Miért kommunikálja Trey csürhéje, hogy a másik oldal oltásellenes?

Fórumok

Én sehol nem láttam, hogy tiltakoznának az oltás ellen.
Az oltások elején szkeptikusak voltak az engedély nélküli kínai és orosz vakcinákkal szemben.
Mi a faszom ez?

Hozzászólások

Ne értetlenkedj már, ez az utasítás a központból.  Az oltásellenesség az új migráns.

Lelki nyomoroncok.

Így! lelkük nincs; a francért agitáltak az oltások ellen.

Most bezzeg fordult velük a szekér, hogy a főmuftijaikat is beoltották.

Rájöttek, hogy a halálkampány a sajátjaikat öli, akik hallgatnak rájuk, és nem oltatják be magukat az elérhető vakcinával.

Gerinctelen egy népség, másnap már az anyját is letagadja, ha az érdekei úgy kívánják.

Hová tűnt a DK kínai oltás ellenes aláírásgyűjtése?

https://peticio.dkp.hu/

:D :D :D

Mutatom, hogy mi volt ott:

https://web.archive.org/web/20210126030045/https://peticio.dkp.hu/

Miután a Darwin-díj jelölt pártkatonájuk visszautasította a kínai vakcinát és utána belehalt a koronába, egyszerre eltakarították a vakcinaellenes petíciójukat. Nehogy felmerülhessen a felelősségre vonás ...

Szerencsére, az internetnek van emlékezete.

Idézet feljebbről:

Gerinctelen egy népség, másnap már az anyját is letagadja, ha az érdekei úgy kívánják.

trey @ gépház

Tiltakozom az ellen, hogy Magyarországon olyan kínai vakcinával oltsanak, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség!

Ez inkább kínai vakcinaellenesség mint oltás. Amúgy milyen felelőségre vonást szeretnél Trey? Ez pont ugyanolyan értelmetlen adatgyűjtés mint az általad imádottak "Nemzeti Konzultáció"-ja. Csak ők itt gyűjtik a sötét hívek adatait, míg a FIDESZ meg ott. :D  

Szeretném hozzátenni, hogy nem csak a kínai, hanem az orosz vakcina ellen is kampányoltak, csak azon nem találtak akkora fogást, így idővel a kínaira erősítettek rá.

Az adatgyűjtést én nem említettem, kérlek ne terelj abba az irányba. Egyébként kínai vakcina van említve, de ügyesen, affél DK-politkusosan benne van ebben a petícióban az orosz vakcina elleni sugallat is:

Tiltakozom az ellen, hogy Magyarországon olyan kínai vakcinával oltsanak, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség!

Teljes mértékben kiolvasható belőle a szándék. Az orosz azért nincs a nevén nevezve, mert 1) már beadták az EU-hoz vizsgálatra 2) akár Ausztria is vehet belőle, az pedig kurva nagy blama lenne nekik.

trey @ gépház

Megjegyzem, nem egészen értem, hogy miért gond az, ha azt hangoztatják, hogy normális cuccal oltsanak, ne uborkalével.  Ez nem oltásellenesség, ez azt mondja, hogy csinálják _normálisan_.

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Már lemaradtál: eltüntették a Facebookról a kompromittáló posztokat és levakarták a netről a kínai vakcina ellen hergelő petíciójukat is. Szerintem beszartak. A dühös embertömeg veszélyes. Nem jött meg a társadalmi támogatottság a hergelésükhöz? Ezt mérte vissza a saját holdudvarukba tartozó közvélemény-kutató?

trey @ gépház

Mondjuk, hogy minek levenni, azt én sem értem - nem volt benne semmi problémás. Az, hogy a agyhalott idióta azt, hogy ne kezeljék a Magyar emberkét kísérleti patkányként, úgy érti, ne oltsanak, az meg ne legyen már az ő bajuk.
 Ha olyan idióta a többség, hogy, akkor kapják azt, amit érdemelnek (politikai szempontból).  Nem kell a megmentőt játszani (a fidesszel szemben)  hanem jobbat kell mutatni. De lehet, hogy igazad van abban, hogy ennyi idő alatt sem jutottak el ide, csak ellenségkép keresés (mindkét oldalon) akkor meg sok értelme nincs, ezt aláírom. 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Azért ez a gondolkodás igaz lehet normális életmóddal élhető korszakokra..,

Egy elméleti példa: valószínűleg egyikünk sem szeretne szintetikusan előállított mesterséges hússal táplálkozni - normál körülmények között!!! De mi van ha megborul a klíma az egész bolygón olyan mértékben, hogy minden természetes "kajaalapanyag" kihal. Akkor is a "kísérleti", "nem tesztelt" és ezért nem fogyasztható lesz a hozzáállási norma? - Nem.., pár napi-heti éhezés után bőrszínre tekintet nélkül fogyasztani fogja mindenki, csak legyen elég belőle. A vírus, az ismeretlen kimenetelű kór felülírja a békeidőben jól funkcionáló gondolkodást, szabályokat.

Fogadjuk a kísérleti oltásokat, nem magunkért de egymásért, - a normális élethez való visszatérés reményében, - biztosan. (Nyilván, mindenkinek megvannak ezzel kapcsolatban az egyéni preferenciái, mivel a vakcináztatás nem kötelező, lehetnek is.)

(Másrészt, "kísérleti patkányok" vagyunk a 21. században mindannyian, csak vannak társadalmi szempontból jól fogadott kísérletek, - a szociális háló, - meg kevésbé pl. nemváltó műtétek, a gender-elméletek. - De írhattam volna a növénytermesztést és állattartást segítő újabb és újabb biokémiai és kémiai anyagok használatát is. A nano-technológiák használatát.)

Pontosan erről van szó.
Minden értelmes ember tudja, hogy sosem az oltások, hanem be nem vizsgált oltásokkal szembeni szkepticizmusról van szó.
Nem mellesleg tényleg furcsa volt, hogy amiről Orbán nemzetvezető elvtárs kimondja, hogy jó, akkor azt véráramba kelljen tolni. Fogalmam sincs, de szerintem még jelenleg sincs az EU szakhatóságai által engedély a Sinopharm szurira, legfeljebb az beszél mellette, hogy sokan megkapták kishazánkban, és még funkcionálnak biológigai értelemben. Ez pedig így lutri volt. Ok, bejött Orbánnak, ehhez kellett a részéről bátorság vagy egy levél Xanax: Magyarországot kísérleti patkánynak nézni igazi államférfiúi tett.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Tehát, akinek az életét megmentette egy orosz vagy egy kínai vakcina, az pepó szerint kísérleti patkány. Ezt feljegyeztem.

(széljegyzet: egyik vakcina elfogadása sem kötelező, hadd döntse már el mindenki, hogy mit szeretne!)

de szerintem még jelenleg sincs az EU szakhatóságai által engedély a Sinopharm szurira, legfeljebb az beszél mellette, hogy sokan megkapták kishazánkban, és még funkcionálnak biológigai értelemben. Ez pedig így lutri volt.

Kérdezzük meg az EMA által engedélyezett Astrazeneca oltásba belehaltakat, hogy  mi volt a lutri!

Egyik sem nagyobb lutri a másiknál. Az AstraZeneca ügyében még mindig vizsgálódnak. A lényeg az, amit az oltásnál mérlegelni kell, hogy felülmúlja-e az adott vakcina használata vírusfertőzésből adódó kockázatot vagy sem.

Egyébként, minden valamirevaló szakember (kivéve az LMP/DK/stb. által fizetettek) kinyilatkozta már, hogy nincs olyan vakcina jelenleg Magyarországon, ami ne lenne jobb, mint a vírus. 

Célszerű lenne ezt kommunikálnia a DK és egyéb viccpártoknak is, azzal együtt, hogy bevallják: TÉVEDTÜNK

trey @ gépház

"Tehát, akinek az életét megmentette egy orosz vagy egy kínai vakcina, az pepó szerint kísérleti patkány."
 Nem csak szerinte. Akin kísérleteznek, az "kísérleti patkány" akkor is, ha végül pozitív a kísérlet. 
 Azt vágom, hogy ez a "a patkány kifejezést használta, hör-hör" egy érvkártya. 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Írtam, hogy nem lepődök meg, mert érvkártya. Én a kísérleti nyúl kifejezést használnám, az mégis aranyosabb. :)
 Vagy ráerősítenek a "emberkísérletek!" kifejezésre. Ha már toljuk, legyen túltolva. 
Mindettől függetlenül, azt gondolom, hogy a kinai vakcia tényleg hazardírozás volt.  De ez csak egy személyes vélemény. 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Igen, azért az emberekben van félsz a be nem vizsgált cuccok ellen. Ez szerintem érthető. Nálunk pl a gyerekorvos mondta, hogy részt lehet venni egy programban, ahol a kiskorú gyerekemet beoltják  (50% hogy igazi oltást kap és 50%, hogy placebót) és aztán nézik, hogy mi a helyzet, milyen hatások vannak egy gyereknél.

 

Azért ez emberkísérlet, akárhogy is nézzük és nem biztos, hogy mindenki részt szeretne venni bene. Ugyanígy elgondolkoztató, ha ezt felnőtt embereken csinálják orosz és kínai oltásokkal.  Ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül rossz a kínai vagy orosz oltás és reméljük, hogy teljesen helyes volt a politikai döntés az engedélyezéséről, de teljesen érthető, hogy van, aki jobban ragaszkodik ahhoz, hogy ha egy szakértő dönt az oltásról, mintha egy politikus.

én annyit állítottam, hogy vannak emberek, akik jobban megbíznak a gyógyszerhatóságban, mint a politikusokban (bármelyikben, még a Gyurcsányt is ideértve, pedig ugye az nagy szó) és kételyt ébreszt bennük, hogy nincs egyes oltóanyagokra, gyógyszerekre engedély.

 

a gyerekemmel kapcsolatban meg tényleg ez történt és elgondolkoztató, hogy ilyenkor mi a helyes lépés

 

Próbálj meg elvonatkoztatni a szokásos koordináta-rendszeredtől.

Most pofáztam el, hogy egyetlen egy vakcinára sincs rendes engedély. Nem is lehet, sebtében állították össze 1 év alatt az összeset. Normális esetben egy új gyógyszer engedélyezése súlyos évekbe telik.

Az, hogy politikai okokból tettek EMA-plecsnit egyes vakcinákra, az nem más, mint placebo.

Talán épp Zacher mondta, hogy komolyabb gyógyszerkölcsönhatási vizsgálatnak egyiket sem vetették alá. Ehhez évek kellenének.

Azt kellene elfogadni és mérlegelni, hogy az esetleges nem vizsgálatból adódó kockázatok vagy a koronavíros fertőzés a rosszabb. Nincs normális szakember, aki az utóbbit ajánlaná.

trey @ gépház

Már megint elmész a bohóc kategóriába. Számtalan álhírt gyártott a koronavírus helyzet alatt a baloldal.

Kuruzs Lajos videója elég hamar elfelejtődött nálad.

Legutóbbi - ballib médiát gazdagon bejárt - álhír:

Álhír, hogy korábban zárt be vasárnap a terézvárosi oltópont

Helyette az történt, hogy a háziorvos szarul végezte a munkáját.

trey @ gépház

Ez pontosan így van, teszteletlenek.

 

De aki nem hajlandó ezen okból felvenni a vakcinát, nézd meg, hogy hogyan bánnak vele. Boldogkői ha tehetné virtuálisan börtönbe záratná mindet. A konzultáción tisztázódnia kellett volna, hogy a társadalom többsége nem ért egyet az oltásigazolvány miatti többletjogokkal. Sem az oltottak nem értenek vele egyet, sem az oltatlanok.

Ennek ellenére folyamatos fenyegetőzésekre, folyamatos jogkorlátozásokra, ellehetetlenítésekre számíthatnak azok, akik a nemre voksolnak. Az emberek 52%-a oltatna, 36% nem, a többi talán. A tisztelt orvosprofesszorok a "talán"-t igennek veszik és azzal számolnak. Nem tudom, hogy milyen képlet alapján jutottak arra, hogy a talán 100%-ban igent jelent, lehet, hogy ők tudnak valamit, amit én még nem.

Mindenesetre gusztustalan. Én is a "talán" táborát gazdagítom, de az agresszív kormányzati intézkedések hatása pontosan ellentétes irányú, a "nem" felé tol.

Nincs más fegyver az ostobák ellen, mint a kényszer. Ha az "én csürhém" lenne hatalmon, kötelező lenne az oltás (ennyit a nyitó hazugságairól).

Az enyhe kényszerítés pedig nem magyar sajátosság:

A németek elkezdik: a beoltottak felmentést kapnak a korlátozások alól

Megint próbálsz valamit úgy beállítani valamit, hogy az magyar sajátosság. Nem az. Mindenhol ez lesz, tetszik vagy sem. A déli államok már bejelentették, akit beoltottak - TÖK MINDEGY MIVEL - mehet nyaralni PCR teszt és karanténkötelezettség nélkül.

Gyere, tiltsd meg nekik, hogy engedményeket adjanak a beoltottaknak. Ne legyél már vicces!

trey @ gépház

Aki valóban nem akar Fideszt 2022-ben annak csak javasolni tudom, hogy ne az oltások témájára építsen, mert ez a cica szerencsénkre huss-, elszaladt. Aki ezen lovagol annak valójában épp megfelelő ami körülötte van, illetve a parlamenti-párszázalékos semmittevésre utazik.

Ezért látsz ennyi retek politikust az "óótás az jó az nem jó, nekem jusson akkor jó lesz, ha nem jut akkor fizetek, az óóótás meg a kínai, az orosz meg az orosz, jajj jajj tiltakozunk, oltásos EU, kínai orosz orosz, meg kínai, ezzel vitatkoznék, halottak, jajj jajj orosz orosz meg fityesz, meg kínai, meg óótás óótás, nem jó nem jó, Házon Kívül-ben visszautasított Astra, már az Astra sem jó, pedig jó volt, meg a kínai meg az orosz, meg a kísérlet meg a kínai, meg a második kínai, meg a vénöreg cenci néni, meg az orosz, meg a hazugság meg az orosz meg persze az Astra, meg 150-200e halott."

Aztán véletlen csak'beoltatják magukat az emberek, még a fentebbi véleményes tagok is - és megy minden tovább épp úgy, ahogyan volt. "Fasza". Ilyen ellenzékért máshol fizetnek, talán harmadjára mondom idén. Nagyon örülnék, ha nem lenne igazam, dehát épp ezt nézzük egy ideje.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Márpedig az oltás és vakcinaigazolvány elsősorban demokráciakérdés.

Embereket próbál a kormány szabadságában korlátozni, hogy azt tegye, amit ő jónak gondol.

Kísérleti oltásokra akarja rákényszeríteni a társadalmat, de úgy, hogy a felelősséget az egyén vállalja (kötelező oltásnál az állam vállalja).

 

A szabadságjogok korlátozása bőven elég indok arra, hogy módosítsam a pártpreferenciámat és másra szavazzak. A többi kérdés a szabadságjogokhoz képest marginális.

A mások szándékos megfertőzése meg BTK kérdés lehet.

Tudom, ne fáradj! Az is fertőzhet, aki be van oltva. Csak a tapasztalatok szerint elenyésző víruskoncentrációt krákog ki egy nem beoltotthoz képest. Ami nem mindegy.

trey @ gépház

Jelenleg választható, tehát nem sért törvényt, aki nem veszi föl. Hogy mi lesz a jövőben, arról nem tudok nyilatkozni.

 

Lehet, hogy dél-afrikai mutáns miatt újraoltják az astrazeneca-sokat, de a japán mutáns miatt még teljes replay is lehet.

Itt nem az ő felelőssége a kérdés, hanem a tied.

Ő nem választotta -> senkit sem érdekel

Te nem kérted számára (mint gondviselő) -> ez lesz a kérdés.

Példa:

- 8 éves kisfiam, napok óta 41 fok a lázad. Menjünk kórházba?

- Nem!

- Ok.

<másnap meghal>

Tudod mi lesz, ha kiderül, hogy nem vitted ...

trey @ gépház

Ilyen temakorben a hatalmas Europaban mashol vizagyuval es gumibottal gyakorolnak nyomast a neked nem (sem) tetszo irany fele. Amugy ertem mi faaj, de szerintem itt meg epp szerencsere *nem* ugy megy, ahogy az elobb irtam. Pl. nem 2006, hirtelen erre gondolok mekkora szerencse. 

Ha felreertettem valamit, segits.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

A franciaknal meg szetvertek mindenkit mint a szart. Londonban egy lepcsohaznyi embert rabositottak csupan egy helyszinen. Lightosabb modon a 04.01 “bolondos” nemet gyulekezetet is vizagyu vitte szet es megindulo gumibotos rohamrendorok. 

Keressek videot? Van vagy 200, kereshetnel te is.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nincs más fegyver az ostobák ellen, mint a kényszer. Ha az "én csürhém" lenne hatalmon, kötelező lenne az oltás (ennyit a nyitó hazugságairól).

Friss hír, hogy az EMA szerint a vérrögképződést fel kell tüntetni az AstraZeneca vakcinánál, mint lehetséges (ritka) mellékhatást. Attól persze még igaz lehet, hogy sokkal kisebb rizikó az oltás, mint a fertőzés. De ezt mindenkinek magának kell eldönteni. Szerintem elképesztő arrogancia, hogy te ezt eldöntenéd más helyett.

kóros vérképeltérés, vérképzőrendszeri zavarok, amelyek halálos kimenetelűek is lehetnek

Ez pl az Algopyrin mellékhatása. Egy vény nélkül kapható gyógyszer. Ott is beleírták a betegtájékoztatóba. Meg még ki tudja, mit meg nem eszünk, aminek ilyen-olyan mellékhatása van - ez sajnálatos, de semmiképpen sem az AstraZeneca sajátja.

 hanem hogy az engedélyezés és tömeges alkalmazás után derülnek ki új dolgok

ezért szokott egy új szer bevezetése több mint 10! évbe telni. És azt kell előre megfinanszíroznod. Meglepődnél mennyi és milyen szigorú szabályt tettek félre a covid kapcsán. (különösen itthon: európai viszonylatban is nagyon szigorúak itthon az előírások az új szerek bevezetésére).

Fontos körülmény továbbá, hogy Algopyrint nem akarják kötelezővé tenni.

fontos körülmény továbbá, hogy az oltást *itthon* eddig úgy hallottam, hogy nem akarják kötelezővé tenni. Az érdekes kérdés az lesz, hogy mit és milyen módon kötnek majd oltás / kialakult védettséghez, szóval a részletekre kiváncsi leszek.

Az érdekes kérdés az lesz, hogy mit és milyen módon kötnek majd oltás / kialakult védettséghez, szóval a részletekre kiváncsi leszek.

Nyilván zömében az élménybirkák által hajhászott események helyszíneire való belépést fogják elsősorban korlátozni. Megjegyzem, nagyon helyesen.

Nyilván zömében az élménybirkák által hajhászott...

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210421/vedettsegi-igazolvannyal-meh…

 

  • kijárási tilalom alól mentesülnek
  • a védettségi igazolvánnyal szerintem már lehet koncertre menni, moziba menni, szállodába menni.”
  • a Magyar Hírlap értesülése szerint 4 millió beoltottnál a szállodák, fürdők, mozik, színházak és kulturális rendezvények nyitnak, hatályos védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni őket

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

gondolom, ő a kötelezőség miatt írta. De nyilván a többi kötelező oltásnak is van mellékhatása bár fogalmam sincs, hogy ez az astra vérrögképző mellékhatásához hogy viszonyul. Főleg, hogy van helyettesítő terméke, szóval szükség esetén nem fog hiányozni. Egész addig, amíg ki nem derül a többi oltás esetleg súlyosabb mellékhatása :-)

 

De nem kell túlizgulnunk a dolgot. Azt hogy kötelező lesz-e az oltás, csak és kizárólag az dönti el, hogy ez segíti-e a hatalom megtartását vagy sem.

Meg mióta Magyarországon oltanak ezerrel, azóta a világon a legtöbb haláleset is itt fordul elő.

A statisztikákból sok mindent ki lehet ám olvasni.

 

Az EMA elismeri, hogy az oltás vérrögképződést okozhat. Gondolom azért ismerték el, mert valóban okozhat, nem statisztikai adatgyűjtési problémáról van szó.

 

UI: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210319/nemet-kutatok-kideritettek-h…

 

A vérrögképződés alacsony trombocita szint mellett jelent meg, nem szokványos esetekről van szó. Hazudik a cikk írója, amikor összekeveri a kettőt. Nem számolták bele azokat a halottakat, akik egyébként is meghalnak, kizárólag az AstraZeneca halottak vannak a statisztikában. Alacsony trombocita és vérrög képződés.

 

Magyarországon ez szokatlan, mert Viktor vezényel és oltanak, de más országokban megvizsgálják, hogy miért halnak meg az oltottak és nem csak lengetik a zászlót, hogy oltani, oltani, oltani...

Feltételezem, hogy az oltóanyag nem tartalmazza az örök élet formuláját, tehát nagy biztonsággal halnak meg.

Viszont amikor azt írod, hogy "miért halnak meg az oltottak?", akkor mintha azt sugallnád, hogy legalább egy, de inkább több ember meghalt az oltás következtében.

Adatforrás: https://www.ema.europa.eu/en/news/astrazenecas-covid-19-vaccine-ema-fin…

Aszondja, hogy:
The Committee carried out an in-depth review of 62 cases of cerebral venous sinus thrombosis and 24 cases of splanchnic vein thrombosis reported in the EU drug safety database (EudraVigilance) as of 22 March 2021, 18 of which were fatal.1 The cases came mainly from spontaneous reporting systems of the EEA and the UK, where around 25 million people had received the vaccine.

Vérrög esélye: (62+24)/25Mx100=0.000344%
Halál: 18 halt meg, szóval 18/25Mx100=0.000072%

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Az nem stimmel, hogy az AstraZeneca halottak esetén alacsony trombocita és vérrög van.

A mezei vérrögképződés esetén meg magas trombocita szint és vérrög van.

 

Az AstraZeneca halottak jól elkülöníthető csoportban vannak.

A szál felének van egy olyan kicsengése, hogy a kínai meg az orosz cucc nem eléggé EU-konform, ehhez képest ha tippelnem kellene előbb lesz EU szabályozással meghatározott többletjogod oltási igazolással, mint itthoni rendeletekkel. Nem sokat, de egy tízezrest tennék rá, hogy így lesz.

Én nem tapasztaltam fenyegetőzést, sőt a fülem hallatára dobják el a lehetőséget többen, amikor az orvos felhívja és ad 5 percet a gondolkodásra. Majd éli tovább az életét, ameddig húz a szekér. Külföldön, a "fejlett" államokban a rendfenntartókkal csapnak össze csapatokban, akik unják pl. az oltás-banánt. Ehhez képest kánaánnak látom ami itt van ilyen téren. Pedig nem vagyok túl optimista pali :D

Vortex Rikers NC114-85EKLS

A gyerek-szaltol fefordul a gyomrom, a felnott szal viszont nem volt kotelezo, ahogyan most sem az. Ha valaki akarja vaarhat olyan anyagra, amit minden neki szimpatikus vonatkozo szerv jovahagyott. 

Igen, egy nagy es vilagi kiserlet mindenutt es mindennel, viszont latszolag komoly tetje van barhol. En onkent mentem bele btw, de akar az is az okok kozott volt, hogy szeretnek iden nyaralni, ezert (is) regisztraltunk meeg februarban.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

a mérleg egyik serpenyőjében az van, hogy gyerekeken nem tesztelték az oltást, lehet káros hatása (de hát eddig nem igazán látszanak ilyenek a sokmilliós felnött oltások mellett sem (igen van ilyen, de eléggé elhanyagolható a magas oltásszám mellett)). A másikban az van, hogy védettséget nyújthat egy esetleges betegség ellen (mert egyre lejjebb jön a korhatár, akiket súlyosan érint), valamint ha olyan a gyerek, akkor pszichésen pozitív hatása lehet rá. Azt lehet mérlegelni, hogy melyiknek milyen várható értéke van. Egyébként ha nagyobb a gyerek, akkor ideális esetben egész értelmesen meg lehet vele beszélni. Nem 3 éves gyerekünk van, hanem már közel a 18-hoz.

 

Egyébként fogalmam sincs, hogy a gyerekeknek beadható gyógyszereket hogy tesztelik, tesztelik-e gyerekeken vagy máshogy oldják meg a kérdést.

Érdekes, nálunk a 8 és 11 éves oltásellenes masszívan. Én szkeptikus vagyok a témában, vannak fenntartásaim.

Konkrétan nem is értem, hogy hogyan alakult ki bennük az oltásellenesség. Nem szidnám le őket, ha oltáspártiak lennének.

Ó, hogyne. Kérdezd meg azokat a börtönben ülőket, akiket a gyerekeik veszélyeztetése miatt ítéltek el. A gyerek egészségének fenntartása a szülő felelőssége. Ha egy szakértő esetleg arra jut, hogy egy oltással el lehetett volna kerülni a halálát, akkor a bíró simán küldhet börtönbe.

Majd ott fogalmazhatod a fellebbezést adott esetben.

trey @ gépház

jójó, de attól még túlliheged. (de tényleg)

 

egyébként simán lehet, hogy idővel lejjebb megy a korhatár és a gyerekeket is elkezdik oltani, mint ahogy most is van egy rakat oltás gyerekeknek és abból egy rakat kötelező is.

Szerintem a meglepetés téged fog érni, ugyanis Magyarország törvények alapján működik.

Ha a kormány kötelezővé teszi a COVID védőoltást, akkor felveszem. Amennyiben a gyermekeket kötelezően oltatni kell, megteszem.

 

Nem tudom, hogy feltűnt-e neked, hogy az utóbbi időben törvények helyett jótanácsokkal látnak el minket, amiket elvárnak, hogy betartsunk.

Ez ugye több szempontból problémás, Gyurcsány Zuschlagot is hasonló jótanácsokkal látta el szóban, aztán végül mégiscsak Zuschlag vitte el a balhét a dutyiban. A szó elszáll, az írás marad, rám a Magyar Állam jelenlegi leírt törvényei vonatkoznak, nem Müller Cecília agymenései.

 

Mennyivel egyszerűbb lenne egy jogállam, egyértelmű törvényekkel, hogy mit szabad és mit nem, mellébeszélés és jókívánságok, szóban elhangzott célozgatások, fenyegetések nélkül. Aki betartja a hatályos törvényeket, az jófiú, aki meg nem, az rossz. Ennyi, nem?

 

Ha azt mondod, hogy bazmeg ez egy válaszható oltás, akkor nem kéne a polgárt seggberúgni, csak azért mert nem választja...

tl;dr

Szuper! Én a külső szemléő nyugalmával fogom az esetet szemlélni, tét nélkül.

Szerk:

Legalább kétszer annyi gyerek van kórházban, mint a járvány korábbi szakaszaiban

Gépi lélegeztetésre is szorulnak gyerekek, és covidos koraszülötteket is kezelnek.

trey @ gépház

ez a kétszer háromszor annyi mit jelent pontosan? mert ha eddig mondjuk egy volt, akkor most 3 nem tűnne annyira vészesnek.

 

nem bagatellizáni szeretném de jó lenne, ha ilyenkor konkrét számokat közölnének, hogy tájékozottak legyünk

 

Itt pl vannak számok:

https://hvg.hu/itthon/20210202_koronavirus_szovodmeny_gyermek_Heim_Pl_i…

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet tavaly március óta kijelölt gyermekkórház, a járvány kezdete óta országosan már több száz esetük volt. [...] 1-2%-ban azonban szükség lehet intenzív kezelésre csak a koronavírus-fertőzés miatt is.

 

Vagyis ha jól értem, akkor mondjuk eddig kb 6 gyerek lehetett eddig az intenzíven.

 

 

érdekes még a cikkből:

Oltják-e a gyermekeket?

Mióta megjelentek a világon a koronavírus elleni oltások, a világon szinte mindenhol az egészségügyi dolgozókat és az idős, krónikus betegeket oltják vele először, ami érthető is, hiszen őket veszélyezteti leginkább a fertőzés. Magyarországon a héten már a nem bentlakásos intézményben élő időseket is elkezdték oltani, de a 18 év alattiakról egyelőre nincs szó – nem véletlenül. A világon engedélyezett oltóanyagok közül jelenleg egyet sem ajánlanak fiataloknak: a Pfizer–BioNTech oltását 16, az AstraZeneca és a Moderna vakcináját 18 év felett lehet beadni.

Ez nem azt jelenti, hogy veszélyes lenne rájuk, hanem azt, hogy a klinikai kísérletekben nem, vagy csak korlátozottan vettek részt fiatalkorúak, így nincs adat arról, az ő esetükben milyen hatékonyságú a vakcina, vagy jelentkezhetnek-e a leírtaktól eltérő mellékhatások. Az oltóanyaggyártók közül többen egyébként már elkezdték a kísérleteket, nemcsak a fiatalok, hanem a várandósok esetében is, ezért valószínű, hogy még az idén kiderül, számukra biztonságos-e az oltás. Ha igen, akkor semmi akadálya nem lesz, hogy ők is megkapják.

 

 

 

ja mi most azon gondolkozunk, hogy ápr 19-től nem adjuk suliba a gyereket

AstraZeneca-val sosem fognak gyermekeket oltani, annyira még ez a rendszer sem korrupt.

Beadják a már legyártott vakcinákat, utána bejelentik, hogy kivonják, más oltóanyagot alkalmaznak helyette.

 

Jó kísérlet volt kínai módra megváltoztatni az oltás nevét, de ez nem fog segíteni. Az EMA elismerte, hogy van köze a vérrögképződéshez, pedig eddig csak hablatyoltak. Ezt már az átnevezés sem oldja meg. Akkora lehetett a nyomás az EMA-n, hogy már nem mertek tovább hallgatni.

"Beadják a már legyártott vakcinákat, utána bejelentik, hogy kivonják, más oltóanyagot alkalmaznak helyette."

vajon, akkor ezért van, hogy nálunk most minden ismerősöm astrát kap (nálam fiatalabbak is)? Ez olyan, mint a leértékelés, hogy ki kell tolni a megmaradt készleteket, mielőtt komoly probléma lesz ez a vérrög dolog? :-) Ma két emberről hallottam az ismeretségi körből, aki Astrát kapott

8 éves még lehet, hogy simán a tűtől fél és nem gondolja ennél komplexebben a kérdést. Emlékszem, nálunk általánosban egy fiú pityeregte el magát az oltásnál. (mi persze röhögtünk, hogy mi a fene van már??? )

 

nem hiszem, hogy ő mérlegelt, hogy a tűszúrásért cserébe milyen problémákat kerülhet el és mi sem mérlegeltünk 8 évesen, hanem azt mondták, hogy oltás, akkor oltás, azt' kész

Orbán Viktort az Isten küldte, hogy megmentsen minket!

https://youtu.be/D7XJZlsLhgs :)

 

> Lelki nyomoroncok.
Azért félelmetes lenne, ha a baloldal kerülne kormányra. Nem vagyok Fidesz szavazó, de oda fogom behúzni az x-et ha úgy alakul.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Kommunikációs technika. Fognak egy kiemelhető dolgot, kicsit tekernek rajta, általánosítják, és máris kész a negatívum amit lehet hangoztatni.

Súlyosbított eset, amikor olyannal vádolják meg az ellenfelet, amit valójában ők csinálnak.

És ugye számítsunk rá, hogy ez örökké lesz. (na jó, amíg fidesz van addig biztos).

 

Szóval akár életed végéig is ilyen lesz, csak mindig más lesz az adott évben a migráns. Voltak a buzik, a tanárok, az ügyvédek, most az oltásellenes baloldaliak. Lehetne szavazást feldobni, hogy ki lesz a következő. De MINDIG lesz valami ilyen téma, mindig harcban leszünk valamiért (nyugat ellen, migránsok ellen, libernyákok ellen akármi ellen). és mindig lesz valaki bűnbak, ellenség, mindig riogatni fognak valamivel. Persze ha felmerül benned, hogy "az 1984 világában a világ állandó háború állapotában van" akkor az valószínűleg nem véletlen.

 

Amit nem értek: miért cseszegeti és alázza meg a tanárokat a fidesz? azok között is van fidesz szavazó, nem? Vagy olyankor azok behúzzák a nyakukat és nyelnek? Mert amit itt az oltásnál is csináltak a tanárokkal, amilyen megalázóan beszéltek róluk, az elég kemény volt. Nekem ez -EV -s történet, de persze nem ismerem Rogán adatait

a 100 000 forint (egyébként nem túl okos, ugyanakkor elég extrémen oltáspárti) ötlete is az ellenzéktől jött.... 

a pártmédia megírja hogy ki mindenki oltásellenes, a sok hülye meg ismételgeti...

így meg ez...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

a 100 ezer gondolom a nagyotmondás miatt volt, hogy bekerüljön a dolog a médiába. De mondjuk ha egy tizest felajánlanak az oltásért (és aki akarja, az simán visszautasítja) vagy pl valami levásárolható összeget a válság sújtotta gazdasági szektoroknál ( pl éttermi voucher, szép kártya vagy mi van most éppen, amit a kijárási tilalom utáni 1 évben levásárolhatsz vagy mittudoménmi), az sztem akár működhetett volna. Csak hát miután ez nem a Rogánék ötlete volt, már nem lehetett pártolni, akár jó, akár nem.

nem oltásellenesek azok a nyomorultak, csak mindig mindig mást akarnak mondani mint a Miniszterelnök Úr, akkor is ha azzal segget csinálnak a szájukból

mondjuk a lila SZDSZnél ez amúgy is üdvözlendő dolog lehet

let's go Brandon!

Na igen, gerinces lenne, ha az ellenzék csak akkor hisztizne, ha valóban muszáj, egyébként meg szépen támogatná azokat az intézkedéseket amik a hazát szolgálják. De mindennel szembe mennek, bármi is az ára, hiszen nem ismerhetik el, ha a kormány valamit jól csinál. Mennyivel szimpatikusabb lenne, ha nem csak a hatalom megszerzése vagy éppen a megtartása lenne a cél!
 

...a hazát hiven s csüggedhetlen állhatatossággal szolgálni ha mindég és mindenütt kötelesség, kétszeres kötelesség az ama dicső pályán, mellyet nemzeti bizodalom (eme legfőbb ajándék ez életben) tüzött ki kevés választottaknak...
https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Kossuth-kossuth-lajos-ossze…

 

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

kényelmesebb folyamatosan tücsköt, bogarat kiabálni, ugyanazt sulykolni: ha hiszti helyett el kéne dönteniük, hogy mit támogatnak és mit elleneznek akkor szükségszerűen dolgozniuk is kellene :): pl értelmezni, véleményezni (házon belül is), hogy mit cselekszik a kormány, ne adj isten értelmes finomításokat, javaslatokat (pl lehet nagyjából jó irányban valami, finomítani és pontosítani mindig lehet) tenni.. de ehhez tényleg proaktívan tevékenykedni kéne. Viszont ez még 90% többlet munkát jelentene, a fizetésüket agyatlan kiabálásért is felvehetik. Így a feladat nagyjából annyi, hogy felöltözzenek, bemenjenek, a folyosón megkapják a beszédet (botrányosan szarok a szövegírók is teszem hozzá) / kiabálni valót.. 

Gondolkodó(csekély számú) hallgatóság számára viszont ez így szánalmas&unalmas. 

a hazát szolgálják.

Ez egy erős szóösszetétel. Pártszínezettől függetlenül a "haza" az ajtajuknál, ablakuknál véget ér. És egyedül a saját pénztárcájuk szolgálatára esküsznek fel. /és sajnos ez már köz állapot, nem a parlamentben tartózkodó gazemberek: országos "járvány"(morális)/

kényelmesebb folyamatosan tücsköt, bogarat kiabálni

Ilyenekre gondolsz?

A Fidesz-frakció közleménye

Ha a Gyurcsány-koalíciónak fontos lenne a sikeres járványkezelés, akkor visszahívná a parlament szakbizottságának éléről a kamuvideós Korózs Lajost, nem sértegetné az egészségügyi dolgozókat és hallatná a hangját a megbukott brüsszeli vakcinabeszerzés ügyében.

Inkább azt kellene kivizsgálniuk, hogyan fordulhatott elő, hogy a baloldal gyöngyösi polgármestere soron kívül adatta be magának és feleségének a koronavírus elleni védőoltást.

Ilyen előzmények után a Fidesz és a KDNP nem vesz részt a parlament hétfőre összehívott ülésén.

nem. én arról a helyzetről beszéltem amikor bent vannak a képviselő hölgyek/urak/{magyarul mit kell még a felsorolásba tenni, hogy ne legyek megbélyegezve?} és éppen egymás munkája helyett egymást értékelik.

Ezt a baklövést sokan elkövetik, pl BME-n is anno oktatók hallgatói véleményezése volt a kérdőív fejléce. Írták is szorgosan sokan, hogy dagi, kopasz, szimpatikus/nem szimpatikus stbstb. Máshol sikerült pontosítani és a lényegre térni már a címben is: oktatók munkájának hallgatói véleményezése :). Hatalmas különbség..

még a haza vs "ajtónál véget ér" félreértés margójára:

Mert a haza nem eladó.
Ezüst pénzre sem váltható.
Mert a haza lelked része,
határait beléd véste
ezer éve a hit.

Mert a haza kereszted is.
Betlehemi csillagod is.
Hiába tiporták hadak él.
Hiába tiporták hadak él.
Mert a haza…
Mert a haza te magad vagy.

Horváth Sándor

Tudom, hogy nem elegans, megis hadd tegyek fel egy kerdest. Miert a 2.5 utan boffent fel ez?

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Tudtad, hogy igazából semmi értelme annak, hogy egy számot misztifikáljunk? Nincs olyan járványtani tapasztalat, hogy a népesség 26.32%-ának beoltása fordulatot hozna a járványban.

(Igazából már az sem teljesen igaz, hogy a vírus este nyolc és hajnali öt között terjed a legjobban.)

A múltkor még azzal jöttetek, hogy mi ez a 2 millió. Semmi sem volt, de seggfájást okozott nektek. Most itt a 2,5 millió. Most sincs semmi, de megint ajvékoltok.

Szerk.: ja, de van valami ...

  • holnap mehetek fodrászhoz
  • a kereskedelemben dolgozó családtagok végre nyithatnak (igen, alig várták)
  • én is egyre közelebb vagyok az oltáshoz

trey @ gépház

  • holnap mehetek fodrászhoz
  • a kereskedelemben dolgozó családtagok végre nyithatnak (igen, alig várták)
  • én is egyre közelebb vagyok az oltáshoz (?*)

* Már pedzegetik, hogy a mongol idiótákat, a túlsúlyos Ödönkéket stb. is magam elé kellene engednem soron kívül. Felháborító!

trey @ gépház

Te miről beszélsz? Az elsőre várok. Nem a másodikra.

Közben jönnek a limlom szervezetek, hogy oltsák be soron kívül a Down-szindrómásokat, a 200 kilós tinédzsereket.

Hogyan már? Én, aki minden nap dolgozni járok, lassan 50 leszek, meg menjek a sor végére, mert az a bűnöm, hogy vigyázok az egészségemre, nem vagyok egy roncs és nem kerülök a TB-nek évi sok milliójába?

:D

Ezek a szervezetek el vannak tévedve.

trey @ gépház

Ha megnézed, a hupon is akad orbán hívő, aki szkeptikus az oltásokkal kapcsolatban. Nem tűnik rossznak ez az eredmény. Rakjatok ki egy szavazást és a hup-os eredményt megtudhatjuk.

 

Ja: én nem vagyok baloldali, szóval rám amúgy sem vonatkozik az orbán kampány. Bár az igaz, hogy te meg nem jobboldali vagy

Látom nagyon ráparáztál a történetre.

A súly és a vércsoport számít, hogy mennyire veszélyes a COVID, azt oltják, akire veszélyes.

Nálad fiatalabb egészséges ismerősöm most utasította vissza az AstraZeneca-t.

 

Egyébként valaki azért problémázik, mert nem engedik, hogy 2 különféle vakcinát is kapjon. Megkapta az egyiket és elzavarták. Lehet rettegni ezerrel.

Semmire sem paráztam rá. Minden nap bejárok dolgozni, pedig retteghetnék home office-ban is. A közvetlen kollégáim már mind voltak koronavírusosak, mégsem rettegek.

Nem rettegek, hanem felháborítónak tartom egyik-másik ingyenélő szervezet követeléseit. Ne kevered a dolgokat.

Nálad fiatalabb egészséges ismerősöm most utasította vissza az AstraZeneca-t.

Hogy jönnek ide a balfaszok?

trey @ gépház

Valamiért azt gondoltam kaptál már egy AZ-t. A háziorvosi körzetektől függ az oltási sorrend. Nem optimális ha a saját szemszögedből nézed, de jó mert gyorsan lehet sokakat oltani. (még ha nem is követi azt kinek lenne rá nagyobb szüksége) Ezért vannak a zavarok és a befurakodók. Nálunk a háziorvos csinált igényfelmérést. AZ meg Szputnyik van most nála. Aki nem válogat hamarosan sorra kerülhet. Mivel sokan visszautasítják az AZ-t és a Szputnyik sem a legnépszerűbb hamarabb eljöhet az oltásod ideje.

Tudod mennyi sör tud legurulni jövő tavaszig? Ráadásul, mintha készpénznek vennéd a kimenetelét. Az se zavarjon, hogy Németország is kedvezményezni szándékozik az oltottakat.

Na most, Németország majdnem egyenlő az EU-val. Ha az EU-párti barátaidra (DK & co.) célzol, akkor ...

trey @ gépház

A Margitszigetre lehet. Én pl. szeretnék menni edzeni, külföldre nyaralni mindenféle macera nélkül, étterembe beülni. Nekem ez nem lesz problémás. Jogszerűen. Sokszor említettem már, eléggé jogkövető vagyok. Mehetnék edzeni most is kamuigazolással. Nem megyek. Megvárom, amíg jogszerűen tehetem.

trey @ gépház

Szerintem különbséget kellene tenni a kétkedők és a kifejezetten oltásellenesek között. Az én értelmezésemben a "60 éven aluli nő vagyok, aki fogamzásgátlót szed, Astrát nem kérek, megvárom, amíg lesz más" és a "Billgéc 5G chipet tesz mindenkibe, hogy ezzel gyérítse a népet, amúgy sem létezik a COVID" nem ugyanaz, még akkor is, ha a rövid távon ugyanaz történik velük.

Utóbbi csoporttal az a baj, mint a farkast kiáltó fiúval. Teljesen mindegy, hogy éppen igazad van-e: nagyon nehéz úgy autentikusnak tűnni, ha olyan tudományos előéleted van, mint a Gödény, Lenkei, et al. társaságnak.

Kínait azért nem írtam mert az most nincs. Csak 2. oltások mennek azoknak akik márciusban kapták az elsőt. Ápr közepén kell jönnie 500e adagnak az majd mehet mind elsőnek.

Tegnap Merkely a covidőkben https://fb.watch/4LQRV5UJCM/ azt mondta, hogy a brit variáns miatt nem az oltás nem oltás a valódi kérdés. A kérdés az, hogy a brit variánst szeretnéd természetes valójában vagy az oltást. Arról már ne álmodozz, hogy nem fertőződsz meg. A kockázata a kettőnek nagyon nem ugyanaz. Kitértek az AZs vérrögképződéses kérdésre is. Egyértelműen hisztinek tartják.

Hallgasd meg mit mondanak. Logikus és hihető amellett, hogy szakemberek gyakorlati tapasztalatokkal. Elmondják mennyi a vérrögképződés esélye oltás nélkül, és azt is mennyi az esély ha COVID-os leszel. Nagyságrendi különbségek vannak. Egyöntetűen az oltás mellett vannak.

Kövezz meg, de én sem értettem.

 

> Kiszámoltam, hogy az általam felírt XY fogamzásgátló 20x nagyobb kockázatú vérrögképződés szempontból. Erről ennyit.

 

Ha pedig megiszol naponta 1 liter vodkát, akkor mégnagyobb az esély a halálra.

De nem szedek fogamzásgátlót és nem iszom napi 1 liter vodkát, tehát nem értem, hogy hová tegyem a hozzászólásodat.

Ez egy idézet volt. A háziorvosomtól. Arra célozhatott, hogy egy olyan közönséges gyógyszernek is, mint a fogamzásgátló, adott esetben 20x nagyobb kockázata lehet. A fogamzásgátló itt egy kutyaközönséges gyógyszert jelenti. Helyettesítsd be mással.

Tudom, hogy nehéz informatikusként az absztrakt gondolkodás, de azért próbáld meg ...

trey @ gépház

+1

Jóval több, mint ezer ember halálát okozza évente trombózis Magyarországon, legyen mondjuk a "jóval több" = 1200. Google szerint a népesség 9,77 millió. Ezek szerint 0,012% hal meg trombózisban évente. Valamelyik másik threadben kiderült, hogy az oltottak közül 0.00017% volt érintett. Kettővel több nulla van benne, nem typo.

Akkor most mi van? :)

Fidesz vagy nem fidesz, Orban vagy nem zorban, ezt az oltosdit lehetosegekhez kepest eleg jol csinaltak es csinaljak. Akarom mondani hatekonyan. Rizikos volt, sot most is rizikos - de amirol mashol dontottek elsore hogy tuti, abba is boven belehaltak paran.

De nem ez volt a kerdesem amugy. Mas felvetesre jogos lehetne a haborusdi idezeted, de itt csak a frusztracio latvanyos megjelenese. Amit kerdeztem arra nincs valasz, de vegtere az is egy valasz.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mindegyik jelenleg engedélyezett vakcinának is van rizikója. Veszélyhelyzeti alkalmazásra vannak engedélyezve. Számos olyan vizsgálatuk elmaradt, amit békeidőben, hosszas eljárásban elvégeznek.

Ilyen pl. a gyógyszerkölcsönhatások széles körű vizsgálata

Ezeket a vakcinákat sebtében állították elő. Nincs a világon az a szervezet, ami behatóan vizsgálta volna őket. EMA plecsni ide, EMA plecsni oda.

trey @ gépház

Na, kijött a központi bizottságból az ukáz, hogy megint új múltat kell csinálni.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Szerintem a kisbetűvel kezdődő nicknevet mondaton belül kis kezdőbetűvel kell írni. Vagy ha az összetételt elnevezésnek szántad, akkor a "csürhe" is nagy kezdőbetűvel írandó.

:)

Szerkesztve: 2021. 04. 07., sze – 07:54

Ó, látom, nagyon nagy már a butthurt! :D

Én sehol nem láttam, hogy tiltakoznának az oltás ellen.

Te sehol (sic!) - 444, HVG, egyéb ballib csatlósmédia - nem láttad, így nem létezik. Köszönjük

trey @ gépház

"Miért kommunikálja Trey csürhéje, hogy a másik oldal oltásellenes?"

Láttuk a moslékos csürhét, amint éppen (-1)-gyel beszorozva előző napi állásfoglalásukat oltásellenesség helyett a kormányt vádolják oltásellenességgel. Az a baj, hogy közben elfelejtették leszedni a D.k. FB oldaláról a kínai vakcina elleni aláírásgyűjtést (azóta már megtörtént). Tudjuk, most az van kiadva, hogy a kormány oltásellenességét kell kommunikálni (ennek egy kis mozaikja ez a topik), meg van ennek a bája és tudjuk hogyan működik ez az emberek fejében. 

