kib@szott oraatallitas....

...csak ennyit akartam mondani mara.

Hozzászólások

Egyetértek!
Dögölne meg aki még életben tartja ezt a fasságot! 

Mi a problema? Ora automatikusan atallt (mar vasarnap).  

minden nap (hétvégén is) óra nélkül ébredek reggel 5 körül. vasárnap ez most 6-ra esett. ma már fél 6-ra. nem is értem azokat az embereket, akik órára kellnek, meg egy liter kávéval kezdik a napjukat :D

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Én minden héten átélem ezt. 5 napig tart hozzászoknom. A hétfő a legrosszabb. :) 

Egyetlen gondom ezzel kapcsolatban, hogy az idejétmúlt, (persze számomra még nem!) rádiófrekvenciás technológia hol működik, hol nem. Gondolom kisebb gondja is nagyobb annál mindenkinek, hogy Európa-szerte ezekre az antennákra költsenek. Ilyenkor tűvé teszem a lakást a legkülönfélébb, - különben pikk-pakk jól működő órákkal, - hogy valahol mégiscsak találjanak egyszer jelet. :(

Ez szerintem pejoratív kérdésben foglalt állítás volt.
És a folytatás is. Vagy itt.

Hacsak nem a 'Ki tud kevesebbet földrajzból?' verseny hupu fordulójába keveredtem. :)

Szerintem nem pejoratív a "Balkán", de elég nyilvánvalóan így használják Magyarországon. A nem túl távoli múltban látogatást tehetett magyar földön valami gonosz kis kobold, aki jól összezavarta az emberek földrajzi ismereteit. :) A másik ilyen magyarországi sajátosság a "harmadik világozás" mint szegény és elmaradott országok stigmája. Pedig harmadik világhoz tartozott a szomszédos Ausztria, Jugoszlávia, Svájc, Finnország, Svédország, Írország is. Jugoszláviában Josip Broz Tito ki is találta, hogy az ő Jugoszláviája lesz a harmadik világ képviselője. Bár e mögött semmilyen nemzetközi szerződés nem állt. Egyiptom elnökével és India miniszterelnökével viszont valóban megalapította Tito az el nem kötelezett országok mozgalmát  Belgrádban, de semmilyen értelemben nem volt hivatalos központja. 

"De kérdezz meg egy osztrákot: a Balkán a Lajtánál kezdődik."

Hát tudod Bécsben szétnézve olyan mintha egy Balkán városban lennék. Szó szerint beköltöztek oda a Balkán népei. Velük annyira nincs is baj. Az új bevándorlókkal már annál inkább, akik Balkánon túlról érkeznek Bécsbe. Szóval hamarosan Afrika és Közel-Kelet fog kezdődni a Lajtától nyugatra. Meg egy kicsit India is. Ha már ilyen szabad-földrajzos játékot játszunk. :) 

Komolyan, eddig nem néztem utána, - csak logikusan feltéleztem, hogy vannak..., abból, hogy némi ablaktól-ablakig történő pakolgatás után csak bepontosítanak...  - Na de most megteszem. (Mert tényleg.., hol is vannak???)

A Wiki:

"Az európai DCF77 egy Frankfurt körüli 2000 km-es körben fogható (gyakorlatilag egész Európában, Tunéziában, Marokkó északi részén, Törökország északnyugati részén), az észak-amerikai Fort Collinsban (Colorado állam) működő állomás több frekvenciát használ, és a kontinens nagy részén fogható." 

(Ne de régebben sokkal jobban, azaz  késedelem nélkül elérhető volt az órák számára...)

Ha jól tudom ezek az órák Európában általában a frankfurti órajel frekvenciájára vannak hangolva. Gondolom a távolság miatt lakáson belül, nappal nem olyan jó a vétel. Érdekesség, hogy Lakihegy is hasonló órajelet ad, vajon at lehetne ezeket az órákat hangolni? Illetve lehet, hogy csak napi egyszer szinkronizálják magukat.

Egyébként egy borzasztóan időtálló technológia, mert van olyan órám, ami - analóg kijelzéssel, - durván 1990 óta teszi a dolgát.. :) Persze, van digitális falióra is. (Szeretem az interneten nélkül (is) működő technológiákat.)

Érdekes hogy amíg fel nem hozták gumicsontnak addig a következő hétfőn +1 kávé/tea az irodai konyhában mindenkinél megoldotta ezt a problémát...

volt ilyen? najo telleg volt, mert a fali oram nem allt at, es kellett rajta porgeni egyet.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Az se fájna ha az egész Föld UTC szerint mozogna. Hogy mi van az órán amikor felkelek és lefekszem, amikor nyit és zár a közért vagy épp a tőzsde, amikor dolgozni kell vagy nem kell, csak számok.

echo crash > /dev/kmem

Egyrészt nagyon egyetértek, másrészt meg épp attól függ minden, hogy

mikor nyit és zár a közért vagy épp a tőzsde, amikor dolgozni kell vagy nem kell

Ha minden nyitás-zárás, munkakezdés is állítódna 1-1 órával vagy tízzel, mindegy, akkor nem lenne gond.
Ha viszont valakinek az órához kell igazodnia, pl. 7-kor kelnie, mert 8-kor indul a munka, nyit az óvoda, ..., akkor viszont jelentős gond.

Ezt a sok alcazott meleget.

Rendes ferfiember ha eszik fekszik es sotet van akkor alszik.

Tobb oras kvazi megfordulos jet lagg tartott nekem egy azaz egy ejszakat mindazzal, hogy itt volt -10 az erkezesi helyen meg huvos osz leven csak 39 fok. :D

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Azért az is ellentmondás, hogy pl. Debrecen és Madrid (2000 km) ugyanazon idő szerint él, pedig nagyon máshogy jár a nap, de pl. Debrecenben és a 60 km-re levő Nagyváradon mást mutatnak az órák. Magyarországon belül nyugattól keletig 1/3 időzónát teszel meg, mégsincs jetlaged.

Ennek egyik oka, hogy a Franciák annyira utálták a briteket, hogy  bár Franciaország majdnem közepén végigfut a greenwichi délkör de ők dafke inkább a CET időzónát vezették be. A Spanyolok pedig már a franciákhoz igazodtak. 
Magyarország nagyjából pont helyén van a CET időzónában téli azaz normális időszámítás szerint.

Nyári időszámítás szerint szinte senki sincs a neki megfelelő időzónában, ami logikus mert ez egy mesterségesen kreált dolog. Franciaország például 2 órával elcsúszva nyári időben. 

Szerkesztve: 2021. 04. 09., p – 18:33

Ha nem akarod hogy 4 órát ingadozzon a reggel, akkor az egyetlen alternatíva az, ha manuálisan állítod át az ébresztődet egy órával korábbra.

Engem a mostani az totál elkerült, nem is tudtam róla hogy van. Szóval én arra szavaznék, hogy maradjon így, persze erről már lekéstem.