2023-ra jöhet a összehajtható iPhone

Címkék

Új Apple termékekkel kapcsolatos előrejelzésekkor gyakran kerül elő Ming-Chi Kuo elemző neve, mint hitelt érdemlő forrás. Az elemző most azt jelezte előre a befektetőknek, hogy az Apple egy 8 hüvelykes QHD+ flexible OLED kijelzős iPhone 2023-as piacra dobásán dolgozik.

Részletek itt és itt.

Hozzászólások

Áááá! Maradt olcsón leköthető szabad gyártási kapacitás a Samsung Display-nél!

Samsung Display is anticipated to act as Apple's exclusive display supplier, while Samsung Foundry will handle display driver ICs, Kuo said.

trey @ gépház

Mi a nevetség tárgya? Mi az a fantasztikus és piacbontó ötlet ami az elmúlt 5 évben megszületett ezen a fronton? (az egész piacra gondolok android/iphone-ostul, nem csak az almára - én nem vagyok rákattanva ezekre a gyártókra, nekem egyformák)

(van itthon új iphone -unk, ne aggódj)

De egyébként nem ez volt a mondandóm lényege.

Tudom, de nem is költői kérdésnek szántam a témát. Azt hittem, a pár nappal ezelőtti konferencián mondtak valamit, amiről nem tudtam.

Se az URL, se a kép nem támasztja alá, amit mondasz.

Mit nem támaszt alá a kép? Oda van írva: "Which Apple Watch is right for you?", "Apple Watch SE", stb.

A linken, amit küldtem van egy kép. Egy alma logó után csak egy Watch van.

https://i.imgur.com/l7Zxy8q.png

Egyébként pedig nem lenne ez szokatlan, az olyanok után mint:

Mac OS X - OS X -> MacOS -> macOS

Nem ez lenne az első ilyen bohóckodás a betűkkel.

trey @ gépház

Elmondom újra másként mert a trey-titisz tüneteit mutatod.

Mobilokról és minden gyártóról beszéltem, összességében.

Mi az a szuperficsőr ami az elmúlt 5 évben jelent meg úgy általában? Én a Nexus5-öm óta azért veszem a telefonjaimat mert leharcolódnak, és kb. mind egyforma. Egy kicsit tovább birja akksival, de pont ugyanazt csinálom velük. Ezek között iphone is volt.

Én is így látom. Van egy LG V30-am, ezer éve megvan. Gondoltam lecserélem egy új, még támogatott OS-sel rendelkező telefonra. Sasolom az új telefonokat, mit tudnak többet az x éves LG-mnél. Hát egyik se mutatott semmi újdonságot, minden szám picit nagyobb, vagy éppen kisebb, de semmi új fícsör, mire azt mondom, hogy na ez kell. Úgy döntöttem, még várok pár évet azzal a cserével, mert egyébként hardveresen tökéletesen megfelel, kellően gyors, jó kamera, szép kijelző, minden van benne, ami nekem kell. Max nézek rá vmi új LineageOS-t.

Nagyobb képernyő, erősebb akksi, frissebb szoftver, erősebb proci, tizen-százon akárhány mpixeles kamera (abból is 4 db), sima fingerprint helyett kijelző mögé rejtett, szélek nélküli kijelző hog még törékenyebb legyen, stb stb.

Egy csomó unalmas szarság.

#rosszulhajlítottad
#túlsokoathajlítottad

pont ezek miatt nem fogják ezt piacra dobni, nem szaladnak be nyitott szájjal az erdőbe mint samu és társai

sudo mount -o ro /hup.hu

Nekem feltekerhető kell, hogy ha már nem lesz jó semmire, akkor legalább egy spanglit lehessen belőle tekerni :D

Mindegyik telefon összehajtható. A nyitása már problémás lesz. De szarkazmustól eltekintve, csak hiba lehetőség. Minél több a mechanika annál több a hibaforrás. Egy nyamvadt töltő ajzat elkopik 2-3 év alatt akkor egy ilyen izé mennyit bír ki? 

Nekem iphone 5 gyári kábelem van a melóhelyen, már sárgás a színe és csak az egyik oldalra dugva tölt, lekopott az érintkezés pár ezer ki-be dugdosás után. Azért se cserélem ki, van pár eredeti amit még nem is használtam.

