MS Teams eldobja a hálózatot

A családban néhány ifjonc jelezte, hogy a Teams alkalmazás -- amint a kapcsolat létrejön -- eldobja a hálózatot a vindózon. De annyira, hogy még a localhostot sem lehet pingelni. Egyetlen megoldás a hálózati adapter letiltás/engedélyezés kapcsolása. Viszont a probléma maradt, a windows alatt a Teams használhatatlan.

Lepróbáltam teljesen szűz windows-zal, ugyanez a probléma. Linux alatt viszont nincs gond. Azonban a tanuló ifjúságnak -- a betokosodott iskolai oktatás miatt -- fontos, hogy windows legyen használva.

Találkozott más is ezzel a problémával?

Hozzászólások

Ahogy látom, a M$ nem nagyon töri magát a hiba kijavításán.

AV/tűzfal-ból használsz valami egyedit?

Nem.

Mint írtam, friss, ropogós és szűz windows 10 pro beindít, Teams telepítés, Teams elindít, bejelentkezés, hívás, kapcsolat létrejön.... és ennyi, kakukk. Volt hálózat, nincs hálózat. Akár wifi, akár kábeles csatlakozás, ugyanez. Már a routert is kiiktattam, közvetlenül ment a gépre a digis vonal, akkor is ez volt a jelenség. Átvittem szomszédhoz, bikaerős (ex)UPC, azon is elhasalt.

(Linux alatt viszont nincs gond.)

Bróbáltam, de állítólag ott az a gond, hogy a böngészős változat nem támogatja a csoportos csatlakozást vagy hívást, vagy mifene. Nem tudom, nem én használom, nekem csak mutatták, hogy bizonyos konferencia hívásokat csak a szoftverből lehet abszorválni, böngészőből nem.

napi szinten használom így, simán lehet csoporthívást indítani & csatlakozni is hozzá. Biztos van feature ami így nincs benne, de nekem is az a tapasztalatom, hogy minél kevesebb dologhoz van közvetlen hozzáférése annál jobb. (persze meg kell érte fizetni némi + memóriával & CPU használattal..), de pl a m$ szerint elképzelhetetlen, hogy egyidejűleg 2-3 teams session legyen aktív más és más felhasználókkal, időnként egyidejűleg több hívásba is becsatlakozz..

Ezzel az a legdurvább, hogy ezek a barmok a "natív" alkalmazásban ha némítást nyomsz akkor a hangeszközt tiltják, de persze a felületen nem ennek az állapotát jelzik csak kattintásra átvált egy kétállású kapcsolót. Ennek eredményeképp ha egy másik alkalmazás engedélyezi a hangeszközt a háttérben a teams felület tiltottnak mutatja a hangeszközt, de természetesen az eszköz aktív lesz a hívásban :).

Bocsánat, ilyenkor mindig visszakérdezek, mert nem ismerjük egymást, és emiatt olyankor lehet hogy elbeszélünk egymás mellett. Megszokás :)

Miután a teams nem rendszergazdaként települ ezért nincs is joga a hálózati stacket ennyire széttolni, esetleg nézd meg hogy az eventlog-ban látszik-e valami, és a drivereid a frissek-e? (A windows updateről nem mindíg a legfrissebbek jönnek, a gyártó oldalát érdemes megnézni).

Plusz találtam egy ilyet https://www.zdnet.com/article/new-windows-10-bug-hits-home-working-outl…
~1éves leírás, lehet hogy érdemes teljesen kipörgetni a winupdatet is.

Napi több órát használom felváltva wifi-n és vezetékes hálózaton (több résztvevős konferencia, desktop megosztás, stb.). Soha nem találkoztam ilyen problémával.

Dell laptop, Win 10 pro, windows update kéthetente fut.