[KV] Kész!

8:30-ra mentem, 8:58-kor már a munkahelyemen ültem beoltva.

#nemlehet #lehetetlen #nemtudokregisztálni #bevagyokeregisztrálva #életvezetésitippek #sorokvannak #szervezetlen #nincsterv

PS: típus a képen!

Hozzászólások

A #deszemetvagyhogyzaklatodahaziorvost kimaradt. ;)

#sorokvannak

mErT eZ eGy SoRoS-oLtAs!!!

Amugy UK-ban is erdekes. Van a kozelunkben egy oltopont. Reggel 8 es 10 kozt "kigyok kigyoznak" a sator elott. Delutan 2-3 korul meg 4-5 ember all a reggeli 50-60 helyett. Vagy a szervezes rossz, vagy az emberek hulyek es reggel 8-ra jonnek a deles idopontjukra - nem tudom melyik a rosszabb eset.

(Egyebkent a sorbanallassal kapcsolatos panaszok szerintem azokra vonatkozott, akik oltoponton kaptak, nem azokra, akik haziorvosnal, utobbi gordulekenyebbnek tunik otthon)

Itt is volt egy-két balfasz, amelyik:

  • nem hozott előre kitöltött nyilatkozatot (pedig hónapok óta pofázzák, hogy mindenki azzal menjen)
  • 82 réteg ruhában volt, pedig hónapok óta pofázzák, hogy lehetőleg rövid ujjú holmi legyen, hogy ne kelljen órákat vetkőzni
  • nem időre, hanem jóval előtte jött (elhajtották a faszba')
  • "csakaspirinértjöttemdoktorúrmegaszomszédferibácsinakszemcsöppér'" notórius, egész háztömbnek receptet felírók (elhajtották őket a faszba')

Vicc bazmeg.

trey @ gépház

Miert szedjen ilyet, akinek nincs tunete?

Egyebkent tobb errendszeri problemas van a kornyezetemben. Egy kozos tulajdonsaguk volt: mind haboruban allt a csapvizzel es az izesitetlen asvanyvizekkel.

Nem lattam meg olyat, aki megivott napi 2+ liter vizet (nem mast, vagy a mast a 2 liter izesitetlen viz melle), es verrogot kapott, vagy mas hasonlot kapott volna.

Az errendszeri betegsegeket valahogy mindig azok kapjak meg, akik csak olyat hajlandoak inni, amiben vagy cukor, vagy alkohol van.

Amikor mi kaptuk el a covidot, a legstabilabb tunetunk az volt, hogy mindkettonknek volt egy brutalis szomjusagerzete, amit nem tudtunk csillapitani. Nekem ez a tunet mult el utoljara, csak masfel napig kohogtem, 2 napig voltam lazas, de meg 3 napig szomjas voltam utana.

Egy nap megittunk 3 liter vizet, 2 liter teat (amibol 1 liter volt mezezve, az kb fedezte is a napi szenhidratbevitelt, mert enni eleg keveset tudtunk), 10 percenkent jartunk pisilni es meg mindig brutal szomjasnak ereztuk magunkat.

Valami csoda folytan semmi long covid tunetunk nem lett, 2 hetre ra mar kilometereket futottunk domboldalon. Pedig asszonynal majdnem ket hetig el tartott a laz es a kohoges.

"Miert szedjen ilyet, akinek nincs tunete?"

Én szedném megelőző stratégiaként, ha rizikócsoportba tartoznék (túlsúly, cukor, vérnyomás etc.), mivel a covid vérrögképződést okoz. (Mert a vírus az erek belső hártyáján lévő sejteket támadja meg.)

Mo.-n recept nélkül kapható, olcsó. Annak írja fel az orvos vérrögképződés megelőzésére (napi 1×100 mg), aki átesett szívinfarktuson, vagy agyi érelzáródás típusú stroke-on. (Ilyen módon a világon nagyon sokan szedik hosszú távon, és az ilyen emberek nagy mintáján statisztikailag kimutatták azt is, hogy csökkenti bizonyos daganatok kialakulásának a kockázatát.)

Ebben a protokolban mondjuk csak a betegség korai szakaszában adnak 325 mg-ot, viszont megelőzésre ivermectint írnak helyette (13:30-nál a lista) :

A C vitamin, a D vitamin és az ivermectin szerepe a betegség megelőzésében és kezelésében

"Az errendszeri betegsegeket valahogy mindig azok kapjak meg, akik csak olyat hajlandoak inni, amiben vagy cukor, vagy alkohol van."

Az érelmeszesedést sajna a cukor okozza - ez ellen ajánlott a K2.

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

"nem hozott előre kitöltött nyilatkozatot (pedig hónapok óta pofázzák, hogy mindenki azzal menjen)"

Ez nem minden esetben igaz, én indulás előtt frissen letöltöttem, kinyomtattam, aláirtam, és nem volt jó, mert más volt a papir. De én oltópontos voltam, nem háziorvosos.

Húsvét hétfő, kora délután, oltópont - nagyjából 300m-es sor, a másfeles távot erős jóindulattal (se) betartva. Negyed órával a kiírt időpont előtt érkezve ki lehet számolni, hányan voltak előttem... Az más kérdés, hogy aki Moderna "menüre" volt hivatalos, azokat szépen előreküldték egy másik sorba, és nagyjából-egészéből valóban zökkenőmentesen, minimális további várakozással megúsztuk az egész folyamatot.

Mondjuk mert egy komolyabb méretű városban rossz esetben nemhogy percre, de fél órára se lehet pontosan megtervezni az odaérést. Ráadásul - én pl. kórházi oltóponton voltam - még annak sincs értelme, hogy várok az utcán (mert onnan pl. nem látszott, hogy mennyien vannak előttem). Amúgy pedig sokra nem megyek azzal, hogy én kivárom a soromat odakint, egy halom ember meg bemegy korábban - őket be fogják előttem hívni, mert nem a behívási időpontot, hanem a sort veszik figyelembe.

Én csak annyit mondtam hogy ilyenkor szerintem pontosan érdemes érkezni. Van az emberekben egy késztetés arra hogy mindenhova 20 perccel előbb kell odaérni. Ez nem az az eset.

Én dél-csepelről beértem a blahához percre pontosan, nem volt nagy ügy, csak egy kis helyismeret kell hozzá.

Vagy épp a 3:15-re hívottak voltak már ott 2:30-kor.

Nálunk az oltóponton a katonák "kirakták", aki lényegesen hamarabb volt ott (leült a padra, sétált egy kicsit, stb.). Viszont sok ilyen esetnél igen sok idő is összejöhet, aminek a pontosan érkezők látják a kárát.

Feleségemnek is 7-re volt időpontja, pár perccel ért oda 7 előtt (hosszú sor), és döbbenten hallgatta, hogy az előtte levők közül többeknek 7:30 körülre van időpontja (meg a közvetlen mögötte levőknél is voltak 7:15-ösök).

Valahol biztos vannak, csak ez is olyan, mint minden más, ha gond van, az hőbörög, akinél nem volt probléma, az meg nem szól semmit. Bajcsyban voltam tegnap 28 perc volt a saját parkolójukban történt parkolástól az indulásig szumma. Kiválóan rendezett volt minden, se tömeg, se sor, T+8 percnél már szurival készen vártam a fél óra lejáratát.

Az ORFI tegnap azért elég kaotikus volt. Relatív szervezett volt (szóval nem dobták be az emberek közé rögtön a gyeplőt), de azért ezt sokkal szervezettebben kellett volna. Főleg, hogy nem tegnap kezdték.

Kellettek volna:

  • kint a kórház parkjában terelő kordonok
  • rendes kitáblázás (pfizert és oroszt is adtak és a jelentkező volt lebaszva, ha rossz sorba állt, csak éppen nem volt kiírva, melyik sor melyik). Egyáltalán minek a két sor, legyen egy és majd az elején kiderül, hogy jobbra v. balra.
  • bent az épületben az emberek összeeresztve kupacba
  • össze-vissza kóválygó emberek
  • zsúfoltság
  • nem érkezési sorrend
  • nem volt pihenő/váró, még annyit se mondtak, hogy tessék lemenni a parkba és ott várni kicsit

 

Nagyon ad-hoc volt gyakorlatilag minden pillanat, mintha sose csinálták volna még és még csak a szokásosat se lehet elmondani, hogy "a körülmények ellenére emberileg minden OK volt", mert bunkók voltak. A mögöttem álló hölgy mondta, hogy amikor az első körért jött, akkor is bunkók voltak, nem csak most.

Észre vehetted volna, valahol megy valahol meg a sorban állás megy. 

Nem a központi szervező egy géniusz, hanem a helyi erőknek épp hogy sikerül. pl az én kis papírom nem színes, és nem is pont így néz ki, ugyan a napot megmondták mikorra menjek a 2. adagért, de az óra perc az elmarad. Nem gond ugyan abban az időben fogok menni.

Gyorsnak nekem is gyors volt. Semmit nem jelentett, hogy 1-2-3-4-5 oltópontra hívtak egy sor volt illetve nem volt. (kb 15 embert engedtek egyszerre az épületbe és pont az első voltam)

Tippelnem kellene azért ment gyorsan, mert egy orvosra legalábbis akinél én voltam 2db adminisztrátor jutott , plusz ameddig az épület előtt vártunk végigjárt még egy aki előre beszedte a papírokat + épületen belül egy recepciónál kaptad "vissza" ott hiány pótoltatták, ha már a fő beengedési ponton a korház kapuján átjutottál nem teljesen jól kitöltött papírjaiddal. 

Utána a várakozásra betereltek volna egy szobába, kösz nem inkább kint vártam saját felelősségre.

Saját ismeretségi körömbe a 30 perc és a 2 óra közt minden volt míg valaki oltás kapott.

Az ORFI-ban nem voltak katonák, a kórház kertjében volt az első regisztrációs pont, ott totál zavar volt, melyik sor melyik. Utána az épület aulájában volt a 2. regisztrációs pont, ott mondták meg, hogy az oroszt az emeleten adják. Végülis én is végeztem kb. 30 perc alatt, de én khmm.... agilis vagyok.

nem hozott előre kitöltött nyilatkozatot (pedig hónapok óta pofázzák, hogy mindenki azzal menjen)

Kedves Trey, én megértettem, hogy mindenki hülye, csak Te vagy Helikopter, de hidd el, ezzel a pofázós stílussal kevés új barátot szerzel ;)

Csak hogy árnyaljam a képet, én levélben regisztráltam, s "némi" spéttel, kb. 10 héttel később kaptam egy válaszlevelet, benne egy kitöltendő Hozzájáruló Nyilatkozattal - amit természetesen kitöltöttem A bibi csak az, hogy ennek a papírnak - a címén kívül - semmi jogi relevanciája nincs, egy csomó személyes adat megadásán túl egy árva szót sem tartalmazott arról, hogy én bármibe beleegyeznék, legkevésbé valami COVID-19 vakcina beadásába.

Amikor további pár hét múlva szóltak, hogy mehetek oltásra, természetesen vittem a Nyilatkozatot, s a helyszínen, a papírozás kezdetén le is adtam. Ahol aztán rögvest adtak egy újabb Hozzájáruló Nyilatkozatot azzal, hogy majd töltsem ki, és hozzam vissza a második adag beadásakor. Ennek a pontos fejléce (mivel Pfizert adtak) ez:

                  Hozzájáruló Nyilatkozat

                           Comirnaty

COVID-19 mRNS vakcina beadásához

és a személyes adatok újbóli megadásán túl valóban tartalmazza, hogy  a vakcina beadásához önként, befolyástól mentesen hozzájárulok.

Mivel ez a papír ma is itt van (kitöltetlenül) a fiókomban, meg tudnád mondani, hogy akkor én mikor, mihez járultam hozzá?

Vagy ha - ne adj isten - valami vakcina gikszer miatt úgy döntenék, hogy beperelem a magyar államot/a Pfizert, akkor a jogászaik milyen papirokkal bizonyítanák, hogy minden az én beleegyezésemmel történt, mindenért én vagyok a hunyó?

Worksforme.

Ezt kaptam a levélben kinyomtatva, én is ki tudtam tölteni (ha erre célzol). Bár egyikünk sem ügyvéd, arra próbáltam célozni, hogy - szerintem - minden jogi nyilatkozatnak van valami célja, tárgya, érvényessége, stb., amit ez a papírfecni sajnálatos módon teljességgel nélkülözött. A címe nem játszik ;)

Ha már annyi milliárdot elkölt szeretett Kormányunk a lakosság tájékoztatására, készíttethettek volna néhány értelmes és megfelelő iratmintát a vakcinázással kapcsolatbam (is).

Sokkal tartozik még szerintem. Ez talán nem úgy megy, hogy évekig idejárt mindenki kéretlenül a másik tányérjába szarni, még szavazáson is azt mondták a tömegek így pont “okés”.. majd amikor valaki vissza szeretné már adni végre a kedvességet, akkor ő ugyan álljon már le a bemelegítésnél.

A szabad gondolkodás és véleménnyilvánítás mentén tőlem leszophajta mindenki a kedvenc politikusát.. ezek után pedig mostmár remélem még több politikai szar lesz, hátha agyvérzést kapaz érintettek java, addig meg jót röhögök. Néha kurvajó a műsor.

Trey le ne állj :)

Vortex Rikers NC114-85EKLS

nem az ertesrol van szo, hanem arrol hogy ez hazugsag.

amig nem kezdted el a folyamatos politikai topikok nyitasat, addig csak egy-egy topikban spontan alakultak ilyen offtopik polszalak amik elhaltak.

 

es a masik en nem kezdtem itt politikai offot, hanem egy "ugyrendi" kivansagot vetettem fel. a haverod kezdett el politizalni.

Dehogy, dehogy. Akkor indult ez az egész, amikor egy azóta már banra tett sültbolond O1G aláírással írta a kommentjeit folyamat, a forradalmat hallucináló haverjai meg folyamatosan rájátszottak. Hátha nyernek. De nem nyertek.

Csak, hogy tiszta legyen, nem az aláírása miatt került banra, hanem azért, mert amikor szólni akartam neki, egy kamu e-mail címről visszapattant a levél. Ezért pedig ban jár.

Utána jelentek meg a Summer-Winter stb. kamugyárosok napi 2-3-4 topiknyitással.

Majd ha ezek megszűnnek, a részemről is megszűnnek az aktuálpolitikai topikok.

Jó példa erre, hogy van, hogy egy komplett hétvégét itt sem vagyok (nincs mit folytatni), majd hétfő reggelre már itt vannak 444-gagyi témák.

Meg este, amikor rendszerint nem vagyok itt. Reggelre fogad a személyeskedés:

https://hup.hu/node/173412

Ja, hogy ontopik is legyen:

A koronavírus elleni oltás számaiból ti csináltok politikát. Elég lenne annyit tennetek, hogy elismeritek: ezt jól csinálták. Megyó is ezt javasolja!

trey @ gépház

"A koronavírus elleni oltás számaiból ti csináltok politikát. Elég lenne annyit tennetek, hogy elismeritek: ezt jól csinálták. Megyó is ezt javasolja!"

 

kevered a faszont...az ellenzek a halalos aldozatok szamabol csinal politikat, a kormany csinal politikat (meg te) abbol hogy hanyan vannak mar egy adaggal beoltva.

LOL

Az, hogy mennyien vannak beoltva, az egy objektív, korrekten össezhasonlítható adat. Az, hogy te ettől szarul érzed magad, mert nem a te elméletedet igazolja, az a te lelki problémád.

A halálos áldozatok száma egy vitathatóan összehasonlítható adat, a baloldal (és te) próbál belőle egy számára megfelelő narratívát fabrikálni politikai nyereségvágyból. Kb. ez az, ami engem nem érdekel.

