Titokzatos 4 millió euró bukkant fel ...

Fórumok

... az európai uniós vakcinaszerződéseket aláíró egészségügyi biztos számláján.

Váratlanul több mint egymilliárd forint, pontosan négymillió euró jelent meg az uniós egészségügyi biztos asszony férjével közös számláján. A ciprusi sajtó máris – szó szerinti idézet – passzív vesztegetésről beszél.

A pénz az állami tulajdonban lévő Ciprusi Szövetkezeti Bank révén landolt a biztos asszony családi számláján és a botrányt elkerülendő, megpróbálták valamiféle hitelnek, kölcsönnek álcázni.

[...]

Stella Kyriakides, miután lebukott, minden lehetséges módon mentegetőzni próbál. Megpróbálja elhitetni, hogy ennek a nyilvánvalóan korrupciós pénznek nincs semmi köze az uniós vakcinaszerződésekhez. Próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy a vesztegetési pénzt minden jel szerint az oltóanyaggyártó cégek dobták össze, a nekik kedvező feltételekkel megkötött, a késlekedő, akadozó szállítást lehetővé tevő szerződésekért.

Az uniós egészségügyi biztos és családja egyébként nem először keveredik egészségüggyel kapcsolatos korrupciós botrányba. Évekkel korábban ők voltak azok, akik egy bank mögé bújva privatizálták az összes onkológiai kezelést Ciprus szigetén, aztán, ahogy az lenni szokott, az egekbe srófolták a kezelések árát.

A rákbetegeken gazdagodó család neve szitokszó lett az országban.

Link: https://magyarnemzet.hu/kulfold/megvesztegethettek-a-vakcinagyartok-az-eu-biztost-9717707/

Hozzászólások

Mindenhol ilyenek ezek a "kereszténykonzervatívok". :D BORS-ra hivatkozni mint hírforrás meg ősi magyar szokás. :D

Értékelem a kárenyhítési kísérleted, de:

  • "A ciprusi sajtó máris – szó szerinti idézet – passzív vesztegetésről beszél."
  • a magyar sajtó EU-barát része hallgat az ügyről

Pedig, már ha csak a gyanúja is felmerült a korrupciónak, azt mielőbb érdemes lenne tisztázni. Az Európai Ügyészség számára ez egy testhezálló feladatnak látszik ... :D

trey @ gépház

Az "igazságügyi" miniszerasszonyunk hitelén nem aggódtál ennyit, lehet mert csak az ötöde volt, :D  (Gondolom már vizsgálja a Európai korrupciós ügyészség Oh wait :P))

Amúgy az egy dolog, hogy az hazai áruló sajtó nem írt róla de a google alapján kábé senki a BORS-on kívül. :D

A miniszterasszonyunkét nem kell kivizsgálni? Amúgy egyetértek ha gyanú felmerül ki kell vizsgálni , csak nem szelektíven ahogy te szereted. ;)

Amúgy jó a cím: Megvesztegethették a vakcinagyártók az EU-biztost

Az eredeti (amire ugye forrás nincs de megkerestem neked):

EU: "Commissioner Kyriakidou's husband suspected of corruption"

https://www.circogreco.gr/2021/04/07/ee-o-syzygos-tis-epitropou-kyriaki…

Szerkesztve: 2021. 04. 28., sze – 10:37

A megvesztegetés hagyján, de Brüsszel/Soros/Biden/a háttérhatalom még az angol nyelvű internetről is eltüntetett minden erre utaló hírt, beleértve a V4NA-t, a Russia Today-t, a FoxNews-t és egyéb megbízható hirügynökségeket is. Az egyetlen ellenőrizhető forrás az Ómolnár mögé bevágott, 04.07-i görög cikk (lenne, ha tudnék görögül vagy legalább be tudnám másolni GT-be a címet), gondosan minden azonosító nélkül. Mondjuk az igaz, hogy én műveletlenebb vagyok, mint az Ómolnár videót szemléző magyar sajtó (Nemzet, 888, origo) átlagos olvasói, akik villámgyorsan át tudták futni a forrást.

