"Ne kerteljünk: ment, mint a karikacsapás:)"

Fórumok

Ne kerteljünk: ment, mint a karikacsapás:)

Ahogy kérték, a megadott idő előtt öt perccel érkeztem az oltópontra. Orvostanhallgatók sokasága segít mindenkinek, azonnal kézen fognak, és visznek elintézni az adminisztrációt.

Végtelenül udvariasak voltak. Aztán talán két perc múlva már jött az oltás. Az egész nem volt tíz perc. Amit a kormány nem tud kezelni, azt a túlhajtott egészségügyi dolgozók oldják meg. Nélkülük ma nem működne az ország!

Felkészülten, udvariasan tette mindenki a dolgát. Nagyon köszönöm.

Pfizer vakcinát kaptam.

Aztán majd pár hét múlva jön a következő.

Mondom újra: megér tíz percet, egy órát, ha utazni kell akkor pár órát az élet!

Oltassák be magukat! Regisztráljanak!

Vigyázzanak magukra, vigyázzanak a többiekre!

 Ki írhatta ezeket?

Hozzászólások

Pfizer vakcinát kaptam.

Egy focista , katona vagy politikus.

De hát hol a káosz? Hol vannak a végeláthatatlan sorok?

Ja, persze, ha valaki pontosan, időre megy ... Még a Feri is meg tudta ezt tenni ...

Hogy legalább az általad többször leírt/lesajnált dolgozók teszik rendesen a munkájukat?

Ne általánosíts! Van köztük olyan is, amelyiket 1 milliós bírsággal kellett észhez téríteni, hogy emlékezzen az orvosi esküjére, illetve, hogy nehogy börtön legyen a vége a politikai ellenállásának. 

Ha igazán lett volna humora az életnek, Gyurcsányt az erdőkertesi háziorvoshoz osztotta volna be oltakozásra.

trey @ gépház

Ne általánosíts! Van köztük olyan is, amelyiket 1 milliós bírsággal kellett észhez téríteni, hogy emlékezzen az orvosi esküjére, illetve, hogy nehogy börtön legyen a vége a politikai ellenállásának. 

Magyarország én így szeretlek. Normális szervezés esetén amikor felméréskor kiderült, hogy XY nem akar oltakozósat játszani akkor úgy szervezem, hogy XY ne oltson. De inkább csináltak belőle politikai adok-kapokat. Aminek semmi előnye nincs csak, hogy a csonton tudsz rágódni. :D De legalább rájöttek, hogy van EESZT-nk (kicsit későn , de ez pozitív :))

Ha pedig egy orvos jelzi, hogy nem akar részt venni az oltakozásdiba már a szervezéskor (gondolom nem véletlen mérték fel) , akkor politikától függetlenül kellene megoldást keresni rá. (bár ha jól rémlik meg se kérdezték a csávót hanem a helyi káder (szigorúan a politikától függetlenül) lejelentette, hogy persze, hogy vállalja (szeretik más farkával verni a csalánt) :D)

Mondhatja egy háziorvos, hogy nem akar oltani?

Igen, mondhatja, és ez nem von szankciót maga után. A pénteken megérkezett levél az önkéntes részvételre való felhívás volt. Ennél fogva, igen, dönthet úgy a háziorvos, hogy nem vesz részt ebben az oltási folyamatban, de elenyésző ezen orvosok száma. A kollégák túlnyomó többsége aktív és lelkes, és ezt nagyon jó látni.

https://24.hu/belfold/2021/02/04/idosek-oltasa-haziorvosok-mok-soos-zol…

 

Azt azért érted, hogy az önkéntes szó mit jelent. Normális szervezés esetén ilyenkor illik beletervezni, hogy mi van ha valaki nem. 

A tisztifőorvos elmondta, hogy a háziorvos kötelessége beoltani a betegeit. Nem opció.

Minden háziorvos köteles részt venni a védőoltási programban, ez kötelező feladata, mint alapellátási tevékenység.

Amiről te beszélsz, az az, hogy a háziorvos nem köteles hétvégén oltani.

trey @ gépház

Kilencven százalékuk jelzett vissza a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) megkeresésére. 75-80 százalékuk jelzett vissza úgy, hogy élni szeretne a rendelői oltás lehetőséggel, és várják, hogy bekapcsolódjanak az oltási programba.

Nem :) Örülök, hogy segíthettem. De ha linkelsz nekem egy közlönyt amiben azóta kötelező feladattá tették (simán el tudom képzelni a csapongásokból amit szervezésnek hívnak :)) és nem csak Cili néni szájából hangzott elhiszem neked. :)

Az NKK közlése szerint ha egy háziorvos már a munkanapokon beoltotta a számára kiosztott összes vakcinát, és hétvégére nem marad, akkor nem köteles hétvégén is oltani, de ha van elég vakcinája, hétvégén és munkaszüneti napon is folytathatja az oltások beadását.

