinálnának reklámot egy olyan közösségi oldalnak, amit nem ellenőriznek. Ami logikus.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ha ellenzék-közeli lenne, talán a mi Vikink nem lenne ott kiemelten. Amiket olvastam, az alapján a HD lenne a B terv, ha a Facebook-ot kitiltanánk. Sokkal jobb a "független" tulajdonos, hiszen kormányváltás esetén is mehet ott tovább minden. Ha nemzeti lenne, akkor az új kormányzat hozzá tudna nyúlni. Nyilván lesz sokkal jobb is a HD, csak idő, és bele öntött pénz kérdése. Persze ezek csak teóriák.

Amikor elsőnek hallottam a Hundub-ról, azt hittem a feliratok. info új domainre költözött, aztán derült ki számomra, hogy ez az oldal valami más.

Sakk-matt,
KaTT :)

De miért kellett leállni tervezetten?

Elvileg WoWonder alapú (kérdés, hogy lincenc-sértésben vannak-e, mert átírták a forrását): https://www.wowonder.com/

Namost, a WoWonder nem HA, normális cluster támogatása sincs, nem is arra van kitalálva, hogy 7/24 menjen nagy terhelés alatt.

ize, itt a backend a frontend is? Nincs elotte semmi reverse/LB/akarmi? De meg akkor is fellohettek volna egy statikus "varja ma!" oldalat az s3-ba es a cdn-en keresztul ramehetett volna a forgalom. kerult volna vagy 4 forintba amig beallitanak egy ujabb szervert....bar LB nelkul nekem ez is fura, ha meg van LB, akkor meg ugye on-demand beallitasz moge amennyit akarsz. :D

Ehh, ez az informatika ez egy nehez szakma :D

Ez egy azon fideszes tolvajok sorában, akiket különféle fontos pozíciókban forgatnak, és csak a takonygerinc az egyetlen követelmény: mindenkor a Gazda utasítását követve hazudnak, csalnak, lopnak, ködösítenek szemrebbenés nélkül.

Izgalmas és lehangoló a hazugsággal és töbszáz millió forintnyi lopott EUs és magyar közpénzzel kikövezett kápolnásnyéki kastély esete, ami hogy-hogynem L. Simon zsebében kötött ki.

Vagy rabok, akik szedik a meggyet L. Simon földjén...

stb stb
tudom, trey szerint GYURCSÁNY!!!!

Most ez komoly, hogy lejárt a domain a hundub.com oldalnak? Valaki elmagyarázná az igazságot, hogy ez a hundub oldal mi célból jött létre? Nem fikciók érdekelnek, azokat magam is képes vagyok gyártan sokat, a tények, a valóság érdekel.

Gondolom tömegek használhatják, hogy ezt röpke 5 nap alatt nem vette észre senki az "üzemeltetésen".

 

Valószínűleg elérte a tervezett célját (akármi volt is az) és már nincs rá szükség. Gyorsan ránéztem pár FB csoportra, hivatalos kommunikáció nincs, pár kósza kommentelő tippelget WTF lehet. Még a sajátjaikat sem érdekli...

Ha tippelni lehet, akkor ez úgy indult, hogy az önérzetes balfasz lemásolta a WoWonder forrását, nagy hévvel elkezdte átírni (licenc-sértéssel) és felépített egy legendát a dolog köré, hogy mire képes a cucc, amire jobbszélen felfigyeltek és megpróbáltak belemászni a projektbe. Ekkor került CloudFlare mögé, kapott rendesebb szervert és megtolták egy kis marketing kommunikációval. Aztán gondolom, ahogy telt az idő, kiderült, hogy ez egy valójában egy WoWonder, ami nem igazán képes se skálázódásra, se magas rendelkezésre állásra és elég sok erőforrás kellene mögé, a licenc-problémákról, a biztonsági problémákról és a frissítés nehézségéről nem is beszélve és kiszálltak, ott hagyva egyedül a szerencsétlen balfaszt, aki közben beteg is lett.

Szerkesztve: 2021. 08. 01., v – 14:52

kár. épp nagytakarítok.

aszondjahogy

"Star Trek TNG.S06E25.dvdrip.xvid.hundub.avi"

....

"Star Trek Enterprise - 3x20.dvdrip.xvid.hundub.avi"

HUP te Zsiga !