Ezen kéne elgondolkodnod:

  • miért vált ki belőled agressziót, ha valaki leírja: beoltottak száma: 2 900 000 fő

trey @ gépház

vicces hogy  mindket szamot a kormanyod "szamolja" hasrauteses modszerrel, de neked csak az egyikkel van bajod.

kivancsi vagyok te tudod-e hogy a beoltottak szama mit jelent? ennyi oltoanyagot hasznaltak fel vagy ennyien kaptak oltast (ink. elso masodik adag) vagy mit is jelent ez a szam? es egy linket is megadhatnal.

 

nem valt ki belolem agressziot a szam. kerdeseket valt ki. a kormany szar propagandaja mar inkabb valt ki belolem "agressziot".

Meg wc papir meg tisztasag meg estig sorolhatnam.

Miert gondolod azt, hogy csak onhibajabol kerulhet valaki korhazba es barmilyen baja van az csak az o felelossege?

Tudjuk te szuperegeszseges vagy es minden csak rajtad mult/mulik. Isten ne adja, hogy felebredjel az almodbol es szembesuljel egyszer a valosaggal. 

A tobbseg nem olyan gyoker, hogy a kormanyt/onkormanyzatot hibaztatja, ha egy rokona elkapja a virust - bar peldat en is lattam mar ra, itt UK-ban is. Remelem, hogy ebbol a 23k-bol csak 2k-nak vannak ilyen hulye rokonai. Mert ha ennel sokkal tobb, az komoly veszely a demokracia jovojere, es mar visszafordithatatlan az oktatasunk vadkapitalista iranyba tolodasa altal okozott kar.

  • társadalom eleve nagyon rossz egészségi állapota (az egyén felelőssége)
  • kórosan elhízottak - 4. hely a világon (az egyén felelőssége)
  • bagósok (az egyén felelőssége)
  • Darwin-award jelöltek (az egyén felelőssége)
  • tesztek elől bujkálók (az egyén felelőssége)
  • oltást fel nem vevők, pedig lehetőségük lenne rá (az egyén felelőssége)
  • elve oltásellenesek, szektások (az egyén felelőssége)
  • stb.

Nem szeretem, amikor valaki képtelen a saját felelősségét beismerni és keni a szart mindig másra.

trey @ gépház

"tesztek elől bujkálók"

 

milyen tesztekre gondolsz? IQ-ra? mert covid tesztektol ugy ovja es vedi partod es kurmanyod az embereket mintha halalosabb lenne mint a covid.

 

egyebkent meselj, mit tett az elmult 11 evben a kormanyod azert hogy egeszsegesebb nemzet legyunk?

jojo..az otthoni palinkafozest elismerem..vagy varjal... :DD

milyen szuresi programokat valositott meg a kurmanyod? miert basztak el a rakszuresi programot?

miert nem tamogatjak a megelozo teszteleseket, miert nem biztositanak megfelelo korulmenyeket videken, hogy a tobb szaz(ezer) haziorvosi praxis nelkul maradt telepulesnek legyen orvosa?

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201205/leallitjak-a-pedagogusok-tes…

György István, a Miniszterelnökség államtitkára az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján elmondta: lezárult a múlt héten a csoportos gyorstesztelés első köre az oktatási, egészségügyi és szociális intézményekben. Nagyobb részvételi arányra számított az operatív törzs - jegyezte meg.

Kormányhivatalban dolgozó ismerős mesélte, amikor odaértek tesztelni, futottak a tanárok a WC-be stb., hogy ne teszteljék őket, mert akkor mehetnek karanténba és akkor oda a karácsonyi nagybevásárlás.

Másik, hogy kisírták maguknak a soron kívüli oltást. 20%-uk még mindig nincs beoltva. Miért nem jelentkezett egyötödük? Mi az oka, hogy nem oltatják be magukat? Miért kell pótköröket szervezni nekik, hogy oltassák be magukat, miközben a lakosság alig várja, hogy oltsák?

trey @ gépház

"Kormányhivatalban dolgozó ismerős mesélte, amikor odaértek tesztelni, futottak a tanárok a WC-be stb., hogy ne teszteljék őket, mert akkor mehetnek karanténba és akkor oda a karácsonyi nagybevásárlás."

Aha. Tehát van valaki, aki látott olyat, aki hallott olyanról, hogy... Pletykának hívják bammeg, de mondhatnám suttogó propagandának is...

"Másik, hogy kisírták maguknak a soron kívüli oltást. 20%-uk még mindig nincs beoltva." - Hint: Ugyanúgy regisztrálniuk kellett, és regisztráció után történik a behívásuk. Mivel azt nem közölték, hogy mennyien regisztráltak, csak azt, hogy minden ötödik pedagógust még nem oltották be. Ha az emmi vagy mi a lótüdő tudja e-mailekkel bombázni/bombáztatni a tanárokat (tudja - tapasztalat), akkor miért nem tudják regisztrációs kör nélkül berendeltetni a dolgozókaz egy szurira? Nem lehet, hogy a regisztrációnak mégis van néminemű adatösszefésülési célja? (taj, e-mail, telefonszám...)

Én magam arányt is mondok neked: adott debreceni iskolában 10 tanárból 3 merte bevállalni a tesztet, a többi valamiért nem. Volt aki eltűnt az épületben, volt akinek gyorsan haza kellett szaladnia meg ilyesmi. Volt aki egyenesen nagypofával nem írta alá a beleegyező nyilatkozatot, persze egész nap krákogott. A görcs állt volna a hátába ennek a maradék 70%-nak. Ingyen volt a tesztelés, így a 40 fős karból méginkább siralmas arány. Az ezt megelőző "jájájáj miért nincs teszt" sírás után pedig megvetendő-legalja dolog. Legalább utcaseprők lettek volna vagy valami, nem a gyerekeknek példát mutató értelmiségiek.

Másik iskolában (ide jár a lányom) viszont minden tanár beállt a sorba, egyet szedtek ki fertőzöttként. Semmi tünete nem volt, csak a teszt szúrta ki. Előttük megemelem a kalapom, ott nem volt félredumálás.

A fentebbiek szerint nem szép dolog általánosítani, de mégiscsak megdolgoztak érte az érintettek. Jó lenne, ha a pedagógusok nem szeretnének új múltat, mert amit írtak a "WC-be menekülő" stb véglényekről, az bizony igaz. Én magam ezt tényként tudom elmondani neked. A karácsonyi buli részét nem tudom alátámasztani, mert akikről tudok az mind a potenciálisan kieső fizetésével magyarázta a dolgot. Érted, neki azt' ne legyen kevesebb a pénze, inkább dögöljön meg a random családban akárki, ahol a gyerek lesz a közvetítő - akaratán kívül.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

"Másik, hogy kisírták maguknak a soron kívüli oltást"

Ezt itt és most fejezd be. Használjon olyan szavakat az az ember, aki hivatásszerűen bezárkózik 30 idegen háztartásból érkező gyerekkel a járvány idején.

Te vállalnád oltatlanul?

Sajnálatos hogy az emberek egymás ellen forditása ilyen szuperül sikerült.

Úgy tudom elmentek oltatatni, 80% feletti arányban. Miről beszélsz?

Ismétlem: nem kisirták, hanem a biztonságos munkavégzéshez kikövetelték, és ez tökéletesen rendben van. Az a baj, hogy ki kellett követelni, és nem járt automatikusan.

A maradék 20%-ról. Azokkal mi lesz? Visszamennek szétfertőzni szegény 30-as osztálylétszámot és a kollégáikat?

nem kisirták, hanem a biztonságos munkavégzéshez kikövetelték, és ez tökéletesen rendben van.

Dehogy van! Semmivel sem különbek mint mások. 

Már jön a próbálkozás, hogy mégse kelljen visszamenni dolgozni. Pfiizer már beszúrva, jöhet a nyári szünet! Mi bajunk lehet?

trey @ gépház

Nem is mondta senki hogy különbek mint mások. De ők azok akik fél napra bezárkóznak egy terembe 30 diákkal, akik hozzák-viszik a virust. Tehát a biztonságos munkavégzés követelménye az oltottság.

Máshol is az lenne, kapják meg mások is.

Ki mondta, hogy ne kapják meg?

A 20%hoz nem tudok mit hozzászólni, hülyék mindenhol vannak. Az én családomban a tanár illető abban a másodpercben ment oltani, hogy hivták. És a kollegái is.

Hétfőn nyit az iskola meg az óvoda. Nem tudom, hogy miről beszélsz.

Én is azon mesterkednék hogy csak akkor rángassanak emberek közé, ha megkaptam mindkét adagomat és a teljes védelmet.

Addig csak a vágóhidra küldenek.

Tudom, kényelmes a biztonságos irodából, home officeból pofázni ezekről a dolgokról, én is informatikus vagyok, de lassan abbahagyhatod ezt a témát, mert lövésed sincs róla. Ha neked kényelmes elfogyasztani a kormánypropot, csináld, de ne terjeszd.

"hanem emberek közé járok minden egyes munkanapon."

Egy rendes cégnél ezt már tavaly márciusban megtiltották. Szerintem lapozzunk, nem egy gondolkodásunk van...

A virus terjedésének lehetséges módjai, részletei nem vélemény tárgya, hanem sima egyszerű tudományos tény.

Ahol emberek vannak, ott terjedhet.

Tünetmentesen is.

Tehát aki emberek közé megy a járvány végéig / oltásig, az felelőtlen.

Ez nem vélemény, hanem tény.

Egy rendes cégnél ezt már tavaly márciusban megtiltották. Szerintem lapozzunk, nem egy gondolkodásunk van...

LOL

Tehát aki emberek közé megy a járvány végéig / oltásig, az felelőtlen.

LOL

Számos ember nem tudja megtenni, hogy home office-ban hesszelget. Értem, hogy te, kóder ezt meg tudod tenni. Vannak azonban olyan dolgok, amihez helyszínre kell menni.

trey @ gépház

"Vannak azonban olyan dolgok, amihez helyszínre kell menni." - Géptermi operátor, telepítő technikus szinten mindenképp, rendszermérnöki szinten már kevésbé hihető, hogy minden nap olyan feladatok vannak,aminél csak a főfőmérnök úr kezével és csak helyben lehet valamit megoldani.

Már megkezdődött a trükközgetés:

https://hvg.hu/itthon/20210412_oktatas_apaczai_gyakorlo_gimnazium_ferto…

Ha ezek amúgy sem terveztek visszatérni a jelenléti oktatásba, akkor felesleges volt őket soron kívül beoltani.

trey @ gépház

Meggyőződésem hogy a társadalmi szarkavarás mesterművét látjuk magunk előtt.

"nem mindenki tanárpárti"

"kisirták maguknak az oltásokat"

Majd bezavarják őket úgy hogy féligmeddig vannak beoltva, második adag, teljes védelem sehol.

Majd jönnek a "trükkök".

Trey meg vigyorogva nyomhatja a propagandát a gonosz, önző tanárokról.

Shame.

Vegyük észre hogy semmi nem lenne az egész hisztiből, ha időben és mindkét oltást megkapták volna.

Tudok olyan iskoláról ahol 4-5 kollega halt meg (de csak hogy egy minimális együttérzést kicsikarjak belőled, nem csak tanárok, akiket te lenézel, hanem karbantartók, portások is), lehet hogy egy ilyen trükk életet ment.

Ez miért trükközgetés szeritned? Van x fős tanári kar, akik tanítanak általános iskolás és középiskolás korosztályt _is_. Kérdés: hogyan legyen on-site oktatás a kisebbeknek, és online a nagyobbaknak? Tudom, fogja magát a tanerő, és amikor a nagyokkal lenne órája, vonuljon be az adott tanterembe, dugja rá a notebook-ját az iskolai hálózatra/kapcsolódjon az iskolai wifi-re, és tartsa az órát online, aztán a kicsengetéskor meg pakoljon/szedelőzködjön, és menjen a másik terembe a kisebbekhez...
Ja, hogy erre megfelelő infrastruktúra nem igazán van a sulikban? Némely pedagógusnak jó, ha van otthoni valami rozzant asztali gépe, amin mindent _is_ csinál (rosszabb esetben _a_ családi számítógép az)?

"felesleges volt..." - majdnem mondtam valamit, hogy mi volt felesleges...

Miért? A regisztráció időpontja számít valamit?

Én eddig azt hittem, hogy amikor regisztrálsz, akkor valahova betesznek a sorba bizonyos feltételrendszer szerint. Hiába regisztráltam első-második nap, amikor lehetett, rengeteg ember jött be elém a sorba, mert ők magasabb prioritással mentek.

100%

Ha már soron kívül beoltották őket, ha már soron kívül a legtöbb ember által legkívántabb vakcinára kaptak lehetőséget (gondolom, okkal, mert ha 2 Pfizer után az elhízott tanár felbassza a pacskert, akkor ne mondhassák azt, hogy ők kínai, orosz stb. vakcinát kaptak).

Én nem engedném vissza azt a tanárt dolgozni, amelyik nincs beoltva. A gyerekek és a kollégái egészségére hivatkozva. Vagy nyitnék neki egy elkülönítőt, aztán a szülőkre bíznám, hogy beadják-e hozzájuk a kölkeiket.

trey @ gépház

treynek nettó has- és seggfájása van mindentől, amiben tanárok vannak.

Sajnos vannak olyan tanárszervezetek akik ténylegesen pártpolitikát folytatnak és erősen érződik a nem kormánypárti hátszél.

Ez igaz.

Viszont trey azt felejti el hogy ezek a szervezetek nem hivatalos, egyetlen szakszervezetként járnak el, és nem is képviselnek minden tanárt (eleve több országos pedagógusszakszervezet van).

Tehát ezeknek a mérhetetlenül elitélendő kommenteknek az a gyökere, hogy nem a fidesz kövét fújják, és ez fáj neki, és kivetiti az összes tanárra.

Gondolom azokra is, akik felerészben az ő gyerekeit nevelik/nevelték.

Azért még óvatosan felhivnám a figyelmét treynek arra hogy emberekről és nem adatsorokról beszélünk, szóval a minimális, minden ismeretelen embernek kijáró tiszteletet és méltóságot próbálja meg felmutatni.

" (gondolom, okkal,"

Olyan volt megfelelően készleten éppen akkor amikor kellett. És készlet alatt logisztikát is érteni kell, mert a kampányoltásokat oltópontokon intézik, vagyis a háziorvosok hűtőiben tárolt készlet nem jó.

A hozzászólás többi része értelmezhetetlen számomra. Az összes oltás biztonságos és hatékony, ők mondják, akiknek iszod a szavait.

Én nem engedném vissza azt a tanárt dolgozni, amelyik nincs beoltva.

+1, saját és mások védelme érdekében.

De kicsit fordítva a dolgon: az a gyerek bemehet az iskolába, amelyik nincs beoltva? Nekem inkább ez az aggályom: gyerekek visszakerülnek, 1-2 koronavírusos fertőzi az osztály egy részét, azok hazaviszik a (még) oltatlan szülőknek. Ha üzletekben, ahol rendszerint 30-60 percnél többet nem tartózkodsz, 10 négyzetméter kell egy főnek, akkor az iskolában, ahol napi 4-6 órát tartózkodik a diák, miért nincs ez a limit (aki nem tudná: nincsenek 300 négyzetméteres osztálytermek :) ).

Sőt, az érettségit úgy kell megszervezni, hogy egy teremben max. 10 fő írhatja (tárgytól függően 2-4 óra). Viszont akkor az miért nem gond, hogy 30-35 fő van egy teremben 4-6 órát?

Értem én, hogy valamit kezdeni kell, de nekem ez nagyon ellentmondásos. Te is fentebb hivatkozol egy tízfős, végzetes bulira. Az iskolában osztályonként(!) lesz legalább háromszor tízfő.