Erre mondják az iphonhaterek hogy túlárazott divatkészülék.

válasz: A minőséget meg kell fizetni, mindig a drágább az olcsó, fost ne vegyél :P

sudo mount -o ro /hup.hu

Szerintem ez sose fog elterjedni. Hiába is csinálnak hajlítható kijelzőket, ami alapból bírja ezt, a sokadik ki-be hajtogatásnál mindig kialakul a hajtási ponton egy gyengülési vonal, ahol az anyag nagyobb terhelést, feszítő erőt kap, és ez meg fog látszani a kijelzőn. Egyedül azt tudom elképzelni, hogy nem egy hajlítható, hanem két fix kijelzővel oldják meg, aminek annyira precíz a találkozási vonala, hogy nem nagyon látszik. De ez szintén nem hajtogatható, hanem csak összecsukható lesz.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Én abban is kételkedem hogy kell-e bármilyen mechanikus dolgot rátenni a telefonokra. Sajnos elmúltak már a 90-es, 2000-es évek, amikor tudtak olyan stramm telefonokat gyártani, hogy gyakorlatilag azt csináltál vele, amit akartál. Szerintem a durability is egy képesség, amit sajnos az átlag okostelefon nagyon durván elvesztett.

hát nem tudom, élt már túl olyan esést tok nélkül az iPhoneom amitől anno egy Nokia 3410-nek már szarrá tört a kijelzője. szerintem semmi baj nincs a durabilityvel ahhoz képest, hogy mire jók és mire használjuk ezeket a telefonokat.

azok akik építési területen szeretnék falhoz dobálni, meg rugdosni, meg kocsival áthajtani rajta vehetnek hozzá nagyon jó strapa tokot. 

ha valakinek hiányzik a régi telefonok strapasága vegyen rá tokot, ha az akkuidő is akkor kapcsoljon ki rajta mindent. gps-t, mobilnetet, bt-t, wifit-t, kapcsolja ki a színes megjelenítést és csak akkor, és csakis akkor nyúljon hozzá ha csipog vagy ha smst akar írni meg esetleg telefonálni. 

Ezekben is van igazság.. olyan dolgok miatt nosztalgiázok amik nem sokkal ezelőtt még teljesen standardok és elvártak voltak, vagyis hogy a telefon ne véletlenül, hanem minden esetben élje ezeket túl, és lehessen arra számitani hogy ellenáll a hétköznapoknak.

Az érvelésed egy kicsit sántit, nézzünk meg egy másik iparágat: egy mai autó igazi csillagromboló egy 90es, 2000es évekbelihez képest, dugig van infotainment, aktiv és passziv biztonsági megoldásokkal, sőt részben önvezető képességei is vannak. Az érvelésed alapján el kellene fogadnom hogy a korábbi 5-600 km-es hatótáv helyett sajnos csak 150-et bir, de ne pofázzak, mert tele az ország benzinkúttal és hát valamit valamiért.

De mondom, tisztában vagyok vele hogy a kissebséget képviselem ebben.

az én felhasználásom mellett legyen inkább szép tárgy kivülről mint kibirja a világ összes esését bárhonnan. (hozzáteszem, a régi nokiák se bírták ki ezt, mint a fenti példámban is látszik. sőt, volt egy 6303-am is ami leesett és összetört a kijelzője)  

ezek a telefonok kb semmit nem tudtak a névjegyzék sms és hívás kombón kivül. egy mai telefon millióször több feladatot tud ellátni. egyes androidos telefonok még egy alap irodai dolgozó munkájához is elegek manapság egy dokkolóval. hol tudta ezt anno egy nokia 3210/3310? sehol. nem tudott semmit amit egy mai telefon tud. mindeközben az aksi technológia nem fejlődött számottevően. így nyilván nem lehet elvárni ugyanazt az üzemidőt pl. (az nem fejlődés hogy egy telefonba belerakjuk a 30000mah aksit a 10 inches kijelző mellé)

Ilyen már van. Mikor jön a papírgalacsinná gyűrhető modell? Ja, előbb a kínai gyártóknak ki kell fejleszteniük, hogy az Apple lemásolhassa. :) 

Nem értem. Minden telefon összehajtható... legalább egyszer. ;)