IRL

Élőben sem csúnya. Én kicsit szebb felnivel, B oszloptól sötétített üvegezéssel rendeltem, de ezektől eltekintve, nagyjából ilyen lesz ...

Hozzászólások

Őszintén szólva, ez nekem tényleg nagyon bejön. Kell egy ilyen. :)

Kályhacsöveket megnézted?

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Szerintem te vagy itt a legmenőbb. Bár csak én is...

De biztos van oka annak, hogy nem egy privát jegyzetelő alkalmazásba teszed ezeket, hanem a nagyérdeművel megosztva :) 

Na, valljad csak be, egy kicsit büszke vagy. Én is az lennék. Fasza autó ez. 

Mondjuk nem szeretem hogy ilyen hosszú az orra praktikus okokból. De ez részletkérdés.

Szerintem ez valid indok:

Néha az érkező kommentek is hoznak be új szempontokat és hasznos infókat. Na, nem az "de menő vagy" jellegűek. A kritikának van helye simán, de az ilyen megnyilvánulásokkal nem nagyon tudok mit kezdeni.

Mondjuk szerintem az sem gond, ha valaki büszke valamire, és bemutatja a nagyközönségnek is. :)

Nem azért blogom le, mert izgatott vagyok, hanem mert számtalanszor vissza szoktam nyúlni évek múlva a blogomhoz, ha valami infóra van szükségem. Hasznos tud lenni.

Néha az érkező kommentek is hoznak be új szempontokat és hasznos infókat. Na, nem az "de menő vagy" jellegűek. A kritikának van helye simán, de az ilyen megnyilvánulásokkal nem nagyon tudok mit kezdeni.

trey @ gépház

Kepen jobban nezett ki. Igy szamomra inkabb egy VW golf + orias grill + japan sokgombos belter. Hasonlo arkategoria Mercedes cla es sztem az normalisabban nez ki kivul es belul is. De izlesek es pofonok.

2. Jövő májusra tudják hozni :(

Hogy a faszba'? Én pénteken megrendeltem, 14-22 hetet jeleztek vissza.  Igaz, van egy "COVID-19" rész az Adásvételi szerződésben ....

A felek rögzítik, hogy a COVID-19 világjárvány miatt bevezetésre került rendkívüli intézkedések nyomán a gyártó Ingolstadt (a továbbiakban „Gyártóüzem”) átmenetileg szüneteltette a megrendelt gépjárművek gyártását, és ennek következtében a Porsche Hungaria Kft., mint az Audi márka hazai vezérképviselete, arról tájékoztatta Eladót, hogy szállítási késedelmek várhatók, ugyanakkor mind a gépjárműgyártó, mind a márka hazai vezérképviselete, mind az Eladó elkötelezett a magyarországi vevők kiszolgálása mellett. A Gyártóüzemek a termelést 2020.18. hetétől fokozatosan újraindították. A Felek elfogadják a https://wwww.audi.hu/covid-19-tajekoztato/audi-gyarto-uezemek-termelesi-tajekoztatoja honlapon közzétett nyilatkozatokat arra vonatkozóan, hogy a Gyártóüzem a termelését szünetelteti, vagy sem.

A Felek tudomásul veszik, hogy a gépjárműgyártó a COVID-19 világjárvánnyal kapcsolatos fejleményeket továbbra is figyelemmel kíséri. A körülmények jelenleg előre nem látható változása folytán nem zárható ki, hogy a járvány esetleges ismételt kiterjedése miatt egy vagy több Gyártóüzem átmenetileg újra a termelési kapacitásai csökkentésére vagy a termelés felfüggesztésére kényszerül. Ennek megfelelően a Felek tudomásul veszik, hogy a Gyártóüzem gyártótevékenysége jelenleg és a jövőben is szünetelhet.

Eladó és Vevő a jelen adásvételi szerződést annak tudatában kötik meg, hogy a Gyártóüzem korábbi szünetelése miatt a gépjárművek szállítása jelentős késedelmet szenvedhet, de a Felek bíznak abban, hogy a szerződés ésszerű időn belül teljesítésre kerül.

trey @ gépház

Sok minden. pl csináltam egy autóbérlős céget és így az áfa is visszajön a személyautóból. Nem beszélve arról, hogy az ilyen cégek nagyobb kedvezményt kapnak, mint a földi halandók.
Legrosszabb eset: TFH 15% a kedvezmény és a fél áfa jön csak vissza: 21.000.000(ár)*0.85(kedvezmény) /1.135(fél áfa)*0.91(TA)*0.85(SZJA) + 60*22.000 =~ 13.5M
Ha pedig állami támogatásos finanszírozással még vegyítem, akkor további 20% vagyis a valós költség: 10.8M

A feleségem szeretne egy 200 lovas 4x4-es szedánt. Nézz körül mit lehet kapni. 
Opció még az, hogy megkapja a kocsimat (E400 copupe) és magamnak veszek egy S coupet. A baj az, hogy szeretem a kocsimat és sajnálom  a pénzt az S coupera. 

Egyaltalan nem ertek hozza. De nekem errol egy VW gold vagy polo jutott eszembe vagy vmi hasonlo kisauto, amire nem odavalo grillt raktak. A belterben nekem meg ez tul sok gomb. De sokan meg ezt szeretik.

Motor, valto, stb reszet nem tudom megitelni, ahhoz vegkepp nem ertek. Siman lehet audi jobb abban.

Mit számít ez? A cég nem szokott ott vásárolni. Ha bemegy egy cég, akkor kap nagyobb kedvezményt, ha flottázni akar. Amikor a Skodát vettem, megkérdeztem, hogy mit engednek az árából. Megkérdezték, hogy mennyit vennék. Mondtam egyet. Akkor semmit. De adtak egy esernyőt. A VW-nél is hasonló volt a helyzet, bár ott már nyomott a latban, hogy az előző autóm onnan volt. Nem túl sokat. Most azért már szemmel látható a kedvezmény mértéke.

trey @ gépház

Másfél éve visszamentem abba a kereskedésbe, ahol a korábbi autómat vettem, és megkérdeztem, hogy mint "hűséges vásárló" mire számíthatok, ha megint ott költöm el a pénzem, erre jól kiröhögtek. Ha már ott voltam, kértem egy ajánlatot a régi beszámítására, amire azt mondták, hogy életveszélyes állapotban van, közúti közlekedésre ne nagyon használjam, LOL. Próbáltak beszaratni a kis köcsögök. De ennek nem dőltem be, mert 12 évesen is szerelőhöz vittem, bármit is tapasztaltam rajta. Név nélkül, ez egy BP-i Opel szalon volt. Soha többé nem megyek a közelükbe sem.

Garancia után még kb 3-4 évig hordtam hozzájuk a kocsit javításokra, és akkor kerestem maszekot, miután átbasztak, kétszer is kiszámláztak egy tételt, majd amikor megreklamáltam, leráztak annyival, hogy kivizsgálják az esetet, és visszahívnak. Azóta is hívnak. Találtam egy jó maszekot, közelebb is volt hozzám, és lényegesen olcsóbban dolgozott.

Mintha egy részleteiben átlagon felül kidolgozott műanyag játékautó lenne. Egy finomabb – "női" – metálszín talán tudna enyhíteni a gagyiságán/csúfságán.

A háttérben a Q7 egy szépen fényezett fém játékmodellt idéz. Remélem, nyithatók az ajtói. :D

:)

Szerkesztve: 2021. 04. 18., v – 10:15

És ami még "süveg..", - szép és egyúttal magyar dolgozók munkahelyének, egzisztenciájának megőrzését is támogatod, ráadásul lokálpatrióta módon. :) (Van egy gyerekkori barátom, Ingolstadt-ban él, már a 80-as évektől az Audinál dolgozott, - nagy autóbolond de mindig Audi autókat használt. :) Az utakon az Audi autóival találkozva, kicsi vagy nagyobb, szerintem mindig is a legszebb gépek, a legjobb formatervek szerint készültek.

Most nézem milyen képeket raktál be. Szerintem a 10millás verzió nem így fog kinézni.

Japánok szóba sem jöttek (Lexus pl. ha prémiumot nézünk)?

Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Név és bemondás alapján túlárazott, 50-60 évvel ezelőtti technológia amit senki nem mer kapargatni, mert a fanboyok szétszedik az embert vs. legjobb ár-érték arányú, funkcióját ellátó szerkezet?

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "