[KV] Megkaptam az első adag védőoltásom

Vidéki megyeszékhelyen lakom. Tavaly decemberben regisztráltam. Pár nappal ezelőttig nem voltam biztos benne, hogy sikeresen.

Ma fél kettőkor értesített a háziorvos, hogy valaki nem tud jönni szeretném-e átvenni a helyét de most azonnal?

Melóban vázoltam mi a szitu, nem volt probléma.

Nem a háziorvoshoz kellett mennem hanem a korházba. Érkezéskor a bejáratnál egy katona megkérdezte miért jöttem majd miután elmondtam útba igazított.

A regisztráció kb 6-7 perc lehetett ezután leültem a váróban.

Nagyon vegyes volt a várakozó csapat: voltak láthatóan nagyon rossz állapotú emberek, ötvenes-hatvanas házaspárok, húszas csajok (valószínűleg kismamák, valakin nem látszott :) ), stb.

Nagyjából húsz perc múlva szólítottak, harminc másodperccel később már bennem volt a "parizer". Szuri után kaptam egy a6 méretű kártyát az oltásról és a következő időpontról.

Miután leültem a váróban kivárni az ajánlott negyed órát akkor néztem, hogy 56 perce szólt a háziorvos.

Vannak még csodák :) Kitartás srácok lassan csak a végére érünk!

Hozzászólások

vajon minek kellenek katonák a kórházakba?

Hogy lelojek azokat, akiken mar az oltas se segit, es akik miatt nem lehetne ket honappal a valasztasok elott majd azzal kampanyolni, hogy "ujrainditottuk a gazdasagot".

Nem kell tuldramatizalni: katonanak lenni hivatas: ok barmikor barmibe befoghatok, ahol szukseg van rajuk. Bekeidokben ok ott segitenek, ahol valamibol nincs eleg. Lehet 5-10 ev mulva hajlektalanszallot epitenek majd, mert az lesz a legnagyobb problema, hogy mar ahhoz sincs komuves.

Ennel azert tobb tiszteletet erdemelnek.

Tudnek olyan parancsrol beszelni, amit nem bannal, ha "esz es sziv nelkul" vegrehajtananak.

2006 oktobereben is ugy gondoltad, hogy a rendorok "esz es sziv nelkul parancsot teljesitettek"? Ahogy ismerlek, nem ugy gondolod.

rendorok, katonak mindig esz es sziv nelkul teljesitik a parancsot. ha nem teljesitik, akkor kirugjak oket(es akar meg bortont is kaphat) vagy ha van ideje es lehetoseg akkor felmond azonnal.

olvastad, hogy sok rendornek tele a kkkffhhasza a rendszerrel es mivel veszhelyzetben nem lehet felmondani ezert inkabb belepnek egy partba, hogy kirugjak oket??

Mert pl. nálunk a kisebb városnyi kórházban hétvégén, egyidőben 4 oltóhely is üzemel, és a jelöltek tájékoztatásra, azonosítására, eligazítására így nem kell a kórház egészségügyi személyzetéből vezényelni. - Ráadásul (még!) háború és frontharc sincs éppen, itt a "napi parancsnak" megfelelően szolgálhatják a fizetésüket. (Végül így is szolgálnak és védenek!)

Azért, hogy ne a szakszemélyzetnek kelljen a beengedést és az útba igazítást végezni. Ily módon az adminiszrátor a papírmunkát tudja végezni, a szakszemélyzet pedig oltani tud és nem a kapuban strázsál. Nem győzzük köszönni, hogy ilyen segítséget kapunk!

BTW: találkoztál már felbőszült kismamával, aki oltásért jött és nem ott áll a sorban, ahol szerinte kellene? Még a katonáknak is össze kell néha szedniük magukat...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Szerkesztve: 2021. 04. 02., p – 07:09

dupla

Nekem már a kártyám is megjött, a kísérőlevélben azzal a szöveggel, hogy "a védettségi igazolványhoz kapcsolódó jogosultságokról a koronavirus.gov.hu internetes oldalon tájékozódhat".

Na most vagy én vagyok béna, vagy tényleg nincs semmi ilyesmi az oldalon. Ti találtatok valamit?

Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

Hogy viselted? Engem az asztra eléggé megviselt..

Anyam cukrat ugy megcibalta, hogy csak na. Ismet megvolt a 20-as ertek, mert mar egy ideje nincs otthon elegendo inzulinja: a meglevo mennyiseggel is 7-8 volt a max es nem irtak neki tobbet. Ez van, mindegy.

