- ricsip blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hozzászólások
PVS.
Ennyi.
Technikailag vannak ilyen elnevezesek es mind kulon tipusu kenyer, de a utszeli kutya nem ellenorzi.
Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
PVS mint.. ?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
VPS az a PVS, azaz Vakulj Paraszt System.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Paraszt Vakító System
Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
[GN]Csak a "parasztvakító" az egyben van.[/GN]
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Azért van más formátumra sütve, hogy a pénztáros droid tudja, melyik kódot üsse be.
"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
ne droidozd le azt akinek a munkajarol szart sem tudsz!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Én láttam már pénztárgépezést közelről, borzalmasan nagy szopás, de tényleg droid meló. Miből gondolod, hogy nem? Te is próbáltad?
Szerinted ha egy munkakört ki lehet váltani néhány kamerával, ami egy computer vision algoritmusba feedeli a képet, az nem droid meló?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Droidokat nem szolgalunk ki.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szerintem osszekeverted.
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ja, ez amugy tokeletes valasztas volt a kozelmult esemenyeinek tukreben:
On February 25, 2020, Amazon opened the first Amazon Go Grocery store in Seattle's Capitol Hill neighborhood.
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
ezzel az erovel minden droid melo..az egyetem tanar is droid...a haziorvos is droid, a szinesz is droid..
egyebkent meg a penztarosi melo eppen hogy nem droid melo..iszonyatosan stresszes, odafigyelest igenylo munka ami nem abbol all hogy lehuzod a vonalkodot oszt jonapot..el nem hiszed mennyien akarnak csalni, lopni..a keszpenzes fizetes pedig anyagi felelosseggel is jar.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Pedig sokan ingyen csinálják helyettük a munkát, önkiszolgáló kassza megnevezés alatt.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
-ingyen
+aramkoltsegen
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nekem nincs áramkoltségem, de önkiszolgáló kasszákat szoktam használni...
“Any book worth banning is a book worth reading.”
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nahat, nem is tudtam, hogy te szoktad atutalni a Tesco-s penztarosok havi beret. ;)
(visszaolvasva: tenyleg felreertettem persicsb kommentjet. Igaza van)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A sima kasszanal ugyanugy van aramkoltseg (nem csak a kasszas ul ott, neki is van gepe, amiben futoszalag is van), es berkoltseg is. Ez utobbit sporoljak meg az onkiszolgalo kasszanal.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Persze ha nem lenne önkiszolgáló kassza, és csak a "droidok" (akiken marha nagy anyagi felelősség van egyébként...) kasszáznának, akkor szinte biztos, hogy a droidozók lennének leginkább felháborodva attól, hogy kevés a nyitva tartó pénztár.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
De hat pont ez a lenyeg, hogy ez a munka a kezdeti beruhazas utan megfelelo technikaval gombokert kivalthato. Legalabbis a telefonhirmondoban ezt hallottam.
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szerintem nincs szükség erre a művi felháborodásra, miközben az itt kommentelők jelentős része (magamat is beleértve) abból él, hogy más munkakörét automatizálja. Érdekes, valahogy ez a bűntudatkeltés elmarad, amikor mondjuk egy új digitális banki csatorna bevezetése után szélnek eresztik a fél fiókhálózatot. Vagy amikor mondjuk lecserélik a gyárban az elavult sorokat valami modernebbre, ami tized annyi operátorral is működik. Vagy amikor az adatrögzítő backoffice-os néniket lecserélik online formokra.
Akkor miért nem szór senki hamut a fejére, hogy bocs srácok, ez amúgy a mi projektünk volt, sok sikert a munkaügyi hivatalban?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Miota bevezettek, sokkal tobbet kell sorban allni mindenhol, ahol ezt bevezettek. Most mondanam, hogy nem tudom, hogy csinaltak, de nem nehez megfejteni. Gondolom megvan a tanulmany, hogy hany munkaorat segit megmenteni, es valaki tul akarja meg a tanulmanyra epitett tervet is teljesiteni es nyomast gyakorol a boltvezetesre, hogy ki lehet rugni n+2 embert is. Vegeredmeny: 10 percet vartal human kasszaknal, 20-30-at varsz onkiszolgalo kasszaknal, mert az emberek lassabban hasznaljak, es surubben kerik a keves megmaradt staff segitseget, mint a tanulmanyban. Ahogy a hagyomanyos kasszakra is 0-1 ember maradt, pedig ha szemelyit kell kerni az alkoholert, meg lopasgatlot leszedetni, nincs mas opciod, es egybol odamesz - vagy mennel, mert hat miert is kene human eroforras penztaros, ezert szereztek be sokmilliardert az onkiszolgalos gepeket?
(USA-ban egyebkent teljesen megbukott ez az "onkiszolgalo penztargep" koncepcio, de Europaban a vasarlok a birkaturelmukkel sok embernek segitettek elvesziteni a penztaros allasukat)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Vegeredmeny: 10 percet vartal human kasszaknal, 20-30-at varsz onkiszolgalo kasszaknal
Én nagyon nem így látom, de nyilván ez nem reprezentatív. Nálunk pl. a Tescoban szerintem 30+ önkiszolgáló kassza van, és ezekhez egy sorban várakoznak az emberek. Ha minden második egy balfasz, akkor is iszonyú gyorsan pörög.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Pesten még lehet is h. gyorsan halad a sor. De istenem, vidéken, legyen mondjuk keleti régiós hiperművelt hiperpigmentáltak 8x1 osztállyal, na azok miket bírnak művelni, te jó ég! Ráadásul ott még a szupervájzort is leterhelik, mert azt kell lesnie mi nem kerül a kosárból a kasszázós pultra, hanem helyette a zsebbe.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ja, hát ha rajtam múlna, ezek a szarok csak jogosítvánnyal működnének. Beülsz vizsgázni, eléd raknak egy random automatát, ami lehet kassza, vonatjegy, buszjegy, stb. + egy feladatot, amit időre meg kell tudni csinálni. :D
Meg nyilván az implementáció is néha félrecsúszik, pl. a Sparban az akciót nem a database tárolja, hanem a fehér vonalkód mellé rábasznak egy sárgát. Emiatt rögtön kétszer kell hívni a supervisort: egyszer amikor (természetesen) a fehéret kapja el a gép, utána pedig újra, amikor a sárga kód miatt odajön megnézni, hogy tényleg azt vetted-e, aminek a kódját lehúztad.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Miota bevezettek, sokkal tobbet kell sorban allni mindenhol, ahol ezt bevezettek.
Nekem pont ellentétes tapasztalatom van az egyik nagyobb bevásárlóközpontban lévő Sparban. Korábban is volt gyorskassza (szerettek is az öregek tolakodni), most van önkiszolgáló, sokkal gyorsabban el lehet intézni a dolgokat, hogy ha munka közben kiugrok valamiért.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Kell is mellé a humán támogatás, mert sokaknak nem megy egy kurva vonalkód lehúzása egy olvasó előtt...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Csak nem mindegy, hogy 1 pénztáros jut 1 pénztárra, vagy 2 supervisor jut 25 pénzárra. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Megoldás: süss magadnak normális kenyeret.
Lásd: https://www.youtube.com/results?search_query=kov%C3%A1szos+keny%C3%A9r+…
Nem lesz olcsóbb a bolti tömegterméknél, de tuti hogy finomabb.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hozzáteszem biztosan legalább kétszer annyiba, vagy még többe fog kerülni. De amit az emésztőrendszerrel "művel" az hogy hátra hagytad a "pék-nagyipart", azt a különbséget "lehet zongorázni"... (Persze, csak nagy kenyérfogyasztóknak ajánlott!)
- Már a kenyérsütő miatt jobb esetben 50 ezerrel indul a projekt, és nem hiszem hogy 3 évnél "többet szólna".., utána kell a következő. - Heti 3 sütés: 52x3=156 - 3 év alatt 458 kenyér. Csak a "hardver" árából minden megsütött kenyérre 109.-Ft +, - a spéci biolisztekről, adalékokról már nem is beszélve.)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Kovászos kenyeret sütünk itthon lábosban:
https://i.postimg.cc/hG6hQ7K3/184304491-1004060370335932-45015889435047…
Gyermelyi BL-80 lisztet használunk hozzá, meg kovászt, semmi más extra adalékanyag nincs. Ja de, egy kis joghurt a kívánt savfok miatt. Illetve vettünk egy dagasztógépet, de annak a költsége nem jön ide, mert alapvetően másra használjuk, pl. habverés, sütemények.
A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Teljes kiörlésű rozslisztből nem próbáltatok sütni?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Sokféle módon próbáltuk, kb. 3 éve csináljuk itton.
Azt kihagytam, hogy egy ideje az ötöde teljes kiőrlésű búzaliszt, nekünk ez vált be.
A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Gyökérkenyér aka cibatta: Hidegen kelesztett fehérkenyér, olajjal, és különféle adalékokkal (ecet, oliva paradicsom, köménymag, stb.). Balkántól délebre szokták sütni. Az albán pékségek tipikus kenyértésztája. A mi kenyerünknél pizzásabb a tészta állaga. Puhább, kevésbé morzsolódik.
Erzsébetkenyér: Világos rozsliszttel felütött, margarinnal vagy zsírral készült fehérkenyér. Ízre kicsit vajasabb.
Vándorkenyér: Hivatalosan, 70/30 arányú rozsoskenyér. Nagyáruházakban 25%-alatti rozsliszt tartalmú kenyér
Az elnevezések mögött az áll, hogy az élelmiszerkönyv szigorúan szabályozza mit és mekkorát adhatsz el, milyen kenyérnek és hova árazod azt. Azt meg nem tudod drágán eladni. Pl. 70/30-as kenyeret nem adhatod el rozskenyérnek, csak rozsoskenyérnyek. Viszont, ha kitalálsz egy nevet ami nincs az élelmiszerkönyvben, akkor úgy baszod át a vevőket, ahogy akarod.
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"Viszont, ha kitalálsz egy nevet ami nincs az élelmiszerkönyvben, akkor úgy baszod át a vevőket, ahogy akarod."
Látatlanban ez volt a tippem. Mondjuk azzal h. vándor, nem tudom mi a céljuk. Nem volt sokkal drágább mint a fehérkenyér.
Aminek nagyon felbaszták az árát utóbbi 2-3 évben, az a paillasse svejci bagett (interspar-ban láttam először, de aztan osan is âtvette sajátmárkásnak).
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"Látatlanban ez volt a tippem." - Ha végigolvastad a teljes hozzászólást, és meg is értetted, akkor feltűnhetett, hogy a fent nevezett pékipari termékeknek jól meghatározott összetétele van, amit tartani kell. Ha kihoznak egy "Manci félbarna rozsos kenyere" terméket, amibe néhány % rozslisztet kevernek, meg némi színezőmalátával belövik kellemes félbarna kenyérhez hasonlatosra a színét, akkor azt megtehetik, mert nincs az adott elnevezéshez kapcsolódó előírás. Mint ahogy virsliként sem lehet árusítani olyan terméket, amiben a csontról nagynyomású vízsugárral leválasztott húsrészecskék aránya bizonyos százaléknál több - na azokat sertésrudacska és hasonló nevekkel illetik a gyártók. Más kérdés, hogy némely ilyen, élelmiszerkönyv szerint "nem virsli" kóstolós teszten agyonveri a nálánál drágább virslinek nevezhető termékeket...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mivel az átlag boltlátogató zombitól SZERINTEM jobban képben vagyok miért lehet valamit szaláminak nevezni, mit lehet tejnek v. csak reggeli italnak, mit lehet virslinek és mit húsosrúdnak (én azt másra használom de mindegy) hívni, és a többi újbeszél faszságot. Maradjunk annyiban hogy az élelmiszerkönyvet kijátszó újabb fogyasztóátbaszó játék miatt van ennyi kenyérnek kilátszó szar a polcon (egyesek nem szeretik nevén nevezni ezért nem is használom a "magyaros átbaszás" jelzős szerkezetet).
