[KV] 8 ezer oltakozás vasárnap

Lassan feladhatunk egy hirdetést: vakcina eladó!

Jó hír az egészben, hogy így kb 150 napos készlettel rendelkezünk! Világelsők vagyunk vakcina készletekben!  :)

Hozzászólások

+43 647 a második oltásások, 8E az első tegnap. Szóval na, nem ilyen egyszerű a képlet, tegnap több, mint 51E oltást adminisztráltak.

Dehogy oltottak. Múlt héten emailben érdeklődtem az orvosomnál, hogy helyesek-e az adataim, lát-e a rendszerben, számíthatok-e egyáltalán a hívására. Rá 2 napra kaptam sms-t, hogy regisztrálhatok időpontra, ma kaptam meg a kínait. Mindez Szegeden. Az orvos egyébként pénteken hívott, hogy mehetek szintén kínaiért hozzá, amikor már le volt foglalva az időpontom.

Feleségem várandós. Az a kanosszajárás nem semmi volt, amit műveltünk pár hete, hogy megkapja, ami jár neki. Bp-n kamu várandós nők sorban kapták az oltást, itt meg még a háziorvos is b@szta felvenni a telefont.

Én arra fogadnék, hogy beszakad a hajlandóság

Ha összesen 4.5M körül regisztráltak oltásra, és annak háromnegyede már megkapta, akkor ez elég reális forgatókönyv. Bár a környezetemben azt látom, hogy az igazolványhoz kötött lazítások elég sokat lendítenek a hajlandóságon. :)

Magyar igazolvany pont leszarom kategoria szamomra. Majd szepen megvarom amig kijon az eu es addig szokasos modon majd atmegy jol leszarom uzemmodba az egesz hiszti mint a maszknal is tortent es mindenki tesz bele.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Erdektelen. Jelenleg a nagy magyar oltasi kartya akkor sem er semmit, ha magyarorszagra tersz vissza. Nem mentesit a karanten alol. Ez mikor lesz maskent valahol a fundan egyetem szamuzese es az orosz fellepes egysegessegenek megszavazasa kozott ?

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

A Soros egyetem jelenleg is itt van.

Central European University

A 4-min walk from St. Stephen's Basilica

Address: Budapest, Október 6. u. 12, 1051

Hours:

Open ⋅ Closes 10PM

Phone: (06 1) 327 3000

Undergraduate tuition and fees: 12,000 EUR (2016 – 17)

Rector: Michael Ignatieff

Founder: George Soros

Founded: 1991

trey @ gépház

A konstrukciót én sem tartom észszerűnek. Csak ismét nem azt támadják a projekten ami a probléma, hanem megy az agyatlan baromkodás. De amúgy ha megnézed kormányülésről nem szokott rendszeresen infó szivárogni, szóval gondolom ott is minimum megosztó a téma.

Szerkesztve: 2021. 04. 26., h – 11:10

Világelsők vagyunk vakcina készletekben!  :)

És lélegeztetőgép készletekben is! :)

És a csúnya prüsszeli pénzekből még az orvosok béremelését is ki fogjuk tudni fizetni...

Az jó, akkor mostmár el lehet kezdeni tesztelni az embereket, hogy mennyi antigént termelt a szervezetük, kezdve az oltottakkal. Gondolom ez nagyvonalúan elmarad.

Ahogyan a betegségen átesettek antitest állománya nagymértékben különbözik, úgy feltételezhetően a vakcináé is. (Nekem logikusnak tűnik.., lévén u.a. a konkrét szervezet reagál a vírus-fehérjére szinte biztosan különbözőképpen. Kibővítve ezt a tesztek hibatűrésével, a vírusmutációk és a időtényező kérdésességével, - ugye ha közvetlenül a teszt után valaki bemegy egy bevásárlóhelyre, majd kb. 15 perc múlva kijön..., - már semmi értelme a teszteknek. Azaz hiába mutatott előtte bármit is, gyakorlati értéke nincs.

