Ausztria | Bajorország Szputnyik V vakcinát rendelne

Fórumok

Egymillió adag Szputnyik V vakcina szállításáról tárgyal Ausztria Oroszországgal – írja a Kurier nevű osztrák napilap.

Sebastian Kurz osztrák kancellár már február végén felvette a kapcsolatot Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a Szputnyik V vakcinával kapcsolatban. Rudolf Anschober egészségügyi miniszter az orosz oltóanyag nemzetközi terjesztéséért felelős befektetési alappal (RDIF) egyeztetett, és úgy fogalmazott:

minden lehetőséget megvizsgálnak, nem az számít, hogy honnan érkezik a vakcina, hanem hogy biztonságos és hatékony.

Ausztria eddig csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákat használta, így a Szputnyikot nem, hiszem az EMA még nem adta áldását rá. Sebastian Kurz szerint több oltóanyagra van szükség, ezért fordulnak Oroszország felé.

Link: https://index.hu/kulfold/2021/03/30/ausztria-egymillio-adag-szputnyik-v…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 03. 30., k – 15:50

Biztos Szijjártó engedélyezte ezt a veszélyes, az EMA és Von der Leyen által nem kóstolt lötty beszerzését az osztrákok számára. IS!

Amit fenn látunk, az az uniós vakcinabeszerzés sikerének élő példája!

Ja és a tárgyaljunk, meetingeljünk, egyeztessünk, beszéljünk róla, majd csörrcsizz stb. balfaszkodásnak a eredményéét :D

trey @ gépház

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/szijjarto-egymillio-ember-beoltasahoz…

A később közreadott szerződés szerint a szerződéskötéstől számított 60 napon belül 800 ezer ember oltására elegendő, vagyis 1,6 millió adag vakcinát kellett volna szállítani március 23-ig. Ehhez képest 1,1 milliónál tartanak ma.

Tehát, amikor azt mondja, hogy

Ezáltal az orosz fél teljesítette a szerződésben márciusra vállalat kötelezettségeit

akkor hazudik.

De, megértettem. Most, hogy tisztáztuk, hogy érted (nagy nehezen), miről beszélek, lezárhatjuk azt a részt.

Most jön az a rész, hogy az oroszok nem teljesítenek szerinted szerződés szerint. Erre leírtam már korábban - és most is tartom -, hogy én az oroszokkal és kínaiakkal elnézőbb vagyok, mert ők:

  • nem állítottak minket kész tények elé (mint az EU)
  • nem volt kötelességük kisegíteni minket (mint az EU-nak)
  • és másnak is eladhatnák a vakcinát a világon gyakorlatilag bármennyért, mert kibaszott nagy hiány van

Nyitott kérdésként maradt még, hogy szerinted Szijjártó hazudik, de mivel ez nálad alapvetés ezt elengedtem. Legyen ebben igazad!

trey @ gépház

Habár egyetértek avval, hogy nem árt óvatosnak lenni olyan országokkal, ahol a minőségbiztosítás színvonala alacsonyabb, de az ilyen balfaszkodást is kifejezetten károsnak tartom: https://index.hu/kulfold/2021/03/22/szputnyik-v-europai-unio-koronaviru…

Sajnos az élet szinte minden területe át van már politizálva, a tudomány is kezd ennek áldozatává válni, de azért remélem, hogy itt még azért ki lehet hámozni az igazságot.

A szlovákoknál van 200ezer kallódó szputnyik, arra rástartholhatna Füleske. Aztán dobjon érte egy köszönő sms-t Szíjjártónak.

> Sol omnibus lucet.

Az a kérdés, hogy a hír neked miért okoz akkora fájdalmat, hogy billentyűzetet ragadj.

Főleg ha csak EMA jóváhagyás után

Az aztán komoly jelentőséggel bíró mérföldkő! Bizony! :D

Ha meg nem kap, akkor kiborítják a lefolyóba? Mindezt közpénzen?!?!?!?!?!

Gondolod, ha bebaszik a járvány harmadik|negyedik|stb. hulláma, nem fogják ezt az EMA lófaszt figyelmen kívül hagyni?

Megannyi érdekes kérdés.

trey @ gépház

Innen az információk: https://www.portfolio.hu/global/20210407/millios-tetelben-szerezne-be-s…

A bajorok a jelenlegi állás szerint nem szeretnének venni EMA jóváhagyás nélkül. EMA jóváhagyás után a Gamaleya 50m vakcinát tud szállítani júliustól az EU területére. Gondolom ennek egy részére jelentkeztek be a bajorok.

Hogy miért ragadtam billentyűzetet?

Az érdekelt már egy ideje, hogy az eszmerendszer(ed)hez tartozó protekcionizmus erősebb-e (hazai termék - bajoroknak német vakcina) vagy az orosz érdekek szerinti kommunikáció.

AHHAHAHAHA

Szerinted az EU (aminek a kezében van az EMA is) mint jelent? Leírom neked: Németország és Franciaország

Azt történik, amit ezek kitalálnak. Ha nekik Sputnyik kell majd hétfőre, vasárnap este ott lesz az EMA engedélyen a pecsét.

Nem az fogja meghatározni az engedélyezést, hogy a Sputnyik jó vagy sem (egyébként jó), hanem az, hogy a Németországnak szüksége lesz-e rá vagy sem.

Illúzióid ne legyenek ...

:D :D

trey @ gépház

Nincsenek és elképzelhető amit mondasz, csak nem ezt nyilatkozták. Ha lenne azonnal kellene nekik valószínűleg de azt figyeltem meg aki nagyobb mennyiséget akarna vásárolni az nem tud és azonnal a saját gyártásról érdeklődik/beszél. Ebből azt gondolom nem lehet csak úgy nagy mennyiségeket azonnal lekötni. A komolyan vehető ígéret az 50m adag júliustól. Az akadozó úniós gyártás ~177m volt az első negyedévben. (OK 77m elment exportra. 23m UK-ba!) Júliustól már megkérdőjelezhető a szükségessége a Szputnyik-nak. Egyedül Marburg  le tud gyártani 500m adag pfizer-t per negyedév. https://www.dw.com/en/covid-eu-pulls-out-all-stops-to-boost-vaccine-rol… Amúgy fájóan hiányoznak a kelet európai kapacitások az ábráról.

Arra azért nem válaszoltál, hogy egy németnek (bocs bajornak) miért jobb az orosz mint a német vakcina?

Attól még nem hülyék, hogy most csináltak egy hülyeséget. Leírtam többször, az összes ilyen EU tagország "keleti" vakcina próbálkozása csak politikai erőlködés a szememben. (Olaszország, Dánia, Ausztria, Szlovákia, Csehország, Németország)

Az a hajó szerintem elment és csak mi ülünk rajta.

Ha tehát az EMA engedélyez egy olyan vakcinát, amit már korábban egy magyar (akkreditált!)  labor bevizsgált, akkor a bajoroknak de  jó lesz és milyen okosok, ha viszont Orbán Viktor hónapokkal korábban beszerezteti és itthon bevizsgáltatja ugyanezt a vakcinát, akkor a magyarok hülyék és milyen szar nekik.

 

Na b+...

> Sol omnibus lucet.

itt egyedul te hazudsz...a szal nyitoja az EMA es a magyar vizsgalatot emlegette egy szinten. az ema viszgalata nem a beerkezo tetelek ellenorzeseben nyilvanul meg, hanem egy reszletes(ebb) klinikai vizsgalatban.

lassan tenyleg igazalesz summernek, dt tenyleg baromira elhulyultel miota nerpropagandista lettel..(talan ez volt a feltetel) :DD

Szép terelési kísérlet, de mi lenne, ha nem mellébeszélnél? A te captain obvious megjegyzésed lófaszt sem ér, tekintve, hogy széleskörű tesztelést EGYETLEN VAKCINÁVAL SEM végeztek. Azért megmosolyogtató, hogy a DK-propagandát milyen szépen próbálod tolni és úgy beállítani az EMA-plecsnis vakcinákat, mintha azok valami széttesztelt valamik lennének. :D

trey @ gépház

Szlovákoknál is van baj: https://ujszo.com/kozelet/szlovakia-3-millio-pfizer-vakcinatol-eshetett…

Ebből valamiért kimaradt, hogy a szlovákok felfedezték nem ugyanazt az anyagot kapták mint amit a Lancet vizsgálathoz használtak: https://hirado.hu/kulfold/cikk/2021/04/07/megrendelte-a-szputnyik-v-t-m…

Ebben benne van:

Denník N szlovák lap információi szerint a Szlovákiába küldött vakcina gyártási tétele eltér a Lancet szaklapnak küldött készítménytől.

Nálunk ezt nem fedezték fel, vagy csak nem akarták közölni? (ettől még lehet jó a vakcina!)

1. Az a csodálatos és  Isteni Eu és a gyógyszerhivatala nem végez laborvizsgálatot, ezt már párszor letárgyaltátok.Itt is többször. Dokumentációt nyálaz át. Szóval az eu-specsét nem gyógyít. A dokumentáció nyálazásba meg beleférnek olyan Astrazenecás apró foltok.

2.Dennik N szlovák lap. LOl Az autentikus hírforrás. Amit majd leközöl a 444 meg a telex. A nincs másik független.

1. Ennek ellenére EMA rájött a pfizernél (vagy az AZ-nál? nem emlékszem pontosan), hogy a gyártott tételek eltértek a phase 3-ban használtaktól, mint ahogy a szlovákok is rájöttek a szputnyik esetében. Azért a doksi olvasáson kívül egyéb  kontroll funkciók is vannak.

2. hirado.hu is lehozta. (persze kihagyták azt az apró tényt, hogy a dokumentációban szereplő és a kapott vakcina eltér)

Szerkesztve: 2021. 04. 08., cs – 15:22

Ausztria lezárását javasolja az osztrák orvosi kamara elnöke

Thomas Szekeres, az Osztrák Orvosi Kamara elnöke [...] Thomas Szekeres, aki élesen bírálta, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségben oltóanyag. Ezért kiemelte, hogy minél hamarabb és minél több vakcinát kell beszerezni, ahonnan csak lehetséges. Hangsúlyozta továbbá, hogy Ausztriának „szükség esetén különutas megoldást kell választania, és megfeledkeznie az EU-val való, egyébként is ingatag szolidaritásról”.

:D

A különbség az osztrák kamara és a magyar politikai párt, a MOK közt.

trey @ gépház

Ilyenek tényleg voltak, de szerintem a média hibája inkább, akik annyi szarságot megírnak, meg az ellenkezőjét is. De egyébként az utazási szabályok, korlátozások is nevetségesen sokat változnak és eltérnek országról országra. Meg az oltásokkal kapcsolatban is sok a szarkeverés. Szóval egyáltalán nem mondom, hogy olyan flottul menne minden. De ez a fenti origós cikk akkor is baromság, és láthatóan nem a tájékoztatás, hanem a brüsszelezés a célja. Pl. ez a cikk januári, amikor már tudott volt, hogy lehet oltani bármivel.