Mai ebédem

Társadalmilag kényes téma újfent, így ha nem bírod a kritikát, inkább ne kattints! Politikailag inkorrekt válaszok nyomokban előfordulhatnak!

Hozzászólások

Mai reggelim:

Mai ebédem:

No rainbow, no sugar

Én is tegnap este 7kor ettem utoljára, és most fogok megint 7 körül enni, ha elkészül a vacsora.

Próbáltam, hogy legyen reggeli, ebéd, de utána sokkal hamarabb megéheztem. PL. ha reggel hétkor reggliztem, 10kor már rosszul voltam, hogy mikor lesz már ebédidő. Így meg tudom, hogy este kaja, este eszek, és ezzel el van intézve.

 

( biztos, hogy nagyon nem jó ez így, de az is biztos, hogy így nehezen fogok elhízni. :D )  

Szerintem.

Hát érdekes.. volt régen egy kollegám aki bőséges reggelivel kezdett, a cégben egy falatot nem evett soha (csak 1 energiaital), este meg megint evett :)

Nálam a reggeli bevált, de inkább akkor amikor leülök dolgozni és nem korán reggel, aztán ebéd dél-1 körül, aztán vacsora 6 körül. Nasinak meg lehetőleg gyümölcs.

> És egészségesnek érzed magad?

igen

> Estére betolsz egy óriás adag kaját, vagy hogy megy?

Nem, nem óriásit hanem egy kicsit meg rá 2 órára egy kisebbet. Most pl megettem egy 28 centis húsimádó pizza felét. 8 körül meg eszek egy kis babfőzeléket füstölt tarjával.

No rainbow, no sugar

Jól néz ki. Ennyivel egyébként jól is tudsz lakni?

1 bulletproof kávé,

100 gr hambuergerhúspogácsa

2 tojás

2,5 dl csontlé ( minden nélkül ) 

40 gr áfonya

“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

Ez igen, benne van az esszencia, látszik, hogy érted a dolgodat! Ehhez az ebédhez nem tudnék dietetikailag hozzátenni. Én is szívesen ennék ilyet.

Gondolom paleolit és hasonló elméletek ismerete ott van mögötte, különben nem ezt válogattad volna össze. A Bulletproof coffe divatos volt egy időben, de most már nem az, az hogy elővetted ide mutatja, hogy időtálló tudásod van! Ettől megegészségesedsz, de az ismerőseid azt fogják mondani, hogy csak szerencséd van. Nem értik, hogy a szerencse az amikor a felkészültség találkozik a lehetőséggel!

Bár nagyon kíváncsi vagyok az ízére, eddig nem mertem megkóstolni.

Attol fugg, hogy definialod a nyerset. Halat, rakot es hasonlokat nem eszunk hokezeles nelkul. Lehet negativ (fagyasztas) is. Mondjuk viszonylag ritkan jutsz szimplan hutott halhoz a szarazfold kozepen. :)

Egyebkent batran ajanlom. Nagyon finom, es jol konfiguralhato, izlesre hangolhato etel. Magunknak is szoktunk tekerni, ha van jo hozzavalo. A lazac, garnela es kiraly rak itt annyira elterjedt, mint otthon a karaj vagy csirkemell. Angolnat, jo tonhalat (feher-rozsaszin-voros reszeket) azert keresni kell egy picit.

Igazi wasabit Europaban sajnos nem kapsz. Japan kollegak panaszkodnak, hogy naluk is "hamisitjak", azaz 80-90% szinezett tormat arulnak. Hacsak nem terem a nagymama kertje vegeben, akkor nem eszel igazit...

Ez a Lidl-ben kapható? Mi is kipróbáltuk (lidl-set), kicsit féltem tőle, hogy ez biztos nem olyan mint az igazi, de valami qrva jó volt. Tervezzük, hogy keresünk a környéken egy japán éttermet, vagy kifőzdét. 

15 deka felvagott, mivel bator vagyok ezert jellemzoen parizsi, 3 zsemle, 1 doboz tej, 1.5 liter tea, 3 kave. Nem ebedre. Egesz napra.

+1.5 ora kozepes intenzitasu kardio edzes.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Elarulom, hogy mind az, csak a brand mas. Nincs olyan, hogy minosegi parizsi.

Zoldseg gyumolcs a luxy jutalom, mint regen a csoki.

Nem kell fosni, van dietetikusom, rendes etrendem, de most nincs hozza kedvem. Meg egyebirant is szeretem a szendvicset.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nincs olyan, hogy minosegi parizsi.