Szóval az eddigi egy oltásommal (május 8-án lesz a második) talán nem annyira magamat féltem és próbálom magam kihúzni a (jelenléti) munka alól, inkább a diákokat és családjaikat (mellékes, de úgy látom, az online verzióban lényegesen többet dolgozom, mint a jelenlétiben, azaz a "visszatérés" nekem csak könnyebbség lenne).

"Én nem engedném vissza azt a tanárt dolgozni, amelyik nincs beoltva."

Feljebb még az volt a baj, hogy megkapták az oltást, mégis trükköznek, hogy ne kelljen még bemenni. Pedig lehet, hogy azért, mert a második adag, ami a hivatalos kommunikáció szerint a megfelelő védettséghez szükséges, még a látóhatáron sincs? Sőt, az első óta sem mindenkinél telt el a két hét, ami állítólag kell a súlyos lefolyású megbetegedés megelőzéséhez?

Bocs de tele van a t ... azzal, hogy vannak akik tudják, hogy a hangjuk messze száll és ezért állandóan sírnak. Vannak akik meg tudják, hogy hiába sírnának, leszarja Őket mindenki, ezért aztán nem sírnak.

A Pedagókon kívül vannak még akik legalább olyan veszélyben vannak. Pl. Bolti eladó, pénztáros, busz sofőr, stb........

Szerinted egy pénztáros hány emberrel találkozik egy óra alatt és hány méterről. Sokkal veszélyesebb mint tanítani. Mégse hangos a sajtó, hogy mentsük meg Őket.

vagy a bkv.  lassan már nincs sofőr aki egészséges. Oltják őket soron kívül? ....Tovább is van, mondjam még?

Valaki elgondolkodott már azon hogy pl. ebben az országban miért van, hogy szakszervezet gyakorlatilag csak az állami szektorban létezik. De ott aztán egy területen van legalább három.

A Pedagókon kívül vannak még akik legalább olyan veszélyben vannak. Pl. Bolti eladó, pénztáros, busz sofőr, stb........

Na, hát akkor lehet szólni az illetékes szakszervezetnek, hogy a beszedett tagdíjakért cserébe igazán kisírhatnák ők is az oltást. Megkerestem, hogy ne ezen múljon:

Nekem az egész "kisírták az oltást" kérdésről a medve és a halállista jut eszembe:

- Hallod, adjatok oltást, vagy irgumburgum
- Ok.

Nyilvánvalóan el volt baszva az oltási terv (haha, érted, azt hazudták, hogy van ilyen....)

Ez lett volna a sorrend:

  • alap infra üzemeltetők (víz, villany, erőmű, mittudomén)
  • orvos, rendőr, katona, tűzoltó
  • boltos, tanár
  • családos felnőttek (meg bárki, aki gyereket nevel)
  • mindenki más

És ennyi. Ez egy világos, tiszta felosztása a népességnek, csak szépen végig kellett volna rajta menni. De ez se jött össze.

Értem a frusztrációt, sokan érdemlik és kellene hogy kapják, mégsem kapják meg.

De ne a pedagógus tehessen róla, hogy más nem kap.

Az hogy kevés az oltás / rossz / állandóan változik az oltási terv az ne azoknak a hibája legyen akik megkapták.

Emlegettem a társadalmi szarkeverést, ami remekül üzemel: az igazi probléma helyett mit csinálunk, fújunk a köcsög tanárokra.

Gratulálok.

Pontosan. Amúgy meg:

"A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a LIGA Szakszervezetek, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) és a Munkástanácsok közös nyilatkozatban kérik a kormányt, hogy ne nyissanak ki az iskolák április 19-én."

https://444.hu/2021/04/14/ot-szakszervezet-keri-hogy-maradjon-a-digital…

Szerintem iskolát akkor kellene nyitni amikor a családok oltva vannak. Beleértve a tanárt (ő is ember, és családja van), a dolgozót, bárkit.

Én a gyerekemet, ha lenne, akkor engedném vissza, ha a háztartásom minden felnőtt tagja oltást kapott. De aggasztóan emelkedik a gyermek megbetegedések száma is.

Ez esetben teljesen felesleges volt a tanárt külön kasztként kezelni és soron kívül oltani, addigra sorra kerültek volna mint "ember".

Jó volna egyébként, ha ezek az ilyen-olyan szervezetek egyeztetnének, hogy mit szeretnének és végük közösen, egy értelmes terv mentén kérnének.

trey @ gépház

Jó volna egyébként, ha ezek az ilyen-olyan szervezetek egyeztetnének, hogy mit szeretnének és végük közösen, egy értelmes terv mentén kérnének.

Miért? Azért van több szervezet, hogy mindenki abba lépjen be, amelyikkel legjobban egyetért. Miért nem egyeztet a Fidesz és a DK, hogy mit szeretnének? Azért, mert nem ugyanazokat az embereket képviselik. Én ebben nem látok problémát.

Nem értem. Tfh pedagógus vagyok. (Nem, de tegyük fel.) Lehetne az a véleményem, hogy legyen online oktatás, és maradjak otthon. De az is, hogy kapjak oltást, és legyen személyes kontaktóra.

Szerintem mindkettő vélemény valid, pedig ellentétesek egymással. Akkor miért kéne a pedagógusok 100%-ának ugyanazt az opciót választania? Miért ne lehetne több gittegylet (szakszervezetek, pártok, stb.) a különböző vélemények képviseletére?

Az szervezetek ugyan egyeztetnének, de láthatóan a kormánynak inkább érdeke a szervezetek és az emberek megosztása (értsd: egymás ellen fordítása, és ennek a helyzetnek a fenntartása a pillanatnyi helyzetnek megfelelően), mert amíg egymással hadakoznak, addig sem a lényeges dolgokkal foglalkoznak, mint pl. a közpénzek és a köztulajdon magánba konvertálása (illetve ennek a megelőzése)...

"Share what you know. Learn what you don't."

Az volna jó ha a kormány eleve előre gondolkodna és nem összevissza kapkodna abban hogy kiket mikor is kell vagy nem kell oltani. A kismamákkal is szórakoztak, hogy egy nagyon fontos csoportot emlitsek.

Ha már ilyen jól halad az oltási terv akkor minimális paraszti ésszel és efforttal ki lehetett volna mondani hogy gyerekek május mittomén 30án nyithatjuk az iskolákat mert minden tanár be lesz oltva. Ha a szülő nem engedi vissza a gyerekét, nem kötelező. Pont.

Nem lenne vita. Meg ez az értelmetlen thread sem, ahol trey kézzel lábbal próbálja másra kenni a szart.

Más országban (pl. Olaszország) más oltási terv alapján mentek, az sem volt jó. A probléma az, hogy még így sincs elég vakcina, hogy keletről ki van egészítve. Marha jó lenne, ha mindenkit be lehetett volna oltani azonnal és egyszerre. Biztosan nem az öregek kárára kellett volna a tanárokat beoldani.

Nem lenne vita. Meg ez az értelmetlen thread sem, ahol trey kézzel lábbal próbálja másra kenni a szart.

Tanár van a családban, azt látom. 

trey @ gépház

Pénztárat nem tudom, mikor láttál leguutóbb, de az értelmesebb helyeken plexi fal, plusz maszkban mindkét oldalon. Buszon dettó leszalagozva a jármű eleje, maszkot lehetne viselni a kutricájában is.

Iskolában gondolom sokkal régebben voltál, de ott pont nem maszkban ülnek a gyerekek, pont nem tartják a távolságot, pont oda kell menni a gyerekhez megnézni/segíteni neki...

"szakszervezet gyakorlatilag csak az állami szektorban létezik" - Ott megmaradtak, máshol ágazati szinten meg nem volt olyan mértékben igény rá, hogy legyen. Céges szinten meg jobb helyeken az üzemi tanácsok működnek.

hazudsz!

 

nem a nagybevasarlas, hanem a tolvaj gazdad csak a haverjainak es csurhejenek intezi el a penzt. a tanarokat meg elkuldik karantenba felpenzzel..ezert nem akartak teszteltni magukat.

 

https://index.hu/belfold/2020/12/11/kasler_koronavirus_tappenz/

Nem kapták meg a pedagógusok a Kásler Miklós miniszter által beígért százszázalékos táppénzt – írja a 24.hu.

A miniszter szeptemberben még azt ígérte, hogy minden, iskolában megfertőződött pedagógus 100 százalékos táppénzt fog kapni. 

Igen, ez volt a pedagógus-magyarázat. :D

A valóság meg az, hogy:

Tél volt, hó esett és jöttek az ünnepek.

:D

Egyébként, pedig teljesen mindegy, hogy milyen okot találtak a bujkálásra, a társadalom szempontjából mindegyik káros volt. Ezt nem lehet sem kieső anyagiakkal, sem az ünnepek közeledtével igazolni.

trey @ gépház

Sajnos tudok iskoláról, ahol tilos volt a tanárnak betegnek lenni, mert esetleges szankciók voltak beígérve. Ez lehetett az oka a "bújkálásnak". Meg tudok olyan óvodát, ahol az óvónők és a tech. személyzet önként állt sorba tesztért. Ők nem is voltak fenyegetve.

A kormánynak miért lenne feladata helyrehozni azt a nevelési hibát, amit a szüleid (szüleink) elkövettek? Azaz edd az egészségtelen kaját, és nem szoktattak rá a rendszeres mozgásra? Hogy otthon is azt láttad (tisztelet a kivételnek), h a faterod otthon hizlalja a seggét a tv elött?

A brit variánst simán elkapod a boltban is ha a rossz emberek közelében állsz sorba. Én ugyan nem tettem be kb idén boltba a lábamat, de a lakosság ~80%+-a olyan helyen lakik ahol nem létezik grocery delivery. Utána meg hazaviszed a kiscsaládnak, és van 4-6 újabb fertőzött. És nem tehet róla senki.

Hagyjad már megint a kibúvók keresését! Hetente több alkalommal megyek vásárolni. Minden nap étteremben állok sorba (beltéren) az ebédemért.

Kezet kéne gyakran mosni, ha már kötelező a maszk, akkor rendesen viselni, nem kéne szarrá hízni, mozogni kellene, nem kéne COVID-partykat tartani otthon (hallottam olyanról, aki az ismeretségi körében levő kölköket áthívta a sajátjához, mert szegény unatkozik -> majdnem elvitte a COVID) stb.

trey @ gépház

Milyen kibúvó és milyen megint?

Éppen azt magyarázom hogy mindenki tegyen meg mindent. Csak van, ahol nincs házhoz szállitás, és muszáj megtenni azt, amit te sportból teszel meg, hiszen Győrben egy vagon helyről lehet rendelni grocery-t.

"Hetente több alkalommal megyek vásárolni. Minden nap étteremben állok sorba (beltéren) az ebédemért."

Ez esetben csak a szerencsédnek köszönheted, hogy nem kaptad el/vitted haza. Természetesen kell a maszk és a kézmosás, távolságtartás, de egy dohos nem szellőztetett üzletben fél óra alatt simán beszopod a virust, maszk ide vagy oda. Az csak egy kicsit véd, annyit nem, amennyit szeretnénk.

Az emberek nagy része full hülyén áll a virushoz, azt tudom. Én az extrém oldalon állok, minden emberi kontaktust megszaktitottam vagy 8 hónapja, és ez addig igy marad, amig a sputnikom teljes védelemre nem kapcsol :)

Családi találkozónk akkor lesz, ha mindenki be lesz oltva.

Járok mindenhová, heti többször járok vásárolni, a munkám olyan, h szinte minden nap találkozok egy kalap idegennel. Járok konditerembe gyúrni heti 4x. Csapatostul bicajozunk. Nem mondom, h nem kaptam el, de ha igen, akkor 100% tünetmentesen. Mondjuk én nem a maszkban bízom, hanem a saját egészségemben, az egészségre törekvő életmódomban, a stressz elkerülésben, a rendszeres alvásban, abban, h nem iszom, nem dohányzom, sportolok, meg tizen éve szedek egy kalap vitamint. Mint plö a napi 10eNE D vitamin is sokat segít, mint kiderült.

Az a baj hogy ezzel a magatartással hozzájárulsz a tünetmentes terjesztéshez is.

Szerintem elképesztően felelőtlen vagy. Én a rendőrök helyében bilincsben vinném el a bringás bandákat, akik egymástól 20 centire 10es csapatokban veretik a járvány közepén.

"Sportolás maszk nélkül: semmit sem ér a másfél méteres távolság"

https://index.hu/belfold/2021/04/01/koronavirus-maszkviseles-futas-kere…

Ha jól értelmezem a cikket akkor tüdőgyógyásztól származik a mondás, tehát orvostól, tekinthetjük hivatalosnak. Vagy hivatalosabbnak, mint az itteni találgatás a fórumokban.

És azt is mondtam hogy a hivatalos szabályokat túl kell teljesitened.

igy van, rinyalhatsz a tanarokon napestig.

Új:

A pedagógusok szerint a lazítás miatt lehetetlen lesz megfékezni a járványt

Belőle:

Rusvai Miklós kérdésünkre elmondta: érdemleges védettség csak három héttel az első oltás után tud kialakulni, ugyanakkor a virológus fontosnak tartotta megjegyezni, hogy pár hónappal ezelőtt az egészségügyi dolgozók is eljöttek a lélegeztetőgépek mellől, hogy beoltassák magukat, másnap pedig már mentek is vissza. – Eddig egyetlen foglalkozási csoport sem kapta meg azt a kedvezményt, hogy otthonukban ülve várják meg, míg kialakul a védettség – fogalmazott a szakember.

Na, ezért nyílik ki a bicska. Bolddal szedve. 

trey @ gépház

Ja, csak az egészségügyben dolgozók nem tudnak otthonról dolgozni (többek között ezért is őket oltották először), a pedagógusok esetében meg már úgyis távoktatás van, egy hét ide vagy oda nem sokat számítana. És ez nem kizárólag a pedagógusok érdeke, összességében a társadalomnak is jobb, ha csak akkor küldöd vissza őket emberek közé, amikor már jelentősen csökkent a megbetegedésük és hordozóvá válásuk valószínűsége, különben nem sok értelme volt elpazarolni beléjük a vakcinát.

egy hét ide vagy oda

LOL

Szerinted egy héten megy a harcuk? Arról szól, hogy 40 éve követelőznek folyamat valamiért. Egymás után. Ha az egyik megvan, jön a másik. Ha meglesz az egy hét, akkor se fogják be a szájukat.

különben nem sok értelme volt elpazarolni beléjük a vakcinát.

LOL :D

Azért nem fogalmaznék ennyire sommásan. Elég, hogy felesleges volt őket soron kívül beoltani.

trey @ gépház

A pedagógusok nem elsősorban maguk miatt aggódnak - annál értelmesebb a többség, hanem azért, mert tisztán látják, hogy a gyerekek nem fogják tartani a távolságot (nem is lehet - nincs akkora hely), nem fognak óvatoskodni - és szépen csereberélni fognak. Mint mi anno a kisautót meg a donaldrágós papírokat, ők a covid mutánsokat - csak annyi lesz a különbség, hogy mi anno tudatosan cserélgettünk, ők meg nem fognak róla tudni. Aztán viszik haza...

Csak egy kis kiegészítés: a PDSZ nem egyenlő a tanárokkal.

Ez a PDSZ "csak" egy szakszervezet ("demokratikus"), amiről én azt látom, hogy kifejezetten kormányellenes és elég nagy hangja van, és elég "clikbait" módon fogalmaz mindig (pl. "követeli" a kormánytól, hogy...), szerintem ezért van mindig a hírekben (és a híroldalakon). Nekem kicsit "sóhivatal" szaga van.

Másik szakszervezet a PSZ (nem "demokratikus" :) ), sokkal normálisabban fogalmaznak ("úgy látjuk", "kérjük", "jónak találnánk", stb.), szerintem pont ezért nem sűrűn jelennek meg a híroldalakon, pedig ennek nagyobb a taglétszáma (a hivatalos adatok szerint).

