"A CNN igazgatója elismerte, propagandát terjesztettek ..."

Hozzászólások

Random bal /balllib / demokrata / stb. lúzer:

"A mi agyunkat nem mossa senki!"

:D

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 04. 20., k – 19:36

A multibuzi, szenzációhajhász, neoliberális, nyugati lakájmédia elismerte, hogy multibuzi, szenzációhajhász, neoliberális, nyugati lakájmédia.

Minden feszültségkeltésért, csalódásért, hitelvesztésért természetesen az oknyomozó újságírók a felelősek™. Mert egész országokat átbaszni, hazugságokban füröszteni eltörpül™ néhány hangfelvétel, meg tisztességtelen™ módszer mellett.

Természetesen, az itthoni fősodratú, nyugatbuzi konformista csorda most megáll egy pillanatra. Aztán kullog tovább.

  • Ez állt érdekükben.
  • Kereskedelmi média. Természetes.
  • Nincs ez máshogy máshol nem.
  • A helyükben te is ezt tennéd, ha megfizetnék.
  • Még mindig jobb™, mintha Russia Today-t kéne nézni.

Es a legfontosabb: "mIeRt NeM pUbLiKaLtAk NyUgAtI sZakLaPbAn Az OrOsZ eS kInAi OlTaSoK tEsZtAdAtAiT?"

(Hint: azert, mert lehetett valasztani, hogy 7 milliard useres piac, de a milliobol egyetlen verrogos esetet is rosszindulatuan szetszedik [lasd Janssen es FaszraZeneca hogy jart, es nyugati oltaskent kevesbe akartak oket piszkalni, megis nagy ugy lett ez a ritka verrogos kivetel], vagy lehetett valasztani, hogy 6 milliard useres piac [Vilag minusz USA es EU nagy resze], cserebe nem ezen csamcsog az egesz vilagsajto)

Az Astrát két okból szedték szét. Az egyik a Brexit. A másik az önköltségi ár. Veszélyeztette a billgeci-pénzen felpumpált vakcinamultik profitérdekeit.

A csámcsogás pedig megvan most a kínain, hogy bejelentett valamit a kínai "Müller Cecília", amit alig vártak, hogy félreértelmezhessenek.

Nyilván a CNN az USA-beli köztévé, ezért joggal várták volna el tőle a pártatlanságot. Így érthető a csalódottság.

Figyelj Trey, mivel itt élek a mi "köz" médiánk jobban érdekel mint a bezzegamerikai.

Amúgy beszéljünk a CNN-ről, nem nézem, eddig se néztem. Nézek Reelz-t, Smithsonian channelt, a politika meg kimerül az HBO-s Last Week Tonight with John Oliver és Real Time with BIll Maher-ből hetente egyszer vagy valamelyik night show (Stephen Colbert/Jimmy Kimmel) ha nagyon ráérek. És persze ha függetlenségre vágyom és nem jön be a Pesti TV akkor Newsmaxot. ;)

Semmi baj ezzel, de miért nem a megfelelő topikban mondod el? Reagáltál egy CNN-ről szóló topikban egy CNN-ről szóló kommentemre egy MTV1 tartalommal. Ha már offolsz, miért nem nyitottál neki egy új szálat legalább?

trey @ gépház

Project Veritas is an American far-right[38] activist group founded by James O'Keefe in 2010.[42] The group produces deceptively edited videos[24] of its undercover operations,[16] which use secret recordings[17] in an effort to discredit mainstream media organizations and progressive groups

Ennyit :D 

Egyszer? Azzal a csákóval már a FOX is szkeptikus. (ami azért valljuk be nagy szó :P) 

De fordítsuk meg, a technikai igazgató (valószínűleg ő dönti el a csatorna csapásirányát. Például, hogy mennyire kell megvilágítani a studiót, hogy bevonzza a lipcsiket) mond valamit rejtett kamerán (amit természetesen agyonvágva meg is nézhetünk :)) és a CNN utána mindig hazudik. 

Ezt nem is tudtam, ez még gusztustalanabbá teszi az egészet. Gondolom a randin mint a CNN technikai igazgatója jelent meg és nem mint egy pasi aki fényezni szerette volna magát a csaj előtt pláne ha a csaj még adta is alá a lovat. (amit ugye nem tudunk meg a vagdosásnak hála :))

Igen, ugyanis azzal kérkedett a Tinderen (ahol megtalálták), hogy a CNN-nek dolgozik. Ez volt a "nőmágnese", de sajnos nőt nem, csak tényfeltárót sikerült bevonzania ennek a balfasznak. :D :D :D

Az igazi lúzer :D

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9467611/CNN-technical-director…

A CNN source told Mediaite that Project Veritas found Chester through the dating app Tinder, where he boasted of his work for CNN. A Veritas employee claiming to be a nurse matched with him and met him for several dates.

Chester and the woman went on a total of five dates, before their final rendezvous in a coffee shop was interrupted by Project Veritas founder James O'Keefe, the CNN source said.

trey @ gépház

Nem, bevallom, ezt a lúzer részéről kibaszott szánalmasnak érzem.

Ennyi erővel mondasz valamit négyszemközt a szokásos stilusban amit felvesznek, holnap meg megírják, hogy a Szintézis egy NER holding. :D 

Ha ezt egy interneten összeszedett nő fogja rögzíteni, akkor meg is fogom érdemelni. Magam fogom szembeköpni, hogy olyan mélyre süllyedtem, hogy az interneten próbálok nőt összeszedni azzal, hogy hol dolgozom :D :D :D 

trey @ gépház

Ehhez az kellene, hogy nekem jobban szükségem legyen a munkaadómra, mint fordítva :D

Amit írsz, az nem a Fidesz óta van, már a DK elődjeinél is megvolt ez, csak nem úgy hogy ki vagy rúgva, hanem úgy, hogy fel leszel kötve :D

trey @ gépház

Ennek fényében már-már azt is lehetségesnek tartom, hogy a sajtó alapvetően kétféle műfajból áll össze: hír és vélemény. Illiberálián kívül a hírhamisítás mindenféle médiában tilos, a (politikailag) elfogult vélemény viszont csak a közpénzből fenntartott médiában.

Eszem a naivitásodat, hogy a liberális világban téged senki sem irányít, senkinek sem áll érdekében téged manipulálni, így nem is teszi, te elérkeztél az ultimate megoldásba, ahol minden ember boldog és téged mindenki objektív-függetlenben tájékoztat :D

trey @ gépház

Hasonlóról sem volt szó; arról volt szó, hogy néhányan most csodálkoznak rá, hogy egy magántévé lehet politikailag irányult, szemben egy köztévével. (Bár az utóbbi sem egészen tiszta terep, azért a köztévétől sem várható, hogy gondosan egyensúlyozzon a laposföld-hívők és a gömbölyűföld-hívők között.)

Esetleg megvizsgálhatod, hogy vajon meghamisították-e a híreket, vagy pedig olyan kommentárokat, véleménycikkeket termeltek, amik az általuk preferált politikai oldal számára voltak előnyösek.
Haladó esetben rájöhetünk, hogy ez két különböző kategória: az első etikátlan és büntetendő, az utóbbi meg magánmédiánál nem etikátlan és nem büntetendő.

Szerintem, aki pl. elhiszi, hogy ha nem lett volna CNN, akkor nem nyer Biden (Ezt mondta Charlie a randin, amire hivatkoznak az irásban), az úgy hülye, ahogy van. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Erős meggyőződésem, hogy vannak olyan divatbuzik, akik a jelenlegi, kedvező politikai szelek, a divat, a média, anyagi-karrier boldogulás stb. hatására "lettek buzik". Olyanok, akik egyébként beilleszkedési problémákkal küzdenek és egy ilyen erőltetetten inkluzív világban ott "megtalálták a helyüket". Olyan emberek, akik gyakran esnek egyébként is szekták áldozatává, majd felnőtt emberként, kinyílt szemmel nyilatkoznak arról 20+ évvel később, hogy milyen naivak és befolyásolhatók is voltak fiatalon.

trey @ gépház

Egyébként valószinűleg sokkal többen többen vannak és voltak azok, aki heterónak mondják magukat, hogy ne érje őket, vagy családjukat hátrány, közben meg nem azok. (Szájer pl. ha nem jutna eszébe senkinek konkrét példa). 

De egyik példa se cáfolja a fenti kommentet, mert itt nem arról van szó, hogy valakinek megváltozik a szexuális orientációja, hanem hogy másnak vagy magának nem vallja azt be. Ilyen sajnos tényleg van.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Van ilyen is, meglepően sok. Pl. Aaron Hernandez sztori a Netflixen kb. ekörül forog. Hogy mennyi buzi van az NFL-ben is, akik sosem vallották be, mert fenn kellett tartani egy képet, ami az emberekben él a kurva erős, maszkulin amerikai focistákról. Tehát, létezik a média befolyásoló hatása.

trey @ gépház

Itt se divatot, se médiát, se anyagi-karrier boldogulást nem tudok felidézni, mindössze egy olyan nyomoronc baloldalt, amelyik több ízben vágta padlóra az országot. Gy. Ferenc és bűnbandája 10 év után is kísért.

A "lettek fideszesek" alatt mit értesz egyébként?

CNN-hez valami?

trey @ gépház

cnnhez semmi...nem erdekel..se a fox hazugsagai trump mellett.

 

az elmult 10 ev torvenytelensegei, lopasai, moralis es anyagi tonkretetele vagta tonkre az orszagot.

gyurcsanyt le lehetett valtani, az alcsuti gecit mar nem lehet..hiaba nyalja ki a komcsi putyin, a komcsi hsziping segget.

hiaba halnak meg a lezullesztett es tonkretett egeszsegugyben tizezrek...

 

az atlag magyar gerincet mar ossztorte, az erkolcset megvette bagoert es krumpliert...

egy ujabb rendszervaltas kovetoen mentek kadar utan az erkolcsi szemetdombra!

az elmult 10 ev torvenytelensegei, lopasai, moralis es anyagi tonkretetele vagta tonkre az orszagot.

Jaja, előtte maga volt a Kánaán. A kerítés kolbászból volt, a kolbász meg aranyból.

az atlag magyar gerincet mar ossztorte, az erkolcset megvette bagoert es krumpliert...

Avagy kilvadi dióhéjban.

egy ujabb rendszervaltas kovetoen mentek kadar utan az erkolcsi szemetdombra!

Felzárkóznak hozzád. Vénségedre kicsit lassíthatnál, hogy ne legyen olyan nehéz feladatuk.

:D

:)

Azért egy fél kutyakekszet dobhattál volna. Gondolom, Orbán azt is elvette tőled, így csak büszkeségre okot adó szép szavakkal tudtál illendően megtisztelni. Szégyellem magam, mert kb. semmit nem kellett tennem ahhoz, hogy megalázd magad. Hát, azt hiszem, mégsem jár nekem az a fél kutyakeksz.

:)

Akkor lenne abszurd, ha azért perelték volna őket, mert Orbánt fittnek tüntették fel, és a bíróság szerint nem fitt. ;) Szóval ebben annyi lehetne az abszurditás, hogy olyasmit akarsz abszurdnak beállítani, ami nem az. De ez sem tud abszurditás lenni, hiszen csak egy tőled megszokott gyenge előadás-próbálkozás-kezdemény.

:)

Nincs itt semmi félreértés.

  • Igen, MI leváltottuk a bohócot.
  • Nem, nálatok nem változott semmi, ugyanaz a bohóc áll az összefogásotok mögött. Odaültettétek a parlamentbe, ahol vagy bolondságában beszél félre rendszeresen, vagy befolyásoltság miatt. Ez a TI bűnötök. Mindegyikőtöké, aki lehetővé tette, hogy ott üljön, hogy még mindig nem takarodott el a közéletből. Pedig már az egyik kesztyűbábja is fellázadt ellene látszólag, egészen addig, amíg a nyakára nem léptek:

nem tudom, hogy Gyurcsány Ferenc mi az istent keres még a politikában. Már igazán eltakarodhatna a közéletből

Sajnos a balosok miatt még mindig itt rontja a levegőt. 

trey @ gépház

Mielőtt minden, az ellenzéket kritizáló vélemény mögé vérfideszes propagandát vizionálsz, azt azért elmondanád, hogy mik az alternatívái annak, aki nem szeretne egy bukott politikusokból összeverbuvált, összefogásnak csúfolt "minden vagyunk, csak Orbán Viktor nem" törpepárt-koktélra szavazni? Már azonkívül, hogy nem megyek el szavazni, vagy faszt rajzolok a szavazólapra.

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

Nem mondtam, amit írtál. Kérdeztem.

Van igényem a változásra, de van, amire nincs szükségem: a megszorítás-alapú válságkezelés és gazdaságpolitika, az IMF hitel, a nemzeti vagyon elherdálása, a stratégiai szektor külföldi kezekbe árusítása, gázáremelés, villanyáremelés, a monopolhelyzetben lévő szolgáltató multik piaci™ árai, a balliberális médiaterror, a konzervatív-keresztény beállítottságúak rasszistázása, a nemzeti öntudat megszégyenítése bűntudatkeltéssel, a bűnözők megélhetésiekként való mosdatása, a migránsok betelepítése, a vonagló buzik, a feminácik és mindenféle arrogáns, hangos kisebbség szuperpozitív diszkriminálása a többséggel szemben és hasonló dolgok, amiket 2002-2010 között tapasztalhattunk olyanok által vezetett koalíció részéről, akik most az ellenzéki összefogás™ élvonalában politizálnak. Afelől sincsenek kétségeim, hogy az ellenzék is lopna, mivel tele van tisztátlan, bukott politikusokkal.

