"A 4iG és a Digi romániai leányvállalata szerződést kötött a Digi magyar üzletágának lehetséges felvásárlásáról"

A Digi Communications NV tájékoztatta befektetőit és a piacot 2021. március 29-én, hogy román leányvállalata és a 4iG Nyrt., a magyar IT és ICT piac meghatározó szereplője előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást kötött a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (DIGI Kft.), és a leányvállalatok, az Invitel Zrt. és az I TV Zrt. megvásárlásáról. A felek megállapodásának értelmében a 4iG 100%-os tulajdonrészt szerezne Magyarország vezető telekommunikációs és médiaszolgáltató vállalatcsoportjában. A felek a felvásárlást 2021. szeptemberéig kívánják végrehajtani a DIGI Kft. és a leányvállalatok átvilágítását, a végleges adásvételi szerződés aláírását és a szükséges hatósági eljárásokat követően.

A hivatalos bejelentés itt olvasható.

Hozzászólások

megint kereshetünk másik idegszívű másik szolgáltatót!

Ha a feltételek és díjcsomagok nem változnak nekem mindegy ki a tulajdonos. De ha ezzel helyreáll a DIGI előtti telekommunikációs oligopólium, jönnek a havidíjemelések, "elvárható havi adatforgalom" vezetékes interneten is, az nagyon nem fog tetszeni. 

A tévécsomag összetétele pont nem érdekel.
Viszont a Covid19 miatti online oktatás, munkavégzés, videostreaming szolgáltatók terjedése, cloud gaming együtt szerintem nagyon megdobta a vezetékes internetszolgáltatásoknál is a havi adatforgalmat. 1 órányi Stadia 4k gaming ~15GB adatforgalom. Netflixnél ez 7GB óránként, bár ez kevesebb de ha amerikati tartalom után VPN-el megy a user az óránkénti fele adatmennyiség sokkal jobban fáj a szolgáltatónak. Oktatásban sem elhanyagolható például a Teams adatforgalom. Ezeket az akadályokat az eddigi DIGI jól vette. Ha az utód elbénázza a gyorsan növő elvárásokkal való lépéstartást, könnyen áremelés lehet a vége. 

Miért félsz attól, hogy más forrásból is tájékozódj a világ dolgai felől?

Értem én, hogy a gondosan előszűrt és előemésztett táp könnyebben fogyasztható, de talán nem omlik össze a világképed, ha kidugod a fejed véleménybuborékból.

 

Az meg annyira "liberális", hogy a más vélemények elnyomásán örömködik.

me' a zigazgatónak bírói végzése van róla, hogy egy hírhamisító. és ezért még fizetést is kap tőlem. - közpénzből -
és kutyából nem lesz szalonna..
ez meg épp elég indok.
de ha ez nem elég akkor idézhetem selmeczi 'kiflitolvaj' gabikát a híres országgyűlési fidesznyiket, és az ékesszólás, a meggyőzés és szóvivés nagymesterét:

csak!

Biztos vagy te ebben?

https://index.hu/kultur/2014/11/27/kimondta_a_birosag_hivhatjuk_hirhami…

https://index.hu/kultur/media/2015/12/02/a_kuria_szerint_is_hirhamisito…

A bírói indoklás szerint:

  • A köztévé Cohn-Bendit-riportja manipulatív elemeket tartalmazott, amely kapcsán lehetett az a kritikai véleménye az újságírónak, hogy a hír, illetve riport hamisítás.
  • A közszereplő riporternek, aki ilyen riportot készít, az ilyen véleményt el kell viselnie, a helyreigazításnak nem volt alapja.

Papp Dániel és ügyvédje ekkor a Kúriához fordult, itt született ma jogerős ítélet:

a Kúria szerint a hírhamisító szó nem tényállítás, hanem erőteljes vélemény.

Dr. Baka András bíró szerint a cikk nem csak Papp Dániel személyére, hanem az MTVA teljes hírszerkesztői mechanizmusára utal. Papp Dánielnek pedig mint közszereplőnek tűrnie kell az ilyen megállapításokat.

A végzés arról szól, hogy közszereplőként tűrnie kell az ilyen "VÉLEMÉNY"-eket és nem azt, hogy amit állitottak róla, az igaz.

Ahogy gyúrcsány sem perelhet be engem, ha azt mondom, hogy a kártékony tetű, mivel  közszereplő és tűrnie kell. Ha mégis beperel, ugyanez lesz a döntés, de ettől még nem lesz birói végzése arról, hogy egy kártyékony tetű, csak arról, hogy tűrnie kell, ha én ezt állitom róla.

Ez a vélemény szabadságáról szól. A szólás szabadságának jegyében leírhatom, hogy a DK szektások büdösek, kellemetlen testszaguk van. Ha beperel egy szektás elbukja a keresetét a bíróságon. Ez nem azonos azzal, hogy a bíróság kiállít egy hasonló tartalmú végzést a DK szektások testszagáról.
Vélemény, de nem a bíróságé. 

Egyébként pedig Cohn-Bendit egy hírhedt pedofil antropoid. Úgy vágják meg ahogy akarja, de legjobb teljesen kivágni a képernyőről. Mára el is tűnt a közéletből. 

Frankón valami egy központú hűbér rendszer épül. Meg ilyen kaszt rendszer féle, külön szabályokkal attól függően hova tartozol (szóval ugyanaz a dolog itt bűn, ott nem). És minden esetleges oldalágat, ha számít, akkor beemelnek a fő szál irányítása alá, mert a kontroll/hatalombiztonság fontosabb, mint a hatékonyság. Meg ilyen piramis szerű értelmetlen projektek amik számítanak, mert a fő kasztnak egyrészt ezek szórakoztatóak, másrészt ilyenektől érzik a nagyságukat. És az, hogy jó e a hely ezekben a dolgokban mérődik, nem mondjuk abba, hogy milyen a piramis építő kaszt boldogság indexe, mert a boldogság ott eleve nem egy mérendő dolog, mert ez a tulajdonság, csak más osztályoknál játszik. (amúgy ezek tök evidens dolgok, vagy van aki másképp látja?)

Amúgy nem tudom nem lehetne e arról ami történik nálunk IT terminusokban beszélni valahogy.

