Jelszó billentyűzet

A múltkor láttam egy ilyen videót a redditen, ami elsőre hülyeségnek tűnt, de a napokban többször eszembe jutott, hogy talán nem is lenne olyan nagy hülyeség - persze apróbb módosításokkal.

Az egyik ilyen, hogy mi lenne hogyha az eszköz gombjai nem egy betűt írnak le hanem egy teljes szekvenciát - a teljes jelszót. Így lenne mondjuk facebook gomb, gmail gomb whatever... ideális lenne idősek/korlátozott képességűek számára.

Mivel a gombot bárki megnyomhatja ezért kellene még rá pár megoldás ami az illetéktelenek számára korlátozza az eszköz használatát - pl ujjlenyomat olvasóval lehetne bekapcsolni vagy telefonról aktiválni a használat előtt. Nyilván szoftveresen tovább lehetne szofisztikálni - programozható gombok, távmenedzsment, de hardveresen nem kérne sokat - nem is lenne olyan nehéz összerakni, így lényegében egy hordozható jelszómenedzser lenne a vége.

Hozzászólások

Én idős (70+) szüleim gépére jelszó managert (Bitwarden) tettem fel, igy csak annak a jelszavát kell megjegyeznie, a többi jelszó onnan jön.

A jelszó manager automatikusan kilép a böngésző bezárásakor. Simán tudják igy használni.

Kb. körülírtad a hardver tokeneket, pl. Yubikey.