Leszállt nálam is a Sputnik V

Valamikor december-január környékén regisztráltam. Nem nyaggattam senkit, csak vártam a soromra. A telefonhivás a héten megtörtént, vasárnap 3-ra hivtak a Rókushoz. Főbejárat, 1-es oltópont.

(33 éves és krónikus betegségektől, alkoholizmustól mentes vagyok, sőt a covid-parámban még a cigiről is leszoktam ~14 év után, úgyhogy nekem egyelőre pozitiv a mérleg :) Amúgy valószinüleg a háziorvos betegkörének összetétele miatt kaptam hivást)

 

Először adtak üres papirokat, tollat, még a szabad levegőn ki kellett tölteni a betegségekre és egyéb körülményekre vonatkozó rubrikákat. Hiába töltöttem le és irtam össze előre otthon, azóta megváltozott a papir.

Utána szép libasorban még szintén a szabad levegőn vártunk 5-10 percet, majd beengedtek ismét annyi embert, amennyit egyszerre oltani tudnak. Ott egy újabb ellenőrzés / papirozás (gondolom megnézik hogy regisztáltál-e valójában). Az oltási algoritmus úgy néz ki hogy szúrnak majd 15 perc biztonsági idő (hátha allergiás rohamot kapsz tőle), majd mehetsz. Ezt az aulában vagy a mellette található szabadtéri udvaron lehet eltölteni (én az utóbbit választottam). Ahogy néztem kb 10-15 oltóhely van bent, tehát 15 ember bemegy, várnak 15 percet, majd engedik befelé az újabb turnust. Elég hatékony.

Az oltóhelyiség előtt még egy orvos kikérdez néhány alapbetegségről. Aki izgul (mint ahogy én is), feltehet neki pár kérdést, hátha köze van az oltáshoz. Ezt bent az oltó orvosnak is megteheti. Főleg a sziv, vese, májbetegségek érdekesek, cukorbetegség, vérnyomásproblémák, korábbi oltásokra adott reakciók. De ha nincs semmi, nem kell izgulni.

Az oltás után vártam/sétáltam egy 20 percet az udvaron, majd elindultunk, vezettem, megmostam a kutyát a wash n vau -ban, hazamentünk, takaritottam, megettük a második ebédet, kicsit pihentem. Az oltás után 4 és fél óra telt el, eddig gyakorlatilag semmilyen reakciót nem tapasztaltam, talán egy minimális fáradtságot. Ha lesz újabb fejlemény, majd megirom.

Menjetek oltani, ha tudtok. Mindenki kedves volt, a katonákat is beleértve.

Alkalmazási előirat aki szeret olvasgatni: https://ogyei.gov.hu/sputnik_v_koronavirus_elleni_vakcina_magyar_nyelvu…

Update: lassan 21 óra eltelt az oltás után. Éjszaka megébredtem arra hogy izzadok mint a ló, és iszonyat melegem volt. Bevettem egy rubophent és ittam egy kis vizet, majd megmértem a lázamat (36.1 :) ). Valami rossz álom lehetett csak. :) Reggel fáradtan ébredtem, de nincs semmi igazi tünetem továbbra sem.

Update: 24-26 óra környékén hirtelen durván beálmosodtam, elfáradtam, és lett egy enyhe hőemelkedésem. Ezek azóta megszűntek.

Hozzászólások

Nekem holnap délelőtt lesz. Szintén korai regisztrációval. És nem alanyi jogon, hanem vki lemondta és az övét kapom. Körülöttem már "mindenki" kapott vmit, kezdtem is lassan befeszülni.

Ha előre kitöltöd és viszed maradhat, hozzáveszik az aktuális 2 oldalast aminek csak az elejét kell kitöltened (szem. adatok) a kérdések a második oldalon vannak, ha ezt hoztad, nem kell újra beikszelni, összecsatolják a 3 oldalt majd amiből a redundáns üres marad.

De a személyes adatok a több idő, úgyhogy szerintem egyszerűbb ha nem viszel semmit, majd adják a tutit.

Én is ma voltam.

Letöltöttem és kitöltöttem.