Pont úgy nem Lölő cége, mint ahogy az indexet sem zabáltà fel a NER, ugye?

Csak adtak nekik egy visszautasíthatatlan ajánlatot...

Más hír: az EU szerint ismét romlott,  és nagyon rossz a sajtószabadság helyzete Magyarországon. Vagy lehet,  hogy mégis van a két hír közt áthallás?

Hát nagyon bátrak az indexnél, ha a ner részei és folyamatosan ekézik orbánt meg a kormányt.

Pár cikk a főoldalról ami nem éppen kormánypropaganda:

Nem akarnak április 19-i iskolanyitást a pedagógusok
Orbán Viktor megbukott, mennie kell – levelet írt a Fidesz egyik alapítója
Orbán Viktor megkapta a második oltását is, csak mélyen hallgatott róla
Fontos kérdések, amiket illene megválaszolni a nagy oltakozás idején
„Ahogy kiderült, elkaptam a Covidot, úgy éreztem, az állam magamra hagyott.“
Putyin napjai meg vannak számlálva
Utazhatnak-e majd szabadon az orosz vagy kínai vakcinával beoltottak?
Megrázó képek az Uzsoki Utcai Kórházról – Így küzdenek a koronavírusos betegek életéért
 

A elnyomott (baloldali)sajtó szörnyű helyzetét pedig jól mutatja, hogy a népszava előbb lehozta a szörnyű helyzetéről szóló hirt, mint hogy az hivatalosan megjelent volna. Senki sincs elnyomva, teli van a net ballib oldalakkal, némelyik olyan ocsmány stilusban ekézi nehogy a kormányt vagy orbánt, hanem mindenkit aki fideszre szavaz, hogy döbbenet. És senki nem bántja őket, nem záratják be, nem hallgattatják el. És ez jól is van igy.

Ha pártkiadványt csinálnának ebből is,  lófasz nem olvasná.
Központi online pártlapnak már ott az Origó.

A kormánypárti szavazók közt is vannak értelmes emberek, akiket irritál a túltolt propaganda, és még képesek kritikusan gondolkodni.
Ők a célcsoportja az új indexnek, ezért igyekeznek tényszerű és objektív cikkeket lehozni, amibe egy kicsi bírálat még belefér a hatalom felé,  de azért a neccesebb témákat kerülik.

Saját ismeretségi körömben is vannak olyanok, akik Fidesz szavazók. Lehet, hogy van közte olyan, aki már megbánta.

Sok esetben teljesen vállalható az a szempont, ami miatt rájuk szavaztak anno.
A Fidesz azért olyan sikeres, mert sok mindenkit meg tud szólítani, és tudja kinek mit kell mondani. Ha valakinek nemzeti mázba kell csomagolni valamit, akkor nemzeti máz lesz.
Ha valakinek a konzervatív értékek a fontosak, akkor isten-haza-család a jelszó. Ha ehhez hozzárakjuk azt a baromi nagy marketing gépezetet, amivel a megfelelő célcsoportnak eljut a megfelelő üzenet, az ellenvélemény t meg lefojtja,  akkor ez az eredmény.
 

Nem az én gondolatom, de tetszik az az állítás, hogy a Fidesz valójában egy marketing párt.

Mert a 90-es években szerinted

- ugyanazok voltak a problémák, mint most

- nem egy megszálló hatalom által fenntartott diktatúrából igyekeztünk kilépni

- pont olyan objektív képünk volt a fényességes nyugatról mint  most

 

Nos én egy társaságot látok, amelyik ugyanazt, és ugyanúgy akarja most is, ezek pedig a magukat liberálisnak is hazudó kulturmarxisták

- marxizmust

- bürokraták és házmesterek által uralt, és ostobán tartott társadalmat

- egy nagyhatalom feltétlen kiszolgálását a helytartói előjogokért (Moszkvából Brüsszel lett)

- tüntikézhetsz távoli országokban zajló elnyomás ellen ( Ujgur, Tibet), de nem szólsz arról, ami a szomszédban zajlik ( Ukrajna, Románia), vagy harcolhatsz nem létező kisebbségek (devianciák) jogaiért (dzsender lobbi, jaj a liberális európai parlamentben már ezt a szóösszetételt is betiltották) de valódi kérdésekről még vitázni sem lehet.

Én csak azt látom, hogy sok liberálist, aki a 90-es években liberális elveket vallott, máig liberális elveket vall.
Van olyan aki akkor is kommunista volt, és ma is az.
Van aki akkor is konzervatív volt, és ma is az.
Van aki akkor is nemzeti érzésű jobb oldali volt, és ma is az.

És van aki akkor a liberálisok egyik vezére volt, és mára szitokszóként használja a liberális szót, és nem okozott neki gondot, hogy minden korábbi elvét feladja, ha a hatalmi érdekei így kívánták.

 

Az index, hvg, 168 óra, 444, telex, atv, retekklub, 24ponthu, népszava és a komplett centrál média csoport mintha erősen kormány ellenes, sok esetben szélső liberális lenne... diktatúrákra jellemző ekkora ellenzéki spektrum? Hogyhogy nincsenek bedarálva, börtönben?!

Ha az objektív tájékoztatás kormányellenesnek számít, akkor igazad van.
Baromi sok probléma van a jelenlegi vezetés viselt dolgaival, amiről ha tényszerűen beszámol valaki, akkor máris ellenzékinek kiáltják ki és megy a gyurcsányozás.

A fenti lista egy része mondjuk nagyjából le is fedi az objektív sajtótermékek teljes halmazát.
Szemben mondjuk a központi irányítású  KESMA csoporttal, ami indulásakor kb. 470 médiaterméket tartalmazott.

Így feltéve a kérdést nyilván nem létezik. Mert minden jelenségről való beszámoló értelmezésekkel átszőt. A tudományos elméletek is megdőlnek idővel. Szóval objektív ismeret nincs.

Szóval másfajta kérdéseket van értelme feltenni. Pl hogy melyik inkább az és melyik kevésbé. És olyat, hogy melyik működik úgy, hogy meg van előre, hogy mik a dolgok azelőtt, hogy megnéztük volna. És melyik úgy, hogy az ottani munkatársak értelmesek és használhatják szabadon az értelmüket. És nyilván ekkor is egy szubjektivitáson keresztül jelenik meg valami, de akkor sem ugyanaz, mint amikor azt mondják eleve, hogy a nap kering a föld körül és találd ki, hogy adhatod el. Szóval szerintem a fő különbség valahol itt lehet, hogy mennyire egy szabad racionális vizsgálat eredménye a dolog, mégha ez is szubjektív és lehet, hogy téves.

dehogy fedi le. AZért olvasod ezeket, mert az igazságérzetednek megfelelő cikkeket ír. A ner kedvenc magángépe dubajban volt!!! nem tudjuk ki utazott vele, meg bárki is utazhat vele, de dubajban volt!!!

 

Bár az unióban a legtöbb vakcinát mi adtuk be, de ez nem elég, mert a leszállított vakcinák csak 73%-a van beoltva (a második injekció félre van téve)

 

Majd Budapest beoltja az embereket azzal a vakcinával, ami nincs itt! 

 

Káosz van! Marinéni elment az oltópontra s nem oltották be! Pedig neki a szomszéd Julis mondta, hogy mehet.  

nagyon vicces? :))

a kormánytól kapnak ezek pénzt?
olvassa ezeket valaki?
megélnek a piacon?

az origó a heti válasz, figyelő meg ezek megélnének a piacon állami pénz nélkül?
ha igen mi szükség van kitömni ezeket állami pénzel?
a túlárazott stadionokból nem 'fussa'?
ha meg nem...

Amíg a Tré volt az Origo tulajdonosa naponta epés hányással borították be a kormányt. Egyébként abszolúte nem vagyok fideszes, de azért nagyon kilóg a lóláb, amikor diktatúrát kiáltanak az ellenzékiek. Mennyi médiumon öntik a “nem elfogult, objektív moslékot” a kormány nyakába? Mellesleg a neoliberális erőknek addig tart a szólásszabadság, amíg az ő gondolataikat szajkózzák. Ha más az értékrend, akkor már mindjárt nem toleránsak. Akkor mindenki náci, rasszista, fasiszta, lmbqtwxyz fóbiás esetleg xenofób...

(kommunistázni, bolsevikozni még nem hallottam őket, vajon miért?!!)

de nem közpénzből!

a zemberek ezt olvasták, ez termelt profitot, oszt jónapot.
egyébként meg az újságnak mindig az éppen hatalmon lévő(k) savazásából van pénzük, bárki legyen is az.

(kommunistázni, bolsevikozni még nem hallottam őket, vajon miért?!!)

azért mert nem olvastad amikor még az mszp volt kormányon.

egyébként meg az újságnak mindig az éppen hatalmon lévő(k) savazásából van pénzük, bárki legyen is az.

Szomorú, hogy savazás és nem kritika és szomorú, hogy csak savazás, de a kijáró dicséret elmarad. Ez van, amikor valami nem független, hanem a pénzelőjének - legyen az amerikai milliárdos, vagy ballib szimpatizáns adományozó olvasó - kell megfelelni.

Csak szólok, hogy azok, akik most ennek az iránynak adakoznak, nem fognak, ha az övéiket szidnák. Én nem hiszek abban, hogy valaki semleges.

trey @ gépház

Nem gondoltam konkrétumokra.

Olyan hírforrásokat szeretek olvasni, amik egyik irányban sem tolják túl  az elfogultságot.
Ellenzéki oldalon is van pár, amit nem olvasok, mert jó részt fröcsögésnek tartom. Kormány oldalon sajnos nem nagyon ismerek olyan híroldalt, ahol ne az agymosást tolnák, vagy a full kretént.
A mostani Index még elfogadható, tartok tőle, hogy ez csak átmeneti állapot.

Tévében speciel nem nézek hírműsorokat, az írott médiát preferálom.

minden cikkük ilyen mostanában. Elkezdték a jövő évi kampányt:

 

A tévében és a falunapon, hangosan vagy észrevétlen, mindenhol ott a NER

 

falunapon. Mikor volt falunap utoljára? sehol, majd lesz, jusson eszedbe a falunapról a ner.

 

Pár napig a szoptató anyákat is előre vették volna az oltási tervben, aztán valaki meggondolta magát

 

Facebook alapján. Háziorvosok majd megoldják.

Mivel csak pest van, CSAK PEST!!!! az ország többi részét román cigányok lakják, ők rohanjanak CsodaPESTRE OLTÁSÉRT!!! bekerültek a rendszerbe és beoltják őket a háziorvosok. A terhes is tud maszkot viselni, mint az orvos, a festő, vagy a tanár. Ja, a pedagógusok nem maszkoltak, csak ha a szülő látta. meg a tanáriban csak leveszem már. Ha meg megbetegszem akkor majd jól ráfogjuk valakire.

 

Nem csokinyuszinak, hanem Kelet-Magyarország áramhálózatának örülhet ezen a húsvéton Mészáros Lőrinc

 

A rohadék megvette, így őt gazdagítja. A szegény EON, bezzeg, amikor több faluban napokig nem volt áram, mert elfelejtett karbantartani, akkor az olyan, semmiség. 

 

Kötelező lesz az oltás az egészségügyi dolgozóknak Olaszországban

 

De hol a szabadságunk, hogy dönthetünk arról, hogy milyen nemű, nemzetiségű, bőrszínű akarok lenni? Én nem akarom az oltást, mert csippelnek!

Engem csak nyugati vakcinával oltsanak, ne pedig keletivel, mert a keleti az nem nyugati!

 

 

A háziorvosok a héten kapták meg a praxisukhoz tartozó, oltásra regisztráltak névsorát

 

minden héten megkapják. Vagy hetente többször is. hír.

 

 

Orbán bizarr interjúja

 

Túl közvetlen volt Orbán és ez már ciki.

 

Orbán szerint erkölcsi törvény jelölte ki a 2,5 millió oltásos határt

 

és nincs is beoltva a 65+ korosztály. KÖSZÖNJÜK 444, hajrá, tovább az oltásellenes hangokkal!

 

Orbán Viktor azt üzente az egészségügyben dolgozóknak, hogy ő is négy órákat alszik, mégsincs híján a romantikának

 

tényleg azt üzente. mert olvastuk az interjút, és ez volt a mondanivalója. Ezt mindenki tudhassa.

 

NAGYON MAGAS A HALÁLOZÁS A LÉLEGEZTETETTEK KÖZÖTT

 

és ezért a mok ellenőrizné, hogy jól használjuk-e a lelegeztetőgépeket.

Nem az a baj, hogy a betegek kb haláluk előtt mennek a kórházba, tényleg nem az a baj. Minden tiszteletem a MOK vezetőségnek, kivételes emberek, de a lélegeztetőgépekhez nem értenek.  Köszönjük a háziorvos titkárnak, és  a  orvos-politikus elnöknek a felajénlást, de ne. Most ne őrüljünk már meg.

 

Ennyi a 444 első néhány cikke. Kár elolvasni azokat, mert csak felbosszant a hazugságokkal, téveszmék futtatásával, stb. Én már akkor csodálkozom, ha értelmescikket találok ott.

"Nem csokinyuszinak, hanem Kelet-Magyarország áramhálózatának örülhet ezen a húsvéton Mészáros Lőrinc"

német tőkés jó, magyar tőkés rossz

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

Még ha az első igaz is lenne, nem valószínű hogy az az állam a Magyar Állam lenne. 

Igen, teljesen valószínű, hogy egy addig gázszereléssel foglalkozó vállalkozó hirtelen megtáltosodik és 5 év alatt meghozott döntései alatt soha nem téved és teljesen véletlen, hogy személyes kapcsolata van a kormány vezetőjével. Persze az sem gyanús, hogy ez a talentum épp akkor szállta meg, mikor épp a legnagyobb szükség volt egy "új" magyar tőkésre, mert a régi már nem volt jó :)

"konteo"

A világ tele van ilyen rejtélyes dolgokkal. Például egy harvardi hülyegyerek sok száz milliárd dollár értékű céget csinál, miközben programozóként amit összetaknyolt... nálunk talán a GDF-en kaphatna diplomát. 

Ehhez képest gázszerelésből sokkal reálisabb akkora vagyont szerezni. Végülis a gáz elég nagy üzletág. 

Az első állítás tény! Egykor német állami cégnek privatizálták a vidéki villanyszolgáltatókat gombokért. Fővárosi régióban legalább tőzsdén keresztül kótyavetyélték el az ELMŰ-t.

Kijáró dicséret? Nem az óvodában vagyunk, hogy az épp aktuális kormány buksiját meg kelljen simogatni, ha valamit képes volt jól csinálni. Vagy talán a valóságtól olyan elrugaszkodott gondolat az, hogy legyen már az az alap, hogy a kormány jól végzi a dolgát és ezért ne kelljen külön mindig megdicsérni? A sajtónak nem a dicsérgetés a dolga. Számoljon be az eredményekről tárgyilagosan, de ne dicsérgessen.

Egyébként meg ha bármelyik általam olvasott lapból origó* lesz, akkor mennek a kukába, mint anno az Origó. Egy kormánypártinak tudom nagyon idegen ezt hallani, de én még azt a klasszikus nézetet vallom, hogy egy demokráciában szükség van a kritikus sajtóra.

*Az origót itt abban a kategóriateremtő értelemben használtam, hogy direktben pártlap lett. Olcsóbb lett volna egy CNAME rekordot beállítani a párt oldalára.

"azért mert nem olvastad amikor még az mszp volt kormányon."

Még jó hogy van Internet Archive.

Pl. 2008 február 16, origó címlap:

- "Ki kell adnia a Gripen-beszerzés ellentételezésével kapcsolatos adatokat a gazdasági tárcának a Fővárosi Bíróság ítélete szerint.
  A per azért indult, mert az [origo] tudni akarta, hová került a 200 milliárd befektetés. "

-  "Vallomást tett Zuschlag János"

- "Lefújták a túlmagyarázott buszvásárlást"

- "Kampánycsendre intené a kormányt a Fidesz"

 

Hát ez alapján nekem nem úgy tűnik, mintha az akkori Origo úgy nyalna be csontig az akkori MSZP-s hatalomnak, mint most a mai a jelenleginek.
 

Azért vannak szintjei annak, hogy mi elfogadható tájékoztatás.

Pl jó példa ami most az egészségügy helyzetéről való tájékoztatással van. Sacc nem lehet tudni, hogy mi történik, mert nem engedik a sajtót a közelébe, a kórházakban meg mindenki papírt írt alá,hogy nem nyilatkozik.Egészségügyben dolgozó ismerősök azt mondják, hogy gyakorlatilag az olasz helyzet van, van ahol katonák igyekenek kialakítani plusz helyeket, hogy tudják hova tenni a betegeket. Szóval itt azért úgy tűnik, hogy nagyon nem cél a normális tájékoztatás. És egyszerűen nem igaz, hogy mindenki így csinálná, mert más országokban sem ez megy. Arról ne is beszéljünk, hogy ahol máshol ez volt, ott kértek külföldi segítséget a betegek ellátásában kezelésében, nálunk meg nyilván ezt nem lehet, mert akkor hírt kellene adni róla. Inkább akkor lesz ami lesz, csak ne legyen hír, hogy nem tudja ellátni a magyar egészségügy ami van.

Szóval szerintem nem mindenhol ennyire a  hatalom megtartásának van alárendelve minden. És nyilván ha a orbán vitkro úgy látja a realitást, hogy mindig mi nyerünk, akkor a tényeket kell igazítani ehhez a dologhoz.

 

Meg amúgy egy másik kérdés meg a színvonal. pl az, hogy a népszabadságban anno milyen minőségű rovatok voltak, és mi van most egy kormány lapban az elég nehezen hozható egy szintre.

Hazugság. Egy hete jöttem ki a covid osztályról, láttam mi van bent: semmi. Hosszú hétvégén kevés a nővér 2x annyi idő volt mire kaptam amit kértem. Üres szobák vannak konkrétan.
De nyilván le vannak terhelve a nővérek, az orvosok, mindenki. Le a kalappal előttük, de kurvára nincs háborús helyzet, ahogy a ballibek próbálják beállitani.

Ami viszont gázos, előtte, mielőtt bekerülsz az osztályra: a sürgősségi. Na ott tényleg durva állapotok vannak, iszonyat mennyiségű beteget hoznak és akkor odaállit még a sok idióta, akinek kb semmi baja, drogos, alkeszek stb.

Ezt nem a sajtóból hallottam. Szóval nem tudom mi értelme bal libezni. Lehet nem kellett volna írnom, mert nyilván nem tudom bizonyítani, de több forrásból is olyan infok jutottak el hozzám, hogy nagyon nem jó a helyzet. Orvostól is, meg egyetemistától is. De lehet, hogy hazudnak nekem, majd jobban résen leszek. Mindenesetre nekem az a benyomásom, hogy nem korrekt a tájékoztatás. Az is erre utal, hogy nem engedik a sajtóval kommunikálni az EÜ-söket. De persze akkor ezek szerint van aki úgy éli meg, hogy ez így jó.

Nyilván az Orvosi kamara elnöke is hazudik, amikor azt írja, hogy:

" a kórházi osztályok túlnyomó része már COVID-osztály, az intenzív osztályok sokszoros terhelés alatt vannak, a műtők leálltak, az ott lévő lélegeztetőgépeken is már COVID-betegek küzdenek az életükért. A vezényelhető egészségügyi dolgozók elfogytak, a kórházak önkénteseket keresnek a kórházi munka segítésére."

Forrás:

https://mok.hu/hirek/mokhirek/a-magyar-orvosi-kamara-elnoksegenek-kozle…

Ez meg milyen cikk?

Mármint aki facebookon lájkolt politikai oldalakat, az pártkatona? 

Tényleg, ahogy odébb írtam: kormánymédia két szóban: hülyéktől -> hülyéknek.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Tudod, ez az, amitől  az ember hányingert kap.

Amint a hivatalos narratíva ellenében nyilatkozik valaki, akkor beindul a személyes lejáratása, az ilyen szennynek is alig nevezhető írásokkal.

Azt is minősíti aki ezt leírja, és azt is aki egy vitában egy ilyen írást használ érvként.

Mégis ő az orvosi kamara elnöke.

Bár ha azt nézzük, hogy ebben az országban jelenleg nem a szakmai hozzáértés alapján kerül kinevezésre a vezetés jó része, akkor igazat kell adjak neked.

Ez eseteben nem tudom miért nem Fidesz pártkatona a kamarelnök.... lehet, hogy mégis szakmai alapja van a kijelentéseinek?

Orvosként nem igazán kiemelkedő, szervezéshez azért ért. Az a helyezkedőfajta karakter. Csak valamiért inkább a lúzereket találja meg. 

Szerintem egy orvos, aki szereti a szakmáját nem a dögunalom kamara létráján akar érvényesülni. Nincs jó párhuzam de valami olyasmi mint egy kódolni szerető programozó sem akar scrum master lenni. 

És ez melyik részének mond ellent amit én állitok? A covid osztályon nincs háborús helyzet. Terhelés az van, de semmi dráma.

Éjszakánként az ügyeletes nővérek egyébként zenét hallgattak a kihangositott mobiljukon, olvasgattak, nevetgéltek. Szóval nem kell azért a pánikot kelteni, korrekten működik az ellátás.

Kedves Imo,

1. egy helyen látottak alapján általánosítasz

2. azt ugye vágod, hogy azért kell név nélkül nyilatkozni, mert különben kirúgnak, meghurcolnak, rád akasztják a kedves fideszesek, hogy te ellenzéki vagy, innentől te a nemzetellens vagy, vagy Soros bérenc stb. úgyhogy innentől neked itt nicns helyed

3. látszik, hogy egyértelműen fidesz szavazó vagy és véded őket. És talán itt választ kapok a kérdésemre, amire más "fórumon" a kedves kormánypárti kommentelők sosem adnak választ: adott egy ország vezetője, akinek 0 ft a megtakarítása, de az egész család kőgazdag. Tehát vagy dilettáns a miniszterelnök vagy primitív módon, cinikusan egy egész országnak hazudik. Úgy vélem, egyik sem pozitív. Az alkalmazottai ugyanilyenek, csak kicsit máshogy és még nem kis részük buta is mint egy tök. De ha ezt tudjuk és tudod, akkor minek szavazol rá? Miért kell ezeket védeni, hogyha egyértelműen látszik, hogy nem az ország vezetése a céljuk, nem a problémák megoldása, hanem a hatalom megszilárdítása, az ellenvélemény minimálisra csökkentése, a teljes kontroll elérése, a buta szavazók hülyítése, a végtelen sok pénz felhalmozása, meg a nagylábon élés?

Nem az a kérdés, hogy melyikőtök hazudik, hanem, hogy miért ezen kell vitatkozni ahelyett, hogy lenne objektív tájékoztatás?

  • Miért nincsenek a COVID -os adatok értelmesen publikálva?
  • Miért nem lehet online tájékozódni, hogy hányadik vagy az oltási sorban, hogy melyik oltó ponton mennyi vakcina van?
  • Miért nem lehet az éppen oltottak körének időpontot foglalni az oltó pontokra?
  • Miért nem mehetnek be az újságírók a kórházba tájékozódni és tájékoztatni?

Az első háromnak mi köze a kórházi helyzethez? (engem mondjuk pont nem érdekel egyik sem, de jó kis balhé lenne belőle, hogy a pisti mi a k. anyjáért került elém az értelmesek között)

Negyediket nem is értem. Tényleg azt kérdezed miért nem mehetnek be újságirók a vörös covid osztályra??

Még a sima (zöld) orvos sem mehet be (rádión tartják vele a kapcsolatot a vörös orvosok akik bejöhetnek, ha kérdésük van) oda, csak a speciálisan erre kiképzett, megfelelő védőruhás orvos. (a zöld meg hozzáfér a páciens adatokhoz és minden máshoz, mert nem lehet még lázlapot sem behozni az osztályra, főleg nem kivinni)

Kurvára pipa lettem volna, ha félhullán (és én még nem is voltam túl vészesen, ki tudtam sétálni a wc-re, más ágytálazott, meg katéter) újságirók nézelődnének, fényképeznének ott.

És képzelem mennyire objektiv cikket rittyentenének a sok szenvedő betegből, pedig mindenki rohadtul megkapott mindent, amit csak lehet. (feljött pl. sziv specialista orvos gurulós géppel sziv ultrahangra és az összes embert megvizsgálta az osztályon, kétnaponta full labor, 5 naponta/igény szerint képalkotás CT/röngen, EKG stb-stb)

"Tényleg azt kérdezed miért nem mehetnek be újságirók a vörös covid osztályra??"

Ha csak ennyi lenne... de jelenleg az egészségügyben dolgozók egyszerűen nem nyilatkozhatnak a sajtónak (közben az összes környező országban ugyanez a kommunikáció faszán, értelmesen működik)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Orvosok is nyilatkoznak, csak ha nem merik felvállalni a nevüket (érthető okokból), akkor csak név nélkül lehet hivatkozni rájuk (érthető okokból), ami azért távolról sem olyan szép a cikkben, mintha az lenne ott, hogy X.Y. orvos ezt meg ezt nyilatkozta. Mint ahogy más országokban szokták.

Ilyen videót pl. Magyarországon jelenleg nem lehet elkészíteni: https://www.youtube.com/watch?v=7XHzz7Q88gA

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Lehet, hogy a kórházakban a legutolsó dolog amit látni akarnának ebben a helyzetben az ottani felelős vezetők, az a kibukott bölcsészhallgatókból objektív-független zsurnalisztává avanzsált zsúrpubik, akik kamerákkal futkároznak fel s alá és mikrofonokat dugdosnak a személyzet orra alá.

trey @ gépház

Hát, akkor név nélkül se nyilatkoznának nekik. Például.

Illetve ha engedélyezve lenne a kommunikáció a médiával,  konkrét esetben továbbra is azt tilt meg a konkrét orvos az osztályán, amit akar.

Szóval eléggé félrement ez a magyarázatod.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ez nem magyarázat volt, csak eszembe jutottak azok az idők, amikor könyékig voltam egy szerverekben, időre dolgoztam, erre odajöttek random kibicek, hogy: látja szerelek, neki is van otthon egy gépe, szokott szerelni, maga rakta össze, mert ért hozzá, ilyen-meg olyan videokártyája van, de néha szaggat, mit tudna vele csinálni és különben is ...

Én meg csak arra gondoltam ilyenkor, hogy: te jó isten miért nem tud magához venni most, bazmeg?!

trey @ gépház

Olyan idióták vagytok. Vesztek itt össze azon hogy ki hazudik, amikor simán elképzelhető hogy két külön kórházban voltatok és van ahol egy fokkal jobb, meg van ahol két fokkal rosszabb a helyzet. 

Nem zárja ki a kettő egymást, mindkettőtöknek lehet igaza, de baszki, előbb gondolkodni kell mielőtt elkezdjük a másikat skatulyázni meg hazugnak, hülyének nevezni.

"némelyik olyan ocsmány stilusban ekézi nehogy a kormányt vagy orbánt, hanem mindenkit aki fideszre szavaz, hogy döbbenet"

Szörnyű, hogy egyesek mire vetemednek. De hát nem is lehet mindenkinek olyan kifinomultan elegáns stílusa mint mondjuk Bayer Zsoltnak.

Remek gyűjtemény! :) 

A levélíró életrajza pedig annyira jellemző erre a generációra:
"A soproni Kardos József véletlenül volt ott a Bibó Kollégiumban a Fidesz alapításánál, az  évfolyamtársát, Gyöngyössy Pétert kísérte el, aki már aktív volt ellenzéki körökben, de nem ismerte Pestet, és nem akart egyedül menni a találkozóra. Kardos itt ismerte meg a szintén soproni Szájer Józsefet, akinek az 1990-es választáson a kampányfőnöke lett. A kilencvenes évek elején a Fidesz soproni elnöke volt, mindeközben Szájer személyi titkáraként dolgozott. Szájer 1994-ben már csak listáról jutott be a parlamentbe, amit Kardos személyes kudarcként élt meg, és elhagyta Magyarországot. Ezután egy luxushajón dolgozott Florida és a Bahamák között. Külföldön találkozott újra véletlenül Szájerrel, és 1995–1998 között újra a személyi titkára lett. Az 1998-as választásoknál besokallt a politikától, és onnan kezdve – egy megszakítással – a Sziget programigazgatójaként tevékenykedett."

 az EU szerint ismét romlott, és nagyon rossz a sajtószabadság helyzete Magyarországon. 

Ez egész addig így lesz amíg nem liberális kormánya lesz Magyarországnak.  Utana már minden rendben lesz. 

...szerintük.

most jön az, hogy ha tudta volna nem engedte volna meg...
meg ilyesmi? :)))
tudod mi a baj ezzel a tagadással? hogy letörölhetetlenül ott van mindenütt a neten.
ahogy a zsidozós soros plakátok is, meg a haza nem lehet ellenzékben, meg a ...
de itt most elég legyen az elszólás utáni, béna magyarázkodás:) https://index.hu/belfold/kampf0522s/

Hát, ebben a cikkben azt írják, hogy az általa idézett mondat, még ha éppen ő azt is mondta, is speciel pont nem szerepel a Mein Kampfban.

"a gyűlölet a legalapvetőbb emberi érzés, a gyűlöletre kell alapozni a politikát, és a gyűlölettel kell megsemmisíteni az ellenséget"

 

Viszont így utólag nekem sokkal inkább tűnik saját politikai kinyilatkoztatásának.

Kedves barátaim, hogy megvilágítsam nektek az MSZP politikáját, a legjobb, ha a következő idézetet hozom elő (...): 'a gyűlölet a legalapvetőbb emberi érzés, a gyűlöletre kell alapozni a politikát, és a gyűlölettel kell megsemmisíteni az ellenséget'. Az MSZP politikája erre alapul...

Szerencsére azóta az a gyűlölködő, az embereket szándékosan megosztó párt a megfelelő helyre, a süllyesztőbe került.

A Soros plakátok pont zsidó barátok ha már ebből az irányból próbálsz tematizálni. George Soros Izrael ellensége. Aki George Soros ellen politizál az Izrael mellett áll és nem lehet náci. Ez fogalmilag kizárt. 

