[Megoldva] Cisco nexus 3048TP SNMP? probléma

Sziasztok,

lecseréltem a Cisco 4948-10GE hálózati switchemet egy Cisco Nexus 3048TP-re. A jelenlegi és korábbi eszköz grafikonozását is zabbix látja/látta el, switch IP és zabbix beállítások is azonosak, viszont az új eszközön hibásan rajzolódnak a grafikonok. Ethernet interfaceeken 10-15 percenként van egy beesés ami a port túlsó oldali eszközén nem látszódik, illetve vlan-ok grafikonja is nagyjából percenként beesik (30 másodperces mintavételezés). Találkoztatok már ilyen problémával?

Példa grafikon: http://kepkezelo.com/images/n4idxbj83rk3buapoc7u.png

[Megoldva]: A hiba oka nem a Cisco volt, hanem Zabbix. Fura hogy egyetlen eszköznél jött elő csak ez a hiba, de telepítettem egy új zabbixot, és most párhuzamosan fut a kettő, ugyanazon saját template-el. Az új gond nélkül megy, a régi továbbra is döglődik.

Hozzászólások

Milyen verziójú NX-OS van rajta?

...úgyis jönnek...

hoppá, az azért elég régi. 2014. október 11-i.
Érdemes lenne upgradelni (A Bug Search Tool kidobott 19 hibát a Nexus 3048 és snmp keresőszavakra)

6-os ágból a 6.0(2)U6(9) legújabb a maga 2017.01.09-es dátumával.

A jelenlegi abszolút legfrissebb a 9.3(7)-es 2021.03.11-gyel. Lehet, hogy erre pont nincs szükséged, akkor még a 7-es ágat érdemes megnézni.

Ahogy elnézem, azért nem lesz egy sima menet, erősen kell az Upgrade Guide-ot meg a Release Notes-okat böngészni.

...úgyis jönnek...

Ez SNMPv2 ugye? Szervered alap cuccokkal megy vagy szoktad utánna húzni ahogy nő az eszköz számod?

Alapvetően két dolog szokott ilyet okozni:

  1. az eszköz nem tud interval-on belül válaszolni vagy a szerver valamelyik aktuális paramétere már nem elég a Nexus-nak. Nexusos SNMPv3-ra váltásnál láttam ilyet; kicsi lett az interval az encryption overhead miatt. A server.conf-ban tudod ezeket tekergetni; sajnos konkrétumot nem tudok ennyiből javasolni, de a Zabbix blogon találsz sok ilyet "performance tuninig" alatt, meg a fórum is tele van ilyen szálakkal, talán arra keress hogy "gaps in graph".
  2. a szerveren van valami Zabbix-tól független network/storage/cpu/ram szűk keresztmetszet, de nálad ezt nem gondolnám, ha a régi switchnél nem csinálta és csak ez az egy grafikon szarakodik.

Az upgrade más ok miatt is jó lehet, ha tudod azt is csináld meg.

ez ugy hangzik mintha a counterek pl. 32 biten tulcsordulnanak. snmp v1 ilyen, vagy lehet bugos az snmp implementacioja.

snmp v2-tol vannak 64 bites szamlalok mar.

[Megoldva]: A hiba oka nem a Cisco volt, hanem Zabbix. Fura hogy egyetlen eszköznél jött elő csak ez a hiba, de telepítettem egy új zabbixot, és most párhuzamosan fut a kettő, ugyanazon saját template-el. Az új gond nélkül megy, a régi továbbra is döglődik.

Köszönöm mindenkinek a tippeket. Egyébként:
- 64 bites countereket használtam mindig is
- zabbixon nem volt erőforrás keresztmetszet probléma
- nem volt encryption