"Az operatív törzs szerint terheléses támadás miatt halt le a védőoltás-regisztrációs oldal"

Fórumok

"...A pénteki sajtótájékoztatón ezt az operatív törzs terheléses támadással magyarázta, amit „felelőtlen emberek követtek el”..."

https://444.hu/2021/04/30/az-operativ-torzs-szerint-terheleses-tamadas-…

Update --

https://telex.hu/zacc/2021/05/01/vakcina-oltas-pfizer-idopontfoglalas-e… :)

Hozzászólások

Büntetésből oltsák be kínaival az összes résztvevőt!

Amely vakcina nem lehetetlen, hogy a legjobb, mert a mutálódott vírusok ellen is véd.

Érsekes, hogy a fos kínaiból tutira kell a 2 oltás mellé harmadik,, kb évente, emiatt szar, de a pfizerből meg az első kettő után kell a harmadik évente, és ez az oltások királynője. 

Olyan jó lenne, ha nem a bal-jobb oldali politikusok, cipészek, targoncakezelők facebookposztaiból tanulnánk az orvoslát. 

 

3-2-1 indulhat az anyázás, hogy Feri meg én jobban tudom. 

 

 

Ps: linuxra meg nincs is vírus!!!!

de abból nem rendelt a kurmány

En azt olvasom itt, hogy a megrendelt mennyiseg 17% -a erkezett meg, aprilis 27 -ig. Persze az nem megrendeles, Fleto tuti megirta mar, hogy soha nem tortent ilyen, Neked pedig ezt tolmacsolni kellett.

Elkepzelheto, hogy ha Lolo megkerulesevel megrendelik, es meg annal is tobbet, akkor azonnal megtortent volna a beszallitas, valoban, a Moderna vezerkara pedig szemelyesen sz..ta volna le a magyar allampolgarokat, egyesevel. Megvan az eselye. A tenyek mindenesetre inkabb ne bizoonyitsanak el, magad is tudhatod, hogy az EU -ban mar mindenkit beoltottak, csak itt nem, mert nem rendelt senki modernat.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Elkepzelheto, hogy ha Lolo megkerulesevel megrendelik, es meg annal is tobbet, akkor azonnal megtortent volna a beszallitas, valoban, a Moderna vezerkara pedig szemelyesen sz..ta volna le a magyar allampolgarokat, egyesevel.

Minden állampolgárnak jogában áll hülyének lenni. Van aki él is ezzel a joggal. 

Tényszerűbben:
Az is elképzelhető, hogy a kínai annyit ír a számlára, amennyit a megrendelő óhajt, még visszacsepegtetni sem kell neki a különbözetből. Így lehet kilenc dolláros vakcinát vásárolni hatvanháromért, ugye? Működik ez a ruszkik országában is? Hát persze, hogy működik!
A nyugati gyakorlat már ettől egy kicsit eltér.  Hát ezért "náj lácsó" orbán számára a nyugati vakcina.

Az amúgy megvan, hogy a Moderna talán kicsit jobban összekapná magát, talán még olcsóbb is lenne, ha mennyiségi rendelésre lenne hajlandó a kormány?
Vagy ez az opció neked már nagyon magas ahhoz, hogy értelmezni tudd, igaz? Elhiszem.
 

Mókusnyúl, az a probléma, hogy van megrendelés, teljesítés nincs. Ha körbenézel, láthatod. Bulgáriában pl. mivel magyarázható a szitu? Sőt, szerinted minden ország full tisztességes, kizárólag itt van egy Lölö. Sehol a világon nincs ilyen, ugye. Mondjuk a magadfajtának már Simicska is faszagyerek, bikóz O1G.
 

Az amúgy megvan, hogy a Moderna talán kicsit jobban összekapná magát, talán még olcsóbb is lenne, ha mennyiségi rendelésre lenne hajlandó a kormány?

Az amúgy megvan, hogy a mennyiségi megrendeléseket az EU (fasza, becsuletes, nyugati) vegezte, kollektálva az összes tagállami megrendelést? Nyilván ők nem fogják Lölő -t jattolni, a központi beszerzés miatt a visszaosztást nem Magyarországra kell végrehajtani...

Vagy ez az opció neked már nagyon magas ahhoz, hogy értelmezni tudd, igaz? Elhiszem.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Erre közegre szerintem még kéne gyúrnod egy kicsit.

Nézzük:

szerinted minden ország full tisztességes, kizárólag itt van egy Lölö. Sehol a világon nincs ilyen, ugye.

 

 

Na, erről beszéltem. Már megy a relativizálás, a néger ember mosdatása, hogy nem is olyan nagy tolvaj ő, meg hát, akad tolvaj másutt is, mé' nem azzal foglalkoztok? Igaz?
Igaz. Szomorú.
Tudod, nem azzal kéne foglalkozz, hogy másutt van-e, hanem azzal, hogy itt ne legyen, vagy ha már van, akkor vajon miért? 

Az amúgy megvan, hogy a mennyiségi megrendeléseket az EU (fasza, becsuletes, nyugati) vegezte, kollektálva az összes tagállami megrendelést?

 

Na de ki adta le a rendelést?
Amúgy igen, az EU parlamentet kicsit nehezebb zsebre tenni, mint egy darab tolvaj szarkát.

Simicskát meg legalább úgy utálom, mint orbánt. Ugyanis ő mutatta meg a lehetőségeket orbánnak.  Ezért is haragszik saját magára a féreg. Teljes joggal.

1) Szerintem a lölö nem tudott modernavakcinából lopni témát nem én kezdtem...
2) Mennyiségi rendelés volt, kollektálva kellett leadni. Ha 100milliót rendeltünk volna -és annyit is kell átvenni- akkor meg az lenne a bajod, ugyi? (Lásd még: lélegeztetőgép: ha nincs, az a baj, ha van, akkor az is)
3) Simicska okos csávó volt, az is maradt, én csipázom. A lehetőségeket azonban nem ő mutatta meg, hanem valaki egészen más. Orbán a balliberális irányból lett jobboldali populista. Miért? Mert ez a valódi eladható dolog. FeGyőr -aki kinézetre is olyan, mint az ifjú Orbán volt- pont ugyanezt csinálja: felcsúti per, oltásért 100 rudi, whatever...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A lélegeztető géppel is csak annyi  a baj, hogy pontosan tudták, hogy ~3k-t fognak tudni maximálisan üzemeltetni. Egyébként is volt az országban pár darab elszórva, szóval 3k új megvásárlása már a tartalékolást is magában foglalja.

Ehhez képest 16k-nyit vettek. Ezeknek jelentős része patyomkin lélegeztetőgép, gyakorlatilag használhatatlan. Ebből kifolyólag a valós bekerülési("gyártatási") ára is a béka segge alatt volt. Ha ezt az árat kivonod a beszerzési árból és felszorzod a beszerzett mennyiséggel, nem győzöd majd számolni a helyiértékeket a profitban. Szóval ez az üzlet is NEReséges volt. De hát ilyen üzletből 12 egy tucat az elmúlt 8 évben. És nem kettőt ütöttek nyélbe a fijjúk. Jelentős részét abból a 27%-os adóból, amin az emberek nap mint nap befizetnek az államkasszába. S amit egyesek privát kasszaként kezelnek.

Adok neked 700 dollárt, adj nekem egy nvidia 3080 kártyát légyszives. Túlárazva, mikor ennyi volt az ára.

 

7 éve egy panellakás Debrecenben 6-7 millió volt. Most 25. Adj egyet el nekem légyszives 7 millióért most, ne pedig túlárazva. 

 

Értesz te a piachoz, vagyazt is Feritől tanultad?

Túlárazva, mikor ennyi volt az ára.

Az a baj, tudod, hogy nem ennyi volt az ára, hanem ennyiért vették stróman cégeken keresztül: https://infogram.com/hu-1-1h17495w8m9q2zj

Olyan stróman cégeken keresztül, amelyeknél most például: https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2021-evi-sajtokozlemenye…

Értesz te a piachoz, vagyazt is Feritől tanultad?

Figyelj, felsorolnád a jelenlegi kormányból azokat a minisztereket, amelyek dolgoztak valaha is a versenyszférában összesen egy évet?

Sanyika!

Egyrészt lófaszt a seggedbe!

Másrészt fogalmatlan vagy. Ebben a világban úgy megy ez a játék, hogy feldobják a fijjuk, hogy „ki tud leszállítani egy unitot X-ért”? X az előállítási (beszerzési, gyártási, etc) ár. A unitnak nem kell működni, csak úgy kell kinéznie, mint ami tudna működni. Aztán ezt a unit-ot végül (1 vagy több hop-pon keresztül) 100X-ért megveszik. (Praktikusan ez az EU pályázat receptje is.) Pénz van, szállító van. Így keresnek a költségek levonása után 85-90X-et.

Haverod a Feri (ugye tudod melyik), csak szeretne ekkora zsivány lenni, pedig neki sincs oka szégyenkezni.

Nem egészen. A Magyarországnak szánt mennyiség 17%-a. Az, hogy a kvóta hány százalékára adtak le megrendelést (Moderna esetén tudjuk, hogy nem használták ki a kvótát), arról nincs adat a táblázatban. Ahogy arról sem, hogy az időarányosan megrendelt termékek hány %-át szállították le.

Hány nemzetközi orvosi tudományos folyóirat cikket olvastál el a vakcinákról, hogy ennyire profi vagy a témában? Vagy lusta voltál, és Feri fordította neked a diszkussziót?

 

Csinálhatok nálad PhD-t a vakcinákról? Látom szakértő vagy és nem kellene veszni hagyni ezt a nagyszerű tudást.

a kórházak is terheléses támadás alatt vannak:))

Itt a hasonló, korábban létrehozott téma ide: https://hup.hu/node/173690

Terheléses támadás = emberek próbálják megnézni az oldalt és használni.

Kirakhatnák az oldal dokumentációjának azt a részét, ahol megvizsgálták, hogy hány látogató kiszolgálására van tervezve a rendszer.

Sakk-matt,
KaTT :)

Tehát véleményed szerint nincs összefüggés aközött, hogy megjelenik egy hír, hogy 100 ezer Pfizer vakcinára van időpont és aközött, hogy több mint 100 ezer ember próbál egy órán belül időpontot foglalni?

Ugyanez történt akkor is, amikor elérhető lett a regisztrációt ellenőrző oldal: amint bejelentették aznap 600 ezer ember próbálta megnézni, hogy érvényes-e a regisztrációja. Mi történt? Összeomlott. Mit kommunikáltak? Terheléses támadás történt.

Ugyanez volt három alkalommal a magyarkozlony.hu portálon, mind a három alkalom akkor történt, amikor 23 óra után adták ki a 0 órától érvényes szabályokat. Mi történt? Nagyjából délelőttig feküdt a portál. Mit kommunikáltak? Terheléses támadás történt.

Szintúgy ez volt a koronavírus portállal, a Orbán Viktor belinkelt valamit a Facebookon, hogy el lehet olvasni, több százezer követő rákattintott. Mi történt? Összeomlott. Mit kommunikáltak? Terheléses támadás történt.

Miért van az, hogy mindig akkor van terheléses támadás, amikor a kormány vagy valamelyik szája bejelent valamit és az emberek megnézik azt a valamit? Nem lehet, hogy elővesszük Occam borotváját és kiderül, hogy egyszerűen nincsenek erre felkészítve ezek az oldalak? Viszont egy gerinces sincs közöttük, aki kiállna és azt mondaná, hogy "bocsánat, elbasztuk", nem, kiáll valaki és elmondja, hogy támadás történt.

Honnan tudod? Van rá bizonyítékod? Láttad a szerveroldali logokat? Szerintem összeesküvés-elmélet a szándékos félrevezetés feltételezése, hogy összeomlott volna és ennek ellenére mégis terheléses támadást kommunikálnak.

"összeesküvés-elmélet a szándékos félrevezetés feltételezése" - Lóf...t. Már bocs, de akik ezzel a szerinted összesküvés-elmélet feltételezéssel élnek, azok bőven többet láttak a nagyobb forgalomra tervezett rendszerekből tervezés/üzemeltetés oldalon _is_, mint amennyit te el tudsz képzelni.
Hogy adott szolgáltatást végző eszközök vannak alulméretezve/nem képesek megfelelően skálázódni, vagy rendszer szinten van olyan komponens, ami ilyen terheléstől megfekszik, az más kérdés.

Rendben, lehet küldeni, linkelni, ismertetni a konkrét, eeszt.gov.hu infrastruktúrájára vonatkozó bizonyítékokat, hogy szimpla túlterhelés volt, támadás nélkül mindaz, ami a felsorolásban szerepel. Elvégre erre vonatkoztak a kérdéseim. Az én személyem leminősítése és az elitkedés, amit jelenleg művelsz, nem bizonyítja egyik tényállást sem.

"Az én személyem leminősítése és az elitkedés, amit jelenleg művelsz" - Figyusz, te nagyonhülye... Akike utaltam, azokról tudom, hogy mit láttak/tudnak ilyen téren, és tetszik vagy sem, de nekem is volt néhány kifejezetten húzós terheléssel dolgozó rendszerhez. Rólad mit tudunk? XP64 "mindenre elég", ahogy az ősrégi "okos" telefon is príma, és senkinek sem kell több/jobb szerinted... Ja, és a rhel az maga a patás ördög. Kihagytam valamit? Merthogy IT-szakmai tudásodról khm. nem igazán győzted meg azokat, akik a hozzászólásaiddal találkoztak...

Akike utaltam, azokról tudom, hogy mit láttak/tudnak ilyen téren, és tetszik vagy sem, de nekem is volt néhány kifejezetten húzós terheléssel dolgozó rendszerhez.

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/anekdotikus-bizonyitas

Merthogy IT-szakmai tudásodról khm. nem igazán győzted meg azokat, akik a hozzászólásaiddal találkoztak...

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes

Kihagytam valamit?

Igen, kihagytad a konkrét, eeszt.gov.hu infrastruktúrájára vonatkozó bizonyítékokat, hogy szimpla túlterhelés volt, támadás nélkül mindaz, ami a felsorolásban szerepel.

Magyarul, nem tudod tényekkel alátámasztani ezeket az állításokat, csak a konkrét bizonyítás iránt érdeklődőket személyeskedve leminősíteni.

Szakmailag kompetens emberek véleményére támaszkodtam - bocs, de részükről elég az, hogy ki mondja, mert az elmúlt évtizedekben sokszor bizonyították, hogy értenek hozzá - veled ellentétben, aki csak azt bizonyítja folyamatosan, hogy semmihez sem ért a trollkodáson kívül. (Így jár az, aki a saját reputációját tudatosan és perverz örömmel és kitartással rombolja egy adott közösségben...)

Szakmailag kompetens emberek véleményére támaszkodtam - bocs, de részükről elég az, hogy ki mondja, mert az elmúlt évtizedekben sokszor bizonyították, hogy értenek hozzá

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/tekintelyre-hivatkozas

semmihez sem ért a trollkodáson kívül

Te vádaskodsz trollkodással, miközben most is te kezdtél el személyeskedéssel offolni.

A témával kapcsolatos kérdéseimre továbbra sincsenek konkrét bizonyító erejű válaszaid, csak X azt mondta, hogy Y és hiszek neki mert Z típusú anekdotáid.

Így jár az, aki a saját reputációját tudatosan és perverz örömmel és kitartással rombolja egy adott közösségben...

Így jár az, aki mer sikeresen árral szemben úszni és el meri mondani a véleményét arról, milyen kisiklatott, vakvágányon kezett el haladni tévúton az informatika az utóbbi 10 évben. Mindezt akár a fősodorral és a rendszer segítségével feltörekedettek vagy azon csimpaszkodó-csüngő-lógó megalkuvók véleményével szemben.

Te eddig csak a saját _szakmai_ reputációdat romboltad nullára, pozitívat, szakmailag értelmeset és előremutatót nem igazán láttunk tőled - azt meg pláne nem, hogy mit is tettél le az asztalra, mi az, ami miatt a szakmai kvalitásodat becsülni lehetne - és egy szakmai portálon ez kifejezetten fontos. Tudom, fáj az igazság, ha szembesítenek azzal, hogy IT-szakmailag minek tartanak, de ez van...

Egyébként ahogy egy kollégának (lentebb), nekem is vannak ismerősi körből információim, de azt pont nem veled fogom megosztani, pláne nem egy publikus portálon.
Az biztos, hogy egy nagyságrenddel nagyobb kérésszám esett be, amit nem tudott a rendszer kezelni, és erőforrásban "itt-ott elfogyott", amitől aztán elfeküdt, mint a tehénlepény - aztán üzemeltetési/infra oldalról csak kivakarták a féceszből.

Anno volt szerencsém egy időszakosan hasonló mértékben megugró terhelést kapó portál üzemeltetésében résztvenni. Tudtuk, mikor jön/jöhet a "roham" - előre felkészültünk üzemeltetési és erőforrás oldalról, de az sem maradt ki, hogy az egész hw/sw konglomerátum úgy volt kialakítva, hogy hatékony legyen ilyen terhelésnövekmény kezelésére is. Mondjuk ilyenre összerakni nem volt triviális, kellett hozzá a fejlesztő is, és az, hogy ő is megértse, mi miért "szűk", ha nem jól/szuboptimálisan rakja össze a folyamatot, a kódokat.
Itt egyértelműen nem volt ekkora terhelésre méretezve/tervezve a rendszer - átalakították, megy, de a topicban felvetett koncepcionális/folyamatbeli módosítások is kellenének ahhoz, hogy röhögve elvigyen hasonló "rohamot".

 

Tudom, fáj az igazság, ha szembesítenek azzal, hogy IT-szakmailag minek tartanak, de ez van...

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/kozvelekedesre-hivatkozas

Beszélsz össze-vissza az egész közösség nevében, miközben jócskán vannak olyanok is, akik részben vagy egészben egyetértenek velem. Ugyanakkor az én személyem leminősítése továbbra sem fogja igazolni a támadás nélküli túlterhelés összeesküvés-elméletet.

pont nem veled fogom megosztani, pláne nem egy publikus portálon

Igen. Nekem is van ismerősöm a Microsoftnál, aki tudná bizonyítani, hogy tudatos félelemkeltéssel és marketing-hadjáratokkal hajszolják bele az embereket a frissítésbe, amikor EOL-t kap egy korábbi termék, sőt még a hardvergyártóktól is kapnak bizonyos csatornákon plusz pénzeket, amikor újra tudnak vásároltatni, majd kidobatni egy működő számítógépet. Sajnos nem oszthatom meg publikus portálon, mert akkor jön érte a fekete autó.

Még mindig ott tartunk, hogy nem vagy képes tényekkel igazolni a támadás nélküli túlterhelés tényét. Addig pedig marad összeesküvés-elmélet.

Te eddig csak a saját _szakmai_ reputációdat romboltad nullára, pozitívat, szakmailag értelmeset és előremutatót nem igazán láttunk tőled - azt meg pláne nem, hogy mit is tettél le az asztalra, mi az, ami miatt a szakmai kvalitásodat becsülni lehetne - és egy szakmai portálon ez kifejezetten fontos. Tudom, fáj az igazság, ha szembesítenek azzal, hogy IT-szakmailag minek tartanak, de ez van...

Egyébként ahogy egy kollégának (lentebb), nekem is vannak ismerősi körből információim, de azt pont nem veled fogom megosztani, pláne nem egy publikus portálon.
Az biztos, hogy egy nagyságrenddel nagyobb kérésszám esett be, amit nem tudott a rendszer kezelni, és erőforrásban "itt-ott elfogyott", amitől aztán elfeküdt, mint a tehénlepény - aztán üzemeltetési/infra oldalról csak kivakarták a féceszből.

Anno volt szerencsém egy időszakosan hasonló mértékben megugró terhelést kapó portál üzemeltetésében résztvenni. Tudtuk, mikor jön/jöhet a "roham" - előre felkészültünk üzemeltetési és erőforrás oldalról, de az sem maradt ki, hogy az egész hw/sw konglomerátum úgy volt kialakítva, hogy hatékony legyen ilyen terhelésnövekmény kezelésére is. Mondjuk ilyenre összerakni nem volt triviális, kellett hozzá a fejlesztő is, és az, hogy ő is megértse, mi miért "szűk", ha nem jól/szuboptimálisan rakja össze a folyamatot, a kódokat.
Itt egyértelműen nem volt ekkora terhelésre méretezve/tervezve a rendszer - átalakították, megy, de a topicban felvetett koncepcionális/folyamatbeli módosítások is kellenének ahhoz, hogy röhögve elvigyen hasonló "rohamot".

_Franko_-val voltak vitáink, vannak dolgok, amikben nagyon nem értünk egyet, de a topic témájával kapcsolatban igen.

 

Mit is írtam? Azt, hogy akik itt és máshol a témában megszólaltak, azok között jónéhányan vannak olyanok akiknek a véleményét elfogadom, mert tudom, hogy szakmailag vannak olyan szinten (korábbi vagy jelenlegi munkák/gyakorlati tapasztalataik alapján), ami a véleményüket számomra megalapozottá teszi. Röviden: kompetens nyilatkozatok alapján megerősítettnek tekintem a saját, hasonló véleményemet. Ami persze neked nem tetszik, mert vagy nem egyezik a tieddel, vagy egyszerűen az a gondod vele, hogy én mondtam/írtam.

Oké. Maradjunk annyiban, hogy képtelen vagy hitelt érdemlően bizonyítani, hogy az EESZT nem túlterheléses támadás, hanem szimpla túlterhelés miatt omlott össze. Tehát marad összeesküvés-elmélet, függetlenül attól, hány fősodratú kollégád hisz benne.

Definiáld már a "hitelt érdemlően"-t. Nem, nem vagyok birtokában logoknak (de ha ott dolgoznék, akkor semkötném az orrodra, hogy milyen saját információkkal rendelkezem), sem más számodra talán hihető dokumentációnak - csak tudod vannak olyanok, akiknek a szakmai véleményére adok, mert ismerem őket, és tudom, hogy -tőled eltérően- értenek ahhoz, amiről véleményt formálnak.
Egyébként ha én is beírom, hogy átlagosan 2## ezer kérés helyett 2### kérés érkezett, akkor az hihetőbb? Az események láncolatát vizsgálva (ide értve a bejelentéstől kezdve az oldal átfaragásáig terjedő dolgokat, illetve a kódminőséget (sokat elmond az oldal tartalma, a kérések száma, stb. erről) meg a folyamatot áttekintve) hozzáértőknek egyértelmű a dolog, hogy mi történhetett.