Frissítés 22:26-kor: Az MTI értesítése után este megjelent a Hivatalos Értesítő is a fentebbi információkkal. Mint ebből kiderült, nemcsak jutalom várhat a háziorvosokra, hanem a teljesítés elmaradásának esetén büntetés is. Mint írják,

„Felhívom a figyelmet, hogy a határozatomban előírtak megsértése esetén külön jogszabályban meghatározott 30 000 Ft-tól 5 000 000 Ft-ig terjedő egészségügyi bírság kiszabásának van helye.”

A bírság kiszabásának végrehajtója az állami adóhatóság.

trey @ gépház

Ja ez március közepi értesítő és úgy fogalmaz, hogy ha a NEAK értesítette a kérdés, hogy a NEAK ha felmérte, hogy nem akar akkor is értesíti-e? :D A fillérbaszós része egyébként nagyon magyaros (értsd, ha ott dekkolsz és nem jön a delikvensek fele akkor mi is felezzük a támogatást :))

Nem akart olyat beszúrni, amit az EU nem engedélyezett. Nincs Veled semmi gondom, de szerintem egy akármilyen orvos kompetensebb a témában. Amit itthon engedélyeznek 3 nap alatt, ott nyilván nem volt semmiféle komolyabb ellenőrzés. Ehhez nem akarta a nevét adni, kb ennyiről szól a történet. Orvosi eskü pedig pont erre is vonatkozik, teszteletlen valamit úgy gondolta, ellentétes az esküjével beadni. Nem kell túlbonyolítani, normális esetben 5-10 évig tesztelnek egy szurit, most meg kb rögtön beadják. A mellékhatások meg később fognak kiderülni.

Érdekes fejlemény, hogy azóta belátta, hogy tévedett és olt. Hol van akkor az orvosi esküje meg a meggyőződése? Sehol. Ez egy politikai akció volt, ami nem jött be. Ha sokáig erőltette volna, nem csak 1 milliós bírságot kapott volna, hanem akár pert is a nyakába. Ha megérte volna, mert lehet, hogy előbb húzták volna ki a helyiek a beleit a száján.

trey @ gépház

Jaj, ne. Az orvosok közül 100%-1 főnek eredendően nem volt gondja ezzel. Ez a bolond hugyozott a széllel szemben. Most, hogy DK párttag is leadta a kulcsot, miután visszautasította a kínai vakcinát, fordult a vélemény egy "kicsit" ott is. A Facebookról eltakarították a halott képviselő vakcinaellenes posztjait. Nem véletlenül. Mert amit csinálnak, annak komoly következményei is lehetnek. Én megértem, hogy sebtében leszedtek mindent.

trey @ gépház

. Több mint ötezer kolléga vesz részt a feladat végrehajtásában, és húsz alatt van azok száma, akik nem végeznek oltási tevékenységet. Az ő esetükben sem mindig a vakcinaellenesség vagy a vírustagadás áll a háttérben, hanem például infrastrukturális problémák. Azon háziorvosok száma, akik elvi okokból nem oltanak, tíz alá tehető

A szervezés minőségét szépen jellemzi, hogy 20 darab kieső háziorvossal (0.04%) se tudnak mit kezdeni. (A szarkenegetésen kívül, biztos hatalmas szervezési melót igényelt volna a probléma megoldása  :P)

A szervezés minőségét szépen jellemzi,

Hogy mind Gyurcsány, mind Karácsony elégedetten csettintett a nyelvével. Hogy a szavaikkal éljek: 

Gyurcsány:

"Ne kerteljünk: ment, mint a karikacsapás:)"

Karácsony:

Minden jól meg volt szervezve, mindenki tette a dolgát, és mindenki nagyon kedves és együttműködő volt"

:D :D :D

trey @ gépház

Igen. Ez ugye nagyon fura mert köztudott, hogy a politikusokon és a nagypofájú "megoldásszállítókon" kívül ebben az országban kb. mindenki inkompetens balfasz (orvosok, tanárok :)).  

A legszebb , hogy pont azokat anyázod folyamatosan akikre letolták még a szervezési feladatokat is. :D 

LOL

Bámulatos, hogy milyen szar vagy terelésben is.

Az orvos nem olt, ha nem teszik a keze alá a vakcinát. Nagyon sok ember megfeszített munkája kell ehhez az orvosokon és az ápolókon kívül. Nem látom, hogy miért pont őket kellene kiemelni.

