Online számlázó banki kapcsolattal

Sziasztok!

Ismertek olyan számlázót, ami képes a banki számlákat megjegyzésben írt számla száma alapján párosítani, és automatikusan fizetettre állítani?
Szeretném ha az online számlázóban a statisztika naprakész lenne, és cserébe nem kellene naponta nyitogatni és pipálni a beérkezett tételeket.

Billingot, Bizxpertet próbáltam már :(

 

Köszi a segítséget.

Hozzászólások

Billingo ígérte ezt a funkciót, lassan rá kellene újra kérdezni. Jobb kérdés, hogy manapság melyik bank ad API-t céges számlához?

Igen, ezt tudom.

2021 januárjában jutott el a bankok többsége a link által említett 1.) pont teljesítéséhez.:

"az internetes fizetéseink biztonsága érdekében életbe lépett (volna) az erős ügyfél-hitelesítés, ám a felkészülés nem sikerült."

API használatot az általam használt bankok 2021 januárjában csak magán számlákon biztosítanak, ezért is érdekelne, hogy valaki tud-e olyan bankról, amelyik céges számla esetében is nyújtja a szolgáltatást. 

A gyakorlatban ez messze nem teljes api. A célja, hogy a számlatörténet alapján további pü. szolgáltatásokat/befektetéseket ajánlhass az ügyfélnek. De lekérdezés alapú dolgot nem támogat, ahhoz a bankok túl nagyok, hogy egy holmi kis ország saját szabályainak meg tudják feleltetni (biztonságosan, gyorsan, ellenszolgáltatás nélkül) a saját rendszerüket.

Emellett úgy tudom, hogy xy. kft nem tud az API-hoz hozzáférést kapni (még ha az ügyfél megadná neki), ehhez valami fintech innovációs klaszterbe kell belépni, ott publikálni, részt venni az innovációs kutatásokban, stb.

Mit értesz pontosan lekérdezés alapú dolgon? Szerintem elég teljeskörű, itt szétnézhetsz ha érdekelnek a pontos lehetőségek:

https://portal.sandbox.mkb.hu/

APi hozzáférést valóban nem lehet utcán beesettként kapni, de pl egy AISP szint nem nagy dolog annak, aki komolyan gondolja:

https://ivsz.hu/psd2/psd2-kezdoknek-alapinformaciok/

Nyilván itt billingo szintű szereplőkről beszélünk, nem hobbista játékszerről van szó, de mivel itt banki adatokról van szó ez szerintem nem is baj.

A bankod saját számlázója esetleg? (Tudom, hogy utána macerás lehet egy bankváltás, de..)

szamlazz.hu asszem + magnet bank

Billingonál pár napja elérhető a funkció.

Az eddigi tapasztalat: a banki tranzakciók nem nagyon frissülnek a billingo rendszerében. 3 napja bejött egy utalás, de a tranzakcióknál még mindig nem hozza fel. Nem egyértelmű számomra, hogy a billingonál vagy az OTP-nél van a hiba.

A billingo felületén mindig azt írja, hogy XY időpontban frissült a lista, viszont nem hozza a frissebb tranzakciókat (ha valami letöltési hiba vagy hasonló lenne, akkor finoman azt is jelezhetné a felület). Próbáltam most a bankszámla újraregisztrációját, viszont az OTP rendszere ezt dobja vissza: "Pillanatnyilag a banki rendszer nem elérhető. Kérjük, tranzakcióját ismételje meg később."

Persze az ügyfélszolgálatnak is írtam, válaszuk: "A szinkronizálás sebessége sajnos nemcsak a Billingon múlik, a bankszinkron egy sokkomponensű fejlesztés, amely működéséhez elengedhetetlen a partnerfél, jelenesetben a bank."

Szóval egyelőre várunk, bízunk benne, hogy jó lesz :)