Nezd, a kormanyzati kommunikacio nagyreszt mellebeszelesbol (mindenkit meggyogyitunk, minden szupi szuper csak elvesztette kozpenz jelleget, van 16k lelegeztetogep (amibol 12k felesleges, a ra szant penzbol lehetett volna apoloknak is bert adni, csak azt ugye nem lehetett volna ellopni) es a valos adatok elferditesebol (legutobbi kek tablazat, a dormogo domotoros megfejtes zsenialis) all, vagy pedig nyilt hazugsagbol, (nem lopunk, az ellenzek oltasellenes, stb).

Ezek utan feltetelezni, hogy most valamiert igazat mondtak, nos, lehet, de valoszinutlen. Elso blikkre en nem hiszek a rejtelyes tamadok mesejeben. Miert hinnek nekik? Most azon gobdolkodok, hogy mikor mondtak minden ferdites nelkul igazat. Hirtelen nem jut eszembe semmi. Ja de! Mossal kezet!

Tekintve hogy minden egyes állami oldal azonnal összeomlik, ha kettőnél több ember nézi, nem ez volt az első eset nem is a második (mondhatjuk úgy is, hogy kezd kirajzolódni egy végtelenül szomorú rendszer) itt inkább azt tűnik egy elmebeteg összeesküvés-elméletnek, hogy gonosz hackerek figyelik, hogy mikor fog egy magyar állami weboldalra több ember látogatni, mint 2, és ők is pont akkor támadnak, de sem előtte, sem utána soha.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az Occam borotvája elv  a politkában nem feltétlenül alkalmazható, mert különben nemzetbiztonsági szolgálatokra sem lenne szükség. Ha valaki káoszt akartak gyártani ("trükkök százai, amikről nektek nem kell tudnotok"), akkor az pénteken csinálta DDOS-al. Nem állítom, hog így történt, de nem zárható ki, egyszerűen nincs leég infomráviónk, hogy ezt szakmailag megalapozott mdon megválaszoljuk.

Ja, ezt fajta a DDoS-t úgy hívják, hogy váratlan ügyfélforgalom, és mindig akkor támad, amikor sok ügyfél szeretne elérni egy szolgáltatást vagy információt. Ugyanígy az oltópontokat le le-DDoS-olták fizikailag.

... ahol naponta írnak fel recepteket és naponta váltanak ki a patikákban. 

Biztos vagy benne, hogy a kettot ossze lehet hasonlitani? Hanyan hasznaljak tenylegesen? Ki az, aki egyaltalan tudja, hogy lehet online is intezni ezeket / online intezi? Az se mindegy, hogy valamit csak egy napra nyitnak ki vagy raersz felirni/kivaltani holnap is. Nem mindegy, hogy pl. egy hetre oszlik el a latogatok szama vagy egy napra. Sot, mi van azokkal, akik most csak a vakcina miatt jottek?

Szoval en egyaltalan nem latom kizartnak, hogy egesz egyszeruen ugy szarta magat ossze a cucc, ahogy van.

naponta tizezrek hasznaljak az e.receptet..a jarvany alatt a legtobb haziorvos nem rendel csak telefonon..

abban a varosban (10e+) ahol elek ez igy megy, ezenkivul az eeszt a szakrendelesek is hasznaljak, sot a korhazak is feltoltik a vizsgalatok anyagait.

 

en sokkal inkabb azt hiszem, hogy az oltasregisztraciot szarul programoztak es az a resze ami az eeszt-t hasznalja fogja meg a rendszert (pl. szar sql query)

en sokkal inkabb azt hiszem, hogy az oltasregisztraciot szarul programoztak es az a resze ami az eeszt-t hasznalja fogja meg a rendszert (pl. szar sql query)

Már a felület logikája is szarul van kitalálva. Először megadod melyik nap(ok) játszanak, utána pedig a hely irányítószámát is meg kell adni. Ezzel itt a szomszédos nagyobb kórház kb. 700 db meghirdetett slotjára tudsz szűkíteni, amit alapból 20-as, max. 75-ös lapozással tudsz "nézegetni". Nem lehet napon belüli időintervallumot megadni, kifejezetten nem lehet oltóanyagra szűrni, aminek még érteni is vélném a logikáját, csak mivel ez szembemegy a polgár szempontjaival, így ennek hatására a 8-10 queryvel megoldható feladatból hirtelen lesz több száz, esetleg ezer query per felhasználó, mert addig kattingat, amíg meg nem találja, amit keres, vagy annyira lassú nem lesz a rendszer, hogy feladja.

Amugy erdekelne az ott melozo kollegak velemenye errol, de eddig meg senki nem vallalta fel :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Én mindent megpróbáltam, de képtelen voltam belépni. Pedig még a browser.cache.check_doc_frequency-t is átírtam 2-re. Letiltottam a képeket.

Kicsit vicces, hogy az egész végén egy db. UPDATE lesz, és ehhez több MB-ot küldünk át.

Kicsit vicces, hogy az egész végén egy db. UPDATE lesz, és ehhez több MB-ot küldünk át.

Mondjuk aki kitalálta, aki lefejlesztette és aki jóváhagyta, hogy hatezret kelljen lapozni és ne lehessen értelmesen szűrni, azt beküldeném kőbányába pár napra követ törni, hogy közben gondolkodjon egy kicsit.

Én azért ilyenkor visszasírom a régi, szerver által generált oldalakat. Mert akárhogy néz ki, az legalább ha betölt, akkor BETÖLTÖTT.

Itt meg mi megy? Még a css-t is js húzza be. Meg egyik js a másikat. És ha véletlenül elkezdene futni a js, amíg nincs az oldal teljesen betöltve (ami nálam amikor sikerült kb. 15 PERC(!) volt), akkor meg kidob erroral, és vége, kezdheted elölről. Gyakrolatilag az összes css-t és js-t valamilyen dinamikus URL-ből adja, hiába statikus a tartalma, egyik sem cache-elhető kliens oldalon (kivéve a fent leírt trükkel, de az meg úgy tűnik a gyereket is kiöntötte a vízzel).

De amikor teljesen betöltött, akkor sem ment egyébként.

Én azért ilyenkor visszasírom a régi, szerver által generált oldalakat. Mert akárhogy néz ki, az legalább ha betölt, akkor BETÖLTÖTT.

Csókolom, itt mindent a szerver generál.

Itt meg mi megy? Még a css-t is js húzza be. Meg egyik js a másikat. És ha véletlenül elkezdene futni a js, amíg nincs az oldal teljesen betöltve (ami nálam amikor sikerült kb. 15 PERC(!) volt), akkor meg kidob erroral, és vége, kezdheted elölről.

Na, ha kitennék CDN-re, akkor ez úgy suhanna az első backend hívásig, mint az olajozott villám.

Szerver által generált tartalom nekem azt jelenti, hogy kapsz egy html fájlt, oszt csókolom.

Itt 50+ request ment ki, nagy része nem az oldalbetöltés után, hanem miután elindult a js, ő húzza a többit. Stylesheeteket, további js-t...

Persze, olyan szempontból azt is szerver generálja, de nem kapsz használható tartalmat.

Szerver által generált tartalom nekem azt jelenti, hogy kapsz egy html fájlt, oszt csókolom.

Ezt a paradigmát azért a XX. század legvégére már meghaladta az internet.

Itt 50+ request ment ki, nagy része nem az oldalbetöltés után, hanem miután elindult a js, ő húzza a többit. Stylesheeteket, további js-t...

Na, ezt a sok szart kell CDN-re rakni.

Persze, olyan szempontból azt is szerver generálja, de nem kapsz használható tartalmat.

Ellenben könnyedén megfekszik, amikor bemondja a rádió, hogy lehet regisztrálni 100 ezer oltásra és minimum 100 ezer ember megpróbálja, a fos lapozóval a halálba küldik a szervert, aztán persze mondják, hogy támadják a gaz oltásellenesek.

Ellenben könnyedén megfekszik, amikor bemondja a rádió, hogy lehet regisztrálni 100 ezer oltásra és minimum 100 ezer ember megpróbálja, a fos lapozóval a halálba küldik a szervert, aztán persze mondják, hogy támadják a gaz oltásellenesek.

Mondjuk a Liferay (vagy az inkompetencia :)) 2018-ban a valasztas.hu-n már bizonyított.
(gyorsan vissza is álltak az eredményeknél statikusan legenerált html lapokra :D)

Miért is? Egy state of the art frontend az most kb. a Gatsbynál kezdődik (nyilván van 1000 más megoldás, ha a React nem szimpi, nem az a lényeg, hanem a featureset), akár tök ingyen Cloudflare Pages-en hosztolva. És a szervereknek csak a sokkal tömörebb API kommunikációt kell lekezelniük, de azt sem egy patcheletlen, alap telepítéses GlassFish-sel, mint a legutóbbi IGEN/NEM appnál.

Azt nem tudom, hogy ezt a mostani szart ugyanarra tették fel, mert már "bizonyított", vagy behívtak pár másik mekkmestert, nem mentem oda katasztrófaturistának.

Igen, biztos a felelőtlen emberek miatt tér vissza minden http kérés "Connection: close" headerrel!

Magukra szabadítanak 40-100x annyi tls kapcsolat felépítést, aztán picsognak, éjszaka meg max a középszerűségről álmodnak.

https://kof.hu/informaciok

"... az esetlegesen hirtelen jelentkező többletigények is problémamentesen kezelhetők."

"...  a megfelelő szintű informatikai biztonság jóval kevesebb emberi erőforrással ellenőrizhető és valósítható meg"

Biztonságos, és problémamentesen kezeli a többletigényeket, mi kell még? :D :D :D 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Hevi, Trey - vedjetek mar meg az eg szerelmere ... Pofam leszakad...

Szerkesztve: 2021. 04. 30., p – 15:39

Mert balfaszok. Amúgy meg elkezdtek elétenni cache-t, és most vannak oldal és session keveredések, egy IP-ről "támadva" látszik néha a másik személyes adata. Egyszerűen balfaszok.

--

És most képzeld el, hogy más témákban mit kamuznak össze, ha gyakorlatilag egy kampányfelhívás utáni érdeklődési hullámot támadásnak aposztrofálnak, mert valahogy képtelenek beismerni, hogy mondjuk nem egyeztettek az EESZT üzemeltetéssel, hogy várhatóan nagyobb terhelés fog érkezni.

-- 

Ehhez hozzátenném, hogy a szokásos problémák: CDN nincs használva, a potenciálisan nagy terhelést kapó oldal nincs elszeparálva a portál többi részétől, a frontend és a backend nincs rendesen szétválasztva, értelmes cache réteg nincs, vélhetően nincs hardveres SSL terminator, vélhetően az adatbázis se skálázható és a többi. Évek voltak felkészülni, de az állami IT továbbra is egy rakás fos...

Ha veszel F5 load-balancert 100 millióért, akkor abból könnyű 1 milliót lenyúlni. Ha Bélavál csináltatod meg a load-balancinget 1 millióért, abból nagyon-nagyon nehéz 1 milliót lenyúlni.

Amúgy az oldalnak most nem a TLS-sel van baja - vagy a TCP kapcsolat kiépítésére jön reset, vagy a TLS handshake után nem válaszol időben, de a TLS handshake speciel pont gyors.

Igen, a legnagyobb probléma itt nem is az szerintem, hogy nem lehetett oltást igényelni, mert elmentek az emberek, aztán beálltak a sorba. A probléma az, hogy ezzel egyébként a többi modult is sikerült megölni, azaz se betegadatokat nem lehetett a kórházakban lekérdezni, és a patikákban is probléma volt. Kiválóan látszik, hogy csináltak valami monolitikus sz*rt, ami a terhelésre vitte magával a többi rendszert is.

Emlékeztek tavaly ilyenkor mi volt?

A  dakota törzsfőnök [orbán] figyelmeztetett mindenkit, hogy módjával használja az internetet, mert a megnövekedett terhelést az nem lesz képes elviselni, majd rá egy napra az állat kihirdette, hogy a facebook népének fog [live stream] tájékoztatást adni. Meg is feküdt az egész. 
És ez a buta, sunyi, önhitt majom magyarország miniszterelnöke, immár 11 éve.

 

Klára életkedve, kitartása, energiája kimeríthetetlen. Amikor először találkoztunk, rácsodálkoztam, hogy mennyire pontos, alapos és határozott, az évek folyamán pedig csak megerősödött bennem a kép, amit először alkottam róla. Klárából a nyilvánosság talán csak annyit ismer, hogy milyen kitartó és visszafogott támogatója azoknak a dolgoknak és embereknek, amikben és akikben hisz, de aki mélyebben ismeri, tudja, hogy nagy szenvedéllyel és tudatossággal veti bele magát a munkájába, milyen fontosak neki a személyes kapcsolatai, és milyen mélyen felháborítják az igazságtalanságok

– írta a közös képük mellé Gy. Németh, és hozzátette hogy Dobrevet elszánt női politkusnak tartja

Trey majd megvédi őket. Vagy ha tényszerűen az már lehetetlen, akkor hallgat majd mint szar a fűben, olyankor megy a némaságba burkolózás, mintha mi sem történt volna. Ez olyan narancsvidéki szokás egyébként. Ha már nem lehet lehazudni a csillagokat is az égről, annyira egyértelmű a dolog, akkor érvelés/beismerés helyett megy a kussolás. Tipikus.

Nem igazán értelek. Nyitogattok ugyanabban a témában 20 topikot és azt várod, hogy mindegyikben majd válaszra készen állok? Mi a szarnak nyittok neki 10-et? BTW: délután 2-ig dolgoztam, utána nem voltam internet közelben mostanáig. Olcsó, aljas az ilyen komment. Szégyelld magad.

trey @ gépház

Trey a narancsvidéki szokások mentén él, amint csinálnak a NER társak valami védhetetlen baklövést, akkor azonnal megy a némaságba burkolózás, mintha nem is történt volna semmi, max megy a zavartan pislogás, mintha valaki suttyomban befingott volna a szobában, de nem beszélünk róla. 

A másik két azonos témájú szálban folyamatosan írtam. Miért nem mész oda és olvasod el?

Elnézést, hogy hétvégenként van jobb programom is, mit a 22 klónszálban való folyamatos szórakoztatásotok.

De azért ide is leírom összefoglalva:

Nem "100K oltás, csak egy napig" akcióra triggerelődő bolondokra méreteznék én sem egy ilyen rendszert. A Pfizer-sérültek rohama előtt is lehetett használni, most is lehet. Hajrá!

Igaz-e, amit az operatív törzs állított, hogy túlterheléses támadás érte az oldalt? Honnan tudjam? Látom a logokat? Nem.

Mit lehet valószínűsíteni? Azt, hogy a bolondok rohamát annak minősítették. Politikailag teljesen helyes lépés? Az. Technikailag megállja a helyét? Ennek eldöntéséhez adatok kellenének.

trey @ gépház

Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy a fejlesztők/üzemeltetők számára ezt a legkényelmesebb kommunikálni az OT / Belügyminisztérium stb. felé.

Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy a lánc legvégén lesz ebből "támadás történt", ha meg az elején már ezt kommunikáják, akkor milyen szakértők vannak a lánc többi részén? Ennyire könnyű megvezetni az egész apparátust? Egyik opció se hangzik jól, akkor mennyire lehet bízni bármilyen egyéb kijelentésben, ha kritika nélkül vesznek át mindent vagy politikai okokból alakítják át a tényeket?

ezt a legkényelmesebb kommunikálni az OT / Belügyminisztérium stb. felé.

 

Valószerűtlen, hogy Admin Béla ilyet behazudna, mert ha komolyan veszik odafenn és elindulna valami nyomozás (szakszolgálatok, akármi), Admin Béla rohadt gyorsan bebukna a kamuval és ezt szerintem nem vállalná IQ 80 felett.

Bár persze úgysem állnának neki nyomozni...

Hát, nézd meg! A "demokrácia fellegvárában" a "tiszta kezű" "demokratáknak" csak úgy sikerült egy hazudozót leváltaniuk, hogy hazudozó médiában hazugságokat nyomtak és helyére tettek egy hazudozót. Most mondd meg! Mit vársz ezek után máshol?

trey @ gépház

Mit vársz ezek után máshol?

Jobbat. Legalább azt, hogy nem fogadjuk el és nem tartjuk természetesnek.

Különben fel kellene oldani azt az ellentmondást, hogy a kormány intézkedései a probléma megoldását szolgálják és nem pusztán politikai síkon értelmezendők. Tehát a kérdés az, hogy miért bízzak a kormány bármelyik szájának az igazmondásában, ha az az alapvetés, hogy politikai okokból bármikor hazudnak?

Anyámban sem bízok, nem hogy a kormányban. Arra a kormányra szavazok, ami olyat hazudik, ami az én világképemhez a legközelebb áll, az én érdekeimet a lehető legmaximálisabban képviseli.

Nem azért, mert feltétlen mindig igazat mond. Ráadásul, már kifejtettem véleményem a kegyes hazugságokról is, amivel elég gyakran élnek a "haladó demokráciákban" is.

trey @ gépház

Anyámban sem bízok, nem hogy a kormányban.

Mégis, mintha te mondtál volna többször is olyat, hogy azt teszed, amit az operatív törzs mond, hogy tenned kell, mert azért mondják. De közben azért tudod, hogy hazudnak is? És ennek ellenére teszed azt, amit mondanak, vagy amikor már neked is kilóg a ló ötödik lába, akkor már te is maszatolsz és relativizálsz?

Arra a kormányra szavazok, ami olyat hazudik, ami az én világképemhez a legközelebb áll, az én érdekeimet a lehető legmaximálisabban képviseli.

Ha végig Fidesz szavazó voltál, akkor ez vagy azt jelenti, hogy neked is takonygerinced van, és az eltelt 25 évben ultraliberálisból szalonnáci lettél. Ja, várj, végülis igen, ez történt, alig 15 éve még körberögted Gabuchino világképét, most meg nagyjából ott tartasz, ahol ő volt 15 éve.

szalonnáci lettél.

A náci nyíltan vállalja a nézeteit, a szalonnáci csak szűk körben.

Azért sok mindent lehet mondani az internetre, de azt, hogy szűk kör azt nehezen. Én a nevemet adom a véleményemhez az interneten. Valamit itt megint mellékombináltál.

trey @ gépház

Mégis, mintha te mondtál volna többször is olyat, hogy azt teszed, amit az operatív törzs mond, hogy tenned kell, mert azért mondják.

Azt is mondtam, hogy szabálykövető vagyok. Milliószor. Faszszopó maszkot is hordok, pedig szerintem annyit ér, mint vámpír ellen a fokhagymafüzér. Na és?

Ha végig Fidesz szavazó voltál, akkor ez vagy azt jelenti, hogy neked is takonygerinced van, és az eltelt 25 évben ultraliberálisból szalonnáci lettél. Ja, várj, végülis igen, ez történt, alig 15 éve még körberögted Gabuchino világképét, most meg nagyjából ott tartasz, ahol ő volt 15 éve.

Mivel a magyar valóság két pólusú (hacsak nem vagy olyan takonygerincű, hogy viccpártok padfestése mögé cigánykodsz), akkor a kettő közül a kisebb rosszat választom. Ez nem jelenti az, hogy osztrák bajuszos festő törpe lenne az irány nálam.

trey @ gépház

Mivel a magyar valóság két pólusú (hacsak nem vagy olyan takonygerincű, hogy viccpártok padfestése mögé cigánykodsz), akkor a kettő közül a kisebb rosszat választom.

Az lehet a különbség kettőnk között, hogy én alapvetően az elveimhez választok pártot és nem a pártom alapján választok elveket. És ez látszik is azon, hogy nekem nincsenek stabil pártjaim, neked nincsenek stabil elveid.

Ez nem jelenti az, hogy osztrák bajuszos festő törpe lenne az irány nálam.

Tudod, ha egy madár úgy jár, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor azt a madarat kacsának mondom. Ugyanez igaz azokra a pártokra és szimpatizánsaira, amelyek úgy politizálnak mint a nácik, lásd például milyen pártcsaládok várják szélesre tárt karokkal a Fideszt az EP-ben.

Az lehet a különbség kettőnk között, hogy én alapvetően az elveimhez választok pártot

Melyik is lenne ez? A kutyavicc párt? Mi is a oltás, vakcinapolitikája? Nagy a kuss körülöttük. Lefestettek már minden padot az országban, hogy nincs mit mondani?

És ez látszik is azon, hogy nekem nincsenek stabil pártjaim, neked nincsenek stabil elveid.

Röhögni szoktam az ilyen mellébeszélőkön. Ne kelljen semmiért felelősséget vállalni, lehessen maszatolni.

Tudod, ha egy madár úgy jár, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor azt a madarat kacsának mondom. Ugyanez igaz azokra a pártokra és szimpatizánsaira, amelyek úgy politizálnak mint a nácik, lásd például milyen pártcsaládok várják szélesre tárt karokkal a Fideszt az EP-ben.

Szerencsére, az, hogy te mit mondasz, nem sokat nyom a latban. A vélemény meg tudod milyen ...

trey @ gépház

Melyik is lenne ez? A kutyavicc párt? Mi is a oltás, vakcinapolitikája? Nagy a kuss körülöttük. Lefestettek már minden padot az országban, hogy nincs mit mondani?

Nem talált. Amúgy most az oltásra vagy ráharapva? Nincs más baj sehol, nem vezeti az ország a világranglistát legtöbb halottal?

Röhögni szoktam az ilyen mellébeszélőkön. Ne kelljen semmiért felelősséget vállalni, lehessen maszatolni.

Én is röhögni szoktam, most épp rajtad... :D

Szerencsére, az, hogy te mit mondasz, nem sokat nyom a latban. A vélemény meg tudod milyen ...

Hát igen, ezért várja a szélsőjobboldal tárt karokkal a Fideszt, ezért szervez Orbán az európai szélsőjobboldallal valami platformot. Nem én mondom, nem az én véleményem, hanem megtörtént tények.

Szerintem utána tudsz nézni a maszkok hatásosságának. Van neki. Persze megfelelően kell hordani, és ha azt akarod hogy téged is védjen, akkor FFP2 vagy FFP3.

Ezt éppen tudományosan is vizsgálták, ellentétben az operatív törzs meg a kormányszóvivő kijelentéseinek többségével.