Adják oda a vakcinát, aztán beszúrom magamnak. Nem vagyok rászorulva háziorvosnak hazudott pártkatonákra.

trey @ gépház

Doktor miniszternelnökúr teszi alá a vakcinát! Láttam tegnap a fészbukon már 3:40 perckor ment megnézni a szállítmányokat! Még a nyuszi is meglepetésszerűen pont arra járt! Tegnapelőtt meg , hogy kileakelte az operatív törzs remek sharepointos "megoldását" a videójában (igazán meglepő volt az idomsoft.hu-s domain). :D 

Én is láttam. Ha nem logisztikáznák ide, ha nem szállítanák ki, ha nem osztanák el stb. a háziorvosoknak nem lenne mit felszívni a meleg rendelőben. Hétvégenként. Extra lóvéért. :D

Azért meg ne szakadjanak, mert 4-5 hétvégét le kell dolgozniuk ... Pont nekem meséled, hogy mi ez a munka, aki olyan munkakörben dolgozik, hogy folyamatos készenlét van (7/24, éjszakázás, hétvégézés, ünnepnapi hétvégézés)? :D

trey @ gépház

LOL

Azután változott a mantra, hogy elkezdték feldobni a bakancsot az embereik, miután Klára úr majdnem beledöglött a kétoldali tüdőgyulladásba. Miután teljesen védhetetlenné vált.

Most már megy minden, most már menjen mindenki, most már jó a keleti is, most már nem emberkísérlet a kínai se.

Csűrd-csavard csak! :D

trey @ gépház

Részletek a ma reggeli agymenésből..

"Orbán egy baloldali szakértőre reflektálva beszélt arról is, az oltás kötelezővé tétele felnőttek esetén nem járható út."
       vs.
"Orbán beszélt arról is, az oltásellenesség bűn, akik a baloldara hallgatnak, meg is hallhatnak."

És most akkor várnám a magukat gondolkodónak mondott kormánypárti kommentelők fejének széthasadását..

Például kezdhetnéd valami forrás belinkelésével

Te nem hallgattad a Pénteki Kinyilatkoztatást? ;)

Tessék:

https://mediaklikk.hu/miniszterelnoki-interjuk/cikk/2021/04/02/orban-viktor-miniszterelnoki-interju-jo-reggelt-magyarorszag-aprilis-2

18:13-tól a riporter hölgy fölvezető kérdése:

Az ellenzék egyik orvos szakértője közgazdász szakértője azt mondta, hogy mit kell itt önkénteskedni, tessék kötelezővé tenni az oltást, és akkor meg lesz oldva a helyzet.

Orbán így kezdte válaszát:

A tényszerű állítás igaz.

Ezután jött a hosszú eszmefuttatás a magyar vérről, genetikáról, szabadságszeretetről, s a végén az összegzés, hogy Magyarországon ez a megoldás nem működik.

Ezen is elrágódhatsz..

"A miniszterelnök azt hazudta, hogy azért nyitják először az iskolákat, mert a" nemzeti konzultációban ezt mondták az emberek." Csakhogy a "nemzeti konzultáció" EGYETLEN KÉRDÉSE SEM SZÓLT AZ ISKOLÁK NYITÁSÁRÓL, így senki nem is mondhatott róla véleményt. A "konzultáció" indításakor amúgy még az iskolák nem is voltak zárva..."

Azt, hogy kb. annyira érdekel, mint Új-Zéland vízrajza..
Hogy gondoljátok ti ott a jobb oldalon, negyed-félóránként gyúrcsányira gondolok.? Egy balfék bukott Pinokkióra.?
Ki
nem
szarja
le
gyúrcsányt.?

Ő egy bukott miniszterelnők, ahogy orbánotok.. Jöhet a következő..

Magatokból indultok ki vagy honnan veszitek, hogy csak két pólus van.? Ez azért elég nagy szegénységi bizonyítvány rólatok, már ne is haragudj..

Olvastam a főcímet valamikor tegnap -tehát nem most derült ki hogy ki mondta.
És igazából azt jöttem olvasni, hogy az ún. Győztesek, a háromszoros kétharmados Győztesek, az örök Győztesek, a nyugodt Győztesek hogy rettegnek egy szánalmas, levitézlett bohóctól.

Nézz már magadba Ember, így viselkednek a Győztesek.? Rettegnek a győzelmüktől.?
Akkor lennék a legnyugodtabb, ha tudnám hogy győztem és én vagyok a legjobb.

És mivel ez nem így van, ezért megy folyamatosan a rettegés.

Akkor rettegjetek.
Hamarosan egymástól is rettegni fogtok.

 

(Ja, még valamit, Apám a jó kis messzi zsákfalujában már találkozott gyúrcsányival. Saját maga vezette a kocsit, nem volt vele senki. Kérdezett is tőle, pedig nem szereti. Az meg válaszolt is neki. Na, szeretettel várja orbánt is. Várhatja. Na, ennyit orbánról.)

Jó, hát nem itt.. 24.hu.? vagy Telex.hu ? Passz..

A melegpropagandára is vastagon teszek és igazából én mindig ellenzéki leszek. Bármelyik oldal is követ el baromságokat én ott leszek és bármikor a pofájukba dörgölöm.. Ezt meg tudom ígérni..

Na lépek, csacsogjatok feriről, akadályozzátok meg hogy megérdmeleten feledésbe merüljön.. ja hogy nem is az a cél.?!
Nem
gondoltam
volna..
Láthatatlan ellenségekkel való küzdelemben a jobboldal mindig is jobb volt..