Az egésszel csak azért él bennem némi bizalmatlanság, mert nálunk is annyi baromságot leírt már a ballibernyák média meg a véresszájú komcsi blogoszféra Mészárosról, Orbánról, Tiborcról meg másokról, hogy az alapján pl a KNDK kommunista pártjának lapja többször is elítélhette volna a nálunk dúló vadkapitalista imperializmust, oszt' mégis tévedne. Mondjuk ebben az esetben nem lennék a helyükben.

 

Szerk.: Közben gemnon megtalálta a görög cikket, kösz.

Nagyon trükkös egy Bors cikkre hivatkozni ahol egy görög nyelvű screenshot az egyetlen forrás. Ember legyen a talpán, aki megtalálja miről is van szó. Segítek:

"Her husband Kyiriakos Kyriakides then received several millions of euros in loans from a state bank, although the report said he was unable to provide sufficient collateral."

Nyilvánvaló, hogy a kenőpénzt nem úgy szokták átutalni, hogy a közleményben az szerepel:

"megvesztegetési pénz uniós egészségügyi biztos asszony részére"

Elég sok aggályt vet fel a dolog. Kezdve a közös bankszámlával, a család rossz hírével stb. Az időzítés. A megfelelő fedezet igazolásának hiánya.

Jobb helyeken a családtagokat is átvilágítják és ha gyanú merül fel, akkor vizsgálat alá vonják.

Azt gondolom, hogy nem ez az ember a legmegfelelőbb erre a posztra. De hát mit várunk az EU-tól, minek az ügyészsége élére sem sikerült egy makulátlan előéletű embert kinevezni.

trey @ gépház

Félreértés nem essék, nagyon is el tudom képzelni, hogy akár az EU, akár a ciprusi politikusok korruptak. Végül is politikusok. Sőt még azt is el tudom képzelni, hogy a gyógyszercégek korruptak és hajlandóak korrumpálni. Ilyenről is hallottunk már a világtörténelemben. Csak mivel ilyen végtelenül nagy a képzelőerőm, még azt is el tudom képzelni, hogy ennek a magyar sajtóban az adott módon történt tálalása nem más, mint az "állítsuk meg Brüsszelt" programunk egy újabb eleme (kiegészítve a valamivel újabb "keletről érkeztek a megmentők" narratívával), és kevésbé szól az Élet Nagy Igazságainak a kereséséről. (Az "állítsuk meg Brüsszelt"-rőle egyébként tegnap láttam egy érdekes infografikát, amely azt mutatja, hogy a program sikeres: még mindig 1129 km-re van, egy centivel sem sikerült közelebb jönnie.) Arról nem is beszélve, hogy Ómolnártól kiindulva pocsék újságírói munka.

Hát lehet hogy én naív vagyok, de lássuk kicsiben te mit mondasz:

Józsi kap hitelt az OTP-től úgy, hogy az OTP nem vizsgálja megfelelően, van-e fedezet visszafizetni.
Józsi felesége a sarki kisboltban dolgozik.
A kisboltban nagyon sok babkonzervet vásároltak a konzervgyárból.
Konklúzió: A kisboltban vásárlók korruptak.

Ugyanezt csinálta az ÁAK,  gyurcsány alatt az autópálya pénzekkel vásárolták meg a Pannonplastot. Akkor még néztem TV-t, egyszerűen szánalmas volt, ahogy a Gyárfásék próbálták izzadságszagúan elmagyarázni, hogy de hááááát visszadták a tőkét a ÁAK-nak, az államot semmi hátrány sem érte.

Visszadátumozott szerződéssel próbálta utólag igazolni az Állami Autópálya Kezelő Rt (ÁAK), hogy nem érintett a Pannonplast-ügyben - írja a Népszabadság.

https://index.hu/belfold/cesta0712/

Szerkesztve: 2021. 04. 28., sze – 11:40

Azt, hogy egy ciprusi/gorog politikus lehet extrem korrupt. Ezt nem ketlem.

De ez nagyon furcsa: "vesztegetési pénzt minden jel szerint az oltóanyaggyártó cégek dobták össze"

Tehat 4 millio eurot osszedobtak kozosen a vakcinagyarto cegek. Azaz 1 csaladi haz arat nagy nehezen sikerult osszekuporgatni a vakcinagyarto cegeknek, mert egynek onmagaban nem ment volna. Majd azt, egy elvileg korrupt politukus foszamljara utaltatni. Ha ez tenyleg igy van, akkor egyik oldal sem gyakorlott korrupcioban es ez lehetett az elso. Vagy lehet, hogy egy probaidos junior korrumpalot alkalmaztak, mert akkora hiany van beloluk mostanaban. De azt sem tartom kizartnak, hogy a gonosz vakcinagyartok(mindenki kiveve orosz es kinai) igy probaljak elrejteni azt a tenyt, hogy 5g antennat raktak az oltasellenes oltoanyagukba, hogy a libernyakmedia adasait allandoan fogni tudjak az emberek. Nekem is egy teleszkopos antenna log ki a Pfizer oltas helyebol.

Kiriakosz Kiriakidisz egyébként az elnöke a Maralo nevű cégnek, amely jelentős kölcsönt kapott a Ciprusi Szövetkezeti Banktól, csakhogy az egészségügyi biztos vagyonnyilatkozatában ez nem szerepel.  Emiatt egy német zöldpárti EP-képviselő, Sven Giegold kérdésekkel fordult az Európai Bizottsághoz.

Visszautasítja :D :D :D Nem visszautasítania kellene, hanem bizonyítékokkal cáfolnia. A német EP-képviselő még mindig várja a kérdéseire a választ. Az lenne az első lépés a tisztázásban, hogy azokat megválaszolja az érintett asszonyság. Semmit sem tisztáztak itt, a korrupciógyanú jelenleg is áll.

trey @ gépház

Hát, az az állítás a nyitóposztban, hogy a vakcinaszerződésekért kapott kenőpénztpénzt egy 2018-ban bezárt bankba kapta, meglehetősen érdekes :)

De hát ez történik, ha egy kitalált sztorinak nem gyártasz elég körültekintően hátteret...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

az az állítás a nyitóposztban, hogy a vakcinaszerződésekért kapott pénzt egy 2018-ban bezárt bankba kapta

Bár ettől még Trey és csapata simán benyalja a sztorit, a pontosság kedvéért itt a határozat linkje:

https://www.centralbank.cy/en/announcements/withdrawal-of-licence-of-cyprus-cooperative-bank

Hogy a szakmánál maradjunk, az ítéletkalkulus  műveleteiről tanultakat idézném fel;)

Ha egy implikáció előtagja hamis, akkor az utótag bármely logikai értéke esetén a művelet  eredménye igaz. Tehát azt kell mondanom, hogy teljesen igaza van Treynek és mindazoknak, akik azt írták, állították, hogy ha az uniós biztos asszony számlájára a közelmúltban 4 millió euró érkezett az említett banktól, akkor ő egy korrupt figura.

trey, úgy tűnik, ez kifulladt,

 

kérlek, linkeld a következő hazug cikket a propaganda sajtóból.

Szeretnéd csak, hogy kifulladjon! A német zöld képviselő még mindig várja "kellemetlen" kérdéseire a választ az "úrhölgytől". Kíváncsi leszek, hogy tud-e majd érdemben továbblépni, vagy agyonhallgatás miatt a süllyesztőbe kerül az ügy.

https://sven-giegold.de/en/financial-interests-kyriakides/

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2021-001844_EN.html

Remélem, hogy még nincs vége, bár igyekeznek ezt a dolgot agyonhallgatni.

trey @ gépház

A német zöld képviselő még mindig várja "kellemetlen" kérdéseire a választ az "úrhölgytől".

Tudom, hogy ezek nehéz angol kifejezések, de még talán Karigerinek is menne a fordítás:

My question to the Commission

Question for written answer  E-001844/2021 to the Commission

Jelen topikban éppen harmadszorra hazudod, hogy Kiriakidisz-t kérdezte (és, hogy ő nem válaszol). Válaszolhatnál most te egy egyszerű kérdésre: Miért hazudsz?