"Más kérdés, hogy némely ilyen, élelmiszerkönyv szerint "nem virsli" kóstolós teszten agyonveri a nálánál drágább virslinek nevezhető termékeket..."
A nátriumglutamát mesteri adagolása még nem mentesít az alól a bűntett alól, h. emberi fogyasztásra alkalmatlan szemetet etet a gyártó az emberekkel. Virslit évente max 1x enne az ember (szilveszterkor).
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"A nátriumglutamát mesteri adagolása még nem mentesít az alól a bűntett alól, h. emberi fogyasztásra alkalmatlan szemetet etet a gyártó az emberekkel. " - A nemvirsli attól nemvirsli, hogy a csontról spricnivel lemosott utolsó húsmaradványokból többet tartalmaz,mint amennyit az élelmiszerkönyv megenged. Ízfokozót egyébként normális fűszerezés helyett a virslinek nevezhető húsipari szemétbe is pakolnak - sokszor többet, mint a német "magyarul nemvirsli" termékekbe. Azon túl, hogy a termék víztartalma is kedvezőbb, és szója meg egyéb takarmányfehérje se kerül beléjük.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mind kb. ugyanaz, szar fehérlisztes
lehet, hogy igénytelen vagyok. de ha néhanapján kenyeret eszem, biztos, hogy fehérkenyeret eszem. egy jó disznótoros mellett nem nézne ki jól a sárkenyér
4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
de ha néhanapján kenyeret eszem
Tehát nem rendszeresen. Úgy valóban nem annyira unalmas és annyira egészségtelen a fehérkenyér.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mi a baj a normális fehér kenyérrel? Vagy csak divat szidni?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
glikémiás index, adalékanyagok, glutén , hogy csak hármat említsek.
“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Elesztot se felejtsuk el.
De leginkabb: nem a legtaplalobb szenhidratok koze sorolhato, az biztos. :)
De ha jo meleg es friss akkor finom. Ha meg nem az, akkor meg az aran kivul nem tudok semmilyen masmilyen ervet, ami miatt ne lenne opcio egy gluten es elesztomentes alternativa.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mi a baj az élesztővel? Én olykor magában, natúr is eszem az élesztőt és még élek. A nevében is benne van: élesztő. :)
tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Inkabb a sok elesztovel van baj, mint onmagaban az elesztokkel.
Candida elszaporodas tud olyan dolgokat okozni az emesztesben, amik ellenere vegulis "meg elsz" jo sokaig. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ezekben a nagyáruházakban minden kenyér rossz. És úgy általában is bárhol. Az igazi kenyeret késsel szépen lehet szelni, ezek a kenyérnek csúfolt valamik pedig csak morzsálódnak, és puhák, mint a szivacs.
De mindennek a legalja, amikor melasszal barnára színezik. A városi népek pedig be vannak hülyítve, hogy "fehér kenyér ártalmas - barna kenyér egészséges", ezért megveszik a söripari vagy cukoripari vagy mittudomén milyen mellékterméket.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Az Auchan-os kovászos parasztkenyér ahol én veszem, ott teljesen jó. De pl. a Lidl-ös 1kg-os fehér/félbarna kenyeret nagyon nem mindegy, hogy hol veszem. Vácott príma, a pesti lidlikben meg... Szóval éhhalál ellen talán...
A saját sütés persze egészen más, igaz, abból valahol 500Ft körül indul a "minimál" verzió kilója.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Az auchanos kovászos parasztkenyér szerintem is rendben van és a többi kenyerük is jó. Ha tudod, próbáld ki az Aldi rusztikus bagettjét is!