Javaslom Penz d.k. aktivista elvtárs életútjának tanulmányozását 2020 márciusától egészen addig, amíg az véget nem ért nem oly rég. Talán az erdőkertesei lmp aktivista körzetiorvos is megérne egy misét... Stb.

> Sol omnibus lucet.

Egy-két tucat országnak van vakcinaminősítő akkreditáló laborja. Magyarország köztük van. Ennyit az útszéli lóhúgyról. Magyarország védőoltásstratégiája és minden, ami ehhez kapcsolódik világszinten top10-es ha nem dobogós. Amikor a lányom kiment Németországba és bejelentkezett az orvosnál, az orvos csak pislogott, mikor meglátta az oltási kiskönyvét.

> Sol omnibus lucet.

Azt a mindenit, mit be nem nyel a hup.hu... Erre azért nem számítottam.

Sok sikert, Trey.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

"Trey csürhéje"  <- egy ilyenért én kibasználak innen.

Nem kell félremagyarázni, nem az a bűne.

Ez a bűne:

Nem is értem, hogy Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni, mint ahol most van. A bevándorlás-politika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása. Olyan nemzeti értékek mentén folytassuk az életünket Európában, amelyeket hosszú évek alatt megtanultunk. Európa keresztény földrész, én nem szívesen nézem végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen.

Mondta ezt bevándorlóként egy olyan csapatban, ami tele van bevándorlóval. Te főnökként nem rúgnád ki páros lábbal azt, aki a kollégáit nyilvánosan gyalázza?

Ez így azért lóg a levegőben. Alá kéne ezt támasztani. Lehetőleg egy munkajogász legyen a hivatkozási alapod, ne a te MTK (félre)értelmezésed.

A másik dolog, hogy itt nem munkajogról, hanem elvekről van szó. Pont te hivatkozol törvényekre, aki rendszerint azzal jön, hogy nem számít itt mi törvényes, mert a törvényeket itt kóklerek írják és szavazzák meg?

trey @ gépház

8. § (3) A munkavállaló véleménynyilvánításhoz való jogát a munkáltató jó hírnevét, jogos gazdasági és szervezeti érdekeit súlyosan sértő vagy veszélyeztető módon nem gyakorolhatja.

Tehát ha a munkáltatóm alapvetően bevándorlókat foglalkoztat, akkor az „A bevándorlás-politika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása.” mondat a munkáltató jó hírnevét elég súlyosan sérti.

A másik dolog, hogy itt nem munkajogról, hanem elvekről van szó.

Bevándorlóként a bevándorlókat ócsárolni elég elvtelen. Ha már elvekről van szó.

"Szerinted milyen echo chamber lenne, ha ok uzemeltetnenek forumot, es te irnal oda ellenvelemenyt? Szerintem masodik ellenvelemenyt mar nem tudnal megfogalmazni. "

most teszi a szépet de azért engem többször fenyegetett már banolással de én keresztyényi (sic!) megbocsátást tanúsítottam már felé :-)

wikiszotar.hu, szóval nem tudom, mennyire hihető :)

 

csürhe

 

1. Népies, tájszó: Együtt őrzött disznók csoportja, ami több tulajdonos disznaiból áll, amelyek a kondával ellentétben naponta hazajártak.

Reggelente összejön a csürhe. A csürhe este hazamegy. A csürhében együtt őrzik a falu disznóit. A csürhe a makkosba jár.

2. Átvitt értelemben: Zajos, fegyelmezetlen csoport, szervezetlen személyek összessége.

A rendbontó csürhe a tüntetőkhöz csapódott. A stadionból kitóduló zajos csürhe az utcákat járta.

3. Régies, elavult, tájszó: Nyolc-kilencéves gyermekek csoportja.

A csürhe kitódult az iskolából. A csürhe a réten játszik.

Szerkesztve: 2021. 04. 07., sze – 08:29

Talán az sem segít az ellenkezőjét bizonyítani, ahogy a TVben számolgatta az érintett hozzáértő, hogyha mégis meglenne 150-200e halott.. az ittmaradt hozzátartozók miképpen tudnák a mérleget a DK felé billenteni szomorúságukban. Hát, ez van - de fixme.

(akartam egy smileyt a végére, de inkább nem teszem, mert a hullakufárkodás szerintem nem vicces kicsit sem)

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Te mondd, hogy Trey csürhéje, a te hangod mélyebb! :D

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Adnék egy tanácsot a pártaktivista uraknak.

Ha magadat (a pártodat, egyesületedet, termékedet, stb.) sales-eled, akkor ne az legyen az üzenet, hogy a másik miért szar.

Ha a haverod rá akarod beszélni a Linuxra, ne azt mondd neki, hogy a Windows-ban mi szar. Ha napi szinten dolgozik vele, úgyis tudja. Ha sampont árulsz, ne az legyen a message, hogy a másik sampontól kiütésed lesz, hanem hogy a tiéd elmulasztja a korpát, és tetszeni fogsz a csajoknak.

A pártokra ugyanez igaz, csak az ő termékük nem sampon. Azt akarom userként hallani, hogy ha a Gyurcsányra szavazok, mitől lesz jobb az én életem. Nem másoké, hanem az enyém, és legfeljebb a szűk családi-baráti köré. (Erre egyébként nem nagyon adott még választ egyik hupos aktivista sem.) Az nem selling point, hogy "O1G!!!". Azzal csak azt éred el, hogy a swing vote-oknak túl radikális leszel, és kizárásos alapon a másikra szavaznak.

Nem kell megfogadni, én is csak azért írtam le, hogy tiszta legyen a lelkiismeretem, nem mulasztottam el a segítségnyújtást. El is lehet zavarni a fenébe, bár nem idegen terület számomra sem a sales, sem az egyesületek vezetése.

Nem, a pártokra ez nem igaz. (és termékeknél is előfordul, gondolj csak az MS FUD kampányokra linux témakörben) Ez a taktika kormányoldalon hatékonyabb mint az ellenzéknél. (Csak azt kell elhitetni, hogy az ellenzék idióták gyülekezete a program meg = folytatjuk!) Ellenzéki oldalon meg elő kell állni mit is akarnak másként csinálni. (szerintük mi szar most, mi lenne a jó és ezt mikorra csinálják meg - az nem elég hogy minden szar, meg az sem, hogy nagyot mondanak a levegőbe. Konkrét hihető akció lista kell. És csak ezután jön, hogy a szavazó eldönti, hogy elhiszi-e, tetszik-e neki stb...)

Én is szeretném ha igaz lenne és ez lenne közgondolkodás amit mondasz, de nem az. Sajnos ide jutottunk. (Sok oka van ennek)

Ez a flame bizonyítja a legjobban. Szinte minden egyes hozzászólás negatív és a vélt ellenfelet/ellenséget szarozza. A nyitóban meg duplacsavar is van mert úgy szarozza a Treyt/kormánypártiakat, hogy a kormány szarozási kampányára hovatkozik. (jajj)

Szerkesztve: 2021. 04. 07., sze – 09:30

Igazából már a topik nyitásával véleményt állítasz ki magadról. A "Trey csürhéje" kifejezés nem a probléma megvitatásáról szól, leginkább arról, hogy "én vagyok a fő okos, miközben Trey egy kis köcsög". Óvoda, nagycsoportos színvonal.

 

Sajnos a magyar vitakultúra a béka segge alatt van. Nagyon sokan képtelenek tárgyilagosnak megmaradni, meggyőzni a másikat, vagy elfogadni a véleményét. A vita meg "nem, mer te vagy a seggfej" szintre degradálódik.

 

Tudom, hogy rohadt nehéz értelmesen, úriemberként viselkedni, de azért próbáljuk meg és maradjunk a témánál, kerüljük a "Trey egy buzi" színvonalú topikokat.

A csürhe egyik kuszaszemű vezérkosa épp most 3xozta meg az aranytartalékot.

> Sol omnibus lucet.

Ahogy mondani tetszik. Az MNB-ben csak hülyék ülnek, biztos ezért fizet be az MNB 100 mrd-s nagyságrendeket a költségvetésbe. Érdekel, hogy Simor uralkodása alatt ez a befizetett összeg milyen előjelű volt?

Gondolod, hogy azelőtt hozzák nyilvánosságra a dolgot, mielőtt leszáll a gép Ferihegyen, csak azért, hogy mindenki tudja, mikor védtelen a szállítmány? Az előző adag vásárlásával is megbíztak egy faktorházat és a legjobb árfolyamon vásároltak. Tudod akkor, amikor a Surányi féle apasztás (== majdnem a teljes aranykészletet eladta)  után Matolcsy Orbán Viktor utasítására meg 10xezte a készletet. Most ezt a 10xszerezett készletet háromszorozta meg.

 

Tudom, Lölő Dubajban eltapsolja amikor arannyal fizet a masszázs szalonban...

> Sol omnibus lucet.

Ezek megvannak neked?

  • az MNB (és általában a nemzeti bankok) nem nyereségorientált szervezetek, a hasznosságukról a nyereség nem mond semmit.
  • az MNB jelenlegi nyeresége a forint gyengülésének eredménye vagyis az MNB a magyar polgárok veszteségeiből fizeti a nyereséget (a devizatartalékokon lévő árfolyamnyereségen, aminek a másik oldala a forint gyengulése miatti infláció és átalában a dolgaid elértéktelenedése).
  • pl a 10-es években felhalmozott MNB vagyon, amiből az több százmilliárdos alapítványokat létrehozták, az mind a forint gyengülésének eredménye. Szóval, amennyivel a magyar emberek rosszabbul jártak pl az akkori devizahiteleikkel de akármi mással is, ami elértéktelenedett, abból lettek ezek az alapítványok (ezzel nem véleményt akarok mondani arról, hogy pl a forint gyengítése helyes lépés-e csak jó ha tudjuk a tényeket, hogy miből volt az MNB-nek pénze ezekre)
  • mondhatjuk úgy is, hogy ez a nyereség, amit kivesz az MNB, azt tőled veszi el, mert ezeket a hiteleket vissza kell fizetni és akkor ezeket a hiányzót forintokat vissza kell adni. De ha demagóg lennék, akkor csak azt mondanám, hogy a benzinár azért nem 350, hanem 420, mert a forint gyenge és ebből a gyengeségből van ez a "nyereség"

Mindig mondtam, hogy az oktatás... azt kellene javítani...

Ezzel most azt akarod bizonyítani, hogy a Simor idejében rendszeresen a költségvetésből az MNBnek adott 70-80 mrd HUF és a Matolcsy idejében az ellenkező előjelű 100-200 mrd HUF (tavaly: 250 mrd!) az seckojedno, mert az MNB nem profitorientált?

Ezt az érvrendszert szeretem bennetek.

> Sol omnibus lucet.

"az MNB jelenlegi nyeresége a forint gyengülésének eredménye vagyis az MNB a magyar polgárok veszteségeiből fizeti a nyereséget"

Ez azert nem ennyire egyszeru. Vannak furcsa dolgok a magyar jegybank korul, es tenyleg kb. csak a magyar jegybank "nyereseges" a vilagon, de ennek nincs koze a forintgyenguleshez, plane nem ennyire kozvetlenul, ahogy leirod.

Az MNB egyik kulonlegessege, hogy penzugyi cegek oda fizetnek be bizonyos buntetestipusokat. Ez mas orszagban nincs igy. Raadasul a Questor es a Budacash bedolese elott meg a felszamolasi eljaras prioritasi soraban is elorehoztak az MNB-nek befizetendo birsagtipusokat. Ez mas orszagban szinten nincs igy. A csunya resz ebben mindossze annyi, hogy a jegybank penze nem kozpenz. Ezert van "szukseg" az alapitvanyokra.

A forintarfolyam viszont egy ettol szinte teljesen fuggetlen kamatszazalek-politikai dontes eredmenye.

A tavaly befizetett 250 mrd szinte kizárólag az aranyárfolyam nyereség realizálása volt. Ennyit arról, hogy biztos szar árfolyamon vásárolt az MNB. Azt is el tudom képzelni, hogy a forint árfolyamának manipulálásával is realizálnak nyereséget.

> Sol omnibus lucet.

"Azt is el tudom képzelni, hogy a forint árfolyamának manipulálásával is realizálnak nyereséget."

Az a resz elenyeszo. Messze nincs annyi osszefugges ott, mint amennyit Summer vizional.

Az elso nyereseges MNB ev tenyleg az volt, amikor a Questor meg a Budacash oda fizette be a bunteteseket, mint felszamolasuk elso lepese.

Azota meg mindossze annyi tortenik, hogy az MNB nevere olyan szamlak vannak irva, amik nem szoktak jegybankokon atfutni. Semmi bonyolultabb nincs ebben. Azt a tenyt onmagaban, hogy az MNB nyereseges se unnepelni, se atkozni nem kell, mert onmagaban nem jelent sokat.

A forint meg azert gyengul, mert olyan kamatokat kell megszabni, ami mukodesben tartja a dolgokat. Azt sem kell tulgondolni. Emellett az exportnak se rossz, a nyaralni vagyoknak es kulfoldrol rendeloknek annal inkabb.

1. "A kamateredmény megugrásával kapcsolatban még vannak kérdések, melyekre nem ad választ a most megjelent féléves jelentés."

2. "Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött."

Ezzel nem eppen sikerult bizonyitani. :)

De higgy nekem: 50 milliard nyereseg az nem jon ossze forintgyengulesbol onmagaban. Vagy szerinted ebbol az 50 milliard nyeresegbol mennyi kotheto a forint gyengulesehez?

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:E-9xnl-0_3AJ:http…

Ebben a cikkben 2019/1 félévig vannak az adatok, ha megnézed benne a táblázatot, mindig magasabb volt az árfolyamváltozáson realizált nyereség, mint a kamateredmény. Sőt, akárhogy nézem, a legnyereségesebb „ágazat”.

ti ezeket komolyan írjátok?????

"A fentiekből is látszik, hogy a devizaárfolyamon elkönyvelt nyereség okozta a kiugró profitot az MNB-nél: az egy évvel korábbi 38,8 milliárd forintról 206,6 milliárdra ugrott meg ez a tétel."

[...]

Korábban többször foglalkoztunk az MNB árfolyameredményével, de érdemes most is röviden összefoglalni, honnan származik ez a tétel. A jegybank akkor realizál árfolyamnyereséget, amikor a devizatartalékból eurót ad el. Annak bekerülési költsége ugyanis általában alacsonyabb, mint az aktuális piaci árfolyam, a kettő közti különbözet pedig profitként az eredményben jelenik meg. Az euróeladás leggyakoribb módja az, ha az MNB biztosítja az állam devizaigényét, vagyis a lejáró devizakötvényeket és a kamatot úgy fizeti vissza az ÁKK, hogy ahhoz eurót vált a jegybanknál.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201006/kiderult-ki-a-rekordgyenge-f…

 

 

mi az isten csapásától mástól lenne egy jegybank ennyire nyereséges????? VAZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ha nem értetek hozzá, legalább nézzetek már utána kicsit, hogy mi az hogy jegybank, mi a szerepe, meg mi az a tartalék meg milyen implikáció vannak, ha az más pénzben van, mint a mienk...

 

 

Ez meg itt konkrétan a lopás rész:

A cikk elején említettük már, hogy nem rendkívüli a mostani rekord árfolyameredmény az MNB történetében, 2014-ben mindkét félévben magasabb volt ennél. Akkor azonban ez nem jelent meg a jegybanki profitban, mivel egyéb kiadásként feltőkésítették az akkoriban alapított Pallas Athéné-alapítványokat.

Ráadásul 2013-15 között annyira feltűnő volt a devizaárfolyamon realizált nyereség megugrása, hogy gyanússá vált. A legkézenfekvőbb magyarázat akkor az lehetett, hogy a jegybank szándékosan több devizát váltott forintra, mint amennyire valóban szüksége volt. A devizaszükséglet kiegyenlítése után pedig a fennmaradó részt aktuális árfolyamon vissza is váltották euróra. Vagyis csak azért, hogy extra nyereségre tegyenek szert, a tranzakciókkal az árfolyamnyereség jelentős részét realizálták. Ebből az extra nyereségből pedig juthatott később az alapítványoknak tőkejuttatásra. Később a jegybank sem cáfolta, hogy különbség lenne a devizaszükséglet és az átváltott tartalék között, legfeljebb a különbség pontos összegét vitatták.

ez volt az, amikor kivették a pénzt, amikor a jegybank a magyar emberek kárán nyerészkedett. Ez olyan, amikor ezt nem költségvetésbe fizetik be, hanem elveszti közpénz jellegét.

a tied biztos több most, mert kapod a pénzt a NER-től főleg, hogy tolod itt a flame témákat végeláthatatlanul míg nekem a DK-nál most rosszul megy, de 22-ben mienk lesz a pálya és majd bezárjuk a hupot persze, hiába futtatod fel most, akkor elvesszük tőled, mint most a NER elvesz mindent :-)

 

bár persze megint terelsz, mert ennek semmi köze ahhoz, hogy az MNB nem nyereségorientált, fentebb itt többen butaságot írtak mert az MNB-nek szinte teljes egészében és a forintgyengülésből van a nyeresége, amelyet rendszeresen elfelejt visszarakni a költségvetésbe (elveszíti közpénz jellegét  vagyis magyarul ellopja).

 

 

egyébként tényleg menj vissza a propaganda topikodba inkább

Elmagyaraztam: nem csak jegybankkent mukodik a jegybank. Jegybankkent mukodik, nem is rosszul. De nem csak jegybankkent.

Hulye pelda, de ha pl. az iroda sarkaban Forexen nyernek az USD-CHF arfolyamon, az is ide konyvelodik.

Mar megszokhattuk, hogy a BKV/BKK es a MÁV bevetele sem csak tomegkozlekedesi jegy- es berleteladasokbol jott (ez mas orszagokban is hasonloan mukodik, gyakori jelenseg, hogy a tomegkozlekedesi vallalat politikai kifizetohely is egyben).

Ugyanigy kell ezt is elkepzelni: az MNB sem csak jegybanki feladatokat lat el, pedig a dolga (inkabb alapitasanak celja) csak az lenne. (Ez egyebkent a vilagban ritkasag)

Innen indultunk:

"Ahogy mondani tetszik. Az MNB-ben csak hülyék ülnek, biztos ezért fizet be az MNB 100 mrd-s nagyságrendeket a költségvetésbe. Érdekel, hogy Simor uralkodása alatt ez a befizetett összeg milyen előjelű volt?"

ha jól értem, akkor abban nincs vita és egyetértesz azzal, hogy a jegybanknak nem feladata a nyereségesség elérése, a jóságának nem fokmérője a nyereségesség, nem feladata a deviza árfolyamokon való spekuláció (sőt tilos) és az utóbbi kb 10 év nagy nyereségeit a forint gyengülése okozta valamint ezen nyereség egy része (több száz milliárd) elvesztette közpénz jellegét (= ellopták).

ha jól értem, akkor abban nincs vita és egyetértesz azzal, hogy a jegybanknak nem feladata a nyereségesség elérése, a jóságának nem fokmérője a nyereségesség, nem feladata a deviza árfolyamokon való spekuláció (sőt tilos) és az utóbbi kb 10 év nagy nyereségeit a forint gyengülése okozta valamint ezen nyereség egy része (több száz milliárd) elvesztette közpénz jellegét (= ellopták).

Kb igy latom. Vannak dolgok, amikben egyetertunk.

(Ha nagyon szigoruan jogi ertelemben nezzuk, a "kozpenz jelleget sem tudta soha elveszteni", mert az MNB penze sosem minosult kozpenznek, de az a mondatresz gyakorlatilag igaz, igy azt nem huztam at)

az utóbbi 10 év nyereségének az oka (foritngyengülés)  szépen le van vezetve számodra pl a portfoliós cikkben, de aki egy kicsit is ért ezekhez az tudja ezeket anélkül is. De persze, elfogadom, hogy téged a tények nem zavarnak.

Itt is le van írva szájbarágósan, hogy a legújabb évből honnan van nyeresége az MNB-nek:

Közel 300 milliárd forintos eredménye keletkezett az MNB-nek a devizaárfolyam-változásból

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210531/tortenelmi-szamok-romma-kere…

 

Ez a 300 milliárd ugye tulajdonképpen a mi, magyar állampolgárok vesztesége (a forint gyengesége miatt), ami ott nyereségként keletkezik az MNB-nél. Szóval a " utóbbi kb 10 év nagy nyereségeit a forint gyengülése okozta " egy szimpla tény, ami minimális gazdasági és matematikai  tudással belátható. De tényleg, mielőtt bármit mondasz az MNB-ről, nézz már utána az alap dolgoknak, hogy mi az,a hogy jegybank meg árfolyam meg ilyesmik.

 

Azt, hogy ebből a mostani 300 milliárdból mennyit lopnak majd el, az még nem nyilvános.

Úgy tűnik vége annak, hogy az árfolyamnyereséget (tehát a magyar emberek pénzét) szétosztja az MNB a NER barátai között:

 

 

Először is az MNB által a rendszerbe pumpált 10 000 mrd Ft-nyi likviditásra nagyjából a jegybanki alapkamatot kitevő összeget kell fizetni, ez mondjuk 4%-os kamatszint mellett 400 mrd Ft, az éves magyar GDP 0,8%-a. Az MNB masszívan veszteséges lesz, és ez meg fogja terhelni a költségvetést is (persze lehet hogy jó fejek lesznek, és akkor a korábbi nyereségekből, azaz alapítványi vagyonból fedezik majd a bukót  😊).

Megemelkedik az állampapírokra fizetendő kamat, és az is lehet, hogy a „szuperállampapírhoz” is hozzá kell majd nyúlni. Ez is a költségvetést fogja terhelni.

 

http://www.zsiday.hu/blog/heti-%C3%B6sszefoglal%C3%B3-20211121

Ahhoz választást kellett volna nyerni, hogy megtudjuk, a többi párt hogyan menedzselte volna az EU-s pénzek áradatát és a világ gazdasági felívelését. Helyette az történt, hogy a Fidesz által elkövetett temérdek hibával együtt sem tudtak nyerni. Kíváncsi vagyok, az "összefogás" régóta köztünk lévő pártjai egy esetleges 2022-es vereség (vereség = nem váltják le az Orbán-kormányt) után hajlandóak lesznek-e levonni az állampolgárok jólétét szolgáló következtetést, vagy áldozatként állítják majd be magukat, és hősnek, aki tovább küzd (mármint azért, hogy Orbán a 2026-os választást is behúzza).

:)

Ahhoz választást kellett volna nyerni, hogy megtudjuk, a többi párt hogyan menedzselte volna az EU-s pénzek áradatát és a világ gazdasági felívelését.

Azt nagyvonalúan elfelejted megjegyezni, hogy 2010 után a haverjaid "egy hangyányit" megváltoztatták a játékszabályokat, kicsit más feltételek mellett zajlottak azóta a választások, és nem az ellenzéknek lett könnyebb a dolga.

 

a Fidesz által elkövetett temérdek hibával együtt sem tudtak nyerni

Minden szempontból durván lejt a pálya, nem kizárólag csak a választások idején. Amúgy milyen hibákról beszélsz? Amit te hibának látsz, az a hőseid szerint erény. Aki soha nem hazudik, az bevallotta volna, hogy hibázott, nem?

Örülök, hogy politikai témában tudsz igazat is mondani. Tényleg csak hangyányit változtattak a választás szabályain. Nagyvonalúan elfelejted megjegyezni, hogy a szavazország több mint fele az ellenzéket támogatta és támogatja.

Nekem nincsenek hőseim. Leszámítva talán a "kormánykritikusokat". Lenyűgöz bennük, hogy az agyuk gondolkodásért felelős részeinek előrehaladott diszfunkciója ellenére a biológia tovább viszi őket.

:)

Ilyen volt a neveltetésem, ezt hoztam otthonról, csak olyat mondok, amiről azt gondolom, hogy igaz. Szomorú, hogy veled kapcsolatban az igazmondás nem nagyon jön szóba, pedig azt mondják, hogy a gyerekek meg a bolondok azok, akik bátran kimondják azt, amit tapasztalnak, nekik nem kell elmenniük a pártközpontba, hogy megtudják, mik a jó válaszok a kényes kérdésekre.

Kormánykritikusnak könnyű lenni, mivel még szerinted is sok hibát követnek el. A kormány feltétlen és ész nélküli támogatása az, ami akár meglepő is lehetne, de tudjuk, hogy sokan élnek agy és/vagy gerinc nélkül, ezért én már semmin nem tudok csodálkozni.

O.K. Kezdjük. Először te mutasd meg azokat a hozzászólásaimat, amikben nem mondtam igazad - elég lesz, ha csak a politikai témákra szorítkozunk, mivel ezzel nyitottál: "Örülök, hogy politikai témában tudsz igazat is mondani."

A fejlődésedben nem hiszek, bár feltétlenül szükség lenne rá. Kétlem, hogy ezt el tudod fogadni, ahhoz túl okosnak hiszed magad.

Vannak, akik jó kérdésekre is csak rossz válaszokat tudnak adni, ők a hü-lye vá-lasz-a-dók (lassan írtam, hogy te is megértsd). Vannak, akik meg még nem teljesen hülyék, ők sokszor egyáltalán nem válaszolnak, mert van, amire nincs jó válasz (ezek a nagyon kényes kérdések, ilyenkor pl. a még nem teljesen hülyék a nagyon hülye válaszadót megkérik, hogy most egy ideig legyen koronavírusos).

A kormány feltétlen és ész nélküli támogatása az, ami akár meglepő is lehetne

Ez tényleg meglepő lenne, mivel az emberek jellemzően nem binárisan állnak a mindennapokban az ilyen kérdésekhez. Négyévente egyszer, a végtelen számú lehetséges preferenciából végeredményben egy diszkrét érték kell, hogy következzen (legalábbis ha érvényes szavazatot akarsz leadni), de ez nem jelenti azt, hogy a maradék 1460 napban is pontosan 1 db párt politikájával érthetsz egyet. 

ez nem jelenti azt, hogy a maradék 1460 napban is pontosan 1 db párt politikájával érthetsz egyet

Pedig a feltétlen (remélem, te megengeded, hogy használjam ezt a nehéz szót) és ész nélküli támogatókra pont az a jellemző, hogy de. Ráadásul ők elég sokan vannak (lehet, hogy elegen, lehet, hogy nem elegen - ez majd kiderül).

Van, amikor autózás közben a rádió szól. Időnként belehallgatok a Kossuthon a délutáni betelefonálós műsorba (alcíme: "Ugye ön is szeretné velünk együtt nyalni a kormány seggét?'). Nem tudom, te tettél-e már ilyet (nem a betelefonálásra, nem a seggnyalásra gondolok, hanem a műsor hallgatására), ha még nem, itt az ideje, nagyon tanulságos.

remélem, te megengeded, hogy használjam ezt a nehéz szót

Nekem teljesen mindegy.

Ráadásul ők elég sokan vannak

Ebben nem értünk egyet. Szerintem: {ész nélküli támogatók} ⊆ {összes Fidesz szavazó}

Sőt, továbbmegyek: minden pártnak van ész nélküli, feltétlen szavazóbázisa, de egyiknek sem elég ahhoz, hogy ezzel választást nyerjen. Kellenek a swing vote-ok. 

Nem tudom, te tettél-e már ilyet

Te jó Isten, dehogy! Sosem tennék ilyet magammal.

Ebben nem értünk egyet. Szerintem: {ész nélküli támogatók} ⊆ {összes Fidesz szavazó}

Félreérted. Szerintem ebben éppen egyetértünk. Soha nem mondtam, hogy minden olyan ember hülye, aki a FIDESZ-re szavaz. Sőt, sokan vannak olyanok is, akik feltétel nélkül, de nem ész nélkül szavaznak rájuk, vannak ilyen ismerőseim is (volt egyetemi tanár, jogász, közgazdász - ők éppen nyugdíjasok, még legutóbb menetelni is voltak, a "családi örökség" teljes mértékig erre ösztönzi őket). Abban is egyetértünk, hogy minden pártnak van ész nélküli támogatója (régebben előfordult, hogy belehallgattam a Klubrádió hasonló műsorába is) - a Kossuthon ezek közül csak egy párt szimpatizánsait hallhatnád, ha mégis egyszer (csak puszta kíváncsiságból) odakapcsolnál. Tényleg csak ajánlani tudom :) Brutális :)

Pedig a feltétlen és ész nélküli támogatókra

szerintem a feltétlen és ész nélküli támogatók pont ugyan olyan károsak mint a feltétlen és ész nélküli fikázók; mindkét társaság a valós történéseket figyelmen kívül hagyva valami egyébre alapozza a véleményét. Ez konkrétan a szavazat leadásakor teljességgel mindegy (pl van aki kiszámolót mond és csukott szemmel oda húzza be az x-et ahova épp esik és pont ugyanannyit ér a szavazata mint bárki másé); a probléma a fanatikusokkal az, hogy lehetetlenné teszik a kampányoláson túli érdemi párbeszédet. Tudod amikor olyan jellegű dolgokról van szó, hogy a szemetes a fa jobb vagy bal oldalára kerüljön akkor is párt preferencia/ideológia stb. alapján bégetnek funkcionális,esztétikai stb. szempontok helyett.

szerintem a feltétlen és ész nélküli támogatók pont ugyan olyan károsak mint a feltétlen és ész nélküli fikázók

feltétlen és ész nélküli támogatók == feltétlen és ész nélküli fikázók

Ha valaki egy pártot feltétlenül és ész nélkül támogat, akkor szükségszerűen az összes többi pártot feltétlenül és ész nélkül el kell utasítania. Úgy vélem, ilyen ember a valóságban nagyon kevés van, még akkor is, ha az illető Facebook-feedje más képet is mutat.

Ő sajnos nem érti, hogy a szavazás lényege az, hogy a szavazópolgár a saját érdekeinek mentén szavazva támogassa a számára legkedvezőbb ígéreteket leghihetőbben megtevő pártot, indulót. Ha a szavazópolgár krumplit kap a szavazatáért, akkor is a saját-, általa még agyilag felfogható érdeke mentén szavaz. Ha konkrétan a kormány támogatóit nézzük, azok is mind hasonló érdekből támogatják a kormányt, hiszen vagy egyetértenek annak intézkedéseivel, vagy szintén krumplit kapnak tőle. Olyan ember meg nagyon kevés van (ha van egyáltalán), aki ténylegesen "feltétel nélkül" támogatja a kormányt: mindenki kapni remél valamit, és vannak, akik kapnak is. Társunk nagyot akart mondani, de a rá ragadt "haladó" újbeszél-kultúra miatt már nem érti a szavak jelentését, helyette magának véli a jogot, hogy ő határozza meg, mi mit jelent. Csak hát ez a "kormánykritikus" buborékon kívül nem annyira működik. :D

:)

Ő sajnos nem érti, hogy a szavazás lényege az, hogy a szavazópolgár a saját érdekeinek mentén szavazva támogassa a számára legkedvezőbb ígéreteket leghihetőbben megtevő pártot, indulót.

Mondtam, hogy okosabbnak gondolod magad annál, mint amennyire vagy. A választási ígéretek azoknak szólnak, akik nem tudnak/nem akarnak gondolkodni. Az, hogy te ezeket komolyan veszed, elég súlyos problémákra utal az értelmi képességeidet illetően.

 

Olyan ember meg nagyon kevés van (ha van egyáltalán), aki ténylegesen "feltétel nélkül" támogatja a kormányt

Ilyet csak akkor írhat valaki, ha ezért megfizetik vagy csak ennyire telik tőle. Ezzel a médiafölénnyel sikerült elérniük (nem magázlak benneteket), elérnetek azt, amit itt többen tagadni próbáltok, vagy nem mertek elhinni.

 

Társunk nagyot akart mondani,

Ez a te szokásod, ráadásul rendkívül lekezelő stílusban adod elő a kinyilatkoztatásaidat - kb. mint Antall "tetszettek volna választást nyerni" József. "Jó" tanáraid voltak, a mostaniak a "legjobbak". Ráülök egy kicsit a közhelyvonatodra: a hatalommal élni is, visszaélni is lehet - ilyen mértékű visszaélésre a rendszerváltás óta az utóbbi 11 évtől eltekintve nem volt példa, pont ezért vannak relatíve sokan, akik nem érzékelik a valóságot.

Mondtam, hogy okosabbnak gondolod magad annál, mint amennyire vagy.

Sok mindent mondtál már. Nagy része baromság.

A választási ígéretek azoknak szólnak, akik nem tudnak/nem akarnak gondolkodni.

Elismerem, hogy érintettséged okán te ezt sokkal jobban tudod.

Azért hozzáteszem, hogy pl. a "folytatjuk" mint választási ígéret igényelt némi emlékezést és gondolkodást mindenki részéről, ráadásul kivételesen olyan ígéret volt, amivel nem lettek átbaszva azok, akik igent mondtak rá a szavazófülkében.

Az, hogy te ezeket komolyan veszed, elég súlyos problémákra utal az értelmi képességeidet illetően.

Nem értem, milyen értelmi képességekről beszélsz...

Ilyet csak akkor írhat valaki, ha ezért megfizetik vagy csak ennyire telik tőle.

Mire célzol? Szégyellnem kellene, hogy igazat írtam? Én pl. még hugyozni sem megyek feltétel nélkül, mert a vizelési inger kellemetlensége és a megkönnyebbülés mint várható haszon együttesen csábítanak ki a mellékhelyiségbe.

Ezzel a médiafölénnyel sikerült elérniük (nem magázlak benneteket), elérnetek azt, amit itt többen tagadni próbáltok, vagy nem mertek elhinni.

Én elhiszem a hallucinációid, és azt is, hogy nyomokban valóságdarabkákat tartalmaznak.

Ez a te szokásod

Merek kicsi lenni.

ráadásul rendkívül lekezelő stílusban adod elő a kinyilatkoztatásaidat

Köszönöm, hogy felfigyeltél rá. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a partnerem szövegét a helyén kezeljem.

"Jó" tanáraid voltak, a mostaniak a "legjobbak".

Ezen a téren valóban sokat köszönhetek a "kormánykritikusoknak", és silányságban tényleg a legjobbak.

a hatalommal élni is, visszaélni is lehet - ilyen mértékű visszaélésre a rendszerváltás óta az utóbbi 11 évtől eltekintve nem volt példa, pont ezért vannak relatíve sokan, akik nem érzékelik a valóságot.

Én is mindig kb. ezt mondom a "kormánykritikusoknak", de mivel nem érzékeli(te)k a valóságot, ezért hiába tépem a szám.

:)

Aki oltás ellen érvel, az oltásellenes.

Szerintem nem trey, hacsaknem o az alruhas viktor urunk aki itt rejtezik kornyeken lelkes tobbszoros ev sztahanovistajakent. ;)

Igy majd ha majusra elfogy a lista lesz kire mutogatni es elrendelni a kenyszer akarom mondani kotelezo oltast.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Ti miert szoptok be mindent vélt oldaltól függetlenül?

”Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. És akkor mit tehetünk? Mi mást tehetünk, minthogy lemondunk a valóságnak még a reményéről is, egyszerűen beérjük történetekkel” ésatöbbi, ésatöbbi. 
 

Legyetek minden politikussal kritikusak. Emellett tessék tájékozódni a témában mert nekem csak a felszínesség köszön vissza a threadből.

Másrészről olyan jó látni, hogy Korzybskinek megint igaza van. 

Jó reggelt a csürhének! :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Azon gondolkodom, hogy vajon mi értelme bedobni a csürhének egy telexes, baloldalhoz köthető intézet felmérését a Népszava megbízásából! - Hát semmi, a csürhe immunis a hazugságokra! - :)

Amúgy szép mosdatás, szeretnék addig csűrni-csavarni a dolgokat a baloldalon, amíg az nem jön ki, hogy ők az oltás élharcosai. :D

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Ó, jaj! Ilyet én is tudok:

Baloldali intézet szerint is a kormánypárti szavazóknál magasabb az oltási hajlandóság

A Policy Solutions tanulmányából az derül ki, hogy a kormánypárti válaszadók 71 százaléka oltatná be magát biztosan vagy valószínűleg, míg az ellenzéki szavazóknál ez az arány csak 59 százalék.

:D :D :D 

Úgy tűnik, hogy neked kell a DK székház előtt lassan söprögetni :D

A német baloldali Friedrich-Ebert-Stiftung és Policy Solutions megbízásából a Závecz Research készített kutatást arról, hogyan állnak a magyarok a vakcinákhoz. A mérés eldöntötte a vitát: a kutatás bizonyítja, hogy a kormánypárti szavazók között magasabb az oltási hajlandóság.

A Policy Solutions által napokban nyilvánosságra hozott tanulmány 76-81. oldalain láthatóak az érdekes részletek:

Az oltások melletti elkötelezettség erősségében vannak ugyanakkor különbségek. A kormánypárti válasz-adók 71 százaléka oltatná be magát. Az ellenzéki szavazók között 12 százalékponttal (59%), a bizonytalanok között pedig 16 százalékponttal kisebb az oltási hajlandóság (55%) a kormánypártiakhoz képest.

:D :D :D :D 

trey @ gépház

Mert oltásellenes.

Nemrég még aláírásgyűjtést is indítottak a kínai és orosz vakcinák ellen.

Egyébként nincs ebben semmi meglepő, nettó EU- és nyugatbuziskodás, amit már megszokhattunk tőlük. Csak most emberéletekkel játszanak, meg háziorvosokat bőszítenek fel hasonló gondolkodásra.

Á de bírtam kalózrádiót!
Kár, hogy nem valósult meg a HUP rádió. Most lehetne betelefonálgatni... :D

Szinte hallom. :)

Telefon kicsörög, zene elhalkul, majd trey beleszól:

Adásban vagy, lökjed
Polesz vagyok, hajbinak üzenek! Ide figyelj te tajparaszt™ hajbi™....

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Igazából minden lehetséges 2022-ben.

- nyerhet a Fidesz

- nyerhet az Összefogás

- lehet nagykoalíció is (Fidesz + Összefogás)

 

Az előrejelzők azt mondják, hogy az MHM egy koronavírus után simán bekerülhet a parlamentbe, ezért van realitása a nagykoalíciónak is.

Általában a kormányok nem szokták túlélni a komoly válságokat. Legtöbbször váltás van.

Általában a kormányok nem szokták túlélni a komoly válságokat. Legtöbbször váltás van.

Ahhoz kell ám majd kemény konteó (már most kezdjetek gondolkodni rajta), ha a kormány ezt is túléli!

:D :D :D

(Ha szabad tippet adnom: beoltott ellenzékiek 5G-n keresztüli vezérlése Orbán által .... lehet egy kiút ...) :D

trey @ gépház

"Fidesz fiókpárt."

Nem

"összeállna"

Igen

Ahogy a Kutyapart se "DK fiokpart" (annak idejen Gyurcsany idejen es ellen indult). De a 47% Fidesz 47% osszeborulas 6% MKKP-nak igen valoszinutlen, hogy az lenne a vege, hogy "a Fidesz melle all a Kutyapart", es joval valoszinubb, hogy tobb esetben az osszeborulas mellett szavazna, es hogy legalabb kormanyt segitene neki alakitani az elejen.

Slackware Mérnök Úrnak ™-PTSD-je van.

Jó hír, hogy itt minden fősodratú tud legalább egy jó pszichiátert, akiket nekem szoktak ajánlgatni, amikor nem kidobással és újravásárlással akarom orvosolni a technikai problémáimat. Miközben, eseted is igazolja, hogy inkább a magadfajtáknak kéne élni a felkínált lehetőségekkel.

Fogadjunk szmoking van rajtad valami szép öltönyórával, és drága fehérbort kortyolsz egy kézműves kristálypohárból, ami épp passzol a művelt arisztokrata lényedhez melyet 3 egyetemen csiszoltak. 

Hadd gratuláljak, ez látványos alkotás volt.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerintem meg ezt vond vissza! Nem beszélhetsz így a másik emberről! Én sem értek egyet Trey-el, de kulturált ember így nem beszél a másikról. A Flame nem arról szól, hogy itt alpárian kell kifejezni a véleményünket, a másikat mocskolva, még akkor sem, ha a másik oldal ezt teszi.

Ne haragudj, de nem értem milyen linkeket keresel, hacsak nem az a helyzet, hogy nem webes hivatkozásokat kérsz rajtam számon, hanem azt szeretted volna kifejezni, hogy Trey és társai link alakok, csak azt meg nem tudom hogyan tartozna a tárgyhoz (bocsi Trey ez magas labda volt). Mondjuk a webes hivatkozások létjogosultságát még annyira sem értem.

Szerkesztve: 2021. 04. 09., p – 22:28

> Miért kommunikálja Trey csürhéje, hogy a másik oldal oltásellenes?

Az számomra mindig is világos volt, hogy Orbán Viktor itt van velünk a hupon. Viszont ő fontos kérdésekben nem kommentel, hanem videóüzenetben válaszol:
https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=362933688367782

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

A nálam betegebbnek, öregebbnek is joga van visszautasítani, ha nem tetszik neki.

De még nem is regisztráltam. Nem veszem el senki elől a vakcinát.

Ha az összes öreg meghal az AstraZeneca-tól, én leszek a hibás, mert nem regisztráltam és helyettem haltak meg? Vagy mi?

Jelenleg nem várok semmire. De ha esetleg regisztrálnék, simán visszautasítanék bármit, ami nem klappol.

Csak a jogaimmal élek, tudod, jogállam, demokrácia. Ha valamit a törvény megenged, én megteszem, akkor milyen oknál fogva osztja bárki az észt?

De igen az, amennyiben a homeopátiás szerek tekinthetők, értelmezhetők orvosságnak.

A Szputnyik és a Sinpharm oltás is tekinthető oltásnak, tehát ellene kampányolni oltásellenesség.

Ez kb. olyan, mintha a határon túli magyarverések motivációjára rásütnéd, hogy nem magyarellenesség, mert csak a székelyek ellen irányul. Bár a magadfajta, atlantista, nyugatbuzi balliberálisok általában így is gondolják.

Csak nem ártana bizonyítani is, hogy a Szputnyik és a Sinopharm egy szinten van a hatástalan homeopátiás kényszítményekkel, meg a cukorbogyókkal.

Mert amíg ez nem sikerül, addig nettó nyugatbuziskodás és bruttó oltásellenesség, amit az ellenzék művel, a magadfajták hallgatólagos támogatásával. Vagyis művelt, mert már ők is rájöttek, hogy csak nevetségessé tették magukat. A lóláb meg ott lóg ki a legjobban, hogy amikor a németek fontolóra veszik a Szputnyikot, akkor már hirtelen nem is olyan rossz az ellenzék szerint se. Na, ez az igazán undorító.

Tehát, ha az osztrák, szlovák, cseh(?), német, francia, stb. rendelések után ("amire az EU-nak abszolút nincs szüksége") az EMA végülis jóváhagyja, akkor mi van?

Minden rendben?

Addig a pontig nem volt, de utána már elfogadható a vakcina?

Ugyanaz a vakcina, amit Magyarország már majd' fél éve engedélyezett és alkalmaz, és amely vakcinát az oltásellenes, moszkobrüsszelita ellenzék egész addig támadott?

Komolyan mondod, hogy neked egy "felsőbb hatalomtól" származó EU-s pecsét az, ami a politikai okokból késleltetett engedélyezésről hiányzik?

A magyar szakemberek már smafu? Ők szart érnek?

Nem véletlen, hogy "Lezárult ez a (DK-s) politikai folyamat, véget ért hetekkel ezelőtt", hiszen látják már azon a térfélen is, hogy rossz lóra tettek az oltásellenességükkel. 

Emlékezz vissza, te idézted be a vonatkozó rendeletet, aminek alapján a magyar szakemberek a vakcina és a dokumentáció vizsgálata helyett azt ellenőrzik, hogy egymillió embernek beadták-e már valamelyik illiberis államban. Konkrétan a két engedélyezett kínai vakcina hatásosságáról csak anekdotikus adatok vannak.

Ezt a jelenséget leírták már többfelé is. [1] Úgy hívják: vakcinairigység.

A kollégával a reklámok és a nyugati politikai propaganda elhitették, hogy ami nyugatról jön, az jobb™, megbízhatóbb™, tehát értékesebb™. Ebből pedig ő valahogy kikövetkeztette, akár tudat alatt, hogy ha nem ilyet kap, az csak értéktelenebb™, megbízhatatlanabb™, rosszabb™ lehet. A frusztrációját pedig az oltásellenes ellenzéknek való bólogatójancsiskodással és a más véleményen lévő, a nyugati megoldások felsőbbrendűségét megkérdőjelezők verbális ostorozásával vezeti le.

"Homeopátia ellen kampányolni sem orvosságellenesség."

Ott épp fordítva van, mivel EU szinten van szabályozva/engedélyezve ezért nem lehet tiltani nemzeti szinten.

Az oltóanyagokat meg EU szinten vagy nemzeti szinten lehet a vészhelyzetre tekintettel engedélyezni. Mindkettő teljesen jogszerű.

Tovább gondolva Dr. Gödény sem lenne oltásellenes, ha csak annyit követelne, hogy csak olyan vakcinával oltsunk amit az ENSZ összes tagállama elfogadott. Aki nem is vírus tagadó, mert nem a COVID-19 létét vonja kétségbe csak a veszélyességét.

Pedig igaza van.

Mit szólnál, ha holnaptól alapítanék egy pártot, megfinanszíroztatnám magam a Red Hat és a Canonical marketing-költségvetéséből és azon Linux disztrók ellen kezdenék el kampányolni, amit XY bürokratikus hatóság nem ismer el operációs rendszernek, mert nem áll mögötte egy multi, aki kilobbizza? Elsőként a Slackware ellen emelnék szót.

Kemény logika. Ha én nem szeretem a nyúlhúst akkor vegetáriánus vagyok? (amúgy szeretem)

 

Az eredeti felvetésre. Meg szerettem volna nézni a hivatalos tájékoztató oldalon a híreket és ebbe futottam bele: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipu…

A baloldal hazugságaival ellentétben...

Itt bizony politika van egy olyan oldalon ahol semmi keresnivalója nem lenne. Sajnos ez is át van politizálva. Itt Áder hiába beszél...

Kemény logika. Ha én nem szeretem a nyúlhúst akkor vegetáriánus vagyok? (amúgy szeretem)

A hasonlat úgy állja meg a helyét, hogy sorbanállsz a kajáért a gulágon, alultápláltan, csonttá és bőrré soványodva, közel az éhhalálhoz. Ma kaphatsz nyúlhúst, de az amerikaiak által repülőgéppel leszórt magyar nyelvűre fordított gerilla-röplapok arra szólítanak, hogy ne egyél nyúlhúst, mert azt az ENSZ nem engedélyezte, mint fogyasztható élelmiszert. Ha nem eszel a nyúlhúsból, kockáztatod azt, hogy holnap éhenhalsz. Az senkit nem érdekel, hogy te vegetáriánusnak gondoltad magad, vagy sem, mielőtt éhenhaltál.

Ez a hasonlat már messzire vezet, bár tudnám folytatni :)

Szerintem jogos volt (és még mindig az) a felvetés, hogy legyen bevizsgálva az oltóanyag, de ettől még hülyeség volt tiltakozni ellene.

