Előre a liberalizmus kavicsos útján

Fórumok

Egy méltatlanul kis publicitást kapott hír, a demokrácia őrzőjéről, a liberalizmus bölcsőjéből, ahol egy újabb lépéssel kerültek közelebb a kommunizmus liberalizmus végső megvalósításához és sikeres csapást mértek a reakciós elemekre. Ne feledjük, hogy ott precedensjog van. 

Akik állandóan diktatúrát sipákolnak emésztgessék egy kicsit a következő hírt:

https://nypost.com/2021/05/07/how-a-confederate-flag-painted-on-a-rock-…

Konföderációs kavics miatt szakíthatja el gyermekét anyjától egy New York-i bíróság Egy édesanya elveszítheti a gyerekfelügyleti jogát egy politikailag inkorrekt kerti dekorációs tárgy miatt – számolt be róla a New York Post, melyet az Alapjogokért Központ szemlézett. A nő kocsifeljárója mellett, egy fa tövében van egy pici kő, amelyet a konföderációs zászló képe díszít. A gyermek apja szerint ennek a jelenléte a kertben nem teszi megfelelővé a helyet a gyerek felnevelésére. Ami viszont megdöbbentő, hogy a bíróság elfogadta az érvelést, és amennyiben a kitűzött határidőn belül nem távolítja el a követ az édesanya, az apának ítélik a felügyeleti jogot. A gyereket képviselő jogász szerint: “A politika belekeverése a családjogi vitákba a lehető legrosszabb döntés, de úgy látszik, a fellebbviteli bíróság megnyitotta az utat ez előtt.” Valóban veszélyes precedenst teremthet az ügy. Ezt valószínűleg a haladó megfelelési kényszerben szenvedő bírók sem gondoltak át, hiszen ezután egy konzervatív bíróságot mi akadályozhatna meg abban, hogy például egy szivárványos zászló miatt elvegyék valakitől gyermekfelügyeleti jogát?
 

Hozzászólások

Szerintem horogkereszttel is működik, look away, look away, Dixieland :-)

"amennyiben a kitűzött határidőn belül nem távolítja el a követ az édesanya, az apának ítélik a felügyeleti jogot. "

Ez hol van a cikkben? 

A konföderációs zászló problémáját leírják a cikkben is. Elolvastad? Ha igen, akkor mit nem értesz?

A konfoderacios zaszloval az a legnagyobb baj, hogy emlekezteti a demokratakat a sotet multjukra. Ahogy a KKK-al is. A masik az, hogy ha valaki folyton felhozza, meg a vegen egyre tobb szavazo tud majd rola, es elfordulnak toluk. Az meg a hatalom elvesztesevel jarhat.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Itt nem a zászló a fontos, hanem, hogy a bíróság politikai állásfoglalást tett, gyakorlatilag gondolkodásmódot ítélt el, úgy, hogy semmilyen törvényileg tiltott dolgot nem követett  el az anya. Ilyen ítéleteket nem a demokráciákban szokás hozni.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Hát az USA-t te mégis minek neveznéd? És az ilyen hírek 99%-a miért véletlenül a nemzeti ideológia ellenében jön létre. Mint pl a hihetetlenül ciki CIA toborzó film :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Már várom a sport betiltását, mert egy aljasul, mindenféle megkülönböztetést alkalmazó tevékenység. Vagy tiltsuk be vagy ne legyen semmilyen osztály, se férfi-nő (fújj még leírni is borzalmas volt) se korosztály. Mindenki egyben indul és mivel sértő a megkülönböztetés ezért mindenki mindíg első helyezett legyen :D
Mint a SouthPark-ban marad végül a szarkasztalaszta :D

Lassan kezdhetünk fogadni az USA végének a dátumárára...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Mo-n egy kavicsra rajzolt horogkeresztért is meg lenne hurcolva valaki, nem? Tudom, nem 1:1 hasonlat, de olyasmi.

Amúgy a konkrét esettől függetlenül az amerikai igazságszolgáltatás szörnyen inkonzisztens tud lenni.