Emojisum

Címkék

Használata:

$> emojisum main.go

SHA1 (main.go)= 14b09535217ca8f5f47f4665e2266e686f0728b4

SHA1(main.go)= :bird::red_car::on::crystal_ball::calendar::lemon::pray::warning::violin::lollipop::facepunch::hearts::tm::children_crossing::hourglass::heavy_plus_sign::house::ant::clap::rocket:

SHA1(main.go)= 🐦 🚗 🔛 🔮 📆 🍋 🙏 ⚠️🎻 🍭 👊 ♥️™️🚸 ⌛️➕ 🏠 🐜 👏 🚀

A projekt részletei a GitHub-on.

Hozzászólások

Végre van valami értelme az emojiknak! 😅 😂 🤣

trey @ gépház

tetszik, hogy tulajdonképpen még csak tömörebb se lett, mint az eredeti hash

pedig ha 5-6 ikonból tudná ábrázolni, akkor még akár értelme is lehetne (ránézésre lehetne látni a garantált egyezőséget)

Minden byte értékhez tartozik egy emoji, vagyis csak 256 emoji-t használ. Praktikusan 2^16 = 65536 emoji kellene, hogy fele ilyen hosszú legyen a reprezentáció. A Unicode v13.1 emoji listája 1816 emojit sorol fel. Ugyan modifierekkel több emoji érhető el, 36x ennyi valószínűleg nem hozható össze. Viszont 2^10 = 1024 simán működne, így a hash 20 helyett 16 emoji hosszú lehetne.

Maga az ötlet így sem rossz, mert könnyebb így összehasonlítani két hasht vizuálisan, pl. ha valamilyen azonosítóként vagy ujjlenyomatként van használva.

> könnyebb így összehasonlítani két hasht vizuálisan

Nekem erre az a bevált módszerem, hogy egy NEM-proporcionális fontot használó terminálban nyomok egy cat-ot, majd c'n'p-tel odarakom egymás utáni 2 sorba a 2 hash-t. Kész.

Hat ez nagyon jo, ures doboz ures doboz, kevesbe szeles ures doboz, ures doboz, kerekes szek, ures doboz, ures doboz...

I hate myself, because I'm not open-source.

Lassan visszatérünk az egyiptomi hieroglifákhoz.

Hát, nem is tudom, ezen a példán is a 7. emoji jelentése vitatott, egyesek szerint imádkozás, mások szerint kérés, megint mások szerint viszont köszönet...

Hiába tömörebb, ha jelentése vitatott és eszközfüggő. :) Pl: https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/04/20/10/3318BAD000000578-3549376-…

Mindjárt meg is próbáltam egy régi oldalon a jelszavak tárolására használni a régi SHA1 helyett, de a MySQL 5.6 még nem szereti VARCHAR-ban az emojit... :(

Nagy Péter

Ez egy négy éves projekt, utolsó commit két éve. De jópofa.

Amit hiányolok: nincs hozzá ma oly' divatos docker file, hogy telepíteni se kelljen: docker run emojisum --rm ... és mindig a legfrissebb. Bár gyanítom, nem nagyon változik, szép is lenne :)

Pálcika, pálcika, kis szék, hóember.

Szerkesztve: 2021. 04. 12., h – 19:49

Aztán bitcoint mikor lehet emoji formátumban bányászni? XD

Vagy jön az SMS, hogy a fizetésed holdacska, kisautó, emberke, doboz, alma, kalap. :D

kb annyi értelme van mint a brainfuck-nak.

Generációs kérdés az értelmezése és hasznalata, a fiatal generáció már nem nagyon csicsázza, sőt kifejezettem ciki, öreges szerintük, ha az alap keszleten kívüli ábrákkal operál valaki.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség