Gyakorlatilag a windowsos verzióval azonos sebességgel fut a Cyberpunk 2077 Linuxon

Címkék

Ez derül ki Pierre-Loup Griffais, a Valve fejlesztőjének tweetjéből ...

Videó:

Hozzászólások

Még mindig 60 USD körül van Steam-en, van tippetek rá, hogy mikor kezd el lejjebb menni? 

Deus Ex-el nem játszottam, de 8000 Ft-ot mindenképp megér. Szerintem még többet is! :)

170 órám van eddig benne, de még nem unom.
Ez idő alatt egy karaktert maxoltam nagyjából ki, de még pár achievement hátra van vele.
Viszont mivel 3 féle származású lehet a karaktered, és 6 féle befejezés, illetve az is változtat valamennyit, hogy férfi, vagy nő vagy ezért elég nagy az újrajátszási faktor is.
Az első karakterem egy nomád nő, akit főleg távolsági fegyverekre gyúrtam ki.
A második egy pasi lesz, aki viszont full hacker, azaz ami egy így egy teljesen más játékstílust kíván meg. 

Noh, csak azért mondom ezeket, hogy lásd, elég változatos tud lenni a játék. 

Ami a sztorit illeti az szerintem kiba jó! Nem is maga a történet, hanem annak a levezetése, ahogy végigvisz rajta a játék. 
A fő sztorin kívül rengeteg mellékszál is van, amit ugyan nem kötelező megcsinálni, de plusz lehetőséget adnak a végére fő sztori befejezésénél.

A grafika nagyon jó, eszméletlen cyberpunk hangulat uralkodik az egész városban. 
A karakter szinkronok és animációk is nagyon jók szerintem és a magyar fordítás is rendben van. Látszik, hogy külön magyar csapat foglalkozott vele. 
A játékban amúgy irdatlan mennyiségű szöveg van. ha mindent elolvasok az szerintem kitesz egy vastagabb könyvet. Tehát ha szereted a kisebb-nagyobb történeteket, akkor azokból itt rengeteg lesz. 

Ám ami a várost illeti az elég statikus. Jól megfigyelhető mi van előre lescriptelve, mi nem. Ebben szerintem a GTA V jobb. Itt nincs sok lehetőséged úgymond RP-zni a városban. Max beülsz valahova inni/enni egyet, táncolni, sexelni és kb. ennyi a szabad foglalkozás :)
De elvileg a hamarosan megjelenő DLC-k adnak majd a városhoz több lehetőséget is...

Bugok: Azok vannak, de már nem zavaróak. Több százat javítottak már a mostani 1.22-es pachig. Teljesen élvezhetően fut és nincsenek game breaking hibák. 

Megmondom őszintén, én először letorrenteztem, mert nem voltam benne biztos hogy tetszeni fog. Demo meg ugye nincs belőle. Két napra rá azt mondtam: Oké, ez a játék nekem kell, megveszem! Ez több mint egy hónapja volt, azóta szinte minden nap játszok vele. Még a WoW élőfizetésemet sem hosszabbítottam meg, ami azért nálam elég nagy szó :D

Szóval igen, engem megvett kilóra :)

A történet nem üti meg a Deus Ex-ét, original első és HR részekét. A világ jóval nagyobb, a grafika részletgazdagabb, az erőforrásigény meglátszik a látványvilágon. 

A lengyel fejlesztő javára kell írni, hogy ingyen fogja adni a DLC-ket így kisebb árkedvezménnyel is több értéket kap a játékos, mint a szokásos fél -egy év után 60% leárazás, de DLC-re összesen ugyanannyit kell fizetni mint a menyi a játék eredeti ára volt, vagy akár többet is. 

A Linuxon kiadása első napjától tökéletesen működött a Cyberpunk 2077, kevesebb bug-gal mint Windowson. A Stadia gépek alatt Debian Linux működik. A legkevesebb hibával Stadián találkoztak a cyberpunk játékosok, bár az még ott is volt. 

Jó darabig nem fog. Meg ugye vannak ezek a legnépszerűbb játékok, mint pl. a GTA5 is, ami annak ellenére, hogy már 6-8 éves játék, a mai napig 30-35 dodó minimum, még akcióban is, ezek szinte sose mennek le.

Egyébként a natív teljesítmény 99%-a nagyon szép, főleg ennél a Szutyokpanknál, mert a natív platformokon is egy elég szarul optimalizált játék, irreálisan magas hardverigénnyel, csomó buggal. Már az is teljesítmény, hogy fut egyáltalán.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Hát, nekem átlőtt üvegen be szokott esni az eső és fütyül a menetszél.