Ha megengeded, akkor ezzel vitatkoznek. En pl. egy olyan, tobbedik generacios hentes csalad fekete baranya vagyok, aki mar (most mar sajnos) nem folytatja a csaladi hagyomanyokat, igy apam nyugdijba vonulasaval nagy valoszinuseggel ezek a termekek el is fognak tunni a magyar piacrol... Miutan definialtad, hogy !szerinted! mi a minosegi parizsi (mert, amugy Codex Alimentarius Hungaricus a mai napig is), szeretnelek meginvitalni sajat, csaladi husuzemunkbe, ahol a mai napig "minosegi" parizsit allitunk (allitanak elo, mert ugye en nem ott dolgozom), raadasul "E" szamoktol mentesen! Privat uzenetben varom szives erdeklodesed!

A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Meg nem keso valtani.

Az a meglatasom, hogy a valodi husipari termekek keszitese egy ket evtizeden belul csak egy igen gazdag reteg szamara lesz elerheto. A jovo "luivutonja" az eredeti husbol keszult kolbasz.

Feltetelezem malacbol van a dolgozas, azt sajnos lelkiismereti okokbol passzolnom kell.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Ha, a malacon tényleg a malacot érted, akkor nem (v.ö.: https://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1zisert%C3%A9s - Fajtái). Fajtatenyészetből származó, magyar nagyfehér×magyar lapály F1 tőkesertésekből. Valódi húsipari terméket, véleményem szerint csak valódi, minőségi húsipari alapanyagból lehet és érdemes készíteni.

Közel 38 évesen, két - éppen iskolába készülő - gyerekkel, 1 kisebb jelzáloghitellel, szerintem nem lenne egy túl kifizetődő vállalkozás...

A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Lazán kapcsolódik, hogy Joe Biden havi 1 hamburgerre szeretné korlátozni az amerikaiak mahahús fogyasztását... https://www.thegatewaypundit.com/2021/04/bidens-climate-requirements-cu…

Ha rákeresel arra, hogy "Joe Biden diet", akkor gulág keresővel az első 20 találat arról szól, hogy nem, nem akarja elvenni Joe a hamburgert az emberektől. Az eredeti sztorit meg sem találtam, csak Duck Duck Go-val.

A vírus után leporolják a klímát és jönnek a húsodért! Én szóltam! :-)

Ez jó cucc ebédre.

 

Nekem klasszik zöldség + csirkemell + rizs kombó megy. Hetente lazac, meg marha a csirke helyett beugrik.

Az én paraszt gyomrom az ilyen halas, rizses, avokádós, lenmagolajos, kókuszreszelékes, spárgás, édes-savanyús, kuszkuszos, stb mostanában trendinek számító egészségesnek titulált dolgokat sajnos (szerencsére?) nem fogadja be.

Egészségedre! Jól néz ki!!!

"Mai reggelim" - "digger driver János Horváth" - https://www.youtube.com/channel/UC6CeN68hBINK1OnJbjpTXbg

jutott róla eszembe, aki az elején még minden videoban bemutatta, hogy aznap mit reggelizett @UK... :D (lehet, hogy még ma is, de kb. 1 éve nem követem)

Én is szeretem az ilyen tengeri herkentyűket, bár az egész család menekül, ha ilyeneket eszek/főzök/sütök (mert azt pl. szeretem csinálni).

OFF: 200cm testmagasság és 130kg vágósúly/"csimpánzcsöcs" mellett mondjuk én az ilyen "ki vagyok pattintva, mint a kőbalta" posztok során kicsit elszégyellem magam, hogy én csak az éves ~10m^3 tüzelőt hasogatom össze, meg a családi házzal járó apró-cseprő munkákat végzem el a napi meló mellett, de még így is épéségben átvészeltem 2 CoVid hullámot, 1 aktív fertőt és tünetek nélkül az első "csillagba menetelt" (per aspera ad ASTRA)... - tekintve, hogy ez OFF, így kérem a beleállások és további OFF-topic-ok mellőzését. Privátban elérhető vagyok, ha valaki kardozni szeretne. :) További szép estét!

A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

"Mai reggelim" - "digger driver János Horváth" 
 

Érdekesnek tűnik a csatorna, köszi az ajánlást!

Egy videót néztem meg 2/3-ig, a legfrissebbet, gondolom; tetszett, ahogy egy másik tonnás betontömböt használt az alap széttörésére :)

Nehéz volt abbahagyni a videó nézését, kíváncsi voltam a végére.

Nem egyszerű meló, az biztos; remélem élvezi és jól meg van fizetve.

Ja, és azt kifelejtettem, hogy ennyi pénzér már rendes kaját is lehet venni :-)

nemeth szilard erre csak azt mondana, hogy : "Ala hablil halwalab szushi-mushi" :DD

Ha kedveled az ilyesmit, akkor Győrben van egy Sushi manufaktúra nevezetű dolog. Költségben egy másik kategória, de a műfajon belül szerintem nagyon finom dolgokat csinálnak.

Ez már romlott, kék a penésztől, nem látod? :)