Kicsit jobb volna a helyzet, ha megszabadultak volna a bukott politikusaiktól, vagy legalább Gyurcsányt kizárták volna az összefogásból.

Az illiberalizmus engem valóban nem zavar. Sőt azt gondolom, hogy a 21. századi liberalizmus egyáltalán nem való Magyarországra. Csak feszültséget, ellentéteket, osztályharcot és még nagyobb identitásválságot szül.

Szóval, mik az alternatívák az ellezéki összefogáson kívül?

orban diktatorod hibaja hogy olyan valasztasi torvenyt csinalt, ami egyfordulos, megakadalyozva hogy a masodik forduloban visszalephessenek a kevesbe nepszeru partok a masik javara es azt is belevette a torvenybe, hogy meg kulon listat se allithassanak ha nyerni akarnak.

 

takonyarpi brossurajaban ez nem volt benne? :DD

javaslom, hogy olvass hireket is ne csak a propagandat!

megakadalyozva hogy a masodik forduloban visszalephessenek a kevesbe nepszeru partok a masik javara

Mondjuk a DK-s szavazók biztosan örülnének, ha a jelöltjük visszalépni mondjuk a Mi Hazánk javára, vagy fordítva. :)

Egyébként nem teljesen igaz, hogy megakadályozták ezt a működést, csak a résztvevő pártoknak maguknak kell lebonyolítani az első kört.

bocs biztos en ervelek egy hulye peldaval ami sisem fog megtortenni..

Akkor cseréld meg a kettőt (ahogy írtam is fentebb - "vagy fordítva"). Szerinted a mihazánkos örülni fog, ha a pártja viosszalép a DK javára?

egy elovalasztasra csak a szavazok toredeke megy el

Ezt is az Orbán intézte el?

a  mi tanyank a fidesz kamupartja, miert az ellenzekhez sorolod?

az elovalasztasra mindenhol kevesebben mennek el, csak a legaktivabb parttamogatok.
teljesen masra lett kitalalva mint az igazi valasztas. tehat arrol igenis orban tehet, ha egy kenyszermegoldast kell felhasznalni olyasmire ami nem arra valo.

a  mi tanyank a fidesz kamupartja, miert az ellenzekhez sorolod?

OK, feladtam.

Mondjuk a(z) $egyikPárt szavazók biztosan örülnének, ha a jelöltjük visszalépne a(z) $másikPárt javára, vagy fordítva.

Helyettesítsd be kedved szerint. :)

az elovalasztasra mindenhol kevesebben mennek el, csak a legaktivabb parttamogatok.

Miért?

  1. A kétfordulós választásnál ugyanúgy kétszer kellene felemelnem a seggem a kanapéról, mi változik így?
  2. Ha valakit annyira nem érdekel az egész, hogy nem megy el, akkor felmerül a kérdés, hogy miért számítson egyáltalán a véleménye.
  3. Miért baj az, hogy csak azok mennek előválasztásra, akinek erős preferenciái vannak?

nezd..most tenyekkel vitatkozol. mielott orban eltorolte a ketfordulot ez volt. igy nyert orban is 98ban, amikor a kisgizdak visszaleptek a fidesz javara majd  minden korzetben. nem orultek, de kaptak cserebe miniszteriumokat.

 

1. fizikailag igy van..kiveve, hogy mivel az elovalasztas a part(ok) maganugye es penzt erre nem kapnak maguknak kell megszervezni, a szavazas nem abbol all, hogy alsotomajpusztan felemelem a seggemet es elmegyek a kulturba szavazni, hanem reggel felszallok az elso buszra es elmegyek a 150km-re levo megyeszekhelyre es ha mazlim van, akkor az esti busszal vissza is johetek.

2. ezt az edes erdelyi testverektol is kerdezd meg, ha erdekli oket a magyaro-i szavazas akkor miert nem szallnak vonatra es jonnek at a hataron.. :D

 

3. nem baj..csak a kiindulas az volt, hogy az elovalasztas = az orszaggyulesi valasztasok elso forduloja. amig volt, addig altalaban az elsoben mindig nagyobb volt a reszvetel aranya.

Azt hittem, a "demokrácia" megér annyit a "demokráciában" hívőknek, hogy kis erőfeszítést tegyenek a "demokratikus" előválasztási rendszer működtetése és sikerre vitele érdekében. De a "demokratikus" elmondásod alapján úgy látszik, nekik ingyen kellene a "demokrácia". Ingyen nincs "demokrácia", és szerintem ez tök demokratikus.

:)

Ha ez így van, miért nem tanúsítasz intelligens viselkedést, és hagyod abba az értelmetlen pofázást? Miért vagy ennyire igénytelen önmagaddal szemben? Talán mások miatt? Orbán miatt? Trey miatt? Annyira értéktelen vagy, hogy lemész miattuk kutyábaszarba? Miért hiszed, hogy egy darab szarban van annyi potenciál, hogy elhitesse az emberekkel, hogy amit a szar gondol, igaz? Azért hiszed, mert mindent szarnak látsz, Orbánt is, és látod, hogy neki hisznek az emberek, és akkor neked is fognak? Miért hiszed, hogy ha összeszarozol magad körül mindent, akkor az emberek végre annak a szarnak fogják látni a környezetüket, amilyen szar szerinted? Miért hiszed, hogy nem azt fogják látni, hogy egy szar mindent összekent szarral, és még az embereket is leszarozta? :D

:)

a szavazas nem abbol all, hogy alsotomajpusztan felemelem a seggemet es elmegyek a kulturba szavazni, hanem reggel felszallok az elso buszra es elmegyek a 150km-re levo megyeszekhelyre es ha mazlim van, akkor az esti busszal vissza is johetek

Egyrészt azt gondolnám, hogy 2021-ben erre már lenne megoldás, de őskori módszerekkel is megoldható lenne a feladat, pl. pártaktivisták mennek a kultúrba, és ott lehet leadni a szavazatot.

Másrészt igaza van bolondnak, a demokrácia extrém esetekben ilyen borzasztó nehézségekkel jár. 

ezt az edes erdelyi testverektol is kerdezd meg, ha erdekli oket a magyaro-i szavazas akkor miert nem szallnak vonatra es jonnek at a hataron.. :D

Természetesen az erdélyi testvérek, sőt a londoni testvérek is ugyanazokkal a feltételekkel adhatják le az előválasztási szavazatukat.

Ha jól tudom, ő külföldön van/volt, és esélyes, hogy megszokta, hogy elnézést kérve mindent a picsája alá nyomnak. Nem érdekli, hogy a magyarnál jobban működő rendszerek az ottani emberek kitartó munkájával, hitével és küzdelemével jöttek létre, ő meg csak beleült a jóba. Természetesen szép gesztusnak tartom, hogy miután forrón kinyalták a picsáját, nekünk is kívánja ugyanazt az élményt. Talán még fontos kérdés, hogy eleve elborult agyú gyogyós volt, vagy a seggét ért örömök tették azzá. Hasznos lenne jobban megismerni az esetét, hogy tanulhassunk belőle. Persze ehhez az kéne, hogy ne egy ürülékét dobáló majom szintjén kommunikáljon. :D

:)

egyreszt en is azt gondolnam, de masreszt (hajra torok gabor!) ha ez igy lenne, akkor elobb az allam a hatalmas kotsegvetesbol valositsa meg a 21.,szazadi  szavazasi megoldasokat.

ha a demokracia ilyen, akkor miert is van tobb mint 10e szavazokor? miert nem jarjak az orszagot a valasztasi bizottsag emberei? :DD

te megkulonbozteted a demokraciat ha elovalasztasrol  vagy rendes valasztasrol van szo? latod..sajat magad ervelsz a ket fordulo mellett..

te megkulonbozteted a demokraciat ha elovalasztasrol  vagy rendes valasztasrol van szo?

Igen. Ahogy pl. az USA is.

A rendes választásnál képviselőket választunk, az opcionális előválasztáson pedig jelölteket. Rendes választást tartani muszáj, előválasztást tartani csak ajánlott. 

tehat ismet elismered, hogy orban csokkentette a demokraciat

Nem. Ami eddig egy kötelező, közpénzből finanszírozott dolog volt, az most egy opcionális, privatizált feladat lett. Minden előnyével és persze hátrányával együtt.

Te most abból a sajátos helyzetből indulsz ki, hogy a magyar átlag választópolgár fejében két opció létezik, a fidesz és a nemfidesz. Én pl. fel sem tudom fejből sorolni az utóbbi koalíció összes tagját. Szerintem ez a gondolkodásmód maga a probléma, nem a választási rendszer. Nekem nagyjából közömbös, hogy hány fordulós a választási rendszerünk, de az a része tetszik, hogy amikor bemész a fülkébe, akkor már a végleges kimenetelre szavazol. Előtte egész nyugodtan kollaborálhatnak a pártok, lehet előválasztást tartani, lehet koncessziókat adni egymásnak, stb.

Mi a baj azzal a elképzeléssel, hogy egy olyan jelölt nyerjen, akit a választók abszolút többsége támogat?

Semmi. Mármint leszámítva azt, hogy semmi garancia nincs rá, hogy valaki biztosan fog abszolút többséget szerezni.

(amit az előválasztás rendszere sokkal inkább garantál, mint az egy körös választás).

szerk: Egészen nyugodtan lehet előválasztást tartani, annyi változott, hogy már nem állami monopólium az első kör.

"Mármint leszámítva azt, hogy semmi garancia nincs rá, hogy valaki biztosan fog abszolút többséget szerezni."

Mivel a második körbe max. ketten jutnak tovább, ott nagy eséllyel az egyikükük 50% fölött fog szerezni, ami meg a szavazatok abszolút többségét jelenti.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

De a két jelölt közül arra szavaznak, aki számukra megfelelőbb.

Tehát A és B jelölt közül ha A az elfogadhatóbb a többség számára, a második fordulóban A fog nyerni. 

Egyfordulós választás esetében még könnyen lehet hogy a B (akitől lenne jobb jelölt, az A), csak azért, mert van pl. olyan csoport, aki számára több jelölt is elfogadható, de B pont nem, ezért szétoszlik a szavazatuk.

Viszont már mindenképpen jobb, ha olyan ember nyer, aki többen tartanak elfogadható jelöltnek, mint egy olyan, akit csak relatív többség, de abszolút kisebbség támogat.

De ha nem, miért nem? :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

a ket opciot orban tettei hoztak letre. egyreszt a jobboldal felszalamizasaval, hogy egyedul maradhasson. masreszt azzal, hogy olyan valasztasi rendszert hozott letre, ahol a demokratikus partoknak csak ugy van eselye ha egyutt indulnak.

neked ez tetszik, hiszen partod es orbanodnak nagyobb az eselye a tovabbi lopasra. nekem kevesbe..

Ezt nem a Fidesz alakította ki így. A rendszerváltás utáni alkotmányunk volt ilyen. A pártállam emberei nem tudták elképzeni, hogy működhet egy ország anélkül, hogy egy erős párt többségben legyen. Orbán Viktor ezt megértette és alkalmazta. A két forduló eltörlése csak felgyorsította a folyamatot. Jól írod a jobb oldalt egybeterelte ami nem túl demokratikus ellenben hatékony ebben a rendszerben. A 90-es években is mindenki váltópárti rendszerről beszélt. Ehhez 2 nagy párt kell meg tetszőleges számú kicsi, de azok a kormányzásra esélytelenek. Az elmúlt sok évben itt nem volt sokpárti koalíció. Most is csak az összefogás miatt lehetséges ez a kimenetel. A jelenlegi ellenzék nagyon nehezen ébredt. Orbán Viktor végtelenül pragmatikus: a politikai célok eléréséhez meg kell szerezni a hatalmat. (most meg a megtartásra koncentrál)

Tehát nincs alternatíva. Köszönöm.

Orbán nem hiszem, hogy tehet róla, hogy az ellenzék képtelen megszabadulni a bukott politikusaitól. Nem Orbán dönti el, hogy kik vannak az ellenzék padsoraiban. Egyszerűen csak ki kéne zárni őket a pártokból, vagy azokat a pártokat az összefogásból, ahol bukott politikus van. Ezt Orbán miatt ne tennék meg? Kicsit agyadra mehetett már a politika.

Az ellenzéked a saját önzőségének, mohóságának csapdájában vergődik és emiatt jelenleg rendkívül távol áll attól, hogy egy ország vezetésére képes legyen.

De most a te tisztalelkű liblingjeidről van szó, akikre - szerinted - le kéne cserélni a mostaniakat :D:D:D Aztán kiderül, ott is megy már kicsiben a sógor-komázás. Azért nem nagyban, mert arra még nincs lehetőségük. :D

trey @ gépház

megint szalmababozol itten-e..sosem allitottam, hogy tisztalelkuek..politikusok, ez mar eleve kizarja a tisztalelkuseget.

en ellentetben veled nem tagadom, hogy eddig minden rezsim lopott. persze nem egyforman, de lopott.
egyetlen ok miatt gyulolom orbant es a fideszt, hogy amit a komcsiknak csak az orosz fegyverek mellett sikerult, azt ennek a gecinek sikerult hitleri mintara a demokraciaban megvalositani. a partallami rendszer ujra bevezeteset.

Választáson kevéssel alulmaradva veszíteni és politikailag megbukni nem ugyanaz. Gyurcsány politikailag bukott meg, és ennek a következményeképp veszítette el a választást. Orbán alumaradt egy választáson 2002-ben. Nem sokkal, kevéssel. Aminek nagy részét Torgyán felforgató tevékenységének köszönhette. 2010-ben kétharmaddal nyert, ami azt jelenti, hogy a ballib sokszorosan alulmaradt.

a fideszben meg egy szar, hazaarulo ven despota epitette ki a teljhatalmat.

Nem egészen. Ott is egyre több új arc van. Bár a "véneket" is, vénségük ellenére érdekesmód újraszavazzák. Továbbá, a Fidesz, valamennyire képes a megtisztulásra, ellentétben az ellenézki összefogás™ politikai pöcegödrében rothadóktól. A politikailag megbukott fideszes politikusok szinte mind lemondtak és eltűntek a politikai életből. Schmitt Pál, Borkai Zsolt, Kaleta Gábor, Szájer József stb. Aki nem mondott le önként, azt felülről taszították ki.

Na, erre képtelen a szánalmas ellenzéki összefogásod. Minden szemetet összefúj a szél egy sarokba, aki nem ért egyet a kormánnyal, vagy kényszeres Orbángyűlölettől szenved, aztán ezt a szemétdombot elnevezik ellenzéknek.

nem mondta, hanem csinalja. aki a jelenlegi adottsagok kozott fasszal szavaz vagy otthon marad az a jelenlegi allapotra szavaz.

orban belekenyszeritette az orszagot egy fekete-feher dontesbe. ha valaki nem az ellenzeki osszefogasra szavaz, az orbant tartja hatalomban. aki az ellenzekre szavaz azt pedig lekomcsizza, gyurcsanyozza, libsizi, legenderezi...

 

ennyire mocskos egy geci az alcsuti gumicsizmas putyinpincsi..leszarja o mar a demokraciat, a szabad valasztast.

mindent a hatalomert..mondjuk megertem, ha bukik neki annyi...

Te egy olyan régi gumicsontot dobtál be, hogy lassan középiskolába jár, tizenéve folyamatosan ezt mantrázza a Fidesz. Persze kezdeni azóta sem kezdtek vele semmit, ha nagyon szerették volna lehetett volna vizsgálat, felelősségre vonás, stb. De az egész csak bullshit, kommunikációs fogás.

Én egy aktuális konkrét példát hoztam fel.

tehat azt modod, hogy elhizasban negyedikek vagyunk, de covid halalozasban elsok?

akkor megis csak partod es orbanod baszta el a jarvanyvedekezest!

mar most szolok, hogy gazdad eppen nyit, amikor indiaban egy uj mutas kezdte el szedni az aldozatait..ennyire leszarja az egeszet.
ugyanezt csinalta a brit mutans eseteben is. mindenki zarta le a reptereket britanniabol erkezok elol, orbanod meg nyitotta.

tehat azt modod, hogy elhizasban negyedikek vagyunk

Nem én mondom, Zacher mondta. 

de covid halalozasban elsok?

Majd a végével összesítünk, részadatokkal nem foglalkozom. A járványgörbék országonként változnak. Továbbá, majd ha minden országban pontosan ugyanúgy mérik stb. Akkor lesz értelme hasonlítani. Olvashattál volna ebben a témában írásokat mostanában, ha kidugtad volna a fejed a 444 véleménybuborékból. 

mar most szolok, hogy gazdad eppen nyit

Ahogy jó pár környező ország is. 

amikor indiaban egy uj mutas kezdte el szedni az aldozatait.

A Marson meg épp felszállt egy helikopter. 

ennyire leszarja az egeszet.

Gondolom, az összefüggések miatt. 

ugyanezt csinalta a brit mutans eseteben is. mindenki zarta le a reptereket britanniabol erkezok elol, orbanod meg nyitotta.

Ahhoz képest, a brit mutáns előbb ütötte fel a fejét számos európai országban :D

Erőltetett ez az egész a részedről nagyon. Próbálkozz még, hátha rá tudsz játszani a DK halálpropagandájára jobban.

trey @ gépház

"Ahhoz képest, a brit mutáns előbb ütötte fel a fejét számos európai országban :D"

 

es  megis, amikor azok - szerinted mar elkesve - elkezdtek lezarni a britek elott a hatart, orban meg akkor sem.
az okos mas karan tanul, a hulye meg a sajatjan sem..orban a hulye dikti aki most is amikor masok elkezdik lezarni a hatart az indiai mutans miatt, itthon epp elkezdi a nyitast ugy hogy meg a lakossag tobbsege nincs is beoltva.

de majd terjunk vissza 1-2 honap mulva az eredmenyekre..es kivanom ne nekem legyen igazam.

