A járvány alatt ...

Címkék

5+ kg-ot híztam.
20% (191 szavazat)
5 kg-ot híztam.
7% (63 szavazat)
4 kg-ot híztam.
3% (27 szavazat)
3 kg-ot híztam.
6% (54 szavazat)
2 kg-ot híztam.
6% (62 szavazat)
1 kg-ot híztam.
3% (33 szavazat)
0 kg-ot híztam/fogytam.
30% (284 szavazat)
1 kg-ot fogytam.
1% (14 szavazat)
2 kg-ot fogytam.
2% (23 szavazat)
3 kg-ot fogytam.
3% (32 szavazat)
4 kg-ot fogytam.
2% (19 szavazat)
5 kg-ot fogytam.
3% (27 szavazat)
5+ kg-ot fogytam.
13% (128 szavazat)
Összes szavazat: 957

Hozzászólások

híztam b+ ;-(

For Whites Only meeting room!

A 2 kilót hiztamot jelöltem be, de mivel eleve -15 kilóból indultam, igy ez csalóka.

---...---
TLoF

Szerkesztve: 2021. 04. 21., sze – 17:06

sajnos én is híztam mint egy disznó (majdnem +10kg). voltam több mint három hetet fekvő beteg az se segített: de már megkezdtem a mentesítést, el is elindult lefele szerencsére.. alkat mellett ez csak odafigyelés kérdése.

Szerkesztve: 2021. 04. 21., sze – 17:00

-17, odafigyeléssel kajálás, heti 5x 20 perc edzés, ja meg egy baba:)

-25kg rögtön a járvány indulása után, függetlenül a járványtól. Azóta pár kiló visszament, de már izom formájában.

6-8kg+ 2019-hez képest. Mondjuk a téli időszakban egyébként is szoktam hízni, de most nagyon benne van h szétzilált mindent a járvány. 20:00 után nem lehetett menni futni se, leszoktam róla. Most h már lehet, meg nem kezdtem el megint.  Meg tavaly a kedvenc szlovákiai hosszabb bringás köreimet sem tudtam csinálni  mert bizonytalan volt, h most át lehet épp menni a határon v. sem. Ami nem tűnik olyan nagy tragédiánk, de azt kell látni, h ez egy motivációs tényező lett volna számomra, aminek hiányában kevesebb kedvem volt edzeni.  Meg hát eleve hátra sorolódott a sport a járvány miatti teendők és korlátozások miatt. És idén sem alakulnak jól a dolgok sajnos ...  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

> 20:00 után nem lehetett menni futni se

Helyesen: nem volt szabad. De csak szabálysértés lett volna, AFAIK.

Ez egyébként az a szabály, amit szerintem az alkotmány alapján meg lehetne támadni, mert nem lehet megmagyarázni, hogy miért _szükséges_ a járvány miatt betiltani az esti sétát, vagy futást.

Hát biztos van rá valami magyarázat, ami nem annyira kézenfekvő! Gondolom csak kiszúrásból hergelni az embereket ilyesmivel politikailag nem túl jövedelmező! Magasabb szempontok, fűnyíró-elv ilyesmikre gondolok..

Az elhúzódó vészhelyzet, meg rendkívüli állapot (v. minek is szokták nevezni) nem tolerálható hosszútávon.  Az ilyesmiknek az az értelmük/funkciójuk, h átmenetileg nyújtsanak biztonságot csak egy rövid időre, amíg a helyzet rendeződik v. ha az nem is, akkor legalább kitalálnak valami megoldást, ami élhető.  De az nem élhető, hogy ezt az átmenetinek szánt állapotot nyújtják a végtelenségig, ráadásul bármi épkézláb perspektíva nélkül. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2021. 04. 21., sze – 17:22

Bar kevesebbet tudtunk utazni tobbet turaztunk belfoldon plusz tobbet hasznaltuk az itthoni konditermet.

-5kg

-3 kg, természetesen a napi tápanyagbevitelt a csökkentett mozgással arányosan változtattam (a sport természetesen megmaradt, a napi természetes mozgáscsökkenésre gondolok), így előnyösen változott a testem is. :)

Híztam, ami az én esetemben jó!
55 kg helyett most már 65 vagyok, és ez pont ideális :)

Fogalmam sincs, nem méregetem magam. Szerintem nem nagyon változott. Esetleg az izomból zsír lett.

1 éve kezdtem intermittent fastingot. 95-ről indultam, voltam 87 is, és most stabilan tartom a 90-et. Ennek amúgy semmi köze a covidhoz, véletlen egybeesés. Valószínűleg egyébként is fogytam volna egy keveset, mert az irodában végtelen sok nasi van, HO óta meg fizetni kell érte :).