Azaz azt akarom mondani, hogy a PDSZ nyilatkozatait ne mosd össze a pedagógusok véleményével, és ezáltal ne ítéld el őket (minket). Kb. 15 éve tanítok, de szerintem egy helyen sem olvashatsz tőlem olyanokat, amilyeneket "nekünk" tulajdonítasz. Nyilván minden szakmában vannak olyanok, akiknek semmi nem jó, de jelentős részünk (legalábbis akiket ismerek, és nem csak 3-4 fő) nem a rinyálós fajta, főleg nem követelőzős. Természetesen vannak ilyenek is, és általában ezeknek a legnagyobb a hangjuk (ld. PDSZ), de személy szerint azt gondolom, hogy ezzel a "hangoskodással" valami hiányosságot, (tanári pályán levő) sikertelenséget akarnak kompenzálni.

Szóval csak ezt szerettem volna - ha számodra továbbra is "nagyhangú PDSZ"="minden tanár", ott sincs semmi gond, nyugodtan alszom ezután is, csak azt akartam, hogy értsd, hogy ki kicsoda és mi micsoda.

Értem ami mondasz.

A PDSZ egy burkolt politikai párt (úgy viselkedik) és sajnos nem úgy fogalmaz, hogy az "általunk képviselt tanárok", hanem globálisan: tanárok.

Amennyiben a többi szakszervezet elhatárolódik a PDSZ tetten érhető politikai tevékenységétől, érdemes lenne ezt megfogalmazni és publikálni. Ha te is tagja vagy a PSZ-nek vagy másik szakszervezetnek, kérheted te is. Ez rád is rossz fényt vet. Ugyanis a ballib csatlósmédia - RTL Klub stb. - előszeretettel tálalja a PDSZ megnyilvánulásait a "tanárok hangja"-ként.

Amíg nem látok éles elhatárolódást a PSZ stb. és a PDSZ közt, addig hajlamos vagyok azt hinni, hogy egyetértés van köztük.

trey @ gépház

Nem vagyok tagja egyik szakszervezetnek sem, szerintem nem is akarok sose tag lenni.

Nem tudom, miért kellene pl. a PSZ-nek a PDSZ-től (vagy fordítva) elhatárolódni, ez két külön szervezet, még ha (látszólag) ugyanazokat az embereket (érdekeket) képviselik is. Meg ha el is határolódna, szerintem az meg se jelenne semmilyen hírben :) Sőt, az NPK sem határolódik el, pedig ez egy "hivatalos" testület-szerűség (tehát nem szakszervezet, nem egyesület, talán inkább olyasmi, mint valami kamara).

Nem tudom, megnézted-e a két szervezet honlapját (PSZ és PDSZ) - ha nem, érdemes mindenféleképpen egy pillantást mindkettőre vetni, beleolvasgatni, rögtön bizonyítottá válik, amit az előző hozzászólásomban mondtam.

Meg most vedd úgy, hogy én most elhatárolódtam a PDSZ ilyesmi nyilatkozataitól :D
De addig, amíg Te, mint szülő, nem határolódsz el a Magyarországi Szülők Országos Egyesületétől, addig hajlamos vagyok azt hinni, hogy egyetértesz velük (ezt a videót, ha nem ismered, mindenféleképpen nézd meg :) ).

Egyébként már rég letettem arról, hogy a "pedagóguselleneseknek" elkezdjem magyarázni-bizonygatni-meggyőzni, hogy nem csak 20 órát dolgozunk, nem lógatjuk a lábunkat (persze mint minden szakmában, itt is vannak sajnos ilyenek), stb. Akiknek a legnagyobb a hangja, mindenki azt hallja (vagy esetleg azt, aki a legközelebb van hozzá), és abból általánosít.

Na, mindegy, ha esetleg kicsit másképp (vagy inkább árnyaltabban) látod, akkor nem volt haszontalan az a pár perc, amit ide szántam.

A közleményt el kell juttatni az MTI-nek, aztán mindjárt lehozzák több helyen is.

Már nem vagyok olyan szülő, a fiam felnőtt ember. 25 éves. Engem nem képvisel a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete, így nem kell tőlük elhatárolódnom. De ha szükséges, most megteszem.

trey @ gépház

"Ha te is tagja vagy a PSZ-nek vagy másik szakszervezetnek, kérheted te is." (mármint az előző mondatban szereplő elhatárolódást)

"Engem nem képvisel a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete, így nem kell tőlük elhatárolódnom. "
 

Szerintem Zsolt pont ugyanezt mondta: nincs köze hozzájuk - őt nem képviseli a PDSZ. Meg egy halom másik tanárt sem. Ha te a "nem-érintettséged" okán nem akarsz hivatalosan elhatárolódni, mástól miért hiányolod ugyanazt?

Csak hogy egylrtelmű legyen: a mai magyar közbeszédben kb. minden gittegylet - az Ifjú Jujnikszosok Egyesületétől a kormányon levő párt(ok)ig és bármely ellenzékéig - mindenki úgy fogalmaz, mintha *mindenkit* kiépviselne; ezzel szemben minden normális ember *tudja* hogy ez nem igaz.

-alkoholisták nagy száma

-csak semmi sport!

 

Ahogy elnézem, az egyén felelőssége nagyon nagy abban, h itthon így tarol ez a vírus. Orvos ismerős mondta már tavaly márciusban, h 90% feletti a nagyon kövérek aránya az intenzíven. És ez konkrétan csak az emberen múlik, az egyetlen dolog, ami felett az egyénnel 100% hatalma van az az, h konkrétan mit, és mennyit eszik. Bárkit le lehet fogyasztani egy napi ~1200 kalóriás zöldség+fehérje diétával. Ja, hogy azt akarni kell, bocs.

De kimész a strandra, hát tiszta panoptikum az egész. Isten tuti nem a saját képmására teremtette az embert. Már a huszon évesek is úgy néznek ki, h ha én így néznék ki, tuti tógában lennék.

Tudom, kellemetlen plö a kövér embert szembesíteni vele, h csak saját maga tehet arról, h elhízott. Sokat segítene, ha köztudottá válna az is, h az elhízás ugyanolyan betegség, mint plö a magas vérnyomás.

De írhatnék bagóst, vagy alkoholistát is példának. Csak azért írom az elhízást, mert jelenleg az öregség utáni második rizikófaktor az elhízás. Egy év alatt mindenki le tudott volna fogyni. Ezzel szemben tuti biztos vagyok benne, h még híztak is, hiszen megmondták, h ne menjünk sehová. Persze kifogások mindig vannak. Jaj, a hormon zavar. Hát ja, csak általában a hormon háztartás azután borul be, h mértéktelenül elhízott valaki. Hagyjuk is a témát inkább.

Éppen most jött haza a kórházból egy hét intenziv után a sógorom.

90 kilós. stramm, magas, izmos, egészséges ember. Nem iszik, nem dohányzik.

A virus a tüdeje 40-50%át lekapcsolta. Ha egy nappal később viszi be a mentő, akkor lehet hogy most nem örülhet otthon a családjával.

Eközben a felesége otthon próbált gyógyulni úgy hogy napi 20 órát feküdt az ágyban, és egy pohár vizhez 1 órán át gyüjtötte az erőt. Ő is mentes a káros szokásoktól.

 

Tehát mindenre van példa.

Ezt a véleményed diverzifikálása gyanánt meséltem el, hátha.

Nagyon nagyon felbaszódok az ilyen tipusu érvelésen.

Az influenzára van védőoltás, tehát lehet ellene védekezni.

Akit elütnek az utcán, tud védekezni defenziv közlekedéssel.

A covid most még olyan státuszban van, hogy mindent meg kell tennünk a terjedés megakadályozására, mert több millió ember még csak vár a védőoltására, és amig nem kapja meg, addig megbetegedhet egy egyszerű apró hibától is, amit lehet hogy nem ő, hanem a családtagja követett el és viszi haza a problémát.

 

Majd jövőre, ha kb alanyi jogon mindenki bármikor oltáshoz juthat, lazithatsz, addig minden olyan viselkedés ami terjesztésre adhat okot (pl. tünetmentes terjesztés, kondizás, közös bicajozás) az közösségellenes viselkedés.

Innentől magyarázhatod a bizonyitványodat, és örülhetsz neki, hogy eddig te és a családod megúszta, de minden egyes nap kockáztatsz, azt tudd.

Abban az esetben amit meséltem ott egy céges meetingre hivták be az egyik szülőt, mindenféle óvintézkedések mellett (maszk távolság szellőztetés), hazavitte, az egész családon átment, a férj életveszélybe került.

Oké. Én voltam influenzás. 3 napig feküdtem lángoló tüdővel és a végén elvánszorogtam a háziorvoshoz, aki adott egy lórúgás gyógyszert ami 1-2 nap alatt helyretett.

Majd ha a covidhoz is lesz ilyen, beszélgethetünk arról, hogy oltakozzunk-e vagy sem. Akkor is kellene oltakozni, ha csak 30-40%ban védene, de 60-90%-ot mondanak.

Oltsál. Aki nem olt, hülye.

jaj ne már

 

éne ezt tudom jól, csak Gyuszknak szerettem volna rámutatni, hogy a influenza ellen elég az oltás nem feltétlen igaz vagy legalábbis nem  lehet róla se beszélni úgy, hogy csak be kell adatni és nyugodtan alszol

 

erre itt értetlenkedtek

No rainbow, no sugar

Influenza elleni védőoltás hatékonysága mindössze 40%. Ne csodálkozz, h alig adaják be.

Kondizni versenyzői igazolvánnyal lehet, törvényt betartom.

Bicajozni lehet, sőt, tavasszal kifejezetten ajánlották is, 1.5m védőtávolságot betartjuk, ergo törvényt betartom.

Maszkot hordok ott, ahol hivatalosan kell.

Innentől nem igazán értem, miről beszélsz. Nem mindenki olyan páfrány, h leteszik a sarokba, és ott elvan.

"Próbált már nem enni?" - Nézz/olvass utána, hogy miről beszélek, bár ahhoz lehet, hogy több értelem kéne, mint amennyi beléd szorult... nem kívánom neked, hogy ilyen problémával kelljen élned, bár amilyen megnyilvánulásaid vannak, nos, lehet, hogy megérdemelnéd...

Mondom, olvass utána. Annak is, hogy milyen túlélési esélye van ezeknek az embereknek a hazainál jóval elmaradottab egészségüggyel rendelkező "nincs mit enni" országokban, illetve hogy mely rasszokra jellemzőbbek ezek a problémák, illetve hogy a genetikai eredetű kóros testsúlygyarapodás milyen faktorok esetén jelenik meg, és mikor marad láthatatlan?

Volt egy kollegám aki vele született anyagcsere rendellensségben szenvedett. Nem tudom hány kiló volt, de nem is ez a lényeg.

Láttam hogy mit eszik, napi másfél adag salátát körülbelül, meg vizet.

Szóval ne itélj olyan gyorsan, néhányan tényleg nem tudnak lefogyni.

(de nem lepődtem meg, a gondolkodásod végtelenül sematikus)

Magyarországon annyi a pajzsmirigyes, hogy 4. helyen vagyunk VILÁGVISZONYLATBAN az elhízásban. Körülöttünk egy országban sincs ilyen. Ezt szeretnéd elmondani.

Itt mindenki pajzsmirigyes. Nem a disznózsír, a tejföl, a cupák érte a felelős. Meg a nulla mozgás.

trey @ gépház

Én azt mondtam hogy a sokaságból mindig vannak olyanok akikre nem igaz az szemellenzős általánositásod. Értem hogy mit mondasz, de van, akinek olyan anyagcseréje, hogy hiába erőlködik akár a táplálkozásban, akár a mozgásban, akár bármiben, fizikailag képtelen a fogyásra. Létezik ilyen. Csak ennyit fogadj el, és boldog vagyok mára a teljesitményemmel nálad. :)

Szerintem nem egy nyelvet beszélünk.

"Még egyszer: 4. hely az egész világot figyelembe véve. Ezt nem tudod kimagyarázni. Ez egyszerűen nevetséges."

Elfogadom és elhiszem. Sőt, ez totál gáz.

Te elfogadod amit én irtam?

Érted, hogy nem zárja ki egymást a kettő?

Magyarul beszélünk mindketten?

Hát igen, nem is vagy szakember. A józan hétköznapi logikád és látásmódod helyes, a legtöbb ember szarul eszik és lusta disznó, de nem mindenki az, aki el van hizva. Gondolom azokat a szavakat, hogy ritka, esetleges, néha, genetika, kivétel, nem kell belenyomoritani a világképedbe, és helyük van benne. Ismerek olyan elhizottat aki lusta, ismerek olyan ex elhizottat aki kemény munkával lefogyott, és ismerek olyanokat akik ha fejre állnak kakukkolni, akkor sem tudnának lefogyni. Sőt akkor sem, ha napi egy pohár vizen kivül semmit sem fogyasztanánsak és napi 5 órát edzenének.

Köztük olyan is volt aki megtette ezt, és nem fogyott semmit.

Mert el van baszódva a szervezetük, amin nem tudnak változtatni.

De ezt egyszerűen tovább fizikai képtelenség magyarázni. Ha diák lennél már kizavartalak volna a teremből azzal hogy csak direkt idegesitesz. Az a baj a te gondolkodásmódoddal hogy képtelen vagy befogadni a kivételeket, corner case-eket, különleges eseteket, rámondasz a világra egy egyszerüsitett, neked tetsző modeltt, és mindenki dögöljön meg, aki egy kicsit árnyalni próbálná. De ha igy vagy boldog, nyomjad csak.

Azért van nehéz dolgod, mert ismerem az akaratgyenge emberek szinte teljes kifogástárházát.

De, hogy ne csak szavak legyenek, íme a felajánlásom:

Vállalom, hogy bárkit lefogyasztok, aki megcsinálja azt, amit kérek tőle. Nem fogok semmi olyat kérni, amit én ne csinálnék vele együtt.

(Tudom, tudom. Nem, nem, nem és nem lehet ...)

trey @ gépház

Azért ide közbeszúrnék egy gondolatot: diagnosztizált pajzsmirigy alulműködési betegségem van. Gyógyszert nem kapok rá, pedig a laborvizsgálat alapján a hormonszintjeim eltérnek az egészségestől, de az orvos szerint nem szükséges, én meg hozzá nem értőként nem vitatkozom vele.

Ha akarok, tudok fogyni, de ha csak egy kicsit is nem figyelek oda, azonnal megindul a súlyom felfelé. Ahhoz, hogy tartani tudjam, az ébren töltött időm túlnyomó részében éhesnek kell lennem. Másoknál ez automatikus, erőfeszítés nélkül megy, nekem dolgoznom kell érte. Más pozícióból könnyű megmondani a tutit, de hidd el, ember és ember között különbség van. Amit te csinálsz, az másoknak lehet, hogy nem elég a fogyáshoz, még ha te azt gondolod is, hogy az a világ legegyszerűbb dolga.

Tőlem! Ne fogyjon a kövér! De ne is ugasson az utána maradt pereputty, ha elvitte a COVID, hogy mindenki hibás volt, csak az nem, aki nem foglalkozott vele ...

Szerintem nincs igazad.

Persze, hogy nincs. Marad az előkelő 4. hely a világ legkövérebb országai közt. \o/

trey @ gépház

Nem ebben nincs igazad, hanem abban, hogy mindenki mindenért egymagában felelős. Engem is irritál, amikor emberek sírnak, de semmit nem tesz a helyzetük javításáért, viszont azt kellene látnod, hogy nem mindenki ugyanonnan indul, így mindenkitől azonos eredményt elvárni is hülyeség.

És ezt nem csak az elhízás témakörre írom, általában, sok más beszélgetésben is jellemző rád az együttérzés, más helyzetének átérzése hiánya.

viszont azt kellene látnod, hogy nem mindenki ugyanonnan indul, így mindenkitől azonos eredményt elvárni is hülyeség.