Az ellenzéki zavarszivárványban a Jobbik az egy valódi náci párt. 

https://444.hu/2017/07/10/izrael-minden-eddiginel-szigorubb-civiltorven…
Izraeli lex Soros törvény.

"mert nem csak a bevándorlásról van szó. sehol nem volt még bevándorlás amikor a mi kis vikink már hitlert ás mussolinit idézett tusványoson."

Jól értem attól lett neonáci viktor, hogy (nem) idézett a mein kampf-ból, de amit mondott azzal is a másik párt működését magyarázta?

Tehát, ha én azt mondom, hogy te egy ultraliberális őrült vagy, akkor én lettem az ultraliberális.

nem, attól hogy nemzeti szocialista államrendet vezet be.
hivatásrendi államberendezkedést, ha ez mond valamit neked egyáltalán.
de nem fogok én vitatkozni veled. majd megtapasztalod a saját bőrödön.

Tehát, ha én azt mondom, hogy te egy ultraliberális őrült vagy, akkor én lettem az ultraliberális.

mondhatsz amit akarsz. a probléma inkább az hogy gőzöd sincs miről beszélsz, vagy mi folyik körülötted.

"attól hogy nemzeti szocialista államrendet vezet be."

2006-ban? Az kemény. Te mondtad, hogy neonáci, mert már 2006-ban is mit mondott... (semmit, de ezzel már tényleg nem akarlak összezavarni)

Én 10 éve érzem a bőrömön, hogy kevesebbet adózok, sokkal-sokkal több pénz marad nálam, mint a ballibák idején, "poháralátét" az adóbevallásom stb-stb.

De itt már 10 éve is kibirhatatlan diktatúra és elnyomás volt szerintetek, pontosan mikor fogom tényleg érezni ezt a sok szörnyűséget, amiket zagyva lázálmaitokban láttok?

Kár érte, nagyon sajnálom... :(

A régi jó dolgokból nem marad semmi...

"Sose a gép a hülye."

Van egy olyan érzésem, hogy legközelebb már minden rendben lesz a digi (utódjának) frekvencia pályázatával.

Az majd elválik. Újabb mobilszolgáltató belépését nem az állam akadályozza, hanem a meglévő mobilszolgáltatók. Talán emlékszel még, hogy a Posta és az MVM mobilszolgáltató akart lenni. Szereztek is frekvenciát, de a T-Mobil végül az Európai Bíróságon kefélte el a 4. mobilszolgáltató indulását. Ezután a kormány kiegyezett a T-Mobillal.

Tehát ha az új Diginek sikerülne nyerni, azt a T-Mobil hadüzenetnek tekintené. Mostanában mindenféle bajai vannak a kormánynak az EU-val, ezért csodálkoznék, ha a fontos szövetséges német multikkal pont most vesznének össze.

Lehet, hogy tudnak majd magyarul és formai hibák nélkül adják majd be a pályázatot. Ki tudja?

Ám amint azt a HWSW is megírta nem sokkal a nyilvántartásba vétel elutasítását követően, valójában nem a magyar leányvállalat, hanem annak anyacége, a holland Digi Communications NV. jelentkezett, nyilvántartásba vételét pedig a hatóság feltételezett megtévesztése miatt utasította el az NMHH. A szervezet keddi közleménye immár részletesebben is beszámol a döntés hátteréről:

A bíróság álláspontja szerint az NMHH a tényekből kiindulva helytállóan jutott arra a következtetésre, hogy a DIGI Kft. azért nem jelentkezett közvetlenül a frekvenciaaukcióra, mert észlelte, hogy vele szemben kizáró ok állna fenn, és ezért az anyavállalat tette ezt meg helyette. Az ítélet rögzíti azt is, hogy a hatóságnak joga és kötelessége volt vizsgálni a jelentkező mögöttes szándékát is, és az NMHH a Digi Kft. anyavállalatának kizárásakor megalapozottan jutott arra a következtetésre, hogy a cég valódi célja nem a frekvenciahasználati jogok saját hasznosítása volt, hanem az esetlegesen elnyert jogok átadása a Digi Kft.-nek. A bíróság egyetértett az NMHH-val abban, hogy az anyacég jelentkezésével a hatóságot meg akarta téveszteni, és részvétele sértette volna az árverési eljárás tisztaságát.

 

trey @ gépház

Trey, ez a kérdésed önmagában még elmenne (még ha irányított is). A linkelt információval együtt lehangolóan demagóg. A hatóság úgy döntött hogy formailag hibás, megjegyzem sok más esetben is dönthetne így, mint ahogy a frekvencia pályázathoz szükséges feltételeket is helytelenül állapította meg (és mást is ki kellett volna zárnia). Jelen esetben élt a hatóság a jogkörével, más esetben ezt hanyagolta. 

Elnézem, hogy hibás véleményt alkotsz olyanról amit még soha nem csináltál, de hogy ezt tetted ide azzal bizonyítottad, hogy érted mi történt de leszarod. 

Elnézem, hogy hibás véleményt alkotsz olyanról amit még soha nem csináltál,

De, számtalanszor vettem részt tenderek írásában. Előfordult, hogy a beadott tenderünk formai hibás, hiányos stb. volt. Ilyenkor nem a picsánkat játszottuk az internet nyilvánossága előtt, hanem kijavítottuk, becsatoltuk a hiánypótlást és láss csodát! Működött! Mielőtt NER-ezel, ez az elmúlt 20 évre vonatkozott. Volt itt közben mindenféle banda. Az változott. Egy nem változott: a kiírásnak meg kellett felelni mindig.

trey @ gépház

Trey, sajnálom, nincs fogalmad arról amiről beszélsz. Egy hírközlési tender teljesen más attól amiről beszélsz, láthatólag soha nem volt dolgod a HIF/NHH/NMHH( jovoben: NMIH )-val/vel

Eltekintve a fenti különbségektől, az adott tendert a kiírása után változtatták meg. Mégpedig azért hogy a tenderbe bekerüljön olyan korlátozó tényező ami kizárja az egyik jelentkezőt, de az új bekerült kritérium elég szelektíven lett kiválasztva, hogy ne sértsen semmi mást. 