A hatásosságról nem voltak adatok a hatákonyságról meg pláne, de a biztonságosságról voltak. A Phase III is inkább a 18-59 éveseket célozta, nem tudom azóta megcsinálták-e már 60 év felettiekre is. Ha láttad akkor érdekelne. Szóval pont arról a korosztályról nem volt elegendő adat akinek nálunk beadták. Csak mellékesen a kínaiak a járványkezelést komolyan veszik és nem csak a vakcinákra bízzák magukat. Ezért elődlegesen a 60 év alattiakat oltották először és erre a korosztályra vizsgálták be az oltóanyagaikat. Gondolom értenek hozzá, hogyan lehet elnyomni a járványt és azokat oltották akik járványügyileg fontosak voltak. (sok kontaktus, járvány gócpont, stb...)

A hatékonyság csak a nyitásnál derül ki addig időveszteség lett volna nem beadni, legroszabb esetben többeket újra kell oltani. Ezt a kockázatot lehetett volna utánkövetéssel csökkenteni. Sajnos erről nem sokat hallani pedig UAE és Szerbia is megcsinálta.

Szerintem jogos volt (és még mindig az) a felvetés, hogy legyen bevizsgálva az oltóanyag, de ettől még hülyeség volt tiltakozni ellene.

Ebben egyetértünk.

Abban viszont már kételkedem, hogy az EMA alkalmas-e egy ilyen vizsgálat pártatlan és szakszerű lefolytatására. Szerintem nem.

Továbbá, a felvetés jogossága nem mentesíti az ellenzéket a felelőssége alól, hogy az oltásellenes propagandájával százezreket-milliókat veszélyeztetett (attól függően, hány emberhez jutott el).

A szakembereink szerint amit az EMA bevizsgált abban meg lehet bízni. Az EMA-t nem a koronavírus miatt találták ki. Egy közös piacon egységesített intézmények kellenek. Ott szakemberek dolgoznak nem politikusok. A DK meg lehet ugyanúgy nem bízott, az itthoni vizsgálatokban politikai nyomást vélelmezve, mint ahogy te nem bízol az EMA-ban.

A DK részéről ez nagy hiba volt. Sajnos az itthoni politikai életben a bocsánatkérés nem jellemző. Az viszont érdekes, hogy ebből mekkora média kampányt lehetett csinálni a szokásos csúsztattásokkal. A DK egyenlő teljes ellenzék? Egy vakcina elutasítása egyenlő oltásellenesség?

Időközben meggondolták magukat ezzel ha nyíltan nem is de tevőlegesen beismerték a hibájukat. Vagy nem? (nem követem őket) És még ezután is kapmányolni ellenük?

A szakembereink szerint amit az EMA bevizsgált abban meg lehet bízni.

A szakembereink szerint a kínai és az orosz oltásokban is meg lehet bízni. Nem, most nem a sóhivatalról beszélek, aki engedélyezte. Hanem az orvosainkról, a virológusainkról, akik az élmezőnyben küzdenek a koronavírus ellen itthon. Ha viszont nekik nem hiszünk, akkor ismét felvetődik a nyugatbuziskodás kérdése, avagy hogy miben értékesebb™ egy EMA szakember™ véleménye egy magyar szakemberénél.

A DK meg lehet ugyanúgy nem bízott, az itthoni vizsgálatokban politikai nyomást vélelmezve, mint ahogy te nem bízol az EMA-ban.

Annyi különbséggel, hogy én nem kürtöltem tele az országot azzal, hogy semmiképp ne oltassák be magukat az EMA által engedélyezett oltásokkal. Pedig az mRNS-vakcinákkal kapcsolatban én is szkeptikus vagyok, a nem ismert (vagy szándékosan, üzleti érdekből eltitkolt) hosszú távú mellékhatásai miatt. Nem beszélve a szintén engedélyezett AstraZeneca vérrögképződéséről.

A DK egyenlő teljes ellenzék?

Igen, amennyiben az ellenzéki összefogás nem határolódik el tőle. Együtt kampányolnak, együtt indulnak a választásokon, közös listákat indítanak. Gyakorlatilag koalícióként működnek.

Egy vakcina elutasítása egyenlő oltásellenesség?

Két vakcina elutasítása egyenlő oltásellenesség. Kivétel ez alól, ha minden beoltott elé odarakják a teljes választékot az oltóponton és rábökhet, hogy melyiket kéri. Utóbbitól elég messze vagyunk.

> A szakembereink szerint a kínai és az orosz oltásokban is meg lehet bízni... Hanem az orvosainkról, a virológusainkról, akik az élmezőnyben küzdenek a koronavírus ellen itthon.

Áruld már el, hogy ezt pontosan hogyan képzeled el? Odatartasz egy üvegcsét a doki elé, az meg jól ránéz, és azt mondja, hogy 'ez igen, ez látvány alapján hatékonynak és biztonságosnak látszik!'
 

Áruld már el, hogy ezt pontosan hogyan képzeled el?

Az EMA hogy képzeli el?

Mert a dőltbetűs szalmabábodból burkoltan az jön ki, hogy az EMA szakembereit képesnek tartod az oltóanyag bevizsgálására, a magyar szakembereket pedig nem.

Hát kb. úgy, mint ahogy az OGYÉI is működött, mielőtt pártunk és államunk átvette az irányítását; tudomásom szerint azzal kezdődik, hogy elolvasnak két teherautónyi dokumentációt, optimális esetben olyat, ami nem az ottani párt- és állami szervek felügyelete alatt íródott.

Miert pont "szaklapban" megjelent vizsgalathoz ragaszkodunk? Del-amerikai politikust lattam mar surun lemondani es lemondatni, szaklap felsovezeto tagot annal ritkabban. (Igen, tudom, ezzel most a narancscsapat ellen is erveltem) Pedig mocskos ugyek nem ritkabbak szaklapok eseten, mint orszagot vezetok (ertsd: politikusok) eseten. Utobbiakat legalabb kritizalja valaki, ha mas nem, kulso ero egy masik orszagbol. A szaklapoknal meg szabad a rablas, ahogy a WHO-nal is.

Igazad van, ki a faszt érdekli, hogy igazoltan hatásos-e egy gyógyszer, elég meghallgatni Gulyás Gergelyt, az elismert immunológus professzort jogászt, politikust, ő biztosan tudja a tutit:

a második oltást követően a kínai vakcina ugyanolyan vagy jobb védelmet biztosít, mint a Magyarországon megkapható többi vakcina

Ami igazából arról szólt, hogy szarul hordott maszknak nincs értelme, mert az hamis biztonságérzetet ad. Ezért:

- kombináld gyakori kézmosással
- ne tapogasd
- cseréld
- és mivel kevés az N95-ös maszk (sok helyen az volt), akkor azt hagyd meg a betegeknek.

Bővebben: https://www.who.int/indonesia/news/detail/06-03-2020-media-statement-th… 

Ebből csak annyit leszűrni, hogy " nem célszerű maszkot hordani" elég érdekes értelmezése a szövegnek.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Three weeks later…

I would assume that it's aimed at people who potentially have the disease not passing it to others. In general WHO recommends that the wearing of a mask by a member of the public is to prevent that individual giving the disease to somebody else. We don't generally recommend the wearing to masks in public by otherwise well individuals because it has not been up to now associated with any particular benefit.

https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/transcripts/who-au…

Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) az Egyesült Nemzetek Szervezetének egyik szervezete, a nemzetközi közegészségügy koordináló hatóságaként működik. Székhelye a svájci Genf városban található. A szervezet alapokmánya 1948. április 7-én lépett életbe, s e nap óta minden évben ez az egészségügyi világnap. A WHO a felhatalmazását és forrását döntő mértékben a Nemzetek Szövetsége Egészségügyi Szervezetétől (Health Organization, HO) „örökölte”.

Pedig akár azt is beidézhetted volna pl., hogy

"There also is the issue that we have a massive global shortage and where should these masks be and where is the best benefit? One could argue that there's a benefit of anything but where does a given tool has its most benefit? Right now the people most at risk from this virus are front-line health workers who are exposed to the virus every second of every day." vagy "The masks that we recommend are for people who are at home and who are sick and for those individuals who are caring for those people who are home that are sick."

ami azért nem azt jelenti, hogy

"nem volt célszerű maszkot hordani" (idézet tőled)

hanem épp ellenkezőleg, azt, hogy sokszor célszerű.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az, hogy a megfelelő vizsgálat nélkül ne oltsunk valamivel, az oltásellenes, akkor ez mégis mi? Ez akkor már egyenesen emberiség ellenes.  (személyes véleményem, hogy inkább egy kizökkentett elme, ami kapaszkodik a saját igazságának utolsó szalmaszálába és küzd mint disznó a jégen).

Akkor azért pár dolgot tisztázzunk, és utólag fogjuk megtudni, de azért vannak hírek, miszerint a kisérleteket a kínaiak kezdték el legkorábban a világon, beleértve azt is, amivel itthon oltanak. Nagyon szokatlan, hogy míg a többiről, még az Oroszról is megjelentek a publikációk, ezekről semmi. Ez eléggé erősen gyanússá teszi a dolgot. Valamint az sem növeli a bizalmat, hogy az Emírségekben hívtak be embereket, mert nem volt eléggé hatékony a 2 oltás egy harmadikra. Ezek után a Kínaiak bejelentették, hogy dolgoznak egy 3. oltáson, mert ami van az nem elég hatékony. Valamint bejelentik, hogy elkezdenek mRNS vakciínát fejleszteni.

Ez csak vélemény, de szerintem ezzel finoman azt közölték, hogy szart sem ér. Aminek itthon beláthatatlan egészségügyi, és politikai következményei lennének.

Ez csak vélemény, de szerintem ezzel finoman azt közölték, hogy szart sem ér.

Nem ezt közölték. Azt közölték, hogy bizonyos esetekben szükség lehet 3. dózisra. Ahogy erre most jöttek rá a Pfizernél is. Szart se érne a Pfizer? Szó nincs róla, csak nyugatbuziskodsz és ezért az innovatív™, multiknak extraprofitot biztosító mRNS vakcinákat piedesztálra emeled, a kínait meg leírod egy nyilatkozat szélsőségesen eltúlzott értelmezésével. Kettős mércéből jeles.

Egyre többen hangoztatják, hogy a koronavírus ellen oltottaknak idővel egy harmadik oltásra is szükségük lesz. A CNBC híre szerint ugyanezen az állásponton van a Pfizer amerikai gyógyszercég vezérigazgatója is.

Albert Bourla egy online beszélgetésen fogalmazott úgy, hogy az oltottaknak jó eséllyel egy harmadik dózisra is szükségük lesz, amit valószínűleg a második vakcinától számított 12 hónapon belül kell majd felvenniük az embereknek.

Bourla azt is mondta, nem tartja kizártnak, hogy a koronavírus egyfajta szezonális járvánnyá alakul át, így a védőoltásokat annak megfelelően, évente meg kell ismételni.

Aha, úgy akarta a Momentum megakadályozni az oltásokat, hogy kitalálták, hogy minden beoltott kapjon 100.000 forintot :D 

(amit továbbra is hülye ötletnek tartok, viszont egyértelműen erősen oltáspárti hülye ötletnek)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Aha, úgy akarta a Momentum megakadályozni az oltásokat, hogy kitalálták, hogy minden beoltott kapjon 100.000 forintot :D"

Apró bökkenő, hogy még jelenleg is a kínálat a szűkös nem a kereslet. A 100e "ingyenpénz" a keresletet növelné, miközben a demokratikus ellenzék a kínálat szűkítésével kampányolt.

Az oltások számát meg a kettő metszete adja.

Elbaszták az oltásellenes kampányukkal, mivel a magyarokban nincs annyi ruszofóbia és sinofóbia, mint amennyit ők a nyugati hatalmak talpnyalóiként hivatásszerűen kialakítottak magukban.

Rájöttek, hogy zsákutca. Most mentik, ami menthető.

Tisztázzuk akkor, nem az oltásellenes kampányt szúrták el. Nem is oltásellenesek, sosem volt olyan, hogy azt mondták, hogy ne oltasd be magad semmivel.

Amit nagyon elszúrtak, hogy nem értették meg mi az, hogy vészhelyzeti engedélyezés, valamint azt, hogy bürokraták, nekik csak a pecsét számít. Ezt írtózatosan benézték, de nem azért mert gonoszok lennének, hanem azért mert hülyék.

Valamint van még egy eléggé érdekes aspektusa is a dolognak, mégpedig az, hogy az világon is van egy széthúzás. Vészhelyzetben  nincs értelme többszőr megcsinálni egy eljárást. Pl ha a WHO, Az Amerikai felügyelet, meg mondjuk az Európai felügyelet külön-külön engedélyez valamit, az lassítja az engedélyezést, szerintem ennek autómatizmusnak kellene lennie, összehangolt szabályrendszerrel. Ezen felül, ha ezt a szabályrendszert betartják, akár Nemzeti hatáskörben is van lehetőség engedélyezésre. Pl az itthon fejlesztendő vakcina esetében, sokkal gyorsabb, ha egy egységes szabályrendszer szerint működő, de helyi hatóság engedélyez valamit, mait aztán lehet elvinni, mondjuk EU szintre, ahonnan a többiek is azonnal engedélyeznék. Az egységes rendszer azért is lenne jó, mert így a hatósági munka is eloszlana és a kisebb terhelésű hivatal, gyorsabban meg tudja vizsgálni az adott vakcinát.

Az is fontos, ha megvan az engedély, akkor megnézzék, hogy azt is szállítanak. Pl Szlovákiában abból van a botrány, hogy az oroszok publikálták neves tudományos lapban az eredményeket, nagyon szép eredményeket felmutatva, csak mondjuk a szlovákok mást kaptak mint ami a publikációban van. Azt is tudjuk, hogy mi mást kaptunk, mint a Szlovákok, ebből felmerülhet a kérdés, hogy a nálunk forgalomban lévő ugyanaz-e, mint ami a publikációban szerepel. Persze ettől még lehet az nagyon frankó amit kaptunk és símán lehet, hogy a dokumentációja teljesen rendben volt, és ez is ugyanolyan jó, lehet még jobb is. A kulcsa a dolgoknak az átláthatóság. Ez a magán cég csinál valamit, és alá kell írni az NDA-t, az nagyon nem jó semelyik gyártónál. Az is igaz, hogy lehet, hogy most egy vakcina tökéletesen megfelel az igényeknek, de változhat a járvány és lehet holnap már nem lesz jó. Ezért is kell mindent kitenni az asztalra, hogy a kutatók láthassák mi a helyzet, és hamar el lehessen kezdeni vizsgálni bizonyos oltásokat, amik kritikusak lehetnek az adott mutációnál. 

El kellene felejteni ezt az egybites gondolkozást, mert ez nagyon nem az a helyzet, Nem kellene összekeverni az első oltást kapottak számát, azzal, hogy mennyien védettek és mennyire, a másik oldalnak meg el kellene felejtenie, hogy neki csak ez vagy az a pecsét jó. Mindenhol vannak hibák és hülyeségek, és attól, hogy az egyik hibázik egy nagyot, attól még a másik oldal is hibázhat. 

Gondold el, ha a kollegád elszúr egy server config-ot, az nem zárja ki azt, hogy te ne szúrhatnád el, akár jobban.

Szerintem az ellenzéknek és a DK-nak ki kellene állnia és bocsánatot kérnie, mert hülyék voltak!

Ettől függetlenül a kormány is tartozik bocsánatkéréssel, mert ők is hoztak nagyon rossz döntéseket, aminek nagyon sok ezer ember lett a halálos áldozata, de a vakcina beszerzésnél pont nekik volt igazuk. Az is igaz, hogy ilyenkor a legnagyobb felelősség mindig a kormányon van, az ellenzék ilyen esetben csupán kiiratkozik a következő választási körből (sajnos kezd úgy festeni a helyzet, hogy itthon mind a kormány, mind az ellenzék eléggé erősen kiiratkozott ebből a versenyből).

Miért nem vonja vissza még mindig a baloldal a keleti vakcinák betiltását követelő határozati javaslatát?

Nem árulta el az Origónak Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, hogy miért nem vonja vissza a kínai Sinopharm és általánosságban a keleti vakcinák betiltását követelő határozati javaslatot a baloldal. A kérdés azért aktuális, mert a baloldali pártok januárban nyújtották be indítványukat, és az még mindig az Országgyűlés előtt van. Mindez bizonyítja, hogy a baloldal továbbra is oltásellenes, és az eddigieknek megfelelően folytatja kampányát. Hiába kérdezi a sajtó, a baloldali politikusok nem akarnak válaszolni a kérdésekre, hétfőn Gurmai Zita szocialista képviselő menekült el a kérdések elől. A baloldali politikusok azért hallgatnak, mert miközben emberi életeket veszélyeztetve hergelnek az oltások ellen, maguknak azért beadatták az életmentő oltást. A legutóbbi példa Tordai Bence, aki aláírta a határozati javaslatot, maga is többször hergelt a keleti vakcinák ellen - aztán az orosz vakcinával oltatta be magát.

trey @ gépház

Ettől még nem oltásellenesek. Az oltásellenesség az, amikor az oltást utasítják el, ők meg pár vakcina ellen vannak.

Nem értem miért írod ezt nekem, mert szerintem ezt nem csak vissza kellene vonniuk, hanem nyilvánosan bocsánatot is kell kérniük ezért (mint ahogy fentebb le is írtam, ha tetszik én még szigorúbb vagyok ebben a kérdésben mint te).

Neked írtam le és másoknak. Ez egy fórum.

Tőlem hívhatjuk őket keleti vakcinaellenes kétszínű geciknek is.

Semmivel sem vagy szigorúbb, én is leírtam, hogy bocsánatot kéne kérniük, de mivel teljesen értelmetlen a dolog, el is engedtem. Ahhoz gerinc kellene.

trey @ gépház

Játék a szavakkal.

Én meg mondhatnám azt, hogy az Amerikában kötelező védőoltások ellen kampányolók sem oltásellenesek, csak olyan vakcinát szeretnének, ami nem okoz autizmust.

A valóság viszont az, hogy aki bármilyen elérhető és hatóságilag engedélyezett vakcina ellen nyíltan kampányol, elutasításra uszít, aláírást gyűjt a betiltásáért, ráadásul egy világjárvány közepén, veszélyhelyzetben, az oltásellenes, már csak a gyakorlati kimenetel miatt is, amit ezzel elér: lesznek olyanok, akiket adott időintervallumon belül semmivel nem oltanak be és köztük lesznek olyanok, akik emiatt meghalnak.

Szóval, csűrheted-csavarhatod a szavakat, meg protektorkodhatsz a bukott pártokból nyugati lobbipénzeken összesrófolt ellenzéki összefogás™ mellett, attól még oltásellenesek lesznek.

Szóval, csűrheted-csavarhatod a szavakat, meg protektorkodhatsz a bukott pártokból nyugati lobbipénzeken összesrófolt ellenzéki összefogás™ mellett, attól még oltásellenesek lesznek.

Csűrheted a szavadat attól még nem lesznek oltásellenesek, viszont fenntartom, hogy te továbbra is seggfej vagy.

Neked komoly bajaid vannak a szövegértéssel. Én nem proterkodom senki felett, sőtt elitélem. Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy ne egybitesen gondolkozzunk a dologról, van baj bőven azzal amit tettek, szerintem még súlyosabb is, csak pont nem az, amit hangoztattok, ezzel pont csökkentitek a felellőségüket, mert akkor van olyan "vádpont" amiben ők nem sárosabb, és szépítitek az arányt. 

Az AstraZeneca-t nem véletlenül nevezték át Vaxzevria-ra, de még Covishield alatt is fut.

Tudod, mint Kínában, mikorra kiderül, hogy a termék egy kalap szar, addigra átnevezéssel a gyártó meg is oldja a problémát.

Ők most a noname-es gyártók, nemsoká a Tesco gazdaságos COVID vakcinába is ez fog kerülni.

 

Az EMA által engedélyezett AstraZeneca jócskán alulmúlja mind a szputnyikot, mind a kínait minőségben és mellékhatásokban.

 

Fél Európában már betiltották. Gulyás Gergely szerint persze még egy vakcinánál sem tapasztaltak semmilyen mellékhatást.

Mondjuk ha vizsgálták volna, valszeg tapasztaltak volna, de a háziorvosok jelenleg a beadással foglalkoznak, a következményekre nincs idejük.

Így is el lehet érni a mellékhatásmentes vakcinákat, nagyívben szarsz arra, hogy él-e, vagy megdöglött a vele oltott személy.

nem oltásellenes kampányt folytattak

De igen.

a nem engedélyezett kínai vakcina ellen

De igen. 36 országban engedélyezett, köztük Magyarországon is. Az EMÁ-ra hivatkozni nettó européer nyugatbuziskodás. A tagállamoknak EU-n belül is jogukban áll nem a bürokratikus, csigatempójú, multik lobbiérdekei által is befolyásolt EU-s vakcinabeszerzésből oltásokhoz jutni. Magyarország él ezzel a jogával. Innentől kezdve az EMA profitprotektorkodása nagyjából annyit ér, minthogy bármelyik EU-n kívüli országban mit engedélyeztek és mit nem. Például lehetne hivatkozni arra, hogy az USÁ-ban se engedélyezték a Szputnyikot, és mivel NATO tagok, meg szövetségesek vagyunk, meg kereskedelmi kapcsolatban állunk, így akkor az a mérvadó. De nem. Az a mérvadó, amit az OGYÉI engedélyez.

Ideje felébredni a rózsaszín európai leányálomból.

Öcsém, ha a hülyeség növesztene itt többen is ülve nyalnátok a holdat.

Nincs ebben hülyeség, nem is növeszt és egyelőre csak te nyalsz, méghozzá a nyugati vakcinamultik seggét.

Akinek nem tetszik az, hogy minden alap nélkül oltásellenesnek minősítik, az oltásellenes. Különben is, aki nem ért velünk egyet, az hazaáruló és sorosbérenc is egyben, esetleg ő maga a patás Gyurcsányné.

:(

Szerkesztve: 2021. 04. 20., k – 21:36

ez is a baloldal miatt van!!!!444!!

Kedd reggel több budapesti háziorvostól érkezett jelzés a Telexhez, hogy oltási kampányt indítana a kormány a kínai Sinopharm-vakcinával. Hétfő délután kapták a levelet, amely szerint keddig fel kell mérniük, hány embert tudnak a praxisukban beoltani vagy oltópontra irányítani. A Sinopharm-oltásért már pénzt is felajánlottak ebben a hétfői levélben – a nem sokkal később érkezett, Pfizer-vakcinás oltásról szólóban ilyen ösztönző nem szerepel. Az is kiderült, hogy embereket egyre nehezebb rávenni a Sinopharmra, és van, aki már bele se vág ebbe, mert nem látja orvosszakmailag indokoltnak.

https://telex.hu/koronavirus/2021/04/20/oltas-haziorvos-budapest-korona…

 

de a legjobb mégis ez: :-)

Volt, aki azt tette szóvá, hogy ha a futballisták kaphatnak Pfizert, akkor ő miért nem kaphatja a legjobbat.

ja nem, ez:

Eörsi doktor szerint egy futballhasonlat „talán ott fent is” segíthet megérteni a helyzetet:

„kínaival oltani olyan, mint amikor a kapus felmegy fejelni”.

Dacára annak, hogy a Sinopharm hagyományos vakcina, vannak vele problémák.

Érdemes az oltásáldozatok hozzászólásait elolvasni.

 

Egyáltalán nem veszélytelen. Nem csak az Astra Zeneca-val vannak gondok, csak a Sinopharmról a nyugati sajtó nem cikkezik, nincs vele tapasztalatuk.

 

Ráadásul simán elkapják a vakcinázottak is a COVID-ot.

 

Most jutott el Viktor oda, hogy ha valaki oltás után meghal 1 hónappal, kötelező lesz boncolni. Eddig kb. vaktában szórták az ideiglenes engedéllyel rendelkező szurikat.

A kormány bölcsen nem osztja meg a halálozási arányt oltás után. Nincs statisztika, nincsenek tények.

 

Innentől vagy megbízol Cecíliában, vagy nem. A konteó táptalaja a sunnyogás és a becstelenség. Transzparencia egy szál se.