Épp tegnap néztem vissza a DTK-Puzsér interjút. Abban Puzsérnak nagyon igaza van, hogy ti annyira meg tudjátok magyarázni, hogy miért jó a szar, aminek ti magatok is aktív, de legalább passzív támogatói vagytok és annyira tudtok relativizálni, mint még senki más ezen a bolygón. 
Tudod jól, hogy a dakota csupa alkalmatlan, földhülye, a saját önös érdekeit kiszolgáló, szervilis embereket gyűjt maga köré, lásd, matolcsi, kásler, smitt pál, müller cucli, stb., mégsem teszel ellene. 
Tapsolsz egy minden irányból diktátorszagú, nárcisztikus, seggfejnek, egy senkiházi tolvajnak és még te hozod szóba a demokráciát?
Nem tűnik fel számodra, hogy orbán leszopja a tőkéseket bármikor, ha abból pénzzé vagy hatalommá konvertálható haszna származik? Nem tűnik fel, hogy hozzáértő, tevékeny szakpolitikusok helyett immár a száztagú cigányzenekar markolja fel a miniszteri, államtitkári jövedelmeket?
Csak két példa:
 

- Rácz Zsófia. Fiatalokért felelős helyettes államtitkár [érettségije van]
- Szentkirályi Alexandra kommunikációért felelős kormánybiztos

Kérlek áruld el nekem, ezek mégis mit csinálnak, már azon kívül, hogy jó pénzért - és persze közpénzért - szopogatnak valakiket? 
Körvonalazd légyszives, pl. ennek a Rácz Zsófiának mégis, miből áll a munkája?  Ki ellenőrzi őt és ha már felelős államtitkár, ugyan, mégis miben áll meg az ő felelőssége? 

Szerkesztve: 2021. 04. 30., p – 17:16

most az egyszer nem biztos, hogy azért állt le a rendszer, mert balfaszok voltak, lehet benne simán szándékosság is:
 

Most Orbán Viktor ismét mert nagyot mondani. Április 30-án reggel a közrádióban lenyilatkozta, hogy május elsején lazítunk, mert pénteken elérjük a 4 millió beoltottat. Lehet menni uszodába, színházba, sőt, meccsre is, ráadásul történetesen utolsó hazai meccsét játssza ebben a szezonban a történetesen már bajnok Kubatov-csapat, a Fradi.

 

 

Közben vélhetően már csütörtök éjjel világosan láthatta minden érintett, hogy ez nem akármilyen kihívás. Mert csütörtök estére csak 3 913 550 beoltott volt (ezt némi nyelvbotlással, de Orbán is elmondta a rádióban), vagyis a pénteki feladat 86 450 oltás beadása lett. Ez nem lehetetlen, de sok

[...]

Nem volt más hátra, be kellett vetni a csodafegyvert: a Pfizert.

Ami a kormány szerint ugyan messze nem olyan jó, mint a kínai, de a nép hülye, könnyen összezavarják az agyát a szakértők, vagy az, hogy ezt kapták az egészségügyi dolgozók és a futballisták is.

[...]

nnentől az történt, amit várni lehetett: oltáshiszti, oltáskáosz. Fórumokban, emailekben, cseteken terjedő információk kora hajnalban, majd fél 7 körül összeomló online felület. Természetesen ismét elővették a túlterheléses támadásos szöveget, ahogy az elmúlt egy évben mindig – hiszen az elmúlt egy évben minden ilyen kampányszerű bejelentés után eszméletlenül gyorsan összeomlott az arra kitalált/fejlesztett/kijelölt felület;

https://telex.hu/velemeny/2021/04/30/orban-viktor-es-a-tomeges-oltaskao…

És szokás szerint ki jár jól? Nem a tv. tisztelő állampolgár, aki próbál időpontot foglalni, hanem aki beáll a sorba a kórház előtt, talán regisztráció nélkül is. Nem hibáztatom őket, nagyon helyes ez a túlélési ösztön, és sokaknak előnyére is válik, csak ez utóbbival van probléma.

Ez annyira Magyarország...

A tisztességes az lett volna, ha a regisztrációkor beikszeled, hogy te melyiket fogadod el, aztán a rendszer oszt neked egy sorszámot. Ezt nem tudják a mai napig sem megcsinálni. Vagyis de, mert pl. az Erodium-on meg tudták oldani a háziorvosoknak.

Arra kellett gondolnia, hogy 2x annyiért vették meg, így 2x-esen verjük.

Csak így lehetett. Hiszen a Modernát  is visszadobták (nem hívták le az EU kontingensből) azzal, hogy drága. Majd a Modernánál sokkal drágábban vettek (egyébként olcsóbb) kínait.

Bár ránézésre Hevi-re nem áll, de pont a fiúk miatt (is) léptem. Szóval értem, amikor hazabeszél az ember.

Pl. 2019-ben jöttem el, úgyhogy még 2022-ben beállok Londonban a sorba büntetni. Aztán majd akkor, ha egyszer hazamegyünk.

Már éreztem én ezt máshol is, de elég elfogultnak tűnsz egy bizonyos irányba.

Láthatólag az se tetszik, ha az ember rámutat, hogy nem minden szar otthon, és nem minden kolbász-kerítés nyugaton.

De persze ezt hiába is mondja neked az ember; a prekoncepcióid megvannak, azon változtatni úgysem fogsz.

Tükörbe néztél már?

Tudod, teljesen más optikája van annak, ha valaki kimegy külföldre, mert a magyar kormány nyugat ellenes és egyre nyíltabban fasiszta politikát folytat, és külföldön hangoztatja, hogy addig nem megy haza, amíg ez meg nem változik. Ugyanez teljesen érthető volt a kommunista rezsim kapcsán, elég sok párhuzam van már, elég sok párhuzam van már: a nyugat hanyatlik, az oroszok a barátaink, a kínai kommunista párt a barátunk, a fél világ diktátorai a barátaink.

Amit te művelsz, hogy nyugaton élve szidod a nyugatot és felmagasztalod a magyar kormányt, az teljesen másképp jön át, mint ahogy te érzed ezek szerint. És fel kell tennem a kérdést: miért nem jössz haza, ha ott minden szar  és egyre szarabb lesz, itt meg minden jó és egyre jobb lesz?

Hát, az utóbbi évek írásaid alapján szerintem már te sem veszed komolyan és csak a flame miatt jársz ide. Mikor is volt az utolsó szakmainak tekinthető posztod?

Figyelj, kimásoltam neked, ezek közül az iOS 14.5 témában volt egy nagyjából szakmainak mondható hozzászólásod, most nézz a szemembe és mond újra, hogy te nem a flame miatt jársz ide:

"Az operatív törzs szerint terheléses támadás miatt halt le a védőoltás-regisztrációs oldal" 58 másodperccel ezelőtt
Share of people who received at least one dose of COVID-19 vaccine - Hungary vs. WORLD 10 perccel ezelőtt
Európai Bizottság: előzetes megállapításunk szerint az Apple EU-s versenyjogi törvényt sért az App Store-ral 18 perccel ezelőtt
Mekkora fizetésemelést érzel fairnek? 48 perccel ezelőtt
szánalmas.hu 8 órával ezelőtt
Van valahol leírás az új személyiről? 10 órával ezelőtt
iOS 14.5 13 órával ezelőtt
[KV] Támogatod a vakcinaútlevelekkel / immunitásútlevelekkel kapcsolatos szabályjavaslatokat? 14 órával ezelőtt
4 023 137 (volt: 3 774 221) 14 órával ezelőtt
Miért kommunikálja Trey csürhéje, hogy a másik oldal oltásellenes? 20 órával ezelőtt
Túlterheléses támadás alatt az eeszt 1 nappal ezelőtt
[KV] Koronavírus kontra, kommentár nélkül 1 nappal ezelőtt
Az üvegház elmélet úgy hülyeség ahogy van? 1 nappal ezelőtt
arcot automatikusan kisatírozó/homályosító app fotózásra 1 nappal ezelőtt
Edzés újraindul ... (avagy: "a kártya semmire sem jó") 1 nappal ezelőtt
Én csináltam! 1 nappal ezelőtt
[KV] 8 ezer oltakozás vasárnap 2 nappal ezelőtt
GDP 2021 2 nappal ezelőtt
Tanuljunk jogállamiságot szövetségeseinktől! 3 nappal ezelőtt
[KV] IGEN 3 nappal ezelőtt
COVID Oltásszervező 4 nappal ezelőtt
Kollégahumor 5 nappal ezelőtt
Ki a felelős? Önvezető Tesla okozhatott halálos balesetet ... 5 nappal ezelőtt
Életvezetési tippek #1 - Hogyan regisztráljak? 5 nappal ezelőtt
Mé' nem fordul előre? 6 nappal ezelőtt

Igen, csak szerintem nem kategorikus az, hogy ki mikor szólhat bele. Nekem természetesebb, hogy csak a helyi ügyekbe szólok bele, de megértem, hogy a haza elhagyás törése egyeseknél mindent megszépít.

Aztán gondolom haza meg azért nem megy, mert elosztja az otthoni lehetőségeket a font árfolyamával és arcon vágja a reálgazdaság... (amit érthetetlen okból nem köt össze a bölcs vezérünk teljesítményével 11+4/31 év után sem).

Lóvé egyre kevésbé probléma; ahogy elnéztem IT-ben otthon is elég szépen lehet keresni. Igaz itt még mindig van egy másfél-2x-es szorzó a nettón (főleg mostanság), de azért a lakás és egyéb árak is magasabbak, mint otthon.

Manchester mondjuk (meglepően) olcsó délhez képest. Épp Bath-ba interjúztam, de úgy gondoltam, hogy majd Bristolban lakok, úgyis csak heti 1x-2x kéne bejárni az irodába, és Bath elég drága város hírében áll; arról nem is beszélve, hogy egy nagyvárosból hirtelen átköltözni egy kisvárosba valóságos kultúr-sokk lett volna nekem.

Mindegy is, körbenéztem, hogy milyen árak vannak Bristolban. Hát, az valami elképesztő. A másfélszeres szorzó a legkevesebb, amit rádob az, hogy délen van, ami oké, de hogy még 1200 fontért se találtam normális 1, maximum 2 szobás lakást, abból is csak keveset (mind baromi kicsi volt, kevés ablakkal, ami home-officeban nem az igazi), az azért durva. És ez még csak a bérleti díj, erre még rájön a council tax, meg a rezsi.

Most arra várok, hogy milyen fizut ajánlanak, annak függvényében vagy leköltözök délre, vagy pedig maradok itt és távmunkázok.

Jobb lenne a költözés, mert ugye azért jó lenne pár napot bent lenni az irodában, kollégák közt, át is tudnék bringázni, mert 15-20 km van csak a két város között, meg szép tájakon átvezető dedikált bringaút, meg a déli területeket még nem jártam végig, ott is lenne nézni/kirándulni való.

Amikor kimentél, hogyan állt a magyar forint a többi pénznemhez képest? Azóta mennyit "erősödött"?

https://i.imgur.com/q1MlWOQ.jpg

https://www.google.hu/search?q=EUR+HUF+%C3%A1rfolyam&source=hp&ei=eFWOY…

 

A Békemenetre legalább hazajössz? :D

https://index.hu/belfold/2021/04/26/akkora-bekemenet-lesz-amekkorat-meg…

Nem hinném, hogy bármiféle kötelezettségem lenne megosztani veled a motivációim; de azért adok egy-két támpontot:

- idegennyelvi környezet nyelvtudásra gyakorolt jótékony hatása

- kapcsolat-építés

- más kultúrák, vélemények megismerése, ezáltal elfogadóbbá válás

- klíma

- stb.

Ugyanezen logika mentén felteheted magadnak a kérdést, hátha segít, hogy a történelem folyamán az uralkodók, értelmiségiek vajon miért küldték a gyerekeiket idegen országokba felnevelkedni...

Ugyanezen logika mentén felteheted magadnak a kérdést, hátha segít, hogy a történelem folyamán az uralkodók, értelmiségiek vajon miért küldték a gyerekeiket idegen országokba felnevelkedni...

Te láthatóan már nem felnevelkedsz éppen ott, hanem egy kutyaközönséges gazdasági migráns vagy, csak nem mered ezt így leírni.

- más kultúrák, vélemények megismerése, ezáltal elfogadóbbá válás

Ez az achievement még csak level 1 és ott is 0% körül áll, ugye? :D

Hiszen a Modernát  is visszadobták (nem hívták le az EU kontingensből)

Mármint a decemberre ígért - egyébként jelentéktelen mennyiségű - Moderna szállítmányt nem kérték. A Moderna egyelőre a megrendelt mennyiséget is késve szállítja. Majd jövőre beindul a tömegtermelés - ígérik.

"18 ezer Moderna-vakcina helyett kevesebb mint 11 ezer érkezett. Jelenleg is ülésezik az oltási munkacsoport, hogy átütemezze a lehetőségeket. " https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orszagos-tisztifoorvos-kevesebb-vakcinat-szallitott-moderna-kell-dolgozni-az-e-heti-oltasi

"A valós teljesítés azonban a szerződésben rögzített ütemezésnél is rosszabbul halad. Ezt támasztja alá a Moderna szállítási ütemterve, amelyből kiderül, hogy Magyarországra csak a negyedik negyedévben nem fognak szállítani, tehát még az első (initial) kategóriába tartozó oltóanyaghoz is csak a harmadik negyedévben juthatunk hozzá." https://hvg.hu/itthon/20210306_Gulyas_Gergely_Moderna_vakcina_kormany

Moderna

megrendelve: 1 723 610

adag, ebből eddig megérkezett:

367 200

adag, azaz 21%. (április 29-i állapot)

Hagyjuk már ezt az oltásellenes bullshitet. Beragadt, mint a napi 10000 migráns. Semmilyen komoly politikai szereplő nem kampányolt az oltás ellen, és a világon senkinek nem lenne semmi baja a kínaival sem, ha VÁLASZTHATNÁL, és nem úgy, hogy hívogat az orvosod, mint egy ügynök, hogy biztos nem lesz-e jó?

Aki kéri, persze kaphassa meg. Ártani biztosan nem használ, ahogy szoktuk mondani. Esetleg támasszák alá naprakész adatokkal a hatásosságát, az is sokat javítana a bizalmon.

De ezektől a pszichológai trükköktől, mint az erőszakos marketing, meg a bizonytalanságban tartás én nem kérek, főleg nem állami pénzből.

A pfizert már 6 hónapos kortól tesztelik, tesztelték rengeteg variánsra, vannak elérhető adatok, hány emberrel stb. Ezt így kell csinálni. Egyedül ők azok is, akik heti rendszerességgel szállítanak, és mindig leszállították a megígért mennyiséget is. Lehet hogy annyira mégsem hülyék az emberek?

A pfizert már 6 hónapos kortól tesztelik, tesztelték rengeteg variánsra, vannak elérhető adatok, hány emberrel stb. Ezt így kell csinálni. Egyedül ők azok is, akik heti rendszerességgel szállítanak, és mindig leszállították a megígért mennyiséget is.

Ahogy a költő mondja: Még nem elég! A megrendelt 10+ millió adagnak 4 hónap alatt megérkezett a szűk negyede, amivel 1 282 358 embert lehet beoltani. Ha csak a Pfizerre hagyatkoznánk, nagyon csehül állnánk az oltási programmal. Oltani csak azzal lehet, ami van.

Mindig az a statisztika szamit amiben jok.

Ez ilyen evolúciós dolog. Pl. ezért van az, hogy a HUP-os "kormánykritikusok" nagy része önmagából kifordulva ugat, és nem fektet energiát olyan érdemi, felelős lépések megtételébe, amelyek politikai értelemben jobbá tennék Magyarországot. Valamiért sosem olvasom tőlük magukra vonatkoztatva azt az idézetet, hogy "a rossz győzelméhez nem kell más, csak az, hogy a jók ne tegyenek semmit". Persze az sem kizárt, hogy csak az én elvárásaim szerint nem minősül érdemleges tettnek az ugatás. Trey nem rúgja ki páros lábbal ezeket a veszett kutyákat, mert a "kormánykritikusok" ugatásban jók, ő pedig sintérkedésben. Mindenki a magáét csinálja, azt, ami jól megy neki. Ebben az a szomorú, hogy az emberből lett kutya lehetne újra ember, mégis megelégszik a kutyaléttel, és azzal, hogy vicsorogva morog a sintérre. Sajnálom, hogy ilyen lélektelen állatként kell látnom a HUP-os társaim, és remélem, a károsodásaik visszafordíthatók, és hamarosan jobban lesznek.

:)

Inkabb arra irj valamit, amit feljebb irtam.

Bocs, ha nem ugralok oromomben, mert meg az sem biztos h a csaladom tuleli a magyar kormany jarvanykezeleset.

Mert a kormany leszarja, hogy mi van veled. Elso kezbol info, nyugodtan kerdezz.

Ja e nem erdekel melyik part, kormanyfo, stb...

Miért, ki vagyok én, hogy tőlem vársz valamiféle választ a kormány/statisztika/orvosok/betegek/Ausztria katyvaszra? Én arról beszéltem, ami itt a HUP-on történik, és amin esetleg változtathatnánk. Persze ezt leszarod, és bedobod a "szenvedő családtag" kártyát. Csak az a helyzet, hogy attól a családod nem lesz jobban, hogy kórusban ugattok (azért a többes szám, mert magadra vetted, amit írtam) a HUP-on.

:)

Ok, mivel atmentel szemelyeskedesbe es iderangattad a eletveszelyben levo felesegemet es mindenkit ki akarsz rugatni a huprol, aki esetleg nem ert veled/veletek egyet. ezert megkerem trey-t hogy valamelyikonket rakjon ki a huprol.

Nem hiszem hogy ugattam, csak mert latom mi a helyzet az orszagban.

Szoval legyszi trey, valamelyikonket rakd ki a huprol, legalabb tudni fogjuk mi van.

koszi

Na, ezt nem szeretem! Nyittok ide a full flamebait topikot, mindenkit belerángattok (még azt is, aki pénteken délután bútort hord :DDDD, ez lennék én), majd amikor belefolynak olyanok is, akiknek ellenvéleménye vagy esetleg kicsit különböző véleménye van, akkor jön a sértődés.

Ez komoly? Minek szállsz be az egészbe, ha utána nem bírod az oltást?

Szerintem pihenj rá, fújj egyet, aztán nézz körül inkább másik témában. Van itt elég.

trey @ gépház

Ertem en hogy mi vagyunk a hulyek, meg biztos nem ugy van, ahogy mondom, stb... de amikor testhozelbol latom az elcseszett jarvanykezeles hatasat, akkor nem tudok igazat adni nektek. Nem kell sok esz ahhoz, hogy lassuk mi lesz itt par heten belul. Megkockaztatom, hogy iszonyat durva lesz a jarvanyhelyzet, ez a 4 millio beoltott semmi, foleg ha abbol vagy 1 millionak semmilyen vedettsege nincs meg. Nem baj, igy kell a nyakunkra hozni az indiai varianst is, lesz itt 50.000 halott is.

Nem kell fujnom egyet, koszi, hogy itt lehettem 18 evig. Es ez nem sertodes, csak minek ? Nem vagyok idevalo mar, ez nyilvanvalo. Az nem oltas, hogy 'elohuzod a szenvedo csaladtag kartyat', az szintiszta szemetseg.

Ne mártírkodj. Engem lenáciztak feljebb. Na és?

Egyébként ha már számokat citálsz .... Ilyen "szar" infrastruktúra mellett a világranglistán (nem, nem elírás :D :D :D) az 5. helyre jöttünk fel lakosságarányos átoltottságban. Mi lenne itt te úr isten, ha még az oldal se rohadt volna 12 órára :D :D :D :D

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSe…

Ezek a tények. Lehet velük vitatkozni, cáfolni, tagadni stb.

Hajrá! :D :D :D

PS: én ma már szabadon utazhatok, edzhetek, amiről a bezzeg németek, hollandok, franciák meg a többi csak álmodik. JAJ DE SZAR A KORMÁNY, JA DE SZAR ITT A VILÁG, JAJ DE ... ja? Nem.

trey @ gépház

Továbbra sem látom, hogyan lehetne a HUP az a hely, ahol az ország problémáit ugatással megoldjuk. Továbbra sem értem, miért várod tőlem, vagy mástól-, és miért várják mások treytől, hogy másképp lássunk valamit, mint ahogy látunk, _és_ miért várjátok, hogy a kedvetekért játsszuk el, hogy elvihetjük a balhét a kormány (és minden más entitás, amivel problémátok van) helyett. Továbbra sem világos, hogyan tenné jobbá az ország és lakosai helyzetét, ha én azt vallanám, amit hallani akarsz tőlem. Nem tudom, hogyan süllyedhettek emberileg, szellemileg olyan mélyre, hogy senkikkel akartok komoly dolgok megítélésén alkudozni, miközben ti magatok is ugyanolyan senkik vagytok. Nem tudom, miért hiszitek, hogy ha egy ügyről beszélni kezdtek, a fotelben ülve magatok és a véleményetek olyan jelentőségteljes lesz, mint maga az ügy. Szerintem annyit lehet tenni, hogy egy ember véleményét egy ember véleményeként kezeljük. A tiéd is egy, az enyém is. Nem alku tárgya. Lehet, naiv vagyok, de elhiszem a sintérnek, hogy ha a kutyahorda befejezi az ugatást, akkor ő is elrakja a kutyasípot. Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a – többség számára előnyös – lehetőséget. Én nem sokat tehetek ez ügyben, mert általában nem értek egyet a "kormánykritikusokkal". Szerintem a gondolataink gyakrabban találkoznak, mint elsőre látszik, de az ürességbe törtető vállalhatatlan stílusuk miatt nem tudok közösséget vállalni velük.

:)

Igazából a problémát sem értem. Pénteken hazamentem a munkából 2-kor és este 7-ig AFK elfoglaltságom volt. Ez idő alatt idenyitották ezt a topikot, majd este 7 körül, amikor egy hirdetés kirakása céljából felnéztem ide, látom ám, hogy megy a gyökérkedés, hogy nem szólok hozzá. Nem bazmeg, mert más dolgom volt. Mivel a péntek estémet el tudom tölteni a HUP nélkül is, szombatra megy tovább a gyökérkedés. Szombaton éppen ráérek válaszolgatni, meg is kapják a magukét, erre meg megy a sértődöttség. :) Megjelent más vélemény, más nézőpont, ez már nem tetszik.

Nagyon alja :D

trey @ gépház

Kis csalással persze...