Ez természetesen tovább is ment, de a lényeg nem lenne nehéz látni azt hogy vékonyították a padlót majd, mikor a Digi azért jelentkezett az anyacégével (ami egyébként jogosult lenne erre) hogy elkerülje ezeket a manővereket, mert ő nem harcolni hanem versenyezni kívánt akkor az anyacéget azért zárták ki, mert a részvétele visszaélés lenne a joggal. Ami vitatható, de mivel a bíróság az NMHH-nak adott igazat ne menjünk bele a jogi részletekbe. 

Kényesen ügyelve hogy a tényeket külön vizsgáljuk akkor a tények önmagukban igazolhatók, de csak a vak nem látja a fenti mintát.

Hogy egyértelmű legyen, mindhárom szolgáltató megsértette a EHT.-t. Azok a szolgáltatók akik végül versenyben maradtak ezt a nomadikus szolgáltatásnyújtásuk kapcsán (tehát ahhoz kötődően amihez új kapacitást igényeltek) míg a kifogásolt szolgáltató (aki ezért nem nyújtott be pályázatot) pedig nem. Ebből látható, hogy az NMHH nem versenysemlegesen  állt a kérdéshez és tudatosan nehezítette a szolgáltatói platform bővülését (ie: Digi a második legnagyobb helyhez kötött szolgáltatást nyújtó szolgáltató, és a többi megléte mellett 0-ról építette fel a szolgáltatását, látható a félelem a konkurenciától a mostani piaci szereplők részéről)

Digi felfogta, nincs számára piac (nem az első próbálkozása volt). De én tudom, hogy a fentit kb 80%-ban tudtad, ennek ellenére nem zavar, ami nagyon gáz...

Ne terelj, a formai követelmény és a kiírásnak megfelelés, a valós adatszolgáltatás az nem "HIF/NHH/NMHH( jovoben: NMIH )-val/vel" specifikus dolog.

https://www.gvh.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2020-as-sajtokozlemenyek… (20 milliós bírság)

https://gvh.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2018_as_sajtokozlemenyek/a_g… (90 milliós bírság)

A versenyhatóság márciusban feltételek és kötelezettségek előírása mellett járult hozzá, hogy a DIGI megszerezze az Invitel Távközlési Zrt-t. A tavaszi határozat egy megismételt eljárás során született, melynek megindítására – jelentős bírság mellett – azért volt szükség, mert a versenyhatóság a cég félrevezető információszolgáltatása miatt kénytelen volt visszavonni korábbi döntését. Most kiderült, hogy a DIGI a megismételt eljárásban is hibásan szolgáltatott adatot, ezért a GVH-nak módosítania kellett újabb határozatát is. A versenyhivatal egyúttal 20 millió forint eljárási bírságot szabott ki a DIGI-re, amiért a cég mulasztása meghiúsította a hatóság számára a valós tényállás feltárását.

Folyamatosak voltak vele ezek a problémák. 

Persze, tudom! Erre is lesz konteó!

Píztáros Löllő ezt is elrabolta!

trey @ gépház

Ismered a tanmese végét is, ugye? A sok kiabálást a falu népe megunva, le se szarta, csak legyintett. A kölköt meg megzabálta a farkas.

Kezdünk messze távolodni az eredeti felvetésemtől:

Fel kéne venni egy magyarul tudó pályázatírót és igazat írni a pályázatokba.

trey @ gépház

Még egyszer. Teljesen félreérted az egészet, de azt a fáradtságot sem veszed hogy ennek utánanéz legalább a publikusan elérhető információkból. Még akkor sem érted meg amikor a szádba rágják. Szörnyű.

"Fel kéne venni egy magyarul tudó pályázatírót és igazat írni a pályázatokba."

Nem erről volt szó. Ennél kevesebb rosszindulattal a Magyar Telekomot is el lehetett volna tiltani, a Flip nevű kamuszolgáltatója miatt. Onnantól, hogy utólagosan, ráadásul konkurens Telenor javaslatára beemelt feltétel miatt zárták ki a Digit az 5G frekvenciaárverésből menthetetlenül cinkes a történet. 

A megyében ahol lakom kábeles DIGI net van. A inviteles csekk Digi-s boírtékban érkezik, de rendszeren belüli azonosítók még mind FiberNET-sek :D

A 4iG ezzel egyedülálló portfólióval fog rendelkezni Magyarországon amihez hamarosan nyer  pár frekvenciát is majd a közbeszerzések pontosan olyan kitételeket fognak tartalmazni aminek csak Ők felelnek meg és konzorciumban nem lehet majd pályázni. Túlzottan nem vagyok ezzel kapcsolatban derűlátó de a Digi folyamatosa hatósági hátráltatása elsősorban a fogyasztók kárára történt. Írják annak az idiótának a nevére, csak legyenek már rendes feltételei a minőségi szolgáltatáshoz.

Na megint a három nagy kartellező járt jól...

V for vendetta benyomásom kezd kialakulni. A sors iróniája hogy egész jó vagyok kémiából, de ez a Zorro szál nem nagyon megy :D. 

(nem mai történettel kezdünk) Több ellenzéki képviselő is a Fideszhez közel álló vállalkozók vagyonosodásáról kérdezte az Országgyűlésben Orbán Viktort.

Miért a miniszterelnök környezetéhez tartozó emberek kapják a legjövedelmezőbb állami és önkormányzati szerződéseket. Ez a véletlen műve, vagy van benne valamilyen segítség? A kormányfő erre úgy válaszolt, hogy nem konkrét ügyekről kérdezték, ez csak vádaskodás, hozzátette,

"nem foglalkozom üzleti ügyekkel, ezeket Önök hozzák ide, főként politikai okokból."

Idézet kihagyásával, azóta párszor elhangzott már, hogy a kormány nem foglalkozik piaci cégek ügyeivel.

A tegnap érvénybe lépett kormányrendelet:

A Kormány 751/2021. (XII. 21.) Korm. rendelete:
a DIGI Távközlési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 100%-os üzletrészének 4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság általi megszerzése nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítéséről

Nehogymár a GVH vizsgálja vagy valaki megakassza ezt a büdös ügyet.

 

Trey, csak én érzem, hogy Viktor felköpött és alá állt megint? Vagy ez sem a NER? Nem kéne ezt a föld színéről is elpusztítani?