Visszatérhetünk majd az eredményekre, bár ha összeírnám, hogy ti, baloldaliak (vagy whatever) mit hordtatok össze nekem koronavírus ügyben, akkor nem biztos, hogy kíváncsi vagyok rá. Ha a ti propagandátok csak egy része beteljesült volna, akkor

  • nem lennék beoltva
  • nem érne semmit a védettséget igazoló kártyám
  • és már 18-szor meghaltam volna COVID-ban

trey @ gépház

Elég hülye lehetsz, ha azt hitted, hogy orvosi diplomával nem rendelkező miniszterelnök és stábja fog gyógyítani. :D

Ez pont olyan politikusi jóslat, mint a féldüddő haverjaidé, akik azt jósolták 2003-ban, hogy 2008-ban már euróval fogunk fizetni :D :D :D

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20030717/medgyessy-peter-beszede-az-e…

Orvosoknál kéne érdeklődni - feszegeti már a kérdést több szervezet is -, hogy hogyan lehet, hogy itthon ilyen szar eredményeket sikerült felmutatni.

trey @ gépház

Segítettem kicsit, mert láttam nagy bajban vagy. De segítek még:

Olyan esetben, amikor egy ország lakossága - és ez fokozottan értendő az alacsony iskolázottságúakra, gyengébb elméjűekre, retardáltakra - retteg valamitől, akkor egy vezető politikus feladatai közé tartozik a pánik kezelése, a biztató szavak közlése, a közrend fenntartása. Nem hiányzik sem a kórházaknak, hogy megrohanják (lásd: indiai kórházakat az oxigénért), sem a rendőröknek, hogy hozzád hasonlók özönöljenek az utcákra és táblákkal "vissza a CEU-t" szintű tüntikézést csináljanak stb. Elég nekik a dr. Gődény & co.-t kezelni alkalmanként. 

Nézd meg a történelmet, más országokat, hogyan kommunikáltak az országok vezető. Nézd meg II. Erzsébet TV-s bejelentkezését, hogy ezeket megértsd.

Az iskolázottabbak ez értik. Azt is, hogy politikus nem gyógyít, hogy amikor azt mondja, "mi meggyógyítjuk", akkor nem Szijjártóra stb. gondol, hanem azokra, akiknek ez a dolga (akiket ezért fizetnek).

Az iskolázottabbak azt is értik, hogy eleve halottakat, sokszoros rizikófaktorral rendelkezőket stb. nem feltétlen lehet meggyógyítani. Az iskolázottabb empaták ezt megpróbálják titkolni a potenciális halottak elől (filmeken, amikor a félbe vágott embernek mondják: nyugi, itt vagyok, nem fogsz meghaln.... isten nyugosztalja!), a hozzám hasonló egyenesen beszélők meg nyíltan kimondják a valóságot.

Remélem, segítettem. :)

trey @ gépház

"Nézd meg a történelmet, más országokat, hogyan kommunikáltak az országok vezető."

Nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket!

 

teljesen mindegy dr szarban mire gondol amikor azt mondja, hogy mindenkit meggyogyitunk.

ez netto hazugsag, se o sem az orvosok nem tudnak mindenkit meggyogyitani, a hazai korulmenyek kozott a szomszedom peldaul egy veseko kivetelbe halt bele, pedig ebbol naponta tucatszam csinalnak szakmanyban.

ezerfelekepp megnyugtathatta volna az embereket, pont egy hazugsaggal nem fogja mert meg az utolso teknovajo is tisztaban van vele, hogy naponta szazak halnak meg a korhazakban.

Dehogy érted!

A járvány alatt a "mindenkit meggyógyítunk" az egy szükséges kegyes hazugság, élnek vele a köznyugalom fenntartása érdekében minden országban, még a nyugati demokráciákban is.

2003-ban azt hazudni, hogy 2008-ban már a kilvadi féle kisnyuggerek is euróban fognak fürödni, az nem egy szükséges kegyes hazugság, hanem egy választási ordas hazugság. :D

trey @ gépház

Lehet, az fáj neki, hogy már öreg, és bánja, hogy a rendszerváltás körül nem baszott oda az asztalra, hanem csak tűrt, vagy épp a káosz haszonélvezője volt. Vagy ami még rosszabb, Orbánékkal együtt vonult. :D És ahogy közeledik az elkerülhetetlen vég, a lelkiismerete egyre dolgozik, csak rágja és rágja az agyát, a szívét. És most te vagy a hibás, mert folyton eszébe juttatod, mekkora hibákat követett el régen. Ő azt mondja, a te pofád nagy, pedig a lelke üvölt. :D

:)

A Foxnal inkabb az az erdekes, hogy mikor alakult at a tulajdonosainak aranya es milyen iranyba. :) De 2019-ben, sot, mar 2008-ban Bush megvalasztasakor is pont olyan volt, mint egy inverz CNN, csak a republikanus propogandat tolta kb hasonloan kemenyen, es ertelmes ember szamara hasonloan nyilvanvalo modon.