Tudod a vakcina beszerzésnél a nagy európai országok önmérsékletet tanúsítottak, és azt mondták: nem vásároljuk fel a kicsik elől a készletet, szolidárisak leszünk és megegyezünk abban, hogy minden engedélyezett vakcinát együtt veszünk és népességarányosan szétosztjuk.

Erre jött Viktor és vett egy csomó EU-ban nem engedélyezett vakcnát (pletykák szerint a sima ár többszöröséért) és elkezdte a többieket ekézni, hogy nálunk arányosan több embert oltottak be mint a náluk.

Ami azért elég nyilvánvaló matematikai összefüggés, ha elkérte a többiektől a közöst, és még hozzárakott olyat amit a többiek nem, akkor neki nyilván több lesz. 

Már csak az kérdés, hogy lehet ennek ellenére Málta és Izrael előttünk...

Ami fontosabb, hogyha ilyen faszák vagyunk, máshol miért halnak meg tizedennyien.

 

ui. a topoic támájához: azon túlteszem magam, hogy minden projetketet a haverok nyernek rohadtul túlszámlázva. Ezt még kis csúsztatással lehetne patriotizmusnak hívni.

Azonban ha szart állítanak elő, akkor lelepleződik az, hogy az egész jobboldali/patriotista ideológia csak porhintés ami elleplezi a sima, mezei, ócska lopást.

És ennek még mindeig bedől egy csomó értelmes normális figura aki aztán a nagyobbnál nagyobb hazugságokat is képes védeni. ("Nem tudom támadás volt-e, nem látok bele."-tipusú dolgokért én kérek elnézést a nevükben )

Nem a többiektől kérte el a közöst, hanem a közösből kérte el, ami járt. Nem emlékszem, hogy Orbán jogi értelemben felrúgta a megállapodást, vagy a megállapodás úgy volt megfogalmazva, hogy azt csinált, amit akart. Akinek van "propagandamentes" linkje, legyen szíves dobja már be.

A "nagy" országok nagyon szolidárisak. Hiszen "kis" országokban/országokból van az ~olcsó munkaerejük, meg talán némi felvevőpiac is.

:)

[...] azon túlteszem magam, hogy minden projetketet a haverok nyernek rohadtul túlszámlázva. Ezt még kis csúsztatással lehetne patriotizmusnak hívni.

Azonban ha szart állítanak elő, akkor lelepleződik az [...]

 

Ezt nem értem én sem. Ha én lennék az, aki nem vagyok, akkor azt csinálnám, hogy szólnék Haver Bélának, hogy kedves Bélám, csináltasd meg tényleg kurva jóra, kerül amibe kerülnie kell és dobjál rá magadnak 30-40%-ot. Mert ha működik, akkor a kutya se ugat. Illetve ha ugat, akkor azt lehet mondani, hogy ami kurva jó, az pedig ennyibe kerül. Egy Rolls-Royce -t sem szed szét senki darabokra, hogy "Mi kerül ezen 7200 forintba?".

Így van, ez annyira Magyarország, ahol a vakcináció világátlagon felül teljesít, a WHO szerint példaértékűen.

SŐT, a COVID-ban elhunytakat illetően sem az utolsók közt kullog, igaz?
És hát, fölslegesen és méregdrágán beszerzett lélegeztetőgépek dolgában is példaértékűen teljesít orbán kormánya, nem?

 

Ne zavard a statisztikat. Azok mind elhizottak voltak akik meghaltak. Vagy nagyon oregek. Bar mondhatnank, hogy trey egy szociopata de hat multkor is posztolt egy emberrol akit neki kellett felsegitenie az meg siman uti a kozel 30K halottat. Arrol meg nem tehet a kormany, hogy megveszi a gepeket a lusta egeszsegugyi dolgozok meg nem ertenek hozza. Valoszinuleg azert mert a kocsog tanarok akik kiharcoltak maguknak a jobbik oltast nem akarnak bemenni az iskolaba tanitani.  Szoval de, mo-n minden szep es jo. Van mar fasza muanyag lapocska lehet vele menni gyurni meg etteremben enni gourmet rantotthust. Igaz trey ezt mindig frappansabban tudja megfogalmazni de ha lehamozzuk a cukormazat akkor ez az ertelme a mondanivalojanak. 

Ez a regisztrációkori választás jól hangzik. De a regisztráció ha jól emlékszem tavaly év vége felé indult (én valamikor az év elején regisztráltam), a mostani öt (ha elkezdik használni a Janssent, akkor hat) vakcinából akkor kettő vagy három volt ismert, és sokan lehettek, akik akkoriban regisztráltak, és elfogadják bármelyiket. Ha a regisztrációnál kellett volna választani, akkor a korai regisztrálók sem Sputnyikot, sem Sinpharmot nem kaphattak volna, így jóval kevesebb oltott lenne most.

Persze meg lehetett volna csinálni úgy is a regisztrációs oldalt, hogy utólag módosítani is lehessen, de ugyan már.

Utólag módosítani? Hát gizike98 hogyan tudná azt kézzel átvinni a másik rendszerbe.

Abból kiindulva, ahogyan sikerült foglalnom időpontot, ezek kézzel másolgatják át az adatokat a rendszerek közt. Előbb az adatgyűjtő regisztrációs oldalról az oltásra jelentkezők adatbázisába. Aztán ha oda már átért és már regisztráltnak jelez vissza a másik oldal, ahol ellenőrizni lehet egy újabb nap, míg kézzel átviszik az időpontfoglalós oldalra. Az esetemben péntekről hétfőre sikerül átvinniük az oltásra jeletkezős "listára", hogy lássa a regisztrációmat. Aztán még egy nap volt, mire az időpontfoglaló is megette.

Plusz ugye előfordulnak panaszkodók, akiknek az átgépelés közben elírhatták például a taj számát és ezért nem engedi be őket a foglaló oldal. Jó eséllyel megvalósították a digitálisan manuális papírmunkát.

Szegény kormány úgy próbált volna beoltani majd százezer embert, de a hülye informatikusok elcseszték. Inkább, mint figyelmes és gondos állam, aki tudja, hogy az alattvalók.. köhöm, polgárok képesek akciós kenyérpirítóért is sorba állni napokra, a megbízható pletyka nevű információs csatornán megszellőztették a parízer akciót, és lám be is jött, el is fogyott :D 

Annyiból tényleg jó volt, hogy pár munkatársam is (akik eddig nem siettek oltásra) így már be lett oltva, mert leadták nekik a drótot.

Viktor részéről. A cél, hogy legyen meg a 4millió oltás pénteken, de úgy, hogy közben nem mutatjuk meg, hogy lehetne ezt egy jó informatikai háttérrel is csinálni, mert ha az egyszer előállna és az emberek meglátnák, akkor utána már nem lehetne azt mondani, hogy de ilyen nem lehetséges, és nem lehetne visszaállni a korábbi, fosul működő verzióra. A jó informatikai háttérrel üzemelő megoldás viszont lecsökkentené az unortodox, a valóságtól állandóan elrugaszkodni kívánó, az állandó hazudozásra, mellébeszélésre és terelésre épülő, PR-centrikus politikusi működési mód mozgásterét, és hát Viktor ezt kurvára nem akarja.

Nálam most betölt, de nincs regisztráció

_Franko_ -nak:

Egyébként igazad van, de nem értem - mi dolgozunk XY minisztériumnak projekt ~300VM KAK-ban és máshol..

csak annyit akartam mondani, hogy van erőforrás ha akarnak - de gyerekek könyörgőm mééé nem lehet rendesen

Ez a téma kirakatban van - jogosan, mert eléggé befolyásolja életünket és már ideje velünk van lehetett rá készülni..

For Whites Only meeting room!

"Te mondd hogy kibertámadás, a te hangod mélyebb"

valaki nem nezte veletlenul, ilyenkor a qr codeos oldal resz is befosik?

sejtem hogy igen, de jo lenne tesztelt igen/nem. mert azert eleg ciki ha mondjuk valami biztior ellenorzi a kodot, de nem tudja mert ez a fos behalt, es nem enged be valahova....

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Terheléses támadás miatt halt meg a regisztrációs oldal, de volt más alapbetegsége is.

Valamit nagyon szögelnek: "A kért szolgáltatás jelenleg nem elérhető. Kérjük látogasson vissza később!"

Erre nagyon egyszerű megoldás az, hogy elfelejted a magyar patyomkin semmire sem jó kártyát, és majd használod az EU-s zöldet, ami ténylegesen ér is valamit. Azon rajta lesz, milyen oltóanyagot kaptál, mikor, stb. Azt el fogják fogadni, és a háttérrendszer is jó eséllyel működni fog, mert nem lopták ki alóla a pénzt a NER haverok.

Szerkesztve: 2021. 05. 01., szo – 09:23

Na, most gyors (igaz, nem is lehet Pfizer oltásra foglalni - izé, nem is támadják), de még mindig fennáll az alapvető probléma, egyet lapozok, (20 tétel van egy lapon és összesen 6 589 tétel):

60 requests, 1.4 MB transferred, 2.4 MB resources, Finish: 2.54 s

Hogy gondolja bárki is, hogy nem fog összeomlani a picsába, ha ennyire szarul van megoldva, ahelyett, hogy REST API-n elkérné a következő oldalt és/vagy - figyelem, megbotránkoztató szöveg következik - naptárban mutassa a szabad időpontokat és vagy legyen kereshető az időtartam is.

Dilettáns balfaszok.

Egyáltalán, minek a regisztráció? Miért kell arról tudnia a huttoknak, ha be akarom oltatni magam? Néha veszek banánt, ha regisztráni kéne érte,  nem vennék. Akkor fogom beoltatni magam, ha majd normálisan elintézhető: Bemegyek a (magán) rendelőbe, nem töltök ki semmiféle űrlapokat,  rámutatok a vállamra, ide kérem, puff.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Ráadásul kötelező e-mail címet megadni!
Én fogtam, csináltam egy eldobható mailt, azt adtam meg. Engem itt ne spameljenek a sok buziságaikkal.

Telefonszámot megadtam, de azzal úgy vagyok, hogy ha valaki nincs a névjegyzékben akkor fel sem veszem. Így tőlem aztán hívhat bárki akiről nem tudom ki.

Meg ha már egyszer regisztráltam az adataimmal, akkor időpontkéréshez miért kell újra mindent megadnom? Márpedig a rendszer figyeli, hogy regisztráltál-e, mert egyébként nem is enged foglalni. 
Viszont az EESZT oldalán be is lehet jelentkezni, én is ott szoktam az e-receptjeimet nézegetni. Ergo ott vannak az adataim. Miért nem lehet bejelentkezve már kitöltött adatokkal időpontot kérni? 

Mondjuk mit is várunk egy olyan országtól ami informatikailag mindig 10 évvel le van maradva :D

Szerkesztve: 2021. 05. 01., szo – 10:10

Na, kicsit körülnéztem, a forráskód fos, tele van üres helyekkel, szószátyár, fájlok tömkelegét tölti le ugyanarról a szerverről, ráadásul ilyen kilométeres, paraméterekkel teli URL, timestamp benne, hogy véletlenül se lehessen értelmes cache-t felépíteni rá (igen, ez egy URL):

https://www.eeszt.gov.hu/combo/?browserId=other&minifierType=&languageId=hu_HU&b=6210&t=1619833149000&/html/js/aui/datatype-date-math/datatype-date-math-min.js&/html/js/aui/calendar-base/calendar-base-min.js&/html/js/aui/calendarnavigator/calendarnavigator-min.js&/html/js/aui/calendar/calendar-min.js&/html/js/aui/aui-datatype-date-parse/aui-datatype-date-parse-min.js&/html/js/aui/aui-datepicker-delegate/aui-datepicker-delegate-min.js&/html/js/aui/widget-autohide/widget-autohide-min.js&/html/js/aui/button-core/button-core-min.js&/html/js/aui/button-plugin/button-plugin-min.js&/html/js/aui/widget-stdmod/widget-stdmod-min.js&/html/js/aui/widget-buttons/widget-buttons-min.js&/html/js/aui/widget-modality/widget-modality-min.js&/html/js/aui/widget-position/widget-position-min.js&/html/js/aui/widget-position-align/widget-position-align-min.js&/html/js/aui/widget-position-constrain/widget-position-constrain-min.js&/html/js/aui/widget-stack/widget-stack-min.js&/html/js/aui/button/button-min.js&/html/js/aui/button-group/button-group-min.js

Minden a szerver oldal állít elő, egy lapozás 1,5 MB adat letöltése, kicsomagolva 2,4 MB, 60 request.

--

Ha nekem lett volna feladatom: a frontend megy teljes egészében CDN-re. A regisztráltak TAJ-születési dátum kombinációja megy CDN-re, REST interfésszel, ami visszaad egy JWT tokent, ha létezik-e a kombináció, IP flood védelemmel, auto scale szolgáltatásként. A szabad helyek mennek real-time CDN-re, szimpla bitmap formájában, amit a frontend kliensek letöltenek akár másodpercenként és a UI mutatja, hogy milyen szabad időpontok vannak még aznap, illetve milyen gyorsan fogynak a helyek. A konkrét foglalás egy darab HTTP/2 és/vagy REST hívás valid JWT tokennel, a szerveren megy bele egy queue-ba, a queue-ból pedig a szerver terhelése alapján megfelelő számú worker kapkodja ki és rögzíti, frissíti be a CDN bitmap fájlokat. A frontend válaszként megkapja a queue aktuális mélységét és a req/min értékét, kijelzi a felhasználó felé, hogy mennyi foglalás jön be percenként, mennyi a queue mélysége és mennyi ideig kell várnia arra, hogy a foglalása rögzítésre kerüljön. Ha közben valaki más hamarabb foglalta az időpontot, akkor a kliens ezt észreveszi (lásd CDN bitmap), és szól a felhasználónak, hogy válasszon másik időpontot. És kalap-kabát, támadhatják minden irányból.

tudod, ez teljesen jó csak az a szomorú - hogy kormányok mennek - jönnek és minden kurzus ilyen sz@r IT-t állít elő  (oktatásügyben, EÜ-ban, Adó és - Közigazgatási területen).

Tisztelet a kivételnek - mi is sokat harcolunk a f@szságok ellen. Mert jönnek azok jönnek, áradnak...

Valamelyiknek "gondolata támad" - 2 hét mire megértetjük, hogy az miért nem jó, hogy veri telibe amit eddig megbeszéltünk..

Hál' istenek nekem ilyeneken nem kell reszt vennem, mert olyan softskillek kellene oda: acél idegrendszer és türelem, hogy ne akard ráborítani az asztalt vagy adj neki egy banánt, hogy még hámozza addig is el van...

For Whites Only meeting room!

Az ilyenek ellen kell titoktartási nyilatkozattal védekezni. :P Úgy kell megcsinálni a rendszert, hogy a rendszerbe való első belépéskor máris a titoktartási nyilatkozat fogadjon.

Így nem poénkodhatsz büntetlenül azzal, ha egy milliárdokból "kifejlesztett" szakrendszerbe "Nevernincs '97 Kft"-t beütve SQL errort fogad. 

biztos nem volt elég a reggeli kavé - de biztos nem értem ez most mit jelent, amit leírtál..

titoktartás - semmi konkrétumot nem írtam

nem vagyok Nevernincs '97 kft.

Amit írtam, szerintem az volt az egyik jelentése, hogy a fejlesztőn múlik - bizonyos határig - hogy mit fejleszt le és a legjobb tudása szerint kell eljárnia, úgy is hogy szépen türelmesen elmagyarázza a megrendelőnek hogy mit lehet..

Azt elismerem, hogy nem elég 'PC' a véleményem a politikusokról - bármilyen sapkát hordanak.. Nem vagyok ellenzéki az is biztos

For Whites Only meeting room!

Azt, hogy manapság az az új módi, hogy csináld meg szarul, majd fogadtasd el a első belépéskor a felhasználóval, hogy nem beszélhet arról milyen szart adtak a keze alá. ;) A "Nevenincs '97 kft" erre lett volna példa , szerintem ha valamire milliárdokat kidobunk akkor az legalább annyira legyen tesztelve, hogy ilyen ne legyen benne. :P

Ez egy érdekes logikai kérdés, mert ezzel a módszerrel ugyan a rendszer működőképes marad, viszont nem ad a felhasználó felé jó megoldást ilyen alkalomra, amikor limitált erőforrásra (adott típusú vakcina egy adott napon) sokkal több igény érkezik, mint amennyi lehetőség van. A versenyhelyzet kezelésének user oldalra kitolása azt jelenti, hogy sokszor kapja meg, hogy bocs már elkelt az időpont. Ha a feladat sor elkezd hosszú lenni a backend sebessége miatt, akkor ez tovább romlik, és ahogy fogy az igényelhető slot, még tovább. Azaz ugyanaz lenne az eredmény, sok ideges felhasználó feladja, anyázik és odamegy reg nélkül.

A versenyhelyzet kezelésének user oldalra kitolása azt jelenti, hogy sokszor kapja meg, hogy bocs már elkelt az időpont.

A queue garantálja az időbeli sorrendiséget, tehát az viszi az időpontot, aki előbb kattint, másrészt, szerinted: tegnap mi történt? A listát mire végiglapozod, hogy eljuss egy neked tetsző időpontra, ráböksz, már lefoglalták.

Azaz ugyanaz lenne az eredmény, sok ideges felhasználó feladja, anyázik és odamegy reg nélkül.

Messze nem ugyanaz, mert a rendszer végig elérhető és responsive marad, és visszajelzi a felhasználók felé a szükséges státuszokat.

A versenyhelyzet kezelésének user oldalra kitolása azt jelenti, hogy sokszor kapja meg, hogy bocs már elkelt az időpont.

Érdeklődve várom a szakmai javaslatodat, hogy tudod megoldani, hogy egy nem skálázható backend ne omoljon össze, nekem eddig terjed a szakmai tudásom a téren, szeretek újat tanulni. Amúgy a helyek két fázisú foglalása is pont az user oldalra tolja ki a versenyhelyzetet, annyi változik, hogy az előfoglalásnál kell ugyanezt a játékot játszanod real-time, pusztán azért szokták használni, hogy a fizetési szakaszban már biztos csak egy foglalás legyen egy helyre és ha sikerül a fizetés, akkor nyilván foglalt marad, ha nem, akkor timeout után visszakerül az előfoglalható helyek közé. Annyi a szerepe, hogy ne indulhasson két fizetési folyamat egy helyre, mert az szopás.

Jó informatikai megoldása nincs, csak ha a folyamat is támogatja. 

A település és hely választó mehet cache-be statikusan, a konkrét dinamikus résznél (foglalás maga) pedig elterelném, amíg lehet:

1. "mindenképpen a mai nap szeretne oltást?" - ha nem akkor megy a sima foglalás és nem is mutat pfizer-t

2. "Adhatok foglalást Sinopharm-ra?" - ha igen, irány a normál foglalás

3. Időpont választás lehetősége nélkül kap egy pfizer időpontot a választott helyre.

A választott hely foglaltság kijelzésre pedig tök jó a megoldásod.

Ezek egyike se szabad időpontfoglalás, másrészt a probléma abból van, ha valaki foglal és mégse megy, mert a rendszer által adott időpont nem jó neki.

Jó informatikai megoldása nincs, csak ha a folyamat is támogatja. 

Van a köcsög Knuth-nak egy könyvsorozata (de rühelltem főiskolásként), amiben nagyon-nagyon sok algoritmus van összehányva különböző esetekre, ilyenkor azt érdemes fellapozni. A való élet olyan, hogy nincs mindig ráhatásod a folyamatra, arra kell ráépíteni egy olyan rendszert, ami megvédi a védendő részeket és ezzel együtt viszonylag kényelmesen használható.

Knuth tényleg jó forrás, egyetemen sem utáltam, bár sajnos ő sem tudja áthágni a fizika és logika törvényeit. Mint a székfoglalós játék, csak nem 1 emberrel van több mint szék, hanem sokszor annyi. A kimaradt társaság nem lesz boldog. A lényeg, hogy olyan módon ültesd le őket, hogy mindenki, a kimaradt társaság is igazságosnak érezze. Az utolsó szón van a hangsúly, ez szubjektív.

Mint a székfoglalós játék, csak nem 1 emberrel van több mint szék, hanem sokszor annyi. A kimaradt társaság nem lesz boldog. A lényeg, hogy olyan módon ültesd le őket, hogy mindenki, a kimaradt társaság is igazságosnak érezze. Az utolsó szón van a hangsúly, ez szubjektív.

Pedig kurvára egyszerű: amilyen sorrendben regisztráltak, olyan sorrendben választhatnak. Ez volt amúgy a duma anno a mielőbbi regisztráció kierőszakolása céljából. Aztán amikor ezt érvényre kéne juttatni, akkor ilyen faszságok vannak, hogy "az orvos majd behív, ahogy ő gondolja", meg "tessék, lehet időpontot foglalni", meg "jajj! ma éppen van pfizer is, de csak ma!" - és ezt véletlenül se lehetett tudni 3 nappal korábban... Aki ezt kitalálta, azt kéne két betonkockával lábán a Duna feneke felé terelgetni.

És ezt gyönyörűen meg lehetett volna oldani, ha anno a regisztrációs oldalt nem ugyanilyen balfasz koncepció mentén csinálják meg, a műszaki analfabéta idióta vezéreink.

Na, kicsit körülnéztem, a forráskód fos, tele van üres helyekkel, szószátyár, fájlok tömkelegét tölti le ugyanarról a szerverről, ráadásul ilyen kilométeres, paraméterekkel teli URL, timestamp benne, hogy véletlenül se lehessen értelmes cache-t felépíteni rá

Ilyenek az Office 365 és az Azure egyre lassuló, JS-szutyok bloat cloud szolgáltatásai is. Azokat miért nem ócsárolod?

LOL

Office365-öt láttál már? Teams mit csinált szerinted a home office kitörésekor? Annyira hanyatt baszta magát, hogy még most is - 1 évvel később - elnézést kér a Microsoft, hogy 24 óra throttle-t tesz az új kérésekre:

Due to increased demand, it might take up to 24 hours to fully set up ‎user‎ in Teams. Until then, you won't be able to assign Teams policies to them, and they might not have access to Teams features like calling and audio conferencing.

Egy éve nézem ezt a warningot minden egyes user létrehozásakor. Volt ez 48 óra is emlékeim szerint.

trey @ gépház

Előre ismert/várható terhelésről beszélek, nem arról, hogy kvázi ASAP tessen hómoffiszozni mindenkinek is. Ja, és ami szintén különbség, nem azt mondták, hogy "terheléses támadás", hanem azt, hogy elnézést, de erőforrásproblémák miatt kéretik türelemmel lenni. Azért a kommunikációban észlelhető hangyaf@sznyi különbség szerintem még a legnarancsosabb szemellenzősöknek is észrevehető...

Senki nem mondta a nyugatbuzi vakcinairigy Pfizer-mániás birkaseregnek, hogy rohamozzák meg a portált, meg a kórházakat egy nap alatt.

Ahogy senki nem mondta a tavalyi évben utazgató, nyaralgató, repülgető élménybirkáknak, hogy terjesszék szét a vírust a nagy világban - ami végül a kötelező home office-okhoz vezetett.

Mindkettő eset ugyanannyira volt váratlan/várható terhelés.

A Microsoft Azure és Office 365 portálja pedig egy egyre lassuló bloated JS-szutyok, kilométeres linkkekel, timestampekkel és a hatékonyság nanoszekundumonkénti megcsúfolásával. Merthogy innen indultunk ki.

"Senki nem mondta a nyugatbuzi vakcinairigy Pfizer-mániás birkaseregnek, hogy rohamozzák meg a portált, meg a kórházakat egy nap alatt." - Te ugye kétszer álltál sorba kulturáltságért? (igaz, másodszorra sem jutott, úgyhogy maradtál trollbirka)

Egyébként de, pontosan kijelentette O.V. hogy a reg. oldalon nem csak a kínai oltásra (ami a használat megkezdésekor semmilyen releváns hatósági engedélyt/jóváhagyást nem kapott), hanem a Pfizer-re is lehet regisztrálni. Úgyhogy nem volt véletlen, hogy a gyakorlatilag korlátlanul rendelkezésre álló kínaira mutatkozó khm. egyre visszafogottabb érdeklődésen felül igen-igen sokan nekiindultak a korlátozott mennyiségű, EU-s jóváhagyással is rendelkező oltóanyagra szóló regisztrációnak.

Egyébként de, pontosan kijelentette O.V. hogy a reg. oldalon nem csak a kínai oltásra (ami a használat megkezdésekor semmilyen releváns hatósági engedélyt/jóváhagyást nem kapott)

Ebből nem következik, hogy rá is kell repülni. Nem a Pfizer-oltások felvételére szólították fel őket, pláne nem egy nap alatt. Hanem bejelentették, hogy van Pfizer is.

korlátlanul rendelkezésre álló kínaira mutatkozó khm. egyre visszafogottabb érdeklődésen felül

Amit megköszönünk szépen az oltásellenes baloldalnak, hogy ahol tudta, lejáratta és keresztbe tett a keleti vakcináknak.

"Ebből nem következik, hogy rá is kell repülni." - Te qrvára nem ismered az emberek viselkedését. Se. ha van egy olyan lehetőség, amit _nem_ akarnak, és bejelentik, hogy van olyan, mait meg igen, akkor szerinted mit fognak csinálni?
"bejelentették, hogy van Pfizer is" - bejelentették, hogy van 100E adag Pfizer is. Nagyon-nagyon nem mindegy.

"oltásellenes baloldalnak, hogy ahol tudta, lejáratta és keresztbe tett a keleti vakcináknak" Mehetsz a krumpliért a pártirodára.  Az EU által jóvá nem hagyott, sőtt itthon is politikai döntéshozással engedélyezett vakcinák helyett a jóváhagyott, dokumentált oltóanyagot propagálták. Nagyon nem mindegy.

Te qrvára nem ismered az emberek viselkedését.

De igen. Pont az történt, amit mondtam. A balliberális nyugattalpnyalóosztag és a nyugati lakájmédia által feltüzelt nyugatbuzi, EU-konform, vakcinasznob Pfizer-mániások megrohamozták a weboldalt és az oltópontokat. Miközben felvehették volna a kínai oltást is, és ugyanúgy meglett volna a négymillió beoltott.

Abban pedig rendkívüli módon sáros az ellenzéki™ összefogás™, hogy a rendelkezésre álló készletek és EESZT-időpontfoglalási lehetőség ellenére annyian nem kérték a Sinopharmot, mint amennyien hirtelen kérték a Pfizert. Mivel a keleti vakcinák ellen hergeltek minden létező szócsövükön.

Ha az a cél, hogy a 4 millió beoltott meglegyen, akkor valóban mindegy, akár desztillált vízzel is lehet oltani.

A kínaiak arra nem voltak képesek, hogy legalább egy tudományos folyóiratcikket megjelentessenek a fázis 3 vizsgálatokról. Az oroszok legalább ezt megtették.

Mégis mire alapozva kérjem a kínait? Mert a gyártó azt mondja, hogy 78%-ban hatásos? Hozzátéve, hogy az eredeti vírus ellen, nem a mutánsok ellen. Neked ez elég? És ha most megkapod az oltást, akkor utána jó ideig nem kapsz másikat, abban biztos lehetsz.

Persze van olyan ember, akinek csak a papír kell, annak jó a kínai is, meg akár az astra is, mert azzal utazhat is. Az astra ellen senki nem buzdított, mégsem kell senkinek. Mert arról meg vannak vizsgálati eredmények, és tudjuk is, hogy milyen.

De a vírus elleni hatékony védekezés, az nem az oltásokban merül ki (és a hamis biztonságérzetben, amit ad), lehet számos országot felsorolni, aki jóval kevesebb adaggal sokkal sikeresebben védekezett, akár csak sógorékig elég elmenni.

A mostani lecsengés is SZERINTEM (de ez spekuláció) nem az átoltottság miatt van elsősorban, hanem mert annyian megkapták. Csak erről sincsenek rendes adataink, de egy oltásellenesnek nehezen nevezhető SOTE rektor szerint 4-5 millió ember is elkaphatta, és ezt már talán februárban mondta.

De, egészen pontosan azt mondták, hogy minimum 100 ezer ember próbáljon meg péntek délelőtt időpontot foglalni: "Azok foglalhatnak időpontot az eeszt.hu oldalon, akik eddig regisztráltak a koronavírus-vakcinára. Összesen 101 kórházban zajlanak majd az oltások akár este kilencig. Az Origo úgy tudja, hogy 100 ezer Pfizer-vakcina érkezik az oltópontokra, és az Oltási Munkacsoport abban bízik, hogy holnap ezt mind sikerül beadni."

És lőn vala, több mint 100 ezer ember próbált időpontot foglalni, össze is omlott. Kormány reakciója: meglepődött Pikachu face.

egészen pontosan azt mondták, hogy minimum 100 ezer ember próbáljon meg péntek délelőtt időpontot foglalni

Nem. Nem ezt mondták. Azt mondták, hogy érkezett 100 ezer Pfizer vakcina. Amire a nyugatbuzi, vakcinasznob, Pfizer-mániás birkasereg rárepült. Ennyi történt.

Szerencsétlen volt-e az idézetteket kijelenteni? Igen. Kényszerítette bárki a nyugatbuzi, vakcinasznob, Pfizer-mániás birkasereget, hogy Pfizer-rel oltassa magát egy nap alatt? Nem.

Az Országos Oltási Munkacsoport döntése alapján rendkívüli oltási akciót tartanak a mai napon. A regisztráltak számára péntek reggel 8 órakor Pfizer vakcinára is megnyílik az online időpontfoglaló a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az oltásra - kórháztól függően – ma délelőtt 10 óra és este 9 óra között kerülhet sor. A mai napi foglalásokhoz összesen 100 ezer adag Pfizer vakcina oltását ajánlják fel. Az online időpontfoglaló emellett továbbra is nyitva van Sinopharm oltásokra és a már jövő heti AstraZeneca oltásra is.

Tehát de, azt mondták, hogy egy nap alatt tessék 100 embernek felvenni a Pfizert.

Igaz, ki is dobhatták volna a felolvasztott készletet.

Nem mondták. A Pfizer egy lehetőség volt, amit szerencsétlenül kommunikáltak, mert triggerelte a reklámok által felnevelt Facebook-generációsok lemaradkimarad-receptorait. Ettől függetlenül az idézetben nincs konkrét felszólítás a Pfizer felvételére. Sőt, a Sinopharm és AstraZeneca is ugyanúgy felvehető volt.

Igaz, ki is dobhatták volna a felolvasztott készletet.

Ezt már csak te költöd hozzá. Nem olvasztották volna fel, ha nincs rá igény.

Ettől függetlenül az idézetben nincs konkrét felszólítás a Pfizer felvételére

Arról van szó, hogy a tegnapi napon 100 adag Pfizert el akartak oltani. Ezt rajtad kívül mindenki érti. Már más is idézte, de kiemelem a mondatot, hogy megértsd, hátha nem sikerült elolvasni:

100 ezer Pfizer-vakcina érkezik az oltópontokra, és az Oltási Munkacsoport abban bízik, hogy holnap ezt mind sikerül beadni

Azt én is elismertem, hogy szerencsétlen volt a kormányzati kommunikáció a vakcinarohamot megelőzően. Ez viszont nem jelenti, hogy bárkit is felszólítottak vagy köteleztek volna a Pfizer azonnali felvételére. Ez annyit jelent, hogy az ellenzéki™ összefogás™ keleti vakcinákat támadó oltásellenes kampánya sikeres volt és az eredmény százezres nagyságrendű Pfizer-mániás EU-konform vakcinasznob csőcselék lett. Amiben a kormány esetleg hibázott az az, hogy az ellenzéki™ összefogás™ károkozását a keleti vakcinák lejáratásával és a nyugatiak istenítésével kapcsolatban nem vette elég komolyan.

Kérték, hogy a kínai vakcinát ne

A Szputnyik V ellen is hergeltek. Csak az hirtelen, szükség törvényt nyugati talpnyalt profitérdeket bont alapon elkezdett EU-konform lenni, így azóta kussolnak róla. Bár már akkor visszakoztak, amikor kiderült, hogy közülük többen azzal lettek beoltva. Maradt a kínai, amit ócsároltak arra hivatkozva, hogy a nyugatbuzi EU-érdekszférákban nincs engedélyezve az EMA nevű sóhivatal által.

az ellenzék soha nem volt oltásellenes

De igen. Például az a százezer ember, aki megrohamozta az oltópontokat, nem oltatta volna be magát a közeljövőben, ha csak kínai oltás áll rendelkezésre. Amit az egyértelműen bizonyít, hogy korábban is volt rá lehetőségük, mégsem tették meg. De amint képbe került a Pfizer, gyorsan rohantak is érte. Az ellenzéki™ összefogás™ emberek százezreit vette rá, hogy ne oltassák be magukat Magyarországon hatóságilag engedélyezett, az oltási programban teljeskörűen részt vevő vakcinával. Tehát oltásellenes. Nincs mit szépíteni rajta. Leírom még egyszer: az ellenzéki™ összefogás™ oltásellenes. Barátkozz vele, hátha egyszer lecsúszik a szemellenződ és akkor jól jön majd egy kis minimális, készségszintű tisztánlátás.

A kormány hibázott. PONT.

Igen, hibázott: Alulbecsülte azt a manipulatív rombolást és károkozást, amit az ellenzéki™ összefogás™ elért a keleti vakcinák ellen való oltásellenes hergeléssel.

"A Szputnyik V ellen is hergeltek." - Miért, annak volt EU által elfogadott, megfelelő engedélye és dokumentációja? Nagyjából ugyanannyi/ugyanolyan szintű, mint a kínainak. A mondás balról az volt, hogy EU által jóváhagyott vakcina legyen a cél.

"az a százezer ember, aki megrohamozta az oltópontokat, nem oltatta volna be magát a közeljövőben, ha csak kínai oltás áll rendelkezésre" - Igen, mert egy politikai döntéssel jóváhagyott vakcináról van szó, és abból sokan (kifejezett fideszbarát ismerőseim sem) kértek/nem kérnek.

Sajnos a magyar "hatóságilag engedélyezett" kifejezetten politikai kézivezérelt dolog volt ebben a két esetben, úgyhogy nem véletlen a bizalmatlanság. Pláne úgy, hogy igencsak kilóg a lóláb a beszerzések kapcsán kialakított folyamatot látva.

Sajnos a magyar "hatóságilag engedélyezett" kifejezetten politikai kézivezérelt dolog volt ebben a két esetben, úgyhogy nem véletlen a bizalmatlanság

Valóban nem véletlen: "Orbán mondta, akkor szar, HIDD EL!" Csak ennyi van a dolog hátterében.

Németországban az AstraZeneca a szar, Nővérem meséli, hogy őket mindmeghalasztja a Mutti, az AfD helyi képviselője szerint.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A mondás balról az volt, hogy EU által jóváhagyott vakcina legyen a cél.

Balról oltásellenes propaganda volt, minden lehetséges médiafelületükön és szócsövükön, a keleti (főként a kínai) vakcinák ellen. A nem éppen kormányközeli szerkesztőséggel rendelkező Telex így írt róla. A petíció pontos szövege ez volt.

Tiltakozom az ellen, hogy Magyarországon olyan kínai vakcinával oltsanak, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség!

Tehát, a mondás nem az volt, hogy EU által jóváhagyott vakcina legyen a cél. Hanem, hogy az EU által nem jóváhagyott kínai ne legyen. Nagy különbség. Ez így nettó oltásellenes propaganda. Ha ők tényleg azt szerették volna, hogy EU által engedélyezett vakcinák legyenek Magyarországon, akkor vagy segítneke lekötni még több Pfizer-t, Modernát, AstraZenecát, vagy lobbiznak az EU-nál, hogy engedélyezzék, legalább a Szputnyikot. Ahogy néhány EU-ország ezt meg is tette. Ezzel szemben mit csinált a baloldal? Oltásellenes propagandát indított, meg aláírást gyűjtött a vakcinák beadása ellen.

Pláne úgy, hogy igencsak kilóg a lóláb a beszerzések kapcsán kialakított folyamatot látva.

Aha, tehát ha előhúzod a korrupciógyanú kártyát, akkor az érv/ellenérv egy vakcinára neked, meg az ismerőseidnek. Esetleg majd legközelebb tanulmányozzátok a Pfizer bizonyítottan korrupciós mútját is, amiből úgy tűnik, máig nem tanultak. Rátok fér.

A magyar kormány a saját útját járja vakcinakérdésben, ez már a kezdetektől fogva így van és nyíltan ki is lett mondva. Megjegyzem, az EU-nál sokkal hatékonyabban. A kormány szarik az EMA nevű sóhivatalra és ezt igen büszkén teszi.

Ettől függetlenül az ellenzéki™ összefogás™ kampányolhatott volna konstruktívan is. Helyette destruktív, oltásellenes propagandát folytatott, aminek meglett az eredménye: százezrek nem oltatták be magukat a bőséggel rendelkezésre álló Sinopharm-mal. Emellett kialakult a vakcinairigység és a vakcinasznobizmus, ami így még több emberéletbe kerül és lassítja az átoltottság elérését.

Így van. Lényegében ez az a kategória, amikor egy ellenséges hatalom lerohanja Magyarországot, a baloldal meg arra buzdítja a katonákat, hogy ne használjanak bőséggel rendelkezésre álló kínai, orosz stb. fegyvereket, mert azt a NATO nem vizsgálta be és így biztos majd beszorulnak, tönkremennek a fronton, esetleg felrobbannak a kezükben. Cserébe az amerikai fegyverek korlátozott számban elérhetőek és nem is mindegyik század-ezred kaphat belőle.

százezrek nem oltatták be magukat a bőséggel rendelkezésre álló Sinopharm-mal

ami így még több emberéletbe kerül és lassítja az átoltottság elérését

Tudnál adni egy linket, ahol utána lehetne nézni annak a vizsgálatnak, hogy milyen hatékonysággal véd a Sinopharm vakcinája?

Tessék: https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/uae-says-si…

Tests in the UAE suggested the vaccine was 86 per cent effective against preventing infection in Phase 3 trials involving 31,000 people. The manufacturer revised the figure to 79.34 per cent after it received more data.

Bővebben: https://en.wikipedia.org/wiki/BBIBP-CorV#Phase_III

On July 16, Sinopharm began conducting a Phase III vaccine trial of 31,000 volunteers in the UAE in collaboration with G42 Healthcare, an Abu Dhabi-based company.[26] By August, all volunteers had received their first dose and were to receive the second dose within the next few weeks.[27] On December 9, UAE's Ministry of Health and Prevention announced the official registration of BBICP-CorV, after an interim analysis of the Phase III trial showed BBIBP-CorV to have a 86% efficacy against COVID-19 infection.[28] The vaccine was 100% effectiveness in preventing moderate and severe cases of the disease.[29]

Az általad linkelt wikipedia oldalról:

"On December 9, the UAE announced interim results from Phase III trials showing BBIBP-CorV had a 86% efficacy against COVID-19 infection."

"No detailed efficacy data of the vaccine has been published in peer-review journals."

Valamint a van egy "Controversies" fejezet, aminek első alfejezete a "Lack of public data".

Ehhez vedd még hozzá a kínai járványügy fejének "elszólását", és a jó partner emírségek azon aggályait, hogy harmadik oltásra is szükség lehet. A pfizernél attól tartanak, hogy nem lesz olyan hosszú a védelem, mert jelenleg 9 hónap után már "csak" 91%-ot mutat, a hírek szerint pedig a sinopharmnál még a második oltás után sem alakul ki sokaknál védettség.

Továbbra sem az a baj a sinopharmmal, hogy egyáltalán nem véd, vagy hogy veszélyes lenne, csak nem véd annyira, mint a pfizer, vagy a moderna, vagy a szputnyik. Ez az egyszerű ok, amiért az emberek nem rohannak érte. Ugyanezért nem rohannak az astráért sem, a szputnyikot viszont mégis viszik mint a cukrot, pedig az is "keleti".

Másrészről egy demokráciában elfogadhatatlan annak a feltevése is, hogy itt valaki "hergel" bizonyos oltóanyagok ellen (amit semmi nem is támaszt alá), mert a demokrácia arról szól, hogy az emberek maguk határozhassák meg az életüket érintő döntéseket. Milyen oltást kérnek, milyen törvényeket akarnak. Ehhez nem egy megmondóember kell, aki szerint ez vagy az a jó, hanem hihető adatok. Ez lenne a kormány feladata, ha már bevállalta a kínai behozatalát, akkor napi szinte közölje, hogy hány ember oltott, és ezek között milyen megbetegedések fordultak elő.

Ne felejtsük el, hogy az egész elején még szinte név szerint közölték, hogy ki kapta el a covidot (amíg azok főleg külföldiek voltak), aztán utána hirtelen személyiségi jogokra hivatkozva még településszintű adatokat sem adtak ki. A mai napig nem tesztelnek eleget, nem teszik kötelezővé az FFP2 maszkokat, viszont közterületen a legkisebb falvakban is elő van írva "valamilyen maszk" használata, ami meg egyáltalán nem indokolt.

Ehhez vedd még hozzá a kínai járványügy fejének "elszólását"

Amit a nyugati lakájmédia szándékosan félreértelmezett és felhajtást csinált belőle. Miközben a kínai járványügy egyszerre beszélt az 50%-os hatékonysággal rendelkező SinoVac-ról és a 79-86%-os Sinopharmról. Ebből a lakájmédia undorítóan manipulatív módon azt hozta ki, hogy a kínaiak szerint a kínai vakcinák nem hatékonyak. Miközben az 50%-os SinoVac valóban nem tekinthető hatékonynak, a 79-86%-os Sinopharm pedig tekinthető hatékonynak.

emírségek azon aggályait, hogy harmadik oltásra is szükség lehet

Bizonyos esetekben igen, azonban ez a vakcina sajátosságából is eredhet. Mondjuk abból, hogy eredetileg 3 dózisra tervezték, csak később úgy döntöttek, hogy a 2 is elég, mert az esetek többségében elégnek bizonyult. Azért, mert 3. dózis is kell egy vakcinából, nem kevésbé hatékony, max. hosszabb idő alatt fejti ki a hatását.

a hírek szerint pedig a sinopharmnál még a második oltás után sem alakul ki sokaknál védettség

Attól függ, milyen hírforrást nézel. Ha nyugatbuzi, Pfizer-profitprotektor hírforrást nézel, abból valószínűleg ez jön ki. Miközben pl. az ismeretségi körömben, aki elment ellenanyagvizsgálatra, legalább annyi Pfizeres volt S-fehérje IgG nélkül, mint kínai (úgy 10-ből 1 kb.). Ami a Pfizerre nézve azért gáz, mert annak egy védelmi mechanizmusa van: tüskefehérje IgG termelésre késztetni az immunrendszert. Mindeközben a Sinopharm teljes elölt vírust tartalmaz, vagyis a vírus minden fehérjéjét. Ergo, ha S-fehérjére nincs ellenanyag, attól még ugyanúgy megvan a neutralizáló hatás, ha N-fehérjére (nukleokapszid) van ellenanyag. Csak a kommersz tesztek és laborvizsgálatok mind csak S-fehérje ellenanyagot mutatnak ki. A kínai az egyetlen olyan, széles körben elterjedt oltóanyag, ami teljes elölt vírust tartalmaz, így egy picit máshogy működik, mint a már ismert vektorvakcinák, meg a tömegeken most először alkalmazott mRNS-vakcinák. Elvárni azt, hogy azonos mérési/vizsgálati módszerek mellett ugyanazokat a számokat produkálja, nettó demagóg hozáállás.

mert a demokrácia arról szól, hogy az emberek maguk határozhassák meg az életüket érintő döntéseket

Bizonyos esetekben a demokrácia a szervezettség és a fegyelmezettség ellen dolgozik. Lásd az antidemokratikus™ Kína elsőként fékezte meg sikeresen a járványt a túlnépesedése ellenére.

A mai napig nem tesztelnek eleget, nem teszik kötelezővé az FFP2 maszkokat, viszont közterületen a legkisebb falvakban is elő van írva "valamilyen maszk" használata, ami meg egyáltalán nem indokolt.

Erről lehet vitatkozni, hogy miért kell ehhez hasonló, szélsőségesen idealista, mindent egy kalap alá vevő szabályokat fenntartani, de ez már egy egészen másik téma.

1.A te érvelési hibád: alaptalan spekuláció.

Nincs adat, ami azt támasztaná alá, hogy az elölt vírust tartalmazó hatásosabb lenne, vagy hogy jobban védene a mutánsok ellen. De rendben, spekuláljunk!