Azaz a "legjobb teszt" a tünetek jelentkezése. (Az biztossá teszi a dolgot.) Ha meg a szervezetünk normál igénybevétele mellett és hosszabb idő alatt sem jelentkezik semmilyen tünet, akkor igazolódott az immunrendszerünk és-vagy az oltás hatásos működése. :)

Azaz, ha a vakcinát felvette valaki, megtett minden tőle telhetőt. A többi Isten és a vakcinagyártók dolga. Nap mint nap tömegével kerül toxin mindannyiunk szervezetébe, sokkal több mint bármelyikünk képzelni tudná. (A vakcinák néhány század-százalékkal meghatározható tartalma említésre sem méltó, az élőlények szervezete által natívan "lekezeltekhez" képest. - Abban meg biztosak lehetünk, ha kínai, ha Karikó kutató(k) terméke kerül belénk, a hatékonyan eladható, működő megoldás "szállítása" a legfontosabb céljuk. Azután utólag derül ki kinek, hogy sikerült. Nem uralhatják 100 %-osan a vírust.) 

Elég nagy különbség van világnézetben az oltás párti és ellenzők körében, csak úgy mint a bal és jobb oldali nézőpontokban, ha utóbbit nem sikerült az elmúlt 10-30 évben orvosolni, akkor az előbbit hogy gondoljátok, lehet majd, vagy marad a kampányolás, kötelezővé tétel vagy matek görbítés (nem is kell a nyájimmunitás, nem is úgy kell számolni)?

Egyébként csak szerintem van az, hogy pont sok oltás ellenes jobboldali van, és emiatt óvatos a kommunikáció, nyitunk, közben még véletlen se merül fel a kötelezés szóban-írásban, de azért a rend-csend-fegyelemmel a szabad döntés nem annyira jól passzol épp?

Én magam várom épp a második oltásom (dehogy várom, dolgozok épp, nem várok semmire), és aggódok, hogy anyám csípőprotézis műtétét ne tolják el addig, amikorra már nem lesz alkalmas rá, és marad a kerekesszék. Jó is ez az egyéni szabadság és osztott kockázat egyszerre.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

"ha utóbbit nem sikerült az elmúlt 10-30 évben orvosolni"

Az elmúlt 10-30 évben nem volt SARS-CoV-19 elleni gyógyszer. Kevered az oltásellenes elmebetegeket a hirtelen kifejlesztett és kétségesen tesztelt gyógyszerekkel szemben szkeptikus emberekkel. Aki nem bír magával és menne világnak, akit egy ilyen betegség lehetséges, hogy megölne, az evidens, hogy oltassa be magát.

Szerintem, a patikárius troll PhD-st leszámítva a nép fejében nem különül el az oltás és a gyógyszer.

A másik, hogy ugye oltás számhoz köti a kormány a nyitást, pedig ha szakszerűek lennének, akkor legalább oltásszám +6-8 hét-re (de abszolút minimum egy hónapra) kellene lennie belőve, hogy mindenféle oltás esetén legyen már idő kialakulnia a védettségnek. Ez a közvetlen oltásszám követés se segíti sem a tájékozódást, sem a bizodalmat. Csomóan irkálják már ilyen oldalakon is, hogy mennyi ismerőse lett beteg közvetlen oltás után és van véleménye az oltásról, amit a többi birka meg követ, pedig csak arról van szó, hogy talán még a második oltás után se kéne azonnal a tömegbe vetnie magát és eldobni a maszkot.

Utóbbit, írtam, de lehet félreérthető voltam, a bal-jobb politikai ellentétére, szakadékára gondoltam a 10-30 évvel, szerintem nem egyedileg azt kéne figyelni, hogy ezen a témán kettészakadt a társadalom, hanem hogy sok minden máson is. Oltattam magam, utálnám, ha kötelező lenne, mert az egy bukás lenne, elfogadom, ha valaki fél a kockázatoktól, vakcina vagy vírus kapcsán, szerintem mindkettő legitim. Engem csak az zavar, hogy egy nyugdíjas műtéte most attól függ, hogy vajon igaza lesz-e az oltást nem kérőknek, vagy egy jelentős részük majd mégis megjárja a kórházat, addig is kapacitást foglalva ezzel. Ugyan így zavar az, hogy a dohányosok is foglalják a helyet a műtétjeikkel, még mielőtt valaki mondaná, egyszerűen szerintem ez a két modell, hogy tőlük függ az ellátásom, de nincs beleszólásom a cselekedeteikbe, ez problémás, vagy egyik, vagy másik. De ez egy erősen egyszerűsítő logika szülöttje így kajaszünetben.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Tavaly nyáron a nagybátyám halt meg emiatt. A bajcsyból elhajtották 2 marék gyógyszerrel tavasszal. Daganatos beteg volt, egészen odáig a kemók hatására minden ct-n javuló tendenciát mutattak ki. A kezelés megszűntetése után 3 hónappal már nem élt. Szóval, sok jóval nem bíztatlak.