A tetthelyen azt mondták, jó hogy kitöltöttem, de két példány kell, és az övék ki van egészítve a Szputnyikra vonatkozó figyelmeztetésekkel. De a rublikák ugyanazok voltak, csak a figyelmeztető felsorolás miatt lett kétoldalas.

Aki nem vitt kitöltött papírt, annak kettőt kellett töltenie, nekem csatolták hozzá az enyémet, szóval ott kevesebbet írtam.

De volt még két adatkezelési beleegyezés is, igaz, azokat csak alá kellett írni.

A doki nem papolt semmit, megmérte a vérnyomásomat, és "magától ez is szép" felkiáltással már böktek is. (Magas vérnyomás beikszelve, gyógyszer dettó.)

 

Azóta is várom a tüneteket, nem tudom, merjek-e lefeküdni. :)

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Dettó ma.

 

Papírt nem vittem, ott adtak. Mérni nem mértek semmit, gondolom mert nincs magas vérnyomásom, így nem pipáltam be. De teljesen rendezetten ment minden, nem volt se sor, se tömeg (bajcsy kórház). Volt parkoló hely, részemről elismerésem a szervezésért. A katona srácok is teljesen korrektek voltak, merre menjek, segítettek.

 

Amin meglepődtem, h olyan vékony tűvel szúrtak, h miközben stíröltem az asszisztens kiscsaj lábát, már be is bökték, és konkrétan észre sem vettem.

Vasárnap este nem voltak tünetek. Telt az idő, vacsoráztam, aztán bátran lefeküdtem.

Na, de hétfőn!

Ebéd után éreztem a karomon, hogy nyomásra érzékeny.

Aztán este itthon vacogás jött rám. A lábujjamtól a fülemig mindenem vacogott. Úgy ahogy voltam, ruhástul be az ágyba! Ja, mértem lázat: 37.0. ( Ősszel a pozitív PCR teszt idején 37.2 fölé nem ment. Makacs megfázásos tüneteim voltak, itthon két nap alatt elmúlt. Aztán dekkoltam, hogy meglegyen a 10 nap. Aztán meg, hogy negatív tesztet produkáljak, mert nem engedtek be a melóhelyre.)

Ma dolgoztam, kicsit levert voltam, de semmi különös.

Estefelé már nem vacogás, csak gyenge hidegérzet. A gyógyító Unicumomat még nem mertem beönteni, a 48 órát kivárom.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

"még a cigiről is leszoktam"

Gratulálok! Ha nem szoksz vissza rá, a tüdőd meghálálja. Mit tapasztaltál, jobban érzed így az ízeket?

Egy kicsit igen, de 14 év azért az mégsem két nap, félig már lerombolta az izlelést, szaglást. De egy kicsit javult. Talán hosszútávon egyértelműbb lesz. :)

Annak idején egyszer leszoktam fél évre még amikor csak pár éve dohányoztam, fiatalon, akkor nagyon durván pozitivan éltem meg a szaglás és izlelés visszanyerését. 1-2 évtized után ez már nehezebb.

De a fizikai teljesitmény, közérzet sokkal jobb, bőven megéri! Ha neked is még hátra van a leszokás akkor ajánlom a nikotin pótló tablettákat, lehet belőle többféle erősségűt venni, nekem az segitett a kezdeti 1-2 hónapos időszakban, aztán elhagytam. Nem volt igazán durva elvonási tünetem soha, talán csak pár napig volt nehéz. Ha jól számolom megvan már a 6 hónap, az ecigis cuccaimat odaajándékoztam egy ismerősnek, amúgy van 4 szál cigi a spájzban vésztartaléknak, de nem nyúltunk hozzá (nekem is velem együtt szokott le kb).

Szerkesztve: 2021. 04. 13., k – 11:28

Engem szintén Sputnikkal oltottak tegnap délelőtt. Délután kicsit fáradtabb voltam a kelleténél, de miután lefutottam a szabadban 1 km-t, felfrissültem. Hajnal 3-körül én is izzadva ébredtem fel. Ittam fél pohár vizet, de hiába feküdtem vissza, elaludni már nem tudtam, csak zakatolt az agyam. Így felkeltem negyed négykor  és néztem Netflixet ... 

Eddig egyéb "tünet"  nincs ..