Intel HD Graphics 510 Xorg

Fórumok

Wayland alatt megint előjöttek a vágólap gondok(gedit <--> vscode) és nem tudtam megszokni, hogy nem működik a "focus follows mouse".
Visszaálltam xorg-ra, de itt még mindig csíkoz a driver(ezért váltottam waylandra).
Van benne egy vonal átlósan és a felső harmadában az átlóból kiindulva egy vízszintesen is. Böngészés közben az átlós zavaró, filmnézésnél inkább a vízszintes.
előzmények, infók: 
https://hup.hu/node/171127
Jelenleg a 'xserver-xorg-video-intel-native-modesetting' driver van fent, de próbáltam a 'xserver-xorg-video-intel-arbiter' és a 'xserver-xorg-video-intel drivert' is.(KDE-neon 5.21)

Van erre megoldás?
Ha végképp nem megy akkor vagy vennem kell egy olcsó de, passzív hűtésű videókártyát vagy egy újabb processort az Asrock H11M-HDS lap-ba, ha be tudja fogadni. Bár tulajdonképpen ramot akartam bővíteni, mert a 16G mostanában kezd kevés lenni, de csak 2slot van és mind a 2 foglalt. 

update:
kipróbáltam az itt:
https://www.dedoimedo.com/computers/linux-intel-graphics-video-tearing… 
leírtakat is. Nem veszek észre változást, olyan mintha nem is használná a létrehozott /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf fájlt.

Hozzászólások

a osszeallitoben (kompozitorban) probald meg az xrender renderelo modult beallitani az opengl helyett

neked aztan fura humorod van...

Nálam Intel HD 500 és Xfce alatt soha nem csíkozott, két különböző gépen sem.

Pár hónapja jelentkezett először. Viszont kipróbáltam a régebben használt rendszeremet (ubuntu18.04) és ott nem volt gond. Felfrissítettem azt is és megjelent a csík, tehát nem én állítgattam el. Azt elfelejtettem mondani, hogy egy monitorral nem mindig lehet észrevenni, de ha megy mind a kettő akkor nagyon zavaró.