Így vegyél részvényt

https://www.portfolio.hu/uzlet/20210401/alapitvanyt-hoz-letre-a-mol-es-…

Wtf? Van egy cégben részesedésem amit elajándékoz a vezetőség? Mi ez, ha nem sikkasztás?

Hozzászólások

ez nem ugyanaz, mint ahogy korábban a tehetséggondozó programokra költötték a pénzt?

ott is a te/ti/mi/én pénzemet költötték, csak nem egyszerre, meg most is a közös céges vagyonból ajándékoznak.

Sokáig tartott rájönniük, hogy ez mindenhol eljátszható, hiszen a Szerencsejáték Zrt.-nél, MNB-nél stb. ugyanezt csinálja minden kormány (kivéve amelyik épp nem csinálta, ilyen is van) évtizedek óta, csak pepitában... Fejik az aranytojást tojó tyúkokat magáncélokra, propagandára, haverokra, hülyeségekre.

Ami (mármint a nyereség kivonása), amúgy teljesen kóser lenne, ha tényleg hasznos, értékteremtő és jövőtálló tevékenységekbe forgatnák. Az MCC-vel se lenne bajom, sőt ezekkel a célokkal sem (bár az, hogy a részvényesekkel jól kib*sznak most, az tény, szóval ez az aspektusa nem tetszik), hiszen ezekre alább ki mondana nemet? Full jók a célok, pörögjön.

A gáz az, hogy ez csak egy baromi nagy hazugság, és ahelyett, hogy tényleg fiatalokra, agráriumra, kultúrára stb. fordítanák a pénzeket, annak jelentős része majd elvándorol a menedzsment milliós havi apanázsába, a Fidesz-közeli kommunikációs irodák milliárdos megrendeléseibe, soha meg nem valósuló, de csodásan hangzó, tíz-és százmilliós értékben a fióknak gyártott tervek elkészítésébe stb.

"Az 5 új alapítvány a következő:

  • Hauszmann Alapítvány: főként Hauszmann Alajos életművének, építészeti és kulturális hagyatékának gondozásával, egy emlékház és a hagyományos szépmíves mesterségek tudásközpontja létrehozásával foglalkozna.
  • Jövő Nemzedék Földje Alapítvány: feladata a többi között a vagyonkezelésében lévő mező- és erdőgazdasági földek megőrzése és átörökítése, az agrárképzés feltételeinek javítása lenne.
  • Magyar Kultúráért Alapítvány: egyebek mellett nevelési-oktatási, kulturális tevékenységeket finanszírozna, kreatívipari innovációk létrejöttét támogatná.
  • Makovecz Campus Alapítvány: megalapítása elsősorban azt teheti lehetővé, hogy a névadó által tervezett piliscsabai campus épületei a jövőben is a magyar kulturális és szellemi élet javára szolgáljanak.
  • Mol - Új Európa Alapítvány: a sport, a művészet és a tudomány területén kiemelkedő gyermekek, fiatalok tehetségének kiteljesítését könnyítené meg. Gazdaságfejlesztési programokat, környezet- és klímavédelmi, fenntarthatósági tevékenységeket, kutatásokat segítene elő, az e területeken megvalósuló közép-európai együttműködéseket ösztönözné."

Ezt a rossz szokast a Nyugattol tanultak. :( Ott regota hulyenek van nezve mindenki, hogy "ehezo afrikai gyerekeknek" meg hasonlokra gyujtenek, aztan senki nem latja at a sok nemzetkozi penzmozgast az adomanyokbol.

A magyar kormany eloszor az MNB-s alapitvanyoknal jaratta ezt csucsra.

Nem olvastam át részletesen, de gondolom nem a te részvényeidet ajándékozzák el, hanem a saját kézben levőket. :)

Mondjuk van egy közös cégünk, 100 db részvényünk van, 50-50 osztozunk rajta. Én 25 részvényt odaadok a haveromnak. Neked attól még 50 marad. Természetesen ettől még többféleképpen rosszul járhatsz, de nem úgy, holgy elveszem tőled a részvényt, és odaadom másnak.

> Mondjuk van egy közös cégünk, 100 db részvényünk van, 50-50 osztozunk rajta.

Mondjuk van egy közös cégünk, 100 db részvényünk van, 45 nálam, 44 nálad, 11 a cég tulajdonában. A menedzsment úgy dönt, hogy azt a tizenegy darabot odaadjándékozza a haveromnak, Pistának.

Ha jól értem, sokkal inkább ez a szitu.

Nem, szerintem nem jól érti, illetve van egy kicsi, de amúgy fontos hiba benne.

Ha ugyanis Pistának adná ingyen a részvényeket, Pistának adóznia kéne ezután. De nem Pistának adja, hanem egy alapítványnak, amely így rögtön teljesen rendben van.

Lásd KESMA, ugyanezen séma alapján jött létre. Söprik a padlást, megy ezerrel az irányítás bebetonozása. :(

Ez zsenialis. Igazi befektetes es jogbiztonsagi erzet serkento lepes. :)

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Évekkel korábban hír volt , hogy szervezik már az alapítványokat. Rossz elszólás volt Matolcsyitól, hogy elvesztette közpénz jellegét, de a célra rámutatott. Nem ez az utolsó alapítvány ami létre jött.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere gőzerővel működik, a koronavírus elleni védekezésben ez egy fontos lépés a gazdaság beindítására. Jogunk van együttműködni abban, hogy kisajátítanak párszázmilliárd forint közvagyunk maguknak. "Elvesztette közpént jellegét."

Kinek mi az ingerkuszobe.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Csak addig lopnak meg benneteket, amíg hagyjátok. Amíg tűritek.

A szagos dakota és baráti köre nem fogja a lopást magától abbahagyni, ezt jobb ha tudomásul veszitek.

Most már valaki igazán leállíthatná ezt a gyúrcsányit a lopásban.. Öööööö...

#worksforme, mingyá jön a gazdi

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."