En arra varok, hogy mikor fognak fizetni erte. Ha mar kiserlet, akkor azt meg kell fizetni.

Teszem ra a belast, hogy nem, lesz kotelezo oltas.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nem tudom mi a kormány célja a járvánnyal, de most  konstans oltás néz ki reálisnak.
Lassan el kell kezdeni oltani azokat akiknek lejár (lejár?) a védettsége vagy a tovább adó képessége. Biztos erre is van egy jó szó. Tehát ezek a számok még hozzá jönnek a jelenlegihez. Most fogadnék ha lehetne, hogy a hanyatló nyugat le fog minket körözni az átoltottság tekintetében. Amikor végtelen vakcina áll rendelkezésre és a tájékoztatás  a szervezettség lesz a fontos. Isten áldja meg a doktorminiszterelnökurat. 

Ehhez mondjuk nem kell sok ész. Igaz, nem leköröznek, hanem esetleg beérnek, ami nem is csoda, mert a világátlagban előttünk lévő ~7 ország esetében azt lehet megfigyelni, hogy 50-70%-os átoltottság környékén elkezd laposodni a görbe.

Szóval messze lesz még az, mire az EU-s átlag a majd 2x-es lemaradását ledolgozza.

Az oltástól nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.

^

Az oltástól -> Oltanotok

Ezzel a cserével lesz jó IMHO.

A napokban azon gondolkoztam, hogy ha már ekkora dömping van, akkor elkezdem baszogatni a háziorvosomat, hogy nem lehetne-e kicsit előrébb hozni (~8 héttel :D) valamilyen úton-módon a második adagomat. Mert amikor én ~3 hete megkaptam az astrát, akkor a második adagokat még nagyon spórolósan, a lehető legtávolabbi időpontra tervezték be (12 hét, nálam ez június vége). Most meg megy a tukmálás, a sok antivaxxer továbbra is teszi a hülyét, én meg ilyen sokat várjak, miközben ránk rohadnak a készletek?

Ezt nem "csak" a spórolás miatt változtatták 12 hétre. Nem fogod előbb megkapni mert ez az előírás. A sikeres járványkezeléssel éz az egyenlőtlen elosztással sikerült elérni, hogy valahol rohadnak a készletek és van ahol még50+osok is várnak az oltásra...

"Ezt nem "csak" a spórolás miatt változtatták 12 hétre. Nem fogod előbb megkapni mert ez az előírás."

Értem, hogy ez az előírás, csak azt nem értem miért írták így elő. Az astra gyári leírásában 4-12 hét van, 4. héttől adható a második. A hatékonyságra vonatkozó infó/ajánlás nincs ezzel kapcsolatban, tehát nincs olyan, hogy pl minél később kapod, annál tovább leszel védett. Nem látom miért kötelező kimaxolni ezt az időt, hacsak nem spórolásból? 

Szerkesztve: 2021. 04. 27., k – 11:19

Ma kaptam (egyszer oltottként). Azzal a statisztikával akarják az oltási hajlandóságot növelni ami a kétszer oltottak COVID halálozási adatait tartalmazza??!!!

 

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Az oltásellenes csoportok többféle módon folytatják kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát. Ezért a kormány nyilvánosságra hozta az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat.

Ezekből az adatokból jól látható, hogy mindegyik vakcina után kevesebb mint egy százalék a megbetegedések aránya. Ez mutatja, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és véd a fertőzéssel szemben.

Az összesített statisztikákat ezen az oldalon tudja megtekinteni.

Mindenkit arra kérünk, hogy éljen az oltás lehetőségével! Az oltás életet ment.

Tisztelettel:

Kormányzati Tájékoztatási Központ

Az oltottak halálozási adatainak a közlése, hogyan segíti az oltási hajlandóságot? (tekintsünk el, hogy az egyik gyártó kottájából játszottak - lásd Sputnik V twitter)

Ezen  felmérés szerint szerint az emberek nagy részének fogalma sincs az aktuális halálozási adatokról: https://g7.hu/kozelet/20210415/a-fideszes-szavazok-89-szazaleka-az-elle…

Nemrég még ez volt az üzenet: https://kormany.hu/hirek/mindegyik-vakcina-hatasos-es-vedelmet-biztosit

Azért vedd észre kik kritizálják a táblázatot, meg próbáld értelmezni is. Sehogy nem állja meg a helyét. Vagy most hirtelen Karikó Katalin is oltásellenes sorosista ballibbant lett a szemedben, csak mert leírta, hogy miért szar ez a táblázat?

