Tablet Kínából

Nehéz leírni úgy, hogy ne legyen promó szaga, pedig nagyon nem szeretném, hogy az legyen. Így csak röviden az első unboxing benyomások.

Blackview Tab 8 a típusa a bang.o.d cseh raktárából rendeltem vasárnap és ma (csütörtökön) hozta a futár. Android 10 az oprendszer 10.1'' FullHD IPS panel 4GRAM 64G ROM. A nagyobbik kisfiam kezdi a sulit szeptemberben, augusztusban lesz a szülinapja, neki lesz ajándék. Azért most rendeltem meg, mert https://hup.hu/node/173439, de kérlek ebben a blogjegyezésben ne flameljetek, ez nem erről szól.

A dobozban a tablet, egy erős esztétikus tokban érkezett. Ennek örülök, mert gyerekek fogják használni. Ezen kívül user manual, egy 2.0A/10W töltő, kábel, fülhallgató és otg kábel. Mindezt kevesebb, mint 40 ezer forintból. Még nem kapcsoltam be, ha töltött egy kicsit megnézem szoftveresen is...

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 04. 22., cs – 09:46

Az mindenki számára érdekes lehet, ha emberhez méltó árért lehet valami használhatót venni. Várjuk a tapasztalatokat...

Lehet valamit tudni arról, hogy meddig lehet majd frissíteni rajta az Androidot, ill. van-e rá valami open rendszer (pl. LineageOS)?

Nekem Teclast P20HD van, ami kb ugyanez, még formára is karácsonykor vettem gyereknek, mert az előző Teclast 2.5 év után eltört. Ennyiért simán jó cucc szerintem.

Fedora 38, Thinkpad x280

BlackView terméket soha többet nem vásárolnék. Volt egy bv5000-es teló. A rendszert ota-ban nem frissítették mert állítólag szar volt akkoriban a szerverük. volt rom csak a hozzávaló twrp nem volt kompatibilis a gányolt telefonjukkal. Mondom az szép. Ok. 2 nap után rájöttem mitől fos az egész ... Tele van a gyári rendszere malware-el. Google-ban megtalálod, van is róla bejegyzett lista hogy bv termékek a kínaibbnál is kínaibbak. Nagy nehezen tettem rá custom romot amivel a hardware eldöcögött 5 évet mire akksi baja lett. Nem púposodott fel de nem engedte tölteni 60% fölé. Nem azért vettem mert olcsó. Azért vettem mert azt olvastam strapa...

Viszonylag elég nyugodt és átgondolt vagyok. Ebben az esetben abból indúltam ki, hogy előtte a CAT S30 telefonom egy igazi ipari hulladék volt egy évig bírta na az tudott még röcögni meg összeomlani. Igaz folyadékban halt meg, mondjuk IP68 ... de szerintem bírnia kellett volna legalább egy merülést, és viszonylag hamar kikaptam a mosóból ... Na ez után jött, hogy hátha majd ez. Ez ment az orosz custom rommal 4,5 évet.

Hatalmas különbségek vannak egyes gyártók termékei között a kínai cuccoknál. Jó példa erre kollégám doogee telefonja ami egy kínai hulladék volt bloat és kémszoftverekkel. Ugyanakkor apósom szintén cat telefont (nem bírta a vizet) váltott egy pár tízezres doogee rugged phone-ra és teljes megelégedéssel nyúzza. Szóval a fene tudja.

> Még nem kapcsoltam be, de hamar ideért és olcsó volt. Születésnapi ajándéknak tökéletes.

FIVE STAR

^ átlag magyar user review ^

No rainbow, no sugar

Szerkesztve: 2021. 04. 22., cs – 14:06

Bekapcsolás után mindjárt kapott is egy ota frissítést. Gond nélkül lement. Biztató. Előtelepítve csak 2 játék volt pluszban, más gyártói bloatware nincs.

Nálam van egy VOYO tablet, amiben semmi látható malware nincsen. Ennek ellenére ha beállítasz egy google accountot, néhány héten belül megpróbálnak bejelentkezni Kínából (minden alkalommal más IP-ről) a megadott jelszóval...

Szóval köszönöm, de nem veszek kínait.

>  Azért most rendeltem meg, mert https://hup.hu/node/173439, de kérlek ebben a blogjegyezésben ne flameljetek, ez nem erről szól.

nem az van, hogy ha EU raktárból rendeled, akkor EU raktárból jön, a linkelt topik meg EU-n kívüli dolgokra vonatkozik?

Szerkesztve: 2021. 04. 23., p – 21:41

Jól látom, hogy ez nem wifis (B.. wifis változatot nem találok ebből)

Szerk.;

Benéztem a részletesben már az.