En kedden kapom a Szputnyikot. Majd mondom milyen. Bar en mar voltam beteg tavaly es nem nagyon hatott meg az sem.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Gondolom nem kizárólag vadászással szerezte be a napi betevőt. Sajnos a macska (és kutya) kajákban általában a legfőbb összetevő a szénhidrát (gabona, rizs, krumpli, ...).

Egyébként igen, a fehérje is emeli a vércukor szintet, illetve még a zsír is. Csak ezek sokkal lassabban, sokkal egyenletesebben.

Mit kell ennie annak, akinek már szinte nem is működik a hasnyálmirigye?

Szinte semmi szénhidrátot, nagyon kevés fehérjét és kevés zsírt ;-) Szóval első körben fogyni kell. Plusz kell a sok mozgás.

Nah, ma jott meg az SMS: kedd, Szputnyik - ahogyan irtam, immar hivatalos. Nem tudom az oroszhoz tartozik vagy sem, de ebben az uzenetben le van irva, hogy ~“alkoholt utana kerem ne!”. Azert irom, mert a tobbi verzional nem hivtak fel ra a figyelemet a behivoban.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

A szuri helyén érzem, hogy nem teljesen ok de ezt leszámítva semmi mellékhatást nem érzek.

Tudok késő harmincas emberről akinek a nyirokcsomói nagyon bedagadtak Pfizer oltás után, én nem tapasztaltam ilyet.

Katona ismerősömet (37) Szputnyikkal oltották, neki kb 5 órán keresztül hidegrázása volt utána.

Picit aggaszt is, hogy nem tapasztalok semmi mellékhatást mert a fenti esetekben egyértelműen reagál az oltásra az immunrendszer. Honnan lehet tudni, hogy nálam is teszi a dolgát?

A Pfizer esetében arra is kíváncsi lennék hogyan oldják meg a -70 fokon tárolást. Mi történik az oltás minőségével, hatékonyságával ha nem megfelelően tárolják?

A Pfizer esetében arra is kíváncsi lennék hogyan oldják meg a -70 fokon tárolást. Mi történik az oltás minőségével, hatékonyságával ha nem megfelelően tárolják?

Emlékeim szerint a -70 fokot azért mondták, mert biztos ami biztos, de azóta kitalálták, hogy teljesen jó azt -15 és -25 fok között is tárolni.

UPDATE: rákeresve a témára ezt dobta a Google:

https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/26540/pfizer-vakcina-ta…

Apám kinai oltást kapott 28 nappal ezelőtt. 2 napja kórházban van oxigénen, pozitiv COVID eredménnyel.

Oltás után is vigyázzatok, mert amig nem alakul ki a védettség (a kezelőorvosa szerint a második oltás után 2-3 hét), addig simán elkaphatod.

A doki szerint náluk a kórházban fekvő idősebbek 80%-a már oltás után került be. (Dél alföldi kisváros)

Anyós kínai után megúszta 1 hét lázzal, és köhögéssel. Nem is értem ezt a diffit, ennyire változó, h ki mennyire erős? Mert ha egy 74 éves így megússza, akkor aki nem, az nagyon gatya lehet.

Mondjuk anyós korához képest sportos, rgészségesen él, nincs semmi krónikus baja, és elhízva sincs.

Szerkesztve: 2021. 04. 03., szo – 19:33

Én márc. 23. án kaptam meg az első adagot, AstraZeneca-t, szép gyári logós nyomtatott oltási könyv járt hozzá :)) Oroszhoz, kínaihoz, fekete fehér klinikai sajtpapír jár csak, úgy tudom. Moderna, Pfizer Biontech oltáshoz jár szép gyári logós nyomtatott oltási könyv ?

Már meg is van, miért:

 

Notably, in exploratory analyses, vaccine efficacy after a single standard dose was 76·0% (59·3–85·9) from day 22 to day 90, and antibody levels were maintained during this period with minimal waning. Supporting a longer-interval immunisation strategy, vaccine efficacy was significantly higher at 81·3% (60·3–91·2) after two standard doses given at an interval of 12 weeks or longer, compared with 55·1% (33·0–69·9) when given less than 6 weeks apart. These findings were supported by immunogenicity studies done in participants who were younger than 55 years, showing anti-SARS-CoV-2 spike IgG antibody responses more than two-fold higher in those who had a dose interval of at least 12 weeks than in those who had an interval of less than 6 weeks (geometric mean ratio 2·32 [95% CI 2·01–2·68]).