Elég mélyről indultam, hogy ezzel tisztában legyek. Pont ezért sem várok el másoktól többet, mint magamtól. 

sok más beszélgetésben is jellemző rád az együttérzés, más helyzetének átérzése hiánya.

Igen, mert az evolúció során kifejlődött az emberiség egy olyan rétege, amelyik a másik empátiájára építve nézi a másikat madárnak. Hagyjuk már ezt!

A jelenlegi társadalmi berendezkedés biztosítja, hogy az általam megtermeltekből gondoskodnak a gyengébbeken. Ezzel megtettem amit a társadalom elvár. Itt a vége. Természetesen, vannak dolgok, amik mellé önként beállok. De azt, hogy univerzális empátiát érezzek mindenki és minden irányába ... Ezt ne.

trey @ gépház

Van rá megoldás.

A pajzsmirigy problémák egyik fő oka minden esetben a jód hiánya és így a jód hiányos táplálkozás ajánlása biztos katasztrófát fog okozni idővel (az egy másik probléma, hogy pajzsmirigy hormon tartalmú gyógyszerek szedése mellett az értékek jobbak lehetnek jód hiányában, de a probléma okát ettől még egyre tovább fokozza a jód hiánya).

Pajzsmirigy probléma esetén akkor most szedjünk vagy ne? Mennyit?

Az ideális, ha minél több jódot szedünk, ami még nem okoz romlást a labor értékeken. Jód szedés előtt fontos, hogy a szelén szintünk rendben legyen (és lehetőleg a magnézium és C-vitamin szintünk is). Ha nem szoktunk gyakran szelén dús élelmiszereket fogyasztani (a máj, minden sós vízi eredetű hal/herkentyű és a mustár jó szelén forrás), akkor szedjünk 2-4 hétig 200 mcg szelént például szelénes élesztő formájában. És legalább napi 2000 mg C-vitamint (de eloszlatva a nap folyamán) + 200-400 mg elemi magnéziumnak megfelelő mennyiségű jól felszívódó magnézium-vegyületet (pl. Mg-laktát/biszglicinát/aszkorbát/orotát formában). Ezután már biztonsággal szedhetünk 225 mcg jódot, amit később akár tovább növelni is érdemes lehet. A jód szedés elkezdése után a szelént már le lehet csökkenteni 100-120 mcg-ra (szelénben nem dús táplálkozásban is van 50-100 mcg jellemzően). Fontos, hogy minden pajzsmirigy beteg vagy akár pajzsmiriggyel nem rendelkező ember legalább 225 mcg jódhoz jusson naponta. Amennyiben a szelén szint optimalizálása ellenére is bármi érték romlana a jód szedéstől (erre nagyon pici az esély), akkor a glutén elhagyása valószínű megoldja. Ha az sem, akkor a hüvelyesek, Neu5gc tartalmú élelmiszerek (emlősök), burgonya-félék családjába tartozó élelmiszerek elkerülése már biztosan megoldja (azaz egy autoimmun protokoll táplálkozás, AIP).

Kicsit szkeptikus vagyok az ilyen "vitamin meg csodazöldség kajálásával minden probléma megoldható" szövegekkel kapcsolatban. Pláne, ha azok egy méregdrága multivitamin reklámanyagából jönnek. Félreértés ne essék, léteznek hiánybetegségek, amik a megfelelő anyagok természetes vagy mesterséges pótlásával kezelhetők, de ez nem annak az esetnek látszik. Ha ilyen egyszerű lenne a megoldás, nem hiszem, hogy az orvosom ne javasolta volna. De ha valamiért mégsem, akkor sem gondolom, hogy bármennyi jód pajzsmiriggyé alakítaná azt a szövetet, ami az ultrahang szerint a nyakamban többnyire a helyén van.

Kicsit szkeptikus vagyok az ilyen "vitamin meg csodazöldség kajálásával minden probléma megoldható" szövegekkel kapcsolatban.

Itt nincs egyáltalán vitaminról szó, bár a D vitamin hiányt borítékolom nálad is, érdemes lenne azt is megméretni, főleg így tél végén. csodazöldség sincs, inkább arról van szó, hogy a "mérgeket" ne edd meg.

Félreértés ne essék, léteznek hiánybetegségek, amik a megfelelő anyagok természetes vagy mesterséges pótlásával kezelhetők, de ez nem annak az esetnek látszik.

Pedig pontosan erről van szó, jódhiány van, amit meg kell szüntetni, különben egyre rosszabb lesz a helyzet. Ráadásul a mellékelt részben nincs semmilyen "méregdrága multivitamin". Mindent akár csak kajával is lehet biztosítani.

A feleségemnek sem javasolta az orvosa, pedig 8 éve van ez a betegsége.

Kipróbáltuk és működik.

A Te egészséged, a Te életed, így azt csinálsz vele amit akarsz! Én csak segíteni akartam. ;-)

Természetesen köszönöm a jó szándékot. Csak rákerestem az általad bemásolt szövegre, és egy multivitamin készítmény alatt találtam meg. Ha legközelebb járok a dokinál, rákérdezek, hogy mi a véleménye, saját szakállra nem akarok elkezdeni semmit szedni.

D vitaminból valószínűleg viszek be eleget, korábbi javaslat alapján szoktam enni D vitamint tartalmazó étrend kiegészítőt.

Hiába magyarázod, a fizikát nem lehet megb@szni. Ha valaki hosszú távon kevesebb kalóriát eszik, mint amit eléget, az fogyni fog. Ha többet, akkor hízni. Az örökmozgó nem létezik.

Vulgáris, paraszt, és durva leszek: a náci haláltáborban is tuti voltak hormonzavarosok. De elhízott egy sem. Elnézést az otromba példáért.

Az élet igazságtalan, van, akinek 4-5e kalória kell ahhoz, h tömegeljen, míg más 2000-2500-tól már hízik. Ez van, mindenkinek más az emésztése. Akarni kell.

Igen. Vannak olyanok, akik nem kövérek, hanem vizesek. Én ismertem egy családot, akit "Vizeséknek" hívtak, mert állították magukról, hogy ők nem kövérek, hanem vizesek. De ők kövérek voltak. Kenyérrel ették a "csirkepörkölt túrós tésztával" ételt. :D

trey @ gépház

Azt szoktam mondani, hogy vannak, akik vaskos könyveket írtak róla, Schobert Norbi milliárdos lett belőle, annyi videókazettát meg DVD-t adott el, pedig egy tacepaóra ráfért volna a recept:

Kevesebb kalóriát vigyél be, mint amit elhasználsz. És fogyni fogsz.

Ez a kurva nagy titok. Semmi más.

Lehetne még ez is:

Több kalóriát égess el, mint amennyit beviszel.

:D

trey @ gépház

Ha folymatosan kevesebb kalóriát eszik, _de_ a szervezete a zsírszövetet nem kezdi felhasználni energiaforrásként (mert nem tud vele mit kezdeni), akkor mit fog bontani? Az izmokat - mert energiát valahonnan fedezni e kell. És ekkor jön az életösztön, és a bevitt plusz energia, amit ha picit is túllő az illető, akkor zsírraktárba kerül - de onnan nem tudja visszaszedni a szervezet... Satöbbi.

Sajnos ez sem igaz igy. Amíg nem üresek a glikogén raktárak, nem fog zsírt bontani a szervezet. Az inzulin gátolja a zsír felhasználását , márpedig amíg van CH, van inzulin. 

Ha meg egyik sincs és hirtelen kell energia, pont hogy izmot fog bontani , mert az még mindig könnyebb. 

“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

Ja, ezért kell mozogni. Nahát, feltalátuk a csőben a likat, micsoda meglepetés. Sport mond valamit? :)

 

Vágod, h erről egy testépítő, pláne versenyző q sokat tudna mesélni. Nekem sem azért voln nehéz fogyni, mert nem tudtam volna, hanem mert úgy akartam, h ne gyengüljek, és ne az az izom menjen le, amit huszon év alatt felépíettem.

Szimplán mérleg alapján fogyni q könnyű. Csak arra van egy rondább szó is: sorvadás.

Köszi hogy leírtad, nagyjából ezt akartam én is elmagyarázni fentebb, csak nem volt ennyi türelmem :D 

 

A folyamatos kalóriadeficit - önmagában - szinte soha nem elég. Ideiglenes eredménye lehet, de amíg az "egyélötszörcsirkerízs" diétát nyomtják mindenhol mint egészséges, nem fog hosszú távú eredményt hozni, csak keserves kínok árán. És itt jön be az hogy: "mert biztos nincs akaratereje, egy gyenge szar stb". Igen, aki éhes az gyenge. 

Időszakos böjt és low carb. Inzulinrezisztancia, CH függőség leépítése, aztán lehet tovább lépni. 

“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

A lényeg hogy akarni kell, de nem a megszokott dogmákat erőltetni, betartani, hanem kicsit utána olvasni, megérteni , hogy működik valójában a test. Kicsit bonyolultabb mint a kalória be- kalória ki modell. 

“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

Ez egyszerűen nevetséges

Inkább szomorú. A "saját elhatározásából kövér, ő tehet róla" sommás ítéletet nem csak a pajzsmirígybetegek esete árnyalja.

Bár szociális érzékenységgel viszonylag kevesen vádolhatók a HUP tagságából, azért talán nem haszontalan megemlíteni, hogy sajnos nálunk is, meg máshol is (most nem az afrikai éhezőkről beszélek, hanem Amerikában, Európában)  az "alsóbb néposztályok" jelentős részét érinti az elhízás. Miért?

Először is se pénzük, se effektív lehetőségük nincs jó minőségű élelmiszerekhez jutni. A csirke farhát, főtt tészta, gyerekeknek tejbegríz vagy olcsó csipsz, péksütemény a sztenderd. Eléggé elítélhető módon télen sem fogyasztanak elég friss vagy mirelit zöldséget, gyümölcsöt.

Továbbá nem olvasnak fine dining blogokat, nem járnak x csillagos éttermekbe, nem méretik a koleszterinjüket, vércukrukat, nem járnak konditermekbe - nem ezek az életük fő problémái.

Heti 3x eszem főzeléket. Imádom a zöldségekből készült krémleveseket.

Az alábbiakat szoktam magam főzni:

  • spenótfőzelék
  • tökfőzelék
  • babfőzelék
  • lencsefőzelék
  • kelkáposzta
  • zöldbab főzelék
  • stb.

Krémlevesek:

  • sütőtökkrémleves
  • brokkolikrémleves
  • fokhagymakrémleves
  • zellerkrémleves
  • kukoricakrémleves
  • gombakrémleves
  • stb.

Emellett, rengeteg halat, párolt, grillezett zöldséget fogyasztok. És ha nincs COVID, akkor heti 3-szor járok edzésre. Heti min. 4 alkalommal gyalog jövök be dolgozni és napi 2 kilométert sétálok az ebédemért.

Azt mondod, a szerencsének köszönhető, hogy nem vagyok dagadt?

Nem. Annak köszönhető, hogy odafigyelek.

Tisztában vagyok vele, hogy az étrendem nem magyar bendő kompatibilis, a mozgásom sem ....

Itt komoly társadalmi problémák vannak. Ez nem pénzkérdés egyébként, a fenti zöldségételek fillérekből kihozhatók. A gyaloglás is.

A csirke farháttal sincs semmi probléma, nagyon finom levest szoktam belőle főzni.

trey @ gépház

Azt mondod, a szerencsének köszönhető, hogy nem vagyok dagadt?

Hát nem egészen ezt célozta a poszt, de hagyjuk. Örülök, hogy vigyázol az egészségedre. És hogy nem az öcsödi vagy a maroslelei Coop-ból kell beszerezned az egészséges életmódhoz szükséges alapanyagokat, az ottani közmunkás fizetésekből - az említettekről viszonylag pontos ismereteim, tapasztalataim vannak.

Sajnos buktad ezt is, mert nem csak főzök, hanem boltba és vásárcsarnokba is járok, így pontosan tudom, hogy mi mennyibe kerül.

A közmunkás hölgyeknek és uraknak a cigarettát, a chipset, az energiaitalt*, a kólát meg a kommersz szeszt a polcon kellene hagyniuk, aztán futná spenótra (ami egyébként fagyasztva egy vicc összege kerül, én a levelest szoktam venni, nem a full apítottat).

(* suttyók csapvize)

trey @ gépház

Sajnos buktad ezt is, mert nem csak főzök, hanem boltba és vásárcsarnokba is járok, így pontosan tudom, hogy mi mennyibe kerül.

Akkor bizonyára pontosan tudod, hogy mennyi az un. baromfivirsli, baromfipárizsi, frissföl, 1,5%-os "tej", stb. illetve a vállalható minőségű virsli, felvágott, nemcsak nevében sonka, tejszagú és tejízű tej  ára. Én is fejből tudom a számokat, de maradjunk annyiban, hogy általában két-háromszor annyi (minimum).

Továbbá az utóbbiakból elég szegényes is a választék az öcsödi vagy a maroslelei COOPban (de mondhattam volna borsodi vagy nyírségi falvakat is, csak arra kevesebbet jártam).

Nem kell túltolni a kerékpárt. Pontosan tudom mi mennyibe kerül és én sem bélszínen élek. Arról pedig nem hallottam, hogy csak a borsodi és nyírségi, kizárólag lepukkant COOP-pal rendelkező falvakban lenne Magyarországon elhízási probléma. A jólét az, ami miatt van. Tudod mennyi étel kerül itthon kidobásra még így is? Egyszerűen, kevesebbet kellene zabálni.

trey @ gépház

> Tudod mennyi étel kerül itthon kidobásra még így is? Egyszerűen, kevesebbet kellene zabálni.

Döntsd el, a kidobás a rossz, vagy a zabálás. Ha kidobom, az a baj. Ha megeszem, zabálok. Egyszerűsítsünk: kevesebbet kéne venni és enni. :-)

Tavaly 13 kilót fogytam. Mivel gyúrok, ezért a kajálásom rendben van, se süti, se csoki, semmi lisztes, zsíros. Inni csak vizet. Egy dolgot változtattam, amit idén is fogok folytatni, minden hajnal fél6-kor keltem, és kimentem 45 percet bicajozni, mikor már volt reggel 10 fok. És ennyi. Télen visszajött 1.5-2kg, mert nem tudtam annyit mozogni, de a teremben látom, h erősebb is vagyok, szóval talán nem mind zsír lett. Idén még a terv egy 5-7kg.

Ja. Vagyok 99kg jelenleg, tegnap volt a vérnyomásom 129/79. Nyugalmi pulzus 55 körül, éjjel ~45.

Nekem is az volt, de az egészségemet fontosabbnak ítéltem. Most már azért néha bűnözök, de csak módjával. ;-)

Nekem most már olyan jól rendben van a zsírégetésem, hogy csupán orrlégzéssel is tudok 20-30 percig 160-170-es pulzussal edzeni.

Sőt 48 óra böjt után is tudok edzeni, bár csak lájtosan próbáltam ;-)

Cukrászsütik, francia krémes. Affenébe, azt imádom. Szerintem tavaly nyáron ettem utoljára. Tejcsokit meg évek óta, bár az sosem mozgatott.

Ha édességet akarok, akkor fogok negyed kiló zsírszegény túrót, beleborítok egy adag csokis fehérjét, a fagyasztóból szórok rá kis fagyasztott erdei gyümit. Nem egy krémes, de kalóriában sem. :)

Ez igaz is meg nem is.

Pajzsmirigy probléma esetén valóban nem igazán lehet lefogyni a mai hivatalos orvosi, dietetikai nézetek alapján.

Feleségem is autoimmun pajzsmirigy alul működésben (Hashimoto) szenved. Nem is igazán tudott lefogyni, akármilyen kevés kalóriát is evett.