Szerkesztve: 2021. 04. 21., sze – 18:27

Nyáron -5, most télen +5, a járványnak nem volt beleszólása.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Ugyanúgy étkeztem + mozogtam, tartottam a súlyom végig. Aztán covid alatt alig bírtam enni, -5kg, de gyanítom vissza fog állni 1-2 hónap alatt.

Ránézésre és érzésre sincsen változás. Nem méregetem magam, de magabiztos 0-t írtam.

Nekem nem nagyon változott az életem, eddig hetente-kéthetente egyszer jártam el otthonról céges ügyben, most ennyit sem, a ház körül és a kertben pedig bőven van lehetőségem mozogni... gondolom, aki lakásban élte meg mindezt, annak azért könnyebben sikerült meghíznia...

Azt tudjatok, hogy mik egy merleg utolso szavai?

"Az egyikotok szalljon le!" :-)

-12 kg, de a járványtól tök függetlenül. Nem is mozogtam, egyszerűen kevesebb szénhidrát és némi stressz és jó sok depi.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Nem sokat híztam, de ez télen megesik. Végre jön a jó idő és lehet menni bringázni, szerintem le fog menni. 

elkaptam a covid-ot, fogytam ~15kg-ot

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Valami oknál fogva nekem nagyon stabil a súlyom. Bármennyit eszek vagy nem eszek +/- 1 kilón belül vagyok 30 éves korom óta (Most: 62 év). (BMI: 20.76 - az ideálisnál kevesebb) Tulajdonképpen csak a fogyasztott étel/ital illetve az outputok súlya ingadoztatja a súlyomat.

> Sol omnibus lucet.

És mivel méred a testtömegedet? A mérleg ugyanis súlyt mér, kg-ban skálázva. Gondolom például a tengerszint feletti magassággal rögtön korrigálod a kapott eredményt. Vagy esetleg a tested térfogatából és a levegő sűrűségéből számolt felhajtó erővel is.

Hááát őőőő. Nem úgy van, hogy a súly gravitáció függő, a tömeg viszont nem? Tehát a tömeg mindenhol egyforma, a súly viszont változó a mérés helyének gravitációs (és felhajtó erőtől) vonzásától függően. Ez a mérleg ellensúlyos, tehát az ellensúlyra ugyanakkora gravitáció hat, mint arra aki rálép, tehát a gravitáció nem számít, csak a mért tömeg és az ellensúly különbsége.

Ha lenne már Hold-bázisunk ahol tartósan vannak emberek, akkor a kisebb holdi gravitáció miatt nyilván csinálnának olyan mérleget, ami kisebb nyomó-nyomatékra mutat ugyanannyi kilogrammot. De ez is csak akkor számítana, ha fontos volna összevetni a földi viszonyokkal, mert mondjuk az illető a Földre akar jönni és tudnia kell mennyire lesz itt nehéz mozognia.

Amúgy szerintem a mérleg simán mutathatna nyomó-nyomatékot is, mert maguk a számok nem fontosak, csak hogy a fogyást/hízást a felhasználó követni tudja.

Tyű, azt a nem átlagembert! Betyár nagy iskolázottság kell ám ehhez a nagy eszme futtatáshoz?
Kb. elemi 6 osztály. Az, azért nagy műszaki végzettséget ad ám?
Nem kellene egy ilyen nagy világraszóló megállapítás után valami díj vagy cím?
Na de aki értetlen azzal egyébként is kár vitázni!

Ha valaki megkérdezi, hogy mennyi a súlyod, akkor kg-ban válaszolok, én viszont mindig azt kérdezem, hogy mennyi a testtömeged.

Sokkal cinkesebb a 9 éves kisfiam, aki még nagyon őszinte, és képes megkérdezni, hogy a súlyra vagy a tömegre kíváncsi, és ha a súlyra akkor pont itt, vagy a Föld másik részén, esetleg egy másik bolygón. Elég furcsa arcot vágnak ilyenkor az emberek :-)

Aha, vitattam. Mert sokkal jobb helye lenne a minimális és építő jellegő FYI-nek, ha a nyitó posztban javítottad volna ki az idézett cikkben a dolgot. Mármint, ha valóban minimális és építő jellegű FYI lenne, de nyilván a szokásos gerenda vs. szálka esetet látjuk.

Szokták, azzal, hogy "(sic!)", engem legalábbis tanítottak ilyesmire, téged nem? De ha nem is akarod beleírni, akkor ugyanúgy odaírhattad volna alá, hogy idézlek: "a kg nem a súly, hanem a tömeg mértékegysége", mármint ha az vezérelne, hogy helye van egy minimális, építő jellegű FYI-nek. De téged minden jel szerint nem ez vezérelt.

Igazából 5 perc múlva megyek ebédelni, de kíváncsi vagyok, hogy meddig tudod húzni a balfaszkodásod, amit kicsinyes bosszúból csinálsz egy olyan témában, amiben annyit is írhattál volna:

"Teljes mértékben igazad van."

:D

Ilyen az, amikor tükröt tartanak.

A nyitóba pedig teljesen helytelen lett volna beleírni, ugyanis a témához nem tesz hozzá, csak elvenné a fókuszt, a hiba vétője nem olvassa a HUP-ot és feltételezem, nem is értené, hogy mit írok.

trey @ gépház

Igazából 5 perc múlva megyek füvet nyírni, de kíváncsi vagyok, hogy meddig tudod húzni a balfaszkodásod, amit kicsinyes bosszúból csinálsz egy olyan témában, amiben annyit is írhattál volna: "Teljes mértékben igazad van."

:D

Ilyen az, amikor tükröt tartanak.

Treynek igaza van, de a stilushoz tovabbra sem tudom milyen “iskolazottsag” kell. 

Sehol nem vitattam, hogy a kilogramm tömeg és nem súly. Azt vitattam, hogy ezt miért nem a nyitó hozzászólásában ejtette meg, ha FYI célja volt, mert ott is testsúly szerepel, sokkal több embert ért volna el a népnevelésével, mint azzal, hogy valahol középen beszól egy random hozzászólónak.

mi volt a problémás az udvarias kiigazításban

Annyi, hogy rossz helyre került, rögtön a nyitó hozzászólásba beleírhattad volna, ha ennyire fontosnak érzed amúgy, hogy közöld a nagyérdeművel. Csak gondolom ott még nem tűnt fel, hogy ott is testsúly szerepel...

Ha már hasogatjuk a szőrszálat, akkor azt is említsük meg, hogy az általános relativitás elmélet azon a feltevésen (!) alapul, hogy a tehetetlen tömeg (melynek mértékegysége a kg) és a gravitáló tömeg (a súly) egymással arányos. Vagyis, hogy ez a két dolog ugyanaz.  Hogy ez tényleg így van-e,  azt a jelenleg elérhető pontosságú méresek nem cáfolják. De biztos, ami biztos, amikor kitalálnak valami nagyobb pontosságú módszert, akkor  a mérést újra elvégzik.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Úgy alakult, hogy járvány alatt felköltöztünk a hegytetőre, így a kevesebb mozgás is sokkal intenzívebb, elég durva lejtőn kell lemenni, aztán megmászni, ha le akarunk menni vásárolni, vagy bárhova. Így aztán nem híztam, viszont fizikailag sokkal jobb állapotban vagyok, mint előtte, durván jobb az állóképességem.

Szerkesztve: 2021. 04. 22., cs – 14:53

-

Hala a covidnak ami 2 hetig gyotort 8kgot fogytam.

wpdaniel

Elkezdten rendszeresen táplálkozni, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora. Teljesen hétköznapi kajákat, vajaskenyér gyulaival, babfőzelék. 3 naponta rendelt kaja, pld pizza. Kevesebb KV, több csapvíz. -19 kg első hullám óta.

Stresszevő vagyok. Depressziós fajta, kajával oldom meg. Híztam 5 kilót.

Nem feltétlenül stressz miatt, de amióta kizárólag otthonról dolgozom, hajlamos vagyok rájárni a nasikra.

Inkább csak azért, hogy megtörje a monotonitást.

Vettem egy víztisztitót, hogy legalább az üdítő mennyiséget mérsékeljem (spoiler: sikerült), illetve a kutyát naponta többször viszem el egy kicsit mozogni. 

Fura, nincs utazasi idő (ennek nagy részét eddig gyaloglással oldottam meg, 5-6km naponta, szeretek menni) de igy ezt az időt munkával ütöm el. A gyaloglás helyett lett 25 perc futás + kevesebbet eszem. Cserébe maradt a súly. Azert nem csökkenm mert estenkent én is rászabadulok a nasira néha hetente. :)

Szijártó Zoltán
Aki tud az alkot, aki nem tud az csak szövegel.

67. Kb. ennyi a versenysúlyom ~10+ éve.

Pont hogy a járvány előtt híztam el, mert az irodában mindig voltak mindenféle sütik, kekszek, egyebek, amiket nem tudtam letenni. :) Azzal feljött egy plusz 5 kiló, de már rég lement.

10+ éve nem láttam mérleget.

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Tavaly tavasztól -13kg, ebből visszajött most 2kg, de érdekes, h ez kb február-március óta. Bejött a jó idő, elcsomagoltam a szabadgörgőt, erre pocsék idő lett. De mivel heti 4x járok gyúrni, ezért érzem magamon, h erősödtem, nőttem, úgyhogy nem zsír jött fel. Idei terv -7kg, lemegyek 95kg körülre/alá.