A halázási adatok meg tények, nincs mit hörögni vagy szépíteni rajta, és te is tudod, hogy maga törpapa mondta többször is, hogy a halálozás a járványkezelés mércéje (de ezt már lefutottuk, nem sok kedvem van elölről kezdeni).

Én erről a táblázatról semmilyen kritikát nem mondtam. Az asszonyságról sem. Arról a kettős mércéről beszélek, hogy eddig végig azt mondtam, hogy 26 ezer halott nagy része egészségileg leromlott öreg, eleve rövid időn belül halott stb. volt. Nem volt érdekes, ment a mellébeszélés.

Most, hogy "báncsák' a Pfizer"-t, egyszerre jönnek az érvek ugyanazoktól, akik ezeket a tényeket lesöpörtök az asztalról, hogy de hát, a legyengültek, meg az öregek.

trey @ gépház

Arról is beszélhetünk, hogy a halálozási táblázat hogyan befolyásolja az oltási hajlandóságot.

Szerinted miért oltassák magukat az egészséges fiatalok? Mert a kormányzat kitol velük ha nem teszik? A korlátozások miatt (ha nincs védettségi kártyád)?

Szerintem ennek a kormányzati kommunikációnak és felfogásnak amit te is képviselsz szerepe van a hazai magas fertőzési és halálozási adatokban.

Én is hasonló indok miatt de félek nem mi képviseljük a többséget. Mellékesen ugyanezért tartottam be a karanténszabályokat is. Elég jól nőtt a hajlandóság: https://www.ksh.hu/heti-monitor/. De ez elég sovány. Tényleg rá kellett erősíteni kommunikációval. De ez a táblázat az oltások utáni elhunytakról, nem tudom mennyit segít, az elhunytak betegségeinek táblázata meg egyenesen okozhatta, hogy ilyen alacsonyról indult az oltási hajlandóság...

Nagyon sok fiatal megy el oltásra pont azért, mert nem akarnak kimaradni a buliból. Alakulni fog a dolog, amint a többség már be lesz oltva, onnan már hiába nyüszög a kissebbség a vélt jogainak csorbításáról, itthon ez pont senkit nem fog érdekelni. Eredjen, és szurassa be magát. Ahogy nézem, max 1 hónap, és utcáról beesve lehet válogatni a szurik közül.

A személyeskedésért elnézésed kérem. Te tereltél fel lentről a halálozási táblázattal ami a te terelési kísérleted volt.

Én végig azt kérdeztem, hogyan segíti az oltási hajlandóságot egy oltás utáni halálozási táblázat.

Választ még nem kaptam.

A deklarált cél az lett volna a hivatalos kommunikáció szerint, hogy novleje az oltási hajlandóságot, bizonyítsa a vakcinák hatékonyságát.

Ha az a kérdés miért kevertek propagandát ebbe az már másik kérdés (az én szempontomból csak terelés itt), de ezt direkt el akartam kerülni (csak mindenki idehozza -> ami engem igazol -> nem hatékony az oltási hajlandóság növelésére inkább csak zavarkeltésre jó)

Megkérdezem még egyszer. Szóval oltási hajlandóság növelésére hatékony kommunikációnak tartod az oltás utáni halálozási táblázatot?

Az nem terelési kísérlet volt, hanem rámutatás a kettős mércére. Pont úgy hagyták ki a bizonyos infókat a táblázatból, ahogy a baloldal és csatlósmédiája hagyja ki a kontextust a halálozási adatok közlésénél.

Szerintem a táblázatnak semmi köze az oltási hajlandóság növeléséhez. Okosabb ember nem ez alapján dönt az oltás mellett, az ostobábbja meg érteni sem érti, hogy mi áll benne.

Aki meg azt reklamálja, hogy mi hiányzik belőle, feltételezem, szintén nem táblázatok alapján dönt, hisz ő a legokosabb.

Ez egy műbalhé.

trey @ gépház

A táblázatból körülbelül csak arra lehet következtetni, hogy aki csinálta, az inkompetens. Ugyanis az abszolút halálozások száma anélkül, hogy mellé írnánk, hogy mégis mennyi idő alatt történt ennyi halálozás, semmit nem ér.

Sőt, mivel _nincs szezonalitása_TM a vírusnak, ezért nem elegendő azt leírni, hogy mennyi idő alatt hány esemény volt, hanem az is érdekes, hogy pontosan melyik időszakban történtek azok az események. Például amivel már akkor is oltottak, amikor még rosszabb volt a helyzet, annak érdemtelenül a rossz hírét lehet kelteni egy ilyen táblázattal.

Azt pedig csak halkan mondom, hogy mellé kellene írni az immunizálatlanok számait is, hogy lássuk mennyire sokat nyer aki oltatja magát. És akkor lehetne egy nagyjából informált döntést hozni ez alapján. Ebben a formájában ez a táblázat semmire nem jó.

Szerk.: Ja, és mivel nagyon szerteágazóak a tünetek, ezért ésszerűbb volna az összhalálozást megírni, és nem csak azt, hogy hányan haltak konkrétan a vírusba bele. És ezt kellene összehasonlítani.

Időközben megnéztem Karikó Katalin kifogásait is, és az is jogos észrevétel, hogy az alapból meglévő veszélyeztetettségeket is figyelembe kell venni a számításnál.

Ennél kevesebbért is vágtak már ki embert ECDL vizsgáról táblázatkezelésből.. :)

Az egész táblázat maximum egy munkavázlatnak lenne alkalmas, amit bőven volna hova bővítgetni.  Én az időhossznak kevesebb értelmét látom a kezeltek köréhez képest. Ez így csak lóg a levegőben. Mennyi? 30! Mi harminc? Mi mennyi?

Nem igazán értem, ott van az időszak: dec. 26-ápr. 20. A második oltást nyilván senki nem kapta meg még dec. 26-án, szóval az időszak még szűkebb.

Legfeljebb azt kellene még beletenni, hogy hány oltott volt az adott vakcinából.

Vagy azt az időt, hogy a második oltás után hány nappal történt a megbetegedés, viszont mivel az első után is kellene már lennie valamennyi védettségnek, ezért nem biztos, hogy ez annyira kéne, hogy számítson.

Akit az érdekel, hogy ennyi idő alatt mennyi volt az összhalálozás: 25000-9000 = 16000, ebből 273, aki megkapta a második oltást is.

Sőt, még azt is vissza lehet számolni, hogy 1.400.000 teljesen beoltottra vonatkoznak az adatok.

Valamire azért csak jó ez a táblázat is.

Azért a kórházak gyakorlatban megtett nyilatkozatai arra utalnak, hogy egyenlőre nincs az elhalálozottak között kétszeresen oltott státuszú. (Nyilván később idő múltával még lehet nem túl szerencsés immunrendszerrel rendelkező ilyen beteg majd.)

(Megjegyzem, egyre többször látok tizenéves gyerekek csoportját maszkban vonulni a köztereken, - divat lesz talán..? - hiszek azoknak, akik az immunrendszer ilyen jellegű "terhelés-kiesését" katasztrofálisnak minősítik a levegőből érkező és később is várható más fertőzésekkel szemben.)

A betegség ellen szerintem minden vakcina hatékony, és tök jó, hogy ilyen sokféle vakcinánk van. Viszont az elosztórendszer Magyarországon sajnos nagyon béna. :/

Vannak külföldi érdekeltségeim, emiatt olykor külföldre kell utaznom. Ezt akkor tehetem meg a célország szabályai szerint, ha a Pfizer és/vagy az AstraZeneca vakcinájából már megkaptam mindkét adagot, és a második adag után eltelt két hét. A többi vakcina (beleértve a Modernát is, nem a keleti vakcinákkal van a baj!) nekem nem jó, mert üzletileg több 10 millió Ft-os hátrányba hoztak eddig is, és hoznak ezután is.

Erre az ország elosztórendszere tesz magasról, amit megértek, de ha pl. én meg tudnám oldani (a testvéremnek ugyanazon a napon ajánlottak Pfizer oltást, mint amelyik napon nekem Modernát, és mindketten teljesen boldogan elcseréltük volna), erre akkor sem volt lehetőség (nem egy házidokinál vagyunk, a testvérem vidéken él, én Budapesten).

Úgyhogy még 14 és fél hétig úgy érzem, hogy szopat a rendszer, pedig tökéletesen és teljesen triviálisan, nulla kockázattal és plusz energiával ez a rész kimaradhatott volna.