$ grep -c egy$ word.list
100
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Auchanos kenyerek szerintem is messze jobbak a többi áruházas kenyerekhez képest.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ha jártál már pesti gúrman pékségben, ott ezres környékén van a kenyér kilója.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Elhiszem - a dolgozókat meg a márkát meg kell fizetni - annak, akinek futja rá - én maradok a kenyérsütőgép - bele mindent - 3 óra múlva kész megoldásnál.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Azóta "hálistennek" szépen felzárkózott a bolti szar ára is a 2021-es kézműves árszintre. Ezek után meg se merem kérdezni h. 2022H2-ben mennyi lett a kézműves kenyér ára.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szerintem a kézműves réteg nagy része egyszerűen eltűnt.
Tulajdonképpen kiderült, hogy a user nem ó kenyeret akar enni, hanem drágát. Az meg már van a hipermarketben is. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
ezekben a nagyaruhazakban mindenhol sajat pekseg van, ahol pekenkent, sot muszakonkent eltero lehet a minoseg.
ugyanugy mint a te altalad hypolt picsadraga kezmuves sufnikban...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Választható egy harmadik út is: az ember otthon, saját magának is tud kenyeret vagy más péksüteményt készíteni...
"Share what you know. Learn what you don't."
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Erzsébetkenyért az Erzsébeteknek!
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Kirekesztő rasszista köcsög bolt, az év 364 más napjával mi van!
Elő a COC-ot, az elnökvezérizgatót meg azonnal lemondatni, és apacshelikoptert ültetni a helyére!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Gyükérkenyért a gyüvárosiaknak!:)
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Remélem, nem offtopic. Nekem az tűnt fel, hogy egy ideje egyre kevesebb kenyéren van szavatossági idő. Értem, hogy a kereskedő az ötnapos kenyeret is el akarja adni, de szerintem ez így nincs rendben. Nem kell minden élelmiszerre szavatossági időt megadni? Szerintem még a konyhasón is ott van, hogy minőségét korlátlan ideig megőrzi. Milyen joghézagot találtak?
tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
:) Igen, bár az eredeti problémára érdekel a megfejtés. Ez csak engem zavar, mást nem?
tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nekem nem tűnt fel a lejarati idő lecsalása, de várom én is a megfejtéseket ha lesznek.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
egyre kevesebb kenyéren van szavatossági idő
UK-ben zöldségekre, gyümölcsökre akarták ezt bevezetni, mert iszonyat mennyiségű zöldséget/gyümölcsöt dobnak ki az emberek a "Best before" dátum lejárta után, holott még simán ehető lenne.
Az ötlet az volt, hogy ha nincs rajta lejárati idő, akkor az emberek szemre/szagra/józan paraszti észre hagyatkoznak és talán kevesebb lesz a feleslegesen kidobott élelmiszer.
A kenyéren érdemes lenne sütési időt igen, szavatossági időt nem feltüntetni, így mindig tudnád megvételkor milyen friss, viszont csak akkor dobnád ki, ha már száraz / penészes.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ezzel egyetértek, de a magyar módi az, hogy sem a sütés ideje, sem a felhasználhatóság ideje nincs rajta. Különben kenyeret addig eszem, amíg van és még jó, tehát engem valójában a sütés ideje érdekel.
tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Az aznap "lejáró" zöldséget néhol féláron adják. Miért nem adják időarányos áron? Akkor kevesebb szemetet termelnének és lehet, hogy több termék elmenne. Én mindig megnézem a lejárati dátumot mindenen és aszerint válogatok. Igazából pl. kenyérnél ez fontosabb nekem, mint hogy fehér vagy magvas vagy gluténmentes vagy akármilyen a kenyér, mert kevés kenyeret eszem és a fele megy a kukába 1-2 nappal lejárat után, attól függően, hogy műanyagba vagy papírba volt csomagolva. A papír szellőzik, szóval kevesebb az esély a penészedésre.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni