Irodai fejhallgató 50 ezer forint alatt

Fórumok

Az eddigi cégemnél egy Jabra 930 Pro Duo fejhallgatót használtam. Nagyon szerettem, azonban hiába a több év használat, a felmondáskor nem vehetem meg, így tehát egy alternatívát keresek, ami kicsit olcsóbb, mint a linkelt darab.

 

A főbb feltételek amik mentén keresek:

  • Legyen könnyű a fejhallgató (a Jabra 50g sincs)
  • Legyen vezetéknélküli (a dokkoló lehet vezetékes)
  • Legyen hozzá dokkoló, ne kelljen a fejhallgatóba mindenféle vezetéket dugni, még töltéskor sem
  • Legyen kb hasonló az akkumulátor ideje (Jabrának 8 óra)
  • Legyen kb hasonló az a hatótávolsága a dokkolótól mérve (Jabrának 120 méter)
  • Az ára ne legyen irreálisan drága (max 50k)

Extrák:

  • Ha leemelem a dokkolóról vegye fel a hívást (MS Teams)
  • Ha lerakom a dokkolóra tegye le a hívást (MS Teams)

Ezeket sajnos mind tudja a Jabra, így tehát magasan van a léc. Azonban szerintem a közel 100 ezer forintos árat nem éri meg, így tehát egy olcsóbb alternatívát keresek. A Google keresések alapján nem nagyon van igazán jó alternatíva, talán a Logitech H820e, de ez nehezebb, és ki is lóg a keretből.

Komolyan nem kapható 50 ezer forint alatt normális irodai fejhallgató?

Hozzászólások

Offtopic: sajnos egy eve trend hogy minden 2x annyiba kerul. Logitech webkamera ara sem lejjebb ment a kor elorehaladtaval, hanem dupla annyi lett. Mondjuk akkor kinalati vilag volt, most meg hianygazdasag. 

De ez a kérdező kollégát nem hinném, hogy érinti. Az ő igényei nem nagyok, vezeték nélküli, 120 m-ig, vízálló, atommeghajtású, binaurális, MS Teams hívást is vegye fel. Szinte el vagyunk árasztva ilyen paraméterekkel 50k alatt, akármerre megy az ember, ilyen karlegyintéssel kell félresöpörni őket az útból. Mondjuk én nem tudok neki segíteni, mert eleve azt se értem, hogy hogyan lesz egy fejesből irodai.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2021. 04. 05., h – 22:05

Irreálisak az igényeid és a hozzá megszabott keret.

Ezt ajánlom ezért az összegért, bár már dokkolónál kiesne:
Xbox Wireless Headset

Nagyjából az összes Jabra alkalmatlan arra, hogy hosszútávon viselje az ember, de a linkelt még azon belül is orditóan kényelmetlen lehet.

Ha csak pár hivást kell intézned, akkor miért lényeges, hogy automatikusan felvegye és dokkolót biztositson?
Ha sokat használnád, akkor biztosan kinozi akarod magad egy ilyen Jabra-val?

Meglepődnél de a linkelt Jabra az alig 50g-os súlyával, szuper kényelmes, akár 8órás meetingen sem zavar. Ami előnye szerintem még az, hogy alig takarja a fület, így a környezetet sem zárja ki teljesen. A webkamerás meetingeken is jó, hiszen nem egy böszme gamer fejhallgató, sokkal profibban néz ki.

En egesz nap zenet hallgatok ha eppen nem meetingelek, de kibirja a napot. Minden este felrakom toltore amikor vegzek aznapra.

Mi az a busylight? Nekem egy natur 1.5m-es usb kabelt adtak hozza, semmi nincs rajta csak a ket vegen a 2 csati.

nekem is ilyen volt. elég jó, ami engem zavart, hogy a"mute" gomb ha megnyomod, akkor bemondja hogy némítva vagy -> 1 v 2 másodperc kimarad a meetingből, és én így nem tudtam normálisan használni, úgy hogy némítva figyelek, ha kell beleszólok, újra mute, ...  (nyilván ha a gép mellett ülsz, akkor tudsz alkalmazásból is némítani -> most vezetékes van, dedikált mute gombbal, bemondás nélkül).

Amúgy a Jabra-k hangminőségben elég jók, még az olcsóbbak is.  

Nettó vagy bruttó?

Hameco?

(kb ott gyártják,mint a jabrát, csak kicsit más a designja...)

Szerkesztve: 2021. 04. 07., sze – 15:27

Sorry, benéztem. :D

 

De hamecoban vannak igényeidnek megfelelők.

Nekem is ilyenem van, összességében elégedett vagyok vele, de 2 óra után nekem kényelmetlen. A hangzása az árkategóriát hozza,  aktív zajszûrés meg már lehetne az árban. Zajelnyomás alatt nem tudom mit értesz, talán a párnákat, de nem teljesen over-ear (mint pl. ps platinum füles), tehát hallod a környezetet. Az akksija valóban csúcs, meg a BT része is végre mûködik minden eszközömmel (10+). Strapabírónak tûnik.

Kb 2 éve 2019 márciusban élesedett a Polycom+Plantronics összeborulás eredménye. Ami korábban Plantronics alatt futott, azt kb. mind ilyen legacy statuszban migrálták át a knowledge base cikkek fejléce alapján.

A voyager focus uc 2015-ben jött ki. Azaz kb. 6 éves ternék.  Okostelefonnál milyen szapportot kapsz egy ma 6 éves termékre? (kivéve ájfón) Tavaly 2020 májusban kijött 1 update ami Teams kompatibilissé tette. Ezt gondolom a nagy jarvany forgalom miatt lépték meg. Azóta semmi. Előtte meg szintén 1 évvel volt utóljára update rá.

Ja, és leginkább kapni sem lehet kb. már sehol újonnan. Egyszer majd csak szónélkül eltűnik a poly oldaláról minden nyoma, h. valaha létezett volna ilyen termék. Senki ne várjon nagy ceremoniális bejelentéseket ha vmu unsupported statuszba kerül. Így megy a formális discontinued a mai világban.