A állítás) Az elölt vírust tartalmazó oltás azért véd jobban, mert az összes vírusfehérjét tartalmazza (ezt az állítást vizsgálatok nem támasztják alá).

Mi az, amit még az elölt vírusnál is jobban védhet, mert az összes vírusfehérjét tartalmazza, még az elölt vírusnál is jobban?

AZ IGAZI VÍRUS

És az általad szakértőnek nevezett egyének mit mondanak:

B állítás) AZ OLTÁS JOBBAN VÉD, MINT HA ÁTESEL A FERTŐZÉSEN (ami egyébként valóban összhangban van a nemzetközi tudományos konszenzussal).

Akkor A és B egyszerre ugye nem nagyon lehet igaz. A kulcs pedig abban van, hogy mekkora a koncentráció, márpedig az mRNS bombázza szét a szervezetet a legjobban a tüskefehérjével, és valószínűleg ezért is az a leghatékonyabb.

 

2.A te érvelési hibád: original research

Nem gondolod komolyan, hogy egy 10 "mintás" kísérletből le lehet szűrni eredményt? Eleve gyanúsak a számaid, jó sok ismerősöd lehet, mert nekem 3 kapott eddig pfizert, és egy sinopharmot. Közülük NULLA ment el ellenanyag tesztre, de egyébként sem ismerek senkit, aki ilyenen részt vett volna.

Ehhez képest azt állítod, hogy neked pfizer és sinopharm-ot is kapott legalább 10 ismerősöd, akik el is mentek mind ellenanyag tesztre. De rendben, amit kaptál egyébként teljesen belefér a szórásba, ugyanis a pfizerről tudjuk, hogy 95% körül véd, tehát az 10 esetből 0.5 lenne átlagosan, úgyhogy a tízből egy teljesen megfelel a statisztikának.

A kínairól nincs ilyen publikált adat, de akkor szedd össze az ismerőseid körét, és tedd közzé az adatokat, mert ezek igenis értékes adatok.

 

3. A te érvelési hibád: tekintélyelvre hivatkozás

Hadd ne kelljen már sem a kézivezérelt magyar, sem a kínai, sem az arab hatóságoknak elhinnem az általuk mérteket. Itthonról pontosan tudjuk, milyen minőségű adatokat kapunk, ezekről a harmadik világbeli országokról pedig még annyira sem tudjuk. Illetve Kínáról azt tudjuk, hogy először az egészet el akarták tussolni.

A tudomány függetlensége épp erről szól, hogy befolyásmentesen lehessen minél torzítatlanabb adatokhoz jutni. Még itt is van bőven, de messze nem annyi, mint az állami szerveknél.

 

4. A te érvelési hibád: nem válaszolsz a felvetett kérdésekre

Nem válaszoltál arra, hogy az embereknek miért kell az orosz, ha a kínai nem? Az ellen nem buzdít a "baloldal"? Miért nem kell az astra, ha az orosz igen? Talán az emberek olvassák a hatásosságról szóló eredményeket? Hisz mindenki birka nem?

Nem válaszoltál arra, hogy az általad idézett vizsgálatoknak hol vannak az eredményei, amik szerinted megvannak (az általad idézett oldal kb. azzal indít, hogy nincs publikált eredmény).

Nem válaszoltál arra, hogy te egy gyógyszerről elhiszed-e egy random kínai gyártónak, hogy az hatásos? Publikált tesztek nélkül?

 

Amit még hozzátennék:

Ugye nem gondolod komolyan, hogy az EMA olyan gittegylet, mint a magyar hatóságok? Itt bonyolítják a legszigorúbb gyógyszer ellenőrzési eljárásokat kb. a világon, emiatt sok másik, EU-n kívüli országnak az EMA engedély megfelel (pl. Ausztrália, ha jól emlékszem). Persze, meg lehet kerülni a minőségbiztosítást, lehet arra hivatkozni, hogy már sokan megkapták. Csak a tudomány nem így működik.

Gyógyszer akkor lesz valami, ha az biztonságos és hatásos, ezt pedig csak nyilvános eredményekkel, és rengeteg teszttel lehet igazolni. Itthon meg azzal, hogy a fő sámán asszony kijelenti, hogy az.

Európa EBBE az irányba megy. Tetszik vagy sem, akármit piacra akarsz dobni (és az EU-ban közös a piac), akkor annak komoly feltételei vannak, a gyerekjátékoktól a gyógyszerekig. Az elején nekem is furcsa volt ez, hogy mit kell küzdeni egy nyomorult CE-ért. De mára beláttam, hogy ez igenis jó irány, mert így ha az EU-ban veszel valamit, akkor egységes minőségre számíthatsz, és azok a tesztek egyáltalán nem véletlenül vannak. Mondjuk ezek miatt sokkal kisebb eséllyel ég le egy ház, mint 50 éve, kisebb eséllyel szenvedsz áramütést, mint 50 éve.

A CE szerintem sokkal több életet mentett meg, mint amennyit a Covid elvitt eddig az EU-ban!

Még egyszer leírom, hogy a védekezés nem az oltások beadásából áll. Egyáltalán nem volt törvényszerű, hogy egy éven belül lesz oltás, sokan nem is bíztak ebben egy évvel ezelőtt. Tfh. most nem lenne még oltás egyáltalán, akkor mit tudna pozitívumként felmutatni a magyar járványügy? Mert az oltást bizony nem a "világszínvonalú" magyar "tudósok" alkották (volt a közeghez szerencsém, messze nem az, de ezt ők is tudják - tisztelet a kevés kivételnek).

Ami a politikát illeti, mielőtt oltásellenes baloldali minősítést kapok:

A Fideszre szavaztam 2010-ben. Aki aztán kirúgta az eddigi legjobb köztársasági elnökünket, amiért azóta is morci vagyok rájuk, meg még ezer más dolog miatt. Legfőképpen azért, mert a 2/3-adukkal alaposan visszaéltek, tolják ezt a senkit nem érdeklő "keresztény Európa" dolgot, amiben igazából a látszaton túl nem is hisznek (ahogy a magyarok többsége sem. Nézd meg a Bajorokat, na azok vallásosak, szerintem a magyarok 90%-ának a szőr feláll a hátán tőlük.). Amit akartak, azt végig lehetett volna csinálni szépen, az emberekkel együttműködve.

Nem bízok a "baloldalban" (amúgy ez a bal-jobb összehasonlítás borzasztóan XX. századi, idejétmúlt, és nem is fedi a valóságot), soha nem bíztam bennük, soha nem szavaztam "baloldali" pártra. Ha lenne kalózpárt, arra szavaznék. Nem azért, mert annyira szeretnék illegálisan jogvédett tartalmakhoz jutni, hanem mert elegem van az állam mindent megtehet elvből, de én már egy kamerát nem tehetek fel a házamra. Ebbe most nem mennék bele mélyebben.

Volt, hogy egy híroldal nem talált magyarázatot a közölt covid adatokra, és ebben hibáztatták a kormányt. Megírtam nekik meg a megfejtést, és utána ki is javítottak a cikket. Nem kívánom a kormányt olyanért kárhoztatni, amiért nem felelősek. De amiért igen, azért igenis fellépek.

Korrekt tájékoztatást várok el, mert az alapján tudok dönteni.

Nincs adat, ami azt támasztaná alá, hogy az elölt vírust tartalmazó hatásosabb lenne, vagy hogy jobban védene a mutánsok ellen. De rendben, spekuláljunk!

Nem is állítottam, hogy az "elölt vírust tartalmazó hatásosabb lenne". Csak árnyaltam a képet, hogy nem olyan egyszerű összehasonlítani a kizárólag tüskefehérje-alapú immunitást adó vakcinákkal. Innentől kezdve totál felesleges a spekuláció.

Nem gondolod komolyan, hogy egy 10 "mintás" kísérletből le lehet szűrni eredményt?

Nem gondolom. Ez az anekdotikus érvelés lenne. Ezt arra reagáltam, hogy kínai egészségügyi tisztségviselők által kimondottakat szándékosan és rosszindulatúan félreértelmező, nyugatbuzi médiákból tájékozódsz. Amiknek nagyjából ugyanolyan "hitelessége" van, mint az én ismerőseim köréből vett 10-es mintavételnek.

Hadd ne kelljen már sem a kézivezérelt magyar, sem a kínai, sem az arab hatóságoknak elhinnem az általuk mérteket.

Hadd ne kelljen már sem a nyugati multik és befektetőik által profitérdekek mentén kézivezérelt EMA hatóságoknak elhinnem az általuk mérteket.

Nem válaszoltál arra, hogy az embereknek miért kell az orosz, ha a kínai nem? Az ellen nem buzdít a "baloldal"?

Az ellen nem. Főként a kínai ellen hergeltek. Lásd itt.

Nem válaszoltál arra, hogy te egy gyógyszerről elhiszed-e egy random kínai gyártónak, hogy az hatásos? Publikált tesztek nélkül?

Nem hiszem el kevésbé, mint a kutyafuttában lefolytatott, időelőtt publikált Pfizer-ről. Megjegyzem, csak a Phase III eredményei nem publikusak. Lényegi részeredményeket pedig már közöltek.

Ugye nem gondolod komolyan, hogy az EMA olyan gittegylet, mint a magyar hatóságok?

Nem gondolom. A magyarnál sokkal bürokratikusabb, nyugati multik és atlantista lobbibefolyás alatt álló gittegylet.

Tetszik vagy sem, akármit piacra akarsz dobni (és az EU-ban közös a piac), akkor annak komoly feltételei vannak, a gyerekjátékoktól a gyógyszerekig.

Természetesen, egész ökoszisztémákat kiirtó pálmaolaj, meg a gyerekmunkával előállított iPhone nyugodtan jöhet kommunista diktatúrákból, meg korruptabbnál korruptabb pálmaolaj-ültetvénybuzi maffiakormányoktól. Már persze, ha amerikai és nyugat-európai multik gazdagodnak rajta. Ami a kínai és orosz vakcinákra sajnos nem igaz, így azok nem jöhetnek.

Ami a politikát illeti, mielőtt oltásellenes baloldali minősítést kapok:

A megnyilvánulásaidból ítélve nem vagy oltásellenes. A baloldal viszont oltásellenes propagandát folytatott, amire nincs mentség.

Szerintem ezt a threadet lezárhatjuk, már csak annyit reagálnék: ne feltételezd rólam, hogy az EU-t tökéletesnek gondolom. Amikor azzal jöttek, hogy azért nem akarjuk vissza a nehézipart, mert NEHOGY itt csapódjon le a CO2 kibocsátás, és ezt nyíltan lenyilatkozta valaki, akkor ott komoly bajok vannak. Tudván azt, hogy máshol úgyis le fog, csak kontrollálatlanul...

Abban teljesen egyetértek veled, mindig is igazat adtam, hogy brutális képmutatás, és nem is fenntartható, a más országok dolgozóinak kizsákmányolása. Ráadásul ezzel magunkat tesszük tönkre. Ezzel totál egyetértek.

Csak a helyes irány nem az lenne, amit a magyar kormány folytat, hogy akkor itt is elnyomjuk a dolgozói érdekeket (lásd. munka törvénykönyvének módosításai), hanem az, hogy megkövetelem tőlük is a hasonló bérszínvonalat, a fenntartható gazdálkodást, stb.

Egyébként már vannak erre lépések, bár még eléggé bátortalanok, és valahogy mindig mi akarunk szolidárisak lenni, főleg "szegény" Kínával, nehogy ne tudja fosszilis energia nélkül tartani a növekedését. Felébredhetnének már, hogy rajtunk kívül sem Kínát, sem az USA-t nem érdeklik az EU egyéni szoc. problémái, mindenki csak a saját érdekeit nézi. Ezt még tanulnunk kell.

És abban is igazat kell adnom, hogy bizony erős a lobbitevékenység az EU-ban, és ez se tetszik nekem se. Az EU-ra is ráférne egy demokrácia reform, de az egész rendszer úgy van kitalálva, hogy ezt alulról ne lehessen megcsinálni.

Ó, hát igen, Pfizeréknél tényleg sokkal™ jobb™ a helyzet Phase III-ban.

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04368728 (No Results Posted.)
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04805125 (No Results Posted.)
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04816669 (No Results Posted.)
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04713553 (No Results Posted.)
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04754594 (No Results Posted.)
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04800133 (No Results Posted.)

Ja nem.

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/bizonyitasi-kenyszer-atharitasa

Rendben. Akkor érdeklődj az Egyesült Arab Emírségek egészségügyi minisztériumánál, ha te képtelen vagy megkeresni. Tudod, nem minden vakcinagyártó költ SEO-ra, meg közöl le egyoldalas Result Summary marketingprospektust. Én pedig ezt nem is várom el tőlük. Nagyságrendileg ugyanannyi emberen ment a Phase III a Sinopharm-mal, mint a Pfizerrel. Csak előbbi még folyamatban van. Valószínűleg jóval alaposabb vizsgálatnak vetik alá, mintsem időelőtt publikáljanak marketingcélból elkészített, időelőtt lezárt tanulmányokat.

Na ide figyuzzál te baromarcú! Még egyszer és utoljára leírom neked, hogy az ellenzék nem oltásellenes. Ha keresed őket akkor adok facebook csoportokat ahol pártállástól függetlenül megtalálod az összes gyökeret!

Utoljára írom, hogy ha valamihez nem értesz akkor kussolj!!!

Ez mi?

Kezd fogyni a türelem, mert a tervekkel ellentétben csak nem sikerül észrevétlenül újraírni a (közel) múltat?

Az ellenzék ott tett keresztbe a védekezésnek az elmúlt évben, ahol tudott. Hazudott reggel délben meg este.

Gusztustalan egy bagázs.

Az ellenzék ott tett keresztbe a védekezésnek az elmúlt évben, ahol tudott. Hazudott reggel délben meg este.

Egészen konkrétan mivel tett keresztbe, amivel akadályozta a kormány munkáját? Mert ugye például Kásler annyira ráért mindenre, mint egészségügyért felelős miniszter, hogy Mátyás csontjaival legózott és leforgatott egy korhűnek nem mondható kisfilmet egy csatáról, amiről amúgy senki semmi pontosan nem tud. Nem volt épp más dolga egy világjárvány közepén és ezt is az ellenzék okozta, ugye?

Oltásellenesség, folyamatos FUD kampányok, a védekezésbe, oltási programba vetett bizalom folyamatos és több frontos támadása...

És ettől haltak meg annyian még az oltások előtt? Nincs oltásellenesség, sőt, csak tudod, olyan vakcinát szeretnének az emberek, amelyekkel mondjuk mehetnek majd az EU-ba, illetve átment azokon a szűrőkön, amin át kellene mennie egy vakcinának. Nem hülyék, sőt, nem veszik be a propagandát, hogy a Sputnik a legjobb oltás a világon, amivel a kormány próbálkozott teljesen fals számokkal.

Az oltási program meg a háziorvosokon múlik, ők adták be a túlnyomó többségét az oltásoknak, ők szervezték le, hogy kinek adják, ők telefonáltak, hogy ki mikor jöhet, ők túlóráztak, ők hétvégéztek, ha a kormányon és az államon múlna, akkor nem nagyon haladnánk, azok arra képesek, hogy ha valami szarul sikerül, akkor támadás volt, képtelenek arra, hogy hibákat ismerjenek be.

De ezt te is tudod, ha követted a híreket.

Sőt, én itt élek és nem csak a híreket követem félszemmel, olyan orvosok és rezidensek dolgoztak Covid-19 osztályokon, akik gyakori vendégek nálunk, mint barátok, első kézből tudom, hogy mik történnek, nem egy propaganda és 1800 kilométer által torzított valóságot élek meg.

Hahó! A kormánynál 2/3-mad! És kihirdették a vészhelyzetet is amikor Don Viktorio egy személyben azt csinál amit akar. Ki és mit veszélyeztet bazmeg? Ha meg veszélyeztetni tudnának akkor balfasz és alkalmatlan a mostani vezetés.

Igen, és fogy a fogyatékossal szemben a türelmem!

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer osztani fogom a véleményed...

Az ellenzék nem azért oltásellenes, mert valóban az, hanem azért, mert '22 -ben mindenáron nyerni akarnak, s a jelenlegi egészségügyi ellátórendszer mellett adja magát, hogy csak az átoltottságot kell megakadályozni. Az ellenzék eközben nagyon ügyesen felveszegeti a saját kis vakcináit, sokszor mások elé tolakodva.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Az ellenzék eközben nagyon ügyesen felveszegeti a saját kis vakcináit, sokszor mások elé tolakodva.

Nézzük az idézett cikket:

Felmerül a kérdés: mi alapján hívták be néhány hét regisztráció után Márki-Zay Pétert, vele együtt, ugyanazon a napon a feleségét és a sógornőjét? Miért épp a Modernát ajánlotta az orvos a polgármesternek?

Igen, felmerül a kérdés. És meg is válaszolhatta volna akár a kormány, akár bárki más, ha publikus lett volna az oltási terv. De nem volt az, és erről szerinted az ellenzék tehet. Okos gondolatmenet.

Feleslegesen probalod megmagyarazni a megmagyarazhatatlant. Mindenki tudja, mi folyik itt...Te is, csak sokkal egyszerubb mindent a kormanyra haritani. MZP, meg a belinkelt masik gyoker is -allitolag- felelos donteshozo es kerhettek volna, hogy masok utan kapjak meg azt a vakcinat, amit ido elott sikerult begyujteni. Meg fasza gyerekek is lettek volna talan. 
De amikor en vettem fel, ugyanabban a rendeloben, ugyanannal az orvosnal AstraZeneca -t, velem egyutt meg ott volt 3 60+ -os uriember... errol ennyit.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Te amúgy átszoktad gondolni, hogy miket írsz le? Süt a zsigeri vakgyűlölet azokból a jelzőkből, amit bizonyos társadalmi csoportokra aggatsz.
Személyedre nézve ez továbbra is nevetséges, de ha ez tényleg ilyen érzéseket generál benned. Mint ahogy azt kifejezed, az már inkább félelmetes.

Ugyan áruld már el, hogy mi a lófasz bajod azokkal az emberekkel. Akik Pfizer-t szerettek volna eddig kapni?
Ugyan miért kell ilyen jelzővel illetned Őket? ("nyugatbuzi vakcinairigy Pfizer-mániás birkaseregnek")
 

Nekem aztán linkelhetsz érvelési anatómiát, ugyan úgy leszarom. Mint bárki más is akinek még linkeled.

............. hogy a százezer Pfizer hallatán megrohamozták a kórházakat, miközben több százezrével állnak rendelkezsére Sinopharm vakcinák több, mint egy hete.

Tényleg ennyire takar az a szemellenző? Vagy csak egy vagy közülük és most görcsösen kapálózol az önigazolásod után?

Vazze! Az országban elérhető 5 féle vakcina! Az emberek megválasztahatják melyiket adatják be maguknak. Most Te honnan veszed a bátorságot, hogy lealázd a Pfizer-t választókat?
Az, hogy lehalt ez a kormányzati oldal egy más kérdés.

Ki a faszom vagy Te, hogy így belerúgsz emberekbe a választásuk miatt?

Szerintem arra gondolt, hogy minden vakcina hatásos a súlyos megbetegedések ellen, sokkal jobb mint ha nincsen beoltva az ember. https://mandiner.hu/cikk/20210227_szlavik_janos_koronavirus_jarvany_oltas_vakcina

Sokan elhitték, hogy csak a nyugati vakcina jó.

Szerintem pedig nem magán ügy , hogy valaki beoltatja magát, hanem közügy mivel másokat is veszélyeztet ha megkapja és szétfertőz mindenkit a környezetében.

Akik kimentek sorba állni a kórházak elé, azok számomra nagyon önző embernek tűnnek, vagy meg vannak vezetve....

Nem, ezt veszélyhelyzetben csak a magadfajta szélsőségesen idealista, bürokráciabuzi elemek várják el.

A nyugatbuzi, Pfizer-mániás, vakcinasznob vakcinabirkacsorda ezt nem várta el, csak hallotta, hogy a kínai az szar™, mert az EU-s sóhivatal nem látta. Ami nyilván jobb™ és hitelesebb™, mint a magyar sóhivatal, hiszen odakint jobb™, szebb™, évente cserélt autókkal járnak a zemberek, itt meg csak hitelből vehetsz autót.

Nem ezt mondta.

https://www.bbc.com/news/world-asia-china-56713663

What did Mr Gao say?

Gao Fu, head of the Chinese Centres for Disease Control and Prevention, on Saturday said at a conference the current vaccines "don't have very high rates of protection".

He suggested that the China was considering mixing Covid-19 vaccines, as a way of boosting efficacy.

Ezzel szemben a "nem elég hatékony" egy sokkal erősebb kijelentés. Ez azt sugallja, hogy nem képes megfékezni a vírust. Miközben de, igen, képes rá.

Szóval gratulálok, beállhatsz te is N+1-nek a nyugati lakájmédia által félrevezetettek birkasorába.

Szerintem túl erősen próbálod félremagyarázni, nekem ez a fordítás helytálló.

Én nem sugalltam, hogy nem képes megfékezni a vírust. Túl sok mindentől függ.

Nem gondolom, hogy félre lennék vezetve, én minden oldalról tájékozódok. Ellenben tőled mindig ugyanaz a fos jön, mr. bloatware.

sokkal jobb mint ha nincsen beoltva az ember

Ez jogos, amíg nincs belátható távolságban a tonnaszám érkező vakcina. A "most" vakcina jobb, mint a "majd 2-3 hónap múlva, vagy ki tudja mikor érkező" sokkal jobb vakcina. Csak közben nagyjából eltelt az a 2-3 hónap, és most ott tartunk, hogy az ami akkor 2-3 hónap volt, az mostanra 1-2-3 hét lett. Így viszont már más a leányzó fekvése. Mondjuk úgy, hogy a kevésbé jó oltóanyagoknak lassan elfogy a helyzeti előnyük.

azok számomra nagyon önző embernek tűnnek

Nem. Ezek azok az emberek, akik voltak/vannak annyira önfeláldozók, hogy vállalják az oltást = regisztráltak (szemben azzal a kb. 2-3 millióval, aki még ezt sem szeretné, de azért már pampog, hogy mikor lehet fesztiválra menni, viszont az oltást még akkor se, b+ - szívesen mutatom a fácse kommentelőket ebben a témában), miközben eddig le se szarták őket. Engem pl. meg sem keresett senki, hogy volna itt ruszki, nem óhajtanál-e belőle. Se az Astrával nem kerestek meg, pedig olvasni lehetett az újságban is, hogy lassan már lasszóval fogják ezekre is az embereket. Így teltek a hónapok, és ugyan kúrogathattam volna a körzeti orvost, de pontosan tudom, hogy mennyi melója volt, ezért az ilyen inproduktív, nem skálázódó dolgokkal (telefonos basztatás) direkt nem terheltem. Ehhez képest akkor kaptam az első megkeresést, amikor kb. már mindenkinek felajánlották, hogy akár már regisztráció nélkül is lehet időpontot foglalni. Most, amikor maradt még kb. 500 ezer regisztrált, akit még nem oltottak be, és csak Pfizerből már 300 ezer felett érkezik hetente. És akkor én legyek az, aki azért random szart engedjek magamba a közösség érdekében, hogy így akár kettő héttel hamarabb legyen oltásom (miközben vártam 3-4 hónapot), meg utána azoknak, akik basztak eddig is regisztrálni, jusson a Pfizerből - mert persze Túlokos Tibor vezérünk elmérte a számolást, és objektíve halál fölöslegesen vett ennyi kínait - de közben persze arra is alkalmatlan volt, hogy elmagyarázza az embereknek, hogy miért jó ez így. Csak a maszlagozás, a hazudozás és a mellébeszélés megy feszt-doszt.