Megfelelő ásványi anyagok pótlásával és megfelelő diétával viszont könnyedén sikerült neki koplalás nélkül.

Akkor tessék utánanézni, hogy a zsíranyagcserével kapcoslatos betegségeknek milyen következményei vannak/lehetnek, és milyne megoldások vannak rá. (Mi történik szerinted akkor, ha a szervezet nem tudja a zsírban eltárolt energiát zsírból energiává visszaalakítani?)

teljesen jó

nyilván csontig koplalni nem jó, de böjtnapokat tartani kifejezetten jó

 

egyébként betegség esetén régen instan ment a diétás étrend  - ma már ez valamiért nem divat, pedig egy egyszerű nátha is megvadul(hat) ha mellette kétpofára tömöd magadba az édességet

No rainbow, no sugar

Nem szeretem, amikor valaki képtelen a saját felelősségét beismerni és keni a szart mindig másra.

+0.5, de azért tegyük hozzá, hogy a két kérdés nagyjából független egymástól.

eü állapota
^
|
|
|
|
| x
| 
+---------------->
           egyének felelősségvállalása

Éppenséggel lehetünk az x-nél is, a kettő nem zárja ki egymást. :)

Lehetne azt is mondani hogy gyerekek, ZÉRÓ járványügyi intézkedés van, csinál mindenki amit akar, full egyéni felelősség van mostantól.

Képzelheted, hogy mi következik ezután fél évvel. Valószinűleg egy forradalom elviszi az ország egyik felét, a virus meg a másikat.

Akkor is lehet egyéni felelősségről beszélgetni, csak nem biztos hogy érdemes.

Szóval igen, fontos az állam szerepvállalása, kommunikációja, és az egyéné is.

És ha az átlagos egyén egy felelőtlen önző gyökér, akkor rá kellene erősiteni az intézkedésekre. Én valahol ezt látom az átlagemberen, most kezdenek el pillázni, hogy január-február körül valahogy elkezdenek hullani az ismerősök is.. addig meg mindenki azt hitte, csak a másikkal fordulhat elő.

Megspórolhattuk volna az egész vitát ha azzal kezded hogy neked nem egyformán fontos minden emberi élet, és rangsor alapján egyeseket (általad bolondnak nevezett embereket) nyugodtan hagynál meghalni.

Szerintem ez végtelenül szégyenletes.

Tehát, az úgy volt, hogy megkerestek egy komolyan nem vehető, privát outlook.com-os címről, amiben a SQL és PHP programozás felől érdeklődtek. Aláírás: projekt menedzser, Magyar Orvosi Kamara volt. Nyilvánvaló, hogy ezt a vicc szintű megkeresést elhajtottam a faszba. Nem IT munkát kerestem.

A második körben egy gmail-es címről jött levél, Lászlótól. A levélnek aláírója csak ennyi volt: Zoltán. Ebben 20 főben maximált tanfolyamról írtak. Vicc szintű szervezés után szerintem eddig 0 embert hívtak élesben. Mivel további "tanfolyamról" (ezt ők tették így idézőjelbe) nem jött hír, az a sanda gyanúm, hogy ez a politikai felhangú akció meg is állt. Nem látom, hogy tömegével kellenének önkéntesek az egészségügybe rajtuk keresztül, mert minden bizonnyal akkor jelentkeznének.

Kicsit több komolyságra számítottam tőlük.

trey @ gépház

Komoly levelet írtam jelentkezésként. Nem tehetek róla, hogy a MOK már az első levelében elviccelte a dolgot. A következő levelem is komoly volt. Arra is csak vicc szintű válasz jött. Ennek ellenére, írtam egy harmadik komoly levelet is. Arra már válasz sem jött.

Esetleg, ha a 444-es haverjaid szeretnének tényfeltárót írni róla, keressenek meg. Ha a MOK is hozzájárul, szívesen publikálom a teljes levélváltást."

Aztán lesz majd -> :D

trey @ gépház

Nyilván...

 

https://index.hu/belfold/2021/02/07/novekedo-tendenciaban-az-oltakozasi…

... megállapítható, hogy az oltási hajlandóság arányosan növekszik a válaszadók iskolázottságának mértékével.
A legfeljebb alapfokkal rendelkezők csupán 28 százaléka tervezi magát beoltatni. Az érettségivel rendelkezők esetében ez már majdnem 41 százalék, a diplomás válaszadóknak pedig már 55,4 százaléka jelezte, hogy biztosan élni fog a vakcina lehetőségével. Ugyanezt a tendenciát jelzi az elutasítottsági arány csökkenése is.

 

https://g7.hu/kozelet/20180420/ahol-iskolazottabb-a-nepesseg-ott-kevese…

Ahol iskolázottabb a népesség, ott kevesebben szavaztak a Fideszre 

Nalunk ugy nyert ujabb kort 4/5 -os arannyal a Fidesz ellen MZP, hogy semmi mast nem csinal se elotte, se utana, csak ekezni es masra mutogatni tud. (Anno az "elmultnyolcev" szlogen is mukodott itt, emlekezzunk csak.) Ebbol kifolyolag a legkifinomultabb figura felvonultatasaval (Pl: Jakab, Tordai, etc.) 6/5 aranyban viszi az orszagot az ellenzek erdemi program es hozzaadott eredmenyek nelkul. Ennyi ebbe az orszagba untig eleg.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Kalocsan is van :D
Amugy Szegedet nezheted maskent is: nem igazan van beruhazas. Az embereknek tok mindegy, ki van kormanyon, ki vezeti a varost, ha meno melohelyek vannak, turheto fizuval. Szegeden ilyenbol szazalekosan sokkal kevesebb van, mint pl. Gyorben.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Táblától tábláig 22 :)

Egyébként csak személyes vélemény a felhozott témádhoz: ha a helyi Fidesz továbbra is így működik (kommunikál), 2024-ben is bukják nálunk az önkormányzatot (akár még a külterületet is), kb. mindegy, ki lesz a nem-fideszes jelölt. Azt gondolom, 2019-ben nem volt véletlen MZP (magabiztos) győzelme. Sok minden kellett hozzá - elsősorban a helyi Fidesz bénasága. Lehet, hogy nálunk ugyanaz van, mint az országban: baromi gyenge, ötlettelen az ellenzék (csak most ugye a Fidesz az ellenzék) - ugyanazt a módszert erőltetik még mindig, amivel 2019-ben már hatalmasat buktak.

Nem teljesen igy latom. Itt a bukas legnagyobb oka a tramtrainnel jaro felfordulas volt. A valasztasra keszulve mindenki foldhalmokon bukdacsolt mar egy eve... De engem igazabol nem is az erdekel, mi volt az ok, hanem hogy mitol ilyen magikusan meno MZP? Illetve inkabb: meglep. Magam reszerol eddig semmilyen aldasos tevekenysegevel nem talalkoztam, ellentmondasossal annal inkabb. Jol jelzi mindezt, hogy meg a felebaratai is tamadjak. Teny, hogy a marketingje lokalisan nagyon jo kezekben van, nade pusztan a marketing alapjan nem vasarolunk a boltban sem semmit.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ja, igen, a felfordulás jó ürügy, már-már aduász.

Szerintem attól menő, hogy jól tud stratégiát építeni. Emlékszem, 2018-ban az időközin megjelent a Facebook-on (a környéken szerintem első politikusként), a fideszesek meg cikizték ez miatt - most meg már a fideszesek is ezerrel nyomulnak.

semmilyen aldasos tevekenysegevel nem talalkoztam, ellentmondasossal annal inkabb

Ilyenkor szoktam rákérdezni, hogy a fideszes időkben milyen áldásos tevékenységgel találkoztál? Ellentmondásos nem volt náluk semmi?

Mostani kedvencem: ugye hitelt akar felvenni, a fideszesek meg nyilván támadják ez miatt. Felvetés: a 2006-os több milliárd forintos (svájci frank alapon) kötvénykibocsátás (kölcsönpénz, amit kamatostul vissza kell fizetni) nem volt gond?

Szóval bőven van ellentmondás mindkét oldalon, még nagyító se kell hozzá

pusztan a marketing alapjan nem vasarolunk a boltban sem semmit

Dehogynem :) Legfeljebb sokadik csalódás után elpártolunk a "márkától".

Ilyenkor szoktam rákérdezni, hogy a fideszes időkben milyen áldásos tevékenységgel találkoztál? 

Csak ami engem erintett pozitivan: beszelhetek az NLG kisebb felujitasarol, a -mondjuk ki: megaloman- elkerulorol, az orvosi rendelorol, ahova epp most fogok menni penteken. Ezzel szemben MZP betometett 1 (egy) katyut a kornyekunkon az Alfoldvizzel (ok barmoltak szet ugyanis), tehat egy fillerbe se kerult. Meg majd valamikor kapok kepviseloformaju hutomagnest.

A hitelfelvetellel kapcsolatban: majd akkor vegyunk fel hitelt, ha a felesleges kiadasokat csokkentettuk. Ugye anno a VTV felesleges kiadas volt, Lazarellopta, whatever. (Tegyem hozza: sem most, sem eddig nem volt ra szerintem szukseg) Most hirtelen van es mission critical dolog lett? Es kozben hitelt kell felvenni? Mire? Csuszdaparkra? Hagyjuk mar... 

Es most, mintegy a valasztasokat megelozoen a 3 ev alatt el sem inditott iskolafelujitasokbol csinalnak kampanykiadvanyt (megkaptad Te is valszeg). Ugye a Te munkahelyed is erintett (ha jol lattam a CV-d). Magad is lathatod, hogy ordas nagy kamu azzal kampanyolni, aminek mar reg meg kellett volna valosulnia.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

elkerulorol

Ami baromi sokára készült el - már szinte minden városnak a megyében volt, mire mi is sorra kerültünk. Viszont az eredeti tervekben egy olyan rész is volt, hogy a szennyvíztelepnél is lenne egy út (az Aldinál levő körforgalomnál van is egy csonk arrafelé). Nekünk az pont jó lett volna (Susán). Na, de ne hisztizzünk, örüljünk annak, ami van :)

betometett 1 (egy) katyut a kornyekunkon

A mi környékünkön pedig komoly kátyúzások voltak és egy utcában újra is lett húzva, egy játszótér fel lett újítva - ami hirtelen engem "érint" és eszembe jut.

kepviseloformaju hutomagnest

Szerintem nem fogsz már kapni, már rég megérkeztek :) Vagy lehet, hogy körzetenként megy, és hozzátok később ér el - nem tudom.

hitelfelvetellel kapcsolatban

Nem a jogosságot vagy feleslegességet akartam hangsúlyozni, hanem a kettős mércét (ami mondjuk mindkét oldalon megfigyelhető).

iskolafelujitasokbol ... Te munkahelyed is erintett

Igen, jól láttad a szívímben :)
Viszont mivel egészen "benne" vagyok, többet látok, mint amit a propagandák (mindkét oldalról) nyomnak.
Csak némi adalék, amik ezügyben történtek, és talán árnyalja a benned kialakult képet: a gimi már régóta (értsd: még Lázár idejében) egyezkedett a várossal, hogy az Ógimnázium (Alföldi Galéria) épületét vagy annak udvarából kapjon (vagy vegyen - az udvart egyébként kb. parkolásra használják csak, semmi sincs ott). Sose lehetett dűlőre jutni, még pénzért se adták. Sőt, ha jól emlékszem, kb. 15 éve a gimi és a Galéria udvarát elválasztó düledező téglakerítést is hosszas huza-vona után a gimi bontotta le és építette újra (fakerítés fémoszlopokon). Most (MZP) persze megkaptuk (megvettük?) az udvart, elvileg ott lesz majd a kolesz.
2017-ben nagy interjúk voltak (mármint velünk, tanárokkal), hogyan és mit szeretnénk, illetve a kormány (nem a város!) mit szeretne (azért voltak ilyen megkötések is). Az volt a mondás, hogy minden nagyon király, 2018. nyarán már indul is az építkezés (MZP 2018. február végén lett polgármester, ha nyáron már építkezni akartak, akkor az azt jelenti, hogy február környékére már a papírmunka kb. kész - akkor miért is nem indult?). Az NLG-ben volt is valami újítás, nagy csinnadrattával volt körítve, hogy az előző polgármester ezt milyen jól előkészítette (és akkor a miénket miért nem?). Aztán persze utána az is leállt (akkor most mégsem volt előkészítve?).
Nem a mostani bővítés, hanem korábbi, gimi vs. fideszes városvezetés "csaták": jónéhány éve talán nyáron szólt a város, hogy a városi fűtéskörről (termálvíz) levesznek minket - gyakorlatilag néhány hónap alatt kellett tervezőt-kivitelezőt találni gázfűtésre (és persze meg is csinálni). A báljainkra sose jött el a "város" (mindig volt valami kifogás, egyszer pl. az, hogy a levél nem érkezett meg - ja, ajánlottan volt feladva, és átvették?, ja, akkor valahol elkeveredett; egyik évben néhány végzős személyesen ment el meghívni-átadni a meghívót). Nem gimis, hanem oktatási dolog: az érettségi elnökök díjazását a megszabott július-augusztusi határidő helyett november-december körül fizették mindig (amíg önkormányzatiak voltak az "állami" iskolák, addig az önkori kapta az államtól és azt utalta tovább).
Szóval a fideszes városvezetésből se sokat profitált a suli (pedig LJ öregdiákunk), inkább mindig az NLG-t nyomták (látod, hogy hány új szárny, terem, stb. lett az évek során). Szóval én inkább úgy látom, hogy csöbörből vödörbe.

Ami baromi sokára készült el - már szinte minden városnak a megyében volt, mire mi is sorra kerültünk.

Kiveve pl Szegedet, ahova a legjoban kellene, az algyői híd tiszába robbantásával egyetemben...

Az iskolak kapcsan en az egyhazi vonaltol falnak is mentem. Mivel anno a nagyobbik gyerekem "rossz reformatus tempolmban" keresztelkedett, igy a Szonyibe nem is vettek fel, annak ellenere, hogy a Virag utcai ovibol jott (illetve talan pont azert is). Egyszoval az NLG lett nekunk az egyeduli valasztas. Az NLG mellett szol fenntarthatosag szempontjabol egyertelmuen a nagy vonzaskorzet es az integralt altalanos iskola + gimnazium.

Szóval én inkább úgy látom, hogy csöbörből vödörbe.

Nos igen. En ezzel kapcsolatban hallottam egy erdekeset valakitol, nevezetesen hogy MZP valojaban annyira ellenzeki, mint amennyire en haromajtos velorex. Ugye by design csofideszes volt, mint az uncsitesoja, valamint anno Koszoek hoztak haza az USA -bol. Ez nyilt titok. Az mar kevesbe az, vagy inkabb mar urban legend: LJ -t kellett kiutni delmagyarorszagon, s hogy ez inkabb belso munka volt. Latva, hogy LJ 3 honap alatt megoszult, ez nem lepne meg...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Kiveve pl Szegedet

Ah, jogos. Nyugatabbra sose Szegeden keresztül megyünk, így nem feltűnő, hogy nincs :D

algyői híd tiszába robbantásával egyetemben

Ezzel a robbantással sok útjavító munkahelyet szüntetnél meg :D

"rossz reformatus tempolmban"

A Virág utcai ovi evangélikus, így érted a "rossz reformátust"? Vagy úgy, hogy "rossz" református templomban? Infósabban-matekosabban: "rossz (református templom)" vagy "(rossz református) templom"? :D

integralt altalanos iskola + gimnazium

Kezdetben ugye csak általános iskola volt, aztán fejlesztették fel gimivé is (és mellette a Kossuth gimijét szüntették meg, ha emlékszel rá).

csofideszes volt

Nyilatkozta is jópár alkalommal, hogy az volt (a "cső" jelzőt nem említette), csak csalódott bennük a 2010-es évek elején-közepén.
Egyébként ugye Kószóék se fideszesek (eredetileg), MDF-ből indult, aztán lett a politikai egyesületük (Tiszta Lap), amiben egyébként GI (polgármesterjelölt) is, Kószó is, MZP, BK (alpolgármester) is tagok ("párttársak") voltak (a tagok közül jónéhányat személyesen is ismerek).

Persze pálfordulásért nem kell a Fidesztől messze menni: nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején még liberális párt volt :)

LJ -t kellett kiutni delmagyarorszagon, s hogy ez inkabb belso munka volt

Ezt most nem értem. Ki akarta kiütni LJ-t, és milyen belső munka? Ugye úgy lett "kiütve" (2012-ben), hogy valami magas beosztásba került "fenn" (államtitkár), és a polgármesterséggel nem fért össze (a polgármesterség-parlamenti képviselőség összeférhetetlensége csak 2014-től él). Vagy másra gondolsz?

Rossz reftemplom: az ujtemplom mas brigadhoz tartozik, mint az otemplom. Magyarul: (rossz református) templom :)

Kezdetben ugye csak általános iskola volt, aztán fejlesztették fel gimivé is (és mellette a Kossuth gimijét szüntették meg, ha emlékszel rá).

2009 -ig Bacs-Kiskunban eltem :)

kilencvenes évek elején még liberális párt volt 

Es Viki rajott, hogy a populizmus kifizetodobb. Be is jott... (epp Fegyor is hasonloval probalkozik, es meg kulsore is hasonlit a rendszervaltas-korabeli OV-re)

Ki akarta kiütni LJ-t, és milyen belső munka? 

LJ a kornyekben a legbefolyasosabb/legismertebb Fideszes politikus. A megyeben nagyon nem is ugrik be masnak a neve. Mivel a csavo eleg intelligens is, jo a beszelokeje is, igy a kesobbiek folyaman utodlasi -Viki ba' tavozasa eseten- problemakat okozhat. Igy a -lehet, hogy valoban igaz- legenda alapjan kivagtak alola a tamaszt jelento HMV -i tobbseget, hogy erezze a torodest.

 

 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

ujtemplom mas brigadhoz tartozik, mint az otemplom

Hát ja, megy a harc kicsiben is. Az egész egyébként kb. pont a sulimra vezethető vissza (biztos nem ott kezdődött, de olaj volt a tűzre): nagy harc volt, hogy ki is a fenntartó.

2009 -ig Bacs-Kiskunban eltem :)

Óóóó, akkor nagyon sok szép dologból maradtál ki :D (bár bizonyára Bács-Kiskunban is megvolt a napi betevő botrány).
Az NLG 1989-ben indult (ekkor voltam harmadikos), akkor még csak a városrész nevét viselte, és csak általános iskola volt. 2000 körül lett ott hatosztályos gimi is (még mindig nem NL), és egy helyi szakközépnek (Kossuth) volt minden évfolyamon egy gimis osztálya. A gimis osztályt beszüntették (ugye a hatosztályos gimi felszívott egy osztályt), majd utána az iskolát is "beszántották" (kb. szó szerint, a helyén van a pihenőpark), pedig a képzése (infó, cnc, pneumatika) országos hírű volt. 2010 körül minket is le akartak szűkíteni (kettő új kilencedikes osztály helyett azt akarták, hogy csak egy legyen), nyilván azért, hogy az NLG-be menjenek többen (ahol már egyébként 2 vagy 3 gimis osztály van évfolyamonként). Szóval ilyesmikre gondoltam, amikor azt írtam, hogy a város mindig az NLG-t nyomta.

kulsore is hasonlit a rendszervaltas-korabeli OV-re

Igen, ez nekem is feltűnt. Valahogy ez a borostánál több, de komoly szakállt el nem érő arcszőrzet a fiatal rendszerváltó (szándékozó) titánokra a jellemző :)

problemakat okozhat

Jaaa, értem. Hasonló legendákat hallani Áderről, hogy a köztársasági elnök pozíciót se véletlen kapta, illetve valamelyik szintén fejesnek tűnő fideszes brüsszeli állása (nem, nem Szájer) se véletlen.
A helyi dolgokon túllépve kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a Fidesszel OV után. Nem követem a dolgaikat, de nagyon úgy látom, hogy az egész teljesen OV-n alapszik, és nemigen látom, hogy a nem túl "FI" pártfőnök után ki lesz, ha mindenkinek találnak valami elfoglaltságot.

Én meg azt gondolom, hogy amíg nem termelődik ki egy értelmesebb politikai réteg, addig egyik hatalommániásra sem érdemes szavazni. Abban, hogy jelenleg elég szar a helyzet, a FIDESZ felelőssége a nagyobb, de ettől még erre a hevenyészett ellenzékre sem tudok jó szívvel szavazni, nekem már az nem jön be, hogy elmegyek, és húzok egy X-et a kevésbé szarra.

"Ezek" nagyjából azt érdemlik, hogy

- nem megyek el

- elmegyek, és szavazok az MKKP-re (mert kedvelem a humorukat)

- elmegyek, de érvénytelen szavazatot adok le

A magyar választás törvény egyik furcsasága a sok közül, hogy az érvénytelen szavazat egyszer számít, egyszer nem. Egy példa:

Elmegy 5 millió ember szavazni. Listán 4 millió érvénytelenül szavaz, 600 ezer szavaz a FIDESZ-re, 400 ezer pedig a NEMFIDESZ-re. Ekkor nem azt mondják, hogy 4 millió ember elégedetlen azzal, amit a politikusok művelnek, hanem azt, hogy 5 millióan adták le a szavazatukat, és a szavazók 60%-a a FIDESZ-t akarta, ugyanis csak az 1 millió érvényes szavazatot veszik figyelembe a százalékok számításánál. Természetesen ez nem látszik ilyen durván akkor, ha az 5 millióból csak 50 ezer az érvénytelen szavazat, de ettől még így van.

Szerintem az érvénytelen szavazatokkal nem lehet érdemben kezdeni semmit, azért nem számolják bele. Ha mondjuk 5 millió szavazatból csak 1 millió érvényes, akkor mi legyen? A mandátumok négyötöde ne legyen betöltve? Ez éppenséggel megoldható lenne, de végeredményben akkor is a 60% fidesz szavaz a 40% nemfidesz ellen, nem?

Ha 100 emberből 80 azt mondja, hogy "ezek" húzzanak el innen, mert szart sem érnek, nem akarjuk, hogy ők mondják meg, hogyan éljünk, 12 akarja a FIDESZ-t, 8 meg a NEMFIDESZ-t, akkor számodra az a logikus és helyes döntés, hogy az országot ezek után a FIDESZ vezesse?

O.K., tudom, nem lesznek ilyen arányok sosem, és a magukat felelős állampolgárnak tartók szerint el kell menni szavazni, kell választani valakit, mert így működik még az illiberális demokrácia is, de én meg azt mondom, hogy az igazán felelősen gondolkodóknak most kéne azt mondaniuk, hogy elég volt ebből, jöjjenek olyanok, akik nem hazudnak naponta a képünkbe, akik nem azt nézik folyton, hogy miből lehetne még lopni. Hogy vannak-e olyanok, akik nem lopnának, nem hazudnának? Jó kérdés... alkalmas is legyen, becsületes is legyen... az ilyen ember nem megy politikusnak - akkor bezárult a kör? Ez van? Nem lehet tenni semmit?

Azért a 4 millió érvénytelen szavazatra felkapnák a fejüket mindenhol, nem gondolod? Számomra nem kérdés, hogy ezt érdemelnék. Az érvénytelen szavazatot nem lehet betiltani, nem lehet korlátozni, az még alkalmas arra, hogy egy ország elmondja a véleményét.

Ha 100 emberből 80 azt mondja, hogy "ezek" húzzanak el innen, mert szart sem érnek, nem akarjuk, hogy ők mondják meg, hogyan éljünk, 12 akarja a FIDESZ-t, 8 meg a NEMFIDESZ-t, akkor számodra az a logikus és helyes döntés, hogy az országot ezek után a FIDESZ vezesse?

Persze. Milyen opciók vannak még? Nem alakít senki kormányt? Üresen hagyjuk a 80%-át a mandátumoknak?

Ha 12% szavaz a pizzára, 8% a kínaira, 80% pedig nem kér enni, akkor melyik étterembe kellene mennünk?

én meg azt mondom, hogy az igazán felelősen gondolkodóknak most kéne azt mondaniuk, hogy elég volt ebből, jöjjenek olyanok, akik nem hazudnak naponta a képünkbe

Szerintem nem a választás napján kellene ezt mondaniuk, mert akkor már késő. Előtte volt n*4 év, amikor lehetett volna tenni valamit, hogy legyen hova húzni az ikszet.

Mit kellene csinálni ebben a helyzetben? Értem, a mostani szabályok nem jók. Hogy lenne jó? (Miért nem csinál a 80 vendég saját éttermet? :))

Eddig (ha jól rémlik) egy válasz volt, hogy ne legyen kormány, hanem tartsunk ideiglenes választásokat. Szerintem ez nem jó, már rövid távon sem lehet kormány nélkül működtetni az országot. Amerikában egész gyakran előfordul, te szeretnél ilyet? Én inkább kihagynám. 

egy normalis orszagban siman megy az elet kormany nelkul is honapokat..

itthon az alcsuti gumicsizmas az osszes miniszterium, hatosag es allami szervezet elere kesztyubabokat ultetett akik tovabb adtak ezt a kezivezerelt szemleletet az alattuk levoknek..mindenki tolja feljebb a felelosseget es a vegen maj' mindenben orban dont.

Van olyan hely (műv.ház, orvosi rendelő, kocsma, bármi ...) ahol ezeket a kommentjeiidet komolyan veszik?  Komolyan kérdem.

Miniszterelnök

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A miniszterelnök egy kormányfői tisztség, melynek betöltője az adott országban a végrehajtó hatalmat irányító állami szerv, a kormány (kabinet, minisztertanács) vezetője.

Mi a csodálkozás tárgya?

Nálunk meg mindenben a vezérigazgató dönt. Mi ezen nem csodálkozunk. Az ég kék, a víz nedves, a fű zöld.

trey @ gépház

Aha. Tehát ha kényelmetlen lenne válaszolni (vagy azt, hogy nem, valóban nem mindneben, pláne szakmai kérdésekben nem a naffőnök dönt, vagy azt, hogy igen, a szakmai vezetőknek semmi önállóságuk nincs nálatok), akkor kitérsz "vissza a tárgyhoz" semmitmondó válasszal. Akárcsak Viktor Viktorovics és bandája, akiknek az is zaklatás, ha az újságíró egy sajtótájékoztatón kérdezni merészel...

Miért lenne kényelmetlen? Láttál te már aláírási címpéldányt? Ha láttál, akkor majd vess egy pillantást arra az oldalra, ahol azt részletezik, hogy kinek van aláírási joga, azon belül kinek van "önálló", "együttes" és az mit jelent. Mi köze van ennek ahhoz, hogy szakmailag mondjuk én döntöm el, hogy milyen szervert vegyünk mondjuk saját részre? Szerinted ki a bánat fogja engedélyezni? A szakmai kérdést én döntöm el. De ki fogja a pénzt adni rá? Ki írja alá a számlát? Ki mondja, hogy most erre van-e vagy nincs? Na ugye.

Természetesen nem a vezérigazgató talál ki mindent. Ott az igazgatótanács, a tulajdonosok, a pénzügyi, szakmai vezetők (vö.: miniszterek). Ezek támogatása és szakmai hozzájárulása mellett mégis ő az, aki a céget vezeti és a végleges döntést ő hozza meg. Nem mellesleg, ő az, aki FELEL a cég vezetéséért, mint legfőbb hatalom.

trey @ gépház

Az hogy felel valamiért, az nem azt jelenti, hogy a szakmai döntéseket is ő hozza meg, ahogy íros is - azaz nálatok nem dönt a nagyfőnök mindenben.  A kormányzatban viszont nagyon ez látszik - szakemberek helyett a főnök saját khm. nem igazán kompetens emberei "döntenek" - ami nagyjából annyit tesz, hogy kimondják amit a főnök szeretne hallani - a parlamenti párthű gombnyomogatóktól kezdve a szakminisztériumok döntéshozóiig.

Igazad van. Ezért mondom, hogy késő a szavazófülkében, meg a választás előtti 1-2 évben gondolkodni. Lehet utálni a politikusokat, de a nagyobb nevek 30+, 40+ éve ezen a pályán vannak. Kb. bármilyen szakmára igaz, hogy ha évtizedekig azzal foglalkozol, akkor egész magasra lehet jutni benne. Ha neked most jut eszedbe, hogy 22-ben miniszterelnök (vagy éppen F1 pilóta) akarsz lenni, akkor az a hajó már elment. 

El kell kezdeni kicsiben, a saját kis környezetedben, aztán vagy bejön, vagy nem. Statisztikai alapon persze nem fog bejönni, de legalább csináltál valami konstruktívat. Az is előreviszi a világot, ha csak magad körül rendet teszel. Sajnos az viszont nem értékelhető tevékenység, hogy 4 évig ülsz otthon, aztán pinát rajzolsz a szavazólapra, mert elégedetlen vagy. Ez rettenetesen felbasz.

Most intéztem el, hogy az utcánkban (full lakóövezet) legyenek zebrák, rendesen kiépített kereszteződések, stb., mert eddig nem volt. Pár emailembe került, és most néhány száz embernek jobb lett. Aki ekkora effortot sem tud beletenni semmibe, azt inkább hagyjuk, akkor tényleg legyen pina rajzolva a papírra, és lehet újabb 4 évig elégedetlenkedni.

(ps: szerintem is elég gyenge a felhozatal, ezt nem vitatom, de napi szinten sajnos/szerencsére nem tudok vele foglakozni. 22-ben majd behúzom az ikszet arra, amit méppen a legkisebb rossznak tartok, csak ez még nem egyértelmű, hogy melyik)

Ezt úgy értelmeztem, hogy keveselled az érvényes szavazatok számát. Ha jól értelek, akkor aktuális a kérdésem (ha nem, akkor nem), azaz ha az első választásra nem mennek el elegen ("mindenki hozzon magával még egy embert" :D ), akkor miből gondolod, hogy a másodikra vagy akár a harmadikra már többen mennének el?

Az őszinte, értelmes kommunikáció sokat tudna segíteni, de ez nálunk elképzelhetetlen. Talán az sem volt szerencsés, amikor az elején azzal kezdte Müller Cecília, hogy "egészséges embernek nem kell maszk"...

Továbbra is hiányolom az óriásplakátok értelmes felhasználását (ma éppen azt olvastam az egyiken, hogy "ÚJRAINDÍTJUK A MODEMET!" - gondolom, valakinek már elege lett az eredeti szövegből), azon rengeteg fontos dolgot lehetne közvetíteni az emberek felé, de csak a nevetséges választási propaganda megy rajta.

Természetesen nagyon fontos az egyén felelőssége, de nem lehet mindenki lángész, a bizonytalanokat és a teljesen hülyéket is meg kellene próbálni elérni valamilyen módszerrel, mert még mindig sok az oltásellenes (a tanárok körében sem nagyobb az arány az országos átlagnál egyébként), hiába csökkent a számuk, még mindig vannak "elegen". Talán őszintén kellene beszélni a kórházi állapotokról is, és tényleg a legtöbb energiát most az emberek megmentésére kellene fordítani, pont azért, hogy egyre kevesebb ember kerüljön kórházba, mert az orvosok és ápolók helyzete már kezd reménytelen lenni. Tesztelni kellene sokkal többet (tudom, minél kevesebbet tesztelünk, annál kevesebb új fertőzött lesz a napi bejelentésben). Nem egy varázsszám kéne, hogy legyen a nyitási küszöb, ráadásul nem lenne szabad figyelembe venni az első oltás időpontját, mert még a második után is kell egy-két hét, amíg kialakul megfelelő szintű védettség. Többet kellene törődni a virológus szakemberek véleményével, és sokkal kevesebbet azzal, hogy '22-ben választások lesznek.