 

Azért kellene oltakozni, mert a Bolondkői ezt mondta? A két szép szeméért, meg hogy jófej csávó?

 A kormány bölcsen nem osztja meg a halálozási arányt oltás után. Nincs statisztika, nincsenek tények.

Egyébként általános, hogy ezt az adatot kormányok publikálják?

Transzparencia egy szál se.

Mit várunk ott, ahol egy transzparenciával kampányoló főpolgármester titkolja, hogy mivel oltották be?

trey @ gépház

Mit várunk ott, ahol egy transzparenciával kampányoló főpolgármester titkolja, hogy mivel oltották be?

Azt, hogy olyannal oltották be, ami a nyugattalpnyaló-multihelytartó ballibnek unszimpatikus. Ha Pfizert vagy Modernát kapott volna, már telekürtölte volna vele az ellenzéki sajtót. Valószínűleg keleti vakcinát kapott és túl kényelmetlen lett volna beismerni, hogy esetleg az is lehet hatásos.

> Azért kellene oltakozni, mert a Bolondkői ezt mondta? A két szép szeméért, meg hogy jófej csávó?

Igen, b+, az oltás nem azért van, hogy tanítsa az immunrendszert, hanem hogy a magyar kormány örülön. (Bár kicsit túlzásnak tűnik ehhez további 7,000,000,000 embert csesztetni, nem?)

aham. van erről valami pontos infód?

 

én azt látom, hogy aki most jön, az szinte simán kaphat pfizert és akkor sztem kevesen fognak a kínaira szavazni:

Magyarország vonatkozásában az első negyedévre a Pfizer megbízhatóan leszállított több, mint 1,5 millió adag vakcinát, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen megnöveli az országba szállított vakcina dózisok számát – csak áprilisban közel 1,1 millió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezhet az országba.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20210420/koronavirus-ujabb-pfizer-vakcin…

A Pfizer eddig a második negyedévben hibátlanul szállít. Hetente érkezik 250e vakcina. Az első negyedévben is a szerződésnek megfelelően teljesített. Az oltási programunk gerincét adó vakcina és a legmegbízhatóbb szállító. (a másik szállításban megbízható partner a Sinopharm) 17. hete megbízhatóan teljesítenek feltételezhető, hogy ezt tartani tudják.

A logikád igen érdekes, egy rivális gyógyszergyár szállítási problémája, hogy jön ide?

Példa volt arra, hogy a bezzegnyugati vállalat is simán telibeszarja a vállaltakat, ha az érdeke úgy kívánja. Tehát, az, hogy mit ígért egy vállalat, teljes mértékben lényegtelen számomra. Az számít, amit már teljesített.

Ezen felül, hogy Von der Leyen éppen mit állít a héten vakcinaügyben, szintén érdektelen.

trey @ gépház

És csak az véd rendesen ami már be van adva 2szer + 2 hét. (Részlegesen első után AZ, Sputnyik 21-22 nap, Pfizer, Moderna 11-14 nap) Ezeket már letárgyaltuk párszor.

Pfizer szállítások eddig hibátlanok voltak. Q1 pipa, Q2 eddig OK. AZ-t te keverted ide. EU teljesen jót lépett kivágta a rosszul teljesítő vállalatot. (+ megoldja, hogy 2022-től EU szükséglet teljesen EUból legyen biztosítva) Amúgy már az is látszik, hogy nem a vektor vakcinák lesznek a befutók hosszú távon. AZ, J&J, Szputnyik mind problémás gyártás szempontjából. Sinopharm-al nincs gond gyártás és szállítás szempontjából mert bevált technológia ismert limitációkkal. mRNA-t nagyon könnyű nagy mennyiségben gyártani (itt a gyártókapacitások a gyártás megindulásával párhuzamosan épültek fel)

A héten mind az öt féle oltóanyag rendelkezésre fog állni. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/gyorgy-istvan-minel-tobb-beoltott-ann…

Jó hírnek nevezte, hogy az elmúlt napokban négyféle oltóanyagszállítmány is érkezett: hétfőn 68 400 adag Moderna-, kedden 248 000 Pfizer-, 72 000 AstraZeneca-, 100 000 Szputnyik vakcinát kapott Magyarország.
    A hétvégére 600 ezer Sinopharm-oltóanyagot is várnak (ez mág nincs itt - reménykedjünk)

Moderna √

Pfizer √

AZ - :(

Szputnyik - Ezek második adagok megcsúszva, egyesek keveslik: https://444.hu/2021/04/20/ujabb-masodik-koros-szputnyik-erkezeset-jelen…

Sőt EU-nak szerződése van olyan gyártókkal is akinkek nem sikerül vakcinát fejleszteniük és még az EMA jóváhagyásig sem tudtak eljutni. Ez természetes velejárója a több beszállítós beszerzési stratégiának. Mi is erre alapoztuk az oltási stratégiát és kiegészítettük keleti oltásokkal. Nézzük mik voltak az elvárások pl a keleti vakcinákkal: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/szijjarto-decembertol-kerulhet-magyar…https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201111/szijjarto-peter-januarban-na… A valóság másként alakult, de azért ez így sem rossz. Erről valamiért nem kommunikálnak... Van ahol teljesen más stratégiát vittek sikerre: Izrael. Egy szállítóval hagyták állva az összes többi országot vakcináció tekintetében. Szerencséjükre megbízható szállítót tudtak választani.

Jajj megint a gumicsont. A beadott vakcinák száma számít. Nem a százalékkal oltanak.

Forrás: https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.h…

Magyar vakcináció adatok - 2020.04.28
Termék Leszállított dózis Oltások száma
Comirnaty (Pfizer) 2 193 165 2 173 490
Sputnik 1 320 000 1 103 216
Beijing CNBG (Sinopharm) 1 700 000 1 045 726
Vaxzevria (AstraZeneca) 767 500 660 917
Moderna 284 400 269 030
Janssen 28 800 -
Összesen 6 293 865 5 252 379

Itt nincs politikai felhang csak a nyers számok.

Jah ez is szomorú a hivatalos oldaltól, gondolom onnan hoztad a számokat (most nem nézem meg, hogy hibáztak-e % számításnál az a múltban többször is problémás volt de amúgy is lényegtelen): https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipu…

Kihagytad a "Magyarországnak szánt mennyiség az EU beszerzésből  (lakosság arányosan)" számokat. 

EU beszerzésből 23 920 603 - 14 114 813 (Adag / Fő)

"keleti vakcina" 7 000 000 - 3 500 000 (Adag / Fő)

A százalékok ugyanis csak ezekkel együtt értelmezhetőek. 

"Keleti vakcinák" nélkül 3 505 600 - 1 852 800 (Adag / Fő) vakcina hiányozna jelenleg. Ezt én jelentős mennyiségnek tartom. 

Trey mantrája amivel én is egyetértettem az, hogy a beadott vakcina számít. Szerintem a miniszterelnökünk is ezt hangoztatta egy időben. Ezzel is egyet értek. A táblázat ezt mutatja. Hol és kit érdekel hogy év végéig rendeltek 10m Pfizer vakcinát és csak a negyede van itt??? (még csak április vége van)

A mai álláspont szerint rendszeresen ismétlő oltásokra lesz szükség. A legpesszimistább becslés szerint fél évente. Az EU országainak többsége jelen állás szerint nem biztos, hogy fél év alatt az első oltási programmal végezni fog. 

Továbbá decemberben hiába oltanánk be aztokat az embereket akik addig covid miatt meghaltak mert nem kapták meg időben a vakcinát. 

Elég lett volna, ha nem terveznek túl a saccolt szükségesen annyival, hogy azt már fizikai képtelenség lenne használni…

A kormány is belátta, hogy a tavaly beszerzett 16 ezer lélegeztetőgépre távolról sincs szüksége, jelentős része felesleges is, hiszen messze nincs annyi szakszemélyzet, ami lehetővé tenné ezek rendeltetésszerű használatát, még a legsúlyosabb időkben is. 

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210311/itt-a-kormanydontes-a-jarvan…

(Bár a szakszemélyzethez adjunk hozzá egyet, mert ha kell, trey két nap alatt megtanulja.)

Mi a jobb felkészülés? 

A: Több lélegeztetőgépet szerzünk be mint amire szükségünk van, közben letesszük a magyar lélegeztetőgépek gyártásának alapjait és majd szükség esetén kiképzünk hozzá személyzetet vagy külföldről kérünk szakszemélyeket

B: Kevesebb lélegeztetőgépet szerzünk be és ha elszabadul a járvány lesz valami nemzeti lottórendszer arra kinek jut lélegeztetőgép

Ezekről a lélegeztetőgépről való élve lekerülés valószínűségeiről több ellentmondó számot olvastam. De a többség azért ennél jobb érték, már ha erre értetted a 85%-ot. 

Szerintem Indiában ezt az álláspontot most sokan újragondolják. Pedig korábban februárban nálad is hivatkozása alap volt India. Nézd meg hova jutottak mára. 

Jelenlegi minőségében politikai pozíciót tölt be. Mi alapján állítod te, hogy nem szakember?

Orvosi diplomáját a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerezte meg, 1974-ben, azután sebészeti (1978), szájsebészeti (1988), plasztikai és rekonstrukciós sebészeti (1998), majd onkológiai (2009) szakvizsgát tett.[4]

1969-től a SZOTE Orvosi Vegytani Intézetben dolgozott demonstrátorként, 1971-től a Mikrobiológiai Intézetben mint TDK-tag. 1974-től a SZOTE II. sz. Sebészeti Klinikán klinikai orvos, 1978-tól tanársegéd. 1981-től az Országos Onkológiai Intézetben alorvos, 1984-től adjunktus, 1986-tól a fej-nyaksebészeti osztály főorvosa. 1992-ben nevezték ki főigazgató főorvosnak.[4] A daganatos betegek heterogén ellátásának összefogására 1993-ban megalkotta a WHO által akkreditált Nemzeti Rákkontroll Programot.[5][6]

1994-től egyetemi tanár a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetemen, 1998 után négy egyetemen tanszékvezető (HIETE, Semmelweis Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, marosvásárhelyi MOGYE). 2007-től a PTE onkológiai tanszék igazgatója.[4] Tudományos fokozatai: az orvostudományok kandidátusa (1984),[4] az MTA doktora (2010), az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagja (2017).

Díjai, elismerései:

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1sler_Mikl%C3%B3s#D%C3%ADjai,_elism…

trey @ gépház

Fejedben él a gyalázás. Én egy orvosszakmai post mortem kivizsgálás eredményét mindenképpen szívesen venném a végén. Aki nem balfasz, az szintén. Már csak azért is, mert ha valamit esetleg elbasztak, abból tanulni kell(ene).

Az "esetleges" szónál majd alkalomadtán üsd fel az értelmező kéziszótárt, mert látszólag komoly gondjaid vannak a magyar szöveg értelmezésével.

trey @ gépház

Teljesen korrekt, hogy a portfolio.hu ma már orvosi szaklapnak is tekinti magát és jól megszakért minden egészségügyi kérdést. 

Ez a "nincs elég személyzet aki kezelje" egyelőre egy erős urban legend. Szükség esetén egy más területen praktizáló szakorvos szvsz átképezhető lélegeztetőgép kezelésére. Csak, hogy én is szakértsek a témában. Az a beteg aki átképzett orvos által felügyelt lélegeztetőgépre kerül még mindig sokkal jobban jár mintha magára hagyják. Indiában erről most tudnának mesélni. Ott sem gondolták, hogy ennyi lélegeztetőgépre lenne szükség ami ott ma közel sincs. 

Az a beteg aki átképzett orvos által felügyelt lélegeztetőgépre kerül még mindig sokkal jobban jár mintha magára hagyják.

Igaz, de mi lesz azokkal a betegekkel, akiket mondjuk nem lát el a sebész, mert éppen egy lélegeztetőgépet nyomkod?

Ne gondoljuk már, hogy lineárisan skálázható a lélegeztetőgépes ellátás.

Nemcsak sebész szakorvos jöhet szóba alternatívaként. Eleve sok, nem kritikus és halasztható szakellátást szüneteltettek. Most indulnak újra. Belgyógyászoktól, a többnyire tervezett műtéteket végző ortopéd szakorvosokon át pszichiáterekig elég sok szakorvos jöhet szóba. Utóbbiaknak is el kell végezniük az általános orvosi szakot mielőtt pszichiátriára szakosodnak. 

Ezek az elhalálozási számok már visszamenőlegesen is inflálódnak?! 85% ... 90% ... holnap már 95%? vagy 99%?

Arról volt szó az nem sokkal előbb, hogy miért kell ilyen sok lélegeztetőgép? 

Magyarországon van elég lélegeztetőgép, így minimális túlélési esélyű betegeket is lélegeztetőgépre lehet tenni. Ahol nincs bőség lélegeztetőgépben csak azok kerülnek rá, akiknek jobb esélyeik vannak arra, hogy megmenti őket. Ez is befolyásolja azt a bizonyos százalékot. 

"Egyes helyeken a lélegeztetőgéppel kezelt betegek 95 százaléka is belehal a koronavírus-fertőzés szövődményeibe" ... "Hivatalos adatok erről azonban azóta sincsenek."

Ez nem az országos átlag. 

Egy másik forrás: "halálozási arány a tavaly tavaszi 30 százalékról az intenzív osztályon eléri a 40-45 százalékot" azaz 70%-ról romlott 55-60%-ra.

Szóval a "ha nem tunt volna fel az elet igazolta, hogy hiaba van minden ilyen beteg lelegezteton, ha az elhalalozas 90%-os"-tól eljutottunk oda, hogy van olyan intenzív kórterem ahol az országos átlagnál magasabb a halálozási arány a lélegeztetett betegeknél. Igen, nem te írtad, később kapcsolódtál be a szálba. A 40% - 45% halálozási arány sem jó, sőt még a tavalyi 30% sem volt jó. De amikor az ország egészéről beszélünk ezek a releváns számok.

Pontosan erről írtam az előbb, de látom neked nem ment az értő olvasás. 

Jelenleg nem tudom meghallgatni az objektív szemlélettől általában eléggé távol álló RTL videót, de ezt nem érzem nagy problémának. 

40% - 45% a valós halálozási arány most tavasszal. Bár ez sem jó, a brit mutáns is benne van ennek az értéknek az okaiban. 

Egyébként ez nem teljesen igaz, ez volt az alapfeltevés, viszont a kutatások azt mutatták, hogy ez nem így van. Az Indiainál, már most látszik, hogy az meg még durvább.

A hipotézis az, hogy minnél több vírus van a szervezetben, annál súlyosabb a kimenetel. Mivel ezek az újabb változatok jobban szaporodnak, így ugyanazon load mellett nagyobb bajt csinálnak. Ezért is rendkívül fontos a maszk, mert ha nem is ffp3-at használsz, hanem csak sima mezei sebészit, ahol van esélyed a fertőződésre, ott sokkal kevesebb load-ot kapsz és sokkal kisebb lesz a baj.

Extrém példa gondolj a várvédőkre. Ha egy teljes hadsereg rohamoz, akkor lehetsz nagyon nagy bajban, de ha csak 1 ellenséges katona, akkor meg semmi baj. Az újabb variánsok viszont ebben a példában sokkal jobban kiképzett katonák, ezért sokkal kisebb számú sereggel is be lehet venni a várat. (tudom minden hasonlat sántit egy kicsit, mint ahogy ennek is megvannak a maga problémi, de talán a lényeget lehet belőle érteni).

egeszsegkalauz.hu 2021.04.01.: Szlávik János már tavaly úgy nyilatkozott, hogy a Szent László kórházban egyre többen halnak meg azok közül, akik lélegeztetőgépre kerülnek, a halálozási arány a tavaly tavaszi 30 százalékról az intenzív osztályon eléri a 40-45 százalékot. Ez a mostani adat!

Egyes helyeken... azt nem általánosítható adat az országra nézve. Nyilvánvalóan ezekkel az elszigetelt problémákkal is foglalkozni kell. De az országos adat: 40% - 45%

De van elég ember. 

És nem kell 0-24-ben néznie az embernek a lélegeztetőgép képernyőjét. 

Amikor még az sem volt biztos mikor lesz majd vakcina indult két egyetemi lélegeztetőgép projekt két magyar egyetemen: https://www.bme.hu/hirek/20200528/A_Muegyetemen_fejlesztett_keszulekkel… és http://massventil.org/

Az utóbbi massventil nyilvánvalóan katasztrofális járványhelyzet esetére készült. Annak az alkalmazása esetén is megoldották volna a személyzet problémáját. Nyilván jobb ha egy ember van egy lélegeztetőgépre kötve mintha 50 ember egyre. 

Értsd már meg, hogy nem az a probléma, hogy kevés a gép. Mint köztudott, sokkal több van, mint amit valaha képesek lennének egyszerre kezelni. Személyzet nincs. Orvosok, szakápolók. Nem technikusok hiányoznak, hogy valaki megnyomja a gombot, hanem hozzáértők, akik meg tudják mondani, hogy az éppen látható adatok alapján az adott betegnél mely gombokat kell megnyomni.

És nem kell 0-24-ben néznie az embernek a lélegeztetőgép képernyőjét. 

Maximum akkor, ha azt szeretnék, életben maradjon, de láthatóan már így sem megy.

Még a hisztimédiában sem olvastam olyan cikket, hogy Magyarországon válogattak a betegek között ki kerül lélegeztetőgépre és ki nem, pedig szüksége lenne rá. 

Olaszországban volt ilyen, a szomszédos Szlovákiában is. Indiában ez ma nagyon aktuális sajnos, ott még oxigénből is hiány van. 

"Maximum akkor, ha azt szeretnék, életben maradjon, de láthatóan már így sem megy."

Még a legszigorúbb vélemények szerint is 3 lélegeztetett betegnek kell esnie egy ápolóra. Nem orvosra. 

Mi a jobb felkészülés? 

A: Több szakképzett eü személyzetet tartunk fenn mint amire szükségünk van

B: Kevesebb szakképzett eü személyzetet tartunk fenn és ha elszabadul a járvány lesz valami nemzeti lottórendszer arra kinek jut szakképzett humánerőforrás a lélegeztetőgépe mellé

A járványügyi védekezés szempontjából kulcsfontosságú adatokért a szakmai kamaráknál, így a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaránál (MESZK), valamint a Magyar Orvosi Kamaránál (MOK) érdeklődtünk. A MESZK megkeresésünkre közölte, a koronavírus-járvány hazai kitörése óta, vagyis az elmúlt bő fél évben mindössze néhány tucattal emelkedett az intenzív terápiás szakápolók száma. Márciusban országosan 1970 szakembert tartott nyilván a kamara, ez a szám szeptember közepére 2005-re emelkedett.

https://hang.hu/belfold/2020/09/23/megvan-hany-orvos-es-apolo-jut-a-lel…

Informatikusból meg még annál is több van, de ahogy az ápolókat, őket is viszonylag sok idő lenne betanítani az invazív lélegeztetőgépek használatára. Azzal már nem is borzolnám a kedélyeket, hogy az eü staff máshova is kell, ha mindenkit beállítasz az intenzívre, akkor máshol halnak majd meg az emberek.

Amúgy az eü a világon kb mindenhol understaffed, szerintem nem kell erősködnöd, hogy itthon bezzeg nem. De, itthon is.

a legtöbb lélegeztető gép öntanuló felveszi a légzési ritmust - orvosi irányítás mellett egy ápoló is tudja kezelni, ne viccelj már ezzel , hogy rakéta tudomány..

kimarad a légzés riaszt stb..

nem azért halnak meg sokan..

For Whites Only meeting room!

Hogyha esetleg más vélemény is érdekelne Müller Cecíliáén kívül:

https://informatialibera.ro/hu/a-covid-protokoll-oli-meg-a-betegeket-a-…

 

80% feletti oxigéntelítettség esetén nagyon kicsi oxigénadagokat adok a betegnek, percenként 2-3 litert és naponta rövid időszakra, csak 4-5 órára. Az oxigénfelesleg ugyanis gátolja az agyat, mert általában az agy irányítja a testet, nem pedig egy eszköz. Itt egyáltalán nem értettem egyet a kiadott covid-protokollal, az általuk beadott nagyon magas oxigéndózisokkal, 20 literrel acidózisba, agyödémába tették a betegeket. Mivel nem veszik észre, hogy az oxigén telítettségben tartja őket, ugyanakkor növelik az agy szén-dioxidját és agyödémát okoznak, és a betegk érthetően meghalnak.

...

A Codein alkalmazásakor a beteg ugyanis nem tudja felköhögni a váladékot a tüdőből s ez fojtja meg, nem vérrögök, hanem maga a felgyűlt váladék. Ilyenkor a betegek érthetően pánikba esnek, mert nem tudnak lélegezni, ezért benyugtatózzák őket és lélegeztetőre teszik, s ezután isten irgalmazzon nekik!

 

Amiket olvasok, saját anyját nem engedte az ipse kórházba, mert kinyírják. Inkább azon a véleményen volt, hogy otthon kíséri át a túlvilágra, virraszt mellette. Másnapra jobban lett a mama.

Amikor a keleti vakcinák szállítása megkezdődött egyik nyugati vackina-gyártó sem tudta tartani a szerződésben vállalt mennyiség leszállítását az akkori időszakra. Egymásra mutogattak a brüsszeli bizottság és a gyógyszergyártók. AstraZeneca ki lett kikiáltva fő bűnbaknak. De a többi gyógyszergyártó sem tudta tartani a szerződésben vállalt, adott időszakra vonatkozó mennyiségeket. Közben a Pfizer rendben teljesítette az izraeli rendeléseket, volt eszük arra, hogy többet fizessenek. 
A Moderna 2x ~1.8 milliós szállításáról voltak hírek. Az első ~1.8 millió vakcinának szeptemberig kellene megérkeznie. A jelenlegi 17% leszállított vakcinával szerintem időarányosan nem állnak jól. 

Valóban a beadott vakcina számít. Ezek mennyisége egyáltalán nem mindegy. A mikor sem mindegy. Mivel Magyarország időben lépett, a kínai és orosz tárgyalásokat már jóval korábban meg kellett kezdeni ahhoz, hogy februárban már itt legyenek a vakcinák. Akkor, tárgyalások idejében még nem kezdődtek meg a nyugati vakcinák szállításai, de jól látták a várható kockázatokat a brüsszeli központi beszerzéssel kapcsolatban. 

Ezért látható a te linkelt forrásodon is a mezőnyből magasan kiemelkedő Magyarország oszlop. Keleti vakcinák nélkül most az az oszlop Görögország szintjén állna. 

Nem mindegy vakcinák szállításánál a MIKOR. Okkal ismerte el Hans Kluge az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Irodájának igazgatója a magyarországi eredményeket. 

"A WHO regionális igazgatója elmondta: hamarosan Kásler Miklóssal is szeretne találkozni, mert meg akarja nézni, hogyan zajlik a vakcinációs kampány, ami szerinte Európában példaértékű. Szerinte Magyarország határozott lépéseket tett a vakcinabeszerzést illetően, aminek az az eredménye, hogy az átoltottságban élen jár az Európai Unióban."

https://index.hu/belfold/2021/04/21/who-szijjarto-peter-kulugyminiszter…

Azt ugye nem állítod, hogy az EU többi országa elégedett a saját vakcináltságuk szintjével? Ha a szerződés szerint szállítják a nyugati gyártók a vakcinákat, akkor az EU többi országa nem így állna. 

Az időarányosságról. A múltbeli szállításokat nem vetítheted ki a jövőre. Vonatkozó xkcd: https://xkcd.com/605/

A szállítási ütemtervtől függ a szállítás, nem a múltbeli szállításoktól...

Valóban azok a fontos adatok ebben a kérdésben amiket beidéztem. A keleti vásárlással egyet értettem már tavaly novemberben amikor OV azt mondta, a közös beszerzésből csak áprilistól jön jelentősebb mennyiségű vakcina, ezért vásárolni fogunk máshonnan is. Ez így is történt. Igaz az AZ miatt még az eredendően leszerződöttnél is kevesebb jött. Jó lett volna ha az első negyedévre tudunk sokat venni, de így sem rossz. Az EU statisztikák az első negyedévre és a várható második negyedév: https://twitter.com/vonderleyen/status/1375065964904075264

 

Én jó példának a Dán járványkezelést tekintettem már az elejétől. (Annyiban nem igaz, hogy a tavaly tavaszi itthonival is maximálisan elégedett voltam) Nem tudom mennyire elégedettek a vakcináltságukkal, de előbb nyitottak mint mi, már a határok is nyitva vannak járványügyileg jól álló országok felé. Közben a napi statisztikájuk: https://www.sst.dk/en/english/corona-eng/status-of-the-epidemic/covid-1…

Tudom ez nálunk sci-fi hogy napi adatok vannak az intenzíven kezelt COVID fertőzöttekről. Ott 32 intenzíves ágyon kezelnek COVID betegeket.

Szóval ott EÜ rendben, kevesebb fertőzött kevesebb áldozat, korábbi nyitás. Ebből talán megérthető miért mondtak le teljesen az AstraZeneca oltásokról. Még így is meglesz június végéig náluk a közel 70%-os átoltottság.

Nem hiszem, hogy irigykednének ránk ;-)

"Az időarányosságról. A múltbeli szállításokat nem vetítheted ki a jövőre. Vonatkozó xkcd: https://xkcd.com/605/"

Ez teljes fail! A valóság, hogy The cake is a lie

Mondhatnám, hogy zseniálisan pontosan látta a jövőt a magyar kormány, ma azt látjuk bejött amire számítottak. De brüsszel bénasága azért egy eléggé kiszámítható kockázat. 

"A szállítási ütemtervtől függ a szállítás, nem a múltbeli szállításoktól..."

A szállítási ütemterv az, amit egyetlen nyugati gyógyszergyártó sem tudott betartani az EU országok felé. Mostanra a pfizer az egyetlen aki utólag úgy-ahogy közelébe jutott korábbi vállalásainak. 

Erről annyi cikk született, hogy túlterhelné a hup-ot ha mindet belinkelném. Szóval csak néhány:

Olyan bukás jöhet az EU-ban az oltásbotrány miatt, amilyen még nem volt

Brüsszel elrontott vakcinabeszerzése: küszöbön a botrány

A vakcinaelosztás miatt panaszkodik öt EU-s tagállam kormányfője

"Én jó példának a Dán járványkezelést tekintettem már az elejétől."

Erről már írtam korábban neked, hogy Belorusszia lakosságarányosan Dániánál is jobban teljesít covid védekezésben. Akkor inkább őket kellene példának tekintenünk. 

Amit itt írtam neked, ebben a témában is aktuális. Erősen átpolitizált a téma, különösen Magyarországon. De ha a WHO számait nézzük azt látjuk a covid vírus a saját útját járja és ebbe a kormányzatok jó vagy rossz intézkedésekkel csak erősen korlátozottan tudnak beleszólni. A példásan jól teljesítő, jó egészségügyi ellátással rendelkező Izrael számai alig voltak jobbak a szomszédos Jordánia vagy Libanon számainál, pedig utóbbiban érdemi kormányzat sincs. A brit mutáns térségbeli megjelenése óta már látható eltérés a három ország között, úgy egy hónapja. Izrael felnőtt lakossága ugye teljesen be van oltva. Pápua Új-Guinea, Madagaszkár vagy Izland kedvezően alacsony számokat mutat, pedig az első kettőben valószínűleg nincs kimagasló egészségügyi ellátás. Viszont a kevésbé sűrűn lakott szigetországok többsége szerencsés helyzetben van. 

Dánia egyetlen szárazföldi határán Schleswig-Holstein német szövetségi tartomány található. Ott kivételesen alacsony szinten áll a covid járvány Németországon belül. Nógrádi György interjúban hallottam de nyilván lehet egy interjúnál pontosabb forrást is találni ha érdekel a téma. 

Mi fail? Hogy nem ismerjük a szállítási ütemtervet, de azt tudjuk hogy nem egyenletes, hanem emelkedő mennyiségeket tartalmaz? A Pfizer szállításokon jól látszik mert hetente szállítanak:

Hetek és a dózisok: 

Hét Dózis
2020-52 9750
2020-53 69225
2021-01 78975
2021-02 78975
2021-03 71370
2021-04 72540
2021-05 85410
2021-06 85410
2021-07 102960
2021-08 104130
2021-09 114660
2021-10 120510
2021-11 120510
2021-12 167310
2021-13 168480
2021-14 246870
2021-15 248040
2021-16 248040

Brüsszel nagyon nem volt hibátlan a beszerzésben de előre jelezte, hogy q1-re nem lesz elegendő vakcina tömeges oltást szervezni. Ezt maga OV mondta novemberben. Erre teljesen jó volt szerezni máshonnan is. (ezt is mondta novemberben). Az is csúszott rengeteget, csak ott a szerződést megkötésével vártak. (és az oroszok még így is tudtak csúszni) Szijjártó Péter november óta próbált szerződést kötni...

Novemberben nem csak OV tudta, hogy nem fog sok vakcina jönni. A szállítási ütemtervek országos hatáskör. Senki nem hozta nyilvánosságra ezeket. Pár példát lehetett hallni amikor mondták mennyit vártak és mennyi érkezett. (utólag) Jó kérdés miért szerződött így az EU... Így is sikerülni fog sok EU tagállamban a 70%-os cél június/júlisban. Szeptembertől már alig marad EU ország ahol oltási gond lenne.

 

A járványkezelésbe a kormányok bele tudnak szólni. (persze mások az adottságok és a lehetőségek) Hasonlítsd össze Kína és India járványkezelését. Én látok különbséget. De EU-n belül is óriási különbségek adódnak. Izraeli példa: én azt látom, hogy azon országok akik pocsékul kezelték a járványt a gyors vakcinációt választották mint menekülőutat. A közelgő választásoknak is szerepe lehet ebben - a járványkezelési intézkedések népszerűtlenek - így természetes az átpolitizáltság. (USA, UK, Izrael és Magyarország) Nálunk már előrehozott bújtatott kampány van. Nézd a hivatalos koronavírus tájékoztató oldalt: https://www.google.com/search?q=baloldal+site%3Akoronavirus.gov.hu&rlz=…

Az xkcd citálása fail. A covid nem esküvő, a vakcina nem torta! 

Ami számít a mikor és mennyi vakcina. Ebben elég jól áll Magyarország. Úgy 2x akkora az az oszlop Magyarországnál mint a többi EU országnál. Tegnaphoz képest is szépen nőtt. 

Te vetítetted ki az első negyedéves vakcinaszállításokat a jövőre is, de ez nem így működik. Ezért volt az xkcd. A második negyedévre sokkal több vakcinát várunk a közös beszerzésből, és előre lehet tudni az AZ szállítási elmaradását is (ha a csökkentettet tartani tudják). Ezzel kb 1 hónapot nyerünk az EU legjobbjaihoz képest (kivéve Málta). Persze csak ha az oltási hajlandóság nem állítja meg a növekedésünket. (Mai nap alapján úgy néz ki Pfizerre még volt igény)

Ez neked gumicsont. Szerződések teljesítésén lovagoltatok egészen idáig. Lassan a keletiek teljesítik a teljes vállalásukat. Az EU által szervezett bohócokból az egyiket maga az EU rúgta ki, a másikat letiltották, maradt még kettő, ami csak szállítgat az EU-ba.

Ezek a száraz tények.

trey @ gépház

Inkabb egyedul az AZ "nem szolt idoben, hogy megse annyi lesz Q1-re". Amikor legeloszor alkudtak ki a dolgokat, ennel sokkal tobbre szamitottak, csak a Pfizerrel es a Modernaval meg lett egyezve, hogy ok mennyivel szallitanak kevesebbet es miert, es hogy jogi panasznak ezzel szemben miert is nincs helye. Mostmar rajzolgathatjak szep grafikonokra, hogy mennyit vartak es mennyi erkezett Q1-re es "hu, de ugyanannyi", sot, 1M-mel tobb Pfizer, de par hettel a megegyezes utan tudtak, hogy amit a Pfizertol es a Modernatol kapnak, az nagyon keves lesz. Az AZ meg elfelejtette megindokolni es/vagy ezutan megegyezni veluk, hogy "mikorra tudjak valojaban legyartani".

Hidd el nekem, hogy Januarban meg nem az volt a terv, hogy kevesebb, mint 70 millio adag Pfizer es 10 millio adag Moderna erkezik mindossze Aprilis elott.

Orbán Viktor már novemberben közölte, hogy az EUs beszerzésből nem érkezik jelentős mennyiségű vakcina, és tömeges oltás csak áprilistól indulhat. EU cél nyár közepe 70% volt kommunikálva. Ez elérhető a jelenlegi tervekkel. Jó lenne látni adatokat de nem találtam semmit az eredeti tervekről, így kénytelen vagyok elhinni a linkelt prezentáció számait. Van linked az "eredeti" tervekről?

Az EU keretszerződésnek megfelelt, a negyedéves számot hozták. (kicsit túl is teljesítették)

A kormányokkal letárgyalt szállításban volt átütemezés, amit heteken belül pótoltak. Ez a gyártási kapacitások bővítésével indokolták. Ez valószínű megtörtént, mert az EU felé vállaltak plusz szállításokat.

https://www.politico.eu/article/eu-misses-coronavirus-vaccines-target/

Az EU fele a kozeljovore vallaltak a tobbletet. De a multban kesett.

Fentebb meg ugy csinalsz, mintha a Moderna idoben erkezett volna: az meg ennyire sem igaz.

Max az igaz, hogy a Pfizer kevesebbet kesett, mint a Szputnyik. De mindketto kesett. A Moderna viszont tobbet kesett az osszesnel, mert USA ratette nemzetbiztonsagi okokra hivatkozva a kezet a keszletre.

Úgy tudom a kormánynak rendelkezésére áll az évi 100 ezer millió forintból üzemeltetett közmédia és a kesma alá tartozó körülbelül 400 sajtótermék (újságok, rádiók, internetes portálok).

Tehát lehetőség van/volt megfelelő, részletes, kimeritő, megnyugtató kommunikációra, de sajnos ez csak részben vagy csak kevéssé sikerült.

A baloldal balfaszkodik természetesen, de a kritika alapja (iderángatunk kinából és az oroszoktól egy rakás európában ismeretlen szert, ami állitólag jó) eredetileg helyes volt. A kormámy feladata lett volna minden kétséget eloszlatni.

Én felvettem a sputnikot mert magam utánajártam annak ami érdekelt vele kapcsolatban. A kinait ugyanúgy felvenném.

De december-január környékén tényleg úgy tűnhetett egyeseknek, hogy puszira és tudomány nélkül iderángatják a löttyöt. Mert szar volt az egész optikája.

A "baloldal" rendezett egy nem oltásellenes kampányt hanem egy olyan kampányt amiben ezt kritizálták.

De szerintem is elcseszték amúgy.

Amúgy mit vártunk a kormánytól, eddig is a primitiv suttyó kommunikáció vált be nekik (migráns-soros), most éppen a baloldal oltásellenessége a téma. Majd elunják azt is.

Tordai Bence:

A keleti vakcina veszélyes. <Majd beoltatta magát orosszal - azóta sem változott semmit az orosz vakcina helyzete az Unióban, továbbra sincs engedélyezve>

Ez egy politikai színjáték volt, amit egy értelmesebb ember a 0. perctől kezdve átlátott. Az EU majmolása. DK-ság. Akkor kezdtek megszűnni a hangok, amikor már vállalhatatlan volt a propagandájuk, mert mind Ausztria, mint a németek elkezdtek érdeklődni az orosz vakcina iránt.

Jó tanács: nem Vágó István kvízműsoraiból kellene a vakcinák felől tájékozódni

trey @ gépház

Szerintem is egy balfasz politikai akció volt, le is irtam, érthetetlen hogy nekem ezt miért irod ide.

Annyit tettem még hozzá hogy szerintem alapja azért volt, és a kormány feladata lenne tisztán és érthetően, megnyugtatóan kommunikálni, és elfogadtatni az oltásokat.

A kinait érezhetően sokan utasitják vissza még mindig.

És szerintem nem a baloldal balfaszkodása lesz az oka annak, ha emiatt lassul esetleg a kampány.

"Jó tanács: nem Vágó István kvízműsoraiból kellene a vakcinák felől tájékozódni"

Jó tanács: próbálj meg egy kicsit normálisabban kommunikálni, mert a mogorva a legszebb szó amit a teljesitményedre tudok adni. Ismét.

Tiltakozom az oltásellenes hülyék (amatőr vakcinaszakértők) ellen, hogy normális emberek közelébe menjenek. Nyugodtan fertőzzék egymást hülyegyűjtőtáborban/karanténban és élvezzék a csökkentett túlélési százalékot. Egymás hülye életével játsszanak, ne a többi értelmes emberével.

Ha a józan eszedre hallgatsz erre magadtól is rájössz.

A kisgyermekes anyuka kötelező oltás után oda szokott figyelni, mert legyengül a csöppség immunrendszere. Ilyenkor nem tolják ki babakocsival a piacon a tömegbe, nem teszik ki meghűlés kockázatának, 1 hétig otthon marad.

 

Nem új találmány ám az oltás. Lehet, hogy Ceciília erről még nem értesült, nem írták rá a papírjára a kötelező felmondandó tanagyag mellé, de attól még így működik.

 

Az 5 hónapos csecsemő kötelező oltását 1 héttel elhalasztották nálunk, mert megfázott és felment a láza 37 fokra. Vannak becsületes orvosok is.

Lelketlenség betegen, COVID teszt nélkül bárkit is beoltani. Ma ez mindennapos, meg is halnak sokan az oltottak közül.

Az 5 hónapos oltását 1 héttel elhalasztották nálunk, mert megfázott és felment a láza 37 fokra. Vannak becsületes orvosok is.

Ez nem becsületességen málik, hanem egyszerá indoka van: ha lázas gyereknek adják be az oltást, nem feltétlen lesz megfelelő immunválasz.

És nem, nem gyengül le az immunrendszered az oltástól. Honnan szeded az ilyen hülyeségeket?

Valami minimális tudást össze kellene szedned, hogy közös legyen az alap. Nálam a mer a Ceci aszonta szöveg nem jön be.

Amikor beoltanak az immunrendszered az oltás által beadott vírustöredékekkel elkezd harcolni. Ha emellé jön még betegség is, akkor két dologgal egyszerre harcol a szervezeted, ami kevésbe hatékony, mintha egy dologgal foglalkozna.

A hülye is tudja.

A brit törzs nem lehet magyarázat, mert valójában nincs semmilyen  brit  mutáció, sőt semmilyen mutáció nincs, csak néhány antigén variáns van. A valóságban az új törzsek több fertőzési szezon után jelentkeznek csak.

Amikor ehhez a részhez értél, akkor nem kezdtél el gyanakodni?

A kuruc-on sincs szerző sok esetben feltüntetve, mégis előbb jut el az információ, mint Müller Cecíliától.

Már 3 héttel előtte tudtuk, hogy az AstraZeneca menni fog a levesbe, miközben Cecília még csak a minden vakcina hatásos verset szavalta.

Amikor már tagadhatatlan bizonyítékok sora van, nem lehet tovább húzni az időt. Gyorsan még beadatták a vakcinákat, nehogy "kárba vesszenek", utána nem rendelnek többet.

A családomból senki sem hitt nekem "konteósnak", hogy le lesz állítva, aztán most aggódnak, hogy mi lesz a második oltással. Ahelyett hogy örülnének, hogy az elsőt megúszták.

 

2021. április 27. 12:16

Csak ugyanazt a típusú vakcinát kaphatjuk meg a második oltásnál

 

Magyarországon még nem volt példa arra, hogy valakinek másféle oltást adtak volna a második oltásként, mint amit elsőre kapott, és nem is tervezünk ilyet - mondta Müller Cecília arra a kérdésre, hogy aki az első oltási reakció miatt más típusú oltást kérne, kérhet-e. Az úgynevezett kevert vakcinák még csak kísérleti fázisban vannak, bizonyítás és engedélyezés esetén kerülhet csak sor magyarországi használatukra.

 

2021. április 27. 12:00

Rengeteg vakcina érkezik ezen a héten

 

Ma 480 ezer Szputnyik-vakcina érkezett, ebből 200 ezer első és 280 ezer második komponensű oltóanyag. Szintén ma 355 680 adag Pfizer-vakcina és 19 200 adag AstraZeneca-vakcina érkezett, utóbbiből még ezen a héten 324 000 adagot várunk.

[portfolio.hu]

Mákvirágok:

Az elmúlt időszakban rendszeressé vált, hogy az oltásellenes baloldali politikusok a kamerák előtt mosolyogva adatták be maguknak a vakcinát úgy, hogy nem is olyan régen még támadták azokat.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke például Sinopharmmal oltatta be magát, miközben ő is aláírta azt a határozati javaslatot, ami a kínai és az orosz oltóanyag ellen és a Sinopharm hazai alkalmazásának megakadályozására irányult. A keleti oltóanyagok betiltását követelő, baloldali határozati javaslatot továbbra sem hajlandó visszavonni a DK-tól a Jobbikig egyetlen baloldali párt sem.

Országos botrányt okozott Tordai Bence párbeszédes képviselő azzal, hogy miután hónapokon keresztül támadta az orosz vakcinát, mégis azzal oltatta be magát.

Szintén elfogadta a Szputnyik V-t Csőzik László, Érd baloldali polgármestere annak ellenére, hogy a baloldal a kezdetek óta bírálja a keletről érkező oltást. 

Szemző Áron, a (keleti vakcinák ellen kampányoló) Momentum Pest megyei frakcióvezetője is beállt a sorba, és büszkén hirdette az oldalán, hogy orosz vakcinát kapott. A baloldali politikus szabályszerűen lecsapott az oltóanyagra. "Aki kapja marja, a leggyorsabb 13 főé lesz a lehetőség. Nem haboztam egy pillanatig sem, egyből elküldtem válaszom, hogy mindenképpen szeretném az oltást" - büszkélkedett. 

 Link: https://www.origo.hu/itthon/20210428-szaniszlo-sandor-is-beoltatta-magat.html

trey @ gépház

miközben ő is aláírta azt a határozati javaslatot, ami a kínai és az orosz oltóanyag ellen és a Sinopharm hazai alkalmazásának megakadályozására irányult

Nincs ilyen határozati javaslat, de told a propagandát tovább, nyugodtan.

Ez van: https://www.parlament.hu/irom41/14723/14723.pdf

De ebben sem az orosz vakcináról nincs szó, sem a kínai megakadályozásáról.

"De ebben sem az orosz vakcináról nincs szó, sem a kínai megakadályozásáról."

Csak a 4. oldalon, igaz csak a kínait említve:

"Az ellenzéki pártok alapvetően oltáspártaki, hangsúlyozzuk, és nagyon javasoljuk, hogy a koronavírus járvány elleni küzdelemben mindenki oltassa be magát az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákkal. Ugyanakkor álláspontunk az, hogy a magyar emberek egészségének védelme érdekében, ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszegynökség. A nem engedélyezett kínai vakcinával kapcsolatban az is problémát jelenthet, hogy csökkentheti az oltási kedvet az Európai Unió által engedélyezett vakcinák tekintetében is."

Tehát az orosz tekintetében még te is elismered, hogy hazudik a kormánypropaganda. Helyes.

Az általad idézett szöveg pedig nem a határozati javaslatban, hanem csak az indoklásban szerepel, tehát az általad is idézett szöveg hazugság. Egyébként, ha a felvetett kérdésekre lenne válasz, akkor lehetne beszélni arról, hogy az álláspontjuk hibás-e. Addig nem. (Mondjuk, ha propaganda helyett lennének valós válaszok, az egész javaslat sem létezne.)

"Az általad idézett szöveg pedig nem a határozati javaslatban, hanem csak az indoklásban szerepel ..."

Az eredeti állítás az volt, hogy nem is szerepel benne:

"Ez van: https://www.parlament.hu/irom41/14723/14723.pdf
De ebben sem az orosz vakcináról nincs szó, sem a kínai megakadályozásáról."

Egy szót sem szóltam volna, ha az lett volna az állítás, hogy: "csak az indoklásban szerepel".

Viccesek találom itt egyesek pálfordulását az orosz vakcinával kapcsolatban. Valahonnan onnan datálódik, hogy a németek is elkezdtek érdeklődni utána. Rossz hír, hogy Merkel Yoda már tegnap a kínaival kapcsolatban is arról beszélt, hogy nem kéne átpolitizálni és el kéne fogadni :D

trey @ gépház

Ha majd WHO engedélyezi a kínait 1-2 hónap és EU az oroszt - akkor így utólag majd visszatekintve - nem szájtépés az egész ???  Teljesen felesleges hangulat keltésnek tűnik ?

Más:  EU oltási igazolvány/kártya - mire az EU kitalálja a formáját, törvényi környezetét EU parlament megszavazza lesz augusztus, addig szintén EMA vagy WHO engedélyesek lesznek...

For Whites Only meeting room!

Nagyon remélem, hogy így lesz, a kínaiak beadják a megfelelő dokumentációt a WHO-hoz, amiből kiderül, hogy teljesen renben van és a WHO engedélyezi, ami után remélem az EU hivatal is rányomja a pecsétet, és több mint egymillió honfitársunk aki kínait kapott megnyugodhat és minden korlátozás nélkül utazhat, nem egyes országok jóindulatára vannak bízva.

Mondjuk kicsit árnyalja a képet, hogy a Kínai pártlapban a következő cikk jelent meg: https://www.globaltimes.cn/page/202104/1220097.shtml

"Safety goes before efficacy as the latter can be improved with extra shot: expert "

Érdekes, hogy már a kínaiak is azt mondják, hogy nem a hatékonyság volt az elsődleges szempont, a Phase 3-as vizsgálatok még nem zárultak le, de remélem minden rendben lesz.

Van egy vakcina megosztó programja, amiben van engedélyezési eljárás. Ez úgy van kialakítva, hogy ha azon átmegy, akkor a legtöbb országban az majdnem biztos, hogy megfelel. Szóval, ha azon megy át a kínai oltás, akkor bekerül a programba és utánna, hogy az EU rányomja -e a pecsétet vagy sem, az már persze másik kérdés, de akkor nagyon szakmai alapjuk nem nagyon lehet. Viszont az is igaz, hogy kell hozzá, a fázis 3-mas vizsgálat, aminek a vége Kína szerint, 1-2 hónap múlva várható.

csak annyit kéne tenniük, hogy kiállnak és a Feritől már úgyis ismerős megjegyzést leteszik: elkúrtuk. Nem kicsit. Ennyi.

De természetesen e helyett itt a környéken mindenki kapott a lábtörlőjére DK-s szórólapot, hogy ha még nem hallottál volna róla van ilyen dolog, hogy covid meg lehet regisztrálni oltásra.. Annak akit meggyőztek róla, hogy ezek a dolgok veszélyesek és a magasságos politikus hölgyek-urak jóváhagyása szükséges (ami pedig valami további gittegylet jóváhagyásán, az adott termék feltalásához köthető országon (a licence-elt gyártás is tökéletes), a nap és a hold állásán, hogy jó volt-e az előző este stb) múlik; csak az előbb említett jóváhagyás függvényében szabad az adott oltást felvenni.. ..annak üzengethetsz később, hogy jah azóta rendeltek a németek is orosz anyagot, most már jó lesz az...

Nem vagyok naív ezen a téren a politikai paletta egyetlen szereplője sem nagyon képes elismerni ha bakot lőtt. Akkor se ha ennyire nyilvánvalót.

