Preview-ból bétába váltott a Microsoft Edge Linuxon

A Microsoft bejelentette, hogy preview állapotúból béta állapotúvá léptette elő az Edge webböngészőjét Linuxon. Letölthető innen.

Hozzászólások

Úgy tűnik a Microsoft több üzletet lát a Linux felhasználókban mint a Google! :(

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Milyen extrát hoztak a Linuxon több éve elérhető Chrome-hoz képest? Még DRM-re se a saját Playready megoldásukat használják, hanem a Widevine-t. Igazán nem tűnik nagy erőfeszítésnek egy Bingesített Chromium lefordítása Linuxra.

Majd ha ott tartunk, hogy a Microsoftnak köszönhetően lehet Linuxon 4K-ban is fizetős streaming tartalmakat nézni, azt mondom tényleg jobban igyekeznek, mint a Google.

Persze a már évek óta implementált, de a Google által szélsőségesen idealista okokból kihagyott VAAPI hardvergyorsítsást a Microsoft is túl milliárdos volt bekapcsolni.

Linux: https://github.com/macchrome/linchrome

Marmaduke
up-to-date
ungoogled
widevine
all-codecs+
linux

Win: https://github.com/macchrome/winchrome

Marmaduke
up-to-date
ungoogled
widevine
all-codecs+
win64

 

 

bovebben: https://chromium.woolyss.com/

Értem, tehát azzal, hogy odahazudjuk a támogatást, meg van oldva minden. Ha esetleg mégse működik az user™ error™, meg amúgy is vegyen mindenki új gépet, amin már az 50% CPU csak 25% és akkor fel se tűnik, hogy valójában nincs hardvergyorsítás. Ez a hozzáállás, tényleg, dicséretes.

se kedvem nincs arra, hogy ezt tesztelgessem

Igen, ez is sejthető volt, máskülönben nem a marketingasztalon összeollózott kijelentőmondatokat papagájkodnád.

Valahol a 88-as verzió környékén engedték vissza a VA-API használatot. Nálam még a Vivaldi-ban is simán működik a hardveres gyorsítás, nem csak a Chrome-ban, és csak simán engedélyezni kellett. Persze arra oda kell figyelni, hogy pl. a YouTube előszeretettel használ olyan codec-et, ami nincs hardveresen gyorsítva a GPU-dban. h264-ify és hasonló kiegészítők segíthenek.