Az egyik ősöm "egészségesen" élt, nem pipázott, nem ivott, a mai elvek szerint is egészséges táplálkozás híve volt. nem érte meg a 70-et.
Egy másik ősöm közel a 90-hez majdnem magára gyújtotta a csűrt a pipájával, amikor részegen elesett, és nem bírt feltápászkodni, mert olyan khm. teltkarcsú volt.

Szóval mindenre és az ellenkezőjére is lehet páldát hozni.

-Nem tudom mi az a fiogtok, ha "fogtok" akarna lenni, akkor nem értem a többes számot.
-Általában te is benne vagy nyakig a buliban.
-Az ellenoldalnak nevezett *mocsár* a kormánynál is lentebb van, ami azért teljesítmény.
-Eddig is tolta az un. ellenoldal, hiába a művi értetlenkedés (17év 4 hónap talán elég az észlelésre).
-Az "ellenoldalnak" nevezett akármicsoda nagyon kényelmes helyzetben van évek óta, így sosem lesz rendesen tolva a buli.
-Legfeljebb úgy lesz tolva az ellenbuli, hogy olyat támadnak amit értelmetlen, oda csempészve ahova nem kellene (mint ahogy most is csináltad). Továbbra is. Ügyes!
-Lájk, jöjjön már valami komoly.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

nincs is annal szanalmasabb  amikor egy dupla bill. lenyomasra vered ki.. :DD

trey haverod is a szorakozas faktorra hivatkozott meg te is, tehat mar van ket hulye a buliban = jogos a tobbes szam.

sosem nyitottam politikai topikot, tulkepp topikot is alig.

a tobbi hazugsagod meg politika, de tudom trey teged sose baszna le mint az elobb engem, mert ugye nala nincs kettos merce :DDD

Nem tudom mit nyomtál duplán. Amúgy honnan tudod én mire verem?

Nem haverom, ez az elméd képzelgése. Ijesztően.

Nem mondtam, hogy nyitottál. Te olvastad oda. De amúgy nyakig benne vagy most is. Azt a véletlenét neki!

Rizsa. Párszor durván törölve lett a szarom (és engem nem kértek finoman), csakhát másodjára már értettem belőle. Talán egy hét pihi után, nem számít.

Még valami odaképzelős próbálkozás?

Vortex Rikers NC114-85EKLS

az i es az o egymas mellett van. kozenyomtam..

en viszont a topiknyitasokat emlegettem. az igazi kart az oldalban a politikai topikok nyitasa teremti. nem olvasok bele minden topikba, de latok minden nyitott topikot. es gondolom ezzel a legtobbunk igy van.

en mar kibirtam hup nelkul egy evig is..gyoztem :DD

  • shortness of breath
  • chest pain
  • swelling in your leg
  • persistent abdominal (belly) pain
  • neurological symptoms, including severe and persistent headaches or blurred vision
  • tiny blood spots under the skin beyond the site of injection

https://www.ema.europa.eu/en/news/astrazenecas-covid-19-vaccine-ema-fin…

Vasárnap megyek a második AZ-re. Itt ezért egyáltalán nem kell várni, mindenki Pfizert meg Modernát vadászik.

Mikorra kell visszamenni? A kórház nekem elmondta a napot, és hogy a háziorvos fog felhívni az időponttal (ha nem hívna, hívjam).

Hívott másnap a háziorvos, hogy kaphatnék 1. oltást, mondtam neki, hogy már megkaptam, és ő foglalta nekem a tegnapi időpontot, és tőle várom a 2. időpontot.

Válaszolt az orvos, hogy a kórházban rosszul tudják, mert ő aztán biztosan nem tud 2. alkalomra időpontot adni, azt a kórház adja.

Megy az egymásra mutogatás... o--->    <---o

Mikorra kell visszamenni?

07. 05. 8:30

Mondani semmit sem mondtak, hanem kaptam egy "Igazolás SARS-COV2 elleni védőoltásról /Első oltás/" A4-es papírt, amin minden rajta van:

  • Név, személyes adatok
  • Oltó orvos
  • Oltóanyag
  • Oltóanyag gyári száma
  • Melyik testrészbe
  • Mikor
  • Következő oltás időpontja

Így nem kell találgatni.

trey @ gépház

Gondolom azért nem írogatják a kártyára rá kézzel, mert gyorsabb és olvashatóbb egy A4 oldalt nyomtatni a kártya mellé. A kártyák előre meg vannak írva, bélyegezve, matricázva, orvos által aláírva.

Ha most mindegyikre kézzel elkezdenének TAJ-t, születési dátumot, meg egy csomó dolgot írni, lassabban haladna az egész.

trey @ gépház

Nálam ott írtak helyben mindent meg matricáztak. Igaz, nem az állami regisztráción keresztül, így intervallum volt, napon belül bármikor mehettem. Az elejére mentem, nem volt sor. Amikor kijutottam, akkor meg 30-50 fő várt.

Meg regisztrációtól számítva 24 óra alatt megvolt az egész.

Ezek szerint -2 perc volt az út a munkahelyed és az oltóhely között. Vagy a munkahelyeden oltottak, vagy oltópont a munkahelyed? Csak mert 20-30 percet várni kell, és saját felelősségre sem távozhatsz. Hogy? Jó, 20 perc várakozás után van 8 perc kiérni, átmenni, bemenni, leülni. 

openSUSE Leap 15

Ez úgy történt, hogy beoltottak és kisétáltam az ajtón. Az orvos egyébként 15 percet mondott. Gyalog a rendelő kb. 5 percre van egy átlagembernek. Nekem kb. 4.

és saját felelősségre sem távozhatsz

Ezt honnan vetted? 

trey @ gépház

Debrecenben a Szputnyikra már csak 10-et mondtak :D

Amúgy az Augusztán kellett a több réteg múlt csütörtökön mert kint állt a sor már fél hétkor. Minket úgy hívtak be, hogy 7-13 óra között...

Más kérdés, hogy gyorsan elfogyott a sor, amint indult az oltás

"és saját felelősségre sem távozhatsz"

Én és feleségem is szabadon távozhattunk az oltópontról és a háziorvostól is, sőt utóbbi mondta, hogy menjen nyugodtan, soha senki nem lett még rosszul az oltástól. Engem az oltóponton megkértek hogy várjak az aulában 15 percet, de az aula több nyitott ajtóval is rendelkezett az udvarra, ami ott volt mellette, inkább azt választottam a szabad levegő miatt.

Én azért sétáltam egyet a kórház udvarán, ha valahol összeesek, legalább a dokik közelében legyen :)

Az alkalmazási előiratban szerepelnek azok a követelmények amiket az orvosnak követnie kell az alkalmazás során. Ezek jórészt technikai dolgok (kizáró betegségek listája, teendők beadás előtt és után, stb). és szerepel hivatalos utasitásként a 30 perces megfigyelés. Hogy a te személyedre tekintve ki tudja-e ezt valaki kényszeriteni, az betegjogi kérdés szerintem, lövésem sincs. Például ha elsétálsz és az utcán esel össze akkor nem vállalnak felelősséget érted, de ha bent esel össze ahol várakoznod kell, hogy kéznél legyél, akkor az ő felelősségük hogy ellássanak. Vagy valami ilyesmi.

Amikor én kaptam, ezt k egyszerűen megoldották. Egyszerre adtak ki egy kupac papírt az oltottaknak. Én voltam a készlet elején, én kb 20 percet vártam, aki a lista végén volt, az kb 5-öt. Szóval meg lehet oldani, ha valakik akarják.

Épp előttem sorra kerülő emberkének magyarázta a nő, hogy nem lehet elmenni, ülni kell lesz-e allergiás reakció. Nyílván van értelme, nem azonnal beülni autóba és felcsapódni 5 perc múlva az első villanyoszlopra, ha kiderül, hogy mégis allergiás lett rá. 

openSUSE Leap 15

Szerintem teged ismernek, meg tudjak, hogy megirod. Ez olyan mint amikor specialisan matricazott jarmuvel autokazol. Total nyugalom, kulon vilag, majdnem minden fasza.

Amugy sok sikert, mozogj tobbet, ugye az ules meg a mozgastalansag segiti a verrogot. Kicsit hianyolnalak. ;)

Erre mehet a sor ? Akkor lenin elvtars klasszik. Folyadek, folyadek, folyadek.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2021. 04. 12., h – 14:27

Dettó ma voltam, bajcsy kórház, sputnik. T -5 percet tartottam, hátha nem lesz hely parkolni, de volt. Pappert nem vittem, mert azt mondták, úgyse lesz jó. Hát pont jó lett volna, de nem okozott problémát, mert egy ~20 centis stóc állt az asztalon belőle, 2 perc kitölteni. Épületbe lépésem után 8 perccel már ültem a váróban, szuri megvolt, itt nem adják oda a papírt, szóval 20 percet pihentettek. Következő automatice 3 hét múlva.

Szervezés kiváló, látszik, h már csinálják az egészet egy ideje, futószalagon megy a történet, katona srácok udvariasak, gyakorlatiasak, jobban nem lehetne csinálni a dolgot. Se sor, se tömeg, pörgetik kifele az embereket.

Az adminisztráló kiscsaj lába úgy lekötötte a figyelmem, h nem is éreztem, mikor megszúrtak. :)

Ma megvolt. Ütni kellett érte a háziorvost, beugró cserék lettünk. Más-más vakcina, pár nap eltérés, másik kerület.

Az oltóponton (kórház) közepes káosz. Tömeg. Kb 15 nm-re 20 ember betolva "álljon sorba várjon".

Végülis sikerült.

Meglepődtem, amikor tegnap hívott a háziorvos, hogy másnap (ma) hat órára lehet jönni. A kemény 28 életévemmel és a nulla krónikus betegségemmel azt hittem, hogy még pár hónapig nem kerülök sorra. Egyébként a regisztrációt kívéve semmit nem tettem a folyamat "meggyorsítása" érdekében. Körzeti orvoshoz kellett menni, egy-két perccel hat után értem oda. A váróban egy stóc beleegyezési nyilatkozatból vettem egyet és elkezdtem kitölteni. Be se tudtam fejezni és már hívtak is be. Egy-két ember lézengett a váróban amúgy rajtam kívűl. Astra-Zeneca-t kaptam, július elején lehet menni második körre.

A központilag szervezett oltási fiaskónál feladták a központi szervezést és kizárólag a háziorvosokra bízták ezt a feladatot. Ez körzeten belül jó eredményre vezet(het) de országosan fragmentált eredményt ad. Mi sem kaptunk még oltást (40+) pedig be vagyunk jelentkezve. Regisztrációs rendszer másnapján már regisztráltunk. Amint megkapták a háziorvosok a teljes listát már jelentkeztünk nála. Ennyire képes a rendszer. Nálunk sok az idős és a krónikus beteg. Ez mind elfogadható lenne, ha nem nyitnák ránk az iskolákat...

Szerkesztve: 2021. 04. 15., cs – 18:50

04.11.-én voltam, megyeszékhely, oltópontok egy szakrendelőben, 8:30-ra mentem, első adag szputnyik.

Sor gyakorlatilag nem volt, csak kb. 15 ember egy kisebb váróban, ahova 3 oltópont nyílt.

Háziorvos asszisztense telefonos eligazításkor felhívta a figyelmet, hogy vigyem a netről nyomtatható, kitöltött kérdőívet.

Két EÜ-s nő szervezte az embereket ezen a 3 oltóponton, türelmesek, jókedvűek, segítőkészek voltak. Az előre kitöltött kérdőívemet elfogadták, nem kellett ott újat kitölteni. Aki nem vitt előre kitöltöttet, annak szó nélkül adtak kérdőívet. Az oltást végző doktornő is jó arc volt. Kb. 30 percet vártam, de ebből 15 azért kellet, mert pont előttem esett le a vérnyomása egy oltást kapott nőnek, és őt ezalatt az oltó szobában tartották, ágyon fektetve. Mindenkit kértek, hogy az oltás utáni 10 percnyi megfigyelési idő leteltéig maradjon a váróban, különben őket cseszi le a főnökük. A doktornő szóban is tájékoztatott a következő oltás idejéről, helyéről (05.02., ugyanott). Dokumentációként egy szétnyitott ellenőrző méretű papírt kaptam, az egyik oldalán a következő adatokkal:

  • Név, születési idő, TAJ szám
  • A vakcina típusa és gyártási száma
  • Melyik testrészbe adták
  • Oltás időpontja
  • A második oltás időpontja (percre pontosan)
  • Az oltópont száma, az oltási intézmény pecsétje
  • Oltást beadó orvos aláírása, pecsétje

A papír másik oldalán üres rubrikák, a második oltás ugyanezen adatainak.

(szerk.: adatok pontosítva)

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

Erdekelnenek majd a tapasztalatok, mi ugyanezt kapjuk a Felesegemmel 04-16 -an.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ha belegondolok, mi a Felesegemmel azon agyaltunk, hogy mi van, ha van valami olyan problemank, amirol  a doki es en nem tudok(2-3 evente lat minket), de a virus "tudni fogja". Nalunk emiatt jott az ihlet. Latom a kornyezetemben, mi tortenik, jobb lesz nekem ket napig vergodni a mellekhatasok miatt...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Lehet nem is lesz mellékhatás.

Teremben egy srác pfizert kapott, kb 1 hétig nem tudott edzeni, mert jöttek a mellékhatások. Hétfőn kaptam a ruszkit, mondta, h akkor most egy hétig nem fogok jönni, de mondtam neki, h kizárt, mert én nem fogok érezni semmit sem. Úgy is lett. :)

Plusz: az oltottak elöbb-utóbb pozitívan diszkriminálva lesznek. Nem állítom, h ez így korrekt, amíg az utcáról beesve nem kapható meg, de szinte tuti ez lesz.

Ez az oltási reakció is jórészt fejben dől el. Nem véletlen, hogy az állandó vinnyogók, táppénz-betyárok egyből reakcióba estek.

Én ismerek olyat, aki már megkapta mindkét oltást, eltelt a 3 hete is, mégsem hajlandó dolgozni. Lassan a lébecolásuknak véget kell vetni.

trey @ gépház

Nem tudom, nekem nagyon fura az egész. A 74 éves anyós 7 nap lázzal túllett a koronán. Ok, korához képest nincs baja, se magas vérnyomás, se elhízás, se cukor. Most vagy ő a szupernagyi, vagy mindenki más, aki elfáradt bele, az annyira gatya állapotban van, vagy a fene tudja.

Egy biztos, siránkozni mindig könnyebb, mint  csinálni valamit az egészségünk érdekében. A sírás, panaszkodás, másik hibáztatása az nagyon megy.

AZ a hidegrázás volt, kb. 10 perc alatt múlt el a takaró alatt zuhanyzás után (de ez lehetett attól is, hogy meztelenül alszom :D).

Fejfájás konkrétan nem volt, de éreztem, hogy van fejem.  Még hőemelkedésem sem volt.

Az oltás helyén annyit éreztem, mintha nyomtam volna 40 kilóval egy 4x8 nyak mögötti nyomást. Minimális izomlázszerűség.

trey @ gépház

ma 7:45-re vittem a gyereket iskolába, 8:00-kor már a munkahelyem felé tartottam a buszon ülve. a kettő között megkaptam a kínaít a háziorvosnál.

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

eltelt lassan 9 óra, komoly bajom nem volt. az első pár órában fájt az oltás helye, illetve egyik kolléga megjegyezte, hogy vörös a fejem. most így délután 6-ra kb semmivel másabb mint egyéb napokon.

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!