És a magukat fiatal "rencer" váltóként bemutatók sem hoznak bíztató eredményeket.. ékes példa: https://www.youtube.com/watch?v=W4ejIsd-GF8

Ha valakinek sok ideje van ezt tovább hallgatni: https://open.spotify.com/episode/11RrRAcAXKYSjbKa0TDIn8..

kevés nyugati újságban találtam erre cikket - pl. Politico nem ír róla :-D  - ja tudom, média szabadság meg minden

Sven Giegold német zöldpárti EP képviselő rákérdezett, hogy mi van a ciprusi Maralo Limitedet -el - de nem kapott választ..

For Whites Only meeting room!

Az EU kínai vakcina engedélyezésére készül

https://index.hu/techtud/2021/05/05/rovidesen-uj-vakcinakat-engedelyez-…

Az Európai Unió gyógyszerügynöksége, az EMA (European Medicines Agency) humán gyógyszerekkel foglalkozó bizottsága május 4-én jelentette be, hogy megkezdte a kínai Sinovac gyógyszergyár új típusú koronavírus elleni vakcinájának engedélyezési folyamatát.

trey @ gépház

Nem, most épp arról van szó, hogy az eddig általad is a istenített és a magyar hatóságok fölé magasztalt EMA sóhivatal az egyik legszarabb hatásfokú vakcinát szeretné engedélyezni. Te pedig erről mélyen kussolsz, nehogy csorba essen a szemellenzős, nyugathívő, EMA-buzi meggyőződéseden.

Az EMA azt a vakcinát viszgálja és engedélyezi amit benyújtanak neki engedélyeztetésre. Ez nem egy politikai szervezet, hanem egy szakhatóság. Aki az EU egész területén szeretné eladni (forgalmazó, gyártó stb...) a gyógyszereit/vakcináit annak kell engedély. Ezen mi a bonyolult? Ha forgalomba hozhatónak találják a vakcinát akkor engedélyezni fogják. A gyártók forgalmazók EMA engedéllyel egy sokkal nagyobb piachoz férnek hozzá egy menetben mintha csak egy-egy országban akarnák engedélyeztetni a termékeket. Ez ne keverd össze az EB vakcinációs tervekkel és stratégiával: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/publ….

Itt is a gyártók vitték végig az EMA engedélyezési folyamaton a termékeket, hogy teljesíteni tudják az EB szerződést. Az EB terv alapján nincs szükség más típusú vakcinára, így teljesen irreleváns milyen vakcinákal akarnak még engedélyezteti. Sőt az EB jövőre még szűkíti is a vakcinák számát mert csak az mRNS vakcinákat tervezi elérhetővé tenni a központi beszerzésen keresztül...

Az oroszok ide is alig bírtak szállítani. Nem véletlen, hogy csak kis országokkal foglalkoztak. Az otthoni propagandát letudták ezekkel is. Szerinted mekkora égés lett volna, ha a teljes Európába szállított Pfizer mellett szerepeltek volna a mennyiség és késés tekintetében?

$ grep -c egy$ word.list
100

A mennyiségeket itt lehet megnézni: https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.h…

Május 10-én EU-ba leszállítot:

Sputnik 001 800 000
Comirnaty 126 972 836

 

A kapacitásokról (május 3): https://www.marketwatch.com/story/russia-looks-to-china-to-help-produce…

Airfinity, a London-based science analytics company, estimates Russia agreed to supply some 630 million doses of Sputnik V to over 100 countries, with only 11.5 million doses exported so far.

Ezt állítottad: Az oltást gazdasági és politikai játszmázásra használni sokkal fontosabb nekik, mint az emberéletek

Az emberéletek részét megpróbáltam értelmezni. Az adatok nem támasztják alá az állításodat.

Az EU nyugati felében bizony számít az emberélet, a halálozási statisztikában igen jól állnak. Mivel támasztod alá, hogy ott sokan meghaltak?

Milyen időről beszélsz? Ez valamiért kimaradt a cikkből: https://www.who.int/news/item/07-05-2021-who-lists-additional-covid-19-…

Few older adults (over 60 years) were enrolled in clinical trials, so efficacy could not be estimated in this age group.  Nevertheless, WHO is not recommending an upper age limit for the vaccine because preliminary data and supportive immunogenicity data suggest the vaccine is likely to have a protective effect in older persons.

Azért ez elég sovány. Nálunk elsődlegesen ezt a csoportot oltottuk egy olyan vakcinával aminek még most sem megállapítható a hatásossága. Szerintem nálunk is hasonló megfontolásból kapott engedélyt a 60 fölöttieknek. Nem tudjuk hat-e, de ártani nem árt. (UAE adatok talán vannak, de ha vannak is a WHO nem vette figyelembe) Majd kiderül.

Bővebben: https://cdn.who.int/media/docs/default-source/immunization/sage/2021/ap…

Biztos az oroszokra, meg a kínaiakra kellett volna építeni az EU programot miközben van EU kapacitás az oroszok meg májusig alig tudtak szállítani a világba, a kínaiak meg nem éppen közlékenyek és nem volt megállapítható mennyire jó is a vakcinájuk. (és a 60 év felettiekre - gyak a legveszélyeztetettebb csoport még ma sem megállapítható...)

A WHO döntése – írja a The New York Times – nagy győzelem a kínai diplomácia számára, amely a távol-keleti nagyhatalom vakcinájával töltheti be azt az űrt, amelyet a nyugati vakcinák hiánya okoz a fejlődő országokban. 

trey @ gépház

Még a végén kiderül, hogy valamiben igaza volt Trumpnak: https://www.bbc.com/news/health-52679329

Coronavirus: Trump accuses WHO of being a 'puppet of China'

:-D

A megfogalmazás amúgy félrevezető mert nem csak a nyugati vakcinák hiánya okozza a problémát, mert keleti sincs (sőt az mostanáig még engedélyezésig sem jutott el). Kína saját magának nem tud annyit előálltani, hogy idén beoltsa a lakosságot. Igaz náluk nem is annyira sürgető jobb eladniuk külföldre. India is meg Oroszország is ezt csinálta. Oroszország előttünk van ezen a listán: https://index.hu/kulfold/2021/05/07/a-hivatalosnal-tobben-haltak-meg-ko… - igaz nem sokat sikerült exportálnia - a megrendelt 630 millióból leszállítottak 11.5 milliót a % számításd rád bízom a módszer a koronavírus,gov.hu-n :) - Adatok: itt. India meg most bukott meg járványkezelésből, pedig indiában van a világ legnagyobb vakcinagyára, és megvan az AZ licensz Covishield néven gyártanak is...

A COVAX számai (eddig 59 millió dózist szállítottak le 122 országba): https://www.gavi.org/covax-vaccine-roll-out#country-updates

444.hu, nem kifejezetten kormánymédia cikke:

Az oltásszkeptikusoknak udvarol a DK erős embere

"De a bejegyzésben még csak nem is ez az igazán meghökkentő, hanem az, hogy a szöveg elején Czeglédy megkérdőjelezi a koronavírus-oltások biztonságos mivoltát:
“Nem foglalok állást abban a kérdésben, hogy a vakcinák segítenek-e vagy sem, mivel nem értek hozzá, azonban meggyőződésem, hogy az oltóanyagok emberre gyakorolt hosszútávú hatásait nem ismerjük, ugyanis nem telt el még annyi idő, hogy a kutatóknak, orvosoknak érdemi információi lehessenek.”
...
Még formálisan sem volt ennyire szemérmes a Telexnek adott, ma, hétfőn közölt nagyinterjújában Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje. Dobrev ugyanis a “Beoltatná magát a Sinopharmmal vagy a Szputnyikkal?” kérdésre adott válaszában olyan utalást tett, mintha Magyarországon e két keleti oltóanyag miatt haltak volna meg tízszer többen, mint azokban az országokban, ahol csak az európai gyógyszerhatóság által engedélyezett vakcinákkal oltottak. Válasza végén ugyanis így fogalmazott:
“Hogy van az, hogy azokban az országokban, ahol az EMA által engedélyezett oltóanyagokkal oltottak és oltanak, tizedannyian haltak meg, mint Magyarországon!? A kormány felelőssége emberéletekben mérhető ebben a járványban.”
"

A kormány a járványkezelést baszta el, tavaly nyártól számolva hibát hibára halmoz és tűzolt. Az oltásbeszerzésben viszont felülmúlta az EU-t és ez közel akkora plusz pont, mint az előbbi mínusz. Azért csak közel, mert az a több tízezer ember így is meghalt. Azt viszont a mohó, élménybuzi birkacsordáknak is köszönhetjük, akik kimentek Horvátországba nyaralni és hazahozták a vírust.

Imádom ezt a nőt. :D

 

Baj az ország vezetésével van, és azzal a kontrollált nyilvánossággal, amelyben alig juthatnak szóhoz azok, akik Karikó Katalint nem asszonyságnak tartják, hanem nemzetközi hírű, nagy tudósnak...

Szerintem a szavazópolgárok azt is látják, hogy Karikó Katalin nem csak asszonyság és tudós, hanem egy a koronavírus kapcsán (köz)pénzügyileg érintett cég képviselője, így vele példálózni nem a legjobb, ha közben az igazságosság kommunikációjára nagy hangsúlyt fektet a miniszterelnöki székbe készülő interjúalany.

 

Ez az alapvető gondolat, hogy nem szabad megosztani a társadalmat, végigkísérte a Demokratikus Koalíció politikáját megalakulása óta

Ezt jó tudni. :D

 

– Minden mérés szerint Gyurcsány az egyik, ha nem a legmegosztóbb politikus Magyarországon.
– Mondja ezt a Fidesz. De ez sem őt, sem a DK-t, sem engem nem zavar.

Ha jól értem, lefideszezte a "független" és "kormánykritikus" közvélemény-kutatókat. A kormányzás is ilyen lesz, hogy elutasítja a neki nem tetsző szakmai megállapításokat, és a Fideszre mutogat? Az interjú más részeiben mintha az ellenkezőjéről beszélt volna. Persze lehet, hogy úgy van vele, hogy a mában még másolhatja Orbán módszereit, és csak a 2022-es győzelem után kell "jónak" lenni. Vagy akkor sem, mert ha Orbánnak elnézik, neki is el fogják (ez egyébként jogos gondolat). Persze az is lehet, hogy én emlékszem rosszul, és a közvélemény-kutatók és a "kormánykritikus" vélemény(szak)emberek nem fogalmaznak meg rendszeresen kritikát Gyurcsány megosztó személye miatt.

 

Amikor a mostani kormány megbízható vizsgálati eredmények híján vásárol vakcinát, az olyan, mintha a magyarok életét feltenné a rulettre. Ha a golyó a piroson áll meg, szerencséje van, ha a kéken, nemzeti tragédia. Ez nem felelőtlen, hanem ez bűnös kormányzás.

Kéken?

 

Kíváncsi vagyok, a győzelem után hogyan mondják majd fel az összes hitelt, és hogy közel annyiba vagy többe fog-e kerülni nekünk, mint amennyibe felmondás nélkül került volna.

Várom az előválasztás és a választás eredményét. Kicsit tartok attól, hogy ha újabb Fidesz kétharmad lesz, elszakad náluk a cérna, mert elkezdik megérteni, hogy az emberek nem egy hozzájuk hasonló ellenzékre szavaznának szívesen. De komolyan, mennyire szar érzés lehet, amikor a szavazók többsége úgy véli, inkább Orbán lopjon, mint Dobrev és társai. :D

:)

"Szerintem a szavazópolgárok azt is látják, hogy Karikó Katalin nem csak asszonyság és tudós, hanem egy a koronavírus kapcsán (köz)pénzügyileg érintett cég képviselője, így vele példálózni nem a legjobb, ha közben az igazságosság kommunikációjára nagy hangsúlyt fektet a miniszterelnöki székbe készülő interjúalany."

Ez nem függ össze azzal, hogy:
- aki szimplán leasszonyságozza, az egy bunkó fasz
- Karikó jobban ért a vírusokhoz mint a komplett kormány (és az ellenzék), akik meg összevissza kommunikálnak mindent, ami épp eszükbe jut, ha már a kommunikáció szóba került, és vele példálózni még mindig jobb, mint saját ötleteket előhozni.
- És tényleg nemzetközi hírű tudós

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"De komolyan, mennyire szar érzés lehet, amikor a szavazók többsége úgy véli, inkább Orbán lopjon, mint Dobrev és társai"

Meg ha kevesebbet is lopnanak, mint Orbanek, akkor is sokkal rosszabb a hozzaallasuk, es nagyobb kart okoznanak kevesebbet lopva is.

A korrupcio onnantol lenne legfontosabb problemak egyike, hogy nem ilyen lenne az ellenzek. De ez az ellenzek osszehozta, hogy a tobbseg fejeben ok mar nagyobb problema, mint a korrupcio. Maguktol is ment elegge, de mostmar a kormanymedia is segiti a kozvelemenyt, de ez 2011-ben nem volt ennyire verhetetlen.

 sajtohadtest

vs. véleményformálás

[..]

A magyar embernek, hogy, hogy nem, kezébe akad ez újságlevél, elolvassa, mi van írva legfelül: Nép barátja.

Gyanakodva tekinti meg elejét, hátulját; talán olvas is belőle itt-amott egy-két szót, avval leteszi.

Miért teszi le? miért nem olvassa végig? Talán nem ér rá? talán nem tud olvasni?

Ráérni csak ráérne, mert hiszen, ha egyszer nincs, másszor csak van a szegény embernek is vasárnapja, olvasni, az igaz, nem mind tud, de mégis tudnak elegen, s a többi hallgathatná.

Miért nem olvassa tehát? Kimondom hímezés-hámozás nélkül: hát biz a magyar nép azért nem olvas, mert nem hiszi az efféle hiábavalóságot.

Azt mondja, hogy az ilyen históriát csalók, pénzért hazudók firkálják; attól fél, hogy való helyett hazugságot írnak neki. Bekötik a szemét, vakulj magyar.

Ne nehezteljünk ezért a népre, neki igazsága van. Sokszor megcsalták már, s maga kárán tanulta meg, hogy nem jó vakon hinni.

De, lássátok, édes véreim, éppen oly rossz vakon nem hinni. Ha valaki bedugná a fülét, mikor beszélni akartok, azt mondanátok-e róla, hogy okos ember? Nem, inkább azt, hogy hallgasson ki benneteket; rajta áll aztán hinni, vagy nem hinni, fogadni vagy nem fogadni, amit mondtatok.

Éppen olyan dolog, ha azért nem olvas valaki, mert azt hiszi, hogy amit olvasna, hazugság is lehet.

Bizony gyermekebb a kisgyermeknél, aki így tesz. Hiszen ha a kisgyermek sohasem hallana hazugságot, meg tudná-e különböztetni a valót a nem valótul? Biz a' soha sem. Hozzászoknék, hogy amit neki mondanak, az mind szent, való, s azután a sült hazugságot is való gyanánt venné.

De lám, összebeszélnek előtte igazat és hazugságot, jót és rosszat. A gyermek eleinte mindent elhiszen, később amint gondolkozni kezd, maga ítéli meg, mit higgyen, mit ne; maga választja meg a jót a rossztul, a tiszta búzát a konkolytul. Ezt így mondjuk ki: érik az esze. Higgyétek meg, barátim, hogy a meglett ember esze is érik az olvasás által.

Még ha itt-ott hazudságot találna is olvasni; még ha olykor-olykor elhinne is valami nem igazat.

Később maga fog különbséget tenni a való és nem való közt. Megtanul saját szemével látni, saját fülével hallani. Erre pedig igen nagy szüksége van.

Mert ha igaz a közmondás, hogy a más szájával senki sem lakik jól: bizony az is igaz, hogy senki sem lát tisztán a más szemével.

Olvasson, tanuljon a nép maga.

Olvassa ne csak a szentírást, ami az örök életre szükséges, hanem egyéb könyvet is, ami a földi életre hasznos. Mindeneket megpróbáljon és ami jó, azt tartsa meg.

[...]

https://mek.oszk.hu/05000/05039/html/gmaranyj0004.html

Arany :). Nem mai megjegyzés.

Néhány napja egy filmet néztem a TV2 egyik mozicsatornáján. Ritkán teszem mert elég gyakran szakítják meg reklámmal, de még ha reklám lenne. Főleg "Tények" előzetest nyomatnak, meg úgy látszik, hogy komolyra fordul a választási kampány, ezért politikai hirdetést is, természetesen csak a kormánytól, közérdekű hirdetésnek álcázva.
No az egyik ilyenben ott is azt állították, hogy az ellenzék oltás ellenes. Pedig én és mindenki aki nem a kormánymédiából tájékozódik az tudja, hogy csak az EU által nem elfogadott vakcinákkal történő tömeges oltást ellenezték.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

> Miért kommunikálja Trey csürhéje...
Mert oda baszunk 22-ben is 2/3-al! :D
Ennyike!

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

A haveri körömben egyre-másra derül ki, hogy régi Fideszesek 22-ben a kormány ellen fognak szavazni.

Legalább 8-10 emberről tudok, akinek elege lett belőlük. A 400.000 szavazat elvesztése reális lehet. Ne ringasd magad illúziókba.

Ha 51% lesz, annak is örülnöd kellene. Én is koalíciós kormányt szeretnék. A Fideszre 16 év után nem szavazok.

Akik a jarvanykezeles miatt nem szavaznak rajuk, azok bejuttatjak kb a Mi Hazank Mozgalmat 5% korul. Az annyit visz el, mint 4 eve a Jobbik kisebbik fele. A mandatumok 50%-a nincs veszelyben, a ketharmad viszont nem lesz meg ujra, az biztos (felteve, hogy MZP viszi az elovalasztast).

Ha Dobrev nyerne az elovalasztast, meglenne a ketharmad, es bejutnanak a Mi Hazankosok mellett a Kutyak is - atvennek az LMP 5%-os "eppen bejutos" partszerepet.

Illúzió. A Fidesz valószínűleg veszíteni fog.

https://index.hu/belfold/2021/10/13/median-mkkp-parlament-ellenzeki-oss…

 

Itt már látszik, hogy nem elég az ellenzéki összefogást megverni. A Kétfarkú kutyapárt is ott van és valószínűleg a Mi hazánk is be fog jutni.

Önállóan valószínűleg nem lesznek képesek kormányt alakítani.

majd meglátjuk :). volt már amikor fölényes sikert jósoltak nekik és bebukták meg olyan is, hogy messze alulértékelték őket. a kérdés a szavazókon múlik, majd kiderül.

**

Kérdéses pl. hogy az ignoránsok a saját hangadóiknak hisznek-e a döntési folyamatban. (tudniillik, hogy a lényeg már eldőlt)

https://mandiner.hu/cikk/20211012_ungvary_rudolf_gyurcsany_dobrev_marki…

**

az ellenzéki lét kapcsán egy kis érdekesség: (csak jelezni, hogy oldalaktól függetlenül vannak normális, konstruktív emberek/túl kevesen/ meg van az "egyéb").

Soproni Tamás most egyértelművé tette a helyzetet. Az önkormányzat lapjában, a Terézváros Magazinban úgy fogalmazott: „jelenleg gyakorlatilag két ellenzéki párt ül a testületben. A Fidesz képviselői szakpolitikai kritikákat fogalmaznak meg – néha harsányan –, és konstruktív ellenzékként viselkednek. Az MSZP politikusai viszont személyeskedő, a hivatal munkatársait támadó és kevésbé szakmai vitákat folytatnak.”

Az újságíró kérdésére, miszerint jól érti-e, hogy az MSZP-t a helyi ellenzék részének tekinti, Soproni azt válaszolta: „Tudja, ha egy madár úgy jár, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor azt én kacsának hívom. De van erre a helyzetre a politikában egy egyszerű hüvelykujjszabály: az a párt, amelyik nem szavazza meg a költségvetést, az ellenzéki.”

https://mandiner.hu/cikk/20211013_terezvarosban_is_felbomlott_a_balolda…

Ne csak a főcímet olvasd el. Felhívom a figyelmed erre a mondatra:

Ha nem közös listán indulna a hatpárti ellenzéki összefogás, az MKKP-re a szavazókorú népesség hat, a választani tudók nyolc, a biztos szavazóknak pedig a hét százaléka voksolna, ...

Viszont közös listán indul. Azt meg több felmérés kimutatta, hogy a közös listának több potenciális szavazója van, mint a külön listáknak összeadva. Vagyis az MKKP esélye a közös listával kisebb.

A cikk ugyan említi, hogy még a közös lista mellett is van esély, azonban ebben - többek közt a mérések jellemző hibahatára miatt - nem hiszak.

Veszélyhelyzeti járványhitelt kap Magyarország 17 kórház felújítására egy fejlődő ázsiai országokra fókuszáló beruházási banktól.

Magyarország azért kaphat vészhelyzeti támogatást a bank Covid-eszköze alatt, mert – egyszerűen fogalmazva:

  • Az egészségügyi rendszere pocsék,
  • A lakosság elöregedett és beteges,
  • Rosszul teljesít a járvány elleni küzdelemben.

Legalábbis ezt állítja az AIIB hitelkonstrukciót bemutató dokumentuma. A dokumentumban foglaltak nyilván nem függetlenek attól, hogyan és milyen módon igényelte a magyar állam és az érintett állami intézmények a kölcsönt. Magyarán

miközben a kormány belföldön sikerpropagandát folytat a járványkezelésről, a helyzet súlyosságát domborítja, ha némi segélyhitel kell.

https://hvg.hu/ingatlan/20211014_A_kormany_sutba_vagta_a_buszkeseget_ne…

hvg (sejtem itt mi a 'h'):

Rosszul teljesít a járvány elleni küzdelemben, ezt állítja a dokumentum

dokumentum:

Hungary was able to contain the spread of the COVID-19 pandemic by putting in
place a comprehensive set of response measures

Rapid response measures including the roll out of vaccines contributed to curbing
infection rates.

Most úgy kb. 10 halottnál járunk heti átlagban.

https://raw.githubusercontent.com/kamutelapo/covid/master/k%C3%A9pek/Co…

 

Portugáliában 12 halott jutott 2600 megbetegedésre csúcson. Nálunk jelenleg 1200 fertőzöttre jut 10.

Mondjuk semmit nem jelent, mert szarnak tesztelni. A pozitivitási ráta már simán 5% felett van.

 

Nem túl jók az adatok. Pedig még a buli igazán el sem kezdődött.

egy számodra kényelmes toplistán (bevallott, regisztrált elhunytak), amivel talán már a #teamdobrev sem kampányol, mert egyébként a többlethalálozásokat nézve vannak országok/térségek, ahol akár több nagyságrendivel lóg ki a lóláb

Idézd már be a többit is, ami a világszínvonalú egészségügyünkről, illetve a dübörgő, milliárdokat választások előtt kiszóró gazdaságunkról szól, csak, hogy teljes legyen a kép:

Despite the initial success, Hungary has experienced high COVID-19 related mortality rates4 as a result of its underlying population structure, and remains vulnerable to another wave of COVID-19.

Hungary’s healthcare system needs continued support to enhance preparedness for future pandemic shocks.

Strengthening public health systems and delivery of critical health services during the COVID-19 pandemic requires additional financial resources.

Hungary’s healthcare system needs continued support to enhance preparedness for future pandemic shocks.

Ez speciel szinte az összes országra igaz. Az USA-ban a folyosókon és a kórház udvarokon is voltak már betegek. Most éppen Romániából készülnek áttolni pár beteget ide, mert elfogyott a kórházi hely. 

> Miért kommunikálja Trey csürhéje, hogy a másik oldal oltásellenes?

Szép is volna, de sajnos csak a Mi Hazánkon kívül senki nem szólalt fel az egészségügy kötelező oltásával, és az ótási kártyára épülő diszkriminációval szemben.

A Mi Hazánk is másik oldal, de nem az amelyikre a poszt-toló gondolt. Ha jól értem.