Szerintem pedig nem magán ügy , hogy valaki beoltatja magát, hanem közügy mivel másokat is veszélyeztet ha megkapja és szétfertőz mindenkit a környezetében.

Jelenleg az a hivatalos álláspont, hogy minden felnőtt állampolgár saját döntése, hogy jelentkezik-e (regisztrál-e), illetve melyik oltóanyagot (és mikor) engedi magába. Ez egy felelős döntés, amit az állampolgárokra bíztunk. Ennek van pár következménye:
- a polgár joggal tart igényt a felelős döntésének meghozatalához minden információra, ami rendelkezésre áll - (értsd: a végrehajtó hatalom kötelessége tájékoztatni a polgárt),
- még a társadalom érdekei sem indokolhatják, hogy a felelős döntéshez szükséges bármely információt visszatarthassák a polgároktól (értsd: erre hivatkozva sem lehet átbaszni a polgárt),
- az aktuális végrehajtó hatalom feladata a társadalom érdekei miatti szempontokat olyan módon kommunikálni, hogy azokat mindenki megértse, és önként úgy érezze, hogy érdemes neki a saját érdekei ellenében is ezeket érvényesítenie.

Ezek mentén ha sikerült egy olyan oltást beszerezni tonnaszám, amire valamiért az emberek nem tartanak igényt, akkor ott két lehetőség van: vagy a kormány rontotta el a kommunikációt, vagy valójában rossz döntés volt a beszerzés. Az nincs az opciók között, hogy ez egy jó dolog lenne, csak a buta és önző állampolgárok nem hajlandóak ezt megérteni és/vagy félrevezették őket.

Hasonló cipőben járok, és ezzel nagyon-nagyon mélységesen egyetértek.

(Tudom, van +1 gomb, de ezzel annyira, hogy muszáj volt leírnom).

Csak hogy valamit hozzátegyek:

Mi lesz a kínaival, ha nem kell már senkinek? Elajándékozni nem tudjuk a határon túli magyaroknak, mert ott nem fogadják el. Ugye nem az lesz, hogy elpasszoljuk a pfizert, ide meg marad a kínai? Ugye nem? Bár ez valószínűleg politikai öngyilkosság lenne.

Én most azon is gondolkodom, hogy vállaljam-e be az AstraZeneca oltást, úgy, hogy 12 hét múlva kapom a másodikat és 14 hét múlva leszek értelmezhetően védett (az első oltás után adott védettségi igazolvány hungarikum), vagy várjak 1-2 hetet a Pfizer-re, mert akkor 5-6 hét a második és 7-8 hét múlva védett leszek.

Ha egy-két hónap múlna rajta, akkor AZ lenne a választott, de most már hetente 350 ezer Pfizer jön, reális esélyem van arra, hogy 1-2 héten belül kapjak és 5-6 héten belül a másodikat. Eddig se mentem sehova, de továbbra is akkor érezném magam és másokat megfelelően védve, ha két hét eltelne a második oltástól és azért az nem mindegy, hogy 7-8 hét vagy 14 hét következik be. Az egészségügy terhelését tudja csökkenteni az, hogy már egy oltás is jobban véd, mint oltás nélkül, de a közösségi immunitáshoz kettő kell.

Most Te honnan veszed a bátorságot, hogy lealázd a Pfizer-t választókat?

Onnan, hogy veszélyhelyzetben nem sznobkodni kéne a vakcinákkal, hanem beoltatni magukat. Az említett birkacsordának több, mint 1 hete volt megrohamozni a kórházakat a Sinopharmért. Mégse tette. Bezzeg, amikor jött a Pfizer, akkor ment a rajzás.

Mert annak a kínai löttynek NULLA érdemi dokumentáció alapján volt engedélye, és vannak, akik a "CE" csájníz export cimkét nem keverik össze az európai CE "conformité européenne" jelzéssel, és köszönik, de kritikus termék esetén az előbbiből nem kérnek.  Ha neked sznobkodás az, hogy hiteles bevizsgált terméket szeretne valaki, hát legyen, de ettől még nem azt tekintik az értelmes emberek gyagyának, akinek ilyen elvárása van.

Nem az a gond, hogy sz@r a kínai vagy épp az orosz vakcina, mert a tapasztalatok nem ezt mutatják, hanem az a probléma, hogy az elfogadott jóváhagyási folyamat gyakorlatilag teljes mellőzésével, a "gyártó bemondása alapján" lett itthon engedélyezve az alkalmazása.

Erre az baloldali politikusok beoltatják magukat vele :D Titokban :D

Itt van ez a dolog:

https://www.parlament.hu/irom41/14723/14723.pdf

Aláírta: Schmuck Erzsébet (meg 49 másik bohóc)

Majd:

https://magyarnemzet.hu/belfold/az-lmp-tarselnoke-is-a-korabban-leszolt…

Beszarok bazmeg. :D :D

Ezt a képmutatást :D

444 nem írta meg, mi? Innen kell megtudni :D

trey @ gépház

Szerintem kubai az ürge. Vagy ha nem, remekül beillene oda.

Azok tolják ennyire intenzíven ezeket a nyugatellenes ócska kommunista dumákat. A kínaiak és ruszkik istenítése is stimmel. Valami kubából szabadult bolond lehet, onnan jöhet ez a minden PC-t használjunk 100 évig fétis is.

"Everything fails, all the time."

Kapcsolati hálóból jött egy olyan információ, hogy kb. 3 millió request esett be tegnap, ettől feküdt meg, a normál terhelés az 200-300 ezer req/nap volt.

Főoldal, regisztráció, adatkitöltés, adatelküldés, hat lapozás azt 10 kérés / fő, ha 100 ezer időpontot tettek be a rendszerbe, az önmagában 1 millió request. Ha nem működik és újra kell kezdeni, vagy megnézni, hogy működik-e már az a többi.

Egyébként beszédes az, hogy a Liferay portálról tegnap éjjel leválasztották a szolgáltatást, tehát már a főoldal is egy statikus oldal, amiről lehet menni a lakossági portálra vagy az időpontfoglalásra, szóval vélhetően a Liferay alatt fogytak ki az erőforrások és ez a szétválasztás gyakorlatilag bizonyítja, hogy nem támadás volt, mert akkor erre nem lenne szükség, illetve a Liferay továbbra is támadható ezek szerint.

Sokat szidtuk annak idején az egyetemen a Neptunt, de ezt a problémát már akkor tudták orvosolni azzal, hogy betett egy sorba várakozni.

Itt sem kellett volna több. Mert a 3 millió request nem abból jött, hogy ennyi ember akart volna regisztrálni, hanem hogy mindenki (köztük én is) folyamatosan próbálták frissíteni az oldalt, hátha tovább tudunk lépni.

(emellett köszönöm, hogy a korábbi HSZ-edben adtál konkrét javaslatokat is, de azokat nyilván nem tudták volna péntek reggel megvalósítani.)

de azokat nyilván nem tudták volna péntek reggel megvalósítani

Hát szerintem ezt az oldalt úgy kb. tavaly nyáron kellett volna elkezdeni megcsinálni, és úgy kb. januárra ennél jobb állapotban kellett volna lennie, mostanra pedig a széttesztelt, meglehetősen jól működő rendszernek kéne kiszolgálnia a népet. És ezt nem csak egy valag versenyszférabeli cég, de még némelyik állami is meg tudta volna oldani, ha az akarat meglett volna, és persze a laikusok nem pofáznak bele hülyeségeket.

Ez valóban így lett volna logikus, de először szó nem volt arról, hogy lehet jelentkezni. Arról sem, hogy valaki kitalálja csütörtök éjjel, hogy másnapra el kell érni a 4 milliót. Bár a rendszer gagyi, de azért ne az IT-seket hibáztassuk, mert itt sokkal mélyebben vannak a problémák.

Csak a főoldalt szedték ki alóla, a mindenféle portleteket nem fogják újraírni egy éjjel.
A portletek nevei között érdekes cégnevekre bukkanhatunk.

Szerintem a portletek írója pontosan tudta hogy hanyatt fog esni, hiszen ekkora terhelésre sosem méretezték, nem is tesztelték, nem is kellett.
Valószínűleg a megrendelésben (ha egyáltalán) sem volt ekkora teljesítmény kikötve.
Pontosan tudták, hogy ez fog történni. Az üzemeltetés is és a döntéshozók is.

Politikailag "helyesen" csinálták, egy hét múlva a lőtéri kutya nem fog emlékezni erre a fiaskóra sem.

Gábriel Ákos

Megemlítenék itt egy apró ámde lényeges különbséget.

1: X QPS-re méretezzük a rendszert, X fölötti forgalmat eldobjuk, az X QPS sikeressége mindig garantált

2: X QPS-re méretezzük a rendszert, X fölött az egész rendszer szenvedni kezd, 2X-nél a sikeres kérések aránya abszolút 0-ra csökken

Avval nincs baj, ha az X nem pont akkora, mint a valós terhelés, de a júzerek egy része azért eléri a célját, a többiek később újra próbálkoznak, kisimul a terhelés, és mindenki sikerrel jár végül.

A baj akkor van, ha a túl nagy terhelés miatt semennyi júzer nem tudja elérni a célját. Mert akkor van egy teljesen használhatatlan rendszered. És ez bizony szakmai hozzá nem értés.

(És már csak zárójelben említem, hogy ez sem ördögtől való: 3: a rendszert úgy rakjuk össze, hogy automatikusan tudjon horizontálisan skálázódni, ezért 1 és 100000 QPS között bármit elvisz optimális erőforrás kihasználással, csak legyen mögötte hadrendbe állítható vas.)

" a rendszert úgy rakjuk össze, hogy automatikusan tudjon horizontálisan skálázódni, ezért 1 és 100000 QPS között bármit elvisz optimális erőforrás kihasználással, csak legyen mögötte hadrendbe állítható vas."

Papíron ez pont erre van: https://www.kof.hu , isten pénzéből megvalósítva.

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Viszont ez már kevésbé vicces: https://www.kof.hu/szolgaltatasokv

 

Tehát a "Kormányzati Felhő" 2021-ben egy 10 évvel ezelőtti budget hosting szolgáltató színvonalát tudja. Sehol egy CDN, menedzselt Kubernetes,  S3 blob storage, menedzselt cloud-native adatbázis ... stb.
Javítsatok ki, ha rosszul látom.

Sehol menedzselt Kubernetes

a) tudtommal máshol sincs magyar szolgáltatónál (most a datatronicos test drive-ot nem számítanám ide, több okból sem)

b) valójában van valami OpenShiftes projekt a NISZ-nél tudtommal (részleteket nem tudok), illetve van olyan a NISZ-nél üzemelő, már élesben futó BM-es nyilvántartási projekt, ami OpenShiftre lett fejlesztve (azt nem tudom, hogy licenc is lett-e rá, vagy OKD-n maradt, mint a fejlesztés alatt)

mi annak az oka, hogy a Liferay thingy fél oldalas üres részekkel generálja a html forrást (valami enterprise olvashatósági ?)?

Szerintem erre az az egyszerű válasz, hogy olyan template rendszert használnak, ami nem szedi ki a render után az üres sorokat, ahol valami DSL template kód volt, nem pedig HTML forrás. Belenézve a forrásba tényleg elég röhejes, hogy 56 sornyi üresség látható az első HTML elem előtt. Lehet nem követik valaki szigorúan az MVC (vagy valami hasonló) paradigmát és a template eleje tele van vezérlési-logikával.

Ha az operatív törsz mondja, akkor neki hiszek. Azért nem akárki.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Mi az? Se keze, se lába, és minden rendszerösszeomlást a hackerekre fog?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Hagyjuk a sivalkodást. A Fradi közönség előtt akart játszani, és úgy is lett. Győzelemre állunk a vírus elleni földharcban. Befordultunk birkózószőnyeg célegyenesébe. Nem szeretnék most a nyugatista, kaotista, liberalista, anarchista, internacionalisták helyében lenni.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Győzelemre állunk a vírus elleni földharcban

Érzem a cinizmussal fűszerezett szarkazmust, de a helyzet az, hogy valóban. Mi győzelemre állunk. És semmi kétségem afelől, hogy a oltakozás -> célszám elérés -> jutalmazás -> oltakozás -> akciók -> célszám elérés -> jutalmazás  meg fogja hozni az eredményt.

Én arra leszek kíváncsi, hogy a nagy liberalizmust hirdető országokban, ahol az oltási hajlandóság nincs megtámogatva egy kis noszogatással, majd mire mennek: helló Hollandia, helló Svédország stb.

Ugyanis az emberi jellem ilyen. Az egyszerűbbeknek jutalmazással pl. akciók: hadd érezze, hogy megfogta az isten lábát, mert ő 8 óra után Pfizert kapott!!, lehet terelni. Amikor elérjük azt a küszöböt, hogy a normálisabbak elmentek önként, utána jönnek az egyszerűbbeknek ezek a trükkök.

trey @ gépház

Mi győzelemre állunk.

Így igaz, több mint egy hete győztünk: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-04-20/hungary-with-highest…

Én arra leszek kíváncsi, hogy a nagy liberalizmust hirdető országokban, ahol az oltási hajlandóság nincs megtámogatva egy kis noszogatással, majd mire mennek: helló Hollandia, helló Svédország stb.

Vagy Finnország? Ja, várj, ők anékül állnak jól, hogy az oroszokkal és a kínaiakkal csókolóztak volna:

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSe…

És persze messze nem haltak meg annyian:

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSe…

És persze nem állt meg náluk az élet, mert alacsonyan tudták tartani végig a fertőzöttséget:

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSe…

De igen, győztünk. Hasonlóan, mint a szocializmusban is, többször is legyőztük az imperalistákat, aztán mégis tőlük várjuk a pénzt már lassan száz éve.

:D :D :D

A fránya részletek hiányoznak? Négy linken vannak ott kérlek részletek, csak egy baj van velük: nem igazolják az örömödet.

:D :D :D

Az van, tudod, hogy te ismét egy dimenzió mentén tudsz csak gondolkodni, most épp az első oltást kapók ez a dimenzió, ami korábban a halottak száma volt, szóval igen vicces, amikor hozzád hasonló egyszerűbb emberek egyszerűbbeznek más embereket, akik esetleg nem egy dimenzió mentén értékelnek egy komplex helyzetet.

:D :D :D

Megint betalált a szálnyitó, mi? Próbálod védeni a pénteken kigyóban kigyózókat? :D

Nem, leszarom a pénteken kígyóban kígyózókat, egyszerűen az állami oltásprogram kiemelkedő szégyene volt. :D

Családtag is ment kigyózni? Vagy mi?

Kellett volna? :D

:D

Ja, ROTLF! :D

:D

Visszatekertük az idő kerekét 40 évvel. Az oroszok a barátaink, magyarországi diplomáciai fedéssel robbantanak a cseheknél GRU ügynökök. A kínai kommunista párt a barátunk, kínai cégek építenek kínainaknak hasznos dolgokat magyar adófizetősi pénzből, kínai hitelre. A nyugat hanyatlik, Magyarország jobban teljesít, mégis mindenki nyugatra vágyik és nyugati életszínvonalat szeretne. Az állam és a kormánypárt összefonódott, a kormány állami költségvetésből kommunikál a néppel, az állami médiában propaganda adások mennek. A kormány soha nem hibázik, ha valami rosszul sikerül, arról a nyugat és/vagy az ellenzék tehet, dacára annak, hogy gyakorlatilag teljhatalma van a törvényhozásban 11 éve folyamatosan. Az van, hogy ezek ugyanazok.

Mielőtt mindenre, több-kevesebb igazságtartalommal megpróbálod ráaggatni a 40™ év™ visszafejlődés™ címkét, elmagyarázhatnád, hogy az "előre" az miért feltétlenül és minden lehetséges úton nyugatra kellene legyen.

Az oroszok a barátaink

Nem világos, miért ne lehetnének a barátaink, csak azért, mert az Amerikaiaknak nem barátaik, vagy Uncle Sam-nek ez a saját világcsendőr-demokráciaexportőr érdekei mentén nem tetszik. Tudtommal nem tartunk közös hadgyakorlatokat velük, nem akarjuk közösen lerohanni Ukrajnát, Kárpátalját visszafoglalva. Katonailag nem vagyunk szövetségesek velük és nem tartanak minket megszállás alatt. Tehát, a mostani barátság nem az a "barátság", ami 40 éve volt. A mostani barátság lehet sokkal inkább kétoldalú és a magyar érdekek is jobban érvényesülhetnek benne.

magyarországi diplomáciai fedéssel robbantanak a cseheknél GRU ügynökök

Az amerikaiak a fülük botját se mozdították, amikor az 1956-os forradalmat a szovjetek szíveskedtek leverni. Magyarország tudtommal nem vett részt a robbantásban és nem is asszisztált hozzá semmilyen módon. Miért kéne nekünk ebben az ügyben is nyugatbuziskodni, meg diplomáciai birkasorokba beállni?

Egyébként, honnan tudod, hogy az oroszok voltak és mondjuk nem kettős ügynökök intéztek false flag támadást, akiknek az az érdekük, hogy az orosz agressziót™ bizonygassák? Csak erről a Bellingcat már mondjuk nem szívesen beszél. Van itt még valami.

Gebrev ezen felül a szír felkelőknek is árult lőszereket, vélhetően amerikai közvetítéssel, olyan milíciáknak, amelyek az oroszok által támogatott Aszad elnök ellen harcoltak.

https://444.hu/2021/04/20/orosz-terror-csehorszagban-hat-ev-utan-leplez…

Tehát ha fel is robbantotta azt valaki, valószínűleg nem ok nélkül tette. Lehet, hogy nem kellett volna sunyi fegyvereladásokkal beavatkozni aktívan forrongó, háborús övezetek milíciáinak támogatásával?

A kínai kommunista párt a barátunk

Nem világos, miért ne lehetnének a barátaink, csak azért, mert az Amerikaiaknak nem barátaik, vagy Uncle Sam-nek ez a saját világcsendőr-demokráciaexportőr érdekei mentén nem tetszik. Katonailag nem vagyunk szövetségesek velük és nem tartanak minket megszállás alatt. Egyébként a demokrácia™ mintaországában™, ahol bizonyára minden olyan tökéletesen™ működik már, amilyen jövőt álmodozol Magyarországnak is, ott működik jópár olyan multi, amelyiknek semmi baja nincsen a kínai kommunista párttal, sőt még hajlandó demokratikus alapelveket is feláldozni az extraprofit oltárán (Apple, Google stb.) és pincsikutyaként engedelmeskedni a kínai kommunista diktatúra totalitárius törvényeinek.

A nyugat hanyatlik

Igen, a nyugat bizonyos szempontból hanyatlik. Lásd feloldatlan kulturális-etnikai feszültségek miatt széteső Amerika. Lásd befektetési vadkapitalizmus által erőltetett végtelen növekedési kényszer, ami felemészti a természeti erőforrásokat és ennek hatásait egyre inkább érezzük mi magunk is. Amit 40 éve a kommunista propaganda miatt éreztünk valós problémáknak Amerikával kapcsolatban, azoknak egy része mostanra már valós probléma lett. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kommunista propaganda csak az igazságot közvetítette, még mielőtt megpróbálnád félremagyarázni a mondandóm.

Magyarország jobban teljesít, mégis mindenki nyugatra vágyik

Aki valóban nyugatra vágyik, az már ott van. Nem kell disszidálni, nem kell átszökni a vasfüggönyön, a szögesdróton, nem kell kerülgetni a golyókat, amiket az őrtoronyból kilőnek rád szökés közben. Nem kell embercsempészeknek fizetni. Bárki bármikor kimehet, nemes egyszerűséggel. Aki ennek ellenére mégis itthonról nyugatbuziskodik, az nem vágyik nyugatra, csak átmosták az agyát a steril tökéletes mintavalóságokat mutogató reklámok, a hollywoodi filmek, a nyugatbuzi-européer balliberális média és mindenféle politikai propaganda.

Az állam és a kormánypárt összefonódott

Háromszor egymás után kétharmaddal választást nyerő kormánytöbbséggel ez így szokott lenni. Hogy ez jó vagy rossz, arról lehet vitatkozni.

a kormány állami költségvetésből kommunikál a néppel

Nem volt másként ez az MSZP-SZDSZ által elhozott nyugati™-européer™ reformkor™ alatt sem. Csak akkor IMF hitelből tette, amit duplán fizettetett meg a lakossággal, megszorítások címszó alatt.

A kormány soha nem hibázik

A kormány hibázik, de valószínűleg nem annyit és nem olyan mértékben, mint anno azok a kormányok, akik nem kaptak háromszor egymás után kétharmadot. A választási eredmények önmagukban igazolják, hogy valamit jól csinálnak. Nyilván nem mindent.

az állami médiában propaganda adások mennek

Az aktuális kormánypropaganda sohasem szólt a hibákról. Az MSZP-SZDSZ alatt a köztévében, a Népszabadságban, a 168 Órában, a kezdetektől fogva nyugatbuzi, atlantista, balliberális RTL Klubon szó nem volt rendőri túlkapásokról, szemkilövetésről, szükségtelenül agresszív fellépésről, rendőri szakmaiatlanságról, azonosítószám nélküli rohamrendőrökről. Csak fasiszta™ csőcselékről, áldozathibáztatásról, futballhuligánokról. Továbbá, folyamatosan balliberális, magyarságot esetenként gyalázó, nemzetellenes, bűnözőmosdató propagandák mentek, amit köszönöm, nem kérek vissza.

Az van, hogy ezek ugyanazok.

Nem, ezek nem ugyanazok. Csak felültél a balliberális propaganda "neokádárizmus" címszó alatt kommunikált agymosásának. Nem ugyanazok, de hasonlóak. Hasonlóak abból a szempontból, hogy a magyar nép továbbra sem alkalmas a részvételi demokráciára és inkább választ magának egy erős vezetőt, még ha tudja is, mik a hibái, mintsem saját maga alakítaná a sorsát.

Van olyan szcenárió, hogy beállnék a forradalmárok közé. Meg van olyan, hogy elhúznék az országból. Nem hiszem, hogy az orosz tankoknak szükségük lenne a segítségemre és alapvetően a külföldi katonai beavatkozásokkal semmilyen szinten nem szimpatizálok, szóval amit görcsösen próbálsz rámsütni, az az elveimmel is ellenkezne.

Így van, kellettek ezek a Pfizer-only hasznos idióták ahhoz, hogy feloldhassák a korlátozásokat. Most a lagzis idiótákra várok, hogy minél nagyobb számban menjenek. Bár, én már asszem' a célom elérhetem: szabadon mozoghatok.

Így az 5M annyira már nem érdekel.

trey @ gépház

Nem vagyok biztos abban, hogy lesz következő akció is!

Kurvára remélem, hogy akció nem lesz több.

Helyette el kéne kezdeni rendesen üzemeltetni az oltás logisztikáját, úgy, ahogy azt egy rendes informatikai rendszerben meg kellett volna már rég csinálni: mindenki szépen bekattintja, hogy melyik nem okés neki (by default mindegyik legyen az), kap a regisztráció sorrendje (és az előtte levők választásai) szerint egy-egy sorszámot mindegyik fajtára, amit neki szabad adni egyáltalán, hogy az adott oltóanyagra még hányan vannak előtte, és amikor egy ennél nagyobb darabszám van már raktáron, akkor az illető választhat időpontot. Kibaszott egyszerű, és kibaszottul használható lenne. Ehhez mindösze annyi kellett volna, hogy egy levitézlett harmadosztályú focista helyett egy műszaki vénájú embert válasszon meg a nép...

Megmondanád, hogy a kevés közül, amelyik előttünk van, melyik, magasan átoltott államban működik ez így? 

Mert a UK-ben pl. nincs előválasztás:

Can I choose which vaccine I get?

It will not be possible to give a choice between different vaccines as the healthcare professional vaccinating you will have to use the vaccine that is available at the time of your appointment.

https://www.leedsccg.nhs.uk/health/coronavirus/covid-19-vaccine/frequen…

a) hány államban van reálisan annyiféle opció, mint nálunk ezek közül? szerintem kb. sehol - ahol nem igazán van reális választási lehetőség, ott meg minek foglalkoznának vele?

b) eddig nem volt ez ennyire érdekes, de pl. nálunk májusban elfogynak a regisztráltak, többféle oltóanyagból is lesz - az időpontfoglalón keresztül már most is szabadon választhat a paraszt a rendelkezésre bocsájtott oltóanyagok közül, tehát ezt ne nekem mondd, hogy ezt nem kéne csinálni

c) a javaslatom lényegi része amúgy pont nem ez, hanem az, hogy a "háziorvos telefonon, esetleg emailben próbálja ad-hoc jelleggel keresgélni lasszóval a jelentkezőket" c. fasságot egy informatikával megtámogatott rendszerrel kéne (kellett volna már régesrégen) kiegészíteni/lecserélni - ez akkor is működik, ha nincs több reális választási lehetőség, illetve ha nem engedjük a válogatást, továbbá sokkal jobban skálázódik, mint az 1:1 baszkódás, meg a manuális adminisztrálás

Azzal nincs is baj, az oltási számaink nagyon jók, viszont nem erről van szó itt és most, ezen a helyen. A téma az, hogy amatőr módon megy a szervezés már régóta. Ezt kellett volna jobban csinálni, sőt, sokkal jobban, ez az a híd, amin nem tudunk rendesen átmenni, esünk-kelünk. Kevesebb mellébeszélés és hazudozás, átgondolt szervezés esetén még ennél is jobbak lennének azok a számok, ráadásul az emberek szájíze is jobb lenne. Hülyének nézik az embereket, Gulyás Gergelyt kiállítják, hogy mondja el, a keleti vakcinák a nyerők, szerencsétlen mindenfelé nézett, miközben ez kijött a száján, és csodálkoznak, hogy nem ugranak az emberek a Sinopharmra, viszont "terheléses támadást" :D :D intéznek az ESzSzT oldala ellen, amikor kiderül, hogy PFizer lehet kapni, de csak ma, csak 100 ezret. Tudták jól ott "fent", hogy ezzel meglesz a kívánt "nagy szám", a Sinopharmmal meg esély sem volt rá. Ettől még mindegyik vakcina jó, többször elmondtam, hogy jó húzás volt a kormánytól beszerezni keleti vakcinát (a hogyanról már inkább ne beszéljünk, azzal ők ott "fent" különösen jól jártak), viszont az emberek nagy része másképp érezte, pedig a kormánynak aztán igazán van lehetősége arra, hogy elérje az embereket, csak éppen nem mindig sikerül nekik ezt jól csinálni. Kicsit sok volt már a Soros-Brüsszel-migráns-egyebek hazugságból, kicsit sok volt az egymásnak ellent mondó tájékoztatásból a pandémia kapcsán, ez lett az eredménye.

a világ élvonalába tartozunk, de nektek még ez sem elég jó

Mert közben halálozásban tényleg a világ élvonalába tartozunk, sikerült minden országot megelőzni... és az oltás alapvetően azért jó, hogy ne halljanak meg emberek a betegségben, nem azért, hogy lehessen sörözni. Ezért nem jó.

Valahol, valami nagyon nem stimmel az értékrendetekkel.

 Ezt pontosan így gondolom azokról, akik istenítik ezt a kormányt.

 

a világ élvonalába tartozunk

Nem csak ebben, de azzal a másik "eredménnyel" nagyvonalúan nem foglalkoztok, pedig a "hidas ember" azt mondta, hogy a védekezés sikerét mi emberéletekben mérjük.

Arról meg megbízható infónk csak jövőre lesz.

Hm?

Nagyon szép, megbízható infónk van pl. arról, hogy tavaly évvégén, amikor elkezdett felpörögni a Covid-biznisz, akkor ez mibe került nekünk.

https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh001.html

2019 Q4-ben 129603-97742 = 31861
2020 Q4-ben 139549-94724 = 44825

ember halt meg. A kettő különbsége 12964, azaz kb. ezt a 40% többletet írhatjuk az őszi Covid etap rovására.

DDoS, persze... :D :D :D

Tehát teljesen reális szcenárió, hogy az amúgy balfasz és alkalmatlan ellenzék képes mindig hajszálpontosan időzíteni egy DDoS támadást, akár annyira, hogy Orbán Viktor mikor oszt meg valamit a Facebook oldalán, vagy amikor a kormány egyik szája közzétesz valamit, ami sok embert érdekel, de a balfasz kormány, a balfasz állam és főképp a balfasz rendőrség képtelen felgöngyölíteni az ügyet. A korábbi hat ugyanilyen terheléses támadásnak amúgy mi lett a vége a hatóságoknál? Gondolom kurva kínos lenne, ha a bíróságon derülne ki szakértő által az átadott bizonyítékok alapján, hogy nem volt DDoS, csak balfaszok fejlesztették, tesztelték és üzemeltették ezeket a rendszereket...

DDoS, persze... :D :D :D

Az már az advanced szinten működik - vmware rg. szólt, hogy a vm alól kihullott a gép (raid-tömb ment a levesbe), de átmigrálta a gépet, és elindította egy másik szerveren. Igen, szép "ződ" volt, csak épp a konzolon egy sikertelen boot képével... A vécenterben "futott" a gép, igen...

Megmondanád, hogy a kevés közül, amelyik előttünk van, melyik, magasan átoltott államban működik ez így? Mert a UK-ben pl. nincs előválasztás.

Aham, az angoloknál egészen pontosan mennyi olyan vakcina van, amit politikai okokból áttoltak a hatóságokon és amelyikről nincs még publikált eredmény a harmadik klinikai fázisról?

Másrészt választási lehetőség egészen a múlt hétig nem volt, amikor lehetett választani, akkor az AstraZeneca visszavonódott, majd újra lett, akkor kicsit meg is rogyott az időpontfoglaló, majd amikor Pfizer is lett, akkor be is döglött. Van itt oltakozási kedv, csak úgy látszik, hogy a magyar emberek olyat szeretnének, ami ott nálatok, UK-ban is van.

AZ, persze, féligazság. Nektek narancsvidéken ha a nagyvezér azt mondja, hogy a fű kék és nem zöld, akkor boldogan bégetve bólogattok, mert ami a nagyfőnök kloákájából kicsusszan, azt szó nélkül nyelitek, ízesen csámcsogva és bólogatva. Tényekkel nem kell foglalkozni, amit a propaganda mond, azt kell csak magatokévá tenni. Ez a biorobot üzemmód mondjuk nyilván sokkal egyszerűbb, kényelmesebb, problémamentesen együgyű létet biztosít, mint foglalkozni bármivel is és gondolkodni néhanapján. 

A helyes központozással sem szokás narancsvidéken foglalkozni - igen, nyelvtannáci vagyok.

Abban sajnos egyetértünk, hogy az ellenzék is a béka feneke alatt van, és egy fogalmatlan és alkalmatlan társaság úgy ahogy van. Ez azonban nem menti fel a narancsos csapatot, akik mesterfokra fejlesztették a propagandát és a közpénz jellegének megváltoztatását. El kell ismernem, pofátlanul és profin csinálják, ez tény. A propagandát szintén profin tolják, ez is tény. Az összeset elzavarnám a vérbe, mind a kormányzati oldalt, mind pedig az ellenzéket, mindegyik alkalmatlan vadbarom, megélhetési politikus.

Ha jól értettem, az előző hozzászólásodban nem a politikusokról írtál, ennek megfelelően én sem róluk beszéltem az arra írt válaszomban...

Na mindegy.

A múlt alapján arra következtetek, hogy a politikusok valószínűleg sosem lesznek igazán felelősségre vonva. Innentől kezdve a "nem menti fel" egy álságos gondolat. Milyen felmentésről beszélsz, ha Gyurcsány ma is a pártpolitika szereplője? Mielőtt valaki elkezdene csaholni, azért vele példálózom, mert ő egy emblematikus figurája annak a formációnak, amelyiknek szavazókat kellene elhódítani a Fidesztől, és emblematikus figurája a 2006-os "hazudtunk reggel, éjjel, meg este" történetnek. Gyurcsány jelenléte arcba mászóan demonstrálja, hogy még egy bukott politikusnak sincs szüksége felmentésre, emelt fővel járhat. Ebben a világban a "nem menti fel" nem létezik, mert automatikusan a "felmenti" van érvényben. De sokkal inkább a "nem történt semmi, nincs mi alól felmentést kérni". Szerintem ez a nép hibája, vagy pedig nem hiba, hanem eredők összessége.

Persze, persze, elzavarnád az összeset. Aztán azt mondanád, te nem vállalod a munkájukat, mert dolgozni kell, és felelősséggel jár. Ha senki nem vállalná, akkor meg fel lennél háborodva, hogy anarchia van. Ha pedig azok vállalnák, akik politikusnak valók, ugyanaz lenne a bajod, ami most. :D

:)

Engem úgy oltottak be 1,5 hónapja, hogy nem is voltam regisztrálva. Akartam regisztrálni, de nem tudtam, sikertelen volt a regisztrációm. Amikor elindult a regisztráció ellenőrző oldal, akkor is azt kaptam vissza, hogy nem vagyok regisztrálva. Mindezek ellenére jött a telefon, kaptam időpontot, és március közepén ugyan ilyen kígyózó sorban álltam a SOTE Korányiban néhány órát, mire megkaptam Pfizert. Mondjuk nekem fel sem ajánlották soha sem az alternatív keleti vakcinákat.

Akkora a káosz a rendszerben hogy már csáknorisz sem látja át. Nem is értem minek regisztrálni, miért nem lehetett volna a magyarorszag.hu-n időpontot foglalni, mint egy kormányablakhoz?

Á, nincs káosz, Trey majd mindjárt elmeséli, hogy gazdáig tökéletesen csinálnak mindent. Te pedig szégyelld magad, hogy Pfizert kaptál, egy köcsög vagy, mert nem a jó kis keletit húztad be, amin nem mellesleg busásan kerestek a NER-es haverjai az off-shore cégen keresztüli import során.

Na, megint fejlesztik a "DDoS védelmet": "A kért szolgáltatás jelenleg nem elérhető. Kérjük látogasson vissza később!"

Helyzetjelentés:

Győrben a kínai elfogyott ...

trey @ gépház

Na, látod? Ennyit a logisztikai képességeiről az államnak, amit egy közepes tudású supply chain manager meg tud csinálni egy kisebb cégnél, hogy az igényeknek megfelelően ott legyen a szükséges termék a szükséges helyen, arra ezek képtelenek.

Tudtommal előzetes regisztráció van ~5 munkanapos átfutási idővel, amíg Rogántól eljut az adat az NEÁK-hoz, mert a droidok átgépelik, aztán meg ez alapján előzetes időpontfoglalás van, ami az előző nap lezárul, tehát másnapra kellene odavinni annyit, amennyi elég arra a napra. Hol tévedek?

Honnan tudod, hogy nincs bookolva az összes, az országban levő kínai készlet, amit újabb első körös oltásra lehetne felhasználni és majd ha foglalások szabadulnak fel, akkor majd átcsoportosítják?

Megint olyanban szeretnéd, ha állást foglalnék, amihez egyszerűen nincs elegendő információ.

trey @ gépház

Honnan tudod, hogy nincs bookolva az összes, az országban levő kínai készlet, amit újabb első körös oltásra lehetne felhasználni és majd ha foglalások szabadulnak fel, akkor majd átcsoportosítják?

Onnan, hogy vannak helyek, ahol maradt és még napokra előre bőven foglalható... te is felsoroltál ilyeneket és már el is felejtetted? Pedig alig két órája volt...

Megint olyanban szeretnéd, ha állást foglalnék, amihez egyszerűen nincs elegendő információ.

Hát, pedig ez neked nagyon megy, ha egyezik a prekoncepcióddal! :D

Ja, hogy ez tőled egy prekoncepció! Miért nem ezzel kezdted?

Egyébként, addig örülj, amíg ilyen "szar" a logisztika, mert tényleg nagy égés lenne nektek, ellendrukkereknek, ha világelsők lennénk pár nap múlva az oltások tekintetében. Hogy magyaráznátok ki? :D

trey @ gépház

Ja, hogy ez tőled egy prekoncepció! Miért nem ezzel kezdted?

A te prekoncepciód volt, én csak kérdeztem. Szóval akkor most logisztikai probléma-e, hogy kifogynak városokban a készletekből, miközben más városokban vannak felesleges készletek, illetve még napokkal előre foglalhatóak időpontok? Mert úgy látom, hogy ezt a témát nagyon kezded kerülgetni.

Egyébként, addig örülj, amíg ilyen "szar" a logisztika, mert tényleg nagy égés lenne nektek, ellendrukkereknek, ha világelsők lennénk pár nap múlva az oltások tekintetében. Hogy magyaráznátok ki? :D

Nem vagyok ellendrukker, kurvára szeretném, ha ez jól működne, csak nem működik jól és olyanok viszik a hátukon túlórázva és hétvégézve, akik nincsenek ezért megbecsülve és olyanok aratják a babérokat, akik semmit nem tettek azért, hogy ez jól működjön.

Kettővel ezelőtt említettem, hogy nem tudom, mert nem vagyok logisztikus. Gondolom - bár nem meglepő - szövegértési problémáid vannak.

Akkor miért is említetted meg, hogy elfogyott és hogy hol van? Akkor két percre logisztikus, orvos és politikus lettél hirtelen? Vagy csak a szokásos kettős mérce újra?

De elfogadom, hogy te ehhez is értesz, szerinted szar a rendszer. Én ezen nem csodálkozom.

Áh, te úgy gondolod, hogy akkor mondhatsz véleményt az ételről és a kiszolgálásról, ha szakács és pincér vagy?

Részemről, szarabb sose legyen!

Mindig úgy gondolom, hogy ennél már nem lesz rosszabb, aztán de, mindig meglepnek azzal, hogy alulmúlják a korábbi színvonalat.

minden konzervatív, jobboldali, patrióta nevében elnézést kérek, hogy a világ - a mi Világunk nem tökéletes...  - hagyunk lehetőséget, hogy bárki tökéletesítse, de azzal, hogy ez is sz@r nem tudunk mit kezdeni.. ez a logisztikára vonatkozik. A védőoltás-regisztrációs oldal esetében valaki nagyot hibázott vagy a megvalósításában vagy abban, hogy hagyta - hogy olyat kérjenek, ami sz@r lesz... az utóbbit én nem tartom megbocsájthatónak szakmailag..

For Whites Only meeting room!

igen, ez így van - minden változik - bevallom az elején még én is azt gondoltam, hogy nem óltatom be magam - úgy is egy kő alatt élek nem lesz gond.. De változott és nem volt kétséges számomra, hogy kell az oltást, így pár hete 2x sputnik oltott vagyok..

For Whites Only meeting room!

Az a baj, hogy konkrétan az oltópontokon dolgozó orvos ismerősök szerint totális káosz van, négy rendszerből kell összefésülni és lekönyvelni, hogy kit kellene oltani és ki kapott oltást, kapnak egy emailt este nyolckor, hogymásnap nyolcra fog jönni 20 egység AstraZeneca vakcina, szervezzék le, hogy kinek lehet beadni, végigtelefonálják a praxist a lista alapján, aztán másnap jön 10 egység SinoPharm, amit után másodiknak nem tudnak adni azoknak, akiket behívtak és teljesen más betegségek esetén adható vagy nem adható.

Az oltópontokra meg behívták az utolsó éves patológus rezidenseket és friss szakorvosokat, hogy _adminisztráljanak_. Ezért elkezdtek felgyűlni az onkológiai leletek, mert ugye nincs aki megnézze az emberekből műtétnél kiszerelt dolgokat, illetve a szűrővizsgálati mintákat és mi a megoldás? Nem, nem az, hogy keresnek a piacon munkanélküli adminisztrátorokat, akik begépelik négy különböző rendszerbe az adatokat, hanem Kásler bejelenti, hogy felfüggesztik az onkológiai szűrővizsgálatokat.

És nem az a baj, hogy nem tökéletes vagy hogy vannak problémák, mert mindenhol vannak. Az a baj, hogy közben megy a duma, hogy minden a legnagyobb rendben van és ha bármi baj van, akkor _támadnak_ és senki nem áll ki soha, hogy "bocsánat, elbasztuk".

Te is nagyon jól tudod, hogy az orvosokat a kikényszerített új szerződés alapján lehet vezényelni, ezért ezt teszik.
Az adminisztrátort meg fel kell venni, be kell tanítani és ki kell fizetni.
Az hogy adminisztrátori munkavégzés miatt a szakorvos nem tudja ellátni a feladatát meg senki nem érdekel, mert a statisztikába az ebből eredő halálozás máshová lesz könyvelve.
Hogy az egész mutatványra lett volna bő 1 év felkészülési idő? Olyan sikeresek vagyunk, hogy erre nem is gondoltunk...

Te is nagyon jól tudod, hogy az orvosokat a kikényszerített új szerződés alapján lehet vezényelni, ezért ezt teszik.

Nem csak ezért, a rezidensek például a Markusovsky ösztöndíj miatt évekig nem mehetnek máshova.

Az adminisztrátort meg fel kell venni, be kell tanítani és ki kell fizetni.

Az eddig "védekezés" címszóval elköltött immár több mint 7000 milliárd forintból azért telt volna rá...

Hogy az egész mutatványra lett volna bő 1 év felkészülési idő? Olyan sikeresek vagyunk, hogy erre nem is gondoltunk...

Ad-hoc dolgok vannak, péntek este írnak emailt a rezidensnek a "céges" címére, aztán szombaton reggel lebasszák telefonon, hogy miért nincs még ott reggel 6-ra, amikor kapott róla emailt. Így megy ez.

ellendrukkereknek, ha világelsők lennénk pár nap múlva az oltások tekintetében.

Mi ez a versengő szemlélet? Semmi értelme nincs világelsőnek lenni, mert csak akkor ér véget a járvány, ha a legutolsó is védettséget szerzett.

Az meg egyértelmű hogy járványkezelésből Orbán megbukott. Kásler csontokból olvassa az istenek akaratát. Egyetlen szakembert sem engednek döntési pozicióba. Orvosi kamara, járványszakértők hiába óbégatnak. A XXI. században csuhások és focibuzik rángatják a kormányt. Logisztika sem működik.

https://youtu.be/6QKOpURHc9Q

...megkérdezték az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK), hogy történt-e az alább felsorolt ügyekben feljelentés, és ha igen, indult-e nyomozás...

„Az Ön által felsorolt weboldalakkal kapcsolatban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya folytatott vagy folytat nyomozást. A felsorolt weboldalak kapcsán kijelenthető, hogy történt támadás. A 2021. április 30-ai esettel kapcsolatban jelenleg folyik az adatok elemzése”

https://444.hu/2021/05/10/tenyleg-kibertamadasok-miatt-halnak-le-folyamatosan-a-kormanyzati-koronavirus-oldalak

Igazságot! Remélem hogy tübbszázfős sikerorientált nyomozócsoport göngyölíti fel az ügyet. Amennyiben az is bebizonyosodik, hogy valóban hekkerek veszélyeztették a járvány elleni védekezés sikerességét, és veszélyebe sodorták -közvetett módon- több millió ember életét, akkor a szemet-szemért elv alapján, a törvény teljes szigorával súlytson le, és elrettentő erővel bírjon az ítélet is!

Kicsit off, de egészségügy:

pénzköltés többek között informatikára a gyakorlatban: https://korrupcioinfo.hu/tiszti-becsulet-2/

mármint az ami kiderült az erősek megkésett válaszból.

